Sneeuwhoogte Risoul (1850m - 2800m)

Lees hier het uitgebreide wintersportweer

berg

dal

-

cm

-

cm
geen melding
Laatste update
geen melding
Pistekwaliteit
gesloten
Pistes open
0 van 110
Liften open
0 van 36
Sneeuwkwaliteit
geen melding
Dalafdaling
gesloten
Laatste sneeuwval
01-06-2022
Laatste 24 uur
-

Sneeuwhoogte La Forêt Blanche

sneeuwhoogte berg sneeuwhoogte dal meting
Risoul 0 cm 0 cm 26-06
Vars 0 cm 0 cm 26-06

informatie over Risoul

Het Franse Risoul ligt samen met het nabijgelegen Vars in het skigebied La Foret Blanche. Het gebied telt ongeveer 180 kilometer aan pistes. De blauwe en rode afdalingen zijn hier gelijkmatig verdeeld, waardoor zowel beginners als gevorderden hier prima uit de voeten kunnen. Met zijn ligging op 1.850 meter hoogte is Risoul tevens een behoorlijk sneeuwzekere wintersportbestemming. Veel accommodaties liggen ook nog eens direct aan de piste. Gedoe met skibussen vind je hier dus niet. Voor families met kleine kinderen is Risoul ook een uitstekende lokatie. De eenvoudige pistes rondom het knusse en overzichtelijke centrum zijn daarvoor prima geschikt!

+ plus: geschikt voor beginnende en gevorderde skiërs, tourskiën, kindvriendelijk, behoorlijk sneeuwzeker, tamelijk rustig

- min: geen

reviews Risoul

3.0

25-03-2022
Skigebied: 3 Après-ski: 1 Restaurants: 5

Zeer matig gebied. Al weken geen verse sneeuw. Lokale be bevolking en in restaurants wordt eigenlijk geen Engels gesproken en zijn niet vriendelijk. Tip: ga naar de Spa in het dorp: een lichtpuntje !

5.7

30-01-2022
Skigebied: 7 Après-ski: 5 Restaurants: 5

Na 3 jaar afwezigheid (dank u corrona!) nog eens in Risoul&Vars geweest. Laat mij eerst zeggen dat sneeuwhoogtes ook op deze website niet kloppen. In het dal 0 en op de top nog geen 40 cm. Het heeft dan ook al 3 weken niet meer gesneeuwd. Daardoor dunne, harde aangestampte sneeuwlaag die overdag wat smelt en 's nachts terug aanvriest, bijgevolg overal spandoeken met : dunne sneeuwlaag, ijzige piste of steentjes op de piste. In Risoul bijna niks veranderd : bergrestaurant is na brand terug uit de as verrezen, een ander bergrestaurant boven bij de sneeuwklassen is in opbouw en op 1 lift zijn er nieuwe geel-blauwe kussens geplaatst. Er zijn hier liften die enkel in het weekend of tijdens de schoolvakantie werken. Ik verblijf wel in Risoul maar ga meestal skieen in Vars. Ik vind het er aangenamer skieen, betere pistes enz. In Vars is men ook bezig met de modernisering van de liften. De 2 Peynier trekliften zijn vervangen door 1 moderne zetellift Bois Noir. Helaas moet je nu helemaal naar beneden op een ijzige noordwand piste om met deze lift terug boven te geraken. De cabinelift in het centrum van Vars is veranderd in 3 zetels, dan 1 cabine enz. Er zijn ook enkel antieke liften verwijderd (of die stilliggen), zodat sommige piste niet meer bereikbaar zijn. Tenslotte komt er een nieuwe zetellift richting Chabrières (waar de snelheidsrecords gevestigd worden) en zal de oude treklift er dit jaar nog verdwijnen. Après ski kan ik niet beoordelen en op restaurant zijn we ook niet geweest door corona. Groetjes...

8.7

31-03-2019
Skigebied: 10 Après-ski: 6 Restaurants: 10

Heel goed skigebied voor ervaren- en beginnende skiërs/snowboarders. gezellige sfeer tijdens paasvakantie. Sommige skiliften kunnen beter vernieuwd worden maar dat verpest je vakantie niet.

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord