Wintersport reviews

Recent toegevoegde reviews

5.3

Val Thorens

01-05-2022
Skigebied: 7 Après-ski: 3 Restaurants: 6

Nog steeds een mooi gebied. Allen. De prijzen. Zijn. Niet normaal 9 euro. Voor een biertje. 5 euro. Voor een kopje koffie

6.0

Pitztaler Gletscher

29-04-2022
Skigebied: 8 Après-ski: 4 Restaurants: 6

Mooi gebied waar je tot laat in het seizoen terecht kunt en erg sneeuwzeker.
Goede liftjes en trein ernaar toe werkt allemaal goed.
Après ski is er zo goed als niet.
Hotel en restaurant in Mandarfen waar we verbleven was gewoon goed.

9.0

Filzmoos

26-04-2022
Skigebied: 8 Après-ski: 9 Restaurants: 10

Mein schonster platz al zo'n dertig jaren lang.
Wat mij betreft het mooiste dorp in de Alpen.

8.0

Bad Hofgastein

24-04-2022
Skigebied: 9 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Erg leuk skigebied. Veel goede rode pistes maar ook leuke blauwe en wat zwarte pistes. Niet te druk. Je kunt het gebied snel doorkruisen als je wilt maar je kunt ook rustig een dag in een deel van het gebied blijven. Wij reden naar Schlossalm- Angertal vanwege de les van onze jongste en keken van daaruit welke kant we opgingen. Optijd eten zorgde er voor dat we altijd plek hadden met een groep van 8. Daarna weer heerlijk skien op rustige pistes. Wij komen volgend jaar weer terwijl wij anders vaak 1 of max 2 keer achter elkaar in het zelfde gebied komen. (30 jaar ski- ervaring).

7.3

Flaine

20-04-2022
Skigebied: 7 Après-ski: 7 Restaurants: 8

Heerlijk genoten

10.0

Ischgl

18-04-2022
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

“Relax if you can”, prachtige 3 dagen gehad in Ischgl. Fantastisch geskied met Stefan Siegele, Off Piste, firn skiën, was mogelijk tot ca 12.00 uur en zondag zelfs de hele dag. Elke dag van 08.30 tot 16.00 uur geskied met zijn vieren. Daarom zijn wij zo enthousiast over dit gebied. Wij voelen hier ons prima thuis en gaan komend seizoen weer 4 keer waarvan ook 5 dagen in de zomer. Cool toch met een mountainbike Nike over de pistes fietsen. Prettige zomer iedereen.

10.0

Königsleiten

18-04-2022
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Guten Tag,
Vor einem Monat war ich im Winterurlaub in Gerlos. Ich habe dort hauptsächlich Schneewanderungen gemacht. Eines Tages fuhr ich mit der Dorfbahn auf die Königsleitenspitze, wo ich die stille Schönheit der Natur und das grandiose Panorama genießen wollte. Ich bin aber nur eine halbe Stunde geblieben. Von dort wurde ich mit ohrenbetäubender Musik aus einer Diskothek vertrieben. Wer traut sich, an diesem schönen Ort so viel Lärm zu machen? Das ist eine regelrechte Vergewaltigung der Natur.
Sie können diese Art von „Entspannung“ für das Ambiente und die Unterhaltung nutzen, aber Sie erzielen genau den gegenteiligen Effekt. Sie haben überhaupt nicht über die Schäden nachgedacht, die Sie der Natur zufügen.
Dies war das erste und auch das letzte Mal, dass ich dort war, und ich werde es auch in einer Bewertung schreiben. Ich kann mir vorstellen, dass diese Art von Unterhaltung in einer Disco gespielt wird, aber bitte nicht mitten in der wunderschönen Natur.
Ich möchte Sie bitten, in Ruhe darüber nachzudenken, was Sie damit anstellen. Die Menschen suchen die Ruhe der Natur zum Entspannen, aber an diesem Ort, in diesem Musiktempel auf der Königsleitenspitze, bekommt man mehr Stress und Hörprobleme, als man denkt. Ganz zu schweigen von der Kommunikation. Man muss wirklich schreien, um sich zu verstehen.
Das wollte ich sagen in der Hoffnung, dass Sie dies berücksichtigen, um die Natur in Gerlos wiederherzustellen. Danke.
Mit freundlichen Grüßen.
Eric Henrotay
Belgien

3.3

Passo Tonale

15-04-2022
Skigebied: 3 Après-ski: 2 Restaurants: 5

Met reisorganisatie Josk 1ste week Pasen 2022 hotel Del Alpi.
De 2 dagen voor vertrek had het flink gesneeuwd, dus dat zag er goed uit. Bij aankomst 60cm verse sneeuw in het dorp. Dorp is veel gezegd, want het is gewoon één straat. Het hotel dat door Josk wordt aangeboden ligt volledig op de uithoek van het gebied. Van skiën tot het hotel is er absoluut geen sprake. Iedere ochtend 350m met de skibotten wandelen naar de piste. Het skigebied Passo Tonale kan je eigelijk geen skigebied noemen. Het is gewoon een berg flank waar ze een aantal liften geplaatst hebben en hier en daar de sneeuw wat effenen om pistes te creëren. Er is heel weinig aanduiding van pistes, alles loopt door elkaar, wat tot gevolg heeft dat men soms in de diepsneeuw komt zonder dat je het goed en wel beseft. Je moet pistes oversteken om aan liften te komen, om zo wat verder op te schuiven in het gebied wat tot gevaarlijke situatie lijdt. Om naar de gletsjer te gaan moet men de hoofdbaan te voet oversteken, geen tunnel, geen aanduiding, levensgevaarlijk met kinderen!! Vanuit Passo Tonale kan men ook skiën naar Ponte Di Legno. Skiën is weer veel gezegd want men moet langs een blauwe piste die eigenlijk bijna vlak is, Snowboarders mogen hier een kilometer te voet gaan. Met de latten doen je armen meer pijn dan je benen. Je krijgt er wel een klein maar mooi skigebied voor als beloning. Echt de moeite waard. Maar op één dag heb je het ook wel gezien. Passo Tonale en bij toevoeging reisorganisatie Josk NOOIT meer voor ons. Schandalig dat dit wordt aangeboden!

7.3

Hinterglemm

12-04-2022
Skigebied: 8 Après-ski: 8 Restaurants: 6

Pracht gebied. Op de piste beginnen ze al met tafels te reserveren in restaurants dat is el slecht in al die drukte

8.3

Seefeld

12-04-2022
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Super leuk!

10.0

Fiss

11-04-2022
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Komen er al 20 jaar bijf een genot om naartoe te gaan

8.3

Fiesch

11-04-2022
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 8

Prachtig skigebied, zowel Fiescheralp als de volledige Aletsch Arena. Mooie geprepareerde pistes en een goede kwaliteit voor het einde van het skiseizoen. Voor herhaling vatbaar!

7.0

Peisey - Vallandry

11-04-2022
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Fijn ski gebied voor met het gezin te vertoeven.
Ons verblijf lag vlak naast de grizly lift.
Weinig tot niet aanschuiven aan de liften. Het mooie weer (+17 graden) maakte het niet evident voor de pistes maar toch werd er goed geprobeerd om de pistes te onderhouden.
Hier komen wij zeker nog terug.
De skischool evolution 2 zijn wij ook zeer tevreden van.

7.3

Le Corbier

09-04-2022
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 8

Les Sybelles is een leuk en groot gebied. Dit gebied ligt niet heel hoog waardoor de sneeuw hier toch sneller verdwijnt in vergelijking met andere grote Franse ski-gebieden die ik ook volg op sneeuwhoogte.nl
Iets om rekening mee te houden als je boekt naar het einde van het seizoen toe! Enorme blok aan appartementen tegenover de pistes van Le Corbier, deze zijn allemaal!! verbonden door middel van een indrukwekkend netwerk aan gangen en traphallen waarin zich dan ook de winkels en horeca bevinden. Deze zijn dan van langs binnen en buiten te bereiken. Nauwelijks après-ski. Jammer dat liften niet langer open blijven zelfs in de Paasvakantie, waardoor je erg moet opletten dat je niet strandt in een ander dorp. Door de late skilessen lang niet alle dorpen kunnen aandoen. Daarvoor komen we nog eens terug ;-).

8.0

Flachau

09-04-2022
Skigebied: 9 Après-ski: 6 Restaurants: 9

Genoeg hutten waardoor er altijd genoeg plaats is. Apres ski in laagseizoen was een beetje aan de platte kant. Pistes en liften van zeer grote kwaliteit. Leuk uitje met de hele familie.

8.7

Sölden

08-04-2022
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Heel mooi gebied, veel variatie, veel mogelijkheden zeker ook met de gletschers. Komen zeker terug. Horeca prima verzorgd en voor elk wat wils.

8.7

Ischgl

08-04-2022
Skigebied: 9 Après-ski: 9 Restaurants: 8

Wat een prachtig skigebied, geweldig gewoon. Zeker voor herhaling vatbaar. Moderne liften, zelfs in hoogseizoen (carnavalsweek) geen/nauwelijks wachttijden bij liften. Het prijsniveau voor horeca is wel iets hoger. Skipassen daarentegen weer goedkoper in vergelijking met andere gebieden. Skihuur is wel weer fors duurder. Al met al geweldig en kom zeker terug.

7.0

Sulden

07-04-2022
Skigebied: 8 Après-ski: 6 Restaurants: 7

Wij komen hier al jaren maar nog nooit in deze periode. Wat een top weer gehad. En veel langer licht en meer zon uren. Normaal in de krokus dan is het ook heerlijk, ietsje kouder.

10.0

Livigno

06-04-2022
Skigebied: 10 Après-ski: 10 Restaurants: 10

Mensen klagen over wachttijden bij tunnel en trein en ook de kost! Wij gaan al meer dan 30jaar, minsten 2@3keer naar rijden altijd via Oostenrijk en Zwitserland naar Livigno!Boor de tunnel kijken we op internet en stemmen onze stops en maaltijden op de openingsuren. We hebben nooit langer da 15min moeten wachten .

8.7

Kirchberg

06-04-2022
Skigebied: 9 Après-ski: 8 Restaurants: 9

Een leuk skigebied en een gezellig dorp.
Ook om te wandelen een prachtige omgeving.
Liften zijn vrijwel allemaal vernieuwd en verwarmd.
Skigebied is uitgebreid, maak ook zeker de oversteek met de 3S bahn.
Daar achter is het prachtig en het skigebied is ook daar mooi, uitgebreid en uitdagend.

De bergbahn onderhoud het gebied dagelijks goed, en als koning winter zorgt voor voldoende sneeuw en goede temperaturen heb je een prachtige vakantie.

Je skipas kan je eventueel nog uitbreiden met het gebied van Westendorf en er rijden de hele dag gratis skibussen van en naar de gondels, dus je hebt je auto niet nodig.

Voldoende goede restaurants, zowel op de berg als in en om Kirchberg.
De meeste restaurants/hutten zijn met bediening en hebben heerlijke gerechten.
De mensen zijn heel gastvrij, zeker als je zelf ook vriendelijk bent 😉

Meer dan voldoende keuze in hotels, appartementen, pensions en gastenkamers.
Voor elke portemonnee voldoende keuze.

Met je gasten kaart kan je bovendien gratis met de trein en bus naar bijvoorbeeld Westendorf, Kitzbuhel, st. Johann of Aschau (de laaste alleen met de bus), ook leuk en makkelijk, en gezellig als het een dagje sneeuwt of als je gewoon even lekker wilt shoppen.

Zelf zorgen dat je goed gezelschap mee neemt, goed voorbereid en met een goed humeur op de ski's gaat staan en vooral genieten!

We komen er al ruim 30 jaar en het is elk jaar weer fijn om er terug (thuis) te komen 😊❄☀️💙😎🎿

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord