Meeste bewolking voor noordzijde

Het zachte weer van de laatste weken heeft veel pistes geen goed gedaan. Dal afdalingen zijn vaak al niet meer mogelijk en hier en daar is een midden-station zelfs gesloten! We zitten duidelijk in de laatste fase van het ski seizoen. Hoe leuk dat koning Winter niet bij de pakken neer gaat zitten. Hij tovert nog een winterse verrassing uit zijn hoge hoed!


"Tot gisteren was het nog mogelijk om tot Châtel te skiën ... vandaag heeft de zon overuren gedraaid en de laatste 500 m waren te voet..." @Bart van Parys

Olpererhütte Im Zillertal @Christian Schneider

Opnieuw meeste bewolking voor noordelijke Alpen
De beste zonpapieren zijn vandaag opnieuw voor de Franse en westelijke Italiaanse Alpen weggelegd. Ook in Zwitserland komt de zon er goed bij, maar blijft vooral het Berner Oberland gevoelig voor onschuldige stau bewolking. Later op de dag neemt de buienkans in de Venetianer Alpen, zuidelijke Steiermark / Karnthië tijdelijk wat toe. Een ondiep lagedrukgebied boven noordoost Italië triggert hier tijdelijk de buienkans, en is een lokale onweersbui zelfs niet uitgesloten. In het noordoosten van Oostenrijk kan ook af en toe wat lichte neerslag vallen, en boven ongeveer 1800m zelfs wat lichte sneeuw.


Zuiden van Duitsland en noordoosten van Oostenrijk hebben te maken met vochtigere lucht en bewolking.

Koufront zorgt voor verdere afkoeling
Vanaf morgen krijgen de noordelijke Alpen te maken met steeds wisselvalligere omstandigheden. De bovenlucht koelt langzaam verder af waardoor er steeds makkelijker buien gaan ontstaan. Deze vallen boven gemiddeld 1200 à 1500m steeds meer als sneeuw en heeft Pasen er dus winters zin in. Op zaterdagnacht stroomt nog iets koudere lucht het noordelijke Alpenruim binnen, en daalt de sneeuwvalgrens lokaal zelfs tot onder de 1000m! Dit betekent t/m maandag gemiddeld tussen de 10 en 35cm sneeuw voor de Zwitserse en Oostenrijkse noordwestelijke stauhellingen. De noordelijke Franse Alpen (Haute Savoie) pakken waarschijnlijk ook wat cm'ers mee, maar ligt het zwaartepunt toch meer noordoostwaarts. Na de Pasen lijkt de kou zich tijdelijk zelfs nog wat te verscherpen. De lente is voorlopig in geen velden of wegen te bekennen!


Temp kaartje op 1500m medio volgende week. April vertoont diep winterse trekjes!

Winterse luchtdrukverdeling met een ijskoude noordoostenwind (Bise)!

 

Een fijne vrijdag nog en graag tot morgen!

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de Sneeuwhoogte.nl app voor iPhone en Android

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Het wintersportweer wordt dit seizoen t/m 16 april 2017 geschreven. Op 1 oktober 2017 zijn we weer terug!

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Martin L.

Ik ga het missen! Zelfs nadat ik zelf op wintersport ben geweest lees ik de weerberichten hier nog graag :) Al is het alleen maar om weer weg te dromen naar de volgende vakantie.

Bedankt voor alle weerberichten!

Martin L. | 14-04-2017 - 10:01

Peter N

Ja dat klopt wat Martin zegt ik lees ook nog steeds mee om zo lang mogelijk van de winterpret te genieten . Maar na het weekend begint toch echt de zomerslaap voor de winterliefhebbers , en moeten we weer in de wachtkamer tot eind oktober geloof ik ? En dan zijn jullie toch weer terug op deze site Michael ? Of zit ik er ver naast ? Maar jullie alvast bedankt voor de ruime en duidelijke uitleg van het afgelopen winterseizoen , en een fijne zomervakantie voor jou en je collega Johan toegewenst. Groetjes van peter. N. ???

Peter N | 14-04-2017 - 10:45

Sneeuwhoogte.nl

1 oktober 2017 zijn we weer terug met dagelijks wintersportweer!

Sneeuwhoogte.nl | 14-04-2017 - 11:22

Els Van Rillaer

Top. We kijken er allemaal naar uit!

Els Van Rillaer | 14-04-2017 - 19:57

Ruba

O.a. Ischgl is nog open tot 1 mei. Met ca 50 cm Neuschnee en koudste temperaturen van de hele winter ziet er dat super uit. Voor de liefhebbers : wij hebben nog plaatsen vrij van 25 april tot 1 mei. Low budget op basis HP in 3sterrenhotel.

Foto bij weerbericht reactie 40324

Ruba | 14-04-2017 - 10:53

Magrita B

Dag Ruba, wat is de naam van dit hotel? Dank je wel voor je reactie. Groet Magrita

Magrita B | 14-04-2017 - 17:17

Henk Jongkind

Goedemorgen Michael,

En Gerlos ziet er voor de afsluiting in het weekend van 22 en 23 april ook niet verkeerd uit. Lederhose over de skibroek ?

Henk Jongkind | 14-04-2017 - 11:05

Eric Kromhout

FANtastisch omstandigheden in Kaprun

Foto bij weerbericht reactie 40327

Eric Kromhout | 14-04-2017 - 14:55

Venneke

Aprilse grillen... Vorige week gaan skien bij 20°C! Even een dip gehad met zelfs wat nieuwe sneeuw die echter verdween bij het eerste streepje zon! Volgend jaar misschien toch maar met Krocusvakantie? Maar ja, Februari was ook niet schitterend... In Ward vertelden ze me dat er 3 dagen voor Kerst 80 cm was gevallen en met Kerst was alles weg! Dat hadden ze nog nooit meegemaakt... Tsja, opwarming van de aarde? Maar dat geldt al zeker niet volgende week, met een pak sneeuw erbij! Groetjes.

Venneke | 14-04-2017 - 15:00

Ellis de Jong

nog paar dagen afkicken van dit wintersport seizoen en dan weer volop genieten vanaf 1 oktober weermannen dank voor jullie dagelijks weerbricht. Iedereen : een mooie zomer

Ellis de Jong | 14-04-2017 - 15:04

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord