Vrij zonnig

Maart heeft er lenteachtig zin in. Op veel plaatsen werd gisteren de 20 graden grens aangetikt en gaat dit vandaag lokaal opnieuw gebeuren. De atmosfeer zit vanwege blokkerende hogedrukgebieden nog steeds "op slot", waardoor actieve depressies geen schijn van kans maken. Het komend weekend komt er uiteindelijk een einde aan de mooie Kaiserwetter periode. Het wordt duidelijk een stuk wisselvalliger in de Alpenregio en neemt de kans op wat regen en sneeuw verder toe.


Het is druk op de Alpen terrasjes! #SkiWelt

"Benidorm in de sneeuw" ;-) #Vorarlberg #Kanzelwand

Ski les geven in je T-shirt. Dat kan makkelijk met een graad of 15 op 1200m hoogte!  #Mittelberg @Hans ter Braak

Terrasweer
Is dit nou wintersport of Benidorm in de bergen? Met de hoge temperaturen van de laatste dagen zou je het bijna gaan denken. Het is duidelijk veel te warm voor de tijd van het jaar. Normaal gesproken komen deze temperaturen pas rond half april aan bod, maar de atmosfeer besluit dit jaar duidelijk anders. Vandaag beïnvloedt een Frans hogedrukgebied het Alpenweer in positieve zin. Opnieuw voor veel plaatsen een mooie wintersportdag dus, maar is er in het noorden van Zwitserland en Oostenrijk tijdelijk wat meer bewolking aanwezig. Deze bewolking hangt samen met een zwakke storing, welke van de Benelux via Duitsland oostwaarts koerst. Dit betekent duidelijk meer bewolking voor de Bayerische Alpen en de Zwitsers / Oostenrijkse noordzijde. Er kan lokaal zelfs een spat regen of vlokje sneeuw naar beneden dwarrelen, maar daar blijft het dan ook bij. In de zuidwestelijke en zuidelijke gebieden blijft het onverminderd Traumwetter en schijnt de zon er weer lekker op los!


Zwak front veroorzaakt in de noordelijke Alpen voor wat meer bewolking

Polaire straalstroom is niet erg actief en stroomt ruim ten noorden van de Alpen langs. @ClimateReanalyser

Weekend koeler en wisselvalliger
Op termijn is er in grote lijnen weinig veranderd. Tot het weekend zorgt hogedruk invloed voor vrij rustig Alpenweer. Op vrijdag neemt de bewolking vanuit het westen op de nadering van een storing verder toe, en gaat het regenen en boven gemiddeld 1600 à 1800m sneeuwen. De neerslag concentreert zich duidelijk op de Franse Alpen en zuiden van Zwitserland. Hier kan t/m het weekend ongeveer 15 en 20 cm sneeuw vallen en tegen een gunstig gelegen stauhelling misschien nog iets meer. Verder oostwaarts neemt de neerslagkans snel verder in betekenis af. Dit betekent voor Oostenrijk t/m het weekend hooguit 10cm sneeuw boven de 1600m grens, en valt er op de lagere pistes dus onvermijdelijk wat regen. Aan de voorzijde van het front krijgt de noordzijde ook te maken met wat föhn verschijnselen. Ik verwacht overigens geen krachtige en lange föhn periode deze keer. Na het weekend knapt het weer onder invloed van een opbouwend hogedrukgebied opnieuw vrij snel op. De zon komt hierdoor alweer snel tevoorschijn en gaat april vrij zonnig van start.


Nacht van zaterdag op zondag sterkste neerslag signaal in westelijke Alpen

Totaal opgetelde neerslag t/m zondag. Deze concentreert zich duidelijk op de Franse Alpen en het Zwitserse Tessin

 

Een fijne dag nog en graag tot morgen!

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de Sneeuwhoogte.nl app voor iPhone en Android

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Harry Verduin

Thanx michael zaterdag naar obergurgl. Ik denk dat het weer dan wel zal meevallen, geen kaiserwetter maar toch ook wel wat zon en nauwelijks neerslag

Harry Verduin | 29-03-2017 - 08:59

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Klopt Harry. Geniet ervan? Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 29-03-2017 - 10:06

Jaco Zyderveld

Les2Alpes afgelopen zondag

Foto bij weerbericht reactie 40212

Jaco Zyderveld | 29-03-2017 - 09:30

Karen G

Dit weekend vertrekken we richting La Plagne dus laat de sneeuw maar komen. Natuurlijk lukt hopelijk het rijden dan wel vlot. Of zou dit problemen geven. We zijn er klaar voor !

Karen G | 29-03-2017 - 09:31

Jaco Zyderveld

Les2Alpes nu, de zon doet hier ook zijn werk, al blijft het boven (2200m) perfect

Foto bij weerbericht reactie 40214

Jaco Zyderveld | 29-03-2017 - 09:32

Eric Kromhout

Goedemorgen.... dit is dan de laatste video..... wellicht nog met de pasen vanaf een gletsjer.... op dit moment fantastisch weer in de alpen en wie weet worden we nog verrast met de pasen op een dump. youtu.be/o4hm5tPuj3s

Foto bij weerbericht reactie 40216

Eric Kromhout | 29-03-2017 - 10:14

Sjaak W

Goed te doen in Flachau

Foto bij weerbericht reactie 40218

Sjaak W | 29-03-2017 - 12:30

Anja Bekkers

Smorgens skiën, smiddags heerlijk in het zonnetje zitten, de sneeuw verdwijnt snel, maar we vermaken ons prima??

Anja Bekkers | 29-03-2017 - 17:07

Dennis  Dolomieten

Lekker die zon en die sneeuw. Je zal weinig mensen horen klagen Maar de schaduw kant is dat deze trend zich snel doorzet. De winters beginnen later en eindigen eerder. De winter zelf is ook niet meer wat het zijn moet. Er valt minder droge sneeuw en dus onstabiele en zware natte sneeuw. Wat weer de kansen op lawines vergroot. Laten we zeggen oorzaak en gevolg met het steeds verder oplopen van de temperaturen op onze planeet. Zo sluiten we dit seizoen af. Ik wordt er in elk geval niet zo vrolijk van. Straks met zijn allen naar val Thorens. Dat ligt nog hoog genoeg. Als je maar genoeg zuipt dan merk je toch niks van de drukte. Op naar de zomer!

Dennis Dolomieten | 29-03-2017 - 20:36

Dennis  Dolomieten

Ik word is het trouwens :-)

Dennis Dolomieten | 29-03-2017 - 20:47

Harry Verduin

En volgend jaar terug naar de dolos?

Harry Verduin | 29-03-2017 - 20:58

Dennis  Dolomieten

Ik hoop het wel Harry :-)

Dennis Dolomieten | 29-03-2017 - 22:21

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord