Omslag lijkt er te komen

Om maar met het goede nieuws te beginnen. Depressies gaan een aanval inzetten op de blokkade van hogedruk en die gaat slagen! Zonder een grote sneeuwdump aan te kondigen, lijkt enige 'neuschnee' een kwestie van tijd. Restanten van een zwakke storing boven Zuid-Frankrijk kunnen morgennacht al voor wat lichte sneeuw zorgen in het noordwesten van de Italiaanse en de zuidoost Zwitserse Alpen. Dat zal nog weinig om het lijf hebben maar er worden voorbereidingen getroffen om wat actievere en beter georganiseerde sneeuwgebieden de Alpen binnen te loodsen.Situatie van dit moment in beeld. Met het hardnekkige hogedrukgebied boven Centraal-Europa..

En de verwachte situatie voor over een kleine week. Onduidelijk is de timing van neerslaggebieden en exacte trekrichting, duidelijk is wel dat deze omslag potentie biedt voor sneeuwstoringen.

Zover is het nog niet. De actualiteit laat zien dat het weer nog altijd grotendeels bepaalt wordt door een hogedrukgebied dat haar centrum boven Berlijn heeft geïnstalleerd. Ook boven de Baltische Staten en het noordwesten van Rusland is de luchtdruk hoog en langs de oostflank stroomt geleidelijk aan koude vrieslucht de Balkan in. Vooral later in de week zal de kou zich daar intensiveren en dieper naar het zuiden doordringen. Zo zal de vorst ook Griekenland en Turkije weten te veroveren en sluit ik niet uit dat het in Griekenland gaat sneeuwen komend weekend.

Langzaam aan verplaatst het krachtige hogedrukbastion  zich naar het zuidoosten van Europa en zien we de activiteit van depressies op de oceaan toenemen. De bakens worden verzet! Een trog verplaatst zich op vrijdag naar het Iberisch Schiereiland en mogelijk dat daar nieuwe, kleinschalige depressies ontstaan die op de vrij zuidelijk georiënteerde straalstroom zich een weg willen banen naar de Alpen. Dat is enerzijds nog wat speculatief omdat het hier om de lange termijn gaat, maar steeds meer computermodellen houden rekening met deze ontwikkeling.


De schoonheid van sneeuw in beeld. Noire Pormenaz  - Mont Blanc (archiefbeeld).

Sneeuw in kunstvorm - Serfaus - Tirol


Ik ga er langzamerhand dan uit vanuit dat dit echt doorgaat. Het zou een trendbreuk betekenen en de kans op sneeuw neemt dan, vooral na het weekend toe. Soms lopen deze storingen ook nog enige vertraging op onderweg, maar de kans dat de bordjes worden verhangen is groot.

Nog even terug naar de actualiteit. Voorbije nacht vroor het weer matig tot streng en op een enkele plek zeer streng. Vandaag zijn er flinke zonnige perioden al komen er ook mistbanken en 'hochnebel' voor. Dat zijn velden met lage bewolking. Misschien dat er ergens zelfs een vlokje sneeuw uit kan vallen. Uitsneeuwende mist. Veel zal het beslist niet om het lijf hebben. Vooral in het noorden van Tirol, Voralberg en Salzburgerland kunnen deze wolken of mist hardnekkig zijn. Dan is het ook kil en vriest het de hele dag. Naar zuiden speelt de zon een grotere rol en komt de temperatuur iets boven nul uit. De wind komt in hoofdzaak uit het zuidoosten en stelt weinig voor. Komende nacht vriest het weer matig tot streng, lokaal zeer streng waarbij we kunnen denken aan -8/-15 graden. Mist- en wolkenvelden breiden zich dan uit.


Helemaal niet jaloers!

Eerst nog veel zon, vooral in de oostelijke Alpen

Morgen en ook vrijdag hebben de oostelijke Alpengebieden de meeste zon. In de Franse en West-Zwitserse gebieden komt meer bewolking voor.Langs de zuidkam zou het eens tot een beetje lichte sneeuw kunnen komen door de storing die boven de Golf van Lion ontstaat en zich langzaam nog wat noordwaarts beweegt. Het zijn wellicht de eerste bewegingen van meer winterse schermutselingen de komende tijd. Naar het oosten toe en zijn er flinke zonnige perioden. Wel kan er ochtendmist en -nevel voorkomen en in het noorden van de Oostenrijkse Alpen kan het een poosje duren eer deze zijn opgelost. Daar temperaturen rond nul, elders lichte dooi, 2/5 graden maar het zal nauwelijks invloed hebben op de sneeuwkwaliteit. Tijdens het weekend zal het 'freezinglevel' nog iets worden opgetild. (Oostenrijkse noordkam tot rond 1800/2000 meter, naar het zuiden toe wat lager) en wordt het aandeel wolken vooral in het westen  groter. Verder blijft het nog vrij zonnig en mooi wintersportweer.


Maandag de passage van een eerste sneeuwstoring. In de drukverdeling zoals die door de grote modellen wordt voorzien, zal het niet de laatste zijn komende week.

Ander drukpatroon biedt kansen
Na het weekend moet het dan gaan gebeuren. De 'flitsstoring' met wat lichte sneeuw op zondag is uit de modellen zodat we daar wel een streep door kunnen halen. We zien dat een langgerekt front met neerslag, behorend bij een oceaandepressie dan al oprukt tot Midden-Frankrijk en maandag (als het spoorboekje kloppend is te krijgen, want nogmaals, de timing op deze termijn kan nog wel in- of uitlopen) trekt dit neerslaggebied over de Alpen. Waar het accent precies komt te liggen is nog wat onduidelijk en zal de komende dagen nog aan gesleuteld worden. De neerslag komt vanuit het westen en de zuidelijke Alpen maken goede kans daarvan te profiteren. Een 'nordstau' zou voor deze gebieden veel minder perspectief bieden. Het binnenlopen van de sneeuwstoring gaat gepaard met de aanvoer van zachtere lucht, de vorstgrens ligt rond 1600/2000 meter in de Franse en Zwitserse en tot 800/1000 meter in de Oostenrijkse Alpen. Tijdens intensieve sneeuwval zal deze wel wat gaat dalen.  

Ook na maandag wordt de situatie niet meer zoals hij nu is. We zien een omvangrijk lagedrukgebied tussen IJsland en de Britse Eilanden. De straalstroom wordt zuidelijker en allerlei storingen en mogelijk ook kleine depressies worden afgeschoten richting het vaste land van Europa. Wanneer een dergelijke storing nu al dan niet over de Alpen trekt, is op deze termijn bijna niet te zeggen. Maar de kans dat dit bij tijd en wijle gebeurt, is vrij groot. Met andere woorden, een dynamischer weertype met kans op sneeuw zit er aan te komen en lijkt zich volgende week te handhaven.

Spannend allemaal en een mooie afsluiting voor vandaag! We gaan de situatie nauwgezet volgen en morgen praat collega Michael jullie bij. Hopelijk met mooi nieuws! Voor nu, een fijne dag en tot volgende week!

Volg het weer ook in de Sneeuwhoogte.nl app voor iPhone en Android

Met vriendelijke groet,


Johan Kamphuis, weerman Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Arjan Drost

wetter.com geeft temperaturen rond de 8 graden in regio Reutte komende week. Dat is toch een verschil met wat ik hier lees...?

Arjan Drost | 25-01-2017 - 08:46

Menno Scheurwater

Wat verwacht je voor het verdere verloop qua sneeuwgrens. Blijft deze in Vorarlberg tot onder de 1500? Verder natuurlijk bedankt voor al het werk dat jullie hier verrichten :)

Menno Scheurwater | 25-01-2017 - 08:47

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Is gezien de termijn nog niet precies te zeggen Menno.
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 25-01-2017 - 11:23

Greet ☀️

Zaterdag vertrekken we naar Valmeinier-Valloire, en dit is fijn nieuws: een vers laagje poeder! Jihaaa

Greet ☀️ | 25-01-2017 - 08:48

Eric Kromhout

Goedemorgen. In Brixen im Thale hebben we afgelopen weekend 2 afdalingen geinspecteerd die normaal dicht zijn. De tanzer en kaslach. Dit zijn pure natuursneeuwpistes. Sneeuwkanonnen zijn er niet. Een kleine update. youtu.be/5VDXJEuV7OA

Foto bij weerbericht reactie 37394

Eric Kromhout | 25-01-2017 - 08:49

Eric Kromhout

We hebben deze afdalingen ook er helemasl opstaan. Willen jullie deze ook nog zien? Dan komen die morgen....

Eric Kromhout | 25-01-2017 - 08:50

Eefje ....

Prachtig mooi :) ik hoop zo dat de Tanzer nog open is over twee weken. Maar gezien de vooruitzichten, heb ik goede hoop! Bedankt weer voor het mooie filmpje. De zwarte nog nooit geskied, wie weet pikken we die ook nog mee :)

Eefje .... | 25-01-2017 - 09:52

Gerda Hensen

Erik, wat is het toch altijd genieten van jouw filmpjes. Ik ben dit jaar al op wintersport geweest, maar het blijft leuk om de filmpjes te bekijken. Reuze bedankt.

Gerda Hensen | 25-01-2017 - 12:29

Matthijs  Heuvelman

Vet!! Doe je goed!

Matthijs Heuvelman | 25-01-2017 - 16:25

Sander Kuijer

Zo heej!

Sander Kuijer | 25-01-2017 - 08:54

Martijn vd Berghe

En nu maar hopen dat de lading neuschnee weet door te dringen volgende week.

Martijn vd Berghe | 25-01-2017 - 08:59

Bert De Cabooter

Kan je al iets zeggen over sölden en het weer voor onderweg wij vertrekken zaterdag voor 9 dagen .. gr

Bert De Cabooter | 25-01-2017 - 09:30

Remco De Boer

Bedankt voor het weerbericht.
Snap alleen de voorspellingen dan niet op andere sites. Vele zeggen dat het dik in de plus gaat . Wij gaan naar hinterglemm met de voorjaarsvakantie .
Waar moet ik dan op letten Alpen noord,oost,west?

Remco De Boer | 25-01-2017 - 09:41

Skiwi The Fast

Hinterglemm is noord, noord-oost.

Vanaf het weekend lijken de meeste weermodellen toch voor een duidelijke verzachting te gaan, met een vorstgrens die tot (soms ruim) boven 1500m gaat stijgen, neerslag zal dus onder 1200 à 1500 meter voornamelijk als regen vallen. Voor de hogere gebieden niet echt een probleem, maar voor de lager gebieden zijn de vooruitzichten eigenlijk gewoon niet goed...

Skiwi The Fast | 25-01-2017 - 09:59

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Noord

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 25-01-2017 - 11:24

H T

Als ik zo de ensembles van Zell am See bekijk is dat toch vooral regen onder de 1500 meter.. moeten we ni echt blij van worden denk ik zo..

H T | 25-01-2017 - 09:47

Hek .

Berwang,
Koud met zeer veel zon.

Foto bij weerbericht reactie 37404

Hek . | 25-01-2017 - 10:07

Stefan Kaptein

Zoals door sommigen hierboven al vermeld is dit niet helemaal een eerlijk verhaal. De sneeuwgrens gaat als het tegen zit nog wel een issue worden. Dat er sneeuw gaat vallen dat zal best, maar tot welke hoogte wordt het bij een beetje pech een warm water ballet. Dus om het een compleet verhaal te maken graag het temperatuur verloop vermelden voor het volledige verhaal.

Stefan Kaptein | 25-01-2017 - 10:14

 Joeri L

Sneeuw val grens ligt normaliter +/- 300 mtr lager dan de vorstgrens als ik me niet vergis dus zou je al sneeuw kunnen verwachten op de 1200mtr

Joeri L | 25-01-2017 - 10:20

Stefan Kaptein

@Joeri, onder gunstige omstandigheden heb je wat neerslag afkoeling, maar mijn ervaring is dat dat minimaal is. Daardoor is er de mogelijkheid dat voor veel lagere gebieden dit helemaal niet zo'n fijn bericht hoeft te zijn. Gelukkig is er sneeuw van betekenis gevallen na de kerst, maar om nu te zeggen dat veel gebieden ruim bedeeld zijn. Maar ook hier geldt, niet gelijk huilen voordat je geslagen wordt. De kaarten zijn de laatste tijd zo variabel dat ook dit scenario nog kan veranderen.

Stefan Kaptein | 25-01-2017 - 10:34

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Het verhaal van Johan is duidelijk en eerlijk op grond van de laatste runprogs. Een exacte sneeuwvalgrens aangeven over een situatie van over 5 / à 6 dagen is vrijwel onmogelijk. Op die termijn zitten er altijd een aantal mitsen / en maren aan een verwachting. (Föhn, treksnelheid van het front, neerslagintensiteit in verhouding tot de relatieve vochtigheidsgraad enz enz)

Ik kom daar morgen wat uitgebreider op terug ok?
Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 25-01-2017 - 11:05

Stefan Kaptein

@Michael, natuurlijk is het nagenoeg onmogelijk om zover vooruit te kijken, als we dat konden doen dan zaten we hier niet. Maar als er sneeuw wordt voorspeld voor over 5 a 6 dagen, dan vind ik het wel zo eerlijk om daar gelijk bij te vermelden dat de mogelijkheid erin zit dat het ook warm water kan worden. Zeker als je wat verder vooruit voorspeld is het natuurlijk koffiedik kijken, dus ook qua sneeuwval en dus ook qua temperatuur. Maar nogmaals, verder mooi bericht en we gaan het zien. Vanmiddag voor een paar dagen naar Brixen im Thale en ik begrijp uit de berichten dat het droomcondities zijn, dus ik kom hopleijk zondag terug met een pandaberen masker ;-)

Stefan Kaptein | 25-01-2017 - 11:11

Henny Hoeksma

Wij willen volgende week paar dagen van de sneeuw genieten.Nog niets geboekt,1e keus is Winterberg,(gaan vooral winterwandelen)Maar hoe groot is kans dat daar de sneeuw door regen verdwijnt?Zie verschillende berichten

Henny Hoeksma | 25-01-2017 - 10:17

 Joeri L

Yeah verse sneeuw in aantocht voor de west Alpen en eindelijk voor de geplaagde zuid zijde, fingers crosst ???

Joeri L | 25-01-2017 - 10:19

Peter N

Ik hoop met jou mee Joeri ga ook die richting op over 3 weekjes spannend hoor . ?⛷?

Peter N | 25-01-2017 - 12:25

Yorrick Pinte

Ik zie het nu al enkele dagen, maar nu wordt hier wat anders gezegd. Zaterdag 4 februari vertrekken wij naar châtel en ik zie positieve temperaturen en regen op het menu staan...

Yorrick Pinte | 25-01-2017 - 10:25

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Ik probeer morgen de sneeuwvalgrens iets duidelijker aan te geven. Blijft een lastig verhaal?
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 25-01-2017 - 11:37

Peter N

Middag Michael nou het lijkt me toch wel duidelijk wat Johan heeft geschreven we gaan gewoon even afwachten wat er allemaal gaat komen maar dat het gaat veranderen is dus zeker en ik ??????⛷⛷⛷???hoop voor iedereen een portie neusneeuw duimen maar weer.

Peter N | 25-01-2017 - 11:59

Ben Bijlsma

ik zie dat op de meeste weerberichten, behalve wintersporters en een paar andere dat de temperatuur heel erg omhoog gaat tot wel 9 graden celsius, is dit waar, en wat moet ik geloven, want er wordt wel sneeuw/regen verwacht, dat kan toch niet goed gaan

Ben Bijlsma | 25-01-2017 - 12:19

 Joeri L

Lees hier boven voordat je dubbele/drie dubbele berichten plaats

Joeri L | 25-01-2017 - 12:21

Peter N

Korte broek ook mee voor de zekerheid ???

Peter N | 25-01-2017 - 12:23

 Joeri L

?En vergeet de zonnebrand niet

Joeri L | 25-01-2017 - 13:17

Ron Swelsen

Aan allen,

De weermannen doen hun best alles zo goed mogelijk uit te leggen. Helaas kan niet iedereen tevreden worden gesteld. Gewoon even afwachten wat komen gaat. Een paar dagen geleden was de mogelijke sneeuw die komen gaat nog niet voorspeld en zag dat er ook niet naar uit. En kijk nu, twee dagen later, er is verandering op komst met sneeuwkansen. Niets zo veranderlijk als het weer, dat blijkt maar weer. Laten we de komende dagen even afwachten, dan zal er meer duidelijk worden. Geduld is een schone zaak.

Ron Swelsen | 25-01-2017 - 12:45

 Joeri L

Dat zeg je goed ????

Joeri L | 25-01-2017 - 13:18

Maris **

??????

Maris ** | 25-01-2017 - 14:09

Peter N

Ik schiet vol???

Peter N | 25-01-2017 - 16:29

Wiljo Jochems

Kunnen jullie al iets zeggen over 4 maart ongeveer wat we dan te wachten staat kwa weer????

Wiljo Jochems | 25-01-2017 - 12:54

 Joeri L

Denk regen met hagel

Joeri L | 25-01-2017 - 13:19

Kirsten van Harten

?

Kirsten van Harten | 25-01-2017 - 13:57

Sjaak Draak

Vooral veel zon en een graadje of 30 met in de avond dan een warme moessonregen die 3 dagen aanhoud.
Als jullie dan terug keren wordt heel het Alpen gebied weer koud en wit van de verse sneeuw voor al die mensen die na jullie op wintersport gaan.

Sjaak Draak | 25-01-2017 - 19:19

Harry Wagter

Wat zou het gaaf als Noord Italië de komende weken ook meeprofiteert! Nog 3 weken voor de vakantie, lijkt een beetje op vorig jaar toen moesten we ook tot een week voor ons vertrek bidden tot alle weergoden voor een mooie witte deken! Enfin, de nieuwe latten liggen klaar!

Harry Wagter | 25-01-2017 - 12:57

Bianca B

Ook wij gaan aftellen na deze week nog 3 weken. Ik heb er zin in. Hopelijk zijn de weergoden ons goed gestemt en gaat mijn zoon zijn eerste wintersport beleven en zijn ogen uitkijken.

Bianca B | 25-01-2017 - 13:13

Gert Olbertijn

Prachtige plaatjes! Ik kan mij alleen niet voorstellen dat die foto van de Mont Blanc actueel is. Ik kom er net vandaan en zoveel sneeuw als op die huizen heb ik niet gezien. (helaas)

Gert Olbertijn | 25-01-2017 - 13:13

Erik P

Nee, is ie inderdaad niet, is van 4 jaar geleden: www.sneeuwhoogte.nl/wintersportweer/145/2013-01-25/Weekend+in+teken+van+de+zon+

Erik P | 25-01-2017 - 13:54

Matthijs  Heuvelman

???? hahaha Erik P alias Sherlock Holmes! Zo zie je maar hoe je af en toe genept wordt.... ik lees hier de berichten heel graag maar zoals altijd staat er een vaatje zout naast me....

Matthijs Heuvelman | 25-01-2017 - 16:24

Peter N

Nee hoor je wordt helemaal niet genept want het is gewoon een mooi plaatje van de omgeving bij de mont blanc uit het archief en dat staat er ook onder dus gewoon een mooie foto uit de oude doos .???

Peter N | 25-01-2017 - 16:45

Olivier C.

"Archiefbeeld"

Olivier C. | 25-01-2017 - 16:51

Peter N

Ja archief beeld wel eens van gehoord.

Peter N | 25-01-2017 - 17:24

Peter 1.000 M

Maar de grote vraag is...wat gaat de temp. doen na het weekend...Oostenrijkse sites hebben het over een sneeuwgrens van boven de 1.500 meter....dat zal betekenen dat er veel weggeregend zal worden na t weekend...of is er een kouder weertype op komst??

Peter 1.000 M | 25-01-2017 - 13:33

Peter N

Temperatuur gaat helaas omhoog ??

Peter N | 25-01-2017 - 16:49

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Zoals Peter al aangeeft is de trend behoorlijk zachter op termijn. Voor de precieze details (sneeuwvalhoogte) is het nog wat te vroeg. Probeer morgen een inschatting te maken ??

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 25-01-2017 - 17:39

Carin L.

Vandaag uitstap gemaakt naar Zillertal Arena. Vertrokken met de auto uit Bramberg waar het toen -20 graden was. Aangekomen in Hoch Krimml was het -10. Heerlijk kunnen skiën, pistes houden zich goed. Boven op de berg temperaturen net boven 0.
Terug in Bramberg nog steeds koud met -9.5 graden. Goed voor het winterse plaatje ook in de dalen. Genieten!

Carin L. | 25-01-2017 - 14:50

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Ja het is hier heerlijk skiën. De sneeuw is nog erg goed, al wordt het wel op sommige plekken harder. Temperatuur nog goed te doen, boven iets boven nul geweest. Nog een vraag, heb je een keer over de autobaan gehoord en hier ook al een paar keer, welke piste wordt hiermee bedoeld, de 5????

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 25-01-2017 - 18:17

Carin L.

Ja dat is de blauwe 5, en die noemen ze de Autobahn

Carin L. | 25-01-2017 - 18:39

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Dat kan ik mij goed voorstellen, daar kun je inderdaad goed het gas erop gooien

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 25-01-2017 - 20:56

Matthijs  Heuvelman

Het kan vriezen het kan dooien! Als het de week voor 4 maart maar de hele week gaat sneeuw dumpen vind ik het best! Dan gaat deze jongen 2 weken Pongau en Pinzgau verkennen!! Jodelahitieieieie!

Matthijs Heuvelman | 25-01-2017 - 16:27

Dennis  Dolomieten

John Havinga, ik begrijp van je collega's dat je er niet meer bent. Ik wil je bij deze ontzettend bedanken voor alles wat je geschreven hebt afgelopen tijd. En vond je humor altijd top. Ik was fan van je. Weet niet wat de reden is waarom je weg bent. Maar wens je het aller beste toe! Groetjes Dennis

Dennis Dolomieten | 25-01-2017 - 16:27

Boefje 555

Nieuwe vrienden zoeken Dennis.

Boefje 555 | 25-01-2017 - 17:08

Gerda Hensen

Daar sluit is mij geheel bij aan. Je toverde altijd een glimlach op mijn gezicht. Het ga je goed.

Gerda Hensen | 25-01-2017 - 17:12

Dennis  Dolomieten

Rare opmerking. Graag wat meer respect!

Dennis Dolomieten | 25-01-2017 - 22:28

Boefje 555

Vandaag een dagje naar Kirchberg geweest, lekker zonnig maar toch een beetje fris, buiten de ligstoel was het skijack aanhouden.
Pistes in een topconditie, bij de Fleckalmbahn omhoog gegaan.
Nog 3 dagen te gaan, ik hoop dat weersomstandigheden zo blijven tot zondag.

Boefje 555 | 25-01-2017 - 17:13

Peter N

En dan sneeuwen met die handel??????

Peter N | 25-01-2017 - 17:25

L J

Blauwe lucht en volop zon in Livigno

Foto bij weerbericht reactie 37450

L J | 25-01-2017 - 17:52

Peter N

En de pistes hoe is het met het sneeuwdek gesteld??????????

Peter N | 25-01-2017 - 18:01

L J

Er mag best een laagje bij. Op sommige stukken komen al bruine plekken te voorschijn. En soms best ijzig. Maar verder nog prima.

L J | 25-01-2017 - 18:06

Peter N

Hoop dat het volgende week gaat gebeuren een vers sneeuwlaagje erbij ? duimen maar.

Peter N | 25-01-2017 - 18:37

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Omstandigheden in Bramberg nog altijd goed

Foto bij weerbericht reactie 37454

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 25-01-2017 - 18:20

Steve DM

Mss een domme vraag, maar ik waag het erop. Wij gaan binnen een weekje skiën naar Les Arcs, Paradiski. Zouden de vermelde 'positieve' temperaturen een grote invloed kunnen hebben op de sneeuw? Alvast bedankt voor het antwoord. Fijne avond

Steve DM | 25-01-2017 - 21:18

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Hoi Steve. Dat zou in combinatie met regen idd het geval kunnen zijn. De modellen lopen qua uitkomst echter nogal uiteen. Bij het GFS model is regen niet te vermijden, maar ontspringen we bij ECMFW de regendans. Dit laatste model kwam in zijn laatste run ook met❄ sneeuw ❄voor de zuidzijde! Morgen meer ......?

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 25-01-2017 - 21:51

Steve DM

Bedankt Michael voor jouw antwoord, we duimen en blijven positief. Fijne avond

Steve DM | 25-01-2017 - 21:58

Ron Swelsen

Idd gewoon duimen. Bij goed nieuws wordt het lekker skiën en als de regen echt komen gaat dan wordt het waterskiën.

Ik ga ook komend weekend, ik hoop ids dat we regendans ontspringen en een sneeuwdans mogen opvoeren.

Ron Swelsen | 25-01-2017 - 22:42

Peppito @

Vandaag teruggekomen uit de Zillertal arena. Droom condities gehad met hele dagen zon en temperaturen rond het vriespunt.
Toch merk je dat een beetje verse sneeuw welkom zou zijn, aangezien het sneeuwdek op steeds meer plekken wat dun wordt en er behoorlijk wat pistes met ijsplaten te vinden zijn.
Al met al een top shortski gehad!

Peppito @ | 25-01-2017 - 23:02

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord