Sneeuwbuien noordkant

In Oostenrijk en Zwitserland valt er weinig meer te klagen op dit moment. Op sommige locaties zijn de liften op de hoger gelegen hellingen vanwege wind of slechte zichtwaarden gesloten. Maar dat is meer een luxe probleem. Als je sneeuw wilt dan zijn dat soort tijdelijke maatregelen nu eenmaal onvermijdelijk. Morgen ziet het er fantastisch uit onder invloed van een tussenhoog en wordt het een dagje knallen onder de Alpenzon. Later in de week gaat de (sneeuw)reddingsboei voor Frankrijk uit, want Atlantische storingen hebben deze keer hun sneeuwpijlen op de Franse Alpen gericht!


Het is hier fantastisch! Kreeg deze foto binnen via Valerie Hubert. Locatie?

Zell am See in winterse sferen

Lermoos ook helemaal top! Via @updates

Mooie overzichtsfoto in de omgeving van Tauplitz / Steiermarken

Roshutte in Seefeld. Via @foto Lex van Dam

Gmahkopf in Alpbach. Via @foto Ruben Klink

Kammspitz in de Steiermarken. Via @fotosneeuwhoogte Jos Schmitz

Sneeuwbuien noordelijke Alpen
De sneeuwbuien hadden er ook afgelopen nacht nog zin in. Tegen de noordelijke stauhellingen heeft het lokaal lekker door gesneeuwd en is er gemiddeld tussen de 10 en 30cm poeder bijgevallen. Op de actuele radar zijn de sneeuwbuien vooral actief in het noorden van Tirol en Salzburgerland en verplaatsen ze zich langzaam verder oostwaarts. In de westelijke Alpen is het op de meeste plaatsen droog en is het ronduit zonnig in de Franse wintersportgebieden en grote delen van de Italiaanse zuidzijde. Ook Oostenrijk krijgt later in de middag vanuit het westen de zon nog eventjes te zien. Maandag dan vroeg opstaan met zijn allen. Dit wordt een onvervalste Kaiserwetter dag en een van de mooiste dagen van de week!


Radarbeeld van 08.45 uur. Sneeuwbuien zijn vooral actief in het noorden van Tirol, Salzburgerland en Bayerische Alpen

Good morning Gerlos. Dit is lekker wakker worden zo!!! Via @updates

Maandag Kaiserwetter
Morgen zorgt een zogenaamde rug van hoge luchtdruk voor zeer fraai Alpenweer. Oostenrijk heeft s' morgens lokaal nog te maken met wat restbewolking, maar ook hier komt de zon er later in de ochtend steeds beter bij. In de nacht van maandag op dinsdag nadert een volgende storing de noordwestelijke Alpen en gaat er opnieuw wat sneeuw vallen. Ook de noordelijke Franse Alpen profiteren hier van mee. Het wordt vanuit het westen wel iets minder koud en stijgt de sneeuwvalgrens in de westelijke Alpen richting de 600 à 900m. Op de deze storing verwacht ik tussen de 10 en 15cm verse poeder voor de Haute Savoie, en Zwitserse noord en deels ook inner Alpine zijde.


Stoelen zijn "bezet"in Westendorf ;-) @Updates

Ook in La Plagne een bescheiden laagje sneeuw. @Updates

Vooruitzichten
De lange termijn blijft volop winters! Wel zien we een zogenaamde kanteling in het stromingspatroon ontstaan. Deze krimp iets meer naar westnoordwestelijke richtingen waardoor sneeuw brengende fronten vooral de Franse Alpen beter kunnen gaan bereiken. Vooral rond donderdag / vrijdag trekt een vrij actief exemplaar richting de Savoie en noordelijke Haute Savoie. In de laatste neerslagcluster berekent ECMWF tussen de 25 en 40 cm voor deze regio. Het Amerikaanse GFS model waar onze automatische dorp/info op gebaseerd is wat negatiever. Een kwestie van monitoren de komende dagen om te kijken waar het op uit gaat draaien! Wat de Italiaanse zuidzijde betreft blijft ik pessimistisch. Hier zie ik voorlopig geen significante verbetering optreden. Het is helaas niet anders.


In de nacht van donderdag op vrijdag serieus sneeuwsignaal voor Franse Alpen!

Een heel fijne dag nog. Morgen meldt John zich weer!
 

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de Sneeuwhoogte.nl app voor iPhone en Android

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

driez patnz

GO GO Frankrijk !! 14 jan naar champagny , lucky us ..

driez patnz | 08-01-2017 - 08:39

Lex Boskers

Frau Holle heeft weer goed huisgehouden hier vannacht in Kaltenbach. Het begon gisteravond tegen 8-en en het sneeuwt nog steeds. Inmiddels al weer een dikke 30 cm erbij..

Foto bij weerbericht reactie 35784

Lex Boskers | 08-01-2017 - 08:43

Kirsten van Harten

Hoi Michael,
Sinds een week volg ik de updates en vind het geweldig. Eerste wat ik sochtends doe haha. Over 3 weekjes zijn wij nu in Val Cenis. De verwachting voor de Savoie zie ik wel op de voorspelling terug, maar lijkt wel steeds af te zwakken. Eerst donderdag 25cm maar nu alweer 6? Echter wel weer verspreid over paar dagen. Ben benieuwd hoe dat komt.

Kirsten van Harten | 08-01-2017 - 08:45

Kirsten van Harten

Bedoel 15cm , ipv 25!

Kirsten van Harten | 08-01-2017 - 08:47

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Hoi Kirsten,
De weercomputers komen om de 6/12 uur met nieuwe berekeningen. Hierdoor zie je de neerslagcijfers steeds verspringen. Ik verwacht de komende week ook sneeuw voor de Franse Alpen. Zie het weerbericht.
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 09:14

Dirk Andries

Was me vorig jaar ook al opgevallen dat hoogtes op de site niet altijd overeen komen met de toestand ter plaatse.

Ik vroeg uitleg aan de dienst voor toerisme van Valfréjus. Ze gaven deze info:


Les hauteur de neige sont renseignées par le service des pistes et il semble
que si les quantités de neige fraiches aient été renseignées, la hauteur
total de neige ne l'ait pas été.
Les mises à jour ont été faites ce matin, vous trouverez tous les
informations en cliquant sur le lien suivant :


www.skiplan.com/bulletin/bulletin.php?station=valfrejus®ion=alpes&pays=france&lang=fr&pdf=true&displayDomaine=0%7C1%7C2%7C3%7C4®ion=alpes&pays=france&lang=fr&pdf=true&displayDomaine=0%7C1%7C2%7C3%7C4

Les sondes météo France sont également disponibles si vous souhaitez
vérifier ces informations en consultant des sondes à proximité de notre
domaine skiable (sonde Rochille) :
www.webcams-montagne.fr/nivoses.php

Dirk Andries | 08-01-2017 - 14:32

Emanuel Jans

Hi Kirsten
Ik hoop dat er nog wat gaat vallen, ben net terug uit val Cenis op dit moment houd het niet op, valt wel te skiën maar erg harde sneeuw

Foto bij weerbericht reactie 35888

Emanuel Jans | 08-01-2017 - 16:38

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Wij zijn afhankelijk van info die door de lokale autoriteiten wordt ingezonden. Blijft soms een lastig dilemma. Hoop op jou / jullie begrip
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 18:35

Kirsten van Harten

Begrijpelijk hoor Michael! Dank voor je uitleg.

Kirsten van Harten | 08-01-2017 - 19:42

Kirsten van Harten

Jammer zeg @Emmanuel!! Gelukkig wel kunnen skiën. Ik ga over 3 weken dus heb nog hoop.. is het een leuk gebied? Wij waren vorig jaar in La Plagne dus zijn bang dat dit zo klein is opeens! Maar 125 km is aardig wat..

Kirsten van Harten | 08-01-2017 - 19:43

Marco Lemmerling

Ik vind t geweldig om elke dag weer updates van het weer te krijgen in de Alpen. Nu ga ik rond de 20e een huttentocht doen in de Italiaanse alpen. In de omgeving van wolkestein, cortina, arabba etc. Helaas vaalt daar de sneeuw nog erg tegen en ik lees er hier ook niet heel veel over. Is het mogelijk om de komende dagen hier iets over te vertellen en of het er de komende 2 weken nog iets van sneeuw te verwachten is(zover dat mogelijk is natuurlijk).

Bedankt

Marco Lemmerling | 08-01-2017 - 08:51

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Goedemorgen Marco,
Je leest er weinig over omdat er over deze regio niet veel te melden valt. Ik zie de situatie de komende dagen helaas nog niet veranderen. Begin volgende week lijkt de sneeuwkans wel toe te gaan nemen voor Italië. Even kijken hoe zich dit verder gaat ontwikkelen.
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 09:53

Marco Lemmerling

Bedankt! Hopelijk valt er toch nog iets. ;)

Marco Lemmerling | 08-01-2017 - 10:38

Marco Lemmerling

Ik neem aan dat met de positievere ontwikkelingen dan doelt op het ecmwf scenario?

Marco Lemmerling | 08-01-2017 - 10:41

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Klopt. ECMWF OPER en ENS.?

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 10:57

tonnie geurts

Laat even weten als je daar bent hoe het met de sneeuwconditie is.ik ga ook op huttentocht maar een week later 27 januari
Ben zeer benieuwd naar je ervaringen

tonnie geurts | 08-01-2017 - 20:57

Clemens Gjertsen

@Michael: 1e foto: ziet uit als Les Saisies (Savoie, skigebied met Flumet en ND de Bellecombe) ,maar kan het mus hebben...

Clemens Gjertsen | 08-01-2017 - 09:24

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Thx Clemens?

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 10:19

Bianca B

ik vindt die automatische weerberichten van het dorp toch wel grappig, er is de laatste 24 uur 6 cm sneeuw gevallen, maar de sneeuwhoogte is op de berg 30 cm meer als gister en in het dorp 20 cm meer, rara hoe kan dat

Bianca B | 08-01-2017 - 09:35

Andreas Benning

Guten Morgen zusammen,Hier meldet sich mal wieder Andreas aus Bocholt.Was tauchen hier doch jeden Tag für tolle Bilder aus den verschneiten Österreichischen Bergen auf.Meinen dank an die Fotografen.Nätürlich möchte ich den oder die Wettermänner nicht vergessen;die jeden Tag mit ihrem Wissen und Herzblut versuchen uns den Winter schmackhaft zu machen.Ich selber reise nächsten Freitag für 1 Wonach Leogang und kann es kaum noch erwarten.Schnee ist und kommt gerade ja satt und genug vom Himmel.Die Freude auf den Urlaub ist RIESIG.Lg Grüße aus Deutschland und mach alle weiter so.Es bereitet mir jeden Tag große Freude eure Seite zu lesen.Einen schönen Sonntag noch........

Andreas Benning | 08-01-2017 - 09:40

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Vielen Dank Andreas!
Gr Michael :-)

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 09:55

ralph massaar

Dat is weer heerlijk wakker worden met dit mooie gunstige weerbericht, wat een verjaardags cadeau Thanx Michael
Nog 13 dagen tot PDS time yeah zoveel zin in

ralph massaar | 08-01-2017 - 10:02

Lianne Pierik

Hallo Michael, ik wilde weten of je iets kunt zeggen mbt de sneeuwvalgrens van as donderdag/vrijdag? Wij gaan naar Adelboden-Lenk in Zwitserland (wel pas over drie weken) en de weersvoorspelling van hun site geeft aan dat het daar donderdag wellicht gaat regenen terwijl het dorp toch best hoog ligt, nl. op 1353 meter. Verder herhaal ik even wat iedereen steeds zegt; ik kijk al een aantal seizoenen bijna dagelijks naar jullie voorspellingen en vind het/jullie geweldig! Heel erg bedankt!
Groetjes, Lianne

Lianne Pierik | 08-01-2017 - 10:03

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Goedemorgen Lianne,
Zoals het er nu naar uitziet is dit van tijdelijke aard. Ik verwacht rond die tijd een iets hogere Sneeuwvalgrens tussen gemiddeld 900 a 1200m. Zou me helemaal geen zorgen maken. Vooruitzichten blijven op en top winters!??

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 10:18

Lianne Pierik

Top! Ik heb er zin in. Heel erg bedankt!

Lianne Pierik | 08-01-2017 - 11:41

Brian S

Gerlos gaat lekker. Nog 3 dagen werken en dan dalen we af. Zelfs het reisweer lijkt mee te zitten dit jaar. Zin in!!

Brian S | 08-01-2017 - 10:07

Peter N

Ik heb er elk jaar zin in. ⛷?

Peter N | 08-01-2017 - 10:12

Luc Cap

Wij vertrekken donderdag naar het mooie Gerlos.
Elke dag ga ik ook de locale weerssituatie doorgeven zodat de komende vertrekkers thuis zich al kunnen oppompen ?

Luc Cap | 08-01-2017 - 10:48

Co

Super? wij mogen bijna ben benieuwd hoe het er nu is en naar je foto's.
Geniet ervan!

Groet Co

Co | 08-01-2017 - 14:00

Dennis Dolomieten

Heerlijk nu wij ook naar Hochfügen!

Dennis Dolomieten | 08-01-2017 - 15:08

Peppito @

Wauw!!! Wat is het losgegaan in het Zillertal vannacht! Still 2 weeks to go???

Peppito @ | 08-01-2017 - 10:13

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Krijg deze net binnen via Wouter Samama ui Obergurgl

Foto bij weerbericht reactie 35802

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 10:22

Mario Solden

Ongeveer dezelfde sneeuwval is Solden? Of kan het ondanks de kleine afstand nog veel verschillen?

Mario Solden | 08-01-2017 - 11:28

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Foto bij weerbericht reactie 35803

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 10:22

Dries Livigno

Voor de eerste keer in 10 jaar dat we naar Livigno gaan heeft er nog nooit zo weinig sneeuw gelegen in het dorp.
Michael, wij vertrekken volgende week naar Livigno. Komt er net als vorige jaar toch nog een mini dump uit jouw hoed of een Genua laag?

Dries Livigno | 08-01-2017 - 10:24

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Begin volgende week zie ik luchtdrukdalingen ten zuiden van de Alpen ontstaan. Dit scenario kan gunstig gaan uitpakken voor Italië. Ook voor Hollandse winterliefhebbers. Hogedrukgebied boven Scandinavië????

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 10:32

Dries Livigno

Ik zal verder duimen. Ik ben al blij dat het groen al verdwenen is onder een laagje wit goud! Mar ja, om te skiën mag het toch een beetje meer zijn.
Ik heb het gevoel dat het nog alle kanten opkam volgende week. De kaarten veranderen voortdurend.

Dries Livigno | 08-01-2017 - 10:51

L J

Stuur dan even wat up to date plaatjes door dries. Wij komen daar de 21e aan. Maar idd, nog nooit zo weinig sneeuw geweest daar.

L J | 08-01-2017 - 11:07

Dennis Dolomieten

Vandaar dat we nu ook half weekje naar Zillertal gaan. Wil toch ook even wat verse poeder proeven :-)

Dennis Dolomieten | 08-01-2017 - 11:18

Liesbeth Eykens

Juist terug van weekje Zillertal. Wifi in hotel was te zwak om reacties te kunnen plaatsen. Vandaar nu pas wat foto's.

Foto bij weerbericht reactie 35805

Liesbeth Eykens | 08-01-2017 - 10:24

Liesbeth Eykens

Foto bij weerbericht reactie 35807

Liesbeth Eykens | 08-01-2017 - 10:24

Liesbeth Eykens

Foto bij weerbericht reactie 35808

Liesbeth Eykens | 08-01-2017 - 10:24

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Weer een goed bericht, met eindelijk ook gunstige berichten voor de west alpen. Wat een verschil met een week geleden in Oostenrijk, en vanacht weer sneeuw daar gevallen. hoop ook weer een mooi laagje erbij in Bramberg.

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 08-01-2017 - 10:24

Cheese Curve

Ik denk toch dat sommige gegevens op deze website niet kloppen.
Ik volg verschillende dorpjes die vlakbij elkaar liggen en die hoewel in verschillende dalen toch dezelfde bergtoppen delen.
Ik noem er een paar mer daarbij sneeuwhoogte dal en berg.
Gerlos 100-60
Konigsleiten 80-40
Mayerhofen 125-25
Zell am Ziller 80-25
Flinke verschillen toch op dezelfde bergtoppen.

Cheese Curve | 08-01-2017 - 10:33

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Goedemorgen Cheese. Wij zijn afhankelijk van info die door de lokale autoriteiten wordt ingezonden. Blijft soms een lastig dilemma. Hoop op jou / jullie begrip
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 11:03

Sneeuwhoogte.nl

Hierbij een screenshot van deze melding door de Zillertal Arena.

Foto bij weerbericht reactie 35840

Sneeuwhoogte.nl | 08-01-2017 - 11:17

Xavier Delvael

Klopt natuurlijk maar eens boven de 70 cm speelt het geen rol meer.... 1 meter of 2 meter, wat doet het ertoe

Xavier Delvael | 08-01-2017 - 14:04

Daan Sneeuw

Net terug uit Val Cenis en een topweekend gehad. Mooi gebied en de sneeuw was top. OK, het had iets meer gemogen, maar ook in Frankrijk kunnen ze heel veel met kunstsneeuw. Zit er voor de lage landen nog wat sneeuw in het vat voor de komende tijd? @kirsten: eerste keer dat je naar Val Cenis gaat?

Daan Sneeuw | 08-01-2017 - 10:37

Peter Vandam

Vanmorgen opgestaan in ehrwald en er is zeker 30cm nieuwe sneeuw bij gevallen terwijl het al top was, veel geluk hebben wij het dit jaar dus iedereen blij hier?. Vandaag naar bibiwier dus later een update uit dat gebied. Gr Peter

Foto bij weerbericht reactie 35814

Peter Vandam | 08-01-2017 - 10:40

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Top Peter!??

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 10:44

HansvK

Wie kan de actuele staat van de pistes in de omgeving Corvara (Alta Badia) / Sella Ronda beschrijven? Over drie weken zitten we daar en het lijkt er vooralsnog niet op dat er veel sneeuw gaat vallen.

HansvK | 08-01-2017 - 10:42

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Kreeg deze net binnen via Jeroen van der Kley. Seiser Alm / Selva Dolomieten

Foto bij weerbericht reactie 35820

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 10:48

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Foto bij weerbericht reactie 35823

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 10:48

HansvK

Ik zou ook graag weten hoe de pistekwaliteit is in het gebied.

HansvK | 08-01-2017 - 11:38

Jan andeweg

Dat ziet er echt zo onnatuurlijk uit zeg. Doet gewoon zeer aan je ogen

Jan andeweg | 08-01-2017 - 11:56

ALBERTO DOLOMIETEN SUPER SKI 2022

Wel je gelooft het niet maar echt goed. Vrijwel alles open, prima sneeuw. Vooraf waren wij net als jij, maar zijn gegaan en alleen maar zon hier

ALBERTO DOLOMIETEN SUPER SKI 2022 | 08-01-2017 - 20:13

Dennis Dolomieten

Foto bij weerbericht reactie 35818

Dennis Dolomieten | 08-01-2017 - 10:48

Dennis Dolomieten

Diepvries tong!

Dennis Dolomieten | 08-01-2017 - 10:48

Jan andeweg

Kan dat paarse ding nou niet een paar weken hierheen? Zo lang geleden.
Kunnen de heren in het noorden weer bij elkaar komen...

Jan andeweg | 08-01-2017 - 11:54

Mathijs Vlassak

Beste John en Michael.
Ik volg al geruime tijd de berichten op sneeuwhoogte.nl. Hoewel de boodschap tot vorige week toe teleurstellend was om te lezen (we gaan 14 januari naar La Plagne) is het altijd erg duidelijk omschreven en prachtig verwoord. Nu ziet het er weer veelbelovend uit voor die regio, dus we gaan een mooie tijd tegemoet. Dank voor jullie inzet en zodra we La Plagne zijn zullen we wel wat foto's insturen!
Groeten Mathijs

Mathijs Vlassak | 08-01-2017 - 10:48

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Hartelijk dank Mathijs. Alvast een heel fijne vakantie!❄⛷☃️?

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 11:06

Martijn Sonnenberg

Mooi weerbericht zoals gewoonlijk en prachtige vooruitzichten. Hopelijk blijft het weer de 'lijn' van het EC volgen, dit houdt koning winter stevig in het zadel voor Europa, met zelfs de neiging tot een scandi-hoog op termijn. laat maar uitkomen, dan valt er hier in het laagland te schaatsen als overbrugging naar de wintersport met Carnaval!

Martijn Sonnenberg | 08-01-2017 - 10:52

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Ik teken ervoor Martijn??❄?

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 10:54

Dennis Dolomieten

De schaats kou zit dichter bij dan ooit. Oostenwindje en het is bingo Martijn! :-)

Dennis Dolomieten | 08-01-2017 - 10:58

Martijn Sonnenberg

Van mij mag het!

Martijn Sonnenberg | 08-01-2017 - 11:04

Dennis Dolomieten

Het zou mij niks verbazen als die kou dan volgende week een reactie uitlokt met warme middelandse zee. En dan eindelijk sneeuwkassa voor Dolomieten.:-)❄❄❄

Dennis Dolomieten | 08-01-2017 - 11:08

Dennis Dolomieten

Ik zal mijn schaatsen klaarleggen, dan mooi na weekje skiën het ijs op in Nederland.

Dennis Dolomieten | 08-01-2017 - 11:09

S. K.

Dat zou helemaal super zijn !!

S. K. | 08-01-2017 - 11:30

Peter N

Daar teken ik voor Dennis .⛷⛸?

Peter N | 08-01-2017 - 15:15

Luc Cap

@ Michael, de komende week zal wel een rustige sneeuwweek in Oostenrijk worden veronderstel ik. Kan jij dit bevestigen ? Niet te veel storingen n die omgeving , meer naar het Westen volgende week.

Luc Cap | 08-01-2017 - 11:01

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Klopt Luc

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 11:04

Jan andeweg

Lucky Luc!?

Jan andeweg | 08-01-2017 - 11:57

Peter N

Mazzelpik??

Peter N | 08-01-2017 - 15:16

Jo La

Hoi weermannen!

Ik wil jullie graag even bedanken voor jullie berichten! Of ik nou ga skiën of niet, ik volg jullie berichten al enkele jaren en dat geeft me altijd veel pret! Dit jaar gaan we eindelijk weer op wintersport, naar Wagrain over een maand. Ik hoop dat we goed kunnen skiën en ergens hoop ik ook wel dat er dan een vette dump is, want dat heb ik nog nooit in het echt mee gemaakt. Het lijkt me wel sensatie om de auto te moeten zoeken ?. Niet te lang natuurlijk, want we willen ook skiën ?. En dat er wellicht (heel voorzichtig?) ook in Nederland schaatsweer aan zit te komen, maakt mijn zondag helemaal goed! #duimen!

Nogmaals dank!! Ik beleef heel veel plezier aan jullie berichten!

Groetjes, Jolien

Jo La | 08-01-2017 - 11:11

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Fijn om te horen Jolien? Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 11:34

Jack Staff

Camping in Waigran

Foto bij weerbericht reactie 35872

Jack Staff | 08-01-2017 - 14:44

Jo La

Ja ? ziet er top uit! Wij gingen altijd naar montafon, dit jaar voor het eerst naar Wagrain. Ben heel benieuwd!!

Jo La | 08-01-2017 - 19:06

Sneeuwhoogte.nl | Michael

BREAKING! New cold record in Russia today!

-62 'C in the Khanty-Mansiysk region!

Via Twitter @vovakasko

Brrrr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 11:24

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Foto bij weerbericht reactie 35843

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 11:25

Dennis Dolomieten

Woww echt bizar! Brrrrrrrrr

Dennis Dolomieten | 08-01-2017 - 11:28

Jan andeweg

-62! Man dan vriest toch alles kapot? Hoe leven die mensen er daar mee? Denk dat ik toch ff een snipperdag opneem.

Jan andeweg | 08-01-2017 - 11:59

Peter N

Daar kan je niet meer normaal naar buiten dat zijn temperaturen van een andere planeet ! En de aarde warmt op ? Nou schiet mij maar lek ????❄️

Peter N | 08-01-2017 - 15:20

Tobias Bijkerk

Als je in Leogang komt, ga Hier eten en drinken! Werkelijk fenomenaal goed!

Foto bij weerbericht reactie 35850

Tobias Bijkerk | 08-01-2017 - 11:42

Jan andeweg

Haha je lijkt Eric wel!

Jan andeweg | 08-01-2017 - 12:01

Tobias Bijkerk

Hopelijk in positieve zin, anders moet je mijn berichten maar negeren voor diegene die gaan buiten vakanties ,, rustagggh op de pistes

Foto bij weerbericht reactie 35860

Tobias Bijkerk | 08-01-2017 - 12:55

Jan andeweg

Tuurlijk positief!
Lekker eten hoort er daar ook zeker bij, vooral als het weer wat minder is...

Jan andeweg | 08-01-2017 - 13:13

Max Boomen

Zeker waar

Max Boomen | 08-01-2017 - 13:16

Michael Gerritsjans

Die tip gaan we serieus nemen : - ))

Michael Gerritsjans | 08-01-2017 - 14:45

Michael Gerritsjans

Welke lift is dat, Tobias, boven die lege piste? Is het de hele komende week zo rustig? Wij zijn er donderdag tm zondag

Michael Gerritsjans | 08-01-2017 - 14:48

Tobias Bijkerk

AsitzBahn in Leogang! De mensen van de liften zeggen van wel:-)

Tobias Bijkerk | 08-01-2017 - 17:10

Michael Gerritsjans

Oh ja, nu herken ik het. Goed nieuws dat het rustig blijft : - ))

Michael Gerritsjans | 08-01-2017 - 19:34

Roel Van de Meent

Wij vertrekken komende vrijdag richting Oostenrijk. Kun je al iets zeggen over het weer? Alvast bedankt. Super iedere dag

Roel Van de Meent | 08-01-2017 - 11:46

Martijn Klok

Verse sneeuw in Frankrijk komt precies op tijd, zaterdag naar Valtho!!!

Martijn Klok | 08-01-2017 - 11:47

Lumen Nicolaas

Ok

Lumen Nicolaas | 08-01-2017 - 12:15

Ronald Pouwel

Is het al mogelijk om iets te zeggen over het reisadvies voor de nacht van vrijdag op zaterdag naar Gerlos aangezien er nu ook sneeuw voor Nederland op de kaarten staat

Ronald Pouwel | 08-01-2017 - 13:03

Shaun R

Wauw dit ziet er goed uit. Vrijdagnacht gaan we richting Westendorf. Ben benieuwd hoe we het daar gaan aantreffen en of we nog meer sneeuw kunnen verwachten.

Shaun R | 08-01-2017 - 13:04

Sanne Van der Vis

Beste weermannen,

Dank voor de dagelijkse weerberichten. Komende vrijdag op weg naar L2A, dus laat de sneeuw maar komen.

Wel vraag ik me af of de sneeuwkaarten in de app wel up-to-date zijn. Dit omdat er al een week geen verandering zichtbaar is en de sneeuw vooruitzichten in de Franse Alpen in de sneeuwkaarten beperkt is.

Sanne Van der Vis | 08-01-2017 - 13:15

youri de haas

T.a.v onze heenreis:
wij zijn voornemens vrijdag richting Skiwelt te rijden. Zelf ben ik een leek maar zoals ik de kaarten nu interpreteer wordt het een bar en boos ritje... Het oorspronkelijke idee was: op vrijdag een zo groot gedeelte af te leggen (we hebben 3 kleine kids achterin... dus we doen het rustig aan) om vervolgens 1 keer te overnachten.. Maar nu ik de berichten lees is het wellicht een idee, om donderdag avond de rit te rijden om vervolgens vrijdagochtend in Oostenrijk een pensionnetje te scoren voor een dag en nacht... benieuwd naar jullie reactie..

youri de haas | 08-01-2017 - 13:42

Gerda Hensen

Ja Michael, zou fijn zijn als je daar iets over kunt zeggen. Of is dat nog te vroeg. Wij reizen ook op vrijdag met een overnachting en dan zaterdag het laatste stuk naar de dolomieten. Hoe zijn vrijdag de weersomstandigheden in Duitsland?

Gerda Hensen | 08-01-2017 - 13:53

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Is nog te vroeg voor betrouwbare info

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 15:52

Gerda Hensen

Oké, ik meld mij in de loop van de week nog wel even.

Gerda Hensen | 08-01-2017 - 16:35

Peter Vandam

Zoals beloofd een update uit biberwier, ook daar enorm veel sneeuw gevallen, kwaliteit pistes top met veel hobbels dus oppassen, het sneeuwt nog steeds in het gebied en ik denk vanaf gisteren 25cm nieuwe sneeuw

Foto bij weerbericht reactie 35879

Peter Vandam | 08-01-2017 - 15:21

Annemarie ..

Thanks voor de update. Nodig twee weken voor ons, aftellen dus! Zin in!

Annemarie .. | 08-01-2017 - 18:18

Martijn Den Boer

Goed bezig 14 januari naar valloire. Laat die sneeuw maar komen ???

Martijn Den Boer | 08-01-2017 - 15:35

Arnold Schaafsma

Het is prima in Valloire; we genieten!

Arnold Schaafsma | 08-01-2017 - 15:56

Arnold Schaafsma

In Valloire prima condities! Goede grip, geen stenen. Natuurlijk is wat verse sneeuw welkom.

Foto bij weerbericht reactie 35881

Arnold Schaafsma | 08-01-2017 - 15:43

Martijn Den Boer

Als het goed is gaat er van de week wat vallen daar. Bedankt voor de update daar?

Martijn Den Boer | 08-01-2017 - 16:52

Dennis Dolomieten

In Moskou -28 graden zelf zo koud dat de wodka daar bevriest?. Normaal is het daar in deze tijd zo'n -18 gr.

Dennis Dolomieten | 08-01-2017 - 16:09

Erwin de Roode

Val d'Illiez (Portes du Soleil) onverwacht ook weer een lekker laagje erbij vannacht ! Dat gaat de goede kant op !

Foto bij weerbericht reactie 35885

Erwin de Roode | 08-01-2017 - 16:14

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Mooi om te zien dat de PDS ook wat ❄sneeuw ❄heeft meegepakt?

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 17:25

Joris Hautvast

Mooi. Ik reis as maandag weer voor een midweek naar Champoussin! En weet jij nog van wie ik mn 1ste skiles ooit heb gehad??

Joris Hautvast | 08-01-2017 - 20:44

Erwin de Roode

hé Joris ! Alles goed ? Veel plezier je komt precies op het goede moment zoals je ziet ! Zondag is Champoussin open gegaan, maar de verbindingen helaas nog niet. En dat van die skiles weet ik nog wel :) Dat waren nog eens tijden !

Erwin de Roode | 09-01-2017 - 08:41

Joris Hautvast

Alles wel hier in Maastricht Erwin! Maar ik heb het vage vermoeden dat na het het komende weekend de verbindingen in Champoussin wel open zullen zijn!!

Joris Hautvast | 09-01-2017 - 09:46

Siona B

Vandaag onze eerste skidag gehad in Arabba en omgeving. De pistes zijn fantastisch! Misschien nog wel beter dan vorig jaar toen er meer sneeuw lag. Het was wel koud en de Sella Ronda kon niet geskied worden. Een aantal liften waren dicht ivm te harde wind. Wij hebben in ieder geval heerlijk geskied!

Siona B | 08-01-2017 - 16:51

Dennis Dolomieten

Goed om te horen!

Dennis Dolomieten | 09-01-2017 - 08:52

Patrick Wallaert

Zoals ik heb begrepen zal de sneeuwval zich deze week wat meer concentreren op Frankrijk en Zwitserland.
Profiteert het uiterste westen van Oostenrijk ( Vorarlberg en meer specifiek Montafon ) dan ook mee van de sneeuwval vanuit westen ?
Vorige week is in Montafon natuurlijk ook heel wat sneeuw gevallen maar niet de grote hoeveelheden van Tirol en Salzburgerland .
Hopelijk valt daar toch nog een pak zodat we zeker kunnen zijn als we vertrekken op 21 januari.

Patrick Wallaert | 08-01-2017 - 17:29

Steven Damüls

Ben ik ook benieuwd naar. Kan je hierop even reageren weerman?

Steven Damüls | 08-01-2017 - 18:32

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Champoussin In het Zwitserse Wallis heeft ook lekker wat sneeuw meegepakt. Vandaag Traumwetter. ?? Foto's komen net binnen via Joost Hazelaar

Foto bij weerbericht reactie 35894

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 17:29

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Foto bij weerbericht reactie 35895

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-01-2017 - 17:30

Joris Hautvast

Mooie foto! Ik heb begrepen dat er nog meer sneeuw aankomt??

Joris Hautvast | 08-01-2017 - 20:45

 I West

Moore foto met de Dents du midi op de achtergrond.

I West | 09-01-2017 - 00:39

Henk Jongkind

30 tot 40 centimeter is er inmiddels wel gevallen in Kaltenbach. Pistenboulies kunnen aan het werk. Morgen een topdag.

Henk Jongkind | 08-01-2017 - 17:42

Jan andeweg

Mooi zo! Zeg ze maar dat er nog veeeel meer bij mag, kom ik binnenkort de boel inspecteren

Jan andeweg | 08-01-2017 - 19:52

Hans H

Net terug gegleden (wat een ijzelgedoe onderweg) uit belle plagne. Knap wat ze daar kunnen met sneeuw van 6 weken terug gemixed met Ksneeuw. Meer dan genoeg ski-km's. Nu wel toe aan wat schaatsen in de Lage Landen. Hoe schatten jullie dit in?

Hans H | 08-01-2017 - 19:10

Jo La

Ben ik ook benieuwd naar!!

Jo La | 08-01-2017 - 20:56

Erik T

Ik blijf het een leuke webcam vinden , op 4 dagen tijd ... tuinsetje net te laat naar binnen gehaald :-)

Foto bij weerbericht reactie 35907

Erik T | 08-01-2017 - 20:09

Erik T

Op de foto klikken eh...

Erik T | 08-01-2017 - 20:59

Steven Damüls

Idd leuk

Steven Damüls | 08-01-2017 - 21:11

Pieter Masson

Hoeveel kans is er dat de winter zaterdag goed begint in benelux, schaatsen in benelux

Pieter Masson | 08-01-2017 - 21:15

Tobias Bijkerk

De sneeuwval in Leogang gaat nog steeds door, nu wel heel licht. Morgen Kaiserwetter?

Tobias Bijkerk | 08-01-2017 - 21:31

Philip van den Heuvel

Les menuires,les trois valees.....pistes liggen er mooi bij,naast de piste mag er sneeuw vallen....
Ik krijg geen foto van het fenomeen,maar op de moment is hier in les menuires een mooie kring rond de maan....temperatuur is hier nu - 9.....ik denk dat het iets te maken heeft met de koude die kring rond de maan?

Philip van den Heuvel | 08-01-2017 - 21:52

kersten V.

Net terug in NL na een lange reis.
Eerste 150 km tot munchen in slechts 4 uur?
Daarna nog een kotsend kind en de reis was compleet ?
Een prima week gehad ! De geluksvogels die deze week geboekt hebben zijn wel echt met de neus in de boter gevallen. Veel plezier ⛷☃️

kersten V. | 08-01-2017 - 22:37

marc van de poel

@Kisrsten van Harten,

Val Cenis is best een groot domein, hoor.
Ben er in het verleden enkele keren geweest, laatste keer een jaar of 5 geleden. Het is mijn favoriete bestemming in de Maurienne. Een veel betere prijs-kwaliteit verhouding vind je amper in de Alpen. Het is voor iedereen anders natuurlijk, want als je een domein als Paradiski gewoon bent, is Val Cenis uiteraard iets beperkter. Alhoewel, ze renoveren de liften in hoog tempo wat uiteraard het comfort lekker ten goede komt.
Is het domein je toch een beetje te klein, op een half uurtje rijden, in Orelle, neem je dan de kabel naar Val Tho. Het dak van de Alpen! Met onze skipas kregen wij een aanzienlijke korting op een dagpas!
Een uitstapje naar het schitterende en geklasseerde Bonneval-sur-Arc moet je alleszins maken. Heeft ook een mooi skigebied(je), dat tot een respectabele hoogte van 3100m voert.
In elk geval, Veel plezier in Val Cenis.

marc van de poel | 08-01-2017 - 22:52

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord