Strakblauw en droog

Wanneer we de huidige omstandigheden in de Alpen vergelijken met vorig jaar, dan is het in de westelijke Alpen stukken beter en ook in Oostenrijk zijn er plaatsen waar (zeker op hoogte) voldoende natuursneeuw ligt om prima te kunnen skiën. Geholpen door kunstsneeuw is het daardoor ook dat voor veel skigebieden geldt dat de aansluitingen open zijn en de omstandigheden prima!


Super condities momenteel - hier in Val d'Isère

Zelfde prachtige weer ook in Tirol op de Stubaier gletscher - foto via @HansterBraak

Er zijn heus hellingen waar sprake is van een groen-bruin landschap, maar dat is zeker niet overal het geval! Tuurlijk heten we uiteraard een vers laagje Neuschnee van harte welkom, maar we moeten dat de pret niet laten drukken. De bijdrage van Daan gisterochtend heeft dat ons laten beseffen; dat we ons gevoel niet moeten laten afhangen van dat ene beetje laatste sneeuw vlak voor de Kerst. En dat dit zeker niet het genieten van wintersport in de weg moet staan.


Hoe mooi wil je het hebben - strakblauw en volop sneeuw eronder - Sölden via @GerritdenBok

Deze is van gistermiddag en komt van de Kitzbuhler Alpen - zoals u ziet zijn er genoeg skigebieden waar u prima kunt skiën - foto via @CarinL

De weerkaarten
In de avondrun heb ik gisteravond onder het weerbericht kaarten geplaatst en zoals u misschien heeft gezien, stond er volgens het GFS op maandag wat sneeuw op het programma. Het is niet veel, iets in de orde van 5 cm ongeveer en dat zou dan in Oostenrijk vallen. Vanochtend staat dat er nog altijd in. Probleem is opnieuw het hogedrukgebied dat zich maandag boven Europa bevindt. Jullie weten ongetwijfeld dat een hogedrukgebied neerslag tegenwerkt, gewoon omdat het inmiddels bekend is dat een hoog garant staat voor (meestal) zonnig weer. Maar kunnen jullie ook uitleggen waarom?


Omdat ook op grote hooge sprake is van een hogedrukgebied - zoals hier de jetstream op ongeveer 10 km hoogte - is het zo dominant

In de natuurkunde werkt het altijd zo, dat verschillen moeten worden vereffend. Als we dat betrekken op de meteorologie en er sprake is van een zone met een relatief hoge luchtdruk, zal die natuurwet eveneens gelden en moet dat verschil worden vereffend. Daardoor zien we bij een hogedrukgebied een stroming ontstaan vanaf de zone met hogere luchtdruk, naar de lagere luchtdruk. Dat gaat niet 1,2,3 in een rechte lijn, want we bevinden ons op een draaiende aardbol.


De GFS weerkaart met de luchtdruk op zeeniveau en neerslag voor maandag 19-dec-2016

Daardoor is de stroming gebogen en stroomt de lucht schuin over de isobaren vanaf de kern van een hoog, naar gebieden met een lagere luchtdruk. Zie de zware stippellijnen in bijgevoegde weerkaartje. Wat er nu ontstaat is een interessant fenomeen en dat heet subsidentie. Na het uitstromen van die lucht aan het aardoppervlak, treedt er een dalende luchtbeweging in. In een volgend hoofdstuk moeten we dat maar eens uitdiepen, maar subsidentie zorgt voor uitdrogen van de lucht (van bovenaf) en zodoende strakblauwe condities en stralend weer in de bergen.


subsidentie onder een hogedrukgebied

Nu kunnen jullie dus straks, wanneer jullie even na het skiën pauzeren en genieten van de zon, uitleggen aan de anderen in de groep: "Lekker hè die zon? Dat is nou subsidentie." Als de anderen in de groep ook allemaal vaste lezers zijn van sneeuwhoogte.nl zijn er uitsluitend tevreden blikken van herkenning. Maar wanneer die anderen niet thuis zijn in wintersportweer of deze site, heeft u het antwoord op de vraag wat dat is :-)

Terug dus naar de maandag: GFS houdt vol dat er wat sneeuw mogelijk is. ECMWF ziet dat niet zo gauw gebeuren. Ik denk dat onder de inversie in de onderste luchtlagen van de atmosfeer wel bewolking met een NO-ZO stroming in Oostenrijk kan binnendrijven. En als er al enige lichte neerslag in de vorm van sneeuw valt, is dat niet helemaal uit te sluiten - ondanks subsidentie - maar echt actief wordt het allemaal niet. Conclusie: er kan wat lichte sneeuw vallen in Oostenrijk, maar reken op hooguit een enkele cm.


De cumulatieve neerslagsom van ECMWF tot volgende week dinsdag - natte boel voor de oostkust van Spanje! Lokaal meer dan 100 mm

Komt er nog sneeuw
Zoals we in de laatste weerberichten meermaals hebben gemeld, liggen de Alpen op dit moment Wetterbegünstigt onder invloed van het hogedrukgebied. Neerslag wordt daardoor moeilijk, zolang het hoog niet wil wijken. Voor zover mijn horizon reikt, is de situatie komende week niet helemaal sneeuwloos. Maar een sneeuwdump zie ik niet zitten. De 10-daagse van ECMWF is onverbiddelijk en geeft slechts een klein laagje aan voor de periode tot vrijdag de 23-ste. Dat geldt dan bijvoorbeeld voor Karinthië en deels in de Steiermarken. Voor de Zeealpen en dan aan Italiaanse zijde wordt ook een enkele sneeuwvlok mogelijk geacht. En dan is de koek wel op. We moeten het dus hebben van die gebieden waar het nu al goed skiën is - hetzij doordat ze al aardig wat natuursneeuw hebben gehad - hetzij geholpen door kunstsneeuw.


Gisteravond vanuit een #747 over de besneeuwde Alpen tijdens bijna volle maan - vliegt een collega in #737 over - foto via @JpcvanHeijst

Prettige vrijdag gewenst, morgen zal Michael jullie op deze plek weer bijpraten. Goed weekend!

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de Sneeuwhoogte.nl app voor iPhone en Android

Met vriendelijke groet,

John Havinga

Weerman Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Pieter-Jan Van Hove

Dag John! Weer een mooi weerbericht heb je voor ons gemaakt! Zou je op Kerst, of iets na Kerst eens iets willen zeggen over het weer in de Jungfrau region? Elk jaar is het daar weer spannend! Groetjes!

Pieter-Jan Van Hove | 16-12-2016 - 09:03

Snowboarder

Goedemorgen. Alle beetjes helpen en we hebben prima temperaturen in de alpen. Dus eigenlijk prima wintersport weer.

Snowboarder | 16-12-2016 - 09:11

Sylvia Benink

Goedemorgen,
Kunnen jullie ook wat melden over Oost Zwitserland, kanton Graubunden?
Dit sneeuwzekere gebied is helemaal groen nu .......

Sylvia Benink | 16-12-2016 - 09:16

Martijn Sonnenberg

toch zien we steeds vaker, ook op korte termijn, doorbrekingen van het hoge druk bolwerk op de kaarten verschijnen. In die zin wel vergelijkbaar met vorige winter, toen december ook 'slecht' was (nu zijn de condities wel goed, toen ook niet) en de rest van de winter toch heel prima verliep. Uiteindelijk zal het hoog wel wijken en dan kan het nog wel eens een stevige winter worden voorde alpen en hopelijk ook voor ons.
GFS had gisteren in een run een witnerse storm met een kerndruk van 9230 hPa, wat echt bizar laag is, laten we vooral hopen dat dat NIET uitkomt

Martijn Sonnenberg | 16-12-2016 - 09:40

Dennis  Dolomieten

923?

Dennis Dolomieten | 16-12-2016 - 10:34

Martijn Sonnenberg

920 hPa moet daar staan... Bloos

Martijn Sonnenberg | 16-12-2016 - 10:40

Dennis  Dolomieten

?

Dennis Dolomieten | 16-12-2016 - 10:54

Boefje 555

Goedemorgen allemaal, je zou vanavond maar afreizen naar Neustift.
Even lekker 4 dagen skiën onder perfecte omstandigheden.
Ik wens jullie allemaal hetzelfde toe!!

Boefje 555 | 16-12-2016 - 09:51

Luc  Cap

@ John : ik reken erop dat je het laat sneeuwen in het gehele Alpengebied volgende week - doen hé :-)

Luc Cap | 16-12-2016 - 10:00

Dennis  Dolomieten

Ik zie sneeuw op 21 December . :-) Arabba.

Dennis Dolomieten | 16-12-2016 - 10:06

Peter N

Kunstsneeuw of echte sneeuw Dennis ? Zag dat jij op 12 december ook niet zoiets zei .Heb jij een glazen bol of zo ? ??Nou we zijn weer benieuwd Dennis hoop dat het dit keer uitkomt en je gelijk heb. ?⛷??

Peter N | 16-12-2016 - 14:34

Dennis  Dolomieten

Echte Sneeuw Peter!
Ik heb idd een soort glazen bol. Een weerglas heet dat.

Dennis Dolomieten | 16-12-2016 - 15:34

Dennis  Dolomieten

En koud

Dennis Dolomieten | 16-12-2016 - 10:07

Johnny Stobbe

Eerst de sneeuw op de pistes zien liggen de kaarten houden ons al zo lang voor de gek ?

Johnny Stobbe | 16-12-2016 - 10:08

Dennis  Dolomieten

Is nu wel binnen de veilige termijn.

Dennis Dolomieten | 16-12-2016 - 10:36

Merije ...

Top uitleg John, en net wat je zegt.
Verse sneeuw of geen sneeuw, we gaan gewoon genieten van een heerlijk weekje vakantie.

Merije ... | 16-12-2016 - 10:12

J H

Zeker doen Merije - enne fotootje sturen hè ;-)

J H | 16-12-2016 - 10:42

Merije ...

Dank! Ja ga zeker foto's sturen/plaatsen ?

Merije ... | 16-12-2016 - 13:36

Janet Dolo

Goedemorgen,
Vorig jaar in paniek met kerst de vakantie omgeboekt van Dolomieten naar Oostenrijk, want dat zag er immers beter uit dan Italië.... Achteraf bleek het niet nodig want Italië was blijkbaar (evenals Oostenrijk) prima in de kunstsneeuw! Naar verluid is de voorwinter dit jaar al beter dan 2015, dus ik maak me dit jaar even geen zorgen. Inderdaad jammer dat er geen mooie dikke witte pak sneeuw op de bomen en naast de pistes ligt, dat maakt het plaatje immers veel mooier, maar dat mag onze pret niet drukken. Ik blijf ook hopen op nieuwe sneeuw uiteraard, maar maak me echt niet meer druk.

Janet Dolo | 16-12-2016 - 10:12

J H

Dat is de goede mentale instelling Janet! :-)

J H | 16-12-2016 - 10:43

R J

Lekker hoor, dat zonnetje. Snel weg uit die grauwe file-zooi hier. En dan ook nog 1cm neuschnee. Niets te mopperen.

R J | 16-12-2016 - 10:14

Eric Kromhout

Gisteren in SkiWelt wezen skien was echt niet te geloven. Je gelooft het gewoon niet.......zo goed dat het was. Als ik ff tijd heb zet ik ze vanavond in de reacties. Vandaag in een ander topgebied. Sneeuwkanonnen staan te brullen en de zon... die blijft er de hele dag bij

Eric Kromhout | 16-12-2016 - 10:34

Eric Kromhout

De videos dus want ik heb er wel weer een paar :)

Eric Kromhout | 16-12-2016 - 10:35

Tobias Bijkerk

Thnx Eric voor de update...Dus naast het fantastische skiën ook een beetje bij kleuren? Of is dat niet meer nodig na al die zonuren de afgelopen periode;-)

Tobias Bijkerk | 16-12-2016 - 10:41

Frank Creemers

Fijn om te horen Eric.
Hopen dat t koud genoeg blijft tot aan nieuwjaar. Fingers crossed ?

Frank Creemers | 16-12-2016 - 10:46

J H

En die foto's die je had gestuurd zijn ook van Brixen?

J H | 16-12-2016 - 10:47

Eric Kromhout

Foto bij weerbericht reactie 32524

Eric Kromhout | 16-12-2016 - 11:47

Eric Kromhout

Dit os het skicircus vandaag.....

Eric Kromhout | 16-12-2016 - 11:48

Eric Kromhout

Bedoel je die op twitter...die komen uit leogang

Eric Kromhout | 16-12-2016 - 11:48

M DR

Hey eric een foto van je werd net gebruikt bij het nos weer.

M DR | 16-12-2016 - 20:24

Jasper Oke

Gewoon weer fantastische condities. Vandaag laatste dagje Mayrhofen ?

Foto bij weerbericht reactie 32498

Jasper Oke | 16-12-2016 - 10:34

Rob Van Elen

Weer een prachtige foto Jasper.
Rij volgende week met een beter gevoel aan dan vorig jaar.
Bedankt voor jou updates.

Rob Van Elen | 16-12-2016 - 11:03

Jasper Oke

Graag gedaan. Je kan fantastisch skien hier. Hopelijk tast de drukte de piste niet teveel aan.

Jasper Oke | 16-12-2016 - 12:22

Merije ...

??

Merije ... | 16-12-2016 - 13:37

Tobias Bijkerk

Deze ziet er toch ook aardig uit? aardig wat sneeuw signalen voor de Bilt

Foto bij weerbericht reactie 32504

Tobias Bijkerk | 16-12-2016 - 10:38

Dennis  Dolomieten

Hoe uitzonderlijk is deze hogedruk situatie eigenlijk John? Is dit wel eens eerder zo lang geweest?

Dennis Dolomieten | 16-12-2016 - 10:53

Rob Van Elen

Denk maar terug aan vorig jaar.
Zat hogedruk gewoon vastgeketend.
Dit jaar mogen we blij zijn dat het van te voren goed desneeuwd heeft en de temperaturen wat lager liggen en minder wind
anders was het exact hetzelfde plaatje als vorig jaar.

Rob Van Elen | 16-12-2016 - 11:02

J H

Is wel vaker gebeurd Dennis. Wat ik wel frappant vind is dat het net als vorig jaar weer gebeurt. Het plaatje is gunstiger dan vorig jaar

J H | 16-12-2016 - 11:16

Dennis  Dolomieten

Het is nu idd kouder. Maar doel meer op bijvoorbeeld 10 jaar terug

Dennis Dolomieten | 16-12-2016 - 11:24

Merije ...

De Bilt, ligt dat ook in Oostenrijk ?

Merije ... | 16-12-2016 - 13:38

J H

;-)

J H | 16-12-2016 - 15:37

Henri Rours

Laat de videos en foto's maar komen Eric. Volgende week naar ellmau skiwelt...yesyesyes...maak me blij:-)

Henri Rours | 16-12-2016 - 10:54

John De Vries

Heerlijke omstandigheden....zelfs in Lipno (Tjechie) waar we met de kerst zitten...ook hier zit op maar maximaal 900 mtr. Met dank aan de sneeuw kanonnen.

Foto bij weerbericht reactie 32514

John De Vries | 16-12-2016 - 10:57

Jeroen Heiden

In les deux alpes wordt eind volgend week toch wat sneeuw gemeld. Hoeverre klopt dat? En er ligt al een lekker laagje (120cm tot 60cm) op de berg! Hoe lang kun je eigenlijk op bestaande sneeuw goed blijven skiën als er niets bij valt?

Jeroen Heiden | 16-12-2016 - 11:02

J H

Zo lang als het niet smelt en het onderhouden wordt door de pistebully's

J H | 16-12-2016 - 11:17

Jan Dendermonde/Sölden

Vraagje aan John/Michael:
Ik zie op de verschillende websites van de skigebieden in Oostenrijk dat het toch goed koud blijft (met vriestemperaturen) in de dalen. Op die manier kunnen de sneeuwkanonnen hun werk doen om de dalafdalingen in stand te houden.
Maar op de berg zelf gaan de temperaturen tot (vlak) boven het vriespunt. Inversie als ik het voorbije skiseizoen goed heb opgelet :-)
Zal de sneeuw op de berg dan zwaar te lijden hebben of wordt de sneeuw daar geholpen door de lage dauwpunten dankzij de vrij droge lucht? Of hoe zit dat juist?

Jan Dendermonde/Sölden | 16-12-2016 - 11:16

J H

Idd Jan. Wat betreft die inversie en lage dauwpunten, door die lage dauwpunten heeft de sneeuw er niet heel veel te lijden. Bovendien werkt sneeuw weerkaatsend. Verder is er in het luchtlaagje vlak boven de sneeuw (± 10-20cm) ook weer sprake van een mini-inversie. Het is vlak boven de sneeuw een stuk kouder.

J H | 16-12-2016 - 11:20

Jan Dendermonde/Sölden

Bedankt John! Dan duim ik voor droog en koud kaiserwetter als alternatief voor de sneeuwbuien ?

Jan Dendermonde/Sölden | 16-12-2016 - 11:56

Max Boomen

In tirol (Saalbach) nog wat verwacht John

Max Boomen | 16-12-2016 - 12:01

Michael Gerritsjans

Saalbach ligt niet in Tirol maar in het Salzburgerland, toch?

Michael Gerritsjans | 16-12-2016 - 12:30

Max Boomen

Volgens google niet

Max Boomen | 16-12-2016 - 12:54

Snowboarder

Saalbach-hinterglemm ligt gewoon in het salzburgerland. Echt waar

Snowboarder | 16-12-2016 - 13:45

Carin L.

Zoals beloofd weer een nieuwe update. Niet van het skigebied Wildkogel Arena, want daar draaiden maar beperkt aantal liften. Dus hebben we weer geskied in het Zillertal bij Hoch Krimml/Konigsleiten .
Wordt beetje eentonig verhaal: zon, koud, perfecte pistes en heel rustig! Weer een topdag. Hele dag temperaturen onder nul zowel in het dal als op de bergen dus de sneeuw blijft goed :-)

Carin L. | 16-12-2016 - 14:53

Rob Van Elen

Ja inderdaad gelukkig dat het koud blijft.
Maar hoop echt dat de verbindingslift Gerlo/Zell open gaat met de kerst anders redelijk klein gebied krimml/konigsleiten

Rob Van Elen | 16-12-2016 - 15:42

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Hoi Carin, gaan jullie nog wel in het Wildkogel arena skiën? Eind januari gaan wij daar voor het eerst heen.

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 16-12-2016 - 20:56

Roel

John gister zou je nog wat over winterberg zeggen, maar door drukte ben je dat vast vergeten.:-) de vraag is eigenlijk of de kou daar ook eindelijk eens wder terugkomt alvast bedankt roel

Roel | 16-12-2016 - 15:14

J H

Ach ja, dat is ook zo

Bij deze hieronder wat informatie over Winterberg.

J H | 16-12-2016 - 15:43

Midge Van dijk

Lieve mede wintersportbondgenoten! Ik heb een dringende vraag, wij zouden 23dec richting brand vertrekken om daar een weekje te skieen. Nu heeft het zusje van mijn vriendin haar enkelband ingescheurd. Nu gaat die kant van de familie niet meer, ik wil graag samen met mijn vriendin nog wel gaan, we kijken voor een midweek skieen, maar we weten niet zo goed waarheen, we vertrekken dan rond de 26e. We hebben een auto, nu kijken we op verschillende sites zoals bizztravel, maar hier komt bijv la plagne naar voren, maar als ik de webcams zie is er alleen maar groen. Zijn er nog gebieden waar we lekker kunnen skiën waar het er ook nog een beetje winters uitziet en zo voelt? Dan kunnen we eventueel dichtbij dat gebied kijken voor een appartement of pension.

Hopelijk weten jullie hier raad mee!

Bedankt!

Midge Van dijk | 16-12-2016 - 15:40

J H

ValThorens/Courchevel in Fr. Alpen is fantastisch en aan te raden.

J H | 16-12-2016 - 15:44

Midge Van dijk

Bedankt! We zaten net even te kijken! Helaas wel enorm duur (we zijn 2 studenten). Wat zeggen jullie van kaprun en Zell am See? Aangezien daar het verblijf iets goedkoper is?

Midge Van dijk | 16-12-2016 - 16:04

Annemarie Peters

Pitztal is ook niet heel erg duur, zowel qua appartement en skipas.

Annemarie Peters | 16-12-2016 - 16:10

Clemens Gjertsen

Goed in de sneeuw en budgetvriendelijk: Zuidfranse Alpen! Risoul/Vars is aanrader. Bijna alles open en uitstekend skigebied. Geldt ook voor Isola 2000 (vlak boven Nice) maar is ver rijden...

Clemens Gjertsen | 16-12-2016 - 16:56

Robin ..

Pitztaler gletcher...niet ver kun je je prima vermaken in een midweek en niet te duur. Enige nadeel... apres ski is nket erg uitgebreid. Mandarfen heeft wel een aantal tentjes maar daar blijft het bij.

Robin .. | 16-12-2016 - 17:29

Peter Jasperse

Hallo Midge, kijk ook maar eens naar de omgeving schladming/tauplitz betaalbaar en op dit moment winterse aanblik.

Peter Jasperse | 16-12-2016 - 17:47

J H

Voor Roel; de kou komt weer terug komende week. Morgen wordt het +4°C, maar zondag nog maar 2°C met in de nachten steeds wat meer vorst

Foto bij weerbericht reactie 32548

J H | 16-12-2016 - 15:45

Roel

Super bedankt john?

Roel | 16-12-2016 - 21:36

Jasper Oke

De Zillertal-week zit erop! Eerste keer hier, maar zeker niet de laatste. Wat een fantastisch gebied en wat een variatie. We hebben in 6 dagen geskied in Zillertal 3000, Zillertal Arena, de gletsjer en in het Hochzillertal. Elk gebied was uitdagend, van lange brede blauwe pistes naar stijle zwarte. Dit gebied heeft eigenlijk alles wat de wintersporter wil. Vanuit Mayrhofen was alles binnen 25 minuten aan te rijden, elke dag weer wat nieuws. Kwalitatieve gebieden op het gebied van organisatie en infrastructuur, waarbij het opviel dat het Hochzillertal wat verouderd leek.

We hebben geluk gehad met het weer en ik weet niet hoe ze het doen maar ik heb werkelijk in deze week hooguit twee ijzige pistes gehad. Nergens boekels, zelfs niet om 16 uur 's middags. Overal een heerlijk carve-laagje. Uiteraard heeft het ermee te maken dat het erg rustig was deze week. Gewoon luxe noem ik het.

Wij gaan hier zeker terugkomen, met als hoofdreden het enorme gevarieerde aanbod en de kwaliteit die de gebieden bieden.

Voor de mensen die de komende tijd gaan, geniet ervan! ⛷

Jasper Oke | 16-12-2016 - 17:13

Edwin vd linden

Goed om te horen nog een weekje werken, thx

Edwin vd linden | 16-12-2016 - 17:28

Merije ...

??

Merije ... | 16-12-2016 - 18:08

Jessica De Groot

Ik zie dat het best kan gaan sneeuwen 25/26/27 december, in Val Thorens...misschien dan ook in de rest van de Alpen! Ik duim voor iedereen die dan een ski vakantie hebben geboekt!...maar geniet gewoon van alles!! het feit dat je überhaupt op wintersport kan is al een zegen op zich!

Jessica De Groot | 16-12-2016 - 18:24

Pieter Masson

franse alpen met kerst de vollebuit , haut savoie tot 70 cm

Pieter Masson | 16-12-2016 - 18:30

Jessica De Groot

Precies???...dat denk ik dus ook!

Jessica De Groot | 16-12-2016 - 22:06

Jessica De Groot

Net zoals vorig jaar na een zeer zonnige, droge periode alleen nu een week eerder...vorig jaar vertrok ik 1 januari en zijn er net ervoor en de hele eerste week januari bakken met sneeuw naar beneden gekomen!!....

Jessica De Groot | 16-12-2016 - 22:10

Sander .

Zie je dat ergens in de kaarten of is het wishful thinking?

Sander . | 16-12-2016 - 22:28

Pieter Masson

zag het staan op GFS wettercentrale

Pieter Masson | 16-12-2016 - 23:01

Sander .

Heb deze kaart daar gezocht maar kon het niet vinden. Hoe kom je daar? Hopelijk komt het uit, wij vertrekken de 31e naar Chatel!

Sander . | 17-12-2016 - 08:38

martin libbrecht

krijgen we nog een update vanavond weermannen ,want ik denk dat er terug verandering zit aan te komen.grts Martin

martin libbrecht | 16-12-2016 - 18:34

Edwin vd linden

Wat voor verandering martin?

Edwin vd linden | 16-12-2016 - 18:43

Ronald Haex

Terug??

Ronald Haex | 16-12-2016 - 19:34

martin libbrecht

volgens de weerman in Belgie zou er neerslag vallen (sneeuw donderdag op vrijdag )in de ardennen zou dat sneeuw zijn en het gaat richting duitsland ?????

martin libbrecht | 16-12-2016 - 20:00

Dennis  Dolomieten

Zal ik is 1 geheimpje vertellen. Het weer is niet te voorspellen ook niet door al die mega computers die wij mensen hebben gemaakt. Het is alleen maar speculatie. We zouden het graag goed willen voorspellen maar waarom? Het is toch veel mooier om je te laten verrassen door iets wat je niet had verwacht. Omdat je er dan veel meer van geniet! Is dat positief of niet.

Dennis Dolomieten | 16-12-2016 - 22:26

Jan Kegels

Dump vr het zuiden Yes!!

Jan Kegels | 17-12-2016 - 07:11

driez patnz

zie het toch ook goed komen vanaf 25dec.. heb wel nog even tijd , vertrek 14 januari naar champagny en vanoise .. fingers crossed voor iedereen die volgende week vertrekt !

driez patnz | 17-12-2016 - 07:32

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord