Droom condities

Ook vandaag schijnt de heerlijke Alpenzon weer uitbundig op veel Alpen pistes neer. Toch is het niet overal koek en ei wat de zon betreft. Vooral het oosten van Oostenrijk heeft te maken met wat meer bewolking, en kan er zelfs af en toe wat lichte sneeuw vallen. Doordat de lucht in de onderste regionen ook wat vochtiger is, ligt de hochnebelgrens met 1400 tot 1800m ook duidelijk hoger dan gisteren het geval was. Deze tweedeling, met bewolking in het oosten en zon voor het westen, is ook de komende dagen actueel.


En daar gaan we weer met de mooie plaatjes. Deze komt uit
de omgeving van St Ullrich / Ortisei

En wat dacht je van deze uit Kirchberg. Tiefschneeeeeee ;-))

Les Menuires ook "le grand beau"

Het lijkt hier wel een kuuroord :-) #Mittelberg via Hans ter Braak

Zon voor het westen en bewolking voor het oosten
De verschillen tussen west en oost zijn ook vandaag aanzienlijk. De Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen genieten ook nu weer van heerlijk zonnig wintersportweer. In de Zwitserse centrale inner alpine is de hochnebel nog wat hardnekkig, maar deze lost in de ochtend op veel plaatsen snel weer op. In Oostenrijk is de situatie echter wat gecompliceerder. Het oosten van Oostenrijk heeft te maken met meer bewolking en sneeuwt het af en toe licht. De grens van de dikkere bewolking ligt nu ongeveer langs de geografische lijn Salzburg - Lienz. Ik verwacht dat deze bewolking nog iets verder richting oost Tirol zal kunnen gaan opschuiven, maar dat de Vorarlberg buiten schot blijft en de zon er hier goed bij blijft.


Zwaar besneeuwde Alpen vanuit de satelliet. #NASA #MODIS

Hogedruk ten noorden, en lagedrukgebieden ten zuid(oosten) van de Alpen.
Oosten van Oostenrijk ligt deels onder invloed van deze
lagedruk systemen. #DeutscheWetterDienst

Volgende week weer sneeuw op het menu?
De komende dagen verandert er nog niet bijster veel in het huidige weerbeeld. De westelijke Alpen blijven over het algemeen zonnig, maar blijft het oosten van Oostenrijk gevoelig voor bewolking die rondom het Mediterrane lagedrukgebied actief is. Hierdoor kan het boven gemiddeld 1300 à 1500m in de Steiermark en Karinthië af en toe lichtjes sneeuwen. Midden volgende week wordt het dan allemaal weer wat spannender. Het ECMWF berekent midden volgende week een zogenaamd retrograad ( van noordoost naar zuidwest) trekkende storing in de regio. Deze ontstaat volgens dit model op dinsdag boven de Oekraïne om vervolgens het Middellandse Zeegebied in te gaan duiken. Als dit scenario in de kaarten blijft staan mogen Oostenrijk en delen van de zuidelijke Alpen en westelijke binnenboog (Aosta dal / Piëmonte), zich opnieuw verheugen op sneeuw van betekenis. Het Amerikaanse GFS model denkt er heel anders over en ondersteunt deze ECMWF theorie niet. Grote verschillen in uitkomst dus tussen de supercomputers en daardoor ook behoorlijk onzeker hoe dit zal gaan aflopen. Dit soort situaties met retrograad koersende storingen zijn altijd grillig en lastig te analyseren. John mag zich hier de komende dagen eens druk over gaan maken. Dan trek ik even lekker een paar dagen de bergen in om te gaan knallen!


Analyse volgende week dinsdag. Boven de Oekraïne onstaat een
zogenaamde hoogtestoring

Een dag later trekt deze hoogtestoring aan de zuidflank van het Noordzee
hogedrukgebied de Middellandse Zee in. Sneeuw?? #ECMWF

Fijne dag nog iedereen. John is er de komende dagen. Ik ben er maandag weer.

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de Sneeuwhoogte.nl app voor iPhone en Android

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Arjan D

Ik wil jullie bedanken voor alle top weerberichten het hele seizoen door! Vanmiddag naar valtho! Een weekje kaiserwetter? Of toch nog een sneeuwbui? ;) ik zal proberen weer wat foto's te uploaden.

Arjan D | 11-03-2016 - 08:56

Rebecca B.

De werkdag afmaken en dan inpakken!! Wordt t de dikke skikleding of misschien trui en bodywarmer? Wacht vol spanning de berichten af, misschein zelfs specifiek voor gerlos?

Rebecca B. | 11-03-2016 - 09:25

Karin Dijkstra

Rebecca, net een goede week hier gehad. Mistig weer, maar ook kaiserwetter. Pistes zijn nog prima. Zonnetje laat het wat afweten. En maandag hebben ze het weer over wat sneeuw. Temperaturen zijn goed voor wat behoud van de sneeuw

Karin Dijkstra | 11-03-2016 - 16:38

Co

Veel plezier in valtho wij gaan over een week:) post maar alvast wat mooie plaatjes zodat we in de stemming kunnen komen

Co | 11-03-2016 - 09:43

Henk Jongkind

Nog een paar uurtjes en morgen vroeg naar Kaltenbach. Bedankt voor de update van het weer en we gaan het meemaken.

Henk Jongkind | 11-03-2016 - 11:20

Peter N

Góh we zijn alweer een week terug uit fiss Ladis maar als ik zo de foto's zie zou ik zo weer terug willen wat een mooie plaatjes allemaal , we hebben goed kunnen skiën maar dat kaiserwetter wat ik nu allemaal zie dat hebben we wel gemist ! Maar daar moet je een beetje geluk mee hebben. Voor de mensen die nog gaan nog veel skiplezier geniet van het mooie weer en kom heel terug.

Peter N | 11-03-2016 - 13:08

Lieke T

Zal er met Pasen nog te skiën zijn in Saalbach hinterglemm ?? 2 weekse voorspellen is niet zo best maar er ligt toch wel aardig wat!

Lieke T | 11-03-2016 - 12:02

Danny Fluit

Laten we t hopen!

Danny Fluit | 11-03-2016 - 20:25

Michael Gerritsjans

Lieke, ik ben donderdag 17 maart tm zondag 21 maart in Saalbach. Als ik terug ben zal ik je vertellen hoe het was, ik denk dat ik je dan wel een goed beeld kan geven.

Michael Gerritsjans | 11-03-2016 - 12:29

Lieke T

Bedankt

Lieke T | 12-03-2016 - 07:54

Merije ...

Updat van st. Anton, de dikke wolken zijn inmiddels verdwenen en het zonnetje schijnt volop. Rendl gebied echt super, niet te druk en fantastische pistes.

Merije ... | 11-03-2016 - 12:51

Ruba

Hoi Merije, de zon scheen al uitbundig om 9 h op Rendl, leuk daar he.

Ruba | 11-03-2016 - 19:20

Merije ...

Ja leuk gebied daar, en gisteren heerlijk vertoeven. Waren er om half 10 al, heerlijk rustig nog

Merije ... | 12-03-2016 - 06:59

Anja Bekkers

Iemand een update van Alta badia, la villa? We zijn vanaf zondag daar.

Anja Bekkers | 11-03-2016 - 13:04

Heinz Niederholz

Veel sneeuw, veel zon, paar wolken volgende week. Geen neerslag van betekenis. Genieten dus en je vooral geen zorgen maken. Groeten uit Corvara.

Heinz Niederholz | 11-03-2016 - 13:32

Anja Bekkers

Bedankt, heb er heel veel zin in. Geweldig skigebied.

Anja Bekkers | 11-03-2016 - 16:34

Bert De Cabooter

Zondag avond vertrek naar sölden .. Maar waar is dat gelegen in de Alpen ? Of wel weer gaan we krijgen ? Bedankt vanaf maandag foto's ..:

Bert De Cabooter | 11-03-2016 - 14:14

Roel  Van de Meent

Een week Steibis er zowat opzitten. Wat een top condities en wat hadden de weermannen alles goed voorspeld. In een woord TOP!

Roel Van de Meent | 11-03-2016 - 14:17

Peter N

Sölden Bert ligt in het Ötztal , kan je het best via de fernpass rijden

Peter N | 11-03-2016 - 14:38

Greet ☀️

Ik ben voor die retrograad, nog 2 weekjes en dan heerlijk knallen in Valmeinier/Valloire #wetellennietaf :-P

Greet ☀️ | 11-03-2016 - 17:48

Bertil Blaas

Zurs/Arlberg, na oplossen ochtend wolken vanaf 10 uur zalig wolkenloos. In de felle zon werkelijk warm. Bij Zurs leek het een snowbeach. Morgen op herhaling. Topklasse.
Merije en Ruba ook zo genoten ?
Groeten.

Bertil Blaas | 11-03-2016 - 19:19

Ruba

Arlberg. Ja, Bertil, heerlijke afsluiter van een mooie skiweek. Begonnen op Rendl, nog veel poeder te rapen daar, namiddag op Stuben getoerd, laatste keer met de oude Albona's omhoog. Volgend jaar zal Rauz de draaischijf worden tussen Zürs, Stuben en St Anton. Skipassen zullen nogmaals duurder worden !

Ruba | 11-03-2016 - 19:29

Merije ...

Ruba goede reis terug

Merije ... | 12-03-2016 - 07:01

Merije ...

Ja het was geweldig!! Vandaag gaan we naar Zürs / Lech, laatste dagje alweer helaas

Merije ... | 12-03-2016 - 07:02

Wim V

Vandaag in Kaltenbach helaas geen droomcondities. Veel bewolking en zo nu en dan een streepje zon. Echter de pistes zijn super goed. Perfecte sneeuw. Dalafdaling wordt snel minder. Vanmiddag nog wel gedaan maar was eigenlijk afgesloten. Gelukkig vanacht wel weer een beetje vorst.

Wim V | 11-03-2016 - 19:55

Kristof Valkenborgh

Echt genieten hier in lech , in de namiddag wel wat pap pistes in het dal

Kristof Valkenborgh | 11-03-2016 - 20:13

MR

Update Sölden; wederom een topdag! Al 3 dagen echt kaiserwetter gehad! Pistes overal nog goed, behalve bij de laatste paar honderd meter bij de dalafdalingen.. Hopen dat 't voor iedereen volgende week net zo goed is als deze week! Heren weermannen, bedankt voor de weerberichten, mooi om mee te maken dat je op locatie bent, het weerbericht gewoon klopt!! Klasse! Nu weer wachten tot december.!

MR | 11-03-2016 - 20:17

Dennis  Dolomieten

Mooi stabiel lente weer voor ons landje. Heerlijk de lente mag van mij nu komen. Genoeg sneeuw gezien.

Dennis Dolomieten | 12-03-2016 - 00:49

Dennis  Dolomieten

Nu wel -3,3gr beetje koud

Dennis Dolomieten | 12-03-2016 - 00:50

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord