Sneeuw voor west en zuidelijke Alpen

De weersverwachting is behoorlijk gecompliceerd de komende dagen. In eerste instantie valt er vooral sneeuw in de weststau gebieden van Frankrijk en Zwitserland, en gaat er aan de Italiaanse zuidzijde ook weer de nodige verse poeder naar beneden dwarrelen. Later concentreert de sneeuwval zich vooral op het zuidoosten van Oostenrijk en krijgt de noordzijde bij een tijdelijk naar noord draaiende wind ook weer met sneeuwbuien te maken. Om een lang verhaal kort te maken: sneeuw voor west, zuid, oost en later ook weer noordelijke Alpen. Iedereen blij toch?


Welkom in Courchevèl!

Mooier kan haast niet. Val D' Isère ligt er waanzinnig mooi bij ;-)

Funpark in het Italiaanse Madesimo

Volop sneeuw in Cervinia

Ook dichter bij huis volop sneeuwpret. Behoorlijk drukke
pistes in Winterberg

"Super dag!!! S' morgens sneeuw en in de middag
prachtig weer met zon!!!"  #Zell am See @App

Koud met periodiek sneeuwbuien
Een zogenaamd complex lagedrukgebied gevuld met koude lucht is bepalend voor het weerbeeld in grote delen van Europa. We noemen dit lagedrukgebied "complex", omdat rondom het centrum meerdere kernen actief zijn. Deze circuleren tegen de wijzers van de klok in om de zogenaamde hoofdkern heen. Het centrum van dit systeem ligt actueel boven het midden van Duitsland en is de stroming boven Frankrijk en het westen van Italië westelijk. Naarmate de kern verder oostwaarts trekt, draait de wind aan de achterzijde van het laag morgen later op de dag naar meer noordoostelijke richtingen. Actueel sneeuwt het nu vooral in de Franse Alpen en ook Italiaanse Dolomieten bij een langzaam dalende sneeuwvalgrens die zich ergens ophoud rond de 1000 à 1300m. Vandaag kan er gemiddeld tussen de 10 en 35 cm sneeuw gaan vallen in deze gebieden met de nadruk op de Mont Blanc regio. De zon zien we vooral ten oosten van Salzburg terug onder licht föhnige omstandigheden. In de zuidelijke Franse Alpen, Valle D'Aosta en Piëmonte trekt de bewolking in de middag ook grotendeels weg en lonkt hier ook nog een mini Kaiserwetter middagje aan de horizon :-)


Radarbeeld van 09.00 uur met vooral sneeuwecho's boven de Franse Alpen
en Italiaanse Dolomieten. @WetterOnline

Complex lagedrukgebied in beeld dat bepalend is voor het Alpenweer. Het
systeem trekt langzaam verder oostwaarts, en het Atlantische hogedruk-
gebied versterkt zicht richting noordwest Europa

Vooruitzichten
De vooruitzichten zien er gewoon tip top uit. De temperaturen blijven onverminderd op een winters niveau en vallen er periodiek de nodige sneeuwbuien. Rond dinsdag / woensdag volgt er ten gevolge van luchtdrukstijgingen een weersverbetering en lonkt er een mini Kaiserwetter periode aan de horizon! Ook dichterbij huis zijn de omstandigheden in het Sauerland prima. Vandaag zijn er zelfs 24 liften in bedrijf gesteld. Dus mocht het nog kriebelen, niet twijfelen maar de skibox op de auto en gaan zou ik zeggen!Rond di / wo even genieten van Kaiserwetter!

24 van de 25 liften zijn in Winterberg in bedrijf gesteld!

Pistes in het Sauerland / Winterberg pico bello in orde!

Heel mooie zondag nog en tot morgen maar weer!

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de Sneeuwhoogte.nl app voor iPhone en Android

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Rob van der Kamp

Goedemorgen,
Het is een vaste gewoonte om eerst een kopje koffie te pakken, de computer aan te zetten en www.sneeuwhoogte.nl te openen.
maanden voordat wij gaan skién ga ik al kijken hoeveel sneeuw er ligt, gaat vallen en hoe koud het blijft. heerlijk. De gehele winterperiode in de wintersport stemming.
Nog maar een paar weken en dan gaan we eindelijk : Belle Plagne met nu ruim 2 meter sneeuw en heerlijke pistes.

Heren van het team, Dank voor het plezier wat ik er aan beleef , iedere ochtend !!

Rob van der Kamp | 14-02-2016 - 08:57

Jan andeweg

Die Rob, zelfde ochtendritueeltje?

Jan andeweg | 14-02-2016 - 09:00

Arco Van kleef

Oh, zo herkenbaar! Gaan toevallig over een week ook naar Belle Plagne! Supergebied

Arco Van kleef | 14-02-2016 - 09:55

Bram Van Tongerloo

Doe net hetzelfde! Was me in januari al zorgen aan het maken voor maart. Zo dom, maar ook zo leuk. :)

Bram Van Tongerloo | 14-02-2016 - 11:45

Carolien v V

Ook hier herkenbaar!

Carolien v V | 14-02-2016 - 12:11

Martijn Van Rooij

Ozo herkenbaar. En tijdens werk luister ik online naar radio Vorarlberg.

Martijn Van Rooij | 14-02-2016 - 12:39

Jan andeweg

De foto's liegen er weer niet om zeg! Vrijdag naar Kaltenbach voor een week! Hoop dan ook van die foto's te kunnen maken met die blauwe luchten. Zit dat er aan te komen Micael? Alvast bedankt voor de update vandaag. Fijn weekend nog!!

Jan andeweg | 14-02-2016 - 08:59

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Rond di / wo verwacht ik de zon er weer goed bij Jan. Deze dagen lijken de beste te worden aankomende week. Over de week daarna valt nog niets geloofwaardigs te zeggen. Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-02-2016 - 10:10

Jan andeweg

Ok thnx

Jan andeweg | 14-02-2016 - 11:00

Tim Piepers

Eind maart met Pasen naar Avoriaz. Iemand ervaring rond die tijd? Zoals de meeste hier volg ik het dagelijks en ben dit jaar benieuwd of de condities eind maart goed zullen zijn. Wat denken jullie of wat is je ervaring eind maart portes de soleil? Tips ook welkom

Tim Piepers | 14-02-2016 - 09:57

John Randers

Ik bezit een appartement in Champery. Eind maart is de sneeuw meestal tot de lunch goed en dan wordt het nogal slushy. Ik zou wel in Avoriaz en Chatel blijven want de rest ligt net te laag.

John Randers | 14-02-2016 - 10:13

Tim Piepers

Bedankt voor de info. Ochtenden dus goed en mazzel als het wat kouder blijft voor de middagen

Tim Piepers | 14-02-2016 - 11:57

Lucky Ones

27 februari voor de 2e keer naar de Dolomieten om uiteraard weer te gaan genieten van de Sella Ronda, de mensen en het heerlijke eten! Zit ook alweer een maand de sneeuwberichten elke dag te volgen, zo blij dat de sneeuw eindelijk met bakken uit de hemel komt! Bedankt mannen voor de dagelijkse update! Ik constateer wel dat Bergfex voorzichtiger is dan jullie sneeuwviorspellingen?! Groeten Marcel

Lucky Ones | 14-02-2016 - 10:13

René Hoskam

Net aangekomen in Hinterglemm, pistes oke, weer bewolkt.

René Hoskam | 14-02-2016 - 11:18

Vincent Holleman

Begin m wel een beetje te knijpen voor de krokusvakantie(vanaf 20 feb). Verwachtingen wat betreft temperatuur en neerslag zijn niet goed. Regen op kaarten..

Vincent Holleman | 14-02-2016 - 11:23

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Volgende wk zondag lijkt het tijdelijk wat zachter te worden. In de warme sector kan er tijdelijk wat regen vallen. Op maandagnacht dendert er vervolgens alweer een koufront de Alpen binnen. Niets om je zorgen over te gaan maken. Hele normale situatie voor eind februari!

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-02-2016 - 12:21

marcos schonel

het is nog wat ver weg,..maar zie idd een dag met +10 op 1500m,..volgende week maandag. Aangezien er ook neerslag op de kaarten staat is als het doorgaat te hopen dat de warmte er pas in komt na de neerslag en niet zoals vorige keer uren regen na de sneeuwval. Ik ga overigens ook die dagen richting Skiwelt,..helaas een gebied met weinig hoge bergen.

marcos schonel | 14-02-2016 - 12:23

Eric Kromhout

@marcos neem de Kitzbüheleralpen all star card en laat je verrassen hoe goed je overal kunt skiën...

Eric Kromhout | 14-02-2016 - 15:16

Els Van Rillaer

Wij gaan al jaren naar SkiWelt en hebben al altijd goed kunnen skiën. We zijn net geweest en het was weer geweldig. We hebben ook plus temperaturen gehad maar ook sneeuw ⛄. ZE spuiten tussen door en dit levert een goede kwaliteit op als ZE dat mengen met de echte sneeuw.

Els Van Rillaer | 14-02-2016 - 21:56

Snowboarder

Morgen idd een dagje winterberg. Even een voorproefje voor het echte werk volgende maand.

Snowboarder | 14-02-2016 - 11:42

Rik  Brouwer

@michael wat verwacht u voor na komend weekend? zie heel veel sneeuw/regen voor zondag, maar wat komt er na dit weekend volgens de gfs op dit moment? Zon of blijvend winters?

Rik Brouwer | 14-02-2016 - 12:43

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Rik, je hoeft geen U te zeggen hoor ;-) . Nogmaals korte zachte periode rond volgend weekend. Belangrijk is de timing van de neerslag. Valt deze in de warme sector, of op de occlusie / koufront? Maandagnacht lijkt de kou weer terug te keren. Het is nog erg ver weg en dus nog niets betrouwbaars over te zeggen. Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-02-2016 - 12:50

Rik  Brouwer

Haha oke volgende keer gebruik ik je ;) Bedankt!

Rik Brouwer | 14-02-2016 - 13:49

Fred Van Breemen

Dank voor jullie uitgebreide en begrijpelijke uitleg over alles.... Wij gaan over 2 weken voor een week naar Sölden en genieten hier al elke dag.

Fred Van Breemen | 14-02-2016 - 13:46

Oscar Lensen

Geweldige berichten hier en altijd een super gedetailleerd weerbericht. Dank voor alle inspanningen. Wij gaan einde Feb naar Skiwelt (ellmau) en idd geen hele hoge bergen. De komende weken zal langzaam duidelijk gaan worden welk weer wij daar gaan krijgen. Volg het dagelijks en naarmate het vertrek naar Oostenrijk dichterbij komt wordt het steeds spannender. Lijkt de laatste jaren wel steeds onzekerder te worden qua sneeuwhoeveelheid en temperatuur in Skiwelt, of zie ik dat verkeerd Michael?

Oscar Lensen | 14-02-2016 - 13:58

Eric Kromhout

@oscar geen zorgen maken...

Eric Kromhout | 14-02-2016 - 15:18

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Oscar. Er zijn altijd momenten dat het (tijdelijk) wat minder koud is in de Alpen. Tijdens de frontpassages op de grens van de warme en koudere lucht valt juist de door ons begeerde sneeuw. Sluit me bij onze lokale Skiwelt Eric expert aan. Geen zorgen maken dus, want de lange termijn geeft daar voorlopig ook nog geen aanleidng toe. Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-02-2016 - 17:20

Oscar Lensen

Thnx voor de reactie Michael.

Oscar Lensen | 14-02-2016 - 18:23

Niels Preesman

Wat voor temperaturen moeten we dan ongeveer verwachten op zondag en maandag. (21 en 22 februari).

Niels Preesman | 14-02-2016 - 14:16

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Nog te vroeg om er iets betrouwbaars over te gaan zeggen Niels. Kom daar medio deze week op terug.

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-02-2016 - 17:25

Marie Tie

Update vanuit Sölden. Pistes liggen er prachtig bij. Vooral sochtends als je vroeg met de gondel boven bent, heerlijk! Tip ook voor de mensen die nog gaan, de wachttijden zijn rond 9/10 uur vrij lang. Nu smiddags wat meer hobbels omdat het toch best druk is (Denemarken heeft vakantie). Hopelijk zien we ook hier vanaf woensdag wat meer zon en sneeuw mag er ook nog wel bij.. Dal is bijna groen.

Marie Tie | 14-02-2016 - 14:38

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Sneeuw EN zon? Dan gaan we dat regelen;-) Morgen later op de dag toenemende kans op sneeuwbuien en vooral op wo de zon er weer bij. Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-02-2016 - 18:00

Marie Tie

Haha ja tegelijkertijd wordt inderdaad wat lastig ;-) maar er komt nu al aardig wat sneeuw uit de lucht vallen! Zo verraderlijk dat er zojuist zelfs drie auto's in de vangrail zaten..

Marie Tie | 14-02-2016 - 22:38

nathan deryckere

kan het vandaag of vanacht sneeuwen in belgie en nederland

nathan deryckere | 14-02-2016 - 15:58

Jack E

Hier in Overijssel alweer in de stemming met die sneeuw haha! Nieuwe Skies gekocht dus ben helemaal klaar voor de trip... Eerst nog 2 weken school! Mmm ;)

Jack E | 14-02-2016 - 16:11

Monne vG

Net terug uit regio pillerseetal. Was top week pistes goed smiddags wat slussie

Monne vG | 14-02-2016 - 16:27

Dennis  Dolomieten

Grote en kleine broer brengen minder sneeuw dan eerder verwacht lijkt nu laatste prognose. Het voorspellings patroon is de laatste dagen erg wisselend. De Italiaanse weerdiensten zijn ook een stuk terughoudender. Tussen de 10 en 30cm nieuwe sneeuw tot woensdag. Misschien verranderd het morgen weer.

Dennis Dolomieten | 14-02-2016 - 16:33

Steve DM

Binnen drie weken zit onze eerste skidag erop in het prachtige Les 3 Vallées, Val Thorens. Dagelijks de berichten lezen verdubbeld de voorpret! Hopelijk een weekje blauwe hemel... Kan dat geregeld worden weermannen ??

Steve DM | 14-02-2016 - 18:31

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord