Zeer zacht en eerst nog regen

We kunnen de balans gaan opmaken na de hevige sneeuwval, maar daarna op veel plaatsen ook de regen die onvermijdelijk was. In de beelden en live updates die jullie stuurden, bleek inderdaad dat Oostenrijk de betere papieren had, waarbij het nagenoeg de hele dag sneeuwde vanaf ± 1000 meter. Vanuit het westen toen de zachte lucht terugkeerde met het warmtefront, was er op steeds hoger gelegen plaatsen regen en natte sneeuw.


Ineens is er verse poeder!
Saint-Foy


En ook hier viel een bak sneeuw
gistermiddag La Plagne


Mooi uitzicht op Zugspitze
Lermoos gistermiddag

In de Franse en Zwitserse Alpen was al de hele nacht sneeuw gevallen en daar kreeg men de regen gisteren overdag. Des te lager je kwam, des te natter werd de sneeuw en gistermiddag was het vooral regen onder de 2000 meter. Inmiddels is die regen te vinden in Oostenrijk vanaf een hoogte van 1700 meter. De regen trekt vanmiddag met het warmtefront naar het oosten weg. Ik verwacht zon voor Zwitserland en het westen van Oostenrijk. Ongetwijfeld zult u hier gelegenheid hebben om te skiën, met zonnige omstandigheden. En het is ook zeer mild weer! De vorstgrens gaat vanmiddag flink stijgen naar 3000-4000 meter.


De prognose voor vanmiddag
bron: ICON van DWD


De hele dag sneeuw in Gerlos
en pas 's avonds regen

Tegelijkertijd in La Plagne onder het
warmtefront - zachter met
een waterballet

Lawinegevaar
Na de vele (natte) sneeuw en de zeer zachte lucht die we vandaag krijgen, is er (groot) lawinegevaar. De regio Salzburg en Vorarlberg melden een groot lawinegevaar (4) en in  Tirol wordt een verhoogd gevaar voor lawines (3) gegeven. Voor de Zwitserse Alpen en Franse Alpen geldt ook een verhoogd risico (3) voor lawines. Luister a.u.b. goed naar de adviezen van de professionals ter plaatse en van de pistes af, lijkt mij vandaag geen goed plan!


Kaart met verhoogd risico voor lawines Zwitserland

De kaart met lawinerisico voor Tirol

En voor Salzburg - groot gevaar
Die voor Vorarlberg is vergelijkbaar!

Korte adempauze
In de westelijke Alpen komt de zon er vandaag bij, dat gaat morgen ook gebeuren in Oostenrijk, waar het nu dus bewolkter is met in het oosten met regen. Het wordt morgen echter in de Alpen niet de hele dag strakblauw en zonnig. Het is meer af en toe een waterig of flets zonnetje. Want er komt veel hoge en ook middelbare bewolking voor. Het is wel een adempauze, want neerslag krijgen we niet. Dus gelegenheid genoeg om te skiën voor degenen die deze week de latten onderbinden. En dat dus in boterzachte omstandigheden, want morgen ligt de vorstgrens nog altijd op zo’n 3000-3500 meter.


Op deze kaart wordt in één
oogopslag duidelijk -
hoe de temperatuur vandaag
afwijkt van normaal!

Woensdag krijgen we te maken met een koufront passage, rond een hogedrukgebied met het centrum ten westen van Frankrijk. Terwijl het front over de Alpen trekt daalt de vorstgrens gelukkig. Al voor het koufront ligt deze op zo’n 2000 meter. En terwijl het overtrekt zal het woensdagochtend snel verder zakken, zodat we aan de noordzijde van de Alpen sneeuwval mogen verwachten vanaf 1000-1500 meter hoogte.


De prognose van DWD/ICON
voor woe 3-feb-2016

Aan de Italiaanse zijde van de Alpen is er met de heersende NW-stroming en de aldaar regerende zachtere lucht sprake van frontogenese. Er ontstaat boven N-Italië een depressie. Al zullen er een föhnachtige effecten zijn, toch verwacht ik in de Dolomieten sneeuwval en dan vanaf 1300-1500 meter. Meer naar Trentino-Zuid-Tirol en Lombardije zal dat een paar honderd meter hoger zijn, maar ook sneeuwval. Het ziet er tevens naar uit, dat ook Karinthië mee gaat doen aan deze sneeuwval en wel vanaf 800-1000 meter.


De sneeuw op woe volgens ECMWF
Bron: #Wetteronline

En dezelfde kaart - 3 uur later
zie hoe de sneeuw verder
terrein verovert naar het zuiden

De hoeveelheden sneeuw zullen vooral in Karinthië interessant worden. Ik denk dat hier in de regio Villach/Klagenfurt wel eens zo’n 20 cm sneeuw (vanaf 800-1000 mtr) kan gaan vallen op woensdag t/m donderdag. Meer naar het westen, omgeving Bolzano is dat meteen een stuk minder en kom je op hooguit 10 mm neerslag.

Terwijl het ene sneeuwgebied op woensdag dan nog maar amper van het toneel is verdwenen komt het volgende er op donderdag al weer aan! Dit levert ook weer een aardige hoeveelheid sneeuw op. Zou mij niets verbazen wanneer er lokaal 20-30 cm sneeuw uit gaat vallen. In het algemeen geldt ook hier, dat door de NW-stroming, met name de noordzijde van de Alpen profiteert. Maar wellicht weet dit sneeuwgebied toch door te dringen tot over de Inneralpines. Vrijdag heeft Oostenrijk nog te maken met sneeuw, maar later op de dag wordt het vanuit het westen droog.


Lange termijn voor zon & ma 7/8 feb
ziet er nog steeds prima uit!
Jet en kou - zuidelijker

Kortom, genoeg sneeuwkansen voor deze week en daarna, gelukkig minder zacht dan vandaag en morgen het geval is. Morgen bereidt Michael voor u weer een vers sneeuwbericht! Fijne dag!

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de Sneeuwhoogte.nl app voor iPhone en Android

Met vriendelijke groet,

John Havinga

Weerman Sneeuwhoogte.nl

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Kenny van Schijndel

Man man man, wat spannend. We vertrekken vrijdagavond, maar we weten nog steeds niet naar waar. :)

Kenny van Schijndel | 01-02-2016 - 09:01

J H

Succes met de keuze! :)

J H | 01-02-2016 - 10:21

Kenny van Schijndel

Alle sugesties welkom ;)

Kenny van Schijndel | 01-02-2016 - 16:14

Marcel Vinkesteyn

Saalbach: lijkt nu droog, iedereen kan weer aankleden en naar de piste, zal wel erge pap zijn ben ik bang, wordt vervolgd.

Marcel Vinkesteyn | 01-02-2016 - 09:01

Rik Maes

Iemand een idee hoe de lager gelegen pistes op alpe dhuez er bij liggen (onder 1500m)?

Rik Maes | 01-02-2016 - 09:01

Erwin Kroll

Die zijn er vrijwel niet. Op de 3-4 dalafdalingen richting Oz (1350), Vaujany (1250) en Villard Reculas (1480) en laatste stuk Sarenne na. Ik verwacht dat boven de 2100m de sneeuw gewoon goed is. Daaronder zal het op sommige plekken/zuidhelling redelijk papperig zijn.

Erwin Kroll | 01-02-2016 - 13:37

Rik Maes

Thanks voor de info Erwin! wij verblijven naast Auris in La Foret de Maronne en dit reeds voor de vierde keer. Onze tweede thuis bijna...

Rik Maes | 01-02-2016 - 21:31

sijmen boss

Fijn om het weer te kunnen volgen hier. Altijd weer spannend. Wie heeft voor mij een update uit Vallorcine, de la france? Nabijgelegen gebieden argentiere en chamonix. Is de schade groot onder de 2000 mtr? Leek op de kaarten het epicentrum van de regen ellende.

sijmen boss | 01-02-2016 - 09:07

Sjaak Draak

Heeft er iemand een update voor zell am see?

Sjaak Draak | 01-02-2016 - 09:10

Niels Engelaar

Daar ben ik deze week. Gisteren nog gesneeuwd. Pistes liggen er redelijk goed bij. Pas halverwege de middag wat bulten. Morgen gaan we naar Kaprun, voor de afwisseling. Sneeuw is echt goed te doen. Hele gebied ligt vol sneeuw en alle pistes zijn open. Wij vermaken ons uitstekend!

Niels Engelaar | 01-02-2016 - 21:54

marcos schonel

Rondje webcams leert dat de regen vrijwel overal onder 2000m heel veel schade heeft aangericht. De sneeuwfoto's zijn leuk, maar de realiteit is dat er van die gevallen sneeuw onder 2000m of zelfs hoger niks meer over is. Met de enorm hoge temperaturen van vandaag en morgen zal het er nog slechter op worden. .

marcos schonel | 01-02-2016 - 09:15

sijmen boss

Dank voor de info marcos. Het is wat het is.

sijmen boss | 01-02-2016 - 09:21

Skiwi The Fast

In Oostenrijk, zeker meer naar het Oosten toe, lijkt dat toch vrij goed mee te vallen. De balans lijkt daar toch (licht) positief te zijn

Skiwi The Fast | 01-02-2016 - 09:25

marcos schonel

nou niet echt hoor skiwi. Alle sneeuw die gevallen was is weer verdwenen. Enige wat positief is is dat er nog sneeuw ligt. Zolang er sneeuw ligt heeft de warmte minder effect. Gelukkig gloort er woensdag nieuwe sneeuw aan de horizon, maar dit zal voor de voorjaarsvakantie liefst nog een vervolg krijgen. De basislaag is nog steeds erg dun. Voor de piste skiërs onder ons maakt het niet veel uit. De pistes zullen met een paar nachten vorst wel weer ok zijn. Off piste is buiten dat het levensgevaarlijk is met deze zware natte sneeuw niet te doen momenteel. Voor de gebieden boven 2000m zal het iets anders liggen, maar ook daar is off piste skiën spelen met je leven. Een natte sneeuwlawine overleef je niet!!

marcos schonel | 01-02-2016 - 10:08

Skiwi The Fast

Mja, ik had vooraf toch gevreesd dat onder de 1500m nagenoeg alle sneeuw naast de pistes zou weggeregend zijn, maar dat blijkt boven 1000m toch niet zo te zijn, integendeel ik zie op 1200m nog steeds "verse" sneeuw(pap) op de straten liggen.
Overigens zie ik op lawine.tirol.gv.at/schnee-lawineninfo/wetterstationen/ voor sommige stations rond 2000m voor de laatste 48u nog steeds een positieve balans van ruim 40cm. Daar zal de hittegolf nog wel een hapje vanaf bijten, maar al bij al toch een (op de pistes) een mooie aangroei van de sneeuwhoogte.

Dat het offpiste levensgevaarlijk is (en door de zware, natte sneeuw ook gewoonweg niet leuk) daar moet ik je gelijk in geven, maar dat zal met de zakkende temperatuur later deze week toch wel weer stabiliseren.

Skiwi The Fast | 01-02-2016 - 10:55

CO SNOW

Ik weet niet op welke webcams jij kijkt?

CO SNOW | 01-02-2016 - 21:37

 de Jonge

Heeft iemand een update voor Damuls/Mellau? hoe staat het met de sneeuw/pistes. Is er veel regen gevallen? Alvast bedankt

de Jonge | 01-02-2016 - 09:15

Sneeuw Kanon

Hi Damüls ganger, heb geen update maar gaan er zelf over 3 weken heen, ziet er nu prima uit en denk dat je je geen zorgen over de sneeuw hoeft te maken - er ligt genoeg!

Sneeuw Kanon | 01-02-2016 - 20:05

Fox A.

Iemand met meer nieuws over Pra Loup? Ik zie op sommige sites staan dat er (op dit moment) niets van pistes open is...:-(!!!
Vrijdagavond vertrekken we naar daar, en dat ziet er niet zo goed uit :-(!

Fox A. | 01-02-2016 - 09:29

Ann Kemps

Goedemorgen John,

Wij vertrekken vrijdag naar Bad Kleinkircheim (Karinthië)... ze geven daar woensdag en vooral het weekend wanneer we vertrekken echt veel sneeuw zowel op de lokale weerberichten als bergfex. Zien jullie dit ook zo? Dat we daar nu in de prijzen vallen?
Alvast heel erg bedankt voor de dagelijkse updates, telkens weer smullen van het uitgebreid weerbericht!!!

groeten
Ann

Ann Kemps | 01-02-2016 - 09:30

J H

Hey Ann, zoals je kunt lezen in het laatste deel van het weerbericht gaat er woe/do al zo'n 20-25 cm sneeuw vallen. Maar vooral vanaf zondag en maandag en dat is dan de laatste kaart onderaan in mijn bericht: de zuidelijke jet en kou. Een uitstekende combinatie voor een sneeuwdump.

J H | 01-02-2016 - 10:26

Ann Kemps

John, you made my day!!! :)
Ik stuur jullie zeker enkele foto's als we daar zijn ;)
Groetjes
Ann

Ann Kemps | 01-02-2016 - 15:16

J H

Super! We zullen mee genieten :)

J H | 01-02-2016 - 18:25

Henk Visser

Jullie kunnen natuurlijk op de webcams ook alles zien, hoe het met de sneeuw staat.

Henk Visser | 01-02-2016 - 09:30

Edwin van der Loo

Zeker maar deze webcams staan niet zelden op de toppen van de bergen. Zodoende is het beeld altijd wat rooskleuriger dan in de werkelijkheid onder aan de dalafdaling. En het mooie van deze site is toch dat de community elkaar zo op de hoogte kan brengen van de actuele situatie.

Edwin van der Loo | 01-02-2016 - 09:54

Henk Visser

Daar heb je ook gelijk in?

Henk Visser | 01-02-2016 - 10:03

Rika Woering

En hoe zijn de vooruitzichten voor Winterberg Sauerland??

Tot nog toe is de winter gewoon bedroevend daar.

Rika Woering | 01-02-2016 - 10:09

Lieke

In de app lijkt het erger dan dat het is. Zijn er op dit moment en de pistes vallen naar mijn mening reuze mee.

Lieke | 01-02-2016 - 14:07

Mart Snow

Woensdag vertrekken wij naar Montafon! Iemand nog laatste updates al daar?

Mart Snow | 01-02-2016 - 10:25

Erwin Kessel

Heb ik me verheugd op de beloofde weer/sneeuwvoorspellingen voor de Dolomieten maar helaas.... Vrijwel niets. Dan maar varen op de Italiaanse meteo en hopen dat zij goed zitten :)

Erwin Kessel | 01-02-2016 - 10:34

Harry Verduin

John voorspelt toch sneeuw voor de dolo's woensdag? En in weekend kans op südstau dus geen paniek :-)

Harry Verduin | 01-02-2016 - 10:45

Erwin Kessel

Die sudstau had ik hier gister zelf al aangegeven haha. Paniek is er niet. Ik ga toch wel en zondag tijdens de sneeuwbuien arriveren we. Heb er zin in.

Erwin Kessel | 01-02-2016 - 12:28

Guy V A

Wij waren de voorbije week in Val Gardena (Ortisei). De ganse week zon & positieve temperaturen, niettegenstaande, prachtige pistes & alles open. Beter kon niet.

Guy V A | 01-02-2016 - 13:21

Annemarie Rus

Gisteren terug gekomen uit de Dolomieten. Echt heerlijk kunnen skiën! Goede pistes en prima grip! Wordt ook daar weer kouder verder in de week met sneeuw. Ik zou me niet al teveel zorgen maken....

Annemarie Rus | 01-02-2016 - 13:39

Esther Bode

In superdevoluy wordt t steeds groener :/ gaat t daar ook sneeuwen? Want ik zie staan 18 cm gesneeuwd maar zal regen zijn geweest! We vertrekken vrijdag! Verder: ben heeeel blij met deze app. Ik ben net verslaafde :)

Esther Bode | 01-02-2016 - 10:48

J H

Haha...:)) goed om te horen.

Heb even gekeken voor je, naar Superdevoluy...je hebt wel een zuidelijk plekje uitgekozen hé?
Zie de laatste weerkaart die ik hierboven aan het einde van het weerbericht heb geplaatst. Die staat garant voor sneeuw en kou. Als jij vrijdag komt is het nogal groen, maar.... als die kaart werkelijkheid wordt - en daar ziet het steeds meer naar uit - dan kun je er 20-30cm krijgen.

J H | 01-02-2016 - 15:19

Peter N

Goedemorgen John als ik het goed gezien heb wordt het vanaf woensdag weer wat kouder toch ? Maar blijft die koudere periode dan wat langer hangen of is het maar een korte winterse opleving, weet niet of jij dat al kan zien of we een wat langere winterperiode gaan krijgen. Graag ook een update van iemand die in het gebied van serfaus fiss Ladis verblijft? Bij voorbaat alvast bedankt , en alvast veel skiplezier

Peter N | 01-02-2016 - 11:17

Richard Timman

Hoi John,

Op de website van ilmeteo zie ik op zondag 7 feb dat er voor Altabadia minimaal 50cm sneeuw wordt verwacht. Kun je hier ook al iets over zeggen of is dat nog te vroeg. Alvast dank voor je reactie.

Richard Timman | 01-02-2016 - 12:16

J H

Hoi Richard, zie de laatste weerkaart die ik hierboven aan het einde van het weerbericht heb geplaatst. Die staat garant voor sneeuw en kou! Alle cumulatieve kaarten komen tot die grote sommen, door met name die koude put.

J H | 01-02-2016 - 15:21

Skiwi The Fast

Booyah!

’t Ziet ernaar uit dat iedereen die gaat skiën in Alpen (zowel Noord, Zuid, West, Oost als Inneralpien) met carnaval de schep, slee en kettingen mag inpakken: www2.wetter3.de/Animation_06_UTC_05Grad/240_24.gif
www2.wetter3.de/Animation_06_UTC_025Grad/240_24.gif

Weliswaar lange termijn (accumulatiekaarten zijn voor komende 10 dagen) en dus nog wat onzeker, maar hier word ik toch wel vrolijk van aangezien ik vrijdagavond in de auto stap richting Seefeld in Tirol ;)

Skiwi The Fast | 01-02-2016 - 12:28

Esther Bode

:-)))))

Esther Bode | 01-02-2016 - 14:53

Marcel Vinkesteyn

Saalbach: verbinding Schatberg naar Hglem gesloten ook richting Vorderglem, iedereen naar Bernkogel of Turm, beredruk en sneeuw heel heel pappig, dus geen nood, op naar de heisse choco bij Bauers Schialm.

Marcel Vinkesteyn | 01-02-2016 - 12:33

Marcel Vinkesteyn

Saalbach sneeuw mag komen en kou ook maar sommige pistes blijken best te doen en nu eten buiten in het zonnetje.

Marcel Vinkesteyn | 01-02-2016 - 12:35

Dennis  Dolomieten

Voorspelling onveranderd. Dus weer een dag dichter bij kou en verse sneeuw. Ik word er blij van!

Dennis Dolomieten | 01-02-2016 - 12:51

Dennis  Dolomieten

Zwaartepunt sneeuwval zie ik ligt op zondag avond en nacht. Bij elkaar toch een mooie 60 a 70cm nieuwe sneeuw.

Dennis Dolomieten | 01-02-2016 - 12:54

Erwin Kessel

Waar valt die 70cm?

Erwin Kessel | 01-02-2016 - 14:46

Dennis  Dolomieten

Lagazuoi en Arabba.
Voor het gehele Superdolomiti skigebied word er gemiddeld nog steeds meer dan een halve meter voorspeld.
Laat je niet gek maken Erwin, het is nog steeds een voorspelling. Maar de kans wel met de dag groter word.

Dennis Dolomieten | 01-02-2016 - 18:00

J vS-S

Hochzillertal prima pistes, nu wat slushi.. Zonnetje schijnt!

J vS-S | 01-02-2016 - 13:07

Belinda .

De spanning stijgt. Waar zal Winter voor kiezen. Achter deur 1: een sneeuwdump van jewelste. Achter deur 2: de zachte lucht blijft aanhouden. Achter deur 3: het blijft kwakkelen met warm/koud/warm/koud. Waar zou Winter voor gaan (en nu allemaal "deur 1" roepen.

Belinda . | 01-02-2016 - 13:08

Erwin Kessel

Deur 3 haha. Teveel sneeuw wil je ook niet. Zie je niets voor ogen en de pistes zijn zo slecht zichtbaar dan. Doe mij maar 10cm snachts en overdag zon en cappuccino tussendoor mmm

Erwin Kessel | 01-02-2016 - 14:53

JHM Veerman

Hallo Richard eerst moet het gevallen zijn lk kom al 22 jaar in san cassiano en als je vraagd
Aan de bewoners komt er sneeuw dan is het antwoord (als jij het weet weet vertel het mij dan)
Maar ga gerust pistes zijn altijd uitstekend met goede sneeuw kanonnen
PS als je er bent (heb ik gelijk ?) ik moet nog heen

JHM Veerman | 01-02-2016 - 13:14

Richard Timman

Beste heer Veerman, ik kom er ook al een jaartje of 10 en ik ken der uitspraak maar al te goed :)

Ik ga overigens binnen een paar weken, dus ben er nog niet

Richard Timman | 01-02-2016 - 14:04

Harry Verduin

Ik vertrek vrijdag naar Alta Badia dus ik zal het live opvolgen :-)

Harry Verduin | 01-02-2016 - 14:07

Erwin Kessel

Alta Badia, ook zo'n mooi gebied ja

Erwin Kessel | 01-02-2016 - 14:54

HansvK

Wij gaan over anderhalve week naar Corvara (Alta Badia). Lange termijnverwachting geeft dat weekend ook de nodige sneeuwval aan. Nog ver weg dus onzeker. Van mij mag het dan weer zonnig worden :-)

HansvK | 01-02-2016 - 22:16

marc van de poel

Hallo, sneeuw verslaafden.
Ben net terug uit Kals - Matrei in Oost Tyrol. Tot zaterdag was het op de pistes zeer goed toeven, met veel zon. Door de te hoge temperaturen, zijn de meeste pistes hard tot zeer hard en dus moeilijker te beskiën. Maar voor de rest prima zonnig weekje gehad, en de batterijtjes zijn weer voor even opgeladen.
Bedankt aan de ganse weerploeg van 'Sneeuwhoogte', voor de mooi uitgelegde weers evoluties, die ik de laatste week (en uiteraard ook in de toekomst) op deze site mocht lezen.

marc van de poel | 01-02-2016 - 13:55

Jacco Stroo

Papsneeuw hier in Oberperfuss en zware omstandigheden, maar bijzonder zonnig en warm.

Jacco Stroo | 01-02-2016 - 14:55

Atomic Floor

Dagje Ehrwalder Alm! Goed te doen maar wel hardwerken rond 14:00 uur. Dikke pap met bruine plekken en dikke hopen, maar dat mag de pret niet drukken. Heerlijke zonnige dag gehad. De Sonnehang en de Wettersteinbahn is redelijk opgegeven vandaag en waarschijnlijk morgen nog meer. Ach ja, de Alm en Lermoos doen het prima. Op naar de nieuwe sneeuw woensdag! :-)

Atomic Floor | 01-02-2016 - 15:08

J H

@ Esther: Heb even gekeken voor je, naar Superdevoluy...je hebt wel een zuidelijk plekje uitgekozen hé?
Zie de laatste weerkaart die ik hierboven aan het einde van het weerbericht heb geplaatst. Die staat garant voor sneeuw en kou. Als jij vrijdag komt is het nogal groen, maar.... als die kaart werkelijkheid wordt - en daar ziet het steeds meer naar uit - dan kun je er 20-30cm krijgen! Elke run laat opnieuw die uitzakkende kou zien, nu zien of het uitkomt :))

J H | 01-02-2016 - 15:23

Henk Visser

Nog updates vanuit westendorf? Gaat het daar komende dagen nog sneeuwen? Volgens het weerbericht hier weinig. Wij vertrekken vrijdag ochtend naar Westendorf we hopen op een mooi pak sneeuw maar zoals het er maar uitziet gaat er niet veel vallen daar.

Henk Visser | 01-02-2016 - 15:46

Arjan Poppema

Hoi John, leuk om de weersvoorspelling op deze site te volgen! Elke ochtend om 9:00 uur even kijken hoe het er voor staat! Aanstaande woensdag gaan we voor 4 dagen naar Gaschurn. Nu maar hopen dat de voorspelde sneeuw voor aanstaande woensdag en donderdag werkelijkheid wordt? Groeten, Arjan

Arjan Poppema | 01-02-2016 - 16:16

J H

Graag gedaan Arjan, en als het komende woe/do tegenvalt, dit weekend opnieuw sneeuw!

J H | 01-02-2016 - 16:35

Els Van Rillaer

Beste weermannen, willen jullie de weerkaarten voor volgende eens bekijken voor westendorf/brixen im thale. Alle sites zeggen wel iets anders en ken er niet genoeg van om Dat allemaal te ontleden.

Groetjes en bedankt

Els Van Rillaer | 01-02-2016 - 16:43

Marieke S.

Update vanuit Skiwelt. Vandaag was gewoon een goede dag. Wel te warm natuurlijk. En de pistes worden in de middag erg zwaar. Maar al met al wel echt een top dag. Vanaf 2 uur zonnetje erbij en op en top genieten!

Marieke S. | 01-02-2016 - 16:43

Henk Visser

Fijn om te horen Marieke s. Geniet nog van jullie vakantie!! En wat word het weer voor de komende week?

Henk Visser | 01-02-2016 - 16:53

Mieke Mulder-Engel

Nog ruim 3 weekjes en dan naar Pozza di Fassa voor de 10e keer. Er kan nog zoveel sneeuw gaan vallen de komende weken ik zit nog niet in de stress. De voorpret is al heel leuk.

Mieke Mulder-Engel | 01-02-2016 - 18:21

J H

Eerst maar eens door deze week komen Davey; er gebeurt genoeg; zeker komend weekend :))

J H | 01-02-2016 - 18:20

Henk Visser

Oké, dat antwoord had ik even nodig thanks John!☺

Henk Visser | 01-02-2016 - 18:59

nico de cock

wij vertrekken 6 feb naar val cenis zoals ik de berichten lees spreken ze over een bak sneeuw? klopt dit? zullen er ook zonnige momenten zijn om te skiën of minder sneeuwval? als ik meteovista moet geloven alle dagen zwaare sneeuwval.
grtjs nico& linda

nico de cock | 01-02-2016 - 19:03

Wouter Van Scherpenzeel

Nog 3 weken en dan gaan we naar sölden. Kan niet wachten , zie alleen maar mooie fotos en beelden. Nu nog wat kouder worden met een mooi zonnetje erbij.

Wouter Van Scherpenzeel | 01-02-2016 - 19:21

Ken Van Hout

Goedeavond,

Ik volg vanuit België elke dag jullie wintersportweerbericht. Ik ben zelf ook heel geïnteresseerd in verwachtingen en ik vind het zeer fijn jullie weerbericht elke dag te mogen lezen.
Ik ben zelf ook een skifanaat, maar vanwege enkele persoonlijke redenen vertrek ik dit jaar niet naar de haute alpes, maar ik vertrek maandag 8/2 naar La Bresse. 3 weken geleden dacht ik van ja dat komt helemaal goed, er lag veel sneeuw en het was zeer koud, tot de misère begon van die warmte en dan dit weekend die regen...
Nu volg ik al vol spanning de prognoses op van deze week aangezien er momenteel echt niet veel sneeuw meer ligt. Kunnen jullie hier meer over zeggen?

Alvast bedankt voor de reactie.

Grtjes
Ken

Ken Van Hout | 01-02-2016 - 20:19

J H

Er gaat de komende dagen en met name dit weekend toch aardig wat gebeuren Ken. Ik weet niet precies hoe hoog de skigebieden liggen, maar ik schat wel dat vanaf 500-600 mtr daar ook wat gaat vallen.

J H | 01-02-2016 - 22:11

Merel C.

Ondanks 36uur regen heerlijk geskiet in Elsigen

Merel C. | 01-02-2016 - 20:47

Ciska Hardeman

6 februari naar Ramsau am Dachstein, kan iemand iets zeggen over Ramsau am Dachstein/ Schladming? Ligt er genoeg sneeuw en wat zijn de voorspellingen?

Ciska Hardeman | 01-02-2016 - 21:01

CO SNOW

Ramsau komt helemaal goed verwachten woensdag/ donderdag/ vrijdag 84cm sneeuw, met koele temp. Zelfde geld voor Schladming :-)

CO SNOW | 01-02-2016 - 21:41

Ingrid Bastiaansen

Wat leuk hier ook eens een vraag over de Ski Amadé te zien. Minder bekend stukje Oostenrijk? Wij kijken vol verwachting uit naar komende week in Haus im Ennstal. Duimen maar!

Ingrid Bastiaansen | 01-02-2016 - 21:29

Ciska Hardeman

Hoi Ingrid is het voor jou een bekend gebied? Voor ons is het de 1e keer dat we naar dat gebied gaan. Gaan met 7 volwassenen met ervaring en 1 kind van vijf jaar wat voor het eerst gaat. Tips voor leuke kinderskischool en waar de rest ook uit de voeten kan? Gr Ciska

Ciska Hardeman | 01-02-2016 - 22:38

Dennis  Dolomieten

Ik ben benieuwd naar de titel voor morgen. Misschien wel, Sneeuwdumpen voor noord en zuid in de maak.

Dennis Dolomieten | 01-02-2016 - 22:13

Dennis  Dolomieten

Welterusten en droom fijn.

Dennis Dolomieten | 01-02-2016 - 22:13

J H

Haha :)) Michael kennende zal hij vast wel met een erg mooie titel komen

J H | 01-02-2016 - 22:30

Jeroen Hulshoff

John, ik zat et op de website van het ZAMG een paar meetgegevens van wat weerstations te bekijken. Het viel mij op dat het op hoogte erg warm is maar dat desondanks de dauwpunten extreem negatief zijn. Zo meldde de Idalpe in Ischgl op 2300 meter + 6 graden maar een dauwpunt van -25 graden. De RV was maar 8%.
Hahnenkamm bij Kitzbuhel op 1770 meter +10 met een dauwpunt van -15.
Klopt dat wel?
Tegelijkertijd in het dal bij Mayrhofen maar + 2 graden maar een positief dauwpunt van plus 1.
Heel vreemd. Betekent dit dat de sneeuw ondanks de hoge temperaturen niet smelt?

Jeroen Hulshoff | 01-02-2016 - 22:45

J H

Dat kan inderdaad wel kloppen: we noemen dat in de meteorologie een inversie. Oplopen van de temperatuur met hoogte. Indien dat met een groot dauwpuntsverschil - zoals je hierboven schetst - gepaard gaat, is dat vaak door uitdroging van bovenaf. Dat tref je vaak aan onder een hogedrukgebied. De lucht droogt als het ware uit, door de langzame, gestaag dalende lucht, met daaronder een koudere, vochtige luchtlaag, zoals bij Mayrhofen in het dal +2 om +1 °C en dus bewolkt in het dal en zonnig en zeer droge lucht bovenop de berg

Scherp opgemerkt Jeroen! :))

J H | 01-02-2016 - 22:59

Jeroen Hulshoff

Dankjewel voor je professionele uitleg!

Jeroen Hulshoff | 01-02-2016 - 23:05

Jeroen Hulshoff

Overigens waren dit temperaturen van vanavond 22.00 uur!

Jeroen Hulshoff | 01-02-2016 - 23:06

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord