Onvervalst Kaiserwetter

Een zwak warmtefront wat gisteren ons land veroverde heeft in Oostenrijk gisteravond en afgelopen nacht bewolking en ook wat sneeuwval veroorzaakt, vanaf een hoogte van ± 1500 mtr. Ik zei gisteren dat u daar deze ochtend geen last meer van heeft, maar dat is niet helemaal waar ;) … op dit moment is heel Oostenrijk nog bewolkt met soms wat lichte neerslag. Wel gaat die neerslag snel vertrekken en de drogere lucht vanuit het westen maakt vorderingen. Dat zal pas vanmiddag steeds beter gaan lukken en ik denk dat Vorarlberg en Tirol, vanmiddag al in de zon terechtkomen.


Een fantastische dag gisteren
in Zell am See


Gistermiddag in Brand - Vorarlberg

Supermooi uitzicht hier

La Rosière in het
Frans-Italiaans skigebied

Gisteren was het toch wel een redelijk perfecte dag niet? Getuige de vele supermooie foto’s denk ik dat we dat terecht hebben gesteld. Tuurlijk was er later op de dag ook wat bewolking, maar in veruit de meeste gebieden was het topweer. Ik heb ook nog niemand gehoord over de wat hogere temperaturen, die inmiddels werkelijkheid zijn geworden. De sneeuw zal er voorlopig nog niet heel veel van te lijden hebben.


Hier moet je geen hoogtevrees hebben..
St. Anton gisteren


Dit ziet er toch prachtig uit?
St. Gallenkirch gisteren


In Oostenrijk - Salzburgerland nu bewolkt
Pinzgau - Hohen Tauern

Zonnig tot vrijdag
We kunnen in kort vaststellen dat het overwegend zonnig Kaiserwetter blijft tot vrijdag. Dan zien we een front op ons af komen, die neerslag gaat brengen. Donderdag zal daarbij in Zwitserland al wel wat meer bewolking merkbaar zijn. Vrijdag is echter pas de dag dat het even ander weer zal worden dan het zonnige mooie weer, dat we tot vrijdag hebben. Het front knalt met een noordwestelijke stroming op de Alpen en brengt wat sneeuw en regen. Het is nog wat te vroeg om nu in detail te treden, maar om al een tipje van de sluier op te lichten: de sneeuwvalgrens vind ik niet tegenvallen. In Oostenrijk zo 1100-1400 meter en in Zwitserland wat hoger.


Dit Kaiserwetter houden we de
komende dagen :)

Flinke jetstream vrijdag 29-jan
waarvan het uiteinde uit het NW

een front tegen de Alpen duwt

De neerslag voor komende vrijdag
in de vorm van sneeuw
maar ook wat regen

We moeten morgen maar eens even wat verder vooruit kijken. Die polar jetstream knalt eind deze week vol op Europa. Wat dat betekent? Vrij grote kans op stormen in West-Europa. Het lijkt me wel dat de Alpen daar wat van gaan merken, maar hoe en wat, daarover morgen dus meer. Voor nu: hele fijne maandag en tot morgen!

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de Sneeuwhoogte.nl app voor iPhone en Android

Met vriendelijke groet,

John Havinga

Weerman Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Meindert de Boer

Is dit het hele weerbericht of volgen er nog updates? Hoe staat het er namelijk de rest van de week voor?

Meindert de Boer | 25-01-2016 - 09:18

Wendy de Moel

Er komt vast nog meer, meestal is het bericht tussen tien en half elf ongeveer af.

Wendy de Moel | 25-01-2016 - 09:20

E S

De sneeuw zal er voorlópig nog niet heel veel te lijden van hebben. Deze zin verontrust me toch wel. Zeker als ik de voorspelde temperaturen zie...

E S | 25-01-2016 - 09:19

Eric Kromhout

Heb weer wat video's klaar staan. dit keer komen de mensen uit Zell am Ziller gerlos en Konigsleiten aan hun trekken. Afgelopen vrijdag was het kaiserwetter en beter dan dit kan gewoon weg niet.

www.youtube.com/watch?v=hSSdAVcn5hM

Ook nog 2 afdalingen mee doen, spring maar achterop :)

De Plattenkogel : www.youtube.com/watch?v=8B8UU98rNNQ

De Isskogel : www.youtube.com/watch?v=tzHO40HhWD0

Foto bij weerbericht reactie 25945

Eric Kromhout | 25-01-2016 - 09:25

Tobias Bijkerk

Top Filmpjes Eric! MIjn complimenten heb je. Kom je deze week nog in Leogang(skicircus)? Groeten Tobias

Tobias Bijkerk | 25-01-2016 - 09:44

Marcel Immink

Mooi filmpjes Eric! Voorpret, over 4 weken gaan wij naar Zell am Ziller. Weet je ook zo de pistenummers van de filmpjes of wil je die er bij zetten? Aan de hand van de naam kan ik het niet zo snel herleiden uit de pistekaart. Mooie pistes die ik graag wil skiën. Alvast bedankt en groeten, Marcel

Marcel Immink | 25-01-2016 - 15:31

Daan Busscher

Hallo John!
Vrijdag wil ik met een stel vrienden een dagje Winterberg meepakken. Nu staat er voor deze week nogal wat regen op t programma... Zal dit veel gevolgen hebben voor de pistes daar?

Daan Busscher | 25-01-2016 - 09:31

J H

Het weer voor Winterberg de komende dagen zal niet echt geweldig positief zijn voor de pistes idd...bovendien is het ook zachter geworden met een hogere vorstgrens

J H | 25-01-2016 - 17:54

Dennis  Dolomieten

Ik hoop dat koning winter nog terug komt.
Het word wel erg zacht de komende week.
Vorstgrens oplopend tot boven de 3200meter.

Zeker voor de gebieden waar nog niet zo veel sneeuw is gevallen zal dit ten kosten gaan van de sneeuwkwaliteit,

Dennis Dolomieten | 25-01-2016 - 09:36

Harm R.

Voor volgende week is er aardig wat potentie dus ik vrees geenszins.. :D

Harm R. | 25-01-2016 - 09:48

Snowboarder

Hallo Daan. Ik zou deze week ook gaan naar winterberg maar stel het maar uit. Ik krijg veel berichten van slush en pap sneeuw. Na komend weekend mogelijk weer kouder in winterberg met sneeuw.

Snowboarder | 25-01-2016 - 09:48

Roel  Van de Meent

Kaiserwetter in Steibis. Genoeg sneeuw. Gaat een top weekje worden!

Roel Van de Meent | 25-01-2016 - 16:53

Dennis  Dolomieten

Leuk om te weten of niet.

Opwarming aarde: zwaardere sneeuwstormen


De uitzonderlijk zware sneeuwstorm Jonas, die ook nog eens overstromingen heeft veroorzaakt op diverse plaatsen langs de oostkust, door opzet van water in combinatie met springtij, staat niet op zich zelf. Klimatologen wijzen op een verband met de opwarmende wereld. Dat lijkt misschien tegenstrijdig. Opwarming en meer sneeuw. Maar eigenlijk is het wel logisch. Natuurlijk, het kan te warm zijn voor sneeuw. Maar in feite kan het ook te koud zijn voor zware sneeuwval. Neerslag is afhankelijk van de beschikbare hoeveelheid vocht in de atmosfeer. Lucht van 0 graden kan twee maal zoveel vocht bevatten als lucht van -10 graden. Voor veel gebieden op aarde, waar het met regelmaat sneeuw, geldt: het sneeuwt in de toekomst niet vaker, maar als het sneeuwt, kan sneeuwval wel zwaarder zijn. Dit geldt voor Amerika, maar bijvoorbeeld ook voor de wintersportgebieden in de Alpen.


Europa en Nederland


In de Alpen hebben we de afgelopen jaren een grillig beeld gezien wat betreft sneeuwval. Er waren recordzachte perioden, zoals afgelopen december, waarbij de hoeveelheid sneeuw in veel gebieden recordlaag was. Maar als er dan neerslag komt en het is koud genoeg voor sneeuw, dan kan het hard gaan. In het centrale deel van de Franse Alpen viel tot rond de 2 meter sneeuw in de eerste weken van januari. Wat daar de komende twee weken van overblijft, is overigens de vraag. Want er is nu weer een zeer zachte fase begonnen. Zelfs in eigen land ligt het voor de hand om in de toekomst minder sneeuwsituaties te verwachten. Puur door het verder opwarmen van het klimaat. Maar in de (sporadische) situaties dat er wel neerslag valt in combinatie met voldoende koude lucht, kan het in extreme gevallen tot zware sneeuwval komen.

Dennis Dolomieten | 25-01-2016 - 09:53

Martijn Sonnenberg

Ik moet toegeven dat ik wat kritisch kijk naar nieuws over klimaat opwarming, maar dit soort berichtgeving gaat voor mij nergens over... Te Warm---> opwarming, te koud----> idem, te nat, te veel sneeuw, te weinig sneeuw? Allemaal door opwarming v/d aarde? Mag iets ook gewoon gebeuren zonder dat dat erbij getrokken wordt? Er bestaat ook nog zoiets als natuurlijke variatie

Martijn Sonnenberg | 25-01-2016 - 15:39

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

@Martijn helemaal met je eens. Alles wordt maar op de opwarming gegooid. Geloofver zelf niet veel van. Wat je zegt de natuur kent zelf ook schommelingen

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 25-01-2016 - 19:55

Wim Danhof

Ik geloof het wel, en nog volledig ook :-)

Wim Danhof | 25-01-2016 - 23:24

Harry Verduin

De droogte in de dolomieten begint nu toch wel echt extreem te worden. Zonder sneeuwkanonnen was er niks mogelijk geweest maar ook in de herfst is er nauwelijks een druppel gevallen. ..

Harry Verduin | 25-01-2016 - 09:56

Esther Bode

Zit er weer kou front aan te komen ? Voor superdevoluy ?

Esther Bode | 25-01-2016 - 09:56

Johnny Stobbe

Als ik dat zo zie gaan kunnen sommige dalen weer groen worden met die temperaturen in de dubbele cijfers....

Johnny Stobbe | 25-01-2016 - 10:31

Dirk W.

@John.....kan je ons informaties geven over het dauwpunt

Dirk W. | 25-01-2016 - 10:37

J H

nu tussen 2 en -3 ---> zie kaartje onderaan

J H | 25-01-2016 - 17:57

Ruba

Saalbach : miezerregen tot lichte hagel, deze morgen. Slushy sneeuw. Maar : glijdt goed !

Ruba | 25-01-2016 - 11:01

Ruba

Deze middag droog en vanaf 3 h kwam de zon erdoor. Hier is het mooi weer pas voor morgen besproken.

Ruba | 25-01-2016 - 18:22

Atomic Floor

Ah zo te zien krijgt Ehrwald vrijdag de sneeuw! I like! :-)

Atomic Floor | 25-01-2016 - 12:08

Willem Haans

Wij gaan zaterdag nacht naar lermoos ....maak je de weg vast sneeuwvrij ??

Willem Haans | 25-01-2016 - 22:11

Lex Boskers

Flachau vanmorgen regen. Op de top was het +2 en in het dal +4. Nu droog, wel bewolkt helaas. Piste's vanzelfsprekend "papperig".

Lex Boskers | 25-01-2016 - 12:22

Bertil Blaas

Volgens mij zijn in Zuid Limburg de eerste tekenen van de prille zomer 2016 bemerkbaar.
Even in de tuin zitten.
Gr.

Bertil Blaas | 25-01-2016 - 12:34

Peter 1.000 M

Piste kwaliteit in Vorarlberg tussen 1.000-1.300 meter gaat in een rap tempo achteruit. Grote plassen en zelfs weer groene plekken op de piste...

Peter 1.000 M | 25-01-2016 - 14:35

Rutger S

Extreem warm vandaag bijna 9 graden op 1500 m en op 2000 m ook 7 c. Vorstgrens rond de 3500m. nachtelijke temperaturen die ook ruim boven 0 blijven gaat het zeer rap achteruit ATm lijkt wel half april.

Rutger S | 25-01-2016 - 14:37

Carin L.

Update Bramberg. Vanmorgen af en toe een regendrup, maar stelde niks voor. Vanmiddag hebben we gerodeld. Toen we boven kwamen was het toch even schrikken. De rodelbaan/dalafdaling was grotendeels bruin en slush. Maar er waren gisteren 1200 sleetjes vanaf gegaan en nu temperaturen boven nul.... Verder naar beneden werd het beter. De rodelbaan was ook erg 'snel'. De komende dagen worden inderdaad hoge temperaturen verwacht. Maar hopelijk blijft de schade beperkt als de luchtvochtigheid laag wordt. In december hadden we ook hoge temperaturen maar door de inversie bleef de sneeuw prima.

Carin L. | 25-01-2016 - 15:19

Skiwi The Fast

Zoals ik al vreesde hakt de warmte er onder de 2000m behoorlijk in...
En dit is nog maar de 2de echt warme dag, terwijl er nog een heleboel gaan volgen.

Nee, dit ziet er niet goed uit voor de komende periode...

Skiwi The Fast | 25-01-2016 - 15:34

Martijn Sonnenberg

Waar doel je op skiwi? Welke sneeuw is geraakt nu dan? Dauwpunt is toch laag? En verse sneeuw zakt altijd in?

Martijn Sonnenberg | 25-01-2016 - 15:41

Skiwi The Fast

Toch behoorlijk wat updates vandaag die niet bepaald positief zijn, daar doel ik op.

Skiwi The Fast | 25-01-2016 - 16:37

Martijn Sonnenberg

Mooi weerbericht en zoals het Uitziet verse sneeuw voor de komende vakantieweken... Benieuwd hoe het ontwikkelt

Martijn Sonnenberg | 25-01-2016 - 15:40

Eric vano

In Westendorf gaan de pistes hard achteruit , veel waterskiën
Ben bang dat na morgen het gebeurt is met de meeste pistes.

Eric vano | 25-01-2016 - 16:01

Bert S.

Inderdaad Eric, de ochtend was super. De middag was pap, op dal afdaling naar Westendorf waren veel bruine plekken te vinden..

Bert S. | 25-01-2016 - 18:11

Eric Kromhout

Waterskieen is wellicht wel wat overdreven..... vandaag niet in Westendorf geweest, alleen de choralpe. Voor de rest zeker ook de zonnige kant van Brixen af gegaan maar dat was absoluut geen waterskieen....

Eric Kromhout | 25-01-2016 - 19:46

Dennis  Dolomieten

Beste Martijn,

Je mag het van mij ook natuurlijke variatie noemen.
Maar de tendens dat het weer grilliger en extremer is word feitelijk bewezen door metingen en vergelijkingen van de afgelopen jaren.

Ik hou zelf van strenge winters met veel sneeuw en ijspret.

Dus laat die kou maar weer snel terug komen.

Dennis Dolomieten | 25-01-2016 - 16:20

Leo Helleman

In Fügen was het hard werken op de pistes en nog niet eens kaiserwetter ook (geen zon gezien). Morgen maar naar Hochfügen en dan vooral zo 'hoch' mogelijk blijven. Natuurlijk nemen we het zoals het is.

Leo Helleman | 25-01-2016 - 16:31

Bart .

In Fiss begon de dag bewolkt maar nog voor de middag werd het strak blauw. Tot ongeveer 11:00 was het nog te doen maar toen gingen de lagere pistes erg hard achteruit. Vanaf 14:00 was het onder de 2000m al pap en ook daarboven niet echt top. Ik vrees wel voor de komende dagen.

Bart . | 25-01-2016 - 16:35

Jan Doppio

Wij zijn ook in Fiss geweest, snap niet dat je zo negatief bent!? Prima condities!

Jan Doppio | 25-01-2016 - 17:32

Erik T

Hé Bart idd zuidhellingen boven fiss zacht, maar Noordzijde, masner en scheid gebied gewoon supersneeuw. Zelfs komperdell nog prima. Je moet gewoon je dag goed inplannen.

Erik T | 25-01-2016 - 20:02

Anne-Marije Van Meer

Vandaag St Johann i Tirol bezocht! Tot twee uur bewolkt gebleven maar uiteindelijk zagen ook wij de zon. Pisten waren goed maar de warmte hakt erin. De vakantiegangers van deze week teren op de kou die is geweest ...

Anne-Marije Van Meer | 25-01-2016 - 16:57

Patrick Wallaert

Ik vrees dat er de volgende dagen toch serieus gaat ingehakt worden in de sneeuw in de skigebieden . Als je de reacties leest van verschillende mensen ter plaatse na amper 1 dag serieuze warmte , dat zegt genoeg .
Dan mag men zeggen wat men wil over lage dauwpunten enz .. maar als het warm is dan is het gewoon warm en smelt de sneeuw punt . Is duidelijk te merken vandaag al . Temperaturen van + 9° op 1500m dat is niet goed .
Hopelijk houd de sneeuw toch nog een beetje stand tegen volgend weekend en komt er misschien een beetje nieuwe sneeuw bij ( althans hogerop want onder de 1500 m ziet het er niet goed uit )
Eerste tendenzen zijn dat het in de loop van volgende week geleidelijk aan wat kouder zou kunnen worden, met dan hopelijk een pak verse sneeuw , maar evengoed herstelt de hogedruk zich opnieuw .

Patrick Wallaert | 25-01-2016 - 16:57

marcos schonel

ik vind dat er echt veel te positief wordt gepraat hier over kaiserwetter. Kaiserwetter is in mijn ogen mooi weer wat geen al te negatieve invloed heeft op de sneeuw. Dit is gewoon rampewetter!! Een week van dit weer en we zijn weer terug bij af. Ik hoor berichten van +10 op 2000m in Vorarlberg en waterskiën op 2000m is niks positiefs aan, kaiserwetter of niet.

marcos schonel | 25-01-2016 - 17:05

Patrick Wallaert

100% mee eens Mark .
Natuurlijk moeten we de weermannen ook begrijpen want ze proberen het zo positief mogelijk te brengen maar inderdaad in de realiteit is het heel wat minder . Is inderdaad kaiserwetter , maar dan meer voor in de lente of zomer . Dit is geen ski kaiserwetter, vorige week wel alhoewel het toen net wat te koud was, maar beter dan dan deze hittegolf .
Hopelijk zakken de temperaturen de volgende dagen toch een klein beetje want als het de hele week zo verder gaat dan houden veel pistes het niet tegen volgend weekend .

Patrick Wallaert | 25-01-2016 - 17:17

J H

Indien het zo was dat deze temperaturen alles in no time zouden wegsmelten, dan zeg ik dat wel. De realiteit zoals jullie hem schilderen is alleen op bepaalde plekken aan de orde en geldt absoluut niet voor het hele Alpengebied.

J H | 25-01-2016 - 18:09

Harry Verduin

Tropisch weer in de alpen

Harry Verduin | 25-01-2016 - 17:15

CO SNOW

Voor het einde van de week is alles onder de 1500 meter gewoon weg. Hopelijk dat het volgende week iets afkoelt en dan blijft het daarboven redelijk goed. Zoniet kun je die lijn gewoon doortrekken naar 2000m

CO SNOW | 25-01-2016 - 17:19

Kevin B

Vandaag op Katschberg bijna hele dag lichte regen afgewisseld met heerlijke zonnige momenten. Sneeuwkwaliteit gaat hard achteruit op Katschberg/aineck helaas.. Ligt op zich genoeg maar flinke hopen na 12/13u. Komende dagen als het goed is genieten van het zonnetje

Kevin B | 25-01-2016 - 17:23

Kevin B

Was overigens 8 graden in het dal vanmiddag, dal wordt groener en groener hier

Kevin B | 25-01-2016 - 17:24

Fleur Kr.

Vandaag dag Lermoos. In de ochtend nog bewolkt, maar in de middag prachtige blauwe lucht. Sneeuwcondities prima. Sommige stukken door de zon iets zachter, maar daar was prima op te skiën. Geen smeltwater. Tuurlijk zie je af en toe een bruine plek, maar geen kale stukken. Het dal en de daken in het dorp zijn nog wit. Wij hebben genoten vandaag van de rust, zon en goede skicondities.

Fleur Kr. | 25-01-2016 - 17:25

Elisabeth Brouwers

Was een topdag vandaag in Lermoos. Prima condities. Die 'bruine plek' is een spoor die een machine had achter gelaten op weg naar het middelstation. Ze zijn daar weer een funpark aan het maken ?

Elisabeth Brouwers | 25-01-2016 - 21:51

Hans Heeren

In Ischgl was het vandaag echt top! Vanochtend al kort na 9 uur lekker in het zonnetje. De pistes bleven opvallend lang goed. Om 3 uur was alleen het laatste stukje van de dalafdeling een beetje pappig maar helemaal niet zoals ik op eerdere vakanties heb meegemaakt. Echt super kunnen genieten vandaag.

Hans Heeren | 25-01-2016 - 17:50

J H

Voor Dirk W: dauwpunten vandaag 17.00

Foto bij weerbericht reactie 25989

J H | 25-01-2016 - 17:58

Annemie B

Dan de Dolomieten super weer alleen maar zonmet een beetje sluierbewolking, lekker temperatuurtje en top pistes. Die Italianen kunnen er wat van ondanks de geringe sneeuwval. Nu niet allemaal naar de Dolomieten komen dan wordt het te druk Nu in Selva !

Annemie B | 25-01-2016 - 17:58

Henk Visser

Vrienden van ons zitten in Westendorf het is er daar zeer slecht aan toe, dus de sneeuw heeft er wel onder te leiden. De mensen van hun titel zeggen dat het vanaf volgende week een stuk kouder word met sneeuwval. Laten we dat maar hopen dan...

Henk Visser | 25-01-2016 - 18:10

Henk Visser

Hotel uiteraard haha

Henk Visser | 25-01-2016 - 18:10

 de Jonge

Kan iemand misschien een update geven over DAMULS/MELLAU? graag informatie over hoe de sneeuw op de pistes en in het dorp is. Wordt het daar ook al groen/bruin en papperig? Wij zouden heel graag informatie hebben, aangezien we nog 2 dagen hebben om eventueel onze vakantie eind februari te annuleren. Alvast bedankt voor eventuele reacties.

de Jonge | 25-01-2016 - 18:26

Arjan Ischgl

Ben net terug uit damüls. Sneeuw ligt er genoeg op dit moment. Paar bruine plekken op de dal afdaling richting mellau. Komt omdat ze daar ook geen sneeuw kanonnen hebben staan. Hoe het eind februari daar is weet niemand.

Arjan Ischgl | 25-01-2016 - 21:27

Arjan Ischgl

Denk niet dat er veel plaatsen zijn waar meer sneeuw ligt. Pistes zijn top.

Arjan Ischgl | 25-01-2016 - 21:30

Ruba

Update Fieberbrunn : eens de wolken en nevel weg waren herpakten de pistes zich wonderwel. Volgende dagen droog en zonnig, goede vooruitzichten, dus !

Ruba | 25-01-2016 - 18:27

Tobias Bijkerk

Mensen, Positief blijven he! Daar kom je het verst mee in het leven. Niet alleen naar de temperaturen kijken maar zoals John al eerder aangaf in zijn weerberichten dauwpunten zijn belangrijk. Volgende week kan je eigenlijk pas uitspraak doen over de status van de sneeuw op de desbetreffende locatie toch. Dus guys, keep on the strong thoughts

Tobias Bijkerk | 25-01-2016 - 18:38

marcos schonel

en die waren vandaag dus niet best.

marcos schonel | 25-01-2016 - 18:48

Bertil Blaas

Helaas las ik zojuist een update van wetterprognose/vorhersage.de (van 17uur).
Ik hoop dat ze zich vergissen.
Maar de verwachtingen van het Langfristmodell in procenten voor de maand februari is werkelijk triest. Zou geneigd zijn te zeggen, dat de landbouwer zijn tractor van stal kan halen in bv Tirol.
Als dit bewaarheid wordt en opgeteld de waterige berichten hierboven, dan ben ik voor krokusvakantie erg benieuwd.
Volg ook al jaren die site met prognoses Langfristmodell, en verdraaid het komt altijd uit.
Toch hopen op winter !. Gr.

Bertil Blaas | 25-01-2016 - 18:42

Peter Holvoet

Update Franse Alpen : pistes op de zuidhellingen onder de 1500m hebben het lastig. Boven de 2000m is het voorlopig nog heerlijk vertoeven. Nadeel is dat zelfs snachts het vriespunt niet wordt gehaald en dit is jammer zelfs nefast voor de sneeuw.

Peter Holvoet | 25-01-2016 - 18:50

Esther Bode

Wat houdt dat dauwpunt in ?

Esther Bode | 25-01-2016 - 18:55

J H

Een dauwpunt is een maat voor de vochtigheid van de lucht. Indien lucht- en dauwpuntstemperatuur aan elkaar gelijk zijn is het 100% vochtig. Vaak wordt er naar gekeken, indien het kwik boven nul is. Indien de dauwpunten dan erg laag zijn (10 graden of meer lager en dus ook vaak negatief) dan zal sneeuw veel minder snel aan dooi en smelten onderhevig zijn. Indien het verschil 1 of 2 graden is (dus vochtig en dauwpunten boven nul) juist veel sneller.

J H | 25-01-2016 - 19:28

CO SNOW

@John. Hopelijk morgen iets meer informatie. Vind het op dit moment erg karig, prima een plaatje met dauwpunten, maar enige toelichting is wel handig voor diegene die niet de hele dag in de weerkaarten hangen. Ook de toelichting dat niet alles weg smelt in NO TIME en dat het niet voor DE GEHELE REGIO geldt, vraagt enige verdieping. Zie het als opbouwende kritiek, om deze site de Nr. 1 sneeuw site te houden.

Gr.

CO SNOW | 25-01-2016 - 19:12

Mark S

Tja.....als je echt heel goed weet hoeveel informatie er moet komen te staan moet je misschien zelf een site beginnen.

Mark S | 25-01-2016 - 21:22

MR

Helemaal eens!! Wat een geklaag, wat hebben we 't allemaal toch slecht..

MR | 25-01-2016 - 22:55

Niels Engelaar

Kalm aan hè vriendschap.... Er worden uitgebreide weerberichten en aanvullende informatie gegeven. Die mensen doen hun best hè, ook voor jou! En dan die laatste zin van je, je zou je moeten schamen!

Niels Engelaar | 25-01-2016 - 23:42

Johanengreet

komt er nog een avond update want dit hier is echt wanhopig hoor. Ik wil sneeuw en kou op 06 februari punt uit!!!

Johanengreet | 25-01-2016 - 19:14

Henk Visser

Gaan jullie ook naar tirol? Vrienden van mij zitten nu in Westendorf de eigenaar van hun hotel zegt dat het volgende week koude word en gaat sneeuwen.

Henk Visser | 25-01-2016 - 19:46

Hans Heeren

Als ik een hoteleigenaar was, zou ik dat ook zeggen :-)

Hans Heeren | 25-01-2016 - 19:55

Annemie B

Dan de Dolomieten super weer alleen maar zonmet een beetje sluierbewolking, lekker temperatuurtje en top pistes. Die Italianen kunnen er wat van ondanks de geringe sneeuwval. Nu niet allemaal naar de Dolomieten komen dan wordt het te druk Nu in Selva !

Annemie B | 25-01-2016 - 19:21

Ruba

Zwijgt dan Annemie, hou dat als geheimtip !!

Ruba | 25-01-2016 - 19:49

Dennis  Dolomieten

Dikke dooi nu ook in de Dolomieten. Ik zou er maar niet heen gaan.

Dennis Dolomieten | 25-01-2016 - 20:16

Ruba

Ben jij daar, dan ?

Ruba | 25-01-2016 - 21:57

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Hier in Vent was het zelfs op 2700 m boven nul. Alleen het eerste stukje helemaal boven heeft het lastig. Was al erg dun. Daarna goed, wel wat zacht maar zeker geen sluch. Hadden voor de middag al zon, lekker in de zon in een t shirt geluncht

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 25-01-2016 - 20:17

Hek .

Update Berwang. Warm ongeveer 8 graden. ' s morgens gaat het nogwel maar !s middags papsneeuw. Maar er ligt genoeg dus het is nog lang niet weg.

Hek . | 25-01-2016 - 20:38

Dirk W.

Ok, ok........juist veranderd van bestemming!
In plaats van Brixen gaan wij woensdag naar Sölden. Is toch beter als je boven de 2000 kunt blijven.
Echt jammer maar.........!

Dirk W. | 25-01-2016 - 20:39

Hek .

Volgend jaar maar een paar dagen voor vertrek boeken. Plek genoeg in januari..

Hek . | 25-01-2016 - 20:43

Bertil Blaas

Update 21 u wetterprognose.de
Rest van jan en eerste week februari voortgang westcirculatie.
Voorzijde depressie zachte lucht, achterzijde koele lucht.
Deze termijn wat herfstachtig.
Gr.

Bertil Blaas | 25-01-2016 - 21:17

Esther de Vries

Wat een negativiteit hier, ook van mensen ter plaatse. Vanuit Fieberbrunn (vandaag Hinterglemm) wij hebben echt heerlijk geskied vandaag. De meeste pisten liggen er goed bij. Degene die het meeste te leiden hebben zijn gesloten. En helaas voor de hardrijders.... dat zijn vaak zwarte en rode. Morgen zien we wel weer hoe het er dan uitziet!!

Esther de Vries | 25-01-2016 - 21:27

Philip van den Heuvel

Update hier in les deux alpes...
Vanmiddag 13 graden op 1650 meter...
Stralende zon en toch liggen de pistes er behoorlijk bij....
ik denk dat er meer als genoeg ligt om deze 'warme' week door te komen
Geen paniek zou ik zeggen,ik heb het al veel erger geweten hier van bruine plekken op de piste

Philip van den Heuvel | 25-01-2016 - 21:39

Sas Van Loos

Ik begin toch ook wel te vrezen. 6 februari naar Todtnauberg maar dat ligt niet zo hoog. Duim duim duim voor kou en nieuwe sneeuw begin februari...

Sas Van Loos | 25-01-2016 - 22:20

Clemens Gjertsen

Naarmate het weer slechter (warmer en/of natter) wordt, neemt het aantal reacties op deze site weer rap toe. Prachtig om te lezen hoe mensen kunnen mekkeren over iets waar ze helemaal geen invloed op hebben...

Clemens Gjertsen | 25-01-2016 - 22:44

Patrick Wallaert

Je moet iets hebben om over te mekkeren hé . Sommige mensen begrijpen dat niet anderen uiten hiermee hun frustratie .
Je hebt er inderdaad geen invloed op maar toch wil je erover klagen . Is soms sterker dan jezelf .

Patrick Wallaert | 25-01-2016 - 22:48

Clemens Gjertsen

Naarmate het weer slechter (warmer en/of natter) wordt, neemt het aantal reacties op deze site weer rap toe. Prachtig om te lezen hoe mensen kunnen mekkeren over iets waar ze helemaal geen invloed op hebben...

Clemens Gjertsen | 25-01-2016 - 22:49

Patrick Wallaert

De situatie is ondertussen in de laatste kaarten alweer opnieuw verslechterd voor komend weekend en volgende week . Volgend weekend kans op veel regen tot zeer hoog ( boven 2000 m )
Koufront onmiddellijk gevold door warmfront . Dit gaat drama's geven voor veel skigebieden als dat uitkomt .
Natuurlijk allemaal nog afwachten , kan nog veranderen maar ziet er slecht uit .

Patrick Wallaert | 25-01-2016 - 22:52

Jeroen Hulshoff

De "papperige "omstandigheden van vandaag zijn volgens mij vooral ontstaan door de combinatie van lichte regen in de afgelopen nacht en ochtend en de hoge temperaturen. Daardoor bleef de luchtvochtigheid hoog en konden de dauwpunten niet negatief worden.
Op dit moment is de lucht veel droger geworden en je ziet dan ook gelijk dat de dauwpunten negatief zijn.
Zo meldde de Hahnenkamm in Kitzbuhel om 22.00 uur een temperatuur van + 7.7 graden.
Echter, door een lage relatieve vochtigheid van maar 38% is het dauwpunt nu negatief, namelijk -5.8 graden.
De vochtige lucht in de ochtend en de bewolking hebben een negatieve invloed gehad op de sneeuwkwaliteit. Morgen zal het beter zijn ondanks (eigenlijk dankzij) de zon.
Daarom is de berichtgeving uit de Dolomieten ook zo positief. (weliswaar veel kunstsneeuw maar die smelt niet ondanks de zon en de hoge temp. !)
Ik heb meer dan 30 jaar ski ervaring en zeer uitzonderlijke omstandigheden meegemaakt in het hele Alpengebied. Het is niet nodig om in paniek te raken vanwege deze warme fase!

Hahnenkamm, 1760 meter. 22.00 uur

Seehöhe: 1760 m
Temperatur: 7,7 °C
Taupunkt: −5,8 °C
Wind: Südwest, 15 km/h
Windspitzen: Südwest, 22 km/h

Luftdruck Statniv.: 833,5 hPa
Luftfeuchtigkeit: 38 %
Sonnenschein: 0 min/h
Niederschlag: 0,0 mm/h
Schneehöhe: 37 cm

Bron: ZAMG

Jeroen Hulshoff | 25-01-2016 - 22:54

Els Van Rillaer

Wat een negativisme SEG. Zelfs de mensen van december vonden nog positieve punten en hebben zich blijkbaar top geamuseerd. Laat ons allemaal rustig blijven en de situatie binnen twee weken ter plaatse bekijken. Het weer hebben we toch niet in de Hans. Ter plaatse doen ZE er alles aan om de pistes in topconditie te houden.

John en Michael, bedankt om ons elke dag zo uitgebreid op de hoogte te brengen van het weer.?

Els Van Rillaer | 26-01-2016 - 07:24

Annemarie Rus

Dag 2 in de Dolomieten, Folgarida. Wat een prachtig ski weer! En alle pistes liggen er prima bij. Dalafdaling is ook open naar Folgarida. Echt helemaal super hier!!! Probeer foto door te sturen!

Annemarie Rus | 26-01-2016 - 07:29

Yorrick Pinte

Kan er eens wat info bij over Frankrijk, Savoie streek? Hoor steeds wisselwerking tussen Oostenrijk en Dolomieten, graag ook eens wat Franser nieuws. Nog 4 daagjes en dan Val thorens!

Yorrick Pinte | 26-01-2016 - 07:51

Erik T

Het hele skigebied is praktisch open, de zon is op afspraak, et staat geen wind, de pisten zijn weer lekker geprepareerd,(er is ook nog zoiets als stralingskoude), lekker ontbijt, vakantie, voor sommigen is dit blijkbaar erg... Wij zijn in elk geval blij dat we weer mogen genieten.

Erik T | 26-01-2016 - 07:59

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord