Periodiek wat sneeuw

29 november 2022
Een frontaal systeem boven het Alpengebied veroorzaakt vandaag af en toe wat sneeuw. Het weerbeeld voor de komende dagen is licht wisselvallig en tamelijk koud. Richting het weekend wordt de kans op sneeuw in het zuidelijke en zuidoostelijke Alpengebied onder invloed van storingen weer groter.

Later sneeuw voor het zuidoosten?

Toenemende kans op sneeuw

28 november 2022
Het is vandaag grijs in de Alpen met veel hoge en middelhoge wolken, en nadien een zakkende wolkenbasis. Langs de hoofdkam en in het centrum-oosten ontstaat er in de loop van de dag wat neerslag, terwijl een zwak koufront in de (zuid)westelijke Alpen zijn opwachting maakt. De kans op sneeuw neemt daardoor algemeen toe, met een sneeuwgrens rond 1000-1200 m. 

Komende dagen regelmatig lichte sneeuw?

Zonnige zondag

27 november 2022
De zondag doet zijn naam vandaag alle eer aan. Onder de invloed van een sterk hogedrukgebied domineert de zon, vooral tijdens het eerste deel van de dag. Na de middag schuiven er wat meer hoge en middelhoge wolkenvelden binnen vanaf het westen. De aangevoerde lucht wordt iets milder waardoor de temperaturen een beetje stijgen. 

Komt er nog sneeuw?

Mix van wolken en zon

26 november 2022
Een rug van hoge luchtdruk vanuit het zuidwesten zorgt vandaag voor overwegend droog en vriendelijk wintersportweer. Alleen het noordoostelijke Alpengebied is aanvankelijk nog gevoelig voor een lichte sneeuwbui. Na het weekend maakt de noordzijde opnieuw kans op enkele sneeuwbuien. Daarna blijft het langere tijd droog, maar wel koud

Kaiserwetter in aantocht?

Nieuwe portie sneeuwbuien vanaf het noordwesten

25 november 2022
De dag begint droog en koud in de Alpen met opklaringen en hardnekkige wolkenvelden in de centrale Alpen. In de loop van de dag zal de bewolking toenemen en krijgen de noordelijke Alpen als eerste te maken met een koufront dat bestaat uit buiige neer-slag. De buien spreiden zich vervolgens uit langs de noordkant, met een sneeuwgrens rond 1000-1400 m. 

Wordt het volgende week kouder?

Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord