Winter heeft er zin in

Allereerst ook van mijn kant een gezond en gelukkig Nieuwjaar gewenst! De afgelopen periode is de spanning steeds verder opgebouwd en het wordt nu de hoogste tijd om te gaan cashen. Sneeuw cashen welteverstaan! Van wintercoma patiënt tot Russische Beer, alles heeft de revue inmiddels gepasseerd. We bladeren zo langzamerhand richting de laatste pagina's van onze sneeuw "bestseller", en ik moet zeggen: de vooruitzichten hebben er wel eens beroerder uitgezien;-)


Eindelijk wat verse sneeuw voor Lermoos

En nog eentje vanuit deze bij velen populaire bestemming!

Ook vanuit Berwang wat betere omstandigheden

Deze sneeuw"transplantaties"zoals hier in La Toussiere zijn voorlopig
voltooid verleden tijd. Het gaat los deze week! Foto@Han Mol

Droomscenario voor de westelijke Alpen! @NASA

Weststau
De winter gaat compleet los! Het heeft wel even geduurd maar dan heb je ook wat. De plakkerige hogedrukgebieden kiezen eindelijk het hazenpad en worden in een westelijk georiënteerd stromingspatroon compleet glad gestreken. En dan weet je het wel als weerliefhebber: sneeuwbingo! Nu is het wel zo dat het zelden voorkomt dat de gehele Alpenregio ineens een hele bak met sneeuw te verwerken krijgt. Dit heeft alles te maken met het stromingspatroon. De bergen die het meest loodrecht op de aanvoerrichting liggen krijgen vaak de sneeuwjackpot. Hier is het meteorologische stuwingseffect immers het grootst, en dat zijn in dit geval de noordelijke Franse Alpen!


Actueel radarbeeld van 09.00 uur. Sneeuwval in de Franse, Zwitserse en
westelijke Italiaanse Alpen. De sneeuw trekt langzaam verder richting
het westen van Oostenrijk

Actuele sneeuwval in het mondaine Mégève op de Mont D'Arbois (1830m)

En in het dal van Courchevèl. Via twitter @chillAlp1

La Plagne ontwaakt met een verse laag poeder:-) @Limesnowsports

Diverse sneeuwbrengende frontpassages
Een eerste front ligt actueel over de westelijke Alpen en zorgt op deze eerste wisseldag in het nieuwe jaar voor problemen in de Franse Alpen. Hier zijn de sneeuwkettingen echt onmisbaar en is het anders vooral glibberen en glijden. Iedereen heeft het denk ik wel eens meegemaakt: "dat laatste stukje bergop redden we nog wel op onze winterbanden". Niet dus! Gewoon die kettingen op tijd er onder leggen, al is het maar voor je eigen veiligheid. Op dit moment sneeuwt het dus vooral lekker door in delen van de Franse en Zwitserse Alpen. In Zwitserland vooral in het zuidelijke Wallis, Tessin en de zuidelijke Graubünden. Vanuit de westelijke Italiaanse Alpen komen ook diverse sneeuw meldingen binnen. Goed nieuws voor deze omgeving! Het front trekt vandaag langzaam verder oostwaarts en bereikt de sneeuwval in de loop van de middag ook het westen van Oostenrijk. De sneeuwvalgrens schommelt vandaag in de westelijke Alpen tussen de 1100 en 1400m, maar daalt in Oostenrijk tot iets onder de 1000m. Tot en met zondag verwacht ik gemiddeld tussen de 10 en 25 cm neuschnee en tegen gunstig gelegen stau hellingen misschien zelfs nog wat meer. In het algmeen kunnen we stellen, des te oosterlijk des te minder sneeuw.


Westwindwetter met periodiek veel sneeuw. @ECMWF MeteoCentre

Cumulatieve hoeveelheden tot 1,5m voor de westelijke Alpen

Mooie week voor de boeg
De vooruitzichten zien er gewoon goed uit. Ok. Ik snap de teleurstelling en onzekerheid wel bij sommige Oostenrijk gangers, De sneeuwval concentreert zich in de te verwachte situatie nu eenmaal op de westelijke staugebieden. Ik kan helaas / gelukkig niet toveren. Het is nu eenmaal zoals het is. Toch gaat Oostenrijk en ook de Italiaanse zuidzijde de komende week steeds verder winters opgefrist worden. En dat is na de sneeuw misère van de afgelopen weken mooi mee genomen toch?

Een heel fijne zaterdag nog en tot morgen!


Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de Sneeuwhoogte.nl app voor iPhone en Android

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Niels  van Bockel

@Michael jij ook een fantastisch 2016! Deze week wordt voor jou als weerman spullen! En voor mij als liefhebber! Gr Niels

Niels van Bockel | 02-01-2016 - 08:36

Dries Livigno

@Niels Voor jou zal het spullen pakken worden denk ik. En voor Michal zal het smullen worden.

Dries Livigno | 02-01-2016 - 09:16

Niels  van Bockel

Ik bedoel natuurlijk smullen voor de weerman en spullen pakken idd voor mij! ;-)

Niels van Bockel | 02-01-2016 - 12:06

Gitte

Afgelopen week heerlijk kunnen skiën in Scheffau. Complimenten voor de skiwelt mensen die de pistes zo goed wisten te houden. Gisteren nog geskied op een vers laagje sneeuw wat ook snel weer weg was gesmolten. Hopelijk wat sneeuw daar zodat er meer pistes open kunnen voor de mensen die nog gaan, maar skiën kan je er in ieder geval

Gitte | 02-01-2016 - 08:38

M DR

iedereen de beste wensen voor 2016!!.
In winterberg staan de kanonnen ook weer aan. Michael, wat zijn de weersverwachtingen voor winterberg??

M DR | 02-01-2016 - 08:42

Luc  Cap

Nog 7 dagen en dan naar Gerlos. Er mag gerust nog wat bij Michael

Luc Cap | 02-01-2016 - 08:52

Frans Jansen

Luc, ik neem aan, dat wij elke dag iets te horen krijgen hoe de sneeuwsituatie is.

Frans Jansen | 02-01-2016 - 10:30

Leo Helleman

De wind zit in Nederland de komende 10 dagen in de vertrouwde, maar door mij als winterliefhebber verfoeide, zuidwesthoek. Dus of die winter er nu echt zo zin in heeft....

Leo Helleman | 02-01-2016 - 09:02

Luc  Cap

Op de webcam van Gerlos zie ik enkel gesmolten sneeuw en groene hellingen. Hopelijk komt daar snel verandering in

Luc Cap | 02-01-2016 - 09:02

Clemens Gjertsen

Als ik naar de kaarten (veel blauw nog:regen!) en webcams kijk, zit de sneeuwgrens nog zeer hoog. En zo te zien blijft dat patroon van zakkende en weer rap stijgende sneeuwgrens er nog wel even inzitten met rond de 10e weer dubbele pluscijfers op ca. 800 meter. Natuurlijk voor hogere pistes wel enorme verbetering maar echt winters nog niet in veel dorpen. Hoe zien jullie dat?

Clemens Gjertsen | 02-01-2016 - 09:14

Peter Holvoet

Als de tendensen zich zo verder zetten zou het wel eens dubbel digit negatief cijfers kunnen zijn rond 14/01. Maar dit is nog ver weg en koffiedik kijken.

Peter Holvoet | 02-01-2016 - 10:17

Sneeuwhoogte.nl | Michael

De warmte en koufronten volgen elkaar in rap tempo op dus heb je in deze situatie altijd te maken met een sterk dalende en stijgende sneeuwvalgrens. Doodnormaal dus. Wat er rond de 10e gaat gebeuren is nog allemaal fictief. Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 02-01-2016 - 10:31

Tobias Bijkerk

Michael, De beste wensen voor het nieuwe jaar. Ga zo door met je voorspellingen en bericht geving:-) mijn complimenten

Tobias Bijkerk | 02-01-2016 - 09:16

Tobias Bijkerk

Wauw, plaatsen met een verwachting van 223 cm sneeuw..

Tobias Bijkerk | 02-01-2016 - 09:16

Johnny Stobbe

Brixen en Wilderkaiser weer minder bedeelt....jammer

Johnny Stobbe | 02-01-2016 - 09:18

Cocc Casteleijn

Oh, the weather outside is frightful, But the fire is so delightful. And since we've got no place to go, Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! Oh, it doesn't show signs of stopping, And I've brought some corn for popping. The lights are turned way down low, Let It Snow! Let It Snow! Let it snow!

Cocc Casteleijn | 02-01-2016 - 09:19

Gert van Duren

Nu gaat het zeker goedkomen. Kom maar maar op met die snow

Gert van Duren | 02-01-2016 - 09:30

Gert van Duren

Donkere wolken in aantocht op webcam Damüls. Laat het sneeuw zijn wat er uitkomt

Gert van Duren | 02-01-2016 - 09:31

Gert van Duren

Hopen dat de eerste 180 vandaag valt aan sneeuw. Vanavond de andere

Gert van Duren | 02-01-2016 - 09:35

Dennis  Dolomieten

Net webcams Dolomieten bekeken. Sneeuwkanonnen op volle toeren. Maar heb toch echt liever echte sneeuw. Er is nog maar een paar cm over in de verwachting snik snik. Alles is nog bruin en kaal.

Dennis Dolomieten | 02-01-2016 - 09:36

Anita van der Bilt

Nog geen millimeter sneeuw gevallen hier in Mittersill. Groene bergen met weinig tot geen sneeuw.

Anita van der Bilt | 02-01-2016 - 09:41

Johnny Stobbe

Hoe lijkt het weermannen komt Wilderkaiser volgende week of de week erna ook nog aan de beurt?Gaan 9 januari erheen zou mooi zijn als het dal daar dan niet meer groen is....

Johnny Stobbe | 02-01-2016 - 09:41

Jan Dendermonde/Sölden

Vraagje: als ik verwachte centimeters vergelijk met de weerberichten op lokale websites, merk ik toch redelijk grote verschillen. Op skiarlberg.at melden ze wat sneeuw de komende dagen, maar niet de 87cm die ik hier zie. Gebruiken zij andere modellen? Of zijn ze gewoon veel voorzichtiger in hun voorspellingen?
Voorts: een sneeuwrijk 2016 aan alle skifanaten! En ik blijf uitkijken naar de leuke/spannende schrijfsels van onze weermannen van sneeuwhoogte.nl, doe zo voort mannen!

Jan Dendermonde/Sölden | 02-01-2016 - 09:45

Clemens Gjertsen

Die overzichten kloppen helaas vaker niet dan wel...ik volg ze nu een jaar of twee. De exactheid van die cijfers suggereert bijna precisie...en dat bestaat niet met neerslag. Heb de heren van deze overigens prima site al eens geadviseerd er op deze manier mee te stoppen en en wat meer algemeen beeld (min/max, per dal of regio) te geven. Betrouwbaarheid m.i. echt onvoldoende.

Clemens Gjertsen | 02-01-2016 - 09:55

Harry Verduin

@Clemens; Lijkt mij inderdaad een goed idee om geen voorspelling meer te geven per dorp maar eerder een door de weermannen gecontroleerd cijfer. Bvb Vorarlberg 30-50cm, Savoie 80-100cm. Da zou heel wat frustratie wegnemen van diegenen die per dorp kijken en dan denken de hemel te zien

Harry Verduin | 02-01-2016 - 09:58

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Clemens, Jan en Harry. Het is voor ons onmogelijk om per dal / dorp een verwachting te gaan maken. Dit vergt domweg veel teveel tijd. We zeggen altijd, de DMO output die via de dorpen afgegeven wordt is een leidraad maar meer ook niet. Wij nuanceren alle informatie adv de diverse ensembles en komen met gemiddelde waardes via onze hand geschreven weerberichten. Met vr gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 02-01-2016 - 10:39

Harry Verduin

@Michael; Ja dat snap ik wel hoor. Het zouden eerder voorspellingen zijn voor grotere regio's niet per dal of dorp. Eigenlijk niets meer dan wat jullie ook al aangeven in de weerberichten, maar dan mss iets gestructureerder. Soit is niks meer dan een ideetje hoor, zelf geraak ik er wel uit door jullie weerbericht in detail te lezen :-)

Harry Verduin | 02-01-2016 - 10:50

Clemens Gjertsen

Snap dat ook wel maar beter niets dan iets wat heel vaak niet klopt en (erger) te vaak te rooskleurig is. Het doet afbreuk aan de topkwaliteit van het geheel: Veel bezoekers zien de (zeer grote) nuance niet, zie ook de vele reacties op dit onderdeel! Echt positief bedoeld. Kwantiteit en kwaliteit gaan(letterlijk in dit geval) niet altijd samen!

Clemens Gjertsen | 02-01-2016 - 11:20

Ruba

Kritiek en negatief zijn is toch zo gemakkelijk. Ik bekijk onze site als een zeer fatsoenlijk richtgevende bron, maar de rest van de site wordt gevormd door de blog van de mensen ter plaatse, met actuele foto's. Als je per sé voor elk gehucht wil weten hoeveel cm's sneeuw er gaan vallen : welnu, dat kan niemand vertellen. In B en Nl is het al moeilijk het weer exact te voorspellen. Voor de Alpen komen daar nog een massa extra parameters bij, hoogte, oriëntatie, locatie tov bepaalde bergkammen, enz...

Ruba | 02-01-2016 - 13:31

Harry Verduin

Frustrerend voor Oostenrijk en Dolomieten gangers om elders de sneeuw te zien vallen. En waar ga ik de komende maand naartoe, jawel naar Oostenrijk en naar de Dolomieten. Goed gekozen Harry :-)

Maar soit moest er 2m vallen nu dan is alles toe wegens lawinegevaar en dat is ook niet zo positief...

Harry Verduin | 02-01-2016 - 10:00

Martijn Sonnenberg

Mooi berucht, hoewel de temperatuur nog net aan de hoge kant blijft om iedereen gelukkig te maken. Hopelijk draait de sneeuwmotor de komende week lekker door on alles lekker aan te witten. Die afkoeling op hoogte net dat semi stationair lage druksysteem zit dat er nog in? Ik neem aan dat we de dab ' grenzwetter' krijgen op de overgang warm- koud? Dat zou pas echt topaccumulatie geven!

Martijn Sonnenberg | 02-01-2016 - 10:15

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Goedemorgen Martijn. Komende week kenmerkt zich door flink schommelde vorstgrens op de doorkomst van de diverse fronten. Luchtdruk blijft inderdaad laag op de Atlantische Oceaan, en Azorenhogedruk vrij plat west - oost georiënteerd. Prima sneeuwvooruitzichten dus al is de sneeuwvalgrens op termijn wel een aandachtspunt. Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 02-01-2016 - 11:30

Arjan D

Goed nieuws voor Frankrijk, alleen ga ik volgende week ook eerst naar ischgl, dus zie nu graag ook daar wat sneeuw :) laten we hopen dat dat deze week nog goed komt.

Arjan D | 02-01-2016 - 10:17

Ward Halderit

30-50 cm zie ik toch staan

Ward Halderit | 02-01-2016 - 10:25

Arjan D

Op het laatste plaatje zie ik het in het rode gebied liggen. Gaat dus goed komen :)

Arjan D | 02-01-2016 - 10:32

Karin Dijkstra

He Arjan, stuur je een paar fotootjes, ik ga een weekje later

Karin Dijkstra | 02-01-2016 - 18:09

nathan deryckere

ik hoop nog altijd dat de sneeuw de komende weken tot in Nederland en Belgie komt

nathan deryckere | 02-01-2016 - 10:20

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Hoi Nathan. Wat dat aangaat moet ik je helaas teleurstellen. Alleen het noordoosten van Nederland krijgt te maken met een korte winterse speldenprik. Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 02-01-2016 - 10:24

nathan deryckere

jammer Gr

nathan deryckere | 02-01-2016 - 11:03

Tobias Bijkerk

@Michael, zo is het, niet gaan toveren hoor haha! Michael in je laatste zin ben je het woordje week vergeten;-p

Tobias Bijkerk | 02-01-2016 - 10:24

Tobias Bijkerk

Of maanden;-)

Tobias Bijkerk | 02-01-2016 - 10:24

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Dank en aangepast ;-)

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 02-01-2016 - 10:42

Dennis  Dolomieten

In noord oost Nederland gaat het vanavond en morgen sneeuwen bij -2
a -4 graden. Daarna weer zachter Nathan.

Dennis Dolomieten | 02-01-2016 - 10:25

Arjan D

@ Michael, durf je al wat te zeggen over de temperatuur op wat langer termijn? Week van 9 januari?

Arjan D | 02-01-2016 - 10:38

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Hoi Arjan. Ik durf dat wel maar heeft geen zin. Veel te onbetrouwbaar gezien de termijn snap je. Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 02-01-2016 - 10:44

Arjan D

Haha ok, dan blijven we nog even is spanning. Laten we hopen dat de kou het gaat winnen ;)

Arjan D | 02-01-2016 - 10:54

Henk Visser

Jammer in oostenrijk heeft de sneeuw er minder zin in

Henk Visser | 02-01-2016 - 10:39

Mascha Keijzer

ook ik wens iedereen een fantastisch sneeuwseizoen en ook Michael heel erg bedankt voor je berichten die ik zal blijven volgen tot eind maart (mijn 2e wintersportweek).
Hoewel ik heel blij ben dat we eindelijk van het warmtefront af zijn en dat er eindelijk wat sneeuw in oostenrijk gaat vallen moest ik vanmorgen wel wat wegslikken toen ik de voorspelde 2 meter in La Plagne zag. We hebben namelijk zitten wikken en wegen of we voor de januariweek La Plagne of Gerlos zouden boeken en je raad het al.....het is Gerlos geworden. Maargoed, niet getreurd en beter maar niet blind staren op de 2 meter die we niet gaan krijgen maar blij zijn met alles wat er valt.

Mascha Keijzer | 02-01-2016 - 10:43

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Goede benadering Mascha, al begrijp ik je "lichte" teleurstelling mbt tot je keuze maar al te goed. Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 02-01-2016 - 10:47

youri de haas

Wat heb je aan 2 Meyer sneeuw dan?????

youri de haas | 02-01-2016 - 10:57

Niels Preesman

Is de kaart van de ECWMF ook gunstig voor nederland/belgie? Het ziet er daar donkerblauw uit, maar in de meeste weerberichten blijft het rond de 9 graden. Gaat het koud worden in nederland of gewoon rond de 9 graden?

Niels Preesman | 02-01-2016 - 11:01

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Dit is Atlantische depressie kou op hoogte. Aan de grond boven België en Nederland gewoon ruim boven het vriespunt. Geen winter dus helaas. ;-(

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 02-01-2016 - 11:13

Niels Preesman

Dat is erg jammer! Bedankt voor je reactie

Niels Preesman | 02-01-2016 - 15:22

youri de haas

gerlos ligt er na maandag/dinsdag weer hartstikke goed bij... Tot aan het dalwaarschijnlijk mooi wit .. Dus ook nog een leuk decor!)... 2 meter is leuk voor offpiste fanaten. Maar waarschijnlijk zal 90% van de bezoekers hier gewoon van lekker skieen op pistes houden. En dan voegt 2 meter sneeuw echt niet zoveel toe... En (maar dat is persoonlijk) vind ik Gerlos/Z Arena vele malen leuker en beter dan la la plagne: diversiteit pistes, betere liften, gezelligheid op en rond piste/dorp, betaalbaarheid horeca en ga zo maar even door... Nee hoor je hebt gewoon en prima keus gemaakt!!!! Veel plezier!

youri de haas | 02-01-2016 - 11:05

Mascha Keijzer

Thnx! Dat helpt want het is de eerste keer Gerlos voor mij en La Plagne ken ik op mn duimpje (vandaar de keuze voor Gerlos). Ik denk ook maar aan de nadelen van hevige sneeuwval, het zou niet mn eerste keer zijn dat ik uren aan het klooien ben met sneeuwkettingen en hevige sneeuwval op de rit naar boven. Of dat liften gesloten zijn en geen zicht op de pistes. Ik ben erg benieuwd hoe Gerlos zal bevallen en de gemutlichkeit van Oostenrijk vind je nergens terug in Frankrijk.

Mascha Keijzer | 02-01-2016 - 11:34

Timo Schoon

Gerlos en Zillertal Arena zijn super, de pistes zijn prima, zoals we hebben kunnen lezen! Met wat extra sneeuw de komende dagen, lijkt dit mij een prima keuze! Komend weekend mag ik er zelf ook van genieten:)

Timo Schoon | 02-01-2016 - 13:25

Casper Jalvingh

@Denneboom welke kaart ??

Casper Jalvingh | 02-01-2016 - 11:07

Dennis  Dolomieten

Van wat Casper?

Dennis Dolomieten | 02-01-2016 - 11:10

Dolf Gerbers

Wat een heerlijk bericht. Aangezien wij naar La Tzoumaz gaan bij Verbier zitten we precies in de sneeuwone. Helemaal blij dus en we gaan pas 20 feb. dus nog even te gaan. Michael en John, het lijkt me voor jullie ook een stuk leuker om zo'n bericht te plaatsen dan die tropische verwachtingen van december. Een mooi sneeuwviorjaar voor iedereen gewenst!

Dolf Gerbers | 02-01-2016 - 11:15

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Je slaat de spijker op zijn kop Dolf;-)

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 02-01-2016 - 11:31

Pieter Masson

Sneeuwt met bakken in meribel , straks met Thalys terug , perfecte week met zon, daar teken je voor

Pieter Masson | 02-01-2016 - 11:30

Fen db

Wanneer is de noordzijde in oostenrijk een keer aan de beurt?

Fen db | 02-01-2016 - 11:35

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Als je met " beurt" een dump bedoeld bij een meer noordwestelijke tot noordelijke aanvoerrichting. Dit zit er voorlopig even niet in helaas

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 02-01-2016 - 11:43

Leon L

Over 2 weken en dan staan wij in Westendorf (zin in). Deze week een natuurlijk poederlaagje en door de min temperatuur kunnen de kanonnen weer aan. Zou mooi zijn als er nog een noordelijke stroming met sneeuw aankomt voor die tijd. Anders wordt het hoe dan ook prima skiën!


Overeenkomst tussen het weer voorspellen en een vrouw?
"Doen allebei net iets anders dan verwacht"
Overeenkomst tussen sneeuwhoogtevoorspelling en een man?
"Werkelijke aantal centimeters valt altijd lager uit"

Leon L | 02-01-2016 - 12:04

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Wij doen aan verwachtingen. Voorspellen van bepaalde "lichaamsdelen" in cm'ers laten we aan andere "sites" over haha

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 02-01-2016 - 12:18

Wim V

Lol

Wim V | 02-01-2016 - 15:49

Sander de Wit

Het wordt steeds leuker!

Sander de Wit | 02-01-2016 - 12:10

Cheese  Curve

Als Michael kon toveren, wat hij niet wil kunnen, zegt hij, zou hij dan weerman zijn? :)

Cheese Curve | 02-01-2016 - 12:14

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Dan stond ik waarschijnlijk in Las Vegas iets anders te doen;-))

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 02-01-2016 - 12:21

Snowboarder

De sneeuw kanonnen draaien in winterberg daar hebben ze er voor de komende tijd vertrouwen in. Binnenkort misschien maar even kort de grens over want maart is nog zover weg.

Snowboarder | 02-01-2016 - 12:17

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Het gaat echt los in La Plagne nu

Foto bij weerbericht reactie 23692

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 02-01-2016 - 12:30

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Alpes D'Huez doet ook lekker mee:-))

Foto bij weerbericht reactie 23694

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 02-01-2016 - 12:31

christophe

Sneeuwgrens nu op 1100 m in Porte du Soleil! Eindelijk!!!

christophe | 02-01-2016 - 14:01

Tobias Bijkerk

Ookal is het Frankrijk en ga ik skiën in Oostenrijk, doet dit mij deugd en geniet ik hiervan haha:-)

Tobias Bijkerk | 02-01-2016 - 14:03

Merije ...

Sneeuw!! En ik blij, toch besloten om in maart nog een paar dagen te gaan skiën. Nu willen we wel eens naar st. Anton. Beide nog nooit geweest. Iemand tips voor een leuk betaalbaar hotel in het dorp zelf en uiteraard niet te ver van de liften.

Merije ... | 02-01-2016 - 12:32

Mascha Keijzer

Betaalbaar en centraal gelegen is meestal een contradictie. Maja betaalbaar is natuurlijk ook subjectief. Probeer de deals in de gaten te houden bij Booking.com. Als je daar nu al op selecteert krijg je de komende periode steeds weer aanbiedingen omdat ze weten via de cookies waar je interesse ligt. Anders Sunweb proberen, die hebben ook altijd redelijke prijzen.

Mascha Keijzer | 02-01-2016 - 13:07

Ruba

Idd, voor St Anton gaat dat niet samen. Ofwel betaal je wat meer in St Anton, ofwel kies je voor Stuben, ook op de pistes, of Pettneu, Schnann, Flirsch. Er zijn perfecte directe busverbindingen per dorp direct naar St Anton. Hotel Basur is een voorbeeld van een goed, betaalbaar hotel vlakbij St Anton.

Ruba | 02-01-2016 - 13:41

Merije ...

Dank voor de tip Mascha, zal daar eens kijken

Merije ... | 02-01-2016 - 21:20

Merije ...

Ruba dank, ik zal er eens op googlen

Merije ... | 02-01-2016 - 21:20

Paul Janssen

Beste Merije,
Wij komen al jaren in Sankt Anton. Het is een heerlijk skigebied. Uitgestrekt en gevarieerd. Wel is het zo dat beginners hier beter niet kunnen beginnen. Blauw is rood, rood is zwart en zwart is ...
In Anton heb je veel hotels en appartementen. Helaas is het onderkomen in Anton peperduur. Speelt geld geen rol dan maakt het niet uit. Wij zitten in Pettneu. Een pitoresk plaatsje 4 km van Anton. Veel goedkoper en de skibus brengt je bij de liften. Met de auto gaat ook prima. Kost alleen 8.50 € per dag.
Nou een heel verhaal. Mocht je nog info willen over Anton, restaurants apreski etc dan ben ik gaarne bereid eea toe te lichten.
Vriendelijke groet
Paul

Paul Janssen | 02-01-2016 - 23:22

Clemens Gjertsen

Wij zijn wen keer in maart (2e en 3e week) in St Anton geweest. Boven top, dalafdaling door directe zoninwerking (ligt 100% op zuiden) een ramp: Heel zacht, veel bulten en door enorme drukte niet plezierig. Ik zou in maart iets zoeken waar hellingen wat minder op het zuiden liggen. Dat scheelt enorm. Overweeg Obertauern of Warth eens...

Clemens Gjertsen | 02-01-2016 - 23:23

Merije ...

Hallo Paul, dank voor je reactie. Idd een heel verhaal maar dat is alleen maar top voor de beeldvorming. Je had het over Pettneu, is dat een beetje een gezellig dorp met goede eetgelegenheden ed?

Merije ... | 03-01-2016 - 09:33

Merije ...

Hallo Clemens, dank voor je bericht. We gaan buiten de vakanties, is het er dan ook zo druk? En ik zal eens googlen op de door jou aangegeven plaatsen

Merije ... | 03-01-2016 - 09:35

Steef De Waard

K Heb al zin om in een laag poed van 30cm te snowboarden :)

Steef De Waard | 02-01-2016 - 12:37

Pieter Raalte, van

De allerbeste wensen en een mooi wintersport seizoen voor iedereen die deze site volgt. Over twee weken naar Chatel (Portes du Soleil) met de vooruitzichten op een dik pak sneeuw. Heb er zin in dankzij de berichten op deze geweldige site!

Pieter Raalte, van | 02-01-2016 - 12:58

Pieter Masson

@sneeuwhoogte ,de input van sneeuw komt dat van de stations zelf , kijk bij val thorens en meribel en er zit 1 m verse sneeuw verschil op , meribel meer

Pieter Masson | 02-01-2016 - 13:14

Sneeuwhoogte.nl

De sneeuwhoogte komt inderdaad van de stations zelf

Sneeuwhoogte.nl | 02-01-2016 - 16:02

Bruno Vanlerberghe

Geachte weermannen, bedankt om ons telkens weer te voorzien van accurate en spannende weerberichten! Ik kijk er iedere ochtend opnieuw naar uit :D

Bruno Vanlerberghe | 02-01-2016 - 14:08

Paul Janssen

Zoals ik al zei Merije. Pettneu is een pitoresk dorpje. Klein, echt Oostenrijks Er zijn diverse restaurants (stuk of 4) Wij zitten nog wel eens in Alpenrose. Ook leuk is Harry's Burger. Een kleine Mac Donalds. Ook lekker voor de kids. (Als je die hebt.)
Verder is er nog een mooie sportzaak genaamd Matt 2000.
Een schitterde zaak voor huren van ski's ed.

Paul Janssen | 03-01-2016 - 10:00

Merije ...

Hoi Paul, dank voor je bericht. Klinkt goed. Zal eens op zoek naar een leuk hotel in de buurt. Nog tips mbt logies?

Merije ... | 03-01-2016 - 23:20

Henk Visser

Op het weerbericht in België voorspellen ze voor tirol in de loop van volgende week ook kou en sneeuwval!

Henk Visser | 02-01-2016 - 14:41

Karen G

Hoop dat de sneeuwgrens rap zakt !Wij gaan laatste week van januari naar Feldberg, zwarte woud. Ziet nu nog heel erg groen. Kan ni wachten om te skiën. Met pasen gaan we naar Tignes maar dat is nog veel te ver weg. Tot welk gebied behoort feldberg eigenlijk als regio's vermeld?

Karen G | 02-01-2016 - 15:10

Peter Holvoet

Feldberg is Schwarzwald Deutschland ... Zwarte Woud dus.

Peter Holvoet | 02-01-2016 - 15:42

Karen G

Bedankt, dat dacht ik al. Ze vermelden zoveel gebieden in het weerbericht dat ik misschien dacht dat het ergens anders bijhoorde.

Karen G | 02-01-2016 - 16:45

Peter Holvoet

In La Plagne ligt de sneeuwgrens nu ongeveer op 1300m.
Dit is de webcam op 1280 m m.webcam-hd.com/webcam-station-champagny/webcam-champagny-village

Peter Holvoet | 02-01-2016 - 15:27

Rutger S

Zo te zien is er vandaag nog lichte föhn in de noordalpen. Temperaturen on Vorarlberg inmiddels opgelopen naar +4 a +5 op 1500 m.. Zal na passeren v front wel voorbij zijn

Rutger S | 02-01-2016 - 15:27

Rutger S

Zal wel behoorlijk wat wind bij zitten, komende dagen

Rutger S | 02-01-2016 - 15:28

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Klopt Rutger. Aan de voorzijde van het zogenaamde "warmtefront" lichte fohnverschijnselen. Morgen vanuit het westen opnieuw tijdelijk oplevend aan de voorzijde van een nieuw naderend sneeuwfront.

Foto bij weerbericht reactie 23715

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 02-01-2016 - 16:26

Niels  van Bockel

Ook in Flaine sneeuwt of sneeuwde het behoorlijk! Webcambeelden zijn om te smullen..! Nog 1 weekje :-)

Niels van Bockel | 02-01-2016 - 16:39

Greet ☀️

En of, vertrokken om 8u30 let beginnende sneeuw, onderweg hevige regen gehad, als dat allemaal als sneeuw zal valken...

Greet ☀️ | 02-01-2016 - 20:16

Miranda Maat

Wij net thuis van onze week wintersport vakantie in het Zillertal. Getwijfeld om te gaan maar zo blij dat we toch gegaan zijn. Lekkere pistes geen drukte en de zon maakte het helemaal af!

Miranda Maat | 02-01-2016 - 16:50

MR

Waar in het Zillertal als ik vragen mag?

MR | 02-01-2016 - 19:32

N Janssens

@michael kun je verklaren waarom er eigenlijk langs de kant van Frankrijk meer sneeuw valt dan aan de kant van Zell am See.ik bedoel niet enkel dit jaar maar ook den voorbije jaren?

N Janssens | 02-01-2016 - 17:10

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Hoi Niels. Heeft puur te maken met de positie van de sturende hogedrukgebieden. Deze bepalen de trekrichting van de fronten, en deze zijn de oostelijke Alpen op dit moment niet gunstig gezind. Het ontbreekt Oostenrijk aan een krachtige noordwestelijk circulatie patroon met een daarbij horende Nordstau. Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 02-01-2016 - 18:21

N Janssens

Bedankt voor de uitleg.terug iets bijgeleerd over het weer :-)

N Janssens | 02-01-2016 - 18:48

Leo Helleman

"Wij Tirolgangers" moeten ons nu gaan instellen op prachtige sfeerbeelden uit het westen. Sterkte, jongens!!

Leo Helleman | 02-01-2016 - 17:40

Leo Helleman

Voor de goede orde: we misgunnen dit de westerlingen niet, hoor!

Leo Helleman | 02-01-2016 - 17:41

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Ik had het graag wat eerlijker verdeeld gezien Leo, maar zo werkt het nu eenmaal niet. Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 02-01-2016 - 18:17

Tobias Bijkerk

@Leo, Oostenrijk krijgt vannacht ook het een en ander:) maar inderdaard laten we genieten van de sfeer beelden uit de rest van de alpen en alle live updates op deze site;)

Tobias Bijkerk | 02-01-2016 - 18:29

Jack E

En we zijn weer thuis. 7.30 uur over gedaan dus lekker door kunnen rijden! Aftellen tot de voorjaarsvakantie regio noord en natuurlijk elke dag dit lezen;) gute anreise zu allen!

Jack E | 02-01-2016 - 18:41

Bertil Blaas


He Jack, dat heb jij rap gedaan.
Je zult vast lekker geskied hebben in Berwang en omg.
Gr.bertil.

Bertil Blaas | 02-01-2016 - 19:14

Jack E

Hee, ja was echt weer chille week

Jack E | 02-01-2016 - 20:39

Ace !

zag net de laatste updates en daar worden we niet vrolijk van. Temperatuur gaat volgend weekend zeer in de lift (0 gradengrens op 2300 meter) en de sneeuw is dus veranderd in regen en dan ook nog eens in hele grote hoeveelheden.

Ace ! | 02-01-2016 - 19:44

Henk Visser

Waar zie je dat?

Henk Visser | 02-01-2016 - 20:12

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Vanaf volgend weekend lijkt de trend wat zachter. Voor de details is het nog veel te vroeg. Eerst maar eens van komende winterweek genieten.

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 02-01-2016 - 20:20

Ward Halderit

En aantal cm weer naar beneden bijgesteld, komt dit doordat vandaag eraf is gegaan, of valt er toch ietsjes minder dan verwacht

Ward Halderit | 02-01-2016 - 20:17

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Er volgt 2 keer per dag een update in de automatisch gegenereerde berekeningen. Nog steeds indrukwekkende cijfers voor de Franse Alpen tot ruim 1,5 m. Deze gaan we later in de handgeschreven weerberichten nuanceren. :-)

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 02-01-2016 - 20:26

Ward Halderit

Nee dat klopt maar veel plaatsen in Oostenrijk 20 cm minder, daarom

Ward Halderit | 02-01-2016 - 20:43

Robin ..

@mr. Ongeveer 40 km ten oosten van innsbruck begint het zillertal en loopt richting het zuiden vanuit daar

Robin .. | 02-01-2016 - 20:20

Robin ..

Oh sorry ik had je vraag verkeerd gelezen... vorige bericht als niet verzonden beschouwen;)

Robin .. | 02-01-2016 - 20:21

appy

Hey gerlos gangers,

Vandaaag aangekomen met 3 vrienden.. echt geweldig hier.. dalafdalingen allemaal open… geweldige sfeer en apres ski.. lekker eten.. en vooraal vannacht goede sneeuwval verwacht.. maak je vooral niet druk om de sneeuw.. pils is er eenmaals genoeg. wij blijven hier 2 weken. en het wordt helemaal de SHIT

appy | 02-01-2016 - 21:17

Mascha Keijzer

Laat wat sneeuw en bier over voor ons volgende week! Enjoy!

Mascha Keijzer | 02-01-2016 - 21:53

Dries Livigno

Het is nu goed aan het sneeuwen in Livigno!!!
Let iT snow, let iT snow. Wat kan een mens toch gelukkig zijn. De groene of bruine weide zien we hopelijk maar in mei terug.
Het aftellen is nu definitief begonnen. Laat de Stau maar goed zijn best doen en dan komt alles binnen 2 weken goed.

Dries Livigno | 02-01-2016 - 21:59

Kim Jurgens

Laat de sneeuw in Oosterijk de komende 2 weken maar vallen!! Dan een lekker vers pak voor onze groep :)

Kim Jurgens | 02-01-2016 - 23:07

appy

Update vanaf gerlos : mss iets om mee te nemen Michael morgen in het weer bericht ?

Intense sneeuwval op het moment van schrijven en er is al RUIM 10.cm gevallen tijdens mijn biertoernee in het dorp. GERLOS is verlost van alle sneeuw ellende en het ziet er prachtig uit...

Mvg
Appy vanuit het prachtige gerlos...

appy | 03-01-2016 - 03:29

Tom Bockstette

Ook hier in Maurach al 11 cm in dal,momenteel ook nog lichte sneeuwval.
Straks direct de Berg op !

Tom Bockstette | 03-01-2016 - 07:25

appy

Update in gerlos is er 17 cm gevallen afgelopen nacht :)

appy | 03-01-2016 - 07:56

Mascha Keijzer

Dat zijn de berichten die ik graag lees!!!! :)

Mascha Keijzer | 03-01-2016 - 11:12

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord