Neerslag voor westelijke Alpen

Zoals we gisteren al bespraken, krijgen we niet veel neerslag van het koufront. Het zal voornamelijk in de westelijke Alpen vallen in de vorm van regen en alleen op de hogere pistes in Zwitserland en Frankrijk komt er een klein laagje sneeuw bij. Tegen de tijd dat het koufront vanavond over Oostenrijk trekt, is de fut er uit en daar blijft het zo goed als droog. Het mag niet baten, hoe graag ik het als weerman alle wintersporters en lezers van dit winterweerbericht ook naar de zin wil maken en hoe mooi ik het had gevonden als dit koufront een leuke dump in petto had gehad; we kunnen er weinig aan veranderen. Het enige dat ik weet te zeggen, is dat het niet waarschijnlijk is dat het nog 2 maanden zo doorgaat.


Strakblauw weer gisteren - Oetz

Prima condities in Köningsleiten


en ook in Arlberg top condities

we weten dat er pistes zijn die
echt wel op sneeuw wachten -
hier Saalbach uit de lift

Komende dagen
De komende dagen en de kerstdagen verlopen zonnig en ook te zacht voor de tijd van het jaar. Het nulgradenniveau gaat komende week naar zo’n 3000 en geregeld af en toe tot 3500 meter stijgen. Bovendien gaan alle neerslaggebieden aan de alpenlanden voorbij, over Engeland, Nederland en dan verder naar het oosten. Er zal een significante verandering in de circulatie moeten optreden, willen we ander weer kunnen verwachten. Zo meteen gaan we eens kijken wat dat zou kunnen opleveren. Gisteren gaf ik aan, dat er een einde leek te gaan komen aan de zonale circulatie en dat koudere lucht via de achterdeur die op een kier bleef staan, binnen zou kunnen komen. Elke dag zien we de visie echter ook weer wijzigen, dus we kunnen gewoon nog nergens op rekenen.


Kraakhelder gisteravond in Obertauern

vandaag blijft het niet zo helder -
we zien hier in Axalp - Brienzersee
de bewolking al binnendrijven

Lange termijn
Soms heb je als weerman de neiging om de weerkaarten in de prullenbak te smijten. Vandaag is een beetje zo’n dag. Ondanks dat ik wel wist dat er sprake was van onzekerheid en ik heb u ook gewezen op mogelijkheden, in plaats van zekerheden. Toch is het dan een beetje zuur, dat het weerkaartje voor dinsdag de 29ste december er lang niet meer zo mooi uitziet. Gisteren werd immers een Scandi-hoog voorgeschoteld voor die termijn. Vandaag zien we Duits-Russisch-hoog, waarbij er weliswaar ook koudere lucht op de Alpen afkomt, maar minder uitgesproken.

Morgen mag Michael zijn hersens eens gaan kraken, over de lange termijn ontwikkelingen en mogelijkheden.


De prognose EC voor 29-dec
#wetteronline

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de Sneeuwhoogte.nl app voor iPhone en Android

Met vriendelijke groet,

John Havinga

Weerman Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Cocc Casteleijn

Beste weermannen/voorspellers, het weer is zoals het is. Je kunt het voorspellen maar niet veranderen. Ik geniet evengoed van jullie weerberichten, klagers/zeurders blijven bestaan. Nog ruim 8 weken en dan mag ik ook, voor mij dus tijd genoeg voor weersveranderingen.

Cocc Casteleijn | 21-12-2015 - 09:05

Frankieboy Sneeuwfan

Wordt er depressie(f) van!

Frankieboy Sneeuwfan | 21-12-2015 - 09:06

Eric Kromhout

Ik wil vandaag even benadrukken dat de mensen vd bergbahnen een geweldige prestatie neerzetten in diverse gebieden. Deze in verschillende gebieden geweest en overal is gewoon redelijk tot goed te skiën. Natuurlijk helaas op kunstsneeuw. Hou er rekening mee dat als je op schaduwpistes skiet dat het hard is en zijn het de zuidhellingen dan is het voorjaarsskieen.

Toch verbaas ik me over dat veel mensen zonder helm op weg zijn. Zeker op die harde noordhellingen...maar goed wil geen discussie laten los laten barsten maar ik kan niet genoeg waarschuwen. Sommige pistes zijn inderdaad wat smaller dan normaal.

Ach ja het weer. Zelf verwacht ik dat er dit jaar niets maar ook helemaal niets gaat vallen dan kan het altijd nog meevallen. Ik zet in op 3 koningen...dan komt er wat sneeuw....

Eric Kromhout | 21-12-2015 - 09:10

Landhaus Sonnheim Lofer

Eric ik heb ook het vervelende gevoel dat er dit jaar niet meer zoveel gaat veranderen, de situatie zou al weer een stuk verbeteren als we eens af zouden raken van de inversie waarmee we al weken te kampen hebben. Drie koningen,..... 6 januari,..... nog ver weg. Andere jaren st aik meestal in November alweer op de ski's deze winter heb ik nog geen meter geskied, op de een of andere Manier trekt het mij momenteel niet aan, ik wacht wel op de dump en hoop dan nog 3 maanden vol gas te kunnen geven :) Gruß aus Lofer

Landhaus Sonnheim Lofer | 21-12-2015 - 10:47

Eric Kromhout

Rob en toch liggen de pistes er meer dan redelijk blij....tenminste in de gebieden waar ik tot nu toe ben geweest.....
Maar ik hou toch echt 3 koningen aan eerder lukt denk ik niet .....

Eric Kromhout | 21-12-2015 - 22:22

Jan Hoekstra

Gisteren perfecte dag in Ehrwald gehad! Natuurlijk, het is te warm, maar de pistes liggen er echt goed bij. Vandaag Lermoos eens proberen ..

Jan Hoekstra | 21-12-2015 - 09:26

Snowboarder

Nou frankieboy dan hebben we tenminste nog ergens een depressie. Laten we eerlijk zijn voor de mensen die hoog genoeg op de berg zitten valt het allemaal wel mee maar er zijn ook veel gezinnen met kinderen die in de wat voordeligere lager gelegen gebieden zitten en die worden hier niet vrolijker van. Want dat is kommer en kwel natuurlijk. Maar goed het weer laat zich niet sturen daar zijn we onderhand met zijn allen wel achter. Er zit niks anders op dan afwachten wat komen gaat.

Snowboarder | 21-12-2015 - 09:27

Annemarie Peters

Gister heerlijk weer in het Kleinwalsertal. Op de Kanzelwand prima kunnen skiën, maar rond de middag werden de pistes al papperig in de zon. Vandaag bewolkt, hopelijk valt er nog wat sneeuw, zou wel fijn zijn ??. Nu eerst naar boven om te kijken hoe het er nu voor staat.

Annemarie Peters | 21-12-2015 - 09:36

Annemarie ..

Goed om te horen Annemarie dat je nog wat hebt kunnen skiën. Maar als ik het allemaal zo lees en zie wordt het met de dag slechter. Hoop nog wat te kunnen skiën donderdag.

Annemarie .. | 21-12-2015 - 10:40

Annemarie Peters

@Annemarie vanmorgen waren de pistes beter, maar het werd rond de middag hartstikke mistig en met snel slechter wordende pistes zijn we om 12 uur maar gestopt. Komende dagen wordt er weer zon verwacht met hoge temperaturen....... Het wordt er niet beter op zeg maar..... Ik hoop voor jullie dat het weer omslaat en het na het weekend gaat sneeuwen! Nu regent het licht in het dorp ??

Annemarie Peters | 21-12-2015 - 14:36

Gert van Duren

Het weer is iets met grote wisselingen. Over 2 weken komt men waarschijnlijk om in de sneeuw overal. Net als in NL, ene week superweer en warm en volgende week bijna herfst. Je doet er niets aan en het heeft ook wel iets. Is alleen jammer voor de mensen die er nu zijn. Ik zeg over 2 weken alles weer zoals het hoort in de alpen. Bakken met sneeuw en men weet bijna niet wat ze er allemaal mee moeten.

Gert van Duren | 21-12-2015 - 09:44

Alex Koster

Droom lekker verder Gert.
Zie het de komende weken nog niet veranderen.
Ik heb alle weer sites die ik kon vinden bekeken maar het is kl.... van de bok.

Alex Koster | 21-12-2015 - 10:04

Patrick Wallaert

Inderdaad. Ik blijf het leuk vinden mensen te zien die het positief blijven inzien . Ze zijn echter niet realistisch .
Binnen 2 weken alles weer zoals het hoort . Vergeet dat maar hoor . Misschien met veel geluk tegen eind januari voldoende natuursneeuw op de pistes , maar tot en met begin januari niks, nada, nul .
Op de wintersportweersites probeert men altijd ( en logisch natuurlijk ) het positiefste eruit te halen goed wetende dat dat toch niet correct is .
Ik zeg al WEKEN dat dit zeer lang zal aanhouden , en wie heeft er gelijk ?
Ik hoop ook zoals jullie allemaal dat het snel weer normaal wordt maar kan wel zien dat deze vastgeroeste situatie lang , zeer lang zal duren .
Ikzelf ga pas eerste week van februari en heb er nu al niet echt een goed oog in .
Het zal wel eens omslaan dat is zeker maar wanneer, binnen twee weken, binnen een maand, binnen twee maanden of niet meer deze winter ? Wie weet het , niemand . Niet de computers want die gokken er ook maar wat op los, en niet de weermannen .

Patrick Wallaert | 21-12-2015 - 12:14

Menno Scheurwater

Fijn hoor @patrick wallaert dat je iedereen weer even terugbrengt naar realisme, of zoals ik het zie: pessisme. Goed dat je dat doet want hoop is iets verschrikkelijks, niet?

Menno Scheurwater | 21-12-2015 - 15:53

Menno Scheurwater

@gert that's the spirit :)

Menno Scheurwater | 21-12-2015 - 15:56

Edwin vd linden

Jij wel denk.........pfffffff ga ergens anders posten man.

Edwin vd linden | 21-12-2015 - 16:15

Peter Holvoet

Jij bent blijkbaar een kenner @patrick.wallaert. Wat vind je dan van de 850hpa kaarten die vanaf 3 januari op 1400m vriestemperaturen geven met een meer noord-westelijke stroming? Is dit te vertrouwen of is dit een tendens ipv een weersvoorspelling?

Peter Holvoet | 21-12-2015 - 19:30

Joy Van Craenenbroeck

Op naar de volgende ronde zou ik zeggen. Want met de kaarten van vandaag schieten we idd niks op.

Joy Van Craenenbroeck | 21-12-2015 - 09:45

Joy Van Craenenbroeck

@ Gert, die grote wisselingen zijn de laatste 2-3 maand dan toch afwezig geweest. (op een paar dagjes na) De gemiddelde temperatuur van jawel oktober, november en nu december, ligt allemaal perfect rond de 9 graden in Nederland/België. Dat kunnen we echt niet normaal noemen...

Joy Van Craenenbroeck | 21-12-2015 - 09:47

Adriaan Prinsen

Heeft iemand een update uit het gebied Adelboden?

Adriaan Prinsen | 21-12-2015 - 09:52

Derk Willem Duynstee

Ik adviseer je de Lenk bergbahnen app te downloaden. Staat alle info die je maar zou willen van het gebied Adelboden-Lenk inclusief interactieve skikaart die weergeeft welke liften en pistes open zijn

Derk Willem Duynstee | 21-12-2015 - 21:02

J H

@Adriaan; Adelboden ziet er prima uit op foto's

Foto bij weerbericht reactie 22146

J H | 21-12-2015 - 09:53

Marijke Kooyman

Ee zijn ook nog mensen die langlaufen. Wintersport bestaat uit meer dan alleen skiën. Wij vertrekken a.s. zaterdag naar Bach bij Warth. Normaal vrij sneeuwzeker. Nu alles groen. Gaan er, als we niet kunnen langlaufen, toch een fijne vakantie van maken. Toch lekker naar buiten, genieten van het mooie weer bijvoorbeeld.

Marijke Kooyman | 21-12-2015 - 09:55

Roy .

Helaas. Ik begin de moed voor de eerste week van januari nu toch wel een beetje te verliezen...
Maar goed, we gaan het zien. Als het nu maar eens een keer gaat afkoelen zodat de sneeuwkanonnen ook goed hun werk kunnen doen.

Roy . | 21-12-2015 - 10:10

Erik M

@ Eric Kromhout: hoewel ik het 100% met je eens ben dat het onverstandig is om zonder helm op pad te gaan, is het dragen van een helm nimmer een garantie, getuige dit recente en droevige bericht: salzburg.orf.at/news/stories/2748141/

Erik M | 21-12-2015 - 10:26

Ruba

Schumacher had er ook eentje aan. Maar dat wil allemaal niks zeggen. Oproep : doe het veilig, zet een helm op je kop ! (Behalve als er niks in zit, dan hoeft het niet. :-) )

Ruba | 21-12-2015 - 11:35

Sneeuwhoogte.nl | Michael

"CONTROL YOU'RE SPEED". Ben deze woorden van mijn ski leraar nooit vergeten!

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 21-12-2015 - 13:46

Erik M

En nog een stukje over smalle en harde pistes wat lezenswaardig is: salzburg.orf.at/news/stories/2748266/

Erik M | 21-12-2015 - 10:38

Joost van Rooij

Het is niet veel, eigenlijk heeeeeel weinig maar er valt een klein beetje sneeuw in Les Menuires!

Joost van Rooij | 21-12-2015 - 10:48

Pieter Masson

Toevalig ook in courchevel en meribel geweest ,anders hoe zijn de pistes daar , vertrek zaterdag

Pieter Masson | 21-12-2015 - 12:02

Dennis  Dolomieten

Geen reactie vandaag

Dennis Dolomieten | 21-12-2015 - 11:05

Berthil Westerink

@John, ik zie dat er voor Villars en Gryon vijdag 17 cm sneeuw wordt verwacht.
Jullie zijn de enige waar dit wordt verwacht. op andere sites kom ik dit niet tegen. hoe kan dit?
ik hoop van harte dat jullie het bij het rechte eind hebben.

Berthil Westerink | 21-12-2015 - 11:15

J H

Die berekening is wel voor het topje van de berg; maar is niet ondersteund door bijv ecmwf ; dus ik zou vooral vandaag iets verwachten en vrijdag niet rekenen op sneeuw.

J H | 21-12-2015 - 11:34

Patrick Claassen

Dag 3 skiwelt pistes zijn vanacht weer mooi strak getrokken vandaag wat bewolkt zijn nu vanuit westendorf in brixen zo richting ellmau omdat zon nu niet schijnt blijft piste stuk beter gisteren einde dag dachten we echt dat het niet lang kon duren met sneeuw top wat mensen hier doen om ons toch te laten skiën mensen die volgende week gaan gewoon gaan het wintersport gevoel is ver te zoeken maar de pistes die open zijn zijn redelijk tot goed te noemen alleen na zonnige dag word rond 3 uur echt grote pap zooi maar ach s morgens op tijd gaan en wat eerder stoppen wij wilde ook annuleren achteraf toch blij dat we zijn gegaan al is het niet ideaal

Patrick Claassen | 21-12-2015 - 11:42

Remco M.

Bedankt voor de update.
Wij gaan vrijdag die kant op. Hopelijk kunnen later deze week in ieder geval de sneeuwkanonnen weer eens aangezet worden...........

Remco M. | 21-12-2015 - 11:53

Jack E

Ja dat hoop ik ook

Jack E | 21-12-2015 - 12:14

Martijn Sonnenberg

@John: maar de kaarten zijn wel aan het draaien toch? het hoog kiest een andere configuratie en we moeten nog afwachten wat het oplevert, maar er zijn nogal wat oplossingen mogelijk waarbij de kou terug naar de alpen komt of zie ik dat fout?

Martijn Sonnenberg | 21-12-2015 - 11:42

J H

de raderen zijn aan het schuiven van positie ja... hoe en wat dat voor gevolgen heeft, is echt koffiedik kijken; zoals ik al zei, gisteren had die oplossing een veel beter plaatje met koudere lucht, vandaag ziet dat er anders uit. Daarmee bedoel ik dus dinsdag volgende week. Afwachten maar...

J H | 21-12-2015 - 13:14

Mandy Linders

Hoe is het in Mayrhofen?

Mandy Linders | 21-12-2015 - 12:41

N Janssens

In Mayrhofen kunnen we op veel pistes skiën maar op sommige plaatsen spijtig genoeg al bruine plekke zichtbaar maar de mensen van Mayrhofen doen goed hun best

N Janssens | 21-12-2015 - 17:24

Joost van Rooij

@Pieter, ik ben er zelf niet geweest maar sprak iemand die weinig positiefs te melden had. Val Thorens is goed, vanmorgen La Masse bij Les Menuires gedaan. Bovenin goed.

Joost van Rooij | 21-12-2015 - 13:07

willem p

Ik weet niet hoe anderen dit zien, maar ik vind de GFS kaarten voor t eerste weekend van januari hoopgevender geworden dan vanmorgen. Noordwestelijk regime met koudere lucht met neerslag tot in de Alpen. Hopen dat dit blijf.
Vrouw Holle gaat hopelijk haar draai weer vinden. Wat kunnen we doen zodat ze weer lekker in haar vel zit?

willem p | 21-12-2015 - 13:22

Pieter Masson

Ik zie wel voor zaterdag ,de ene kaarten zeggen geen nachtvorst ,de andere wel ,zelfde bij dag ,we kunnen er maar beste van maken en zonnen

Pieter Masson | 21-12-2015 - 13:32

Mascha Keijzer

Ik snap dat er qua weer garanties zijn tot de deur maar ik heb steeds heel sterk het gevoel gehad dat we rond de jaarwisseling een weeromslag krijgen. Ik heb net alle sites gecheckt die ik maar kon vinden en dat gevoel wordt daardoor wel versterkt. Okee okee, dat duurt nog 2 weken maar ik wil het zo graag geloven omdat we over 3 weken in Gerlos zitten. :)

Foto bij weerbericht reactie 22173

Mascha Keijzer | 21-12-2015 - 13:36

aadje bergmans

ik ga lekker met je mee geloven dat het gaat gebeuren, wij gaan ook de 9e .. alleen naar ischgl.. daar ziet het er niet slecht uit, maar als er een half metertje valt voor we aankomen, zou helemaal top zijn.. toch , en dan gewoon weer zon he

aadje bergmans | 21-12-2015 - 15:42

Menno Scheurwater

Ik hoop ook met je mee @Mascha

Menno Scheurwater | 21-12-2015 - 15:57

E Van Reekum

Hoop het ook 9-1 Konigleiten

E Van Reekum | 21-12-2015 - 20:13

Renate van Dongen-Heijnen

Voor het eerst met Kerst op wintersport. Doen we dus ook niet meer. Nieuwe poging met carnaval (Val Thorens). Hoop dan op meer sneeuw.

Renate van Dongen-Heijnen | 21-12-2015 - 13:41

Jessica De Groot

Val thorens is altijd goed!

Jessica De Groot | 21-12-2015 - 20:00

christophe

De locaals zeggen dat het weer na 6 weken omslaat. Weet niet hoelang we al zo een weer hebben. Denk dat we aan week vijf zitten.

christophe | 21-12-2015 - 13:49

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Ok, er ligt dan weinig sneeuw. Toch een bijzonder fraaie opname vanuit #Nendaz

Foto bij weerbericht reactie 22177

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 21-12-2015 - 14:24

Jesse Huijers

De pistes zijn er niet meer zo goed aan toe in Saalbach, alleen smorgens gaat t wel.

Jesse Huijers | 21-12-2015 - 15:06

Joost van Rooij

Sinds een uur lichte sneeuw in Les Menuires en Val Thorens vanaf circa 2000 meter. Daaronder helaas lichte regen

Joost van Rooij | 21-12-2015 - 15:59

Edwin vd linden

Weer een heerlijke dag in See, niks mis mee!!

Edwin vd linden | 21-12-2015 - 16:16

Johnny Stobbe

Nou nergens om ik ben ook wel eens in ski amade aangekomen en beneden op de schermen zag ik dat alles groen en zwart werdt op de pistes toen dacht ik ook maar weer de auto in en naar huis maar in de nacht ineens sneeuw en konden de volgende dag gewoon de dalafdaling pakken dus het kan in 1 nacht tijd wel veranderen...we gaan nu 9 januari naar Brixen dus de pis wordt mij niet meteen lauw...

Johnny Stobbe | 21-12-2015 - 16:48

Angelique Vos

De pistes op de Fellhorn Kanzelwand vielen ons zeker niet tegen vandaag! Drukte viel mee, door de mist gingen veel skiërs vroeg naar huis. Morgen een alternatief programma. We vermaken ons prima ook, zonder het skiën!

Angelique Vos | 21-12-2015 - 16:59

Marco ski

Update westendorf.
Vandaag vroeg op de piste. Waren erg hard. Dal afdaling naar brixen lag er erg goed bij. Hard met een toplaag. In brixen 2 afdalingen gedaan (wilden rond de lunch weer terug zijn).
Pistes waren paperig maar lagen wel op de zuid zijde. Vervolgens terug afgedaald van de talkeizer deze was in tegenstelling tot in de ochtend erg slecht. Daarna nog wat gespeeld op de talkeiser van 3 tot 4 perfect. Lag nl in de schaduw

Marco ski | 21-12-2015 - 17:00

Geert Knol

Heb met dochter vliegretour op Innsbruck 2 tm 6 januari. Huurauto staat klaar. Er van uitgaande dat er komende week niets meer bijvalt.. Welk dorp raden jullie aan? Licht gevorderde skiërs.

Geert Knol | 21-12-2015 - 17:16

Arjan Ischgl

Ik zou gaan voor Ischgl, solden, obergurgl deze gebieden hebben 2 derde van het totaal aantal km aan pistes open. Obertaurn zou ook een prima optie zijn, is alleen een uur langer rijden met de auto.

Arjan Ischgl | 21-12-2015 - 17:48

Ruba

Fiss ligt vlakbij, in Paznauntal heb je See, Kappl, Galtuer en groot gebied Ischgl.

Ruba | 21-12-2015 - 17:56

Ruba

Obertauern is wel nen helen hoek verder. Dan kan je best op Salzburg vliegen, he.

Ruba | 21-12-2015 - 21:56

Wim Jaasma

Geert. Ik zou naar het dorp Pfunds gaan. Ligt niet in een ski gebied maar mooie gebieden binnen 30 km aftand. Hoog en groot maar ook klein en op dit moment heel goed. Denk aan Nauders en Schöneben. Hoog en super pistes (veel blauw) op de kaunerthaler gletsjer. Maar ook Samnaun en fiss ladies vlak bij. En in Pfunds voor paar honderd euro prachtige appartementen.

Wim Jaasma | 21-12-2015 - 22:06

Geert Knol

Thx

Geert Knol | 22-12-2015 - 08:16

Geert Knol

Ik ga het eens bekijken. Thx!

Geert Knol | 22-12-2015 - 08:17

Geert Knol

Dank je. Ik ga kijken

Geert Knol | 22-12-2015 - 08:18

Nicole Dekker

Vandaag weer heerlijke dag in Serfaus/Fiss. Pistes zijn beter dan vorig jaar kerst en zelfs verbinding tussen Serfaus en Fiss is open. Zelfs dalafdaling Ladis is open. Super werk van de piste mannen. Best heerlijk en gezellig skiën in de zon! Als ze zelfs met zo weinig sneeuw zulke pistes kunnen maken boeken wij gewoon weer met kerst! Stuk rustiger dan new year en krokus!

Nicole Dekker | 21-12-2015 - 17:29

Jan Hoekstra

Ook Lermoos is prima te doen, bovenin behoorlijk sneeuw. Gewoon een lekker dagje met 2 dalafdalingen en tussendoor wat diverse routes.

Jan Hoekstra | 21-12-2015 - 17:35

Tobias Bijkerk

Vandaag in Leogang prima condities, jammer dat de zon er niet door kwam. Bij Live Updates een aantal foto's toegevoegd. De Saalbach foto's zal ik wel niet uploaden;-)

Tobias Bijkerk | 21-12-2015 - 17:35

Henk W.

Update Lermoos.
In ochtend prima pistes tot in het dal. In middag op top veel hopen sneeuw en onderin wat zwaarder skiën. Echte slush is het overigens zeker niet. Laatste afdaling licht er naar omstandigheden nog goed bij. Morgenochtend wieder viel spass.

Henk W. | 21-12-2015 - 17:45

Henk W.

@Jack. Drukte valt deze week erg mee.

Henk W. | 21-12-2015 - 17:46

Jack E

Thanks voor je reactie! Geniet er van!!

Jack E | 21-12-2015 - 18:34

Ruba

Positieve noot : er zijn nog geen lawineslachtoffers gevallen !

Ruba | 21-12-2015 - 18:01

Menno Scheurwater

Dat is dan weer wel fijn he?

Menno Scheurwater | 21-12-2015 - 18:03

Henk W.

Ligt ...))

Henk W. | 21-12-2015 - 18:05

Jeroen

17 januari richting gerlos...ik hoop op veel sneeuw....anders een weekje turbobar

Jeroen | 21-12-2015 - 18:25

Remco Robbe

Ik ook, gaat echt nog wel goed komen. Ik heb er in ieder geval het volste vertrouwen in. Pas als het de tweede week van jan het er nog zo uitziet,ga ik me pas zorgen maken.

Remco Robbe | 21-12-2015 - 18:40

Suus 🇮🇹

Update zillertal;
Wederom prima geskied. Ochtend naar gerlos geskied, zelfs het 'streepje' dalafdaling was prima te doen. Echt bijzonder hoe goed de sneeuw nog steeds is. Bovenin gerlos en konigsleiten heerlijk skien. De 39 en 38 liggen er prima bij! Na de middag na hochkrimml de noordzijde dus, opgezocht. Ook weer heerlijk geskied. Ondanks zin, warmte en weinig sneeuw prima condities hier!

Suus 🇮🇹 | 21-12-2015 - 18:30

Jack E

Zaterdag richting ons vaste stekkie;)zugspitze... Okee minste sneeuw in 25 jaar haha als ik me ouders moet geloven maar hoor van veel mensen dat we er goed kunnen skiën. En ach wijntjes drinken, kaischerschmarn eten en zwiebelnrostbraten erbij en ik vermaak me prima;) komt vast en zeker dit seizoen nog goed... :)

Jack E | 21-12-2015 - 18:45

Miranda Maat

Bedankt voor de update

Miranda Maat | 21-12-2015 - 20:21

Menno Scheurwater

Krijgen we nog een avondupdate? @John

Menno Scheurwater | 21-12-2015 - 18:37

Wim Jaasma

Vandaag weer heerlijk geskied in Oostenrijk. Deze dag op prima pistes in een klein gebied, Schõneben in Italië. Strakke goed geprepareerde blauwe pistes in te carven maar ook een zwarte en een prachtige dal afdaling door het bos in prima conditie. Gisteren in Nauders ook zulke condities. Niks te klagen hier. Morgen naar de Kaunerthaler gletsjer voor nog betere sneeuw.

Wim Jaasma | 21-12-2015 - 19:04

Jaap Molenaar

Hoe waren de pistes daar Pieter?

Jaap Molenaar | 21-12-2015 - 19:04

Lodewijk Kolfschoten

Hoop doet leven: en.sat24.com/image?type=forecastPrecip®ion=europa×tamp=201512242100

Lodewijk Kolfschoten | 21-12-2015 - 19:26

Bertil Blaas

Jack, volgende week, geniet ervan in Berwang/zugp.gebied. Laat maar horen hoe het erbij ligt.
Groet Bertil.

Bertil Blaas | 21-12-2015 - 19:32

Jack E

Komt goed!!! Wanneer ga jij

Jack E | 21-12-2015 - 20:05

Heidi Veldwijk

Vandaag toch in Radstadt geskied. Prima pistes. Zo knap hoe ze dat doen. We hebben de hele dag kunnen skieen en pistes bleven wonderbaarlijk goed. Zo blij dat we niet thuis zijn gebleven.

Heidi Veldwijk | 21-12-2015 - 20:03

Bertil Blaas

Tja, in mijn geval is het even te zien. Liefst ook in deze periode en feb en maart is favoriet.
Ik doe dat net als jij, prettig is als je een paar keer naar de Alpen kan in de winter.
Ik wacht thans even af (ivm sneeuw) maar het komt goed.
Ik denk aan jan. Het Pitztal.
De laatste uitdraai van 21 uur van wetterprognose zal spannend zijn omdat er eind dit jaar zeer wel de bakens geheel worden verzet. Mogelijk diep winters. Effe afwachten.
Doe ze groeten in mooie Berwang en omg.
Groet Bertil.

Bertil Blaas | 21-12-2015 - 20:17

Bertil Blaas

@Jack Engelen.

Bertil Blaas | 21-12-2015 - 20:17

Jack E

Lekker;) ja wij zitten ivm school altijd wel aan oud&nieuw/krokus/Pasen vast! Ik houd je op hoogte

Jack E | 21-12-2015 - 20:30

Patrick Claassen

Het is te warm voor de sneeuw
kanonnen maar ze zijn elke dag
overal volop bezig om met
vrachtwagens hopen sneeuw die
al weken terug opgespoten is naar de pistes te rijden om deze weer te repareren

Patrick Claassen | 21-12-2015 - 20:47

Cheese  Curve

Als alle hoop die hier word uitgesproken zich vertaald in sneeuwhopen, dan komt het vast wel goed.:) maar de tendens blijft de potgoud onder aan de regenboog te verwachten. Loop je er naar toe, verschuift deze steeds. Een paar weken geleden was de hoop dat het rond de kerstdagen wel zou veranderen, op dit moment is dat al doorgeschoven naar 6 januari. Lijdzaam en gelaten afwachten maar, soms gebeuren er toch ook wonderen.!

Cheese Curve | 21-12-2015 - 21:44

Thijs Vos

Ook weer naar Königsleiten? Wanneer?

Thijs Vos | 21-12-2015 - 22:39

sjaak w

Laten we de hoop op onze oosterburen vestigen, maawww1.wetter3.de/animation.htmlr :zij gaan al dagen uit van volle bak kou en sneeuw vanaf nieuwjaarsdag

sjaak w | 21-12-2015 - 22:14

Pieter Masson

Oei , op de kaarten komt sneeuw oudejaar voor les trois vallee , meteociel 15 cm ,maar hopen zeker

Pieter Masson | 21-12-2015 - 22:53

Roeland vW

Iemand enig idee hoe de sneeuw/ pistecondities zijn in Bellwald, Wallis Zwitserland, dan wel het Aletsch-gebied? Alvast dank.

Roeland vW | 21-12-2015 - 23:32

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord