Zonnige condities

Voor wie nu in de Alpen vertoeft is het mogelijk om te skiën onder erg mooie, zonnige omstandigheden. De lucht is vrijwel overal in de Alpen strakblauw. Wanneer we de foto’s zien die binnenkomen via de live update van sneeuwhoogte, dan blijkt dat er alles door de mensen wordt gedaan wat mogelijk is, om de pistes zo goed mogelijk te prepareren. Dat betekent vaak een witte strook kunstsneeuw door een verder groen dal, maar er kan geskied worden.


Boven zijn de pistes goed - Serfaus

In Zinal - "zalig skiën" en strakblauw

Sommigen meldden gisteren, dat in tegenstelling tot vorig jaar een dalafdaling dit jaar wel mogelijk is. Of een afdaling tot een middenstation. Misschien is niet alles open, maar is dat niet vaak zo met Kerst? Het ene jaar groen en zacht en het andere jaar super na een sneeuwdump? Het is zoals Clemens het gisteren verwoordde; door de ligging van de Alpen moeten we deze omstandigheden niet als verrassend beschouwen, maar een realiteit waar we mee te maken hebben en zullen hebben. Wie dat niet wil, moet voor dit moment in het seizoen zijn keuzes daarop aanpassen en bijv. naar Scandinavië gaan of gewoon een skigebied kiezen met hoge pistes. Bij de tips van sneeuwhoogte, kun je over andere skigebieden (bijv. Noorwegen) veel informatie lezen.


In het franse Savoie - LaPlagne
ligt veel sneeuw


De sneeuw is hogerop te vinden,
daar zijn de pistes goed - Kals Matrei

Koufront
We hebben op de weerkaart morgen een aantal depressies in het noorden van Scandinavië, Schotland en westelijk van IJsland. Relatief hoge luchtdruk vinden we in het Middellandse zeegebied. Daartussen vinden we boven West-Europa een strakke, zonale circulatie. In die stroming wordt een koufront over het continent gestuwd. De neerslag zal morgen ook doordringen tot in het Alpengebied. Als eerste maandag in de westelijke Alpen; Frankrijk en Zwitserland, later uitbreidend naar het Oostenrijkse Vorarlberg en Tirol. De sneeuwvalgrens bevindt zich in het algemeen boven de 2000 meter, daaronder is het dus regen. In de avond wanneer het front verder trekt, gaat de neerslagactiviteit er uit.


De koufront passage in beeld
bron: #Wetteronline

Allemaal zon - maar zo waar ook
sneeuwbuien op de laatste dag
in de tabel

Kerstdagen
De aanloop naar de kerstdagen en ook de kerstdagen zelf, verlopen zonnig en zacht. De fronten bevinden zich weer noordelijk van de Alpen. Het hogedruk bolwerk komt met zijn invloed regeren in de bergen, zodat het tot en met de kerstdagen droog, zonnig en te zacht blijft. Het is daarbij ook nu en dan zo, dat er dagen zijn met een vochtigere luchtmassa (hogere dauwpunten) wat niet echt goed is voor de lagere pistes en dalafdalingen. De sneeuw wordt dan gewoon wat te zacht. Het freezing-level gaat komende week naar 2600 tot 3000 en lokaal zelfs af en toe tot 3500 meter stijgen. Waarden die in een zomer niet zouden misstaan.


Hochkar-Hochschwab op dit moment -
zonnig met wat hochnebel

Ischgl - veel groene lampjes
ter indicatie van het aantal
geopende pistes

Lange termijn mogelijkheden
De meerdaagse tabel die ik hierboven heb geplaatst, geeft in één oogopslag wat er op de lange termijn mogelijk gaat gebeuren. Misschien een paar sneeuwbuien op zondag de 27ste december. We bespraken gisteren, dat er een spannende ontwikkelingen op gaan treden in de circulatie, van strak westelijk (zonaal) naar een omega vorm circulatie. Zowel aan de grond als in de bovenlucht bouwt het hogedrukgebied zich uit richting IJsland. Er is ten opzichte van de laatste run weer flink gedraaid aan de knoppen, want de omega maakt vervolgens een zwieper naar centraal europa. En op die manier wordt het gisteren geschetste scenario nogal gedwarsboomd: koudere lucht met sneeuw via de achterdeur uit het NO. Die deur wordt wel op een kier gehouden met op de laatste dagen van dit jaar een positie van het hoog boven Zweden. Ik heb gisteren al gewezen op de onzekerheid, dat bleek dus niet onterecht. De rode lijn in de lange termijn kaarten is echter wel, dat het niet zo blijft als het nu is, al moeten we nog zien hoe dat verder af gaat lopen.


Lange termijn mogelijkheid - ECMWF
bron: #wetteronline

Fijne zondag toegewenst.

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de Sneeuwhoogte.nl app voor iPhone en Android

Met vriendelijke groet,

John Havinga

Weerman Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Daan Cobelens

Hoi John, kaiserwetter dus!! Als ik het Europese en Amerikaanse model bekijk, dan zie ik in beide modellen de temperatuur rond oud & nieuw overal onderuit gaan. Dat wordt hier vrij consequent aangegeven. Denk je dat de winter dan echt gaat beginnen? Zelfs in de lage landen? Ben benieuwd; ha zelf half januari skiën, maar heb bewust nog niks geboekt. Scheelt een hoop stress of wel voldoende sneeuw ligt.
Groetjes
Daan

Daan Cobelens | 20-12-2015 - 08:40

J H

De lagere temperaturen zijn inherent aan een Scandinavië-hoog; kijken of we dat over 5 dagen nog steeds zien in de modeluitvoer ;-)

J H | 20-12-2015 - 10:44

jeff lafo

@Daan..wordt aan gewerkt :)

jeff lafo | 20-12-2015 - 08:49

Hek .

Goedemorgen, ik lees nu al een week deze berichten en daar wordt je niet vrolijk van. Alleen als je ziet wat de mensen in de skigebieden doen om er voor te zorgen dat wij kunnen skien PETJE af. Natuurlijk is zon en min 2 en een dik pak sneeuw helemaal top. Alleen dat nu ff niet. Dit betekend voor de horeca etc voor volgend jaar weer een onzekere tijd. Mensen wachten met boeken en dat is te begrijpen. En een ieder weet dat je rond de kerst niet altijd sneeuw hebt. Ik wens iedereen een heerlijke vakantie rust goed uit maak je koopie leeg en geniet vooral. De natuur laat zich niet sturen. Mijn vurige wens is dat het snel gaat vriezen en sneeuwen. Fijne vakantie allen.

Hek . | 20-12-2015 - 09:24

Eric Kromhout

Er werden wat vragen gesteld hoe het toch is in SkiWelt.....beelden zeggen meer.

www.youtube.com/watch?v=17w_iInghpI

en een afdaling zien kan ook. Dit is normaal gesproken een pure zuidhellingen. Blijf gewoon lekker op de piste en maar niet om je heen kijken of ergeren. Skieen gaat (nog) prima.....

www.youtube.com/watch?v=JA19mm4L8NA

Eric Kromhout | 20-12-2015 - 09:26

Johnny Stobbe

Hebben we dan toch nog geluk op 9 januari???hope do anders is het zonde geld...

Johnny Stobbe | 20-12-2015 - 09:45

Martijn Rondel

Ik heb een optie op een trip naar Myrkendal Noorwegen. Er ligt voldoende sneeuw maar ook daar regent het volgens mij. Weeronline geeft sneeuw maar wintersports geeft sneeuw. Kan iemand mij beter informeren?

Martijn Rondel | 20-12-2015 - 09:48

Clemens Gjertsen

Beste Martijn,
Myrkdalen hoort tot de sneeuwrijkste gebieden van Noorwegen (gemiddeld meer dan 5 meter sneeuw in de winter) en dat komt door de combinatie van hoogte (tot 1350 m, dat is hoog voor Noorwegen) en westelijke ligging (vangt veel vocht). Erg leuk en sfeervol. De verwarring in sneeuwberichten komt waarschijnlijk dat het soms onder het plaatsje Voss wordt gerekend (en die plaats ligt laag op ca 200 m hoogte). Tot voor kort heette Myrkland ook Voss Fjellandbu (fjell = hoogland). Overigens is Voss ook de moeite waard (skigebied gaat daar ook tot ruim 1000m). Dus absoluut sneeuw, ook nu. Veel plezier!

Clemens Gjertsen | 20-12-2015 - 12:55

Clemens Gjertsen

Nog vergeten: www.myrkdalen.no/en/ski-resort geeft alle info en webcams. Ziet er zeer 'winters' uit.

Clemens Gjertsen | 20-12-2015 - 13:04

Roy .

Laatste week gaat wel erg spannend worden zo! Wij zelf gaan 2-jan naar Saalbach, dus misschien dat er nog net wat sneeuw gaat vallen voordat wij aankomen :-)

Roy . | 20-12-2015 - 09:51

Harry Verduin

pfffff

Harry Verduin | 20-12-2015 - 09:54

Harry Verduin

laatste keer dat ik een vakantie boek, begin Januari, vanaf nu enkel nog als de sneeuw al gevallen is.

Harry Verduin | 20-12-2015 - 09:58

Jack E

We gaan het meemaken volgende week.. Tot nu toe is er tot in t dal te skiën :) en anders maar een weekje zugspitze ;) daar is het nu +1 op 2900 meter... Ik heb t zelfs tijdens de paas tripjes nog niet zo warm gehad ;)

Jack E | 20-12-2015 - 10:37

M .

@Jack hoe zijn jouw ervaringen met skiën op de gletscher van de Zugspitze? Leuk gebied?

M . | 20-12-2015 - 11:45

Jack E

Wij nemen altijd wel 1/2 dagen de zugspitze! Altijd perfecte sneeuw, mooi gebied! Niet heel groot maar je kunt je er prima vermaken. En top dat er zo'n gebied is met weken als deze. Wanneer ga je?

Jack E | 20-12-2015 - 12:09

M .

Ok thanks voor de info. Klinkt goed.Wij gaan pas 6 februari. Eerst nog naar Nauders/Samnaun/Ischgl

M . | 20-12-2015 - 12:49

R T23

Kijkend naar wetter.com doet het droomscenario voor de mensen die begin januari gaan zijn duidelijk voor. Lage temperaturen en sneeuw rond de jaarwisseling. Hoe betrouwbaar is deze site ?

R T23 | 20-12-2015 - 11:02

Wim V

Zo betrouwbaar als het weer zelf is.

Wim V | 20-12-2015 - 11:12

Niels  van Bockel

Ik lees op meerdere sites dat het dan los gaat en het hoog eindelijk wordt verscheurd.. Nu nog te vroeg om te juichen of te zeggen dat het werkelijkheid wordt. We zien het tegen die tijd wel of die sites gelijk krijgen of niet... Ik hoop het ook, vertrek de 2e week naar Flaine.. We gaan het zien!

Niels van Bockel | 20-12-2015 - 11:25

Lodewijk Kolfschoten

Niels, waar lees je dit allemaal? Ik kan weinig vinden.

Lodewijk Kolfschoten | 20-12-2015 - 12:50

Rick Tubben

Iemand een update vanuit het Zillertal?

Rick Tubben | 20-12-2015 - 11:34

Gert van Duren

Er zijn dus berichten dat er iets verandert. Beter iets dan geen signalen op verbetering. Blijft wel spannend zo. Zelfs als je pas 20 jan gaat

Gert van Duren | 20-12-2015 - 11:42

kevin de vriendt

Schitterende condities in SOLDEN gr aan iedereen die twijfelt er is daar voldoende sneeuw

kevin de vriendt | 20-12-2015 - 11:53

S.T.W  ⛷

Thnx @kevin! Dat is fijn om te lezen :-) Wij hebben er zin in, komen daar woensdag aan. Fijne vakantie nog!

S.T.W ⛷ | 20-12-2015 - 13:17

Daniël G

Hoe groot is de kans dat het rond 26-28 dec nog gaat sneeuwen in Wallis?

Daniël G | 20-12-2015 - 12:06

Kees Van dijk

In Crans-montana is relatief veel open voor de slechte condities. Ze hebben goed met nepsneeuw en pistbullis werk gedaan. Er komt alleen op korte termijn geen natuur sneeuw bij

Kees Van dijk | 20-12-2015 - 15:16

Daisy D.

Update vanuit Leogang. Erg goede pistes! Heel erg knap werk. Fieberbrunn minder.

Daisy D. | 20-12-2015 - 12:12

Joost van Rooij

Vanochtend eerste pistes gedaan in Les Menuires. Bovenin prima, meer naar het dorp doen de hoge temperaturen geen goed. Vanmiddag naar Val Thorens. Ik hoop op lagere temperaturen zodat kunstsneeuw gespoten kan worden.

Joost van Rooij | 20-12-2015 - 12:41

Marco ski

Vandaag dal afdaling vanuit westendorf naar brixen gedaan.
Zeer ijzig maar gelukkig geen papsneeuw

Als je er vroeg bij bent is het te doen
Nu lunchen en dal tot 4 uur op de talkser

Zal vanavond nog een update sturen.

Gisteren was niet best (zie mijn berichten gisteren)

Marco ski | 20-12-2015 - 13:06

Jessica De Groot

1 januari naar Val thorens...basislaag is er al. Rond jaarwisseling, temp. daling en sneeuw. Zal mij benieuwen. Iedereen die nu al naar de 'sneeuw' is: geniet!

Jessica De Groot | 20-12-2015 - 13:45

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Het hoog blijft wel heel erg hardnekkig. Momenteel wel erg warm in de alpen. Gaan zelf de laatste week januari naar Vent, dat ligt op ruim 1900 meter maar zelfs daar dik boven nul. Lees bij een aantal van jullie dat begin januari er wat gaat veranderen, laten we hopen dat het ditmaal wel doorzet. Voor diegene die er nu zijn of bijna gaan ondanks de omstandigheden veel skiplezier

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 20-12-2015 - 13:46

Tom Mollema

Voor alle mensen die in Leogang gaan skieen. Best nog goede pistes ik raad aan om zo vroeg mogelijk te gaan skieen. Maar de omstandig heden zijn niet slecht. Maar over een week dan houd ik mijn hart vast. Dan moet er sneeuw komen.

Tom Mollema | 20-12-2015 - 14:24

Jesse Huijers

Skien in hinterglemm is momenteel redelijk, heerlijk weer! Echter worden de pistes later op de dag erg papperig!

Jesse Huijers | 20-12-2015 - 14:35

Danny Fluit

Nog mensen die een update kunnen doen over St. Anton? Goede pistes? Niet twijfelen om te gaan?

Danny Fluit | 20-12-2015 - 15:36

Roy Kuipers

SkiWelt Wilder Kaiser is prima te doen! Alleen 's middags worden de pistes papperig! Verder niets te klagen!

Roy Kuipers | 20-12-2015 - 15:49

Kevin Werker

Top! Goed om te horen

Kevin Werker | 20-12-2015 - 16:57

Henk W.

Beste weermannen,

Schiet nog niet op de met de sneeuw. Laatste weken veel vragen gesteld, nu wat info live vanuit lermoos.
Gisteren aangekomen. Gistermiddag en vandaag hele dag geskied. Eerlijk is eerlijk. Onvoorstelbaar. Hoe de pistes er bij liggen. Knap stukje werk. Uiteraard in middag wel wat minder, maar dat kan ook niet anders met zulke temperaturen. Dalafdaling ligt er overigens zeker zo goed bij en door inversie kan ik niet zeggen dat hogere pistes beter zijn dan de rest. Al met al gewoon lekker een week genieten hier!

Henk W. | 20-12-2015 - 16:28

Jack E

Veel plezier Henk! Genieten :) is het druk of valt t mee?

Jack E | 20-12-2015 - 16:58

Henk W.

En uiteraard nog dank voor jullie berichten. Ga zo door!

Henk W. | 20-12-2015 - 16:29

jeroen wintersport

Vandaag heerlijk geskied in plagne, welk lekker warm en heel veel zon.

jeroen wintersport | 20-12-2015 - 16:37

Suus 🇮🇹

Zillertal ligt er prima bij! Vooral bovenin konigsleiten echt prima geskied. Verbinding gerlos-Zell is dicht. Dat is wel jammer. Snap ook niet waarom gezien de verbinding zelf op 2000 meter ligt. Het weer was vandaag fantastisch!

Suus 🇮🇹 | 20-12-2015 - 16:44

Rick Tubben

Thanx!

Rick Tubben | 20-12-2015 - 17:21

Miranda Maat

@ Susanne Fijn dit bericht te lezen, wel erg jammer dat de verbinding Gerlos, Zell dicht is. Wij gaan zelf naar Zell am ziller 2e kerstdag. Zijn momenteel wel erg aan het twijfelen om te gaan, kost toch een hoop geld en de ski passen blijven gewoon de volle mep.
Staan de kanonnen wel aan? Zou je me willen laten weten hoe het morgen is?
Gr Miranda

Miranda Maat | 20-12-2015 - 20:12

Marco ski

Vandaag vroeg opgestaan
Dal afdaling gedaan vanaf de talkeiser naar choralp. Deze lag er vroeg in de ochtend goed bij.
Vervolgens de afdaling naar brixen ging ook lekker.
Daarna Dal afdaling van talkaizer terug naar de talkaizer gondel ging iets minder maar Was nog van voldoende kwaliteit.
Alles natuurlijk kunst sneeuw en smalle pistes.

In de middag op de talkaizer gebleven. Pistes erg paperig.
Afdaling op 15.15 naar beneden was echt een drama. Papsneeuw en bulten. Veel bruine plekken.

Probleem is te weinig sneeuw en te hoge temperaturen om de sneeuwkannonen te laten draaien.
Ook in de nacht kan er geen nieuwe sneeuw gemaakt worden.

Ziet er momenteel niet naar uit dat de temperatuur gaat zakken. Natuurlijk niet koud op de piste en met 2 kleine kinderen is dat ook wel prettig.
De kids vermaken zich prima hier.

Het ziet er voor volgende week momenteel niet goed uit.

Marco ski | 20-12-2015 - 17:05

Marco ski

Bovenstaande is dus een update vanuit westendorf morgen naar de andere kant van het ski gebied.
Ik zal jullie op de hoogte houden

Marco ski | 20-12-2015 - 17:07

Patrick Claassen

Dag 2 skiwelt tis niet leuk om te vertellen maar sneeuw condities gaan zeer hard terug uit je kunt wel tocht maken van de ene naar andere plaats maar helaas komt er op steeds meer plaatsen het zand er door helaas verwachten ze geen sneeuw meer tot 4 januari hoop dat ze het redelijk kunnen houden tot eind van het jaar voor de mensen die volgende week gaan tja balen maar tis niet anders

Patrick Claassen | 20-12-2015 - 17:10

Lobke W

Wij zijn nu in Baden-Baden en rijden morgen door naar Obergurgl. Zelfs op die hoogte hoge temperaturen en het dorp geen sneeuw. Ben heel erg benieuwd of er naast ons hotel geskied kan worden door de kids. Hotel

Lobke W | 20-12-2015 - 17:21

Lobke W

Hotel ligt op de piste, maar ben er bang voor...

Lobke W | 20-12-2015 - 17:22

Arjan de Bruijn

Vandaag geskied in les 3 vallees. Boven de 2000 meter gaat wel maar ook regelmatig een steen geraakt. Skies zien er na 1 dag net zo uit als anders in 7 dagen... Maar er zijn genoeg pistes open. Mooie tocht gemaakt vanaf courchevel tot val thorens en weer terug. Nieuwe sneeuw is wel nodig maar dat geldt voor de gehele Alpen. Gelukkig schijnt de zon en maken we er feestje van.

Arjan de Bruijn | 20-12-2015 - 17:31

Leo Helleman

Wetter.com is nu even mijn grote vriend

Leo Helleman | 20-12-2015 - 17:37

Steven Damüls

De mijne ook!

Steven Damüls | 20-12-2015 - 20:18

Roy .

Omdat? Ik zie hier eerlijk gezegd niet zo veel goed nieuws op staan.

Roy . | 20-12-2015 - 20:38

Jesse Huijers

Iem goed restaurant in hinterglemm?

Jesse Huijers | 20-12-2015 - 18:06

Tania Silvestro

Net terug van de afdaling in Gargellen ? ik ben geen kenner maar ik heb heerlijk geskied ?

Tania Silvestro | 20-12-2015 - 18:12

Olaf

Vandaag Saas Grund prima geskied. Pistes goed, gletsjerpiste gesloten. Gebrek aan water voor kunstsneeuw. Pistes die wel open zijn, zijn uitstekend. Morgen update Saas Fe.

Olaf | 20-12-2015 - 18:23

Alberto  Tombalobola

Alle mooie foto's hier ten spijt, maar wij hebben geannuleerd voor volgende week. Want laten we heel eerlijk zijn beste mensen, pistes met vrijwel alleen kunstsneeuw, daardoor veel smallere pistes, in de meeste skigebieden vaak beduidend minder piste km open tegen dezelfde hoge prijzen ondanks het mooie weer, is ver van ideaal voor zoveel geld. Heb je de mogelijkheid, wijzig je datum als je binnen nu en 2 weken vertrekt. Voor de mensen die wel gaan maak er het beste van.

Alberto Tombalobola | 20-12-2015 - 18:59

Ruba

Waar wou jij naar toe ? Ben net terug van de Italiaanse Dolomieten en heb 8 top skidagen beleefd. Brede pistes, 80 percent pistes en liften open, en zeer aangenaam weer.

Ruba | 20-12-2015 - 23:24

Marco ski

@patrick

Kun je een update geven over ellmau?
Ben vanplan om morgen daar eens te kijken.

Is er verder in skiwelt nog wst blauwe pistes open van redelijke kwaliteit

Alvast bedankt voor je berichtje

Groetjes marco ,

Marco ski | 20-12-2015 - 19:17

Edwin vd linden

See was vandaag, en zekere in de ochtend weer prima. Vanaf middenstation en hoger was prima. Wij stonden vanmorgen om 08.40 boven om de eerste afdalingen te maken en die waren geweldig. Mooie harde pistes. In de middag werd het ook op het middenstation wel erg warm terwijl het in het dal (schaduw) gewoon onder nul was..... Kortom weer een geweldige dag gehad in See.

Edwin vd linden | 20-12-2015 - 19:18

Marjo Reuver

@Jesse: Heurige Stube!

Marjo Reuver | 20-12-2015 - 19:18

Wilbert  Luiten

Vandaag onze eerste dag op de pistes in Nauders, viel niets tegen. Erg knap hoe ze met zo weinig sneeuw zoveel voor elkaar hebben kunnen krijgen! Het dalstation is super geworden, is na de brand ook dag en nacht aan gewerkt, maar het resultaat mag er zeker zijn! Wij gaan ons hier zeker een week vermaken!

Wilbert Luiten | 20-12-2015 - 19:23

Ko Wisse

@Jesse. Xandl Stadl is vrnieuwd en super goed en zeker betaalbaar

Ko Wisse | 20-12-2015 - 19:35

MR

Vandaag geskied in Kaltenbach. Was prima te doen, sneeuw voldoende op de pistes. Alleen na de middag wordt het, net zoals elders, bulterig. Ondanks dat niets te klagen, en de zon maakt veel goed!! Hoop voor de week na kerst dat er sneeuw bij komt!

MR | 20-12-2015 - 19:39

Roy Nolf

Kunnen de pistes in Kaltenbach de toestroom van mensen aan?
Hoe zit de connectie naar Hochfügen? Valt er te skiën in Hochfügen?

Roy Nolf | 20-12-2015 - 20:02

MR

Verbinding Hochfügen is gewoon open. Zijn er nog niet geweest. Kwa drukte kunnen ze het wel aan!

MR | 20-12-2015 - 22:23

Tobias Bijkerk

@Weermannen nog een avondupdate mbt op de uitlopende avond runs?

Tobias Bijkerk | 20-12-2015 - 19:43

Joost Hazelaar

Update Alpe d'Huez: boven 2100 meter prima te skiën maar sommige pistes zeer dun laagje sneeuw en wat ijzig. Bully's doen s' nachts erg goed hun best om alles te prepareren. De bekende afdaling Sarenne ligt er prima bij! Tussen 2500-3306 meter daar zeer goed te skiën. Dalen erg groen, dalafdaling alleen mogelijk naar Alpe d'Huez. Om naar Vaujany of Oz en Oisans te komen moet de lift worden gebruikt. Prachtig zonnig weer en in dorpen behoorlijk warm. Met de dag zie je de sneeuw verdwijnen op de zuidelijke hellingen en ontstaan er dus echt de witte linten kunstsneeuw. Maar al met al

Joost Hazelaar | 20-12-2015 - 19:46

Berthil Westerink

Laat iedereen maar lekker annuleren, ik geniet wel van de rust:-)

Berthil Westerink | 20-12-2015 - 19:46

Joost van Rooij

Vanmiddag naar Val Thorens geweest. Pistes daar vrij goed tot prima. Niet alles is open maar het is er minder druk dan andere jaren. Niettemin mag temperatuur omlaag, dan kan in ieder geval kunstsneeuw worden gespoten.

Joost van Rooij | 20-12-2015 - 20:04

Frank H.

Komt er vandaag ook nog een avondupdate voor de recente ontwikkelingen?

Frank H. | 20-12-2015 - 21:30

Marco ski

Volgens mij valt er niet veel te melden ; ((

Marco ski | 20-12-2015 - 21:53

J H

Nee, geen avondupdate vanavond

J H | 20-12-2015 - 22:22

Heidi Veldwijk

Iemand al geskied in Radstadt? Wij zijn vanavond gearriveerd en twijfelen om morgen te skieen in Radstadt of toch maar richting Flachau/Wagrain of Obertaueren

Heidi Veldwijk | 20-12-2015 - 22:37

Sharon T.

Update van vrienden uit Filzmoos (ik heb het zelf uitgesteld tot 9jan): het dorp is uitgestorven, nog nooit zo rustig gezien met kerst, dus de drie pistes die open zijn blijven rustig! Alleen de 'vaste' Filzmoosgangers zijn er, hotels via touroperators zijn leeg (wie doet dat überhaupt nog in Oostenrijk?). Tot 13u prima te skiën, daarna gewoon de ligstoel in!

Sharon T. | 20-12-2015 - 22:57

Heidi Veldwijk

Dank je voor reactie

Heidi Veldwijk | 21-12-2015 - 00:07

Dieter Dupon 🇦🇹

@sharon T. Wij hebben het dit jaar ook uitgesteld tot 9januari. Vorig jaar hadden we geluk zeer veel sneeuw gehad. ( 2de week van de kerstvakantie). Hopelijk snel sneeuw van betekenis!

Dieter Dupon 🇦🇹 | 20-12-2015 - 23:11

Tobias Bijkerk

Morgen ochtend weer een portie leesplezier bij het ontbijt;-)

Tobias Bijkerk | 20-12-2015 - 23:17

Ruba

Heidi, kies voor de zekerheid van Obertauern. Vriend van me is net terug, zie zijn recente foto's bij Obertauern . Is superskigebied !

Ruba | 20-12-2015 - 23:26

Heidi Veldwijk

Dank je voor reactie

Heidi Veldwijk | 21-12-2015 - 00:08

Robin ..

In kaltenbach was het aan het einde van de dag wel klaar gisteren. Chapeau voor de piste diensten. Vandaag heel de groep naar hintertux terwijl ik thuis zit met een oorontsteking... wat een timing :s

Robin .. | 21-12-2015 - 11:59

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord