Winter is de weg kwijt

De dag begon gisteren veelbelovend in de westelijke Alpen en viel er boven gemiddeld 1300 à 1700m hoogte eindelijk weer eens wat verse poeder op de naar sneeuw schreeuwende pistes. In de ochtend sneeuwde het boven de 1600m ook in de Vorarlberg lokaal al even lekker door, maar viel er op de lager gelegen pistes de onvermijdelijke regen. Doordat er van het westen uit langzaam zachtere lucht binnen stroomde, begon de sneeuwvalgrens te stijgen en kregen meer plaatsen te maken met die ellendige regen. Leuk detail waren de sneeuwbuien die ook de omgeving van val Gardena konden bereiken. Eindelijk ook eens wat sneeuw voor deze omgeving, al profiteerden alleen de hoger gelegen noord hellingen van deze situatie.


Gisteren ook wat sneeuw voor het Italiaanse St Ulrich / Ortisei via de @App

Ziet er toch niet vekeerd uit op de Katschberghohe op de grens van
het Salzburgerland en Karinthië. Foto via @App

Op de Fischeralp (2200m) in het Zwitserse Wallis komt de zon er weer bij

Zon keert weer terug
In Oostenrijk is er over het algemeen nog vrij veel bewolking aanwezig. Ten westen van Klagenfurt vallen er boven gemiddeld 1800m nog enkele lichte sneeuwbuien en zien we zelfs in de noordelijke Venetianer Alpen enkele sneeuwecho's op de radar terug. In de westelijke Alpen is de zon vanwege luchtdrukstijgingen alweer volledig teruggekeerd en gaan we weer een zonnige dag tegemoet. Het nulgradenniveau loopt vandaag op tot een anti winterse 3100m maar schommelt in Oostenrijk in eerste instantie nog tussen de 2200 en 2800m, met de laagste waardes voor Karinthië en de Steiermark. Morgen schampt opnieuw een front de noordelijke Alpen waaruit vooral in het noordoosten van Oostenrijk af en toe wat lichte regen valt, maar veel zal het gelukkig niet voorstellen.


In Karinthië zien we boven ongeveer 1800m nog wat sneeuwecho's op de radar.
Meer westelijk is de zon alweer teruggekeerd. @WetterOnline

Eeuwig durende patstelling in beeld. Hogedruk filialen boven het continent
blokkeren de instroom van koude lucht. @ZAMG

Weinig verandering
Het is en blijft huilen met de pet op. Waar ik ook kijk of speur, winterse signalen zijn er voorlopig nog niet te vinden. Zelfs een vergrootglas helpt niet bij het zoeken naar een winterse opening. Het neerslagmoment voor maandag is uit de neerslagclusters van ECMWF en GFS verdwenen en dat kan er dan ook nog wel even bij. Ik heb de archieven er nog eens bijgepakt en gezocht naar een soortgelijke situatie in december. We zien natuurlijk wel vaker hogedrukgebieden boven Europa liggen, maar de aaneensluitende gordel van Spanje, Alpen en Balkan omgeving heb ik in deze hardnekkige situatie in december nog niet meegemaakt.


jetstream animatie. Een volledig vastgeroest patroon met het door ons
begeerde koude "golfdal" boven de Atlantische Oceaan. @NetWeather

Kerstsurprise voor de zuidzijde?
Ik wil dit weerbericht natuurlijk niet depressief en in mineur gaan eindigen, en heb het leukste nieuws voor het laatst bewaard! Er is een kleine kans aanwezig dat rond de 2e kerstdag een front de zuidelijke Alpen met wat sneeuw kan gaan bereiken. Het is een heel voorzichtig signaal maar hoop doet leven in deze sneeuw loze tijden. Tegelijkertijd zie ik het Amerikaanse GFS model na de kerstdagen in rap tempo afkoelen, maar of dit gaat doorzetten is gezien de termijn natuurlijk nog maar de vraag. Morgen eens kijken of hiervan iets overeind blijft, zodat we het de meer betrouwbare termijn in kunnen gaan trekken. Een fijne dag en tot morgen :-)

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de Sneeuwhoogte.nl app voor iPhone en Android

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Steven Damüls

Geef ons eens een lichtpuntje Michael...

Steven Damüls | 17-12-2015 - 08:41

Tobias Bijkerk

@Michael , petje af voor het verzinnen van de titels! Elke ochtend is dat het eerste wat ik zie , denkend goh wat zullen ze daar weer lang over hebben naar gedacht! Fijne dag allen

Tobias Bijkerk | 17-12-2015 - 08:51

Jack E

Helemaal mee eens Harry!!

Jack E | 17-12-2015 - 08:59

Anja de Bont

Idd Tobias helemaal mee eens!

Anja de Bont | 17-12-2015 - 09:00

Harry Verduin

@Tobias, ik stel toch voor dat Michael morgen begint met "winter heeft eindelijk afslag naar alpen gevonden"

Harry Verduin | 17-12-2015 - 08:56

Steven Damüls

Of met : mega dump in de maak

Steven Damüls | 17-12-2015 - 09:05

Snowboarder

Zou heel mooi zijn en precies wat we allemaal willen maar de realiteit is net even anders.

Snowboarder | 17-12-2015 - 09:18

Mr Board

ik heb nog steeds het gevoel dat het volgende week vrijdag gaat dumpen. Het is payback time...

Mr Board | 17-12-2015 - 09:25

Koen Van den Berghe

Misschien deze zomer gewoon blijven doorgaan met het dagelijkse weerbericht, jullie weten nu toch alles al over zachte temperaturen en hoge drukgebieden......

Koen Van den Berghe | 17-12-2015 - 09:26

B Bonzin

Niet alleen de winter is de weg kwijt, Michael blijkbaar ook: Wordt nog aan het weerbericht gewerkt. Nog 2 dgn werken, nog een laatste keer høken en dan op naar het Zillertal (Aschau). Op de webcams ziet het er wit uit, dus geskied kan er worden. De kwaliteit: ach dat zien we dan wel weer. Super veel zin...

B Bonzin | 17-12-2015 - 09:37

B Bonzin

Gelukkig, het weerbericht is er. Dat wordt skien in de korte broek (met zonnebrandcreme op armen en benen). Verantwoord:neu, lekker: jaaa

B Bonzin | 17-12-2015 - 09:43

Joy Van Craenenbroeck

Ik maak mezelf alvast 1 goed voornemen. Vroeger maakte ik me al druk als er 1 meter sneeuw lag en het een week of 2 warm was. Als er in de komende seizoenen 1 meter ligt in December, maak ik me voor de rest van het seizoen nooit nog zorgen! :) Elke ochtend speur ik zelf naar de Ecmwf kaarten met de hoop op lichtpuntjes, zelfs die worden ons niet eens gegund dit jaar. :(

Joy Van Craenenbroeck | 17-12-2015 - 09:44

Jesse Huijers

In hinterglemm is 10 cm verdwenen geeft de app aan, zou de impact van het beetje regen zo groot zijn geweest?

Jesse Huijers | 17-12-2015 - 10:14

Niels  van Bockel

Gelukkig sluit je het bericht positief af @Michael. Ik was al bang dat er alleen maar (in onze lezersogen) negatief nieuws---> lees realistisch, naar buiten kwam ;-)! Als is de termijn nog zo ver, we hebben weer een sprankje hoop voor na de kerst..

Niels van Bockel | 17-12-2015 - 10:25

R J

Ik ga met kerst op wintersport en neem mee: plu, regenlaarzen, zwembroek, gitaar en drank. Veel drank.

R J | 17-12-2015 - 10:28

Rutger S


Enige neerslag die je kan verwachten de komende week is Saharazand vrees ik.

Rutger S | 17-12-2015 - 10:35

Rick

Ik hoop echt op een dump rond volgend weekend!!!

Rick | 17-12-2015 - 10:38

R T23

De afgelopen week staat er bij Ischgl dag er 30cm sneeuw ligt. Vandaag staat er bij dat er 15 cm bij is gevallen maar de sneeuwhoogte blijft op 30cm staan hoe kan dat ?

R T23 | 17-12-2015 - 10:39

Sneeuwhoogte.nl

Vragen over sneeuwhoogtes kunnen naar help@sneeuwhoogte.nl

Sneeuwhoogte.nl | 17-12-2015 - 10:44

aadje bergmans

dat is elk jaar hetzelfde.. de sneeuwhoogte word pas veranderd als er echt pakken bijvallen. , maar geloof me.. je kan echt heel goed skien op het moment.. wij gaan pas over drie weken, misschien valt er een week voor we gaan nog een half metertje.. dan moeten we niet klagen.

aadje bergmans | 17-12-2015 - 15:41

Roy .

Eerst maakte ik me nog druk om de sneeuw, nu ben ik al tevreden met lage temperaturen en goede pistes met (kunst) sneeuw tussen groene bergen door.
"Als ik maar kan skiën" is de gedachte nu...

Roy . | 17-12-2015 - 10:40

Dries Livigno

@Michael Gisteren stond dit ook al op de kaarten van GFS. Ik hoop dat dit een goed voorteken is, de avondrun wordt bevestigd door de ochtendrun.
Het is niet de eerste keer dat met Nieuwjaar de winter ECHT begint. We blijven DUIMEN voor het goede voorteken. Hopelijk hebben de Amerikanen nu eens echt gelijk.
Volgens ilmeteo.it is het meestal in januari dat het weer begint af te koelen doordat de temperatuur van de oceanen begint af te koelen en zodoende minder zachte lucht (ik durf het woord koude lucht niet uitspreken) aanvoert.

Dries Livigno | 17-12-2015 - 10:45

Henrik Mulder

Ik zeg een dikke dump aan de zuidkant op 2e kerstdag, net als 2 jaar geleden:-) Mooie dag was dat toen in Kals! Maar goed, volgende week eerst genieten van veel zon als ik de voorspelling mag geloven. Ik neem de wandelschoenen maar mee, wellicht nog een mooie top beklimmen volgende week. Leuk wordt het zowiezo wel, paar dagen skien op de Mölltaler Gletscher met veel zon, er zijn ergere dingen:-)

Veel plezier voor iedereen die gaat!

Henrik Mulder | 17-12-2015 - 10:51

Henri Rours

Net telefonisch contact gehad met ons verblijf in Ellmau. Er kan komende week zeker nog geskied worden. Dalafdaling open en wordt mooi weer. Gaan er het beste van maken.

Henri Rours | 17-12-2015 - 11:04

Kees Van dijk

Misschien beetje te goed gelovig. Ik zou ook altijd zeggen; kom maar het is goed als ik hotelsigenaar was. Maar hoop doet leven!

Kees Van dijk | 17-12-2015 - 13:38

Clemens Gjertsen

@henri: Ik ken geen accommodatieveschaffer die zegt dat het knudde is...ik zou de wat meer objectieve kanalen ook raadplegen!

Clemens Gjertsen | 17-12-2015 - 11:22

Landhaus Sonnheim Lofer

Hi Michael, seizoenstart staat weer voor de deur. Vanaf zaterdag weer 3.5 maanden volle bak. Situatie in onze regio is momenteel matig. Wij hebben hier in November nauwelijks kunnen profiteren van de sneeuw die toen gevallen is en moeten het dus voornamelijk doen met kunstsneeuw. Weken inversie hebben hebben helaas sporen nagelaten en ook de aankomende dagen geen serieuze veranderingen. Kortom seizoenstart 2015 heeft veel overeenkomsten met de start in 2014 voor het Salzburgerland. Het wachten is op de omslag en een mooie nordstau ;) Gruß aus Lofer

Landhaus Sonnheim Lofer | 17-12-2015 - 11:36

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Hoi Rob. Leuk je hier weer te zien! We hebben geluk gehad met de sneeuw in november. En dan heb ik het natuurlijk niet over de zuidelijke Alpen, want dat is natuurlijk een heel ander verhaal Het seizoen heeft inderdaad overeenkomsten met vorig jaar, maar toen ging het vanaf de 2e kerstdag volledig los! Ik ben er van overtuigd dat de grote sneeuwval op een gegeven moment de Alpen weet te vinden. Wanneer is nog even de grote vraag dit seizoen.
Met vr gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 17-12-2015 - 12:46

Annemarie Peters

Hallo Rob,

We hebben op laatste moment toch maar besloten om met kerst niet naar Lofer te gaan, maar naar het Kleinwalsertal. Jammer, maar in de voorjaarsvakantie zijn we er in ieder geval wel!! Ik blijf hopen op Horst Nöbl dat de sneeuw nog wel volop gaat vallen, alleen wat later als december...... ??
Goede dagen in ieder geval!

Annemarie Peters | 17-12-2015 - 15:20

Landhaus Sonnheim Lofer

@ Annemarie - Verstandige keus Annemarie, het is daar in ieder geval beter als hier op dit Moment. Momenteel twijfel ik een beetje aan onze bijenknuffelaar. Fijne vakantie!!
@ Michael, Ja het zou mooi zijn als het kort na de kerst weer los gaat tot die tijd lijkt er voor de gasten helaas niet veel verbetering in te zitten. Afwachten maar!

Landhaus Sonnheim Lofer | 17-12-2015 - 17:53

Mel D

Dag Rob, 2de kerstdag vertrekken we voor de eerste keer richting lofer. Het ziet er niet zo best uit voor volgende week. Wil je ons een beetje op de hoogte houden van het weer ter plaatse? Alvast heel erg bedankt.

Mel D | 17-12-2015 - 21:59

Marco ski

Hoi
Wij vertrekken morgen naar westendorf
Er zijn pistes open dus skiën is mogelijk. Niet in het dal maar wel boven. Wij hebben er veel zin in. Extra sneeuw verwachten we niet meer. Hopelijk geen regen meer. 30 cm sneeuw is niet ideaal.
Ik zal jullie op de hoogte houden van de mogelijkheden.

Ieder alvast veel plezier

Marco ski | 17-12-2015 - 12:02

Annemarie Goedhart

Hallo Marco, wat attent van je om elke dag te willen melden hoe de conditie in brixental is. Wij als gezin met 3 kinderen wachten met smart op je verhalen, want er naar toe rijden en met kinderen in het appartement zitten of wat wandelen of zwemmen geeft hen niet het ultieme wintersport gevoel. Dat kan thuis ook zal hun antwoord zijn. Hopelijk kun jij je weg daar vinden en valt het alles mee en heb je een geslaagde vakantie! Nogmaals we wachten met smart op jouw dagelijkse update! Veel plezier!

Annemarie Goedhart | 18-12-2015 - 19:37

Ruba

Update Dolomieten : enkel wat spetters sneeuw op de hoogste pistes. De kunstsneeuwpistes zijn echter subliem. Seffens kijken naar trainingen voor de FIS Worldcup afdaling. Net met Noorse trainer gesproken, Ciampinoi heeft nooit zo goed geçegen, de laatste jaren.

Ruba | 17-12-2015 - 12:09

Roel

Het is om te huilen ik loop net thuis naar buiten het lijkt wel lente. Maar ja aan alles komt een eind dus ook aan deze vervelende hogedrukgebied en. Ik stel voor vanaf maandag wie helpt er mee duimen.

Roel | 17-12-2015 - 12:09

Bertil Blaas

Ik stel Oostenrijk even uit nu.
Misschien halen we vandaag in Z-Limburg wel 20 Gr. In de tuin is het al lekker.

Wie zou je geloofd hebben als je zou zeggen; ga het weekend voor Kerst naar zee in NL en heb droog zonnig weer bij 15 Gr ? Niemand toch ?
Gr.

Bertil Blaas | 17-12-2015 - 12:39

Marianne Daatzelaar

Woensdag richting sankt Johann in Tirol. De paar pistes die er open zijn worden helaas met de dag slechter. Iemand een goede tip voor een goed skigebied in de buurt?

Marianne Daatzelaar | 17-12-2015 - 12:54

Sneeuwhoogte.nl | Michael

De aangevoerde lucht komt uit het zeegebied ten westen van Marokko Bertil. Dat zegt genoeg ;-) Er komt een moment dat de sneeuw de Alpen volop weet te vinden. Wanneer precies is nog even de grote vraag. We houden het scherp in de gaten!
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 17-12-2015 - 12:54

Bertil Blaas

Dag Michael,
Dank je voor de reactie.
En ja, er komt zeker een omslag punt, dat we moeten zeggen, haal al die schuivers maar te voorschijn. En dan zelfs met kettingen wordt het ploegen. Ben er van overtuigd.
Toestand nu is uitzonderlijk bijzonder, maken we gelukkig niet meer mee in toekomst?
En waardering voor jullie weers verslaggeving!!
Groeten Bertil.

Bertil Blaas | 17-12-2015 - 13:11

Arjan de Bruijn

Zaterdag naar les 3 vallees. Weet iemand of er nog meer liften (verbindingen) open gaan tussen de valleien?
Groet,
Arjan

Arjan de Bruijn | 17-12-2015 - 13:30

Tom Mollema

Wie oh wie zit er momenteel in saalbach/Leogang . Wij vertrekken morgen toch richting Oostenrijk Leogang. Wie kan mij iets vertellen over de piste kwaliteit? Help

Tom Mollema | 17-12-2015 - 13:34

Kees Van dijk

@michael
Hi michael, aller eerst dank voor je dagelijkse updates. Natuurlijk gaat het uiteindelijk sneeuwen in alpen. De grote vraag is gewoon wanneer, want als het pas in januari gaat sneeuwen is dat niet van belang voor de kerstvakantie. Ik weet, je zegt afwachten. Maar wat zegt je gevoel? Denk jij bijv dat er na kerst en voor oud en nieuw nog een sneeuwdump komt voor de alpen?
Gr kees

Kees Van dijk | 17-12-2015 - 13:36

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Kees. Daar stel je mij een gewetensvraag. Gevoel in een lange termijn weersverwachting "verpakken" kan tricky zijn in ons vak. Voor deze ene keer wil ik wel een uitzondering maken. Gevoelsmatig denk ik dat de "grote serieuze" sneeuwval pas op zijn vroegst aan het eind van het jaar zijn intrede doet. Zelfs eerder begin januari dan eind december als je het mij vraagt. Nu hoop ik natuurlijk dat ik met deze "gewaagde" uitspraak volledig op mijn bek ga ;-))
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 17-12-2015 - 14:02

Kees Van dijk

@michael, zou je aub met avond update kunnen komen om ons meer te vertellen over eventuele temperatuur daling na kerst?
Gr

Kees Van dijk | 17-12-2015 - 13:39

Niels  van Bockel

Mijn weddenschap heb ik verloren (half december sneeuwdump). Maar ik hoop toch zo dat @Michael gelijk krijgt voor eind december begin januari! Wil er bijna wel weer een goede fles voor te wedden ;-)

Niels van Bockel | 17-12-2015 - 14:05

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Kan een dure hobby worden Niels al die weddenschappen :-))

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 17-12-2015 - 14:13

Dries Livigno

Ik vermoed dat het voor begin januari zal zijn. Wil wel een fles Prosecco ui Livigno er op zetten.
Michael we rijden via Duitsland naar Livigno....

Dries Livigno | 17-12-2015 - 21:15

Jesse Huijers

Ik hoor hier en daar dat de sneeuw momenteel papperig is, denk je dat dit de komende dagen hersteld kan worden @michael?

Jesse Huijers | 17-12-2015 - 14:38

Leon L

@Niels de kans wordt steeds groter dat je wint ;)
Ik gok ook op eind december. Moet toch een keer komen die winter met sneeuw.

Leon L | 17-12-2015 - 14:55

Tom

Nog een uur rijden, dan kan ik de ellende met eigen ogen aanschouwen. Op dit moment zonnig en 17! graden.

Tom | 17-12-2015 - 15:09

Pieter-Jan Van Hove

Iemand die iets weet over de Jungfrau regio? Hoe het er nu is qua sneeuwkwaliteit, wat er nog zal vallen,...?

Pieter-Jan Van Hove | 17-12-2015 - 15:09

witteneger

Als ik de webcams en het aantal geopende pistes bekijk lijkt het in het Zillertal toch nog mee te vallen. Verwachten jullie dat het dan deze week zo veel gaat verslechteren?

witteneger | 17-12-2015 - 15:25

Ski Fanatic Baraković

27-12 Mega dump....ZEKER WETEN!!!

Ski Fanatic Baraković | 17-12-2015 - 16:12

Bertil Blaas

Het geen onze deskundige Michael misschien/mogelijk verwacht, sneeuw ergens begin jan. is ook een optie binnen de Duitse weerburelen. ? Toch komt het goed. Altijd dat geduld.....
Gr.

Bertil Blaas | 17-12-2015 - 16:13

Roy .

Vooralsnog staat 28-12 er prima bij op de GFS-kaarten. Ik hoop een mooi verjaardagscadeautje! :-)

Foto bij weerbericht reactie 21809

Roy . | 17-12-2015 - 16:18

Martijn Rondel

Jeuj zojuist een bericht gekregen van de Nederlandse skivereninging dat ik een sneeuwschep heb gewonnen. Mooie prijs in deze sneeuwarme tijd! Wel heel blij mee natuurlijk.

Martijn Rondel | 17-12-2015 - 16:34

Mark (& Monique)

Update uit Kirchberg

We hebben vandaag veel kilometers gemaakt (op dezelfde pistes) en ja top is anders maar de fun was er niet minder om! Voordeel nu: lege pistes. Drukte kunnen deze pistes niet aan, hopelijk gaat het vriezen en kunnen de kanonnen nog wat betekenen.

We hebben vandaag zelfs de dalafdaling naar Kitzbuhel gedaan om half vier...

Nu tijd voor après-ski, op naar de Eisbar!

Mark (& Monique) | 17-12-2015 - 16:43

Iris ...

Bedankt voor jullie update!! Wij vertrekken morgenochtend en na alle negatieve berichten ben ik blij om te lezen dat het toch nog te doen is op de pistes. Nu maar hard duimen dat het iets kouder wordt en dat de kanonnen aankunnen!!! Wij gaan er sowieso een top week van maken en lekker genieten!!!

Iris ... | 17-12-2015 - 21:38

Henk W.

@Michael. Ook benieuwd of condities van de pistes komende dagen beetje op niveau kunnen blijven door in de nacht vorst te hebben en beetje extra kunstsneeuw. DMO geeft nachtvorst aan maar twijfel of dit ook daadwerkelijk zo is/wordt.

@Mark. Pistes vanaf 1500 meter ook papperig of lukt dqt wel?

Henk W. | 17-12-2015 - 17:11

Sneeuwhoogte.nl | Michael

DMO zit er war temp betreft goed op Henk

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 17-12-2015 - 17:49

Merije ...

Thermo ondergoed kan wel thuis blijven

Merije ... | 17-12-2015 - 17:14

Anja Bekkers

Ja je weet het niet.... Toch heel veel plezier!

Anja Bekkers | 17-12-2015 - 18:57

Merije ...

Dankjewel Anja

Merije ... | 18-12-2015 - 07:04

Wim Jaasma

Net bericht gehad van sunweb. Le grand domaine, 3 liften van de 53 open. Alle passen zijn geannuleerd. De liftmaatschappij bepaalt hoeveel mensen er per dag op de pistes mogen. Advies van sunweb is wijk uit naar andere skigebieden. Annuleren kan niet.
Nooit weer Sunweb

Wim Jaasma | 17-12-2015 - 17:23

Roy .

Prima oplossing dan toch? Kies je het hoogst mogelijke gebied, en je hebt een top vakantie. Niks mis mee lijkt me...

Roy . | 17-12-2015 - 17:27

Wim V

Tja Subweb. Met die naam vraag je ook om warmte.....

Wim V | 17-12-2015 - 17:36

Joost Hazelaar

Skigarantie van Sunweb is gebaseerd op het aantal skiLIFTEN dat open gaat, maar dat is erg misleidend want zegt niets over de SKImogelijkheden namelijk: het aantal PISTES dat open is. Veel mensen komen niet in aanmerking voor de skigarantie omdat vooral de Franse skigebieden komend weekend er werkelijk alles aan doen om minimaal 1/3 (33%) van het aantal liften van het gebied open te gooien. Iedere sleeplift die open is telt mee. Kortom: de zogenaamde skigarantie van Sunweb levert op dit moment echt bizar veel scheve gezichten op en men voelt zich echt onwijs bedrogen.

Joost Hazelaar | 17-12-2015 - 17:53

Ko Wisse

@Jesse. Maak je niet ongerust over de pistes in Saalbach Hinterglemm. Vandaag, na toch wel wat mm regen en geen sneeuw, was het vanmorgen wel even afzien. De pistes waren vanmorgen toch wel zacht, maar tegen het eind van de dag werd het wat kouder en de pistes veel beter.

Ko Wisse | 17-12-2015 - 17:55

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Voor de Montafon/Gaschurn gangers onder ons. Krijg deze foto net binnen van Louise Heintzberger. Ze had een topdag zei ze, en de pistes houden zich goed!

Foto bij weerbericht reactie 21821

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 17-12-2015 - 18:00

Dennis  Dolomieten

Yes! zou het dan toch gaan gebeuren. Sneeuw aan de zuidkant. En fikse kou. We gaan het afwachten. Ik elk geval weer iets om naar uit te kijken! Bedankt Michael

Dennis Dolomieten | 17-12-2015 - 18:05

Henk W.

@Michael. Dank voor je reactie. Fijn dat DMO klopt. Zie nu in diverse gebieden plus 4 graden op 2000 meter, maar dat betekent dus in de nacht weer onder 0 en kunnen we volgende week dus gewoon op de kunstsneeuw skieen. Pfff.... wat een weer

Henk W. | 17-12-2015 - 18:08

Carl Bosmans

gfs komt opnieuw met neerslag rond de 27-28dec
15-20cm voor de franse en zwitserse alpen.
En heel ver weg de droomkaarten voor iedereen. Een arctische uitbraak uit het noorden. Van nieuwjaar zou het wel eens serieus gaan winteren. Wel nog ver weg. Maar de kaarten zijn aan het draaien.
Positief blijven en steeds hopen.
Ik vertrek ook binnen een paar dagen en ga het beste ervan maken.
En komt die sneeuw nu na mijn vakantie, er zijn nog vakanties

Carl Bosmans | 17-12-2015 - 18:11

Carin L.

Vanmorgen regende het nog maar met de middag werd het zonnig en konden we de schade gaan bekijken in het Wildkogelgebied. Er is 10 cm sneeuw gevallen en de pistes waren gelukkig nog prima! Wel wat zachter maar goed te doen. Aan het einde van de middag werd de sneeuw al weer harder. Dus al met al hebben de pistes niet geleden :-)

Carin L. | 17-12-2015 - 18:34

Kees Van dijk

Aangekomen in Crans-Montana, groen groen groen. Pistes zijn wel mooi gedaan door kannonen

Kees Van dijk | 17-12-2015 - 18:34

Jeroen Meerwijk

@Arjan de Bruijn: de meeste verbindingen zijn al open, en enkele welke nog niet open zijn liggen er goed bij en worden waarschijnlijk gespaard.

Jeroen Meerwijk | 17-12-2015 - 19:08

Arjan de Bruijn

Bedankt voor je reactie.

Arjan de Bruijn | 18-12-2015 - 07:05

Ruba

Update Dolomieten. Heerlijk skiën, begint ook drukker te worden. Tegen de late namiddag beginnen zuidgerichte pistes wat zachter te worden.

Ruba | 17-12-2015 - 19:21

Wytze Tesselaar

Ook ik voelde mij aardig een oor aangenaaid door Sunwebs skigarantie..... Helaas kloppen de kleine lettertjes, maar bijna niemand interpreteert ze zo. Geluk bij een ongeluk dat ik heb kunnen annuleren wegens een gipsen pootje!

Wytze Tesselaar | 17-12-2015 - 19:36

Ronald Hillege

@wytze Klopt hoewel we vorig jaar wel gebruik hebben kunnen maken van de sneeuwgarantie van Sunweb. Ervaar dit jaar dat de regeltjes wat zijn aangescherpt en ze makkelijker nee zeggen. In de gebieden zelf is dan wel meer dan 1/3 open, maar de kwaliteit is bedroevend. We zullen zien zaterdag en maken het er het beste van. beterschap !

Ronald Hillege | 17-12-2015 - 21:14

Wytze Tesselaar

Geniet er van!!

Wytze Tesselaar | 17-12-2015 - 21:37

Jurgen Ski

@ Marco: houd ons op de hoogte van de skimogelijkheden in Westendorf! Wij vertrekken op 27/12 voor een weekje, hopende op nog een (kleine) sneeuwdump zoals vorig jaar ... @ Mark (&Monique), weten jullie of de verbinding naar Westendorf open is? Grtz Jurgen & Vicky

Jurgen Ski | 17-12-2015 - 20:10

Eric Kromhout

Die zal niet ooenzijn...ki west ....je kunt wel van westendorf naar brixen...

Eric Kromhout | 18-12-2015 - 00:32

Edwin vd linden

Morgenvroeg vertrekken naar See, Kappl en Ischgl Zelfs dalafdaling is See is open.....Lekker genieten!!!!

Edwin vd linden | 17-12-2015 - 20:35

Henk W.

@Michael. Wat mogen we komende week verwachten mbt dauwpunten?

Henk W. | 17-12-2015 - 20:53

Jan Dendermonde/Sölden

Morgen de auto in richting Pitztal. Op de gletscher geen probleem en de voorbije 2 dagen 15 cm verse sneeuw gevallen. Het aanpalende Rifflsee gaat morgen open. Op 1 piste na is alles open, inclusief de dalafdaling tot aan de voet van de gletscher (1800 meter). Ook de Hochzeiger is open met afdalingen tot aan het dalstation (1450 meter). Een zeer waardig alternatief voor mensen die in een lager skigebied zitten. De locals hebben echt wel goed werk geleverd, en al bij al hebben de kanonnen toch hun werk gedaan. Laat ons duimen voor heldere nachten zodat het toch voldoende vriest om telkens een fijn pelleke bij te spuiten.

Jan Dendermonde/Sölden | 17-12-2015 - 21:23

Dries Livigno

www.wetterzentrale.de/pics/Rtavn3721.gif
Ik vermoed dat de koude tegen de eerste week van 2016 er za aankomen!! Hopelijk blijven die kaarten overeind.

Dries Livigno | 17-12-2015 - 21:56

Theo Joosten

Wel sneu voor iedereen die morgen en volgende week vrijdag vertrekken voor de kerstvakantie .
Succes iedereen .

Theo Joosten | 17-12-2015 - 22:14

Sharon T.

Na 15jr ga ik ivm familieomstandigheden eens niet met kerst en O&N, maar in de 2e en 3e week van januari. 'Het heeft zo moeten zijn' voelt nu wel heel dubbel! Ik hoop voor iedereen hier dat er een spontane dump aankomt, maar anders graag voor 9 januari! #filzmoos #luftballonwochen

Sharon T. | 17-12-2015 - 23:31

Mark (& Monique)

@Jurgen ski. Ki-West is gesloten

Mark (& Monique) | 18-12-2015 - 08:01

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord