Waar blijft de winter

Wij hebben het al een tijdje zien aankomen met de regen en de hoge sneeuwvalgrens van vandaag. En steeds als ik denk dat we het ergste ondertussen wel hebben gehad blijkt de extreem anti winterse luchtdrukverdeling wel over een heeeeeelllll lange adem te beschikken. Na vandaag is het zoeken naar het volgende neerslagmoment voor de Alpen, maar of dit ons nu eindelijk uit de (sneeuwloze) brand gaat helpen valt nog maar zeer te betwijfelen.


Criterium de la premièr neige in Val D"Isère #FIS

Genieten in de Schindlergratbahn in St Anton am Arlberg

Is dit ook de harde realiteit.. Hoge sneeuwgrens in les hautes Pyrenees

En het ontbreken van sneeuw op de lager gelegen hellingen!
Archief foto via Jurrian van Loo

Warmtefrontpassage
Een lagedrukgebied trekt vandaag ten noorden van Schotland richting Noorwegen en het bijbehorende warmtefront ligt dwars over de Alpen. Agelopen nacht heeft het vooral in het uiterste noorden van de Franse Alpen en delen van Zwitserland boven gemiddeld 1400 à 1700m wat gesneeuwd. De neerslag concentreert zich op dit moment vooral op de oostelijke Graubünden en de Vorarlberg en trekt langzaam verder oostwaarts richting Oostenrijk. De sneeuwvalgrens schommelt momenteel rond de 1600 à 1700 meter en dat betekent op de lager gelegen pistes dus de onvermijdelijke regen. De Franse en westelijke Italiaanse Alpen liggen onder hogedrukinvloed en vanwege het stromingspatroon buiten de invloed van de frontale neerslag. In deze gebieden verloopt de dag dus weer uitermate zonnig.


Het dak van Espace Killy op de top van le Grande Motte. @Hugo Luyx

Het Italiaanse Cervinia ligt vanwege zijn hoogte gunstig

Niels Lammerts en een groep vrienden in het Zwitserse Verbièr

Alpenwinter ver weg
Het blijft aanmodderen deze week. Sterker nog, de warmte invasie schakelt zelfs even in een nog hogere versnelling! Of we niet al genoeg ellende hebben gehad. Als je de weerkaarten er eens bij pakt doen deze gewoon pijn aan je ogen. Een gebied met hoge barometerstanden strekt zich uit van het noorden van Afrika tot over midden Europa. De cruciale rug-as ligt hierbij zeer ongunstig zuidwest -noordoost georiënteerd. Dit betekent dat subtropische lucht vanuit zuidelijke breedtegraad dit weekend over west en midden Europa gaat uitstromen. Tsja, het is gewoon even niet anders en we zullen ook deze warme zure appel nog even moeten gaan wegslikken.


Uit deze hoek hoeven wij geen winterse hoogstandjes te verwachten! @NASA

Het kaartje toont rood en dan weten we het al. Het is gemiddeld 5 tot 8
graden te warm voor de tijd van het jaar!  @ClimateData

Na het weekend nieuw sneeuwmoment
De volgende sneeuwkans staat voor maandag / dinsdag op het Alpenmenu. Het vervelende is nog steeds de vrij hoge sneeuwvalgrens, want deze schommelt rond die tijd wederom tussen de 1700 à 2000m. De neerslag concentreert zich vooral op de Zwitserse Alpen/ noorden van de Hautes Savoie en lijken grote delen van Oostenrijk buiten de boot te gaan vallen. Misschien maar goed ook, want de meeste dorpen liggen hier toch onder de 1500m en op regen zitten we nou niet echt te wachten!


Neerslagcluster voor volgende week ma-di met hoogstens 5 tot 10 cm sneeuw.  
De getallen geven de vorstgrens in hectometers aan.

Lange termijn
Alhoewel we de ergste warmte wel achter de rug hebben blijven de vooruitzichten toch vrij somber. De atmosfeer koelt wel langzaam wat af, maar van serieus winterweer is voorlopig nog geen sprake. De staalstroom blijft onder oprispende continentale hogedruk invloed vrij noordelijk actief, waardoor sneeuw van betekenis er voorlopig gewoon nog niet in zit. Ons geduld wordt aardig op de proef gesteld dit seizoen en is het gewoon een kwestie van wachten op betere tijden. Nu begrijp ik ook dat dit voor de Kerst skiërs en boarders onder ons geen leuk nieuws is. Hoe graag ik ook zou willen, we kunnen er gewoon niet meer van maken.


Lange termijn run van het ECMWF. Koude sneeuwrijke polaire lucht
blijft buiten bereik van de Alpen


Graag tot morgen met hopelijk wat betere vooruitzichten :-)

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de Sneeuwhoogte.nl app voor iPhone en Android

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Edwin vd linden

Middelstation See, 1850 meter volop sneeuw!!!!! Blij mee!!!

Edwin vd linden | 16-12-2015 - 09:15

Ward Halderit

Webcams Galtür zien er ook nie slecht uit :)

Ward Halderit | 16-12-2015 - 09:21

Roy .

Benieuwd naar wat de lange termijn weer heeft te brengen, dat is inmiddels het kopje geworden waar we elke dag maar wat hoop uit moeten putten

Roy . | 16-12-2015 - 09:22

Ann D.

Prachtige webcam-beelden van Serfaus: het sneeuwt!! Ook in het dorp. Hopelijk stijgt de sneeuwvalgrens niet te veel in de loop van de dag. We vertrekken morgen. Hou jullie op de hoogte ;)

Ann D. | 16-12-2015 - 09:42

Jack E

Ook in Lermoos zie ik het sowieso tot halverwege (1450 meter) sneeuwen en flink ook:D

Jack E | 16-12-2015 - 09:48

Luc  Cap

De seizoenen schuiven op. Nu begint de winter pas na Nieuwjaar.
Vertrek op 8 jan naar Gerlos Tirol. Zoals elk jaar. Een vrij hoog skigebied vanaf 2000 m. En valt er toch een dalafdaling te doen, des te beter. Lager boek ik nooit.

Luc Cap | 16-12-2015 - 09:48

Remco Robbe

Goede keuze Luc

Remco Robbe | 16-12-2015 - 12:43

Remco Robbe

Ik ga 17 jan weer terug.

Remco Robbe | 16-12-2015 - 12:43

Mascha Keijzer

Wij vertrekken op 9 jan ook naar Gerlos! Hoog genoeg om te kunnen snowboarden (of skieen) maar ik blijf toch hopen op een extra vlok en een wit dorp.

Mascha Keijzer | 16-12-2015 - 16:36

martin libbrecht

ja ik zie in Ehrwald dat het ook sneeuw is die valt en geen regen ,hopelijk blijft het zo en blijft de piste nog intact .

martin libbrecht | 16-12-2015 - 09:55

Stefan ...

Ik ben op dit moment onderweg van Innsbruck maar Zürich en ook in het Inntal ligt de sneeuwgrens laag - nu nog wel tenminste!

Stefan ... | 16-12-2015 - 10:08

Ward Halderit

Westen van Oostenrijk doet toch lekker mee, dus mijn dorpje krijgt hopelijk nog paar cm's

Ward Halderit | 16-12-2015 - 10:17

Linda Bakker

We vertrekken zaterdag richting Kaprun. Als ik de sneeuwkaarten zo zie denk ik dat we ons geen echte zorgen hoeven te maken. Op de Gletsjer een vers pak sneeuw en in geval van echte nood in de lagere gebieden linksaf richting Bramberg a/d Wildkogel, Konigsleiten. Daar hebben we dan wel een klein ritje voor over. Oke, we missen het romantische witte kerstplaatje in de dalen maar verder gaat het volgens mij helemaal goed komen :-) Ik zeg: het kan alleen maar MEEvallen. En het lijkt nu zelfs wel dat degenen die de eerste kerstweek pakken, tot nu toe de beste kansen hebben op goede pistes. Iedereen fijne vakantie!!

Linda Bakker | 16-12-2015 - 10:31

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Juiste instelling Linda. Maak er een mooie vakantie van :-)
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 16-12-2015 - 10:50

Tanja Kwanten

zouden er vanaf zaterdag in Serfaus-Fiss-Ladis meer pistes geopend worden? ? Ik zie dat veel hoger gelegen pistes nog niet geopend zijn en het lijkt me straf dat die nog niet klaar zouden zijn...

Tanja Kwanten | 16-12-2015 - 11:00

Rutger S

zondag 8 a 10 C op 2000m, Komende week zullen de omstandigheden onder de 2000m dramatisch verslechteren. hoge luchtvochtigheid, neerslag en hoge temperaturen zijn funest voor het kleine beetje sneeuw dat er ligt. Wat een verschil met bv december 2010. toen zat ik in stuben en viel er elke dag een pak sneeuw bij diepvries temperaturen.. na 5 dagen auto uitgraven na bijna 2m verse sneeuw.. Ook half december 2012 nog off piste in heup diepe poeder geskied in Montafon en gargellen. (helaas brak ik een middenhands beentje
dit soort hogedruk gebieden blijven altijd lang liggen, minimaal 10 dagen maar heb ook al eens 6 weken meegemaakt (we zitten nu op 4 geloof ik). dat was echter midden in de winter (feb2002?), toen er al sneeuw lag, maar kan je zeggen 6 weken zon (met 2 x een zwak frontje met ,

Rutger S | 16-12-2015 - 11:01

Merije ...

Ann D oh echt, ik ga meteen ff een kijkje nemen op de webcams!!!

Merije ... | 16-12-2015 - 11:10

Ski Fanatic Baraković

Toch maar positief blijven want dit mag niet!!!
Wij willen gewoon sneeuw en geen regen G.D.
SNEEEEEEUUUUUWW!!! KOM bitte!!!

Ski Fanatic Baraković | 16-12-2015 - 11:10

Merije ...

Helaas geen sneeuw van betekenis tot in de dorpen in s-f-l maar godzijdank geen regen

Merije ... | 16-12-2015 - 11:11

Iris ...

Weet iemand toevallig hoe de situatie op de pistes in Kirchberg is??? Hopelijk valt het mee en liggen de pistes er ondanks alles redelijk bij. Verleden jaar was het ook bar en boos maar ondanks weinige sneeuw die er lag toch heerlijk kunnen snowboarden... Wij vertrekken vrijdag en ondanks alle negatieve berichten gaan we er toch het beste van maken... hopelijk is er iemand die mij toch enigszins gerust kan stellen ;-)

Iris ... | 16-12-2015 - 11:18

Rolf Ketelaar

In Saas Fee weer wit goud gevallen.

Rolf Ketelaar | 16-12-2015 - 11:20

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Live vanuit Mittelberg in het Kleinwalsertal. Op 2000m sneeuwt het lekker door bij -2gr C. De sneeuwvalgrens schommelt hier rond de 1600m. Foto via Hans ter Braak

Foto bij weerbericht reactie 21651

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 16-12-2015 - 11:29

christophe

Vraag mij eindelijk af waarom dat ze de laatste 14 dagen de sneeuwkanonnen niet meer hebben laten draaien in porte du soleil? Denk dak ga passen volgende week. Wil echt niet gaan ploeteren.

christophe | 16-12-2015 - 11:30

christophe

Als les gets al open gaat?

christophe | 16-12-2015 - 11:31

Bob den Dekker

Dat hoop ik wel Christophe... wij gaan de 25ste rijden :-) Kids hebben les, dus hopelijk valt er nog een beetje wit goed haha

Bob den Dekker | 16-12-2015 - 13:29

Dennis van Dalen

Effe een belangrijke vraag, de laatste 3 jaar is Dec bijna sneeuwloos in oostenrijk op te gletsjers na. Betekent dit dat je beter niet meer op wintersport kunt gaan in Dec als je van Veel sneeuw houd????? Aka broeikaseffect? ?

Dennis van Dalen | 16-12-2015 - 11:51

Jesse Huijers

Ik snap niet dat mensen gaan annuleren, in veel gebiedem valt gewoon prima te skien.. Geen witte dalen, maar de hogere pistes zijn prima, het is niet ideaal maar zeker wel acceptabel! Ik ga in ieder geval van de zon genieten in saalbach!

Jesse Huijers | 16-12-2015 - 11:55

Jack E

Wij annuleren ook nooit;) er is altijd wel goede piste in de buurt!

Jack E | 16-12-2015 - 12:01

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Dennis. De bijgevoegde foto is van dec 2015 ;-) We zien de laatste jaren wel een verschuiving van het seizoen. Het lijkt er op dat het definitieve "einschneien" steeds later in het seizoen plaats vindt. De oorzaak hiervan is een grote meteorologische puzzel en niet 1 2 3 even te beantwoorden.
Gr Michael

Foto bij weerbericht reactie 21657

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 16-12-2015 - 12:22

Jack E

@Dennis, Wij gaan als gezin altijd met Oud&Nieuw, Krokus regio Noord en Pasen. (Niet om te pronken maar ter informatie) Februari hebben wij altijd 100% sneeuw gehad tot in het dal (1436 Meter) Pasen is meestal ook wel goed vooral als het zoals in 2016 midden maart valt en Oud&Nieuw week is altijd wel beetje riskyyyy.. Bij ons in het gebied heb je de zugspitze waar je heen kunt en Lermoos is ook altijd wel vanaf midden station te skiën... Maar we hopen natuurlijk voor iedereen op een dump! Ik zeg altijd wel tegen vrienden: Wil je sowieso zeker zijn van sneeuw ga dan in eind januari of februari... Maar dat verschilt ook qua gebied....

Jack E | 16-12-2015 - 12:29

Edwin vd linden

Michael, wat doet de vorstgrens komende dag in Tirol ? En dan met name in de nacht en ochtend. Met andere woorden kunnen de sneeuwkanonnen vanaf 1800 in de nachtelijke uren nog hun werk doen?

Edwin vd linden | 16-12-2015 - 12:32

Edwin vd linden

Dag moet zij dagen

Edwin vd linden | 16-12-2015 - 12:32

Nick van Bergen

Sneeuw in Kuhtai :-)))))))

Nick van Bergen | 16-12-2015 - 12:42

H T

Dikke sneeuw nu boven aan de horbergbahn in Mayrhofen..

H T | 16-12-2015 - 12:58

arne van staeyen

Zit er iemand in de Franse Alpen: Les Sybelles, La Toussuire?
Zal daar nog sneeuw liggen met kerst of bijvallen?

Dit is al het derde jaar achtereen nagelbijten. Twee jaar geleden in de zeikende regen de berg opgereden. Gelukkig veranderde de regenval dezelfde nacht in sneeuw. Vorig jaar ook pas sneeuw op de dag van aankomst maar nu ...... tristesse???

arne van staeyen | 16-12-2015 - 13:02

Ruba

Dolomieten : vanmorgen zag het uit naar sneeuw, ondertussen is de zon doorgebroken en wordt het weer een zonnige dag.

Ruba | 16-12-2015 - 13:06

N Janssens

@hans t in Mayrhofen zal je met veel plezier kunnen skiën denk ik met de kerst

N Janssens | 16-12-2015 - 13:09

Annemarie ..

Super!! Bedankt voor de foto in Mittelberg. Gaat goed komen en ga ervan uit dat wij gewoon een beetje kunnen skiën. Tempraturen gaan begin volgende week toch iets zakken? Ook de vorst grens? Volgende week woensdag vetrekken wij die kant op.

Annemarie .. | 16-12-2015 - 13:10

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Edwin. Die loopt vanuit het westen langzaam verder op in de richting van de 2000m voor het westen van Oostenrijk. In de oostelijke ski gebieden blijf het iets kouder met een vorstgrens van rond de 1500m. De lucht is wat vochtiger dus weet niet wat de locals gaan doen met de sneeuwkanonnen. Dat verschilt per plaats.
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 16-12-2015 - 13:14

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Ruba. Het is afzien wat verse sneeuw betreft voor de zuidzijde. Gelukkig zijn de Italianen meesters in het produceren van kunstsneeuw :-)

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 16-12-2015 - 13:16

Jack E

@Michael/Sneeuwhoogte: Pistes die nu open zijn kunnen ze vast de komende tijd wel open houden toch? Nacht vorst om het weer te prepareren enzo?

Jack E | 16-12-2015 - 13:38

Koen S

Sneeuw in Gargellen is zojuist overgegaan in regen, op 2300 meter smelt het weg... Plaatselijk hogere sneeuwvalgrens??

Koen S | 16-12-2015 - 13:44

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Dat verwacht ik wel Jack. Maar de kwaliteit wordt er niet veel beter op. Misschien komt er maandag nog een verrassing . Straks de runs maar weer even checken :-)

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 16-12-2015 - 14:03

Jack E

Oh serieus maandag? Spannend ;) ben benieuwd.. We wachten af :)

Jack E | 16-12-2015 - 15:41

Tom Niël

Kom op, we hebben het vaak genoeg van een positief scenario naar een negatief zien gaan. Even allemaal duimen het 'zoals het vaker doet' compleet omslaat naar kou en sneew dit keer!

Tom Niël | 16-12-2015 - 14:39

Emanuel Jans

Mensen aub hou toch op met dat geklooi en gewoon niet meer in december is ieder jaar het zelfde liedje hopen op sneeuw terwijl je in de krokus nooit een pro

Emanuel Jans | 16-12-2015 - 14:42

Emanuel Jans

Probleem heb sorry reactie in twee delen hahahaha

Emanuel Jans | 16-12-2015 - 14:43

Annemarie Peters

@Annemarie Grappig, wij vertrekken vrijdag naar het Kleinwalsertal. Ik zal van de week wel wat updates plaatsen!

Annemarie Peters | 16-12-2015 - 14:50

christophe

Iedereen heeft geen vakantie met krokus! Ist nu nog niet druk genoeg met de krokus?

christophe | 16-12-2015 - 14:59

Carl Bosmans

@michael
ik heb de kaarten ook eens bekeken. 2de week kerstvakantie kan wel eens meevallen voor de alpen.
Zie een blauwe vlek over frankrijk/zwitserland/oostenrijk trekken. Met toch aardig wat neerslag. Hoe hoog de sneeuwgrens is kon ik niet zien. Maar de temperaturen gingen goed omlaag. Zou schitterend zijn. periode 27-28-29dec

Carl Bosmans | 16-12-2015 - 15:17

Tania Silvestro

@ koen is het echt zo erg...?
Wij vertrekken vrijdag, hoop nog wel te kunnen skiën ?

Tania Silvestro | 16-12-2015 - 15:19

Koen S

@Tania Silvestro, Ik hoop het! In Gargellen weten ze het meestal wel klaar te spelen maar zo erg als dit jaar en in zo'n sneeuwzeker gebied heb ik het nog niet vaak gezien...

Koen S | 16-12-2015 - 15:44

Annemarie ..

@ Annemarie ja leuk als je wat updates wil sturen. Ik heb het nog nooit zo spannend gehad qua sneeuw. Ga ook voor het eerst in de kerstvakantie. Jullie veel plezier!!

Annemarie .. | 16-12-2015 - 15:28

Annemarie Peters

Vorig jaar was het voor ons zelfde verhaal......en op de terugweg naar huis uren in de file door de sneeuw...... Twee jaar terug was ook niet bijzonder, dus driemaal is scheepsrecht zullen we maar zeggen ??

Annemarie Peters | 16-12-2015 - 17:03

Severijn D'hoedt

@Michael
De kaarten van GFS voor eind december zien er niet echt fantastisch uit. Kern van hogedrukgebied blijft boven Europa. Mogen we al conclusies trekken uit deze kaarten? Of is een wonderbaarlijke omwenteling nog mogelijk...?

Foto bij weerbericht reactie 21684

Severijn D'hoedt | 16-12-2015 - 15:39

Koen S

@Severijn, eigenlijk zouden we niet zo ver vooruit mogen kijken maar ik denk dat het inderdaad wel langzaam die richting op gaat... Maar natuurlijk blijven hopen op een omwenteling!

Koen S | 16-12-2015 - 15:46

Roy .

@carl Ook gezien idd! 28-dec kouder en neerslag, maarja wederom weer erg onzeker. Is nog veel te ver, het zou leuk zijn dat dit soort voorspellingen voor de korte termijn een keer op de weerkaarten staan! ;-)

Roy . | 16-12-2015 - 15:40

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Severijn. Het circulatie patroon zit muur en muurvast. Zie tot de kerst geen significante verandering optreden. Daarna is echt van alles mogelijk! Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 16-12-2015 - 15:48

Severijn D'hoedt

@Koen van Schaijk @Michael
We blijven hopen en er is nog veel mogelijk ,maar dit jaar heb ik er niet veel vertrouwen in. In 2013 moesten we wachten t.e.m. kerst voor de sneeuwdump en vorig jaar zelf t.e.m. 28 december. Dit jaar zou de sneeuwthriller was eens een slecht einde kunnen hebben voor de kerstvakantieskiërs...

Severijn D'hoedt | 16-12-2015 - 16:17

Jesse Huijers

@David, jij hoeft je echt niet druk te maken over Lech, daar valt altijd wel te skien! Ik zelf ga naar Saalbach dat s n ander verhaal.. Haha

Jesse Huijers | 16-12-2015 - 16:18

Wietse Reitsma

Oeps.....in het Kleinwalsertal smelt alles onder 1500 meter weg. S(c)hade.......

Wietse Reitsma | 16-12-2015 - 16:25

Niels  van Bockel

Leuk! Je kan dus nu ook reageren op een reactie. Waar blijft de 'vind ik leuk' knop ;-) Gr

Niels van Bockel | 16-12-2015 - 16:33

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Denk dat er meer behoefte is aan een " druk" en er komt sneeuw knop ;-)))

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 16-12-2015 - 16:53

Jack E

Helemaal mee eens ;) haha push THE red button for 150 cm snow

Jack E | 16-12-2015 - 16:55

Annemarie ..

@Wietse daar was ik al bang voor. De webcam ziet er niet goed uit. Nou ja skiën of niet wij hebben dan gewoon lekker vakantie. Maar baal wel hoor!! Skiën vind ik zo leuk.

Annemarie .. | 16-12-2015 - 16:53

Annemarie ..

In 2017 dan maar weer gewoon in de krokusvakantie. Kwam dit keer even niet uit.

Annemarie .. | 16-12-2015 - 16:54

Annemarie ..

@Micheal ja bestond die maar!!

Annemarie .. | 16-12-2015 - 16:56

Jesse Huijers

@Micheal de regenval lijkt mee te vallen, veel sites voorspellen ook max 10 mm voor hinterglemm komende dagen, kan dit kloppen?

Jesse Huijers | 16-12-2015 - 16:59

Ann D.

We vertrekken morgenochtend. Zouden we sneeuwkettingen moeten meenemen? ;-)

Ann D. | 16-12-2015 - 17:10

christophe

Hopelijk voor terug te keren;-)))

christophe | 16-12-2015 - 17:12

Clemens Gjertsen

Altijd...! zijn vaak ook verplicht in de meeste Alpenlanden bij bepaalde weersomstandigheden. Winterbanden is, bij hevige sneeuwval en/of steilere stukken, niet altijd voldoende.

Clemens Gjertsen | 16-12-2015 - 17:33

Koen S

Het valt nu met bakken naar beneden in Gargellen, gelukkig op de top wel sneeuw!

Koen S | 16-12-2015 - 17:11

Adriaan Wisse

We hebben drie prachtige skidagen gehad in Saalbach! Morgen en vrijdag ook nog Pessimisme is echt niet nodig en annuleren al helemaal niet. De pistes zijn van superkwaliteit. Buiten de pistes hoef ik toch niet te skiën...

Adriaan Wisse | 16-12-2015 - 17:34

Jack E

Goed zo'n bericht Adriaan! Geniet er van

Jack E | 16-12-2015 - 17:52

Har Gabriel

Adriaan Wisse zou morgen en vrijdag ook een update van het gebied kunnen geven.
Evt van verbinding Fieberbrunn.

Har Gabriel | 16-12-2015 - 17:58

Arantes Groen

Beste micheal. Zie op de rader alleen maar neerslag. Kan niet meer op de cam kijken. Voor triool wat is nu de sneeuwval grens bedankt arantes

Arantes Groen | 16-12-2015 - 18:04

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Schommelt rond de 1600 en 1800 meter. Neerslag activiteit neemt in de loop van de nacht vanuit het westen langzaam verder af.

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 16-12-2015 - 18:24

Erik van S

Eigenlijk is de kerstvakantie te vroeg in het seizoen. Het is dat veel mensen dan vakantie hebben, maar voor het goede zouden ze deze vakantie een maandje naar achteren moeten verschuiven...

Erik van S | 16-12-2015 - 18:38

Erik T

Aan iedereen die annuleert... Kijk dan maar eens Update foto's van obertauern, hier is t gewoon winter hoor. Misschien omboeken?

Erik T | 16-12-2015 - 18:40

Wytze Tesselaar

Zojuist geannuleerd voor Fügen dit weekend en gelijk weer geboekt voor eind februari :-) . De twijfels over het weer werden abrupt weggeduwd door een breuk in de voet van mijn vrouw gisteravond. Nu kan ik twee maanden langer dagelijks het weer volgen! Die dump komt dan vanzelf ;-) . Geniet iedereen die wel met de kerst gaat en weermannen ik blijf jullie nog wat maandjes trouw volgen. Het blijft een leuke dagelijkse bezigheid.

Wytze Tesselaar | 16-12-2015 - 19:06

Jack E

Oeh bah :( niet leuk! Beterschap voor je vrouw.

Jack E | 16-12-2015 - 19:18

Wytze Tesselaar

Dank je wel!

Wytze Tesselaar | 17-12-2015 - 06:39

Mr Board

ik hoop volgende week vrijdag een dump in tirol..

Mr Board | 16-12-2015 - 19:18

Thomas L

Hallo, is ischgl een goede keuze als lastminute voor dit weekend? Gr. Thomas L

Thomas L | 16-12-2015 - 19:22

Arjan Ischgl

Een betere keus is er niet.

Arjan Ischgl | 16-12-2015 - 19:27

Mr Board

temperatuur daalt gestaag volg wk..

Mr Board | 16-12-2015 - 19:23

Roy .

Waar haal je dat vandaan?

Roy . | 16-12-2015 - 19:43

Harry Verduin

iemand een idee wat de sneeuwvalgrens is in Arlberg gebied? Het regent in Lech, maar hogerop zijn er geen webcams s' nachts :-(

Harry Verduin | 16-12-2015 - 19:30

Edwin van der Linden

Volgens de weermannen ergens rond de 1800 meter

Edwin van der Linden | 16-12-2015 - 19:57

Wim Danhof

Natuurlijk is dit extreem, maar ik heb niet de indruk dat de gemiddelde temperaturen in de Alpen niet blijven stijgen, Global Warming zorgt voor kortere sneeuwzekere perioden tot op steeds grotere hoogten, vrees ik....

Wim Danhof | 16-12-2015 - 20:12

Steven Damüls

Op de webcam in Faschina is het precies een sneeuwstorm... Of fog op de lens... Tzal wel dat laatste zijn...

Steven Damüls | 16-12-2015 - 20:18

Jesse Huijers

Dit heeft niet met global warming te maken! Bij global warming gaat t om kleine verschillen wereldwijd. Dit komt duidelijk door el ninjo als je t mij vraagt!

Jesse Huijers | 16-12-2015 - 20:25

Henk W.

@Michael. Gaan vrijdag richting Lermoos/Ehrwald. Schade regen lijkt mee te vallen. Kun jij hier iets over zeggen. Lastig te zien op webcams. Gaat temperatuur vannacht omlaag zodat kanonnen beetje kunnen draaien en is het nu over met de neerslag?
@All Toevallig iemand die ter plaatse update heeft.
Gewoon weekje lekker skiën op kunstsneeuw is meest haalbare maar ben toch even geschrokken van de regen.

Henk W. | 16-12-2015 - 20:26

Steven Damüls

@ Weermannen : Bergfex geeft aan dat het vanaf 24/12 terug kouder gaat worden. Is Bergfex betrouwbaar? Zien jullie deze trend ook? 9/01 naar Damüls, het ziet er momenteel nog vrij wit uit tot in het dorp maar een verse laag zou welkom zijn.

Steven Damüls | 16-12-2015 - 20:30

Arantes Groen

Hoi henk.

Arantes Groen | 16-12-2015 - 20:37

Arantes Groen

Sorry henk ik ga vr ook naar ehrwald denk dat de regen onder de 1800 meter zeker schade aanbrengt als je nu op de rader van wetter online kijkt wel van de app dan zie je genoeg. Nog een vraag hoe laat ga jij rijden. Gr arantes

Arantes Groen | 16-12-2015 - 20:41

Ruba

Update Dolomieten : vanmiddag 1 cm gevallen, net genoeg om de rotsen wat te poederen, geeft direct een heel ander beeld. Pistes zijn wonderbaarlijk goed. Vandaag weer meer dan 100 km geskied op Wolkenstein' Campitello, Canazei, Arabba, Corvara, La Villa. Betere pistes dan met natuursneeuw ! ☺

Ruba | 16-12-2015 - 21:33

Theo Joosten

Dat word lekker de wandelschoenen meenemen met kerst .

Theo Joosten | 16-12-2015 - 21:35

Sneeuwhoogte.nl | Michael

De DMO (direct model output) van Bergfex is gekoppeld aan het GFS model en analyseert geen andere modellen. Tot de kerst blijft het te zacht voor de tijd van het jaar. In de laatste week van het jaar is wat afkoeling mogelijk en maakt deze keer de geplaagde Alpenzuidzijde de meeste kans op wat sneeuw. Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 16-12-2015 - 21:40

Thomas De Croock

Morgen tot 16 graden in de lage landen! Zelfs zonder weermodel zou ik durven zeggen dat het kouder zal worden. ;-)

Thomas De Croock | 16-12-2015 - 22:12

Martijn Sonnenberg

@ Wim: deze warme fase heeft niets met global warming te maken.... Verschillende skigebieden hebben onderzoek laten doen en daaruit blijkt dat ondanks hogere jaargemiddeldes de winters juist kouder zijn geworden de afgelopen 30 jaar!
Op de donkere webcams van lech lijkt de schade aan de sneeuw door de regen mee te vallen, de daken zijn daar nog grotendeels wit

Martijn Sonnenberg | 16-12-2015 - 22:44

martin libbrecht

ik denk dat er grote schade is aan de pistes van Ehrwald / Lermoos hopelijk kunnen ze terug sneeuw spuiten maar ik denk maar vanaf dinsdag

martin libbrecht | 17-12-2015 - 08:00

Harry Verduin

Ziet er niet zo leuk uit op de webcams. En de ensembles van gfs zien er hallucinant uit, warm en droog tot in de oneindigheid. Hopelijk vertellen de weermannen zo meteen een ander verhaal?

Harry Verduin | 17-12-2015 - 08:08

Ruba

Lermoos en omgeving. Tip : rij 3 kwartier verder en ga es naar een echt skigebied zoals Fiss, Ischgl of St Anton. Die hebben de middelen om ook in sneeuwarme voorseizoenen goeie sneruw en pistes azn te bieden.

Ruba | 17-12-2015 - 08:12

Steven Damüls

Ik ga pas binnen 3 weken. Jammer voor de kerstgangers..iedereen wil ten slotte 2m sneeuw. Hopende op een omslag van het weer!

Steven Damüls | 17-12-2015 - 08:15

Harry Verduin

@Ruba hou eens op mensen naar andere skigebieden te sturen, ik wil geen drukke pistes :-)

Harry Verduin | 17-12-2015 - 08:15

Ruba

Ik geef alleen tips, Harry. Ga jij maar schuiven op de 6 km pistes van Ehrwald van momenteel ... :-)

Ruba | 17-12-2015 - 12:03

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord