Wintereinbruch

Het webcam turen is begonnen! Afgelopen nacht is met een stormachtige noordwestelijke wind ijskoude en vochtige polaire vanuit het noordwesten binnen gestroomd. De aangevoerde lucht wordt in de loop van de dag alleen maar kouder en kouder, waardoor de sneeuwvalgrens steeds verder onderuit gaat. In de loop van de ochtend nadert een nieuwe hoogtestoring het noordwestelijke Alpenruim en trekken zware sneeuwbuien van west naar oost over de regio.


Vette sneeuw in Val Thorens

En ook in de straten van het dorp ;-)

Winterwonderland in Val D'Isère vanmorgen. Via twitter @valdisere

 

Meer sneeuw is onderweg
De radar zit vol met sneeuwecho's en een nieuwe trogvormige hoogtestoring boven noordwest Frankrijk ligt op (sneeuw)ramkoers met bestemming de Alpen. Op dit moment sneeuwt het vooral in de noordelijke Franse Alpen, Valle D'Aosta, Wallis, Tessin en de Zwitserse Graubunden. Verder oostwaarts richting de Vorarlberg, Tirol en Salzburgerland valt er ook af en toe sneeuw, maar iets minder intensief dan de meer westwaarts gelegen gebieden. Sneeuwrijke vooruitzichten dus en het is nog lang niet gedaan!


Actueel radarbeeld om 08.45. Vooral veel sneeuwecho's in de noordwestelijke
Alpenhelft. Vanuit het noordwesten is nog veel meer sneeuw onderweg!

Gordijn open en yesss. Bak met sneeuw in La Plagne! :-))

Winter vast in het zadel
De komende dagen blijft het op en top winter in de Alpen. Sterker nog, het wordt alleen nog maar kouder! Vooral in de nachten gaat het kwik boven het vers gevormde sneeuwdek snoeihard onderuit. Tijdens nachtelijke opklaringen kan het kwik bij maximale uitstraling lokaal tot onder de -20 graden onderuit gaan. Ouderwetse diepvriesnachten dus en wat voelt dat lekker in de laatste novemberweek!


Actief koufront ligt dwars over de Alpen. @Zamg

Heerlijk winters plaatje uit Montafon (1400m) in de Oostenrijkse Vorarlberg

Duitse middelgebergtes en Sauerland
Alhoewel in deze omgeving op dit moment nog geen liften in bedrijf zijn gaat het wel de goede kant op. Het Sauerland blijft de komende week diep in de koude polaire lucht zitten en trogvormige buienstoringen zorgen van tijd tot tijd voor de nodige sneeuwval. Vooral op woensdag kan er hier tussen de 10 en 30cm sneeuw naar beneden dwarrelen. Binnenkort een "short-trip" Winterberg?

Vooruitzichten
Ook op de wat langere termijn positief nieuws. Een Atlantisch hogedrukgebied ten westen van Ierland blijft op veilige afstand, en kantelt rond het midden van de week met zijn "rug-as" mooi nw - zuidoostelijk. Hierdoor stroomt een nieuwe verse portie vochtige koude diepvrieslucht richting de Alpen waarbij nieuwe sneeuwval te verwachten is. Doordat de Alpenregio voorlopig diep in de koude polaire lucht blijft liggen kunnen de sneeuwkanonnen hun dankbare werk gaan doen en zullen de piste omstandigheden op termijn alleen maar verder gaan verbeteren! We hebben er wel eens veel slechter voorgestaan in deze periode zal ik maar zeggen ;-)


Alpen blijven komende week diep in de koude en polaire lucht zitten, met
van tijd tot tijd sneeuwbrengende storingen. @ECMWF @MeteoCentre

Een mooie zaterdag en tot morgen maar weer.

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de Sneeuwhoogte.nl app voor iPhone en Android

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Marco ski

Ook westendorf kleurt wit

Marco ski | 21-11-2015 - 08:41

Karel de Haas

Wat een mooie en vooral witte beelden via de diverse wabcams. Heerlijk om naar te kijken. Prettig weekend.

Karel de Haas | 21-11-2015 - 08:41

martin libbrecht

goeiemorgen allemaal ,jammer in Lermoos op 1000m regent het nog en hoger heeft er vannacht een beetje sneeuw gevallen ,het kan beter (gr Martin)

martin libbrecht | 21-11-2015 - 08:55

Harry Verduin

Voorlopig toch heel ontgoochelend. In de Tarentaise meldt men beneden 2000m nauwelijks sneeuw, op 2200m 20/25cm en 50/60cm op 3000m. Toont aan dat wat ik vreesde waarheid is geworden, de sneeuwvalgrens is pas beginnen zakken als de meeste neerslag door was. Hopen dat vandaag en morgen dat op lagere hoogte wat goed maken.

Harry Verduin | 21-11-2015 - 09:11

Steve DM

De voorpret kan nu definitief beginnen ...

Steve DM | 21-11-2015 - 09:13

Erwin de Roode

Portes du Soleil in het dal nog steeds regen maar boven kleurt het wit...!!

Erwin de Roode | 21-11-2015 - 09:13

Henrik Mulder

Ik vind het wel een beetje tegenvallen als ik eerlijk ben. Zelfs in Val Thorens, daar zie ik witte daken op de webcams maar dat is het. Daar liggen geen dikke lagen sneeuw op waaraan je kunt zien dat het echt gedumpt heeft. Is de sneeuwgrens toch veel langer blijven hangen op 2500 meter dan verwacht denk ik. Maar goed, meer is onderweg en het is nu koud genoeg! Het begin is er:-)

Groeten

Henrik Mulder | 21-11-2015 - 09:15

Harry Verduin

@Henrik ik ben het met je eens dat het wat ontgoochelend is omdat er veel meer voorspeld was. Maar uiteindelijk moeten we wel tevreden zijn dat we eindelijk van dat veel te warme weer verlost zijn! Vanaf nu kan de sneeuwlaag ten minste beginnen "groeien" en kunnen sneeuwkanonnen werken.

Harry Verduin | 21-11-2015 - 09:23

Henrik Mulder

@Harry, idd, de basis is er en hoop nu dat we geen warmtegolf meer krijgen voor kerst, dan hebben we de groene piste stress van vorig jaar tenmiste niet. Daar lijkt het voorlopig niet op volgens mij. Zou mooi zijn als de zuidkant ook nog aan de beurt kwam, dan is iedereen blij:-)

Groeten

Henrik Mulder | 21-11-2015 - 09:32

Peppito @

Bij mij is het glas altijd half vol maar als ik de webcams zie in val thorens en Tignes maar ook op andere plaatsen dan valt het allemaal erg tegen. Max 15cm aan vers en de verwachting is dat daar max 30-40cm bij komt. Al met al een pakje van misschien 50cm als alles meezit.
Hopen dat volgende week nog wat brengt

Peppito @ | 21-11-2015 - 09:33

Jolanda van der Drift - van der Boon

En de vooruitzichten voor het Middelgebergte (Winterberg)? Of ben ik nu iets te ongeduldig en is dat vooruitzicht 'in de maak'?

Jolanda van der Drift - van der Boon | 21-11-2015 - 09:34

Peter N

Goedemorgen sneeuwfanaten ik zit even naar de winterbeelden op de Belgische tv te kijken maar dat ziet er toch een stuk beter uit dan al die groene beelden van de afgelopen tijd uit de Alpen . Hoop dat het winterseizoen nu echt is begonnen , en dat de kou ons niet in de steek laat? Maar volgens Michael zit het voorlopig wel goed met het koufront. Dus duimen draaien dat het zo blijft.

Peter N | 21-11-2015 - 09:35

Jesse Huijers

Op de webcams van hinterglemm is heel mooi de sneeuwvalgrens tot net boven het dorp te zien! Hopen dat het magere laagje dat er nu ligt toch goed wordt aangevuld!

Jesse Huijers | 21-11-2015 - 09:47

Martijn Sonnenberg

Waarom zitten jullie zo te mopperen? Volgens mij was duidelijk voorspeld dat de sneeuwgrens gisteren nog hoog zou zijn(zeker aan de westelijke zijde) en dat het vandaag in de loop van de dag verder zal gaan met de ( dikke) sneeuw. Voeg daarbij dat het koud blijft komende dagen met meer sneeuw onderweg...

Martijn Sonnenberg | 21-11-2015 - 09:59

R J

Mooi beginnetje, zo in november! (Remember 2014...)

R J | 21-11-2015 - 10:05

Frits van den Hurk

Jullie verwachtingen waren allemaal veel te hoog. No Dump, gewoon een beetje sneeuw. Blijkt maar weer dat je niet 3-6 dagen van te voren aan moet kondigen met allerlei modellen dat het Dump Time is. Dat kan gewoonweg niet op die termijn. Overeind blijft een mooi positief gevoel: het sneeuwt en de kanonnen en onze dromen doen de rest

Frits van den Hurk | 21-11-2015 - 10:05

Edwin vd linden

21 november......

Edwin vd linden | 21-11-2015 - 10:08

Dolf Gerbers

Nu al gemopper....
Volgens mij was de voorspelling spot on hoor. Eerst veel regen op vrijdag die in de nacht naar zaterdag langzaam over zou gaan in sneeuw met een rap dalende sneeuwgrens die in het weekend tot in de dalen ligt. Komt totnutoe exact uit.
En er is nog veel meer onderweg, alleen maar positieve berichten dus. Heeeeeerlijk!

Dolf Gerbers | 21-11-2015 - 10:11

Harry Verduin

@allen niet op de weermannen mopperen (al doe ik het mss zelf soms), ze hebben al meer dan een week op voorrand voorspeld dat er sneeuw zou komen, en ze hebben gelijk. Alleen de hoeveelheden vallen (momenteel) nog wat tegen, maar daar kunnen ze echt niks aan doen. Het zijn vooral onze eigen verwachtingen die te hoog liggen, je kan nu eenmaal niet verwachten dat met 1 dump de rest van het seizoen al gered is :-)

Harry Verduin | 21-11-2015 - 10:12

christophe

Niet mopperen. We zijn nog maar november ! Vorig jaar maar na kerst echt beginnen met sneeuwen! En ti's nu bezig!

christophe | 21-11-2015 - 10:19

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@All De sneeuwval heeft zich zoals we steeds hebben gemeld in eerste instantie vooral op de Franse en Zwitserse Alpen gericht. Ik snap de teleurstelling bij vele Oostenrijkgangers goed. Maar de vooruitzichten blijven gunstig en ook deze omgeving krijgt later met sneeuwbuien te maken. Doordat de sneeuwkanonnen de komende dagen hun dankbare werk gaan doen zullen de condities alleen maar verder gaan verbeteren!
Met vr gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 21-11-2015 - 10:21

Harry Verduin

@Michael, ook Vorarlberg doet (zoals voorspeld) goed mee. Ik heb ergens gelezen 20-30cm vanaf 1500m en 30-50cm in hooggebergte

Harry Verduin | 21-11-2015 - 10:28

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Klopt Harry. Vorarlberg is een echte "sneeuwvanger"!

Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 21-11-2015 - 10:31

Nicole vd Velde

Nu hopen dat de Dolomieten ook nog wat gaan krijgen !!

Nicole vd Velde | 21-11-2015 - 10:38

Gert van der Heiden

Goedemorgen mensen, wat een gemopper allemaal! Het is pas November, en bedenk dat de weermannen hier alleen voorspellingen doen! Na dat een front gepasseerd is weten we allemaal wel hoeveel cm sneeuw het gebracht heeft! Dank voor jullie goede werk!!!

Gert van der Heiden | 21-11-2015 - 10:41

Mark (& Monique)

Wij zijn blij met elke vlok...

Kun je nagaan hoe blij we zijn per centimeter...

Je hebt helemaal niet zoveel sneeuw nodig om een glas halfvol te krijgen!

Mark (& Monique) | 21-11-2015 - 10:44

Arnold

Zelfs hier in Zeeuws-Vlaanderen natte sneeuw! Word ik stiekem ook een beetje blij van :-)

Arnold | 21-11-2015 - 10:53

Ruba

Voor de Dolomieten is het al prachtig dat de temperatuur keldert. De Italianen kunnen als geen ander perfecte pistes creëren met kunstsneeuw. Alles wat er aan natuursneeuw bijkomt verhoogt enkel nog het wintercachet. Daarenboven : Dolomiti Superski opent pas binnen 14 dagen.

Ruba | 21-11-2015 - 10:57

Snowboarder

Sommige reacties hier vindt ik echt een beetje teleurstellend. In de meeste gebieden valt nu sneeuw maar voor sommige mensen moet er gelijk een meter vallen. Geef het even de tijd. Nog geen 24 uur terug zaten we nog met temperaturen van 10 tot 15 graden boven nul. Geduld is een schone zaak.

Snowboarder | 21-11-2015 - 11:02

Sneeuwhoogte.nl

Tignes meldt 65cm sneeuw op twitter.com/TignesOfficiel

Sneeuwhoogte.nl | 21-11-2015 - 11:12

Jasper Oke

@ De Weermannen: Hoe ziet het weer er volgend weekend uit op de Oostenrijkse gletsjers? De planning is een short trip aankomende zaterdag t/m maandag. Goed idee?

Jasper Oke | 21-11-2015 - 11:26

Koen B

@john. Groot gelijk en zoals ik donderdag al zei, het weer is wat het is en kan je niks aan veranderen. Ontgoocheling komt hier door de voorspellingen. Ik denk vooral dat men de computerberekeningen hier wat moet temperen, zorgt blijkbaar voor frustraties . Eergisteren voorspelde men nog 164cm sneeuw in st Anton, uiteindelijk zal er een 70cm vallen, maar wel op een hoogte van 2800m. Zak je af naar het dal, dan krijg je uiteraard een heel ander (regen)beeld. Iedereen droomt van meters sneeuwval op zijn skibestemming, en dan nog liefst net de week voor aankomst. Alsof het welslagen van een skireis al afhangt van de dikte van de sneeuwlaag.

Koen B | 21-11-2015 - 11:42

Rolf Diepeveen

De voorspellingen waren uitstekend! Het probleem van veel mopperaars is dat ze niet goed lezen. Het heeft nog maar één nacht gesneeuwd terwijl gisteren de temperatuur hoog was. In het gebied van de Aletscharena in Wallis is precies volgens de voorspellingen een vet pak sneeuw gevallen boven de 2.000 meter. En het is nog maar 21 november mensen! Onder de 2000 meter is zelfs sneeuw met kerst altijd al een onzekere zaak geweest, ook voordat we over klimaatverandering begonnen te praten. Hulde aan de weermannen hier!

Rolf Diepeveen | 21-11-2015 - 11:52

Dennis  Dolomieten

Wij gaan pas eind februari naar de dolomieten. Dan is het altijd top! Mooi begin nu in elk geval qua kou.

Dennis Dolomieten | 21-11-2015 - 11:53

Thomas De Croock

Niet klagen over zogenaamde "povere" sneeuwval. Na de afgelopen lentetemperaturen kan men niet meteen een berg sneeuw verwachten. Vandaag stond er in de krant dat de oktobermaand één van de warmste maanden was wereldwijd ondere andere ook ten gevolge van el niño effecten. De klimaatsverandering kunnen we niet meer ontkennen en begint bij ons zelf. Dus ook op onze manier van reizen naar de Alpen...

Thomas De Croock | 21-11-2015 - 12:11

Snowboarder

Val thorens heeft op hun Facebook pagina wat actuele foto's van de sneeuw geplaatst. Leuk voor degene die er heen gaan.

Snowboarder | 21-11-2015 - 12:12

Carin L.

O heerlijk al die voorpret. Over 3 weken zijn wij weer in Bramberg. Gaat vast goed komen met de sneeuw. De afgelopen 3 jaar altijd kunnen skiën medio december.

Carin L. | 21-11-2015 - 12:32

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Een nieuw sneeuwgebied trekt op dit moment de Franse en west Zwitserse Alpen binnen! Bovenlucht koelt verder en sneeuwvalgrens zakt rot in het dal;-)) Later meer.....

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 21-11-2015 - 12:57

Steve DM

Wie het kleine niet eert ... en geduld is een schone deugd...
Ik ben alvast optimistisch ... Val Thorens ziet er nu al prachtig uit! Aftellen kan beginnen

Steve DM | 21-11-2015 - 13:01

Martijn Sonnenberg

We moeten ons niet blindstaren op de voorspelde cm uit de dorpsvoorspellingen... Die zijn automatisch gegenereerd en wijken nogal eens af van de werkelijkheid. Soms klopt het heel aardig ('mijn' dorp lech bijv met 50-10 cm ), maar ook vaak zat niet. De neerslag is daarvoor toch veel te variabel. Wat wel vaak goed voorspeld wordt idd temperatuur en de nulgradengrens. Maar tot op dit moment hulde aan de verschillende weermannen voor de spot on voorspelling!

Martijn Sonnenberg | 21-11-2015 - 13:11

Clemens Gjertsen

Sneeuw op lagere hoogtes is en blijft in november uitzonderlijk en dan zeker in grotere hoeveelheden. En dan moet het nog blijven liggen ook...zeer zachte decemberweken zijn eerder regel dan uitzondering. Dus alles wat er de komende dagen valt is neegenomen en voor de hogere pistes zal het zeker een goede start van het seizoen betekenen. Een start die er vele malen beter uitziet dan vorig jaar! Voor de liefhebbers die veel kaarten (ook in animatie) willen zien: www1.wetter3.de opzoeken! Alle modellen zichtbaar met verversing om de paar uur. Als je die een beetje volgt zie he goed dat niets veranderlijker is als het...weer.

Clemens Gjertsen | 21-11-2015 - 13:32

Harrie  v Dun

Michael
volgens je berichtje ( paar uur geleden ) dat het vorarlberg een sneeuwvanger zou zijn ,,
hoort serfaus fiss ladis daar ook bij .
Gr Mark

Harrie v Dun | 21-11-2015 - 13:56

Karin Dijkstra

Toch fijn bericht om wakker mee te worden, er is sneeuw gevallen in konigsleiten...

Karin Dijkstra | 21-11-2015 - 13:58

Bertil Blaas

Ik wist dat meeste neerslag in westen zou vallen, maar in bv Engelberg of Saas Grund een enkele cm, Fernpass een postzegel sneeuw en bv Stubaital regen.
Radio Tirol voorspeld vorst en een paar sneeuwbuien aan N-kant. Inneralpin ook opgeklaard.
Oostenrijk moet nog even wachten.
Gr.

Bertil Blaas | 21-11-2015 - 14:03

Bertil Blaas

@Harrie, nee. Dat is Inneralpin Oostenrijk.
Groeten Bertil.

Bertil Blaas | 21-11-2015 - 14:05

Thijs Briggeman

Ik probeer het zelf te zien maar kom er niet zo goed uit; zijn er op termijn tekenen van een oost-stau? Aangezien ik dit jaar naar Sauze d'Oulx ga...

Thijs Briggeman | 21-11-2015 - 14:29

aadje bergmans

ischgl ligt er inmiddels prachtig bij ..de bully,s hebben de piste al gewalst.. lijkt mij dat er dan meer moet liggen dan tien cm, maar het begin is er .. de voorspellingen zien er heel goed uit.. hopen dat het zo doorgaat, dan kunnen we met een metertje december in.. das anders dan verleden jaar. de kanonnen staan aan, en die gaan niet meer uit, dus niks te klagen.

aadje bergmans | 21-11-2015 - 14:31

Niels  van Bockel

Lekker hoor al die witte beelden!

Niels van Bockel | 21-11-2015 - 14:36

Snowboarder

In val thorens komt het op dit moment met bakken uit de lucht. Net op tijd voor de opening van het seizoen
volgende week

Snowboarder | 21-11-2015 - 14:56

Peppito @

Toen ik vanmorgen de webcams bekeek was ik vrij sceptisch over de gevallen sneeuw in de westelijke Alpen. Nu 8 uur verder zien de cams er een stuk positiever uit en was ik waarschijnlijk iets te snel met oordelen, dat laatste front heeft er een hoop uitgegooid ;-)

Peppito @ | 21-11-2015 - 16:21

Joost1802

Mooi om het zo snel te zien veranderen. Webcams van Val Thorens en Les Menuires zien er goed uit. Op naar een heerlijke wintersport over vier weken!

Joost1802 | 21-11-2015 - 16:31

Sarah J

Schitterende webcambeelden en de vooruitzichten blijven goed... Minder dan 3 weken en dan kunnen we weer richting Tignes!
Keep up the good work @ Michael en @sneeuwhoogte!

Sarah J | 21-11-2015 - 16:40

Arantes Groen

Ehwald en lermoos is nog niet veel gevallen.
Helaas.
En ik zie ook geen sneeuw kanon aan staan.
Heeft iemand een idee.
Of omdat er volgende week genoeg komt ????

Arantes Groen | 21-11-2015 - 16:45

Roel

Mensen het is 21 november ik zeg rustaaaag

Roel | 21-11-2015 - 16:59

Peppito @

@Arantes het klopt dat de zugspitz arena minder sneeuw krijgt dan bijvoorbeeld voralberg en de westelijke Alpen. Dit is ook voorspeld! Max een cm of 20-30cm als het allemaal mee zit. Waarom de kanonnen niet aan staan weet ik niet, ik weet wel dat het gebied nog lang niet open gaat en gokken ze gewoon op de sneeuw die gaat komen en als ok de weerberichten moet geloven is wo/do Oostenrijk (dus ook Tirol) aan de beurt!

Peppito @ | 21-11-2015 - 17:04

Wilbert  Luiten

Hoeveel sneeuw schat je dat er gaat vallen in Nauders? We hebben gelukkig al gezien dat het dalstation al bijna volledig is opgebouwd! Top werk van die mensen daar! Nu alleen nog een flink pak sneeuw voor 19 dec!

Wilbert Luiten | 21-11-2015 - 17:11

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Wilbert. Het mooie Nauders valt een beetje buiten al het sneeuw geweld. Op de radar zie ik een aantal sneeuwbuien de regio naderen, maar meer dan een paar cm sneeuw zal dit niet gaan opleveren. Rond het midden van de week nemen de sneeuwkansen hier weer toe, maar een serieuze dump ziet er gezien het stromingspatroon voorlopig helaas nog even niet in.
Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 21-11-2015 - 17:26

martin libbrecht

Arantes,de sneeuwkanonnen zijn in Ehrwald en Lermoos sneeuw aan het spuiten op dit moment .

martin libbrecht | 21-11-2015 - 17:48

sjaak w

Arantes, peppito, in Lermoos hebben de kanonnen gewoon vandaag gedraaid boven gedraaid hoor, kijj maar terug.

En Michael, gewoon lkkr doorgaan zo: super die voorpret; soms zit het mee en soms zit het tegen.
De negatievelingen die zeuren moeten of niet zeuren of een eigen site beginnen als ze het beter kunnen voorspellen.

sjaak w | 21-11-2015 - 17:49

sjaak w

Lol: je was me net voor Martin

sjaak w | 21-11-2015 - 17:49

Niels  van Bockel

@Sjaak W, goed gezegd. Maar ik denk dat het eerder mensen zijn die de weerberichten niet goed lezen of kunnen interpreteren ;-). John en Michael hebben het duidelijk gezegd dat de sneeuwgrens vanochtend en vanmiddag pas zal zakken tot in het dal. Dus jah, geduld is een schone deugd (zoals onze Belgische vriend Steve DM dat zo mooi zegt) ;-)

Niels van Bockel | 21-11-2015 - 18:47

J H

@Niels - Gy wet war 't henneke te nest gaat! ;-)

J H | 21-11-2015 - 19:07

Niels  van Bockel

@John, dank voor je correctie en compliment! ;-)

Niels van Bockel | 21-11-2015 - 19:49

Greet ☀️

Awel, ik ben alvast dik content met alle gevallen sneeuw, waar dan ook! (en gelukkig ook waar wij straks gaan skiën :-P )

Greet ☀️ | 21-11-2015 - 19:49

Tobias Bijkerk

Wat een gezelligheid hier, 67 reacties al in November:-) kleurt langzaam wit in Leogang alle beetjes helpen toch?-:)

Tobias Bijkerk | 21-11-2015 - 20:41

Dries Livigno

Ik ben volledig akkoord met Niels. Als we al december of januari waren hadden we misschien een reden van klagen dat er nog geen sneeuw was in ons 'lievelingsskigebied'.
We mogen maar de rekening maken op zondagavond.
@ John @ Michael : kan het zijn dat volgend weekend de zuidelijke skigebieden zoals Livigno in de prijzen vallen? Dit heb ik toch kunnen vaststellen op een Italiaanse site.
Doe zo voort. BTW in Livigno is er nog niet te veel gevallen momenteel. Maar ja, de winter is nog maar begonnen.
Grt

Dries Livigno | 21-11-2015 - 21:31

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Dries Bij ECMWF zie ik die signalen bij een meest westelijk georiënteerde hoogtestroming niet terug. GFS geeft wel sneeuwecho's rond volgend weekend ivm een gesuggereerd "Genualaag". Het is nog ver weg en we houden ook de Italiaanse zuidzijde in de gaten.
Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 21-11-2015 - 22:28

Dolf Gerbers

@michael, ook zo tekenend dat jullie bij nacht en ontij nog reacties plaatsen.
Mijn wintersport vindt pas 20 februari plaats, maar die maandenlange voorpret maken het nou juist zo ontzettend leuk. En jullie bijdrage daarbij is een wezenlijk onderdeel van de voorpret.
Bovendien leer je zo elke dag iets bij, over stromingen, botsende systemen en koudeputten.
Vanmiddag schreef je dat "de sneeuwgrens rot in het dal daalt."
Dat wist ik dan weer niet, dat een sneeuwgrens ook rot kan dalen. :)
Flauwe grap over een typefout, ik wil maar gezegd hebben dat jullie dagelijkse verhalen met heel veel plezier en intense interesse gelezen worden.
En dat ik zelfs aan 1 verkeerd getypte letter nog een hele theorie kan koppelen.
Chapeau!

Dolf Gerbers | 22-11-2015 - 01:35

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord