Regen en sneeuw op komst

De Alpen maken zich op voor een bijzonder turbulente week! Vandaag is daar nog niet zoveel van te merken en schijnt de Alpenzon er weer even lekker lustig op los. Alleen in het oostelijke deel van het Salzbürgerland, Steiermark en Ober Österreich zijn aanvankelijk nog enkele sneeuwbuien mogelijk, maar deze nemen ook hier in de loop van de dag steeds verder in activiteit af. Tegelijkertijd neemt juist in de loop van de dag in de westelijke Alpen de hoge en middelbare bewolking op de nadering van Atlantische fronten weer verder toe, en zijn dit de eerste voortekenen van een bijzonder onstuimig en levendig Alpenweekje!


Hans ter Braak meldde gisteren zware sneeuwbuien in Mittelberg / Vorarlberg

Superpistes in Flachau! Via @App

De pistes in Königsleiten liggen er ook weer fantastisch bij. @App

Stilte voor de spreekwoordelijke "storm"
Degenen die nog een late maart vakantie naar de Alpenweides hebben geboekt maken zich terecht zorgen. Wat staat er de komende week te gebeuren; loopt het uit op een dramatisch waterballet of staat ons toch nog een klassieke poederdump te wachten? En krijgen we überhaupt de zon nog wel te zien deze week. Veel vragen dus die ik zoveel mogelijk zal proberen te beantwoorden. Vandaag is er nog geen vuiltje aan de lucht in de Alpenregio. Ten oosten van Salzburg vinden we nog de laatste sneeubuien op de radar terug , maar verder is het de zon die het voor het zeggen heeft. Als we een blik naar het westen werpen zien we op de geografische lijn Lyon, Luxemburg, noord Nederland bewolking op de satelliet terug welke de begrenzing vormt van een naderend warmtefront.


Frontale warmtefront bewolking trekt richting de Alpen. @WetterOnline

Vandaag nog een schitterende dag. Zoals hier op de Fischeralp
in de Zwitserse Aletsch Arena

Net zoals in de Venezianer Alpen. Het fotogenieke
en sprookjeachtige Tarvisio / Monte Lussari

Onstuimige week met later dalende sneeuwvalgrens
Op de weerkaarten zien we boven de Atlantische Oceaan een klassiek luchtdrukpatroon ontstaan. Het Azorenhoog ligt nadrukkelijk op zijn vertrouwde plaats, waarbij de lengte as voorlopig west - oostelijk gepositioneerd ligt. Depressies duiken hierdoor in een rap tempo via Schotland de Scandinavië regio binnen, waardoor het weerbeeld in grote delen van Europa vrij herfstachtige trekjes gaat vertonen. Voor de Alpen betekent dit vanaf morgen de aanzet naar een bijzonder onstuimige wintersportweek, waarbij Atlantische fronten van tijd tot tijd voor de nodige neerslag zullen gaan zorgen. De sneeuwvalgrens ligt met gemiddeld 1700 à 2000m voorlopig nog aan de hoge kant, maar daalt vanaf woensdagnacht weer naar waardes tot zelfs onder de 1000m!


Polaire straalstroom komt op toeren, waarbij de Alpen tot woensdag
in de zachte lucht blijven liggen. @Wetterzentrale ECMFW


De hele week staat in het teken van de Nordföhn!

Vooruitzichten ogen winters
De Alpenwinter heeft er volop zin in en is voorlopig nog niet van plan om zijn koffers te gaan pakken. Vanaf woensdag duiken de Alpen in een noordelijk stromingspatroon weer volop de winter in, waarbij de sneeuwvalgrens zelfs weer tot in het dal kan gaan zakken. De noordzijde kan zich tegen die tijd gaan opmaken voor nieuwe winterse perikelen, en liggen de zuidelijke Alpen er aan de lijzijde tegelijkertijd vrij Wetterbegunstigt bij. Mooie vooruitzichten met de naderende Paasvakantie en lijkt dit seizoen super te gaan eindigen!


Veel neerslag voor de klassieke  noord(west)stau gebieden

Diepvries gaat rond midden van de week weer open! @ECMWF MeteoCentre

Eind van het seizoen nadert
Dit was voor mij het laatste weerbericht van dit seizoen. Ik wil iedereen vriendelijk bedanken voor de vaak positieve reacties. Graag tot in oktober maar weer, en sluit Johann het seizoen hier op de site dan weer af.
Bye bye


Informatie betreffende lawinegevaar en sneeuwsituatie zie - Hier

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Etske Edberg

Wij vertrekken 4 april naar Zauchensee op zowat 1300m hoogte, gaan we onze winterbanden/of sneeuwkettingen misschien nog nodig hebben? :-) Bedankt nog voor een heel seizoen weersvoorspellingen, alleen jammer dat je net een paar daagjes te vroeg stopt :-)

Etske Edberg | 28-03-2015 - 08:19

Michael Billiet

Ben eens benieuwd, wij vertrekken nog op 11 april naar livigno, dus er zou nog zeker een mooie sneeuwdump mogen komen.

Michael Billiet | 28-03-2015 - 08:19

Etske Edberg

Volledig terzijde, waar is de foto genomen van dat fenomenale panorama op de website (achtergrond)?

Etske Edberg | 28-03-2015 - 08:40

Karen G

Hallo Michael, wij vertrekken 4 april naar La Plagne. We hopen natuurlijk dat er tegen dan nog veel sneeuw bijkomt. Ligt hoog dus denk wel dat het goed komt.
Heb gelezen er een turbulente week gaat komen. Vandaar mijn vraag, stoppen de weerberichten echt op 31 maart of ga je nog een paar daagjes verder vanwege dit onzeker weer. Er zijn namelijk nog heel wat Belgen die vertrekken met de paasvakantie.

Karen G | 28-03-2015 - 08:44

Wim V

WeerMannen bedankt voor weer een heerlijk spannend seizoen met jullie voorspellingen. Onmisbaar bij de voorpret van een heerlijke skivakantie.

Wim V | 28-03-2015 - 09:13

MandlWand Lodge Mühlbach am Hochkönig

@michael. Bedankt voor alle mooie weerberichten deze winter en tot oktober.

MandlWand Lodge Mühlbach am Hochkönig | 28-03-2015 - 09:43

Carin L.

Michael heel erg bedankt voor je bijdrage van dit wintersportseizoen. Volgende week woensdag 1/4 vertrekken wij nog voor 1,5 week naar Bramberg. Hopelijk krijgen we niet alleen regen onder de 1600m. Zou ook leuk zijn als er nog wat sneeuw zou vallen. Ik weet dat het nog vrij ver vooruit is maar denk jij dat dit mogelijk zou zijn? Alvast bedankt voor je (voor deze winter laatste) reactie! Groetjes en tot oktober!

Carin L. | 28-03-2015 - 09:49

Nadia Mulder

We kijken weer uit naar Oktober!! Zelf ga ik begin Mei nog een week naar Val Thorens dus in april moeten we de dumpen zelf maar in de gaten houden :) bedankt voor alle mooie weerberichten!!

Nadia Mulder | 28-03-2015 - 10:36

Gitte

Val Gardena vandaag strak blauw prima sneeuw. Genieten!

Gitte | 28-03-2015 - 10:38

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Carin. Vanaf woensdag gevoelig kouder met flink dalende sneeuwval grens. Lange termijn ziet er winters uit met volop sneeuwkansen voor de noord en inner Alpine gebieden ;-)
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 28-03-2015 - 11:06

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Karen. We stoppen toch echt per 31 maart. Mocht er zich nog een bijzondere situatie voordoen dan volgt er wellicht nog een extra update.
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 28-03-2015 - 11:10

Serge P.

Het is inderdaad al een paar keer geopperd om iets langer door te gaan en later te starten..., hahaha

Serge P. | 28-03-2015 - 11:11

Snowboarder

Mannen van sneeuwhoogte bedankt weer voor alle input deze winter en tot oktober. Het wordt langzaam tijd voor een lekkere zomer.

Snowboarder | 28-03-2015 - 11:55

Sneeuwhoogte.nl

@iedereen, tot 30 april staat er bij iedere bestemming op de site en in de app een uitgebreide 7-daagse verwachting.

Sneeuwhoogte.nl | 28-03-2015 - 12:15

Martijn Sonnenberg

Michael, dank voor je inzet van afgelopen seizoen en je immer duidelijke weerberichten! Geniet van de zomer! Ik kijk nu al uit naar het moment dat jullie weer aanvangen met het winterweer!

Martijn Sonnenberg | 28-03-2015 - 12:44

Kathleen Abrahamse

Dank voor jullie prima informatie het afgelopen seizoen. Heb er dagelijks van genoten. Mooie zomer en tot het volgend seizoen!

Kathleen Abrahamse | 28-03-2015 - 13:04

Andreas Benning

Vielen Dank aus Bocholt an die Wettermänner in der Schweiz für die spannende Saison.Habe jeden Tag mit Freude die Berichte gelesen und freue mich jetzt schon auf den nächsten Winter wenn er denn kommt.Danke auch an alle User die jeden Tag ihre Fotos,Videos und Updates geschickt haben.An dieser Stelle aber noch ein besonderen Dank an Eric Krumhout für seine tollen Videos die ich mir mit Begeisterung angeschaut habe.Viele Grüße aus Deutschland sendet Andreas Benning

Andreas Benning | 28-03-2015 - 14:15

Patrick Vierwind

Dank voor de mooie berichten afgelopen winter,tot oktober

Patrick Vierwind | 28-03-2015 - 15:29

Anja de Bont

Mannen dankjewel voor jullie fantastisch weerbericht elke dag maar weer deze afgelopen winter! Top tot over7 maanden!

Anja de Bont | 28-03-2015 - 18:13

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Bedankt voor de reacties. Fijn om te lezen, en..... voordat je het weet is het weer oktober. Maar nu eerst op naar de zomer ;-)

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 28-03-2015 - 18:55

The Snowman

Heren weermannen heel hartelijk bedankt voor de mooie verhalen over hetbwintersportweer. Heb ook dit seizoen weer genoten van de site. Ben net terug van een weekje trois vallee en sluit ook het winterseizoen af.
Tot volgend ski jaar.

The Snowman | 28-03-2015 - 19:39

Dirk

Michael,
Het is altijd super om je weerbericht te lezen. Je kent je vak als geen ander. Ik kijk alvast uit naar het nieuwe winterseizoen. Maar zoals je zelf al zei; eerst de zomer. Geniet er van en tot binnen een paar maanden.

Dirk | 28-03-2015 - 20:20

Louis Gabreels

Bedankt weer voor de fantastische berichtgeving !!!

Louis Gabreels | 28-03-2015 - 22:53

Roel

Heren was weer te gek om de thrillers van het afgelopen seizoen mee lezen. Bedankt daarvoor en spreek jullie in oktober weer. En aan iedereen fijne zomerslaap.

Roel | 28-03-2015 - 23:59

Willem Bakker

Bedankt voor de mooie berichten. Tot volgend seizoen .

Willem Bakker | 29-03-2015 - 00:19

Bianca Vet

Dank voor jullie weersvoorspellingen. Ik vond het een leuke aanvulling op de wintersportvakantie. Geniet van de zomer en tot oktober.

Bianca Vet | 29-03-2015 - 08:18

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord