Sneeuwbuien voor de noordzijde

Wat een topdag was het gisteren zeg. Na de sneeuw van maandag startte de dag in de Franse en Italiaanse Alpen al vrij zonnig en vielen er vooral in het noordelijke en centrale Oostenrijkse Alpen aanvankelijk nog enkele sneeuwbuitjes. Later kwam ook in deze omgeving de zon er goed bij en was het genieten geblazen. Strakblauwe lucht in combinatie met verse sneeuw doet het altijd goed in de Alpen en was deze keer dus geen uitzondering. Vandaag is het weer een heel ander verhaal met sneeuwbuien tegen de noordelijke stau hellingen die zich ook inner Alpine kunnen gaan manifesteren. De zuidzijde blijft onverminderd Wetterbegünstigt met veel zonneschijn, en deze zon krijgt vanaf het weekend grip op het totale Alpenweerbeeld. Het Kaiserwetter keert terug op termijn!


Waanzinnig mooi plaatje uit de omgeving van Arosa via Twitter @Arosatweet

Ook genieten geblazen in Lofer in het Salzbürgerland

Kijk eens hoe hoog ik kan jumpen;-) @App Obertauern

Ook een topdag in Zell am See

Vandaag en ook morgen nog sneeuwbuien aan de noordkant
Als je de gordijnen in je appartement opent ziet de wereld er vandaag in de Alpen weer even totaal anders uit! Een lagedrukgebied trok de afgelopen nacht van Schotland richting het noorden van Polen en het bijbehorende occluderende front ( koufront dat warmtefront heeft ingehaald) slingert op dit moment dwars over de noordelijke Alpen heen. Op het hieronder geplaatste radarkaartje is ook de krul in de bewolking / neerslag ten noorden van Warschau mooi zichtbaar. Daar bevindt zich dan ook de kern van het sneeuw veroorzakende lagedrukgebied. De sneeuwval blijft vandaag de gehele dag actief tegen de noordelijke stau hellingen, en zal morgen meer als losse sneeuwbuien gaan vallen. De wind wordt later op de dag en vooral ook morgen helaas een thema, want deze ruimt  morgen naar noordelijke richtingen en gaat flink in kracht toenemen. Met temperaturen die schommelen tussen de -5 en 9 gr C op 2000m en rond de -12 à -15 gr C op 3000m in combinatie met de toenemende wind een kwestie van zeer goed aankleden!


Fraaie opname waarbij het frontale systeem mooi zichtbaar is. @Wetteronline

Volop sneeuw in Mittelberg / Kleinwalsertal via Hans ter Braak

Droog en zonniger op termijn
De lange termijn prognoses zien er aanhoudend veelbelovend uit! Het Azorenhoog maakt contact met zijn "broer" in het noordwesten van Rusland, waardoor sneeuw brengende storingen voorlopig geen kans meer hebben om het Alpenweer te gaan beïnvloeden. Actieve depressies worden tot een vrij noordelijke koers gedwongen en de bijbehorende straalstroom trekt zich boven Scandinavië terug. Mocht er iemand het idee hebben om na zijn wintersportvakantie de zon in Griekenland of Turkije te willen gaan opzoeken: niet doen! Daar gaat een plakkerige hoogtestoring het weerbeeld totaal verzieken dus zijn jullie alvast gewaarschuwd;-) Mooie vooruitzichten in ieder geval voor de Alpen dus, met vanaf het weekend zonnigere condities en beduidend minder wind. Laat maar komen dat Kaiserwetter. Een heel fijne dag nog!


Vanaf het weekend terugkeer van het Kaiserwetter. @ECMFW MeteoCentre

Vanaf het weekend droog en langzaam iets minder koud.
GFS ens prikpunt centrale Alpen

 

Informatie betreffende het lawinegevaar en sneeuwsituatie zie - Hier

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Wim V

Ik ben benieuwd naar de vooruitzichten voor volgende week. Donderdag naar Fiss en een portie Kaiserwetter zou super zijn na de dump deze week. Michael make my Day!

Wim V | 04-03-2015 - 08:38

Elsigen Metsch

Bedankt voor het bericht iedere dag opnieuw. Einde van de middag richting Adelboden. Kettingen en zaklantaarn als laatste inpakken dus...
Hoe zal het weer in Duitsland zijn? Of valt er daar voornamelijk regen?

Elsigen Metsch | 04-03-2015 - 08:41

Raymond Desjardijn

@ Wim V....Gaan zondag naar Fiss......Laat de Kaiserwetter maar komen.....eerst vandaag en morgen nog portie sneeuw en dan genieten maar......Ga al jaren week 11 naar Fiss.......altijd goed weer.......sneeuw zuidkant wordt wel papperig met de hele dag vol de zon erop....maar ach....Nordseite Fiss, Masner Serfaus, Scheid Serfaus altijd super.....En daarna lekker biertje vol in de zon bij de Hexenalm.........zucht.....wat zwaar gaan we het weer krijgen.

Raymond Desjardijn | 04-03-2015 - 09:03

Johann

De koudere lucht heeft het zwaar hier in Termen (1020mOberwallis). Grijs en grauw (trüb) en tot een hoogte van 1100 a 1200m regent het.

Johann | 04-03-2015 - 09:07

Skiwi The Fast

@Raymond Laat nog wat sneeuw over, hé, wij gaan pas de week daarna ;)

Skiwi The Fast | 04-03-2015 - 09:16

Rob van der Kamp

Volgende week naar La Plagne, ik zie dat de hogere temperaturen alweer van de vooruitzichten af zijn, hoewel dat elke dag veranderd natuurlijk, maar al die rode cijfers geven toch een ander gevoel dan de blauwe ;-) . En dat er geen zware sneeuwval wordt verwacht op de wisseldag lijkt me ook heerlijk (deel van het gezin zat vast met Kerst en mochten slapen in een sporthal ) Al met al lijkt het erop dat het helemaal top gaat worden !!!

Rob van der Kamp | 04-03-2015 - 09:32

Raymond Desjardijn

Tuurlijk Skiwi........Er ligt meer dan genoeg......

Raymond Desjardijn | 04-03-2015 - 09:48

Peppito @

Nog 1.5 week en dan richting monte rosa. Hopen dat het zonnige weer standvast is en de temps niet te hoog uit pakken.

Peppito @ | 04-03-2015 - 10:20

Wim V

@Raymond. Dat wordt idd wel afzien volgende week als ik de vooruitzichten nu zie. We krijgen vast een heeel 'naar' weekend in Fiss.

Wim V | 04-03-2015 - 10:38

Peter N

Het is te hopen met dat mooie weer wat er aan zit te komen dat de sneeuwlaag die in de Dolomieten ligt dik genoeg is om het kaiserwetter te overleven want daar is de laatste tijd niet veel bijgekomen dus dat is maar afwachten geblazen.nog 10 dagen en dan gaan we spannend maar wel lekkerrrr hoor? Gr Peter

Peter N | 04-03-2015 - 10:46

Ferry Schoenmaker

Nog even snel een skicreme factor 30 halen! Nog 2 nachtjes slapen en dan naar Solden yeahh

Ferry Schoenmaker | 04-03-2015 - 11:17

Anja Bekkers

vrijdag t/m maandag een weekendje naar Lofer. Kaiserwetter!!

Anja Bekkers | 04-03-2015 - 11:45

Raymond Desjardijn

@wim Dan gaan we je vast zien bij de hexenalm....Wij staan meestal op hoekje bij dj buiten....

Raymond Desjardijn | 04-03-2015 - 11:55

Jet J

Michael/Johan: Volgende week kaiserwetter, maar ook hoge temperaturen. Kunnen jullie aangeven wat voor gevolgen dit heeft voor de sneeuw? Graag ook voor de lager gelegen skigebieden. Maakt daarnaast Oostenrijk of Frankrijk nog iets uit?

Jet J | 04-03-2015 - 11:59

Birgit Giezenaar

Vrijdag op zaterdag naar Lermoos voor een week. Heb behoefte aan sneeuw en aan zon. Met deze vooruitzichten gaat dat helemaal goedkomen!!

Birgit Giezenaar | 04-03-2015 - 12:25

Harrie  v Dun

Hé Wim en Raymond
Nou ik ga ook naar Serfaus Hexenalm !!!!
maar dat wordt 19 maart
alleen ik hoop maar dat het rond die periode ook nog super omstandigheden zijn.
ik vind het toch maar weer spannend.
jullie enig idee ( de voorruitzichten) poeff
gr harrie

Harrie v Dun | 04-03-2015 - 13:39

Paula V.

Goede vooruitzichten voor volgende week.. Heb er helemaal zin in, de zonnebrand kan ook mee! :) Veel plezier iedereen die nog gaat!

Paula V. | 04-03-2015 - 14:26

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Jet. Oostenrijk oogt volgende week iets kouder dan de Franse Alpen. De zuidelijk lager gelegen hellingen krijgen het over het algemeen iets zwaarder ivm de toenemende zonkracht. Verder blijven de condities voor maartse begrippen redelijk tot goed. Lage RH ( relative humidity) en dat is ondanks de wat hogere temperaturen gunstig voor de sneeuw.
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 04-03-2015 - 16:44

Giel  de Kimpe

@ Peter Naber: geen nood. Al is het op de laagste gedeelten links en rechts wat groen en bruin, de pistes liggen er tot ver in april perfect bij. Altijd voldoende sneeuw en natuurlijk veel zon uren in de Dolomieten. Ik geef je volgende week wel enkele updates.

Giel de Kimpe | 04-03-2015 - 16:58

Peter N

Nou dat lijkt me hartstikke leuk Giel hier begrijp ik uit dat jij of jullie volgende week al in de Dolomieten gaan skiën ben erg benieuwd naar de updates bij voorbaat alvast bedankt en ik wens jullie hierbij een topskivakantie toe. Gr. Peter

Peter N | 04-03-2015 - 19:05

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord