Weekend koufront met sneeuw

Gisteren nam met het draaien van de hoogtestroming van zuid naar oost tot noordoost de neerslag aan de Alpenzuidkant af. Toch kon er lokaal nog 10 tot 15mm aan neerslag vallen die tot in de dalen als vaste vorm viel. Elders hadden we te maken met een inversie, veel vocht dus in de onderste luchtlagen die zich kenmerkte door lage bewolking en Hochnebel. Vooral in de bergen en inner-alpine scheen ook de zon geruime tijd. In de loop van de dag stroomde er met een noordoostelijke stroming (Bise) weer koudere lucht binnen die vooral in de onderste luchtlagen ook vrij vochtig is (Hochnebel).


Vooral in de bergen scheen gisteren ook de zon, Saint Sorlin d'Arves (via APP)


Prima vertoeven en weertje ook in Flaine, via mail -Wieger
 

Vandaag hebben we ook nog met de noordoostelijke stroming (Bise) te maken waarbij de koudere vochtige lucht tegen de Alpenhoofdkam stuwt. De gebieden rond en ten noorden van de Alpen hebben dan ook te maken met veel bewolking en Hochnebel. Op vrij uitgebreide schaal valt er  (lichte) sneeuw uit de bewolking, geen grote hoeveelheden maar genoeg voor een winterse feeling. De inner-alpine gebieden houden het meest droog en op veel plaatsen zal de zon door de Hochnebel heen breken. De zuidkant van de Alpenhoofdkam is het meest "Wetter begünstig", in de ochtend lokaal nog bewolking maar in de middag dan op steeds meer plaatsen zonnig.


Prima weer en pistes gisteren in de Dolomieten(Civetta)  meldde ons
Hanneke Bantje

Uitzondering hierop zijn de zuidoostelijke Alpen die nog te maken hebben met de invloed van de Middellandse Zee depressie (Adriatische Zee). De temperaturen liggen een stuk lager dan gisteren, zo vriest het op 2000 meter een graad of  6 tot 9 en op 3000 meter pendelt het kwik rond de -10 a -12 graden. Het nulgradenniveau bevindt zich algemeen tussen de 700 en 1900 meter. De hoogste waardes gelden steeds voor de Alpenzuidkant. Voor wat betreft de neerslaghoeveelheden zullen er zeker geen records worden verbroken. Mocht er 5 tot 10cm sneeuw gaan vallen zie dit dan als een "extraatje". 


Actuele radarbeeld Alpen (bron Wetteronline.de)

Koufront,  vooral sneeuw Alpennoordkant
Het weekend begint nog veelbelovend met vooral in de ochtend nog wat zon. De oostelijke Alpen hebben vooral in de ochtend nog te maken met meer bewolking en hardnekkig Hochnebel. Overdag kan het tijdelijk gaan opklaren. In de middag neemt in de westelijke Alpen de bewolking vrij snel toe op nadering van een storing (occlusie front). De bergen geraken geleidelijk in de wolken en het zicht wordt steeds minder. In de namiddag en avond gaat het tot in de dalen sneeuwen. De sneeuwval breidt zich in de loop van de dag verder naar het oosten over de Alpen uit. De gebieden ten zuiden van de Alpenhoofdkam zullen nauwelijks invloed van de storing ondervinden. Afgeschermd door de hoge Alpenhoofdkam blijft het hier droog en veelal schijnt ook de zon. In mindere mate geldt dit ook voor de inner-alpine gebieden (Wallis) waar het met een beetje geluk ook gewoon droog blijft.


GFS voor zatedag namiddag, frontale bewolking en sneeuw trekt afzwakkend
de Alpen over

Sterk toenemende sneeuwkansen
De sneeuwliefhebbers onder ons zullen de komende week ongetwijfeld aan hun trekken gaan komen. Met een vrij zuidelijk verlopende straalstroom gaan in verhoogde mate Atlantische storingen zich met het weer in grote delen van West Europa en ook de Alpen bemoeien. Vooral vanaf de tweede helft van de week en in het weekend lijkt het "bingo" met veel en wellicht heel veel sneeuw. Maandag gaat het al van start met een eerste front behorend bij een uitzakken hoogtetrog die over Duitsland trekt. Het bijbehorende warmtefront wordt nog voordat het goed en wel de Alpen zal bereiken of passeren overlopen door het sneller lopende koufront. Het daaruit ontstane zogenaamde occlusiefront zal maandag en dinsdag voor meer bewolking en sneeuw gaan zorgen. Woensdag overdag tijdelijk even rust voordat er in de avond een koufront met neerslag de  Alpen binnentrekt. De bewolking neemt weer snel toe en in de nacht en overdag gaat het van west naar oost sneeuwen.


GFS voor donderdag 29 januari, in eht grensgebied van de verschillende
luchtmassa's gaan veel neerslag (sneeuw)vallen

Donderdag en ook vrijdag zien we dat de polaire jet tijdelijk wat meer (noordwest)west-(zuid)oost georiënteerd net onder de Alpen door koerst en we precies in het grensgebied van de zachtere luchtmassa's ten zuiden daarvan en de koudere luchtmassa's ten noorden daarvan zullen komen te liggen. Juist op dit soort grensvlakken vindt het meest actieve weer plaats en dat zullen we dan ook gaan merken. Een warmtefront met een hoeveelheid veel vochtigere lucht gaat zich vooral in de periode van donderdagmiddag, vrijdag en ook zaterdag met het weer bemoeien. Het is dan uitermate onbestendig in vrijwel het gehele Alpengebied en het zal onophoudelijk en intensief gaan sneeuwen. Vooral het GFS is zeer optimistisch met dit scenario en de sneeuwval. Het model rekent tot zondag neerslaghoeveelheden die lokaal tot meer dan 250mm zullen oplopen (cumulatief).

GFS met enorme neerslaghoeveelheden tot zondag (cumulatief). Tot in de lagere
delen valt sneeuw, in de bergen is dan 150 tot 250cm Neuschnee mogelijk

Het ECMWF is zoals we van het model gewend zijn wat terughoudender met de neerslaghoeveelheden. Dit heeft ermee te maken dat het grensgebied van de jet wat noordelijker wordt berekend, minder activiteit dus. Ander gevolg daarvan is dat we vrijdag met een meer west component wat dieper in de zachtere lucht zullen komen.


Ook het ECMWF komt met grotere neerslaghoeveeheden maar duidelijke minder
dan het GFS, tevens ligt de sneeuwvalgrens vrijdag ook hoger (800-1200m)

In het weekend keert geleidelijk de rust weer wat terug doordat de hoogtestroming wat meer naar het noordwesten en begin volgende week naar het noorden gaat bijdraaien. De lucht wordt dan steeds kouder (polair) maar bevat ook wat minder vocht en is nog steeds onstabiel waardoor er ook dan periodiek steeds weer wat sneeuw zal vallen. Met het instromen van koudere lucht daalt de sneeuwvalgrens overal weer tot in de dalen en later ook het laagland en Alpenvoorland. Het bovenstaande scenario wordt in grote lijnen door zowel eht ECMWF als ook het GFS ondersteund.


Winterse setting (blokkade) met een koude noordelijke
stroming begin februar

Voor de sneeuw liefhebbers is vooral het GFS favoriet. Beide modellen laten begin februari ook een overgang zien van markant kouder winterweer. De zon liefhebbers zullen de komende periode wat minder aan hun trekken komen, het is de krenten uit de pap eten (zoeken) in de vorm van (zwakke) meetrekkende tussenhoogjes.

Tot zover voor vandaag, fijne dag en tot morgen maar weer met ook dan hopelijk weer mooie kaarten! Ciao

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.


Johann Geers, weerman Sneeuwhoogte.nl

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Mark (& Monique)

@snowman. wir sind unterwegs.

Mark (& Monique) | 23-01-2015 - 08:03

Wim V

Laatste dag Serfaus start met mist en lichte sneeuwval in het dorp.
Maar we gaan er weer een topdag van maken.

Wim V | 23-01-2015 - 08:16

Cheese  Curve

Konigsleiten 8:30 het sneeuwt sinds een uur licht. Vriest 3 graden, zon en overzijde bergen niet te zien.

Cheese Curve | 23-01-2015 - 08:25

Els Van Rillaer

Voor de belgen die richting Belgïe komen.
Net onder het vriespunt en voor zaterdag is er natte sneeuw voorspeld.

voor de rest tellen wij nog drie weken af om te vertrekken naar Westendorf - Skiwelt.

groetjes en een goedemorgen

Els Van Rillaer | 23-01-2015 - 08:30

Sonja Vdm

08.30 Zell am Ziller ook lichte sneeuw in het dal, ook zijn hier helaas de bergen niet te zien. Straks maar eens kijken hoe het er op de piste uit ziet. Na 2,5 dag zon en blauwe lucht mogen we eigenlijk niet klagen. We zullen zien wat deze laatste dag ons brengt.

Sonja Vdm | 23-01-2015 - 08:37

Niels  van Bockel

Update van mij vanuit La Plagne: strak blauwe hemel en de eerste toppen gloren op in de zon. Zie foto updates. Temps -8. Hopelijk blijft mijn laatste vakantie dag zo! Kaiserwetter! Gr Niels

Niels van Bockel | 23-01-2015 - 08:37

Marjo Reuver

Morgenochtend op weg naar Kaltenbach, maar lees net dat er op uitgebreide schaal ijzel wordt verwacht in Nederland voor vannacht en morgenochtend. Heeft iemand meer gedetailleerde info over deze voorspelling? Vanaf hoe laat moeten we daar rekening mee houden? Eventueel bekijken of we ons reisschema moeten aanpassen. Bedankt alvast!

Marjo Reuver | 23-01-2015 - 08:50

Edwin  van Eck

Marjo, zie berichtgeving van Johan bij het weerbericht van gisteren., toegevoegd stukje
Daar vind je de gevraagde info, tip: vrijdagavond vertrekken

Edwin van Eck | 23-01-2015 - 08:59

Skiwi The Fast

€Marjo Reuver Inderdaad vanavond al vertrekken. Lastig, maar je kan beter de nacht moeten doorrijden dan heel de dag een sneeuw-/ijzelfront te volgen.

Skiwi The Fast | 23-01-2015 - 09:07

aadje bergmans

goedemorgen allemaal.

dit zijn leuke berichten...ben heel benieuwd hoe het er volgende week uitziet.. komen ze deze keer wel uit.. de sneeuwdumps. laten we het hopen. zo zie je maar dat het toch nog allemaal goed komt deze winter. jammer voor het zuiden, maar die hebben verleden jaar zoveel gehad, dat ze de aankomende 5 jaar niet meer aan de beurt komen. . (geintje). wij gaan misschien in maart nog even naar het zuiden. dolomieten waarschijnlijk,. dus laat maar komen hoor.
prettige dag allemaal. ik ga even de ruiten krabben.

aadje bergmans | 23-01-2015 - 09:10

Marjo Reuver

Hoi Edwin en Skiwi, bedankt voor de reactie. Ik ga kijken of het gaat lukken om vanavond te vertrekken.

Marjo Reuver | 23-01-2015 - 09:15

Jeffrey Laan

Ziet er goed uit! Zwitserse meteo gaat hier alleen nog totaal niet in mee. Hoe kan dat?

Jeffrey Laan | 23-01-2015 - 09:16

Erik T

@Marjo ,www.wetteronline.de/fotostrecken/2015-01-22-sn?part=single
en voor alle laaglanders die off-piste willen gaan poederen : Weet wat je doet lawine.tirol.gv.at/schnee-lawineninfo/unfaelle/ verder gewoon veel skiplezier en genieten!

Erik T | 23-01-2015 - 09:23

Johann

@Jeffry - Waar gaan ze niet in mee?

Johann | 23-01-2015 - 09:24

Martijn Sonnenberg

Bizarre accumulaties van de GFS run voor eind volgende week. Weet niet of we daar op zitten te wachten... De meter sneeuw van de EC lijkt me ook genoeg, hoewel de warme sector veel gebieden wat minder gunstig zal uitwerken...
Prikkelend weerbericht Johann! De krokusweken staan voor de deur maar ziet er naar uit dat de noordelijke gebieden nog hard moeten werken om weer bereikbaar te zijn tegen die tijd! ;)
Is de koude-inval die lijkt te ontstaan in glazenbollenland ook voor de lage landen nog relevant? of gaan we zoals het knmi-weerbericht suggereert naar langjaarlijkse gemiddelde temperaturen terug (6 gr overdag, 's nachts rond 0)

Martijn Sonnenberg | 23-01-2015 - 09:36

robert wilke

We vertrekken vannacht, richting Silberleiten (gerlosplatte), ben dan ook al weken de boel aan het volgen. Heb er echt zin in, het zal wel weinig zon worden en veeeeeel sneeuw.
Probeer jullie op de hoogte te houden van de situatie aldaar.
gr Robert.

robert wilke | 23-01-2015 - 09:42

Jack E

Ja hallo...:P We willen skiën toch;) hahaha die zon is lekker maar liever bewolkt/sneeuw en goede pisten dan ZON en groene hellingen... haha was ook erg blij dat het met Oud&nieuw zoveel gesneeuwd heeft! Nog 4 weken:D
Fijn weekend allemaal!

Jack E | 23-01-2015 - 09:50

Wouter Geels

Vannacht naar la plagne, benieuwd hoe het aankomende week gaat lopen! Als er echt zo veel sneeuw valt kan de reis terug wel eens lang duren...

Wouter Geels | 23-01-2015 - 09:55

M DR

Goedemorgen johan

Wordt er ook nog sneeuw verwacht in de gebieden dichter bij NL? Zie je ook nog wintermogelijkheden in NL?

Gr

M DR | 23-01-2015 - 09:59

Marjo Reuver

@Erik T, bedankt voor de link, dit is overduidelijk, we gaan vanavond rijden. Bedankt!

Marjo Reuver | 23-01-2015 - 10:13

Wim Danhof

Dit lijkt niet het jaar van de Dolomieten qua hoeveelheid sneeuw; eind volgende week maar hopen op GFS (halve meter) en niet op ECMWF, want in de dalen licht er nog bar weinig

Wim Danhof | 23-01-2015 - 10:21

Cheese  Curve

@ Robert Wilke wb berichtgeving kan je het stokje van mij overnemen,zoals ik dat op mijn beurt met Luc Cap heb gedaan. Fijne vakantie gewenst en ik blijf benieuwd of de verwachte dump volgend week ook daadwerkelijk gaat plaatsvinden.

Cheese Curve | 23-01-2015 - 10:30

Johann

@M DR Jazeker, vandaag wordt er hier en daar alweer geschaatst op natuurijs (Doornsche Ijsclub) Morgen gaat het sneeuwen, in binnenland valt er 5 tot 10cm! Later op de dag dan ijzel en regen(en dooi). Op termijn ook in Nederland weer kouder. De winter is nog niet voorbij!

Johann | 23-01-2015 - 10:34

Jeffrey Laan

@johan in de sneeuwdump van volgende week. Ze geven überhaupt maar 10 cm voor het berneroberland t/m dinsdag.

Jeffrey Laan | 23-01-2015 - 10:35

Johann

@Jeffry De sneeuw voor zaterdag en ook maandag stelt niet al te veel voor. Pas vanaf donderdag wordt er veel neerslag verwacht (dump). Overigens berekent het ECMWF voor de Berner Alpen 10 tot 25cm neeuw tot woensdag. Elders langs de centrale hoofdkam lokaal 20 tot 40cm

Johann | 23-01-2015 - 10:54

Patrick Claassen

Hey Johan
Kan jij mij misschien vertellen hoe het weer word in ischgl wij vertrekken 29 ste januari voor 4 dagen krijgen we 4 dagen alleen maar sneeuw of is het ook nog droog met kerst hadden we niks in westendorf en nu zeker 4 dagen alleen maar sneeuw laat me aub wat horen

Patrick Claassen | 23-01-2015 - 10:58

Dimitri Degezelle

Volgende week zaterdag morgen vertrek in naar Obergurgl, ziet er goed en niet goed uit. Hopelijk zal de Fern pass niet gesloten zijn en hopelijk geraak ik er ! Aan sneeuw zal het niet ontbreken in ieder geval, dikke, vele en overal !

Dimitri Degezelle | 23-01-2015 - 11:02

Luc  Cap

@ Cheese Curve : goede reis terug morgen.
Toch raar dat er steeds sneeuw voorspeld wordt in of tegen het weekend...
Laat het maar lekker sneeuwen.
Hier in België nu lichte motsneeuw rond 0 gr C.
Morgen wordt er natte en droge sneeuw voorspeld in Vlaanderen, daarna regen natuurlijk...

Luc Cap | 23-01-2015 - 11:18

Berry Zonnebeek

Al dat sneeuw geweld ziet er goed uit, met name de dump op donderdag en vrijdag. Ik zie tegen die tijd helaas wel een piek in temperaturen, hoe groot is de kans dat de dump als een plensbui naar benenden komt?

Berry Zonnebeek | 23-01-2015 - 11:31

Michel Roelfsema

Goed nieuws al met al, een dump en een dalende sneeuwgrens. Nog vier week dan weer richting Saalbach.

O ja zit eenklein foutje in bij de derde weerkaart staat hetvolgende onder:

"GFS voor donderdag 29 januari, in eht grensgebied van de verschillende
luchtmassa's gaan veel neerslag (sneeuw)vallen"

Voor het grensgebied staat eht i.p.v. het.

Michel Roelfsema | 23-01-2015 - 11:35

Niels Kuip

Wij vertrekken over 2 uurtjes richting Gerlos. Ongelofelijk veel zin aan. Zal zorgdragen voor de nodige updates.

Niels Kuip | 23-01-2015 - 12:08

Kevin B

Over 2 weken naar Kaltenbach, heerlijk vooruitzicht dit! ?

Kevin B | 23-01-2015 - 12:17

Jeffrey Laan

Bedankt voor de update Johan! Laat maar komen dan vanaf donderdag!

Jeffrey Laan | 23-01-2015 - 12:18

Kris Mampaey

@Johann, Kan je ons nog een update bezorgen ivm het reisverkeer voor morgen ?
We zijn met een groep van 8 personen en kunnen niet vroeger vertrekken. Hopelijk krijgen we niet teveel ijzel voorgeschoteld. Liever droge sneeuw, wat nog prima rijdbaar is.
We kiezen een traject via Charleroi, over Reims en zo naar Dijon, om te eindigen via Lyon in Tignes. Dit lijkt me de route met een minimum aan neerslag. Klopt dat ?

Kris Mampaey | 23-01-2015 - 12:27

Johann

@Kris -Kijk eens bij het weerbericht van gisteren (onderaan) Update 21h00 "www.sneeuwhoogte.nl/wintersportweer/528/2015-01-22/Winter+gaat+tandje+hoger+schakelen"

Johann | 23-01-2015 - 12:30

Landhaus Sonnheim Lofer

update Lofer - Net terug van een paar uurtjes skien. Door de Nevel in het skigebied was het erg rustig vanmorgen,..... perfect dus. Als je het niet erg vindt om met dit weer te skien dan zijn dit de momenten. En niet onbelangrijk het lijkt erop dat we volgende week meer van dit soort dagen gaan krijgen en er dan ook weer buiten de pistes mooie runs gemaakt kunnen worden. Vanmorgen nog op de grubhorndl geweest maar de condities daar laten te wensen over. Pistes die van daaruit vertrekken zijn allen niet geprepareerd hetgeen te maken heeft met een te dunne sneeuwlaag. Zolang er geen sneeuw bijvalt (duurt niet lang) alleen aan te bevelen voor diegenen die goed op de skies Staan ;) Op dit moment is het in het dorp 1 graden boven nul in het skigebied 6 graden onder nul met af en toe lichte (mot) sneeuwval. De nevel zit behoorlijk vast in het dal en de ervaring leert dat die vandaag ook niet meer zal verdwijnen.

Grüß aus Lofer - Rob

Landhaus Sonnheim Lofer | 23-01-2015 - 12:31

Kris Mampaey

@Johann, bedankt ! Het zal spannend worden !

Kris Mampaey | 23-01-2015 - 12:54

Johann

@Rob -"Bise" Rob, alle ingrediënten voor hardnekkige Hochnebel. Zelfs hier in Wallis (normaal meestal weinig last van Hochnebel) taaie Hochnebel met bovengrens tot 2000M

Johann | 23-01-2015 - 12:57

Luc  Cap

Het sneeuwt nu in Antwerpen. Dacht dat dat pas voor morgen zou zijn

Luc Cap | 23-01-2015 - 13:09

Johann

@Luc -Wat er in Antwerpen naar beneden dwarrelt is zgn "industrie" sneeuw, anders gezegd uitsneeuwende mist.

Johann | 23-01-2015 - 13:26

Landhaus Sonnheim Lofer

@ Johann - moeten we mee leren leven ,..... ;)

Landhaus Sonnheim Lofer | 23-01-2015 - 13:55

Matel DW

Woensdagnamiddag vertrek naar..?..met 3 personen tot zondag, ik hoop dat er zal kunnen geskied worden! Wind? Te veel sneeuw? Ik volg het weerbericht zeer nabij om dinsdag de knoop door te hakken naar welk skigebied we zullen trekken. Suggesties voor short-ski vanuit Antwerpen zijn altijd welkom in functie van te verwachten open gebieden tegen dan!

Matel DW | 23-01-2015 - 14:05

Rein van Kats

@Johann klopt het dat ST Moritz in de tweede helft van volgende week minder last heeft van de enorme sneeuw en dus ook beter weer gaat hebben komende week? Ik zie dat op de voorspellingssites en op de lokale pagina. Misschien nog een optie voor mij om ergens nog een extra dagje skiën mee te pikken.

Rein van Kats | 23-01-2015 - 14:32

Carin L.

Update vanuit Bramberg: hele dag lichte sneeuwval. Boven geen zicht. Onder de 1700 m gaat dat beter. Vandaag alleen gerodeld. Ging super. Alleen bovenste stuk wat minder omdat je geen hand voor ogen zag. Maar desalniettemin een leuke dag gehad! Groeten uit Bramberg

Carin L. | 23-01-2015 - 14:59

robert wilke

Hallo cheese curve, goede reis terug en ik zal proberen om het stokje goed over te nemen.
gr Robert.

robert wilke | 23-01-2015 - 15:04

The Snowman

@mark goede reis en hopenlijk ben je er al. Doe ze de groeten daar in kaltebac/ried. Veel skiplezier komende week aan de sneeuw zal het niet liggen er komt genoeg. Ik blijf je verslag komende week volgen.
Groet

The Snowman | 23-01-2015 - 15:33

dave van den Brink

Zondag 1 feb naar Westendorf!! Met de sneeuw zit het dus wel goed zo te zien.
Alleen gaan we vliegen hopen dat het dan wat mee valt zodat we rustig kunnen landen op Innsbruck

dave van den Brink | 23-01-2015 - 16:12

Pieter Masson

Joepie wetter com geeft donderdag vrijdag 200 mm neerslag in meribel ,sneeuw genoeg tot Pasen

Pieter Masson | 23-01-2015 - 16:41

Eric Kromhout

Helemaal vergeten dit hier in de ochtend te delen.
Bijgaand een update uit Saalbach Hinterglemm Leogang.

www.youtube.com/watch?v=xxV2G4T0naY

Eric Kromhout | 23-01-2015 - 16:58

Wim V

Update Serfaus. Vandaag op onze laatste dag zeer lastig skiën ivm de mist op groot deel van de piste. De wolken bleven de hele dag om de bergen hangen en gaven lichte sneeuwval.
Op naar de volgende skivakantie.

Wim V | 23-01-2015 - 17:18

Rob Klok

Hoi Wim V. Zijn we elkaar vandaag vast tegen gekomen in Serfaus. Hoewel, met die mist..:-) uiteraard hadden wij dezelfde last. Leuke tip voor als je in Serfaus effe niet wilt skiën: huur boven bij de Komperdellbahn voor zes Euro een sleetje en ga de rodelbahn een paar maalmaf. Sleetje mag in de lift en je mag hem ook beneden inleveren. Lol gegarandeerd!

Rob Klok | 23-01-2015 - 17:48

Erwin Van Dyck

Vertrekken morgenavond naar Saint Sorlin d'Arves ! Komt dit goed? Rit er naar toe alsook verblijf as such bedoel ik? Johann wat kan je ons mee geven ? Alvast bedankt voor de steeds heldere inzichten ! Grtz, Erwin PS : nog iemand die vanaf zaterdag richting Saint Sorlin trekt? Zien elkaar daar!

Erwin Van Dyck | 23-01-2015 - 17:56

Tobias Bijkerk

@eric Geweldig, mooie update! En wat een condities! Nog drie weken en dan sta ik daar ook:)

Tobias Bijkerk | 23-01-2015 - 18:05

Bouke B

Johann, kun je misschien nader ingaan op de evt zachte lucht volgende week met de berekende megadump voor Portes du Soleil en omgeving . Zou knap vervelend zijn als het in vloeibare vorm valt!

Bouke B | 23-01-2015 - 18:12

Sneeuwhoogte.nl

Per abuis hebben we de laatste reactie (update over Portes du Soleil) verwijderd! Dit was uiteraard niet de bedoeling.

Onze excuses!

Sneeuwhoogte.nl | 23-01-2015 - 18:44

Bouke B

En wat stond daar?;)

Bouke B | 23-01-2015 - 19:18

Mark (& Monique)

Vanochtend 7 uur vertrokken en vanmiddag om 15.30 uur bier en schnapps in Ried / Kaltenbach. Prima reisdag! Veel succes voor diegenen die morgen reizen, hopelijk valt het mee.

Mark (& Monique) | 23-01-2015 - 19:51

Johann

@Bouke -Ik zou me geen zorgen morgen, ik denk zelfs dat boven de 800 a 1000 meter alles gewoon in vaste vorm gaat vallen. Dit heeft oa ook te maken met het feit dat een warmtefront betreft!

Johann | 23-01-2015 - 19:58

Bouke B

Dankje voor je reactie Johann!

Bouke B | 23-01-2015 - 20:37

Anja Bekkers

Vandaag een mistige dag in Rohrmoos / Schladming. Toch goed kunnen skieen. Op dit moment sneeuwt het en te hopen dat er een flinke pluk bijvalt. Pistes zijn erg hard maar worden heel goed geprepareerd. Morgen weer naar huis, super week gehad.

Anja Bekkers | 23-01-2015 - 20:47

ilse nijhof

Inmiddels in de buurt van frankfurt in een hotel
Morgen ochtend vertrek naar PDS! We verwachten aan het eind van de ochtend aan te komen
Ik hou jullie op de hoogte!

ilse nijhof | 23-01-2015 - 21:02

Tobias Bijkerk

@ilse Goede reis verder morgen!

Tobias Bijkerk | 23-01-2015 - 22:43

Harry Rutgers

Gisteren en vandaag super ski weer strak blauwe lucht, geen wind en super sneeuw in Zermatt

Harry Rutgers | 23-01-2015 - 23:16

Els Van Rillaer

Welke mensen gaan hier nog tijdens de krokusvakantie skien in skiwelt. Bij ons in Belgie start de krokusvakantie / voorjaarsvakantie (carnavalsvakantie) op zaterdag 14 febrauri 2015.

Els Van Rillaer | 24-01-2015 - 08:04

Roel

Het sneeuwt in Drenthe en niet zo'n klein beetje ook denk nu al 4 a 5 cm

Roel | 24-01-2015 - 08:24

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord