Opkomende Südstau

De al dagen geleden aangekondigde Südstau staat dan eindelijk klaar om de zuidelijke Alpen te gaan veroveren. Ondanks dat de diverse modellen af en toe nogal wispelturig zijn met hun atmosferische berekeningen, ziet het plaatje er sneeuw technisch nog steeds veelbelovend uit. Ook de temperaturen blijven de komende periode op het belangrijke 850 hPa niveau (1500m) ruimschoots onder het vriespunt, en mogen we met een gerust hart stellen dat de Alpen diep de winter in gaan duiken!


Mooie dag gisteren in het Oostenrijkse Hinterglemm

Panorama vanaf Corvatsch richting Monterosa via Daniël Heijne

Corviglia boven St.Moritz. Daniël meldt nog nooit zo weinig sneeuw gezien
te hebben. Hopelijk komt hier spoedig verbetering in!

Imposant koufront
De satelliet beelden waren de afgelopen 24 uur echt om te smullen. De diepe stormdepressie die zich op de noordelijke Altantische Oceaan ontwikkelde, heeft vooral in delen van het Verenigd Koninkrijk goed huisgehouden. West Europa kreeg hier ook een flinke veeg van mee, al waren de windsnelheden veel minder dan voor onze buren aan de andere kant van de Noordzee het geval was. Het imponerende polaire front front, verplaatste zich op grote hoogte evenwijdig aan de bovenstroming (zogenaamde slepende beweging), waardoor het echt urenlang achter elkaar bleef regenen.


Stormdepressie in beeld. Zo mooi zie je ze niet vaak! @Nasa

Infrarood opname, met een wolkenband die zich uitstrekt van zuidwest
Portugal tot aan het noorden van Scandinavië! @BuienRadar

Bakken met sneeuw voor de zuidzijde
Een snelle blik op de radar tovert een vette glimlach op mijn gezicht. De eerste sneeuwecho's zijn waarneembaar en in de aanvoerrichting ligt een enorm gebied met vochtige luchtmassa's klaar om tegen de zuidelijke Alpen op te gaan knallen! Als we de te verwachte sneeuwhoeveelheden er eens bijpakken zien we vooral dat het Amerikaanse GFS er flink veel zin in heeft. Dit model berekent t/m zondag ruim 1.5m poeder tegen de gunstig georiënteerde stauhellingen in het zuiden van Tessin het noorden van het Italiaanse Lombardije. Verdere cijfers: Franse Alpen gemiddeld tussen de 30 en 50cm met de nadruk op de zuidelijke Hautes Alpes hellingen, Italiaanse Dolomieten en Venetiaanse Alpen tussen de 50 en 80cm. In hoeverre de iets meer beschermde inner Alpine gebieden gaan profiteren is meestal een kwestie van nowcasten in dit soort situaties, maar ik verwacht hier toch ook gemiddeld tussen de 20 en 40cm neuschnee. De noordzijde ligt zoals jullie begrijpen deze keer beschut en zogenaamd "Wetterbegunstigt", maar ook hier zal toch wel wat sneeuw gaan vallen waarbij de Oostenrijkse Vorarlberg er vrij positief uit lijkt te gaan springen.


Vochtige luchtmassa's onderweg naar de Alpen. Sneeuw!

Mooie bonte kleuren in het sneeuwverwachtings kaartje! De 1 metergrens
wordt in een aantal gebieden makkelijk gehaald.

Later weer droger
Het hoogtepunt van de staufase wordt in de westelijke zuidzijde vannacht en zaterdagochtend verwacht en deze zal zich dan in de loop van de ochtend steeds verder oostelijk richting Italiaanse Dolomieten gaan manifesteren. Op zaterdagnacht begint de bewolking in les Alpes Maritimes al voorzichtig te breken, en deze trend zet zich dan op zondag vanuit het westen verder voort. Iets verder de weerkaarten in speurend blijven de Alpen voorlopig diep in de koudere polaire lucht liggen. De straalstroom meandert vrij zuidelijk onder de Alpen langs, waardoor de trend aanhoudend winters blijft. In het algemene circulatie patroon zien we hogedruk boven de Azoren en het noordwesten van Rusland liggen. Midden Europa ligt in deze setting in een soort zadelgebied, waarbij koude lagedrukgebieden van tijd tot voor de nodige sneeuwval kunnen gaan zorgen. Goede vooruitzichten dus, en gaan we eerst eens genieten van de zich nu aandienende staufase! Een heel fijne dag nog.


De trend voor het midden van de week. De Alpen volop in de koude lucht
 en van tijd tot tijd sneeuwval. @ECMWF @MeteoCentre


Staufase is al begonnen in het Italiaanse Madesimo. In deze omgeving
wordt de komende 48 uur de meeste sneeuw verwacht

 

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Reageren op het weerbericht is alleen nog mogelijk als je bent ingelogd!

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Anja de Bont

@Michael kan je iets over de situatie onderweg vertellen wij reizen komende zondag af naar St Anton, moeten we rekening houden met verkeershinder i.v.b sneeuwval! Groetjes Anja

Anja de Bont | 16-01-2015 - 08:24

Machiel Jeurissen

Laat maar komen die hap (sneeuw)! Over 2 weken op naar Selva.

Machiel Jeurissen | 16-01-2015 - 08:25

Stefan Kaptein

Mag ik hier de zuidkant van de alpen gaan feliciteren met de broodnodige dump. Ik moet alleen weer met lede ogen aanzien dat de noordkant er nog steeds op veel plekken matig tot slecht bij ligt. Het zou toch lekker zijn als alle gebieden gaan profiteren, maar met deze südstau en de constante westcirculatie blijft het kwakkelen voor de noordkant. Gelukkig hebben we sneeuwkaninnen nog, maar ik heb toch liever hetzelfde beeld als de zuidkant gaat krijgen. Maar wie weet waar de weermannen mee gaan komen.

Stefan Kaptein | 16-01-2015 - 08:28

Guido

In Vars-Risoul is het al begonnen met sneeuwen.Eidelijk hoeraaaa!!!!!!

Guido | 16-01-2015 - 08:48

Luc  Cap

Update vanuit Gerlos : -2 gr C in het dal, +2 op de Berg.
Zonnig met wat sluierwolken. Morgen verwacht men hier zo'n 20-30 cm sneeuw.
Vandaag eens naar de Gerlosplatte en Köningsleiten.

Luc Cap | 16-01-2015 - 09:04

Marco De Graaf

Over een paar uur in de auto naar de Dolomieten. Mijn gebeden zijn gehoord. Voor alle medegenieters die komende week in de dolomieten zit. Heb net zoveel plezier als ik :)

Marco De Graaf | 16-01-2015 - 09:34

Wessel

Bepaalde gebieden in Tirol kleuren nu ook mooi rood op de sneeuwverwachting. (zillertal!, Achensee, Inntal. Otztal)

Wessel | 16-01-2015 - 09:41

Niels Kuip

Goedemorgen wintersportfans en Johann en Michael in het bijzonder! Dank voor de uitgebreide en zeer informatieve weerberichten. Ik lees hier al een hele tijd vol interesse de weerberichten en de reacties mee. Schitterende voorpret. Vond het inmiddels tijd worden voor een reactie, dus bij deze. Volgende week vrijdag vertrek ik zelf met een groep vrienden richting Gerlos. Ontzettend veel zin aan. Dus Luc en Cheesecurve blijven updaten ;), wordt hier zeer op prijs gesteld. Met de sneeuw lijkt het wel goed te zitten! Kan niet wachten tot ik op de ski's sta. Aan allen die dit weekend op wintersport gaan: ontzettend veel plezier!

Niels Kuip | 16-01-2015 - 09:46

Wim V

Onderweg naar Serfaus. Zie dat er morgen pakkie sneeuw gaat vallen. Volgende week kou en zon: Kaiserwetter! Dank Sneeuwmannen!!

Wim V | 16-01-2015 - 09:47

X G

Zondag naar Ischgl, mooi dat er nog wat sneeuw bijkomt (alhoewel het in verhouding met andere gebieden vrij weinig lijkt te zijn)...

Kan iemand aangeven hoe het momenteel met de pistes gesteld is?

X G | 16-01-2015 - 09:59

Jesper de Boer

Beste Johann en Michael, de jetstream pakt nu ook de Pyreneeën mee als ik het goed zie, maar in hoeverre levert dit hier sneeuw/dumps op voor de komende periode?

Jesper de Boer | 16-01-2015 - 10:05

Roy .

Vanavond vetrekken naar Saalbach! Ziet er top uit, morgen een verse laag sneeuw en zondag de eerste skidag!

Roy . | 16-01-2015 - 10:11

Dries Livigno

In Livigno is het ook al volop aan het sneeuwen !!!

Dries Livigno | 16-01-2015 - 10:16

Patrick Wallaert

Michael,

je geeft voor volgende week aan dat de Alpen in de koude lucht blijven met van tijd tot tijd sneeuwval ( allicht geen grote hoeveelheden )
Als ik dan naar de weerberichten kijk voor hier in ons Belgenlandje dan wordt er eigenlijk een hele periode geen neerslag meer gegeven voor volgende week .
Natuurlijk liggen wij heer een kleine 1000 km verwijderd van de alpen, maar dikwijls is het toch zo dat als het hier droog is het meestal in de alpen ook vrij droog is ( behalve misschien de zuidkant als een zuidstuwing is )
Zou er dan nog wat sneeuw kunnen vallen in de Noordalpen volgende week , al is het maar 10cm ??

Patrick Wallaert | 16-01-2015 - 10:21

Matthijs van Wijk

Ziet er allemaaal weer top uit ja verandert met de dag maar nu gaat het goedkomen voor saaalbach cm of 30 lekker zeg ..vannacht gaan we rijden zijn we ruim voor de middag in saalbach meeste gaat vallen na de middag dus dan hopelijk zonder files nou mensen veel ski plezier

Matthijs van Wijk | 16-01-2015 - 10:27

Karen G

Michael, hoe zit het met sneeuwvooruitzichten in het zwarte woud (feldberg)? Er zijn momenteel weinig pistes open en zoveel is er precies ook niet voorspelt. We vertrekken woensdag.

Karen G | 16-01-2015 - 10:32

Dennis  Dolomieten

Ziet er mooi uit allemaal! Op naar Val Gardena. En iedereen die gaat een fijne vakantie toegewenst.

Dennis Dolomieten | 16-01-2015 - 10:33

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Jesper. Geen echte Sneeuwdumps. Wel periodiek kans op sneeuwbuien vanwege de ligging van de Pyreneeën tav het circulatie patroon. Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 16-01-2015 - 10:44

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Patrick. De Alpenlanden liggen de komende week in een zogenaamde koude golfdal situatie onder invloed van lagedrukgebieden. Een nieuwe staufase lijkt er met de vlakke luchtdrukverdeling niet in te zitten. Iets betrouwbaars tav de sneeuwkansen is op deze termijn nog niet te geven.
Vr gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 16-01-2015 - 10:50

Peppito @

Dank weer michael!!! Mooie vooruitzichten zeg! Sneeuwval pds valt toch wat tegen als ik het zo lees. Wat verwacht je 10tot20cm? We vertrekken vanacht!

Peppito @ | 16-01-2015 - 11:03

Anja Bekkers

Vanmiddag naar schaldming, eerst overnachten in Lenting bij Ingolstad en morgen vroeg verder.
We hebben er zin in, er kan goed geskied worden. Nog meer sneeuw de komende dagen.

Anja Bekkers | 16-01-2015 - 11:17

Niels  van Bockel

Vannacht naar La Plagne! Heerlijke vooruitzichten! Ik hou jullie op de hoogte mbt reisweer en updates!

Niels van Bockel | 16-01-2015 - 11:23

Timo Schoon

Zondag richting Königsleiten, we komen aan als de laatste vlok gevallen is, perfect timing! We zullen updaten, veel plezier iedereen!

Timo Schoon | 16-01-2015 - 11:24

yvan VDE

Is er ook wat bij voor Mayrhofen ?

yvan VDE | 16-01-2015 - 11:31

Niels Kuip

Timo, zie de updates met veel belangstelling tegemoet!

Niels Kuip | 16-01-2015 - 11:43

Luc  Cap

Update Gerlos : vanwege de hevige wind zijn er verschillende pistes en liften gesloten oa Stoanmandl.
Opkomende bewolking nu.
Verse sneeuw voor morgen verwacht.
Veel plezier iedereen. Ik heb mij alvast enorm geamuseerd deze week.

Luc Cap | 16-01-2015 - 11:54

Els Van Rillaer

zijn er mensen die richting westendorf rijden.

Els Van Rillaer | 16-01-2015 - 11:54

Paul ter Huurne

We willen morgenochtend (za 17-1) vroeg vertrekken naar Seefeld in Tirol. Hoewel dat aan de noordkant ligt en vrij dicht tegen de Duitse grens is het dan wel verstandig dat te doen? Of beter de zondag rijden?

Paul ter Huurne | 16-01-2015 - 11:54

Inge Schoone

@simba, wij vertrekken zondag naar Westendorf, zal proberen wat updates te geven volgende week

Inge Schoone | 16-01-2015 - 12:44

Landhaus Sonnheim Lofer

update Lofer - vanochtend opgestaan met een strak blauwe lucht, paar graden onder nul in het dorp en ook in het skigebied onder nul. Belangrijkste pistes zijn goed te skien vandaag, dalafdaling vanaf het middenstation gesloten. Heb deze vanochtend geskied en is voor de minder geoefende skier niet Meer aan te bevelen veel ijs op de piste, slechte stukken, Buiten de piste echter nog goede mogelijkheden om naar beneden te skien en de slechte stukken te ontwijken. Op een plek is de dalafdaling bijna verdwenen en ligt er nog een smal spoortje van ongeveer 50 cm breed. Wordt dus tijd dat het kouder wordt :)

@ Stefan Kaptein, je hebt gelijk, we hebben aan de Noodkant langzaam aan een keereen echte dump nodig. Teveel pistes, ook in de omliggende gebieden moeten het doen met een harde ijzige base,...... Laten we hopen dat daar de aankomende weken wat verandering in komt in de vorm van natuur sneeuw! Sneeuwkanonnen blijft uiteindelijk maar een hulpmiddel,........

Grüß aus Lofer - Rob

Landhaus Sonnheim Lofer | 16-01-2015 - 12:51

Sven D-man

Update les Deux Alpes : pistes gesloten wegens stormachtige wind..alles ziet ook treurig bruin in het dal hier...hopelijk worden we morgen wakker in wit dorpje en met minder wind zodoende we er kunnen invliegen!

Sven D-man | 16-01-2015 - 12:52

M .

@ Xavier. Gisteren was ik in Ischgl. De meeste pistes zijn, vooral 's-morgens, redelijk tot goed. Vooral rond Idalp en boven Alptrida goede condities. Ook de zwarte pistes D1 en D2 kan ik je aanraden. Pistes die meer in de zon of wind liggen, zijn soms hard en buckelig, bijv bij E4 Gampenalp en C5 Greitspitz.
Hopelijk komt er sneeuw bij dit weekend, in ieder geval veel plezier!

M . | 16-01-2015 - 12:54

Joey P

Morgen eindelijk naar la plagne !! Als de mogelijkheid er is hou ik jullie op de hoogte met fotos en weer updates!

Joey P | 16-01-2015 - 13:31

Rob Klok

Goede begrijpelijke voorspellingen. Complimenten! Morgen naar Serfaus. Voor de eerste keer gaan we met het vliegtuig naar Innsbruck en dan met een auto verder. Zou ik voor Serfaus sneeuwkettingen nodig hebben?

Rob Klok | 16-01-2015 - 14:01

 Joeri L

Een poeder dump is geweldig voor de mensen van de zuidkant. Het nadeel in 1 keer zoveel sneeuw is de weg er naar toe files gesloten passen en wat te denken dat de pistes dan moeilijk te prepareren te zijn. Maar dat mag zeker de pret niet drukken heel veel plezier voor de mensen aan de zuidkant en ben erg benieuwd naar de foto's van ingesneeuwde huizen auto's ect ect -:)))) rij voorzichtig allemaal

Gr Joeri

Joeri L | 16-01-2015 - 14:06

Martijn vd Berghe

@rob klok: misschien het laatste stuk vanaf afslag Ladis heb je ze nodig.... Ik zou ze in elk geval als laatste inpakken zodat je er als eerste bij kunt.... Have fun. Wij gaan in februari weer.

Martijn vd Berghe | 16-01-2015 - 14:11

Landhaus Sonnheim Lofer

@ Rob Klok - Het is niet verplicht in Oostenrijk in een PKW sneeuwkettingen bij je te hebben in de wintermaanden. Winterbanden natuurlijk wel. Ondanks dat het niet verplicht is hebben de meeste mensen die hier wonen in de wintermaanden de sneeuwkettingen standaard in de Auto liggen,...... je weet maar nooit. En het hoeven niet altijd de bergpassen en bergwegen te zijn waar je Auto het misschien even laat afweten,........ Kortom beter mee verlegen dan ,..........

Grüß aus Lofer - Rob

Landhaus Sonnheim Lofer | 16-01-2015 - 14:18

Stefan Kaptein

Rob Schellevis, wat zeg jij nu, kettingen in een personen auto niet verplicht. Wetmatig weet ik het niet precies, maar als er bij een pas het bord "kettenpflicht" geopend is, dan moet je volgens mij kettingen omleggen. Dus heb je die niet bij je, dan wordt het verder lopen ben ik bang. Als je naar de alpen gaat horen kettingen gewoon tot de standaard uitrusting. Voor je het weet behoor je anders tot de mensen waar iedereen op loopt te schelden halverwege de bergpas omdat je bent blijven steken. Better safe then sorry zullen we maar zeggen.

Stefan Kaptein | 16-01-2015 - 15:36

 Joeri L

Stefan heeft gelijk. Waar aangegeven sneeuwkettingen VERPLICHT

Joeri L | 16-01-2015 - 15:54

Els Van Rillaer

volledig akkoord met Stefan.
winterbanden zijn verplicht en kettingen zijn gewoon een must om bij te hebben.
alleen om ter plaatse te rijden als er 's nachts een dump gebeurd :) en je logeert niet aan de pistes.

Els Van Rillaer | 16-01-2015 - 15:58

Peggy Scheepens

Nog enkele uurtjes en dan op naar het Zillertal. Veel zin in, ook mede dankzij de updates hier. De vooruitzichten zien er goed uit. Iedereen nog of alvast veel skiplezier.

Peggy Scheepens | 16-01-2015 - 16:22

Niels  van Bockel

Ik heb de sneeuwkettingen ingepakt. Liever niet maar als het moet... ;-)

Niels van Bockel | 16-01-2015 - 16:26

Landhaus Sonnheim Lofer

@ Stefan - Ik zeg ook niet dat het verstandig is ze niet bij je te hebben,..... :) Je bent gewoon de klos als ze ze niet bij je hebt en je ze toch nodig blijkt te hebben dan is het omkeren en andere route zoeken. Niets voor niets hebben wij hier allemaal de kettingen standaard in de Auto gedurende de wintermaanden. Neemt niet weg dat er geen Plicht bestaat om ze bij je te hebben (voertuigen onder 3500 kilo) Voor alle duidelijkheid nog maar even de tekst:

Schneeketten können je nach Wetterlage für bestimmte Strassen vorgeschrieben werden. Nach dem runden Schild mit blauen Grund und Schneeketten-Symbol besteht Schneekettenpflicht.

In Österreich dürfen seit dem Herbst 1997 nur noch speziell gekennzeichnete Ketten verkauft und gefahren werden. Deutsche Urlauber, die mit älteren Ketten unterwegs sind, gehen nur dann straffrei aus, wenn ihre Ketten mit denen der Österreich-Norm (Ö-Norm V5117) baugleich sind (Dies sind aber praktisch alle neueren Ketten, doch wer kann das im Fall der Fälle nachweisen?). Manche Quellen geben an, dass alle Spurkreuzketten anerkannt werden.

Laut Bundesgesetzblatt (BGBl. I Nr. 57/2006) müssen Fahrzeuge über 3,5 t vom 1.11. bis 15.3. Winterreifen montiert haben und Schneeketten mitführen.

Grüß aus Lofer - Rob

Landhaus Sonnheim Lofer | 16-01-2015 - 16:27

Peppito @

Als ik de webcams bekijk zie ik in de Westalpen en de Zuidalpen nog geen sneeuwval. Is de stau vertraagd ?

Peppito @ | 16-01-2015 - 16:30

Margot

Hier in Grachen, Wallis, ook nog helemaal niets. Komt dat nog?

Margot | 16-01-2015 - 16:53

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Peppito. In Tessin, de zuidelijke Graubunden en noorden van Lombardia sneeuwt het lokaal al flink door. Een frontale neerslagzone net ten westen van de Franse Alpen schuift de komende uren verder langzaam oostwaarts op. Hierdoor later in de avond en nacht ook opkomende sneeuwval voor de Franse Alpen, al zal de intensiteit in vergelijking met de zuidzijde zoals verwacht wel minder zijn.
Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 16-01-2015 - 16:59

Luc  Cap

Nogal een verschil in verwachte sneeuwhoogtes : vb deze site tov bergfex, wat een verschil zeg. Ben eens benieuwd wat er écht gaat vallen. Dat horen jullie natuurlijk van mij hier in Gerlos.
Lekker spannend allemaal.

Luc Cap | 16-01-2015 - 17:18

Erik Weijers

Heb ik het verkeerd. Maar neemt de sneeuw hoeveelheid in de prognose gister en vandaag af in dolomiti superski?

Erik Weijers | 16-01-2015 - 17:21

Marijn

St francois longchamp vandaag prima te skieen. Wel hier en daar ijzig en wat bruine plekken, maar het viel me 100% mee.

Marijn | 16-01-2015 - 17:24

Rob Klok

Iedereen bedankt voor de sneeuwkettingen informatie. Ik rijd met een huurauto, dus ik vraag ze er zéker bij!

Rob Klok | 16-01-2015 - 17:50

Pieter Masson

@all @Michael Veel liften zouden morgen gesloten zijn door lawinegevaar in les trois vallee , kreeg bericht via meribel , toch raar er ligt niet veel sneeuw

Pieter Masson | 16-01-2015 - 19:14

Harm V

De 24e vertrek ik weer richting Oostenrijk. Dit keer Neukirchen lekker met het gezin! Laat het van de week maar goed sneeuwen en koud zijn.. en dan een weekje zon! ;)

Harm V | 16-01-2015 - 19:29

Peter Vandam

Laatste dag Ehrwald, vandaag weer top dag gehad op de ehrwalder alm, wind was af en toe aanwezig maar dat was de hele week ook zo dus dat went, de piste was vandaag top en op het eind vd dag wat minder en iets meer werken maar er komt veel nieuwe sneeuw bij dus ziet er goed uit. Veel plezier voor de mensen die gaan. Dank jullie weermannen. Gr peter

Peter Vandam | 16-01-2015 - 19:35

Merije ...

@ Luc Cap dank voor je updates vanuit Gerlos. Laat die cm's maar vallen, dan kunnen wij donderdag los!!
Fijne vakantie nog

Merije ... | 16-01-2015 - 19:54

Patrick Wallaert

Inderdaad een hemels groot verschil in sneeuwverwachting tussen bergfex en jullie sneeuwverwachting hier . Voor Zuidelijk zillertal bvb ( Mayerhofen - Gerlos ) wordt hier ongeveer een dikke 60 cm voorspeld , op bergfex amper een 20 - 25 cm . Hoe kan dat ?
Gewoonlijk wordt gezegd niet teveel rekening met bergfex houden , dus hopelijk ligt het ergens tussenin waar ik zeer tevreden zou mee zijn .
Moet wel zeggen dat bergfex enkele dagen geleden ook nog 60 cm gaf maar is dagelijks verminderd .
Misschien hebben zij het wel bij het rechte eind ??
Zullen het moeten afwachten vrees ik want voorspellingen qua neerslag is nooit goed in te schatten .

Patrick Wallaert | 16-01-2015 - 20:30

Roel  Van de Meent

Gaan komende week naar Oberstaufen /Steibis . Wie weet hoe de condities zijn.

Roel Van de Meent | 16-01-2015 - 21:16

Jeroen Hulshoff

Update vanuit Lanersbach in Tux / Hintertux. 21.30 uur. Er stast een zeer krachtige Föhn en het is met 6 graden boven nul nog steeds extreem zacht. We zitten op 1500 meter. Sterren aan de hemel...moet nog zien of die enorme bak sneeuw die voorspelt is voor deze regio ook daadwerkelijk gaat vallen.

Jeroen Hulshoff | 16-01-2015 - 22:12

Patrick Wallaert

Jeroen, volgens de laatste modellen blijft er van die enorme bak sneeuw niet veel meer over .
De voorspelde hoeveelheden zijn bijna overal met 1/3 tot de helft verminderd .
Dus waar er tot 1,5 werd voorspeld wordt dat nu nog iets minder dan een meter, nog altijd geweldig natuurlijk . Waar er maar 30 cm werd voorzien ( Noordkant ) blijft er niet veel meer over helaas.
Waar hebben we dat nog gezien ??

Patrick Wallaert | 16-01-2015 - 22:46

Peppito @

Jeroen sneeuwfront is om ca 21uur aangekomen in de westelijke Alpen en trekt langzaam door oostwaarts, waarschijnlijk arriveert het front morgenvroeg de noordelijke helft van Oostenrijk. Precies zoals verwacht! No worries

Peppito @ | 16-01-2015 - 23:30

Peppito @

Ps uiteraard icm bijbehorend koufront

Peppito @ | 16-01-2015 - 23:33

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord