Tijdelijk droog

We zitten ondertussen al weer in de tweede januariweek en de Alpenwinter lijkt met horten en stoten dan toch nog voorzichtig op gang te gaan komen. De eerste dagen is het nog stuivertje wisselen met afwisselend de doorkomst van kou en warmtefrontjes, maar richting het eind van de week lijkt een serieuze poederdump aan de zuidzijde steeds realistischer! En juist de zuidelijke Alpen hunkeren naar een verse bak met sneeuw want vanuit deze omgeving was er wat sneeuwval betreft weinig spectaculairs te melden de laatste tijd.


Vrij ijzige pistes in de omgeving van Mayrhofen gisteren via @App

Fraaie dag in Mittelberg / Kleinwalsertal met hogerop veel wind
volgens Hans ter Braak op @Twitter

Tijdelijk droog en zonnig maar wel veel wind
Vandaag komen de Alpen weer even op adem, want het actieve weer speelt zich vandaag allemaal wat noordelijker af. In ons eigen kikkerlandje bijvoorbeeld, waar het slepende polaire front voor vrij langdurige regenval zorgt. In de Alpen is er vandaag erg weinig aan de hand, of het moet nog steeds die aanhoudende wind zijn die over de pistes heen raast. We kregen de afgelopen dagen veel meldingen binnen over opwaaiende sneeuw, die het zicht vaak ernstig belemmerde en er het skiën of boarden niet leuker op maakte. De gevallen sneeuw van de afgelopen dagen ligt over het algemeen op een vrij ijzige onderlaag, en gaat met de actuele wind vrij makkelijk "driften".


Het kapelletje in de omgeving van Saalbach. Voor velen misschien herkenbaar

Montgenèvre in les Hautes Alpes vlak tegen de Italiaanse grens. Een lading
verse sneeuw is in deze omgeving van harte welkom! Via Ad Lagendijk


Actiever weer ten noorden van de Alpen. Het  polaire front ligt slepend
over Nederland en België met langdurige regen

Morgen weer wat sneeuw
Vandaag profiteert het Alpengebied dus van een rug van hoge luchtdruk die voor vrij open en zonnige condities zorgt. In de loop van de ochtend kunnen er in les Alpes Maritimes en Hautes Alpes wel wat wolkenvelden gaan binnendrijven en is boven de 1400m zelfs een lichte sneeuwbui mogelijk. De wind blijft een thema in de Alpen en is vooral aan de noordkant vrij hinderlijk aanwezig. Woensdag schampt een niet al te actief koufront het noordelijke Alpengebied, waardoor er in de vroege ochtend vanuit het westen boven gemiddeld 1100 à 1300m wat sneeuw kan gaan vallen. Deze bewolking trekt dan later op de dag verder richting de oostelijke Alpen en kan hier in de middag aan de noordkant boven ongeveer 1000m eveneens af en toe wat lichte sneeuw vallen. Er zit niet veel fut in dit front, dus verwacht er niet teveel van: met 5 tot max 10cm neuschnee is het al snel gedaan.

Vrijdag bak sneeuw voor de zuidelijke Alpen!
Vanaf vrijdag zien de vooruitzichten er wat sneeuw betreft voor de zuidzijde aanhoudend hoopgevend uit! Op de nadering van een nieuwe portie koude polaire lucht, ontwikkelt zich ten zuiden van de Alpen een actief lagedrukgebied die voor stau aan de zuidhellingen gaat zorgen. De sneeuwval concentreert zich op vrijdag in eerste instantie op de Franse Alpen (Hautes Alpes en Alpes Maritimes) en Zwitserse zuidzijde (Tessin).  De sneeuwvalgrens schommelt aanvankelijk nog rond de 1200 à 1500m, maar zal vanuit het westen vrij snel richting de 1000m gaan dalen.


Sneeuwbrengend lagedrukgebied ten zuiden van de Alpen in beeld.

Vooral do en vrijdag tijdelijk opspelende Südföhn

In het weekend aanhoudende Südstau
Het gehele weekend staat in het teken van de Südstau! In eerste instantie concentreert de stau zich vooral op de omgeving van het Zwitserse Tessin en de Graubünden, maar verplaats zich later meer oostwaarts richting de Italiaanse Dolomieten en de Venetianer Alpen. Als we de neerslagclusters bekijken zien we fraaie sneeuwcijfers uit de computermodellen rollen. Het Europese ECMWF komt tot en met maandag met gemiddelden van tussen de 50 en 90cm neuschnee op de proppen. In de oostelijke Dolomieten, Veneto en Venetianer Alpen zien we tegen de gunstig gelegen stauhellingen zelfs de 1,5 meter in de prognose verschijnen. Het is natuurlijk nog even afwachten hoe de stau zich tegen die tijd precies gaat manifesteren, maar de voortekenen zijn meer dan gunstig.


Südstau!

Tot zover het Alpenweerbericht voor vandaag. Tot morgen met meer Südstau nieuws!

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Reageren op het weerbericht is alleen nog mogelijk als je bent ingelogd!

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Wim V

Ik heb liever meer sneeuw dan droog.

Wim V | 13-01-2015 - 08:19

Wim V

Nog een paar dagen wachten. De kou komt er weer aan hoop ik.

Wim V | 13-01-2015 - 08:22

Steven V.

Als de winter nog eens op gang komt dan mag het deze keer langer duren dan een week.

Steven V. | 13-01-2015 - 08:40

The Snowman

Gaan zo richting mYerhofen een verslag volgtnvanmiddag. Hier in kaltenbach schijnt de zon en ziet het er blauw uit. Hopenlijk valtnhet mee met de ijzige pistes aldaar maar gaan het zelf ontdekken. Tot vanmiddag.

The Snowman | 13-01-2015 - 08:41

Peter Vandam

Hoi Han Pieter. Ik ben nog niet in lermoos geweest maar ik hoor van mensen die geweest zijn dat de piste goed zijn.Ik ga morgen kijken en laat ik het je weten. Maar ik boven snel tevreden hoor haha. Aankomende Vrijdag en zaterdag veel sneeuw hier verwachten ze dus komt goed. Gr

Peter Vandam | 13-01-2015 - 08:59

Stiba

Kan iemand mij zeggen hoe het zit met de sneeuwcondities in hochkönig ! ( dienten ) .alvast bedankt .

Stiba | 13-01-2015 - 09:10

Peppito @

bedankt weer Michael voor de update! Al met al weer teleurstellende vooruitzichten voor de Fransen alpen. Goed nieuws voor Italie. ik lees diverse weerberichten en moet eerlijk zeggen dat dit toch wel het meest realistisch er wordt geen worst voorgehouden maar gewoon verteld waar het op staat! TOP! @Michael wat verwacht je aan hoeveelheden tot zaterdag voor de franse Alpen?

Peppito @ | 13-01-2015 - 09:14

Harm R.

@ Peppito @ | 13-01-2015 | 09:14 - Het bericht is nog niet eens af.. ;) Er staat wel degelijk sneeuw op de kaarten voor de Franse Alpen..

Harm R. | 13-01-2015 - 09:20

Peppito @

@Harm ben inderdaad wat ongeduldig! komt omdat er op andere 'betrouwbare' websites zondag nog 50cmtot100cm stond ingetekend, maandag nog 40tot50cm en nu niet meer dan 15tot20cm. ben erg benieuwd wat het nu zal gaan worden ik verwacht er niet al te veel meer van.

Peppito @ | 13-01-2015 - 09:25

Guido

@Moderator
je spreek van een dump sneeuw in de Zuid Alpen ,bedoel je dan ook in de Zuid Alpen van Frankrijk?
Vars?? En zo ja over welke hoeveelheden spreek je dan?

Guido | 13-01-2015 - 09:28

Harm R.

@ Peppito @ | 13-01-2015 | 09:25 - Als je naar deze site kijkt staat er ook voor bijvoorbeeld Alpe d'Huez (waar ik over 2,5 week heen ga) meer dan 50cm aangegeven. Ik denk wel te weten welke andere sites je op doelt, maar die zitten er wat dit betreft niet ver vanaf..

Harm R. | 13-01-2015 - 09:32

Harm R.

Kijk anders even onder het kopje "Sneeuwverwachting" en zoek het dorp waar je het van wilt weten: www.sneeuwhoogte.nl/sneeuwverwachting

Harm R. | 13-01-2015 - 09:32

Peppito @

@Harm ik ik het kopje sneeuwverwachting per dorp. alleen strookt deze verwachting totaal niet met de andere 'betrouwbare' site die komen met een schamele 20cm op te proppen tot zaterdag. Vandaar ook de verwarring. thnx evengoed voor je berichtje!

Peppito @ | 13-01-2015 - 09:39

Pascal Neve

Komt helemaal goed, aftellen is begonnen. ♥ SKIËN

Pascal Neve | 13-01-2015 - 09:40

Harm R.

@ Peppito @ | 13-01-2015 | 09:39 - Vergeet niet dat er met verschillende modellen wordt gewerkt om de voorspellingen mee te maken. Ik meen dat men hier met het ECMWF werkt, maar andere sites werken mogelijk met het GFS model, of één van de andere die er nog zijn. Die verschillende modellen kunnen behoorlijk afwijkende berekeningen produceren, zo is meer dan eens gebleken..

Harm R. | 13-01-2015 - 09:47

Nicole vd Velde

Oh wat fijn eindelijk sneeuw voor de Dolomieten !!!ik ben er een paar weken geleden al geweest en we konden er prima skiën maar de dalen wAren groen!
Ik ga eerdaags weer en dan is het toch leuk als er in het dorp ook sneeuw ligt !!het is nog geen weekend dus ik blijf mijn sneeuwdansje doen en hard duimen lol

Nicole vd Velde | 13-01-2015 - 10:11

DieVerr

En wat zijn de vooruitzichten voor Chatel (Westelijke alpen... of hoort dit bij de Noordelijke Alpen)?
Thanks!

DieVerr | 13-01-2015 - 10:12

Daan Cobelens

@Michael, dank voor de eerlijke informatie die iedere keer in het weerbericht wordt weergegeven. Ik ga zelf pas eind februari (Les 2 Alpes) en eind maart (Le Corbier) skiën, dus nog tijd genoeg voor een paar goede dumps in de Franse Alpen. Ik zie op diverse sites voor volgende week in de Benelux ook weer wat sneeuwvlokken verschijnen! Verwacht jij ook weer sneeuw in Nederland?

Daan Cobelens | 13-01-2015 - 10:17

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Peppito. Het ECMWF is in zijn berekeningen in vergelijking met GFS positiever gestemd tav de Franse Alpen. Ik verwacht hier gemiddeld tussen de 30 en 50cm sneeuw, waarbij de nadruk ligt op de zuidelijke Franse Alpen en deels ook de zuidelijke Hautes Alpes. Aan de voorzijde van het lagedrukgebied kan er in de lagere gebieden overigens in eerste instantie ook wat regen gaan vallen.
Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 13-01-2015 - 10:20

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Guido. Zie mijn bericht tav @Peppito.
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 13-01-2015 - 10:31

Marleen Corbey

Ben nu wel heel benieuwd hoe het na dit Südstau weekend zal zijn in Val Gardena. Ik hoop dan toch ook echt op zon na zoveel sneeuw. En niet weer de hele week sneeuw en slecht zicht net als vorig jaar...
Duimen voor zonnetje!!
Bedankt voor de geweldige weer berichten iedere dag!

Marleen Corbey | 13-01-2015 - 10:35

Pieter Masson

@sneeuwhoogte ,klopt de winterse settings ook voor Benelux na weekend ,sneeuw en veel kouder

Pieter Masson | 13-01-2015 - 10:35

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@All. De automatisch gegenereerde output betreft slechts een indicatie, dus neem dit nooit te letterlijk. Onze taak is om deze cijfers her en der wat bij te schaven nav de totale algehele analyse.
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 13-01-2015 - 10:36

Chris

Zal er in de noordalpen van Oostenrijk ook wat gaan gaan vallen dit weekend of moeten we daar niet echt op rekenen met die Südstau?

Chris | 13-01-2015 - 10:39

Peppito @

Bedankt michael voor je bericht! Helaas ligt pds in de noordelijke helft an de Franse Alpen dit zal dus een cm of 20 worden hooguit! Nouja al met al goede berichten zeker vor de zuid Alpen

Peppito @ | 13-01-2015 - 10:46

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Daan. Vooral EC oper ziet er vrij koud uit op termijn voor de Benelux. Erg onzeker nog wat dit betekent voor evt sneeuwkansen voor de lage landen. Het hangt nog van vele details af. De tendens is in ieder geval een stuk kouder, al wil GFS er nog weinig van weten.
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 13-01-2015 - 10:47

Erik Weijers

Yes, Dolomiti Superski here we come!! wat een mooie ontknoping, @Marleen, niet zo piepen hoor wees blij dat er in iedergeval in het begin van de skiweek wat valt! Zon komt vast en zeker in de loop van de week een keer om de hoek kijken.

mijn dag kan niet meer stuk!

Erik Weijers | 13-01-2015 - 10:47

Margot

Hallo Michael. Bedankt voor je geweldige weersverwachting! Ik zit op dit moment in Wallis, Grachen en lees heel verschillende berichten over de sneeuwverwachting. Het varieert van niets tot een paar centimeter. Kan jij hier iets meer over zeggen?

Margot | 13-01-2015 - 10:49

Marleen Corbey

@Erik; ja tuurlijk ben ik super blij met verse sneeuw! Dat is toch het fijnste skiën! Voor mij kan het dan ook niet meer stuk. Maar duimen voor ook nog beetje zon kan nooit geen kwaad...de wit besneeuwde Dolomieten te zien met blauwe lucht is toch het mooiste wat er is... :-)

Marleen Corbey | 13-01-2015 - 10:53

Steven Damüls

Update Obergurgl : kaiserwetter!! Momenteel in Obergurgl, de pistes liggen er beter bij in Hochgurgl. Straks met top express terug naar daar. Groeten uit de nederhütte!

Steven Damüls | 13-01-2015 - 11:33

Anne Treur

Komende zaterdag naar Les Sybelles. Hoop echt dat daar inderdaad de vermelde 40-50 cm gaat vallen want ik zie elke dag meer pistes gesloten worden. Heel hard duimen dus!

Anne Treur | 13-01-2015 - 12:18

M .

Update Nauders. Zonnig en een laagje sneeuw tot in het dorp. Ziet er toch beter uit :)

M . | 13-01-2015 - 12:19

Luc  Cap

Update Gerlos : heerlijk zonnige dag met -3 in t dorp en + 6 op de berg. Heerlijke condities. Vandaag tourtje ri Zell AM Ziller. Zalig, alleen een beetje wind boven

Luc Cap | 13-01-2015 - 12:21

Han Pieter Mulder

Dankje Peter. Ben benieuwd!

Han Pieter Mulder | 13-01-2015 - 12:25

Martijn Sonnenberg

@michael sudfohn dit keer zonder al te veel problemen aan de toch (al/ook) geplaagde noordkant?

Martijn Sonnenberg | 13-01-2015 - 12:26

Piet Verhoeven

Vrijdag in Ischgl, we houden jullie op de hoogte. Hoe is de toestand van de pistes daar nu, iemand?

Piet Verhoeven | 13-01-2015 - 12:55

Angelique Zegers

Hoe zijn de vooruitzichten voor klosterlee? Mvg

Angelique Zegers | 13-01-2015 - 12:58

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Martijn. Piste kwaliteit wordt er met Sudföhn verschijnselen aan de noordzijde niet beter op natuurlijk. Hoop dat de schade beperkt blijft. De föhnfase lijkt niet al te lang aan te gaan houden gelukkig. Zie de fohndiagram in het weerbericht.
Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 13-01-2015 - 13:38

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Margot. De Wallischer Alpen zullen ook wat gaan meeprofiteren, maar de stau lijkt zich in Zwitserland vooral wat meer oostwaarts richting Tessin en de Graubünden te gaan manifesteren. Ook afhankelijk van de krachtige tot harde zuidwestelijke wind aan de voorzijde van het laag. Lastig precies in te gaan schatten.
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 13-01-2015 - 13:43

Bart De Vooght

Klein vraagje. Je zegt dat sudstau heel weekend kan aanhouden maar op fohndiagram staat voor zaterdag nordfohn. Begrijp ik iets verkeerd? Thanx!

Bart De Vooght | 13-01-2015 - 13:47

Carin L.

Vanaf zaterdag zijn wij voor 2 weken in Bramberg. Ik zal updates sturen van de skigebieden van Gerlos, Kitzbuhler Alpen en de Wildkogel.
Michael gaat Bramberg ook nog iets meepakken van de verwachte sneeuwval denk je?
Lees met veel plezier iedere dag de weerberichten! Leuke voorbereiding op de vakantie.
Gr.

Carin L. | 13-01-2015 - 13:50

Matthijs van Wijk

En hoe zit het met de berichten saalbach hinterglemm??? want gisteren stond daar voor vrijdag nog aardig wat nieuwe sneeuw op, ook daar is weinig van overgebleven ben benieuwd ga vrijdag naar saalbach maar er mag zeker wat bij gaan vallen .. verder topberichten

Matthijs van Wijk | 13-01-2015 - 14:27

Niels den Ouden

Weet iemand de condities in Westendorf
Mvg Niels

Niels den Ouden | 13-01-2015 - 14:28

Niels  van Bockel

A.s zaterdag naar La Plagne! Begint nu echt te kriebelen! Met mooie sneeuwkansen en temps onder nul, komen er mooie updates en foto's deze kant op!

Niels van Bockel | 13-01-2015 - 14:50

Guido

@Michael bij sneeuwhoogte geven ze voor vrijdag en zaterdag een amuculatie van 23 cm ,bij Bergfex geven ze 43 cl voor dezelfde periode.
Graag woordje uitleg a.u.b.

Guido | 13-01-2015 - 15:19

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Guido. Ik kan geen uitleg geven over het beleid bij Bergfex. Ons model berekent 23cm t/m zat. Denk zelf dat in deze omgeving ruim 30cm neige mogelijk is.
Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 13-01-2015 - 15:35

Guido

@Michael thx voor u reactie.
@iedereen heeft iemand al ervaring met het gebied Vars-Risoul?

Guido | 13-01-2015 - 16:08

Peter Vandam

Update uit ehrwald. Vandaag naar biberwier geweest en zo positief ik ben was dit echt een drama, thialf zou er jaloers op worden zoveel ijs, dus snel naar lermoos gereden en daar was het goed skiën met soms wat ijzige stukjes maar een cijfer 7.5 zou ik geven dus helemaal goed. Morgen en nieuwe update. Gr uit ehrwald

Peter Vandam | 13-01-2015 - 16:32

Tim Van Damme

@ Michael, valt Tignes meer onder de westelijke alpen of hoe moet ik dit zien? Profiteren zij ook van de aangekondigde sneeuw? Bedankt voor jouw antwoord! Verder leveren jullie echt prachtig werk met de website! Groeten.

Tim Van Damme | 13-01-2015 - 17:03

Marcel Immink

Ben benieuwd naar de situatie in Hochfügen en omgeving. Volgens mij mag hier nog wel wat sneeuw bijkomen.

Marcel Immink | 13-01-2015 - 17:21

Bob Swart

Vandaag een superdag gehad in Schladming. Vanaf Gleiming de hele 4 Bergen schaukel naar Haus im Ennstal gedaan. Overal prima condities, prachtig weer. In de late middag werden de lagere pistes wel wat ijzig. Gaan de pistenbullies vanavond weer helemaal in orde maken.
Gr Bob

Bob Swart | 13-01-2015 - 17:27

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Hoi Tim. Mijn favoriete ski bestemming. Tignes / Val Claret! Valt inderdaad onder de westelijke Alpen. Verwacht hier vrijdag tussen de 25 en 40 cm neige. De echte dump gaat meer aan de zuidzijde optreden.
Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 13-01-2015 - 17:28

Alberto T.

❄Südstau!!!❄ Ullr zij dank!!⛄ Vrijdag op naar Selva!!

Alberto T. | 13-01-2015 - 17:47

Luc  Cap

Hier in Gerlos Tirol verwacht men trouwens voor zat - zo zo n 25 á 40 cm verse sneeuw... Op de berg nog iets meer. Zien wie er gelijk krijgt.

Luc Cap | 13-01-2015 - 18:01

The Snowman

@luc.
Willen morgen naar gebied zell/gerlos/koingsleiten. Welk gebied adviseer jij om morgen te gaan skieen, waar zijn de pistes het beste.
Waren vandaag in mayerhofen en daar waren de pistes toch wel ijzig. In ieder geval slechter dan in kaltenbach/fugen. Maar het weer vergoedde een hoop.

The Snowman | 13-01-2015 - 18:11

Remco Robbe

@the snowman, ik zou gewoon alle 3 de gebieden even doorkruisen. Een leuk tochtje.

Remco Robbe | 13-01-2015 - 18:38

Pieter Masson

@all vanaf morgen al kans op smeltende of gewone sneeuw in Benelux en word lekker koud , mss allicht schaatsen met beetje geluk ,hopelijk kan @sneeuwhoogte dat bevestigen

Pieter Masson | 13-01-2015 - 19:04

Bert S.

24ste naar Sölden! Mag nog wel een laagje sneeuw gaan vallen in het dal! Hopen dat de aankomende regen nog even omgaat in sneeuw!

Bert S. | 13-01-2015 - 19:21

Sjors

@ Guido, Vars/Risoul is een groot top gebied. Vars voor de rustige apres ski , Risoul voor de feest vierder. Pistes gedeeltelijk onder de boomgrens. Boven fantastische uitzichten. Provençaalse sfeer, goed eten. Door de week erg rustige pistes . Op een uurtje rijden zit je in de Queyras ( aantal kleine gebiedjes op 1 pas met een ongekende sfeer , vooral Saint Veran op 2000 m) Rustig , veel zon en meestal goede sneeuw. Prijs vriendelijk , aanrader voor een dagje wat "anders". Veel plezier !!!

Sjors | 13-01-2015 - 19:30

Dirk

@Guido, een paar jaar terug met pasen gaan skien in Risoul. Heb er goeie ervaringen aan over gehouden. Uitgesterkt gebied, rustig op de pistes, goeie kwaliteit van sneeuw en wij hadden toen veel zon. Ik ga er zeker nog eens terug.

Dirk | 13-01-2015 - 19:58

Danny Slaghuis

Update uit serfaus fiss ladis: superwarme dag gehad, met bovenop zulke harde wind dat je bergop geblazen werd. Beneden pappig, boven ijzig. Frommesabfahrt was wel genieten. Als de wind zou gaan liggen dan zou het prima te doen zijn allemaal.. Offpiste helaas niet te doen.

Danny Slaghuis | 13-01-2015 - 19:59

Luc  Cap

@ The Snowman Ik kan zeker alle 3die gebieden aanraden, ben er zelf de laatste 3 dagen geweest en op enkele stukken heb je idd kans op wat ijsplekken, maar waar niet hé ?
Ik vond het gebied rond Köningsleiten best leuk en heb vandaag Zell aangedaan. Zell vond ik persoonlijk iets minder, maar das persoonlijke smaak hé.
Veel plezier alvast !

Luc Cap | 13-01-2015 - 20:03

Wim V

@Danny. Dank voor de update. In het weekend wordt het gelukkig kouder en verwachten ze verse Champagne powder. Volgens mij komt dat helemaal goed volgende week als wij er zitten. Hoop dat jullie ook nog paar leuke dagen hebben.

Wim V | 13-01-2015 - 20:05

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Pieter. Dat kan ik helaas niet bevestigen. Wel iets kouder in Benelux. Maar serieus winterweer zie ik (nog) niet zitten. Johann vanmorgen wel zag ik. We gaan het zien;-)
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 13-01-2015 - 20:17

Karin Dijkstra

@Niels van Bockel, laat de updates maar komen vanuit La Plagne, ik ga over een dikke week richting de bergtoppen

Karin Dijkstra | 13-01-2015 - 21:13

Tim Van Damme

Bedankt voor de info Michael! 3 jaar geleden verbleven we in tignes val claret, indd top skigebied! Nu vertrekken we 24/01 naar tignes Les Brevieres. Heeft les brevieres een gemakkelijke verbinding met het skigebied van Tignes? Iemand ervaringen met les brevieres? Qua grootte van dorp, restaurants, winkels (grootwarenhuizen.) Alvast bedankt. Groeten!

Tim Van Damme | 13-01-2015 - 21:17

Patrick Claassen

Hoi Michael krijgt ischgl ook nog wat nieuwe sneeuw komend weekend of valt het weer net buiten boord

Patrick Claassen | 13-01-2015 - 21:21

JHM Veerman

@allen wie staat op camping sass dlasia bij san cassiano(armentarola) en wil mij wat inlchtingen geven over de sneeuw situatie op de camping ? Camping en sky gebied ken ik als me broekzak bvb dank jhm veerman

JHM Veerman | 13-01-2015 - 21:36

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Tim. Les Brevières heeft een prima verbinding met Tignes. Het ligt zelfs onder de boomgrens, zodat je de afdaling naar Les Brevières vanaf Tignes zelfs tussen de bomen door skiet. Bomen zijn verder in Espace Killy een zeldzaam verschijnsel vanwege de hoge ligging ;-) Ik weet niet of de dalafdaling toruwens op dit moment te maken is, want de condities zijn niet om over naar huis te schrijven. Gelukkig gaat er de komende periode aardig wat sneeuw vallen in die omgeving.
Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 13-01-2015 - 22:09

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Patrick. Zwaartepunt ligt duidelijk zuidelijker (stau), maar enkele geïsoleerde sneeuwbuien zijn zeer wel mogelijk.
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 13-01-2015 - 22:11

Michael Queis

Muhlbach am hochkonig heeft al genoeg sneeuw gehad maar toch blijf je stiekem hopen op nog meer sneeuw, helaas valt dit gedeelte de aanstaande dump buiten de boot als ik de kaarten bekijk.
Of zijn er toch nog wat hoopvolle veranderingen in de kaarten johan en michael.
Heb zin in de krokus vakantie!!!

Michael Queis | 13-01-2015 - 22:28

Michael Queis

Weet iemand trouwens hoe het kan dat bij weerplaza wordt aangegeven dat er 15mm regen gaat vallen en het 0 graden niveau op 470 m ligt terwijl het dal op 800m ligt? Dit zou toch normaal gesproken gewoon sneeuw moeten zijn??

Michael Queis | 13-01-2015 - 22:32

Edwin van der Loo

@Guido: Twee jaar geleden in Risoul geweest. Veel zon gehad en prima skigebied. Met een sneeuwhoogte van 50 cm is overal goed te skiën. Wel jammer dat er afgelopen tien jaar niets tot erg weinig is geïnvesteerd in nieuwe liften. Er zijn nog veel langzame tweezittertjes. Maar met mooi weer is daar niets mis mee! Veel plezier daar.

Edwin van der Loo | 13-01-2015 - 23:00

Jonathan Steenmans

Hier in brussel juist smeltende sneeuw met hagel ;-)

Jonathan Steenmans | 13-01-2015 - 23:18

Niels  van Bockel

@Karin komt goed!

Niels van Bockel | 13-01-2015 - 23:23

Cheese  Curve

Wel leuk om te zien, er komen steeds meer nieuwe namen bij hier op de site en de oude bekende die verdwijnen zo zoetjes aan, behalve dan als ze in de gezegende omstandigheden zijn om meermaals op vakantie te gaan.

Cheese Curve | 14-01-2015 - 06:53

Els Van Rillaer

@cheese curve: u is dat ook al opgevallen.
jij bent er wel heel vroeg bij vandaag.

Moet jij nog wachten om op verlof te vertrekken of ben je er al?

Els Van Rillaer | 14-01-2015 - 08:07

Sven D-man

Wachtend op nieuwe verslag :-D

Sven D-man | 14-01-2015 - 08:12

Wendy de Moel

Op dit moment in konigsleiten licht bewolkt bij min 1 graad. Vandaag even de pistes bij gerlos bekijken

Wendy de Moel | 14-01-2015 - 08:15

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord