Ook in oosten Wetterberuhigung

Korte review
Het afgelopen weekend trok een klein maar venijnig lagedrukgebiedje via het zuiden van Nederland en Duitsland net ten noorden van de Alpen naar het zuidoosten weg. Dat dit soort kleinschalig systeempjes een behoorlijk impact op het weer kunnen hebben en uiterste concentratie van ons weermannen vraagt moge inmiddels duidelijk zijn. Zo zagen we dat de meeste neerslag in de zogenaamde warme lucht sector viel die zich vooral boven de zuidwestelijke en westelijke Alpen manifesteerde. De koudere lucht kon zich wel handhaven ten oosten van een lijn die quasi noord-zuid over Salzburg verliep. Ten oosten daarvan viel de neerslag boven de 1000 a 1200 meter voornamelijk als sneeuw, hoe meer naar het westen hoe hoger de sneeuwvalgrens en lokaal regende het tot een hoogte van maar liefst 1800 tot 2100 meter. Naast de regen ging het in de middag en avond op nadering van het koufront ook nog eens hard waaien met in de bergen (zware)storm.


GFS met de T850hPa kaart van afgelopen zaterdagochtend

De luchtige poeder sneeuw die de laatste week gevallen is had maar weinig in te brengen tegen de regen en wind en op veel plaatsen was er van de mooie sneeuwpracht zondagochtend dan ook weinig meer over. Vooral de westelijke Alpen en in het bijzonder de Zwitserse Alpen en het Alpenvoorland hebben te lijden gehad, 30 tot 40cm sneeuw werd binnen de kortste keren weer tot vloeibare vorm getransformeerd . Ook hier in het inner-alpine Wallis was het al niet veel beter met tot een hoogte van 2000 meter alleen maar regen. Het mooie maar nog nog zo kwetsbare sneeuwdekje van 10cm(!) dat hier in Termen (1020m) al een week voor winterse sferen zorgde werd binnen 10 uur compleet weggespoeld en afgezien van wat sneeuwresten is het tot op een hoogte van 1400 weer groen. Toen gisternacht uiteindelijk de wat koudere lucht vanuit het noorden binnenstroomde ging de neerslag er ook weer vlot uit en afgezien van een enkele sneeuwbui en nog wat nordstaueffecten bleef het op de meeste plaatsen droog en klaarde het steeds verder op met in de middag zelfs mooie zonnige perioden en een strakblauwe hemel.


Aletsch Oberwallis, 10cm Neuschnee boven de 1800 meter en een knalblauwe
hemel gistermiddag leverde dit mooie plaatje op

Halve meter of meer Oostenrijkse noordkant
Hoe anders echter de situatie ten oosten van de hierboven genoemde lijn. Ook hier zagen we lokaal grote verschillen maar algemeen was het er een stuk kouder en viel de neerslag boven de 1000 tot 1400 meter gewoon als sneeuw, lokaal sneeuwde het ook tot in de dalen. Daarnaast kon men gisteren en afgelopen nacht ook nog eens profiteren van een aanhoudende Nordweststau waardoor het vooral in de nordstau van de Salzburger en Steiermarker Alpen aanhoudend  sneeuwde. Tot gisteravond was er op sommige plaatsen al tussen de 30 en 70cm aan Neuschnee gevallen.


Sneeuw Oostenrijkse Alpen cumulatief afgelopen 24 uur, lokaal viel er
40 tot 80 aan Neuschnee tot gisteravond

Voor de meeste van ons dus een uiterst teleurstellend verloop het afgelopen weekend voor wat betreft de  Neuschnee en de opnieuw weer verslechterende sneeuwcondities. Langzaam maar zeker wordt het nu toch eens tijd dat Thialf zich eens echt met de zaak gaat bemoeien en vooral ook de westelijke en zuidelijke Alpen weer eens wat sneeuw gaan krijgen. Deels ligt er hier  maar 10 tot 30% van wat je normaal rond deze tijd van het jaar mag verwachten. In plaats van de 100 tot 150cm moeten ze het hier doen met 10 tot 50cm. Kijken we naar de weerkaarten dan hoeven we de komende dagen niet te rekenen op verse sneeuw, wellicht later in de week en het weekend weer kansen (herhaling) en ook dan zal van ons weermannen weer het uiterste worden gevraagd! Laten we de kaarten er maar eens bij gaan pakken op deze maandagmorgen.


Het belooft een mooie winterdag te worden, "Gipfelglühen"
Schwarze Schneidbahn (3000m), Sölden

Overgang naar rustig hogedrukweer
Hogedruk strekt zicht uit vanaf de Azoren, zuidwest Europa tot over centraal en noord Europa. Een aparte kern (1030hPa) ligt vandaag boven centraal Europa en zorgt voor rustig winterweer. De oostelijke Alpen hebben door de noordwestelijke aanvoer nog steeds te maken met de Nordweststau. De westelijke Alpen mogen vandaag rekenen op rustig en overwegend zonnig bergweer. Restwolken of wat hogere bewolking mag geen naam hebben. Mede ook dank zij de droge lucht ideaal berg -wintersportweer met prachtige vergezichten. Met een afnemende wind, de dalende luchtbewegingen en de instroom van zachtere lucht dus heel aangenaam vertoeven. Het enige wat eigenlijk nog ontbreekt is dat dikke pak sneeuw (tot in de dalen). Ook het westen van Oostenrijk (Vorarlberg - Tirol) mogen zich verheugen op droog en zonnig weer. Verder naar het oosten overheerst de (Stau)bewolking waarbij in de nordstau van de centrale Oostenrijkse Alpen (Oberösterreich - Steiermark) ook vandaag nog sneeuw valt. Tot vanavond mag men nogmaals rekenen op 10 tot 20cm van het witte goud.


Radar: onbewolkt in de westelijke Alpen en de bewolking met nog steeds die
hardnekkig nordstausneeuw in centraal Oostenrijk (bron WetterOnline.de)

Hier is het ook het koudst en de harde en in de bergen stormachtige noordenwind maakt het er niet aangenamer op.  Met tot 10 graden  vorst op 2000 meter en tot 18 graden in de minus op 3000 meter luidt het devies "warm aankleden". Algemeen geldt hoe verder naar het westen hoe hoger de temperaturen. De Zwitserse en Franse Alpen moeten het doen met met temperaturen van -2 tot 2 graden o 2000 meter en -8 tot -2 op 3000 meter. Ook het nulgradenniveau kent vandaag grote verschillen. In de westelijke Alpen varieert het tussen de 1800 en 2500 meter en in het oosten tussen  de 1500 en 300 meter. De gebieden ten zuiden van de Alpenhoofdkam profiteren door de noordelijke stroming ook van hogere temperaturen en vooral ook veel zon.


Net binnen via de mail - Britt de Groot -Mühlbach am Hochkönig, thx Britt en
geniet er de komende dagen maar lekker van (jaloers)


En vanuit datzelfde sneeuwgat stuurde Maikel de Groot ons deze "vervelende"
plaatjes....


....70cm overigens zo meldde Maikel !

Even genieten, weekend weer hoela-hoep
Vanaf morgen mogen zich dan ook de oostelijke Alpen gaan verheugen op meer zon en wat aangenamere temperaturen. Gewoon heerlijk winter en wintersportweer. Wel even de woensdag in de gaten houden wanneer eens storing de Alpen schampt en vooral de noordelijk delen kans op wat meer bewolking maken. Vrijdag lijkt dan de klad er weer in te gaan komen en in het weekend gaat het dan weer helemaal mis wanneer frontale systemen in rap tempo de Alpen zullen gaan overtrekken. Hoe dat allemaal precies gaat verlopen is in detail ook dit keer weer zeer onzeker en dat begin eigenlijk al vrijdag wanneer een warmtefront tegen een aanwezig koudereservoir boven de Alpen aan gaat boksen.


Vrijdag komt de klad er weer in met een eerste opkomend warmtefront

Dit soort warmtefronten zijn zoals het afgelopen weekend al duidelijk werd altijd weer tricky en vragen welhaast bijzondere aandacht. Even recht toe recht aan: vrijdag opkomend warmtefront,  zaterdag dan in warmtefront-sector, zondag koufront. Al met al sterk wisselvallig met grote temperatuur schommelingen waarbij de sneeuwvalgrens weer een grote variatie kent. Voor wat betreft de neerslaghoeveelheden doe ik nog maar even geen uitspraken, allemaal nog heel onzeker en daarover de komende dagen dan meer. 


Zondag weer in de koude lucht en weer zo'n deksels laagje. Sneeuw
(veel?!) dan weer tot in de dalen en laagland!

Aanhoudend (zeer) onbestendig
Na maandag verandert er niet veel, het is een komen en gaan van fronten aangejaagd door depressies die, gedragen door een vrij noordelijk verlopende jetstream, via de noordelijke Atlantische Oceaan via IJsland naar Scandinavie trekken. Ik verwacht echter dat de jetstream geleidelijk gedwongen wordt om een zuidelijkere koers te gaan volgen en de koudere lucht dan ook wat meer over de Alpen kan gaan uitstromen (afnemende invloed warmtesectoren). Tevens zijn er aanwijzingen dat het op de wat langere termijn, die we overigens nog niet in de reguliere kaarten terugzien, wel eens behoorlijk kan gaan afkoelen in West Europa en de Alpen. Zodra iets meer duidelijkheid daaromtrent kom ik daar nog op terug de komende dagen. Voorlopig gaan we, ondanks het wat karige sneeuwdek op veel plaatsen, eerst maar eens even lekker genieten van het mooie winterweer. Wij gaan ons langzaam weer voorbereiden op een volgende complexe weersituatie!


Komende dagen droog, vanaf vrijdag toenemende neerslagkansen gehele
Alpengebied (prikpunt Dolomieten)

Tot zover dit wat extra uitgebreide Alpenweerbericht,  morgen zijn we er weer en hopelijk dan met mooie kaarten. Vanuit een onbewolkt en groen Termen (-2.1°) een mooie dag gewenst. Ciao

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.


Johann Geers, weerman Sneeuwhoogte.nl

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Reageren op het weerbericht is alleen nog mogelijk als je bent ingelogd!

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Els Van Rillaer

Leuk dat het weerbericht er weer vroeg op staat.
Dank aan de weermannen.

Nu kan ik mijn eerste werkdag in 2015 goed starten.

groetjes

Els Van Rillaer | 05-01-2015 - 08:06

Merije ...

Zonde van de sneeuw al die regen, laat er maar snel weer een pak verse poeder vallen!!

Merije ... | 05-01-2015 - 08:09

Luuk

Live Kaprun: vers laagje sneeuw in het dal, boven op de berg een lekkere laag verse poeder.

Luuk | 05-01-2015 - 08:14

Steef Lokken

Goedemorgen wintersportvrienden. Als ik me niet vergis hebben jullie weermannen een heel mooie maar ook een heel moeilijke baan/hobby. Ik wil toch ook even zeggen dat ik veel respect heb voor jullie en jullie uitgebreide updates. Nooit geweten hoe sommige kleine dingen zulke grote gevolgen kunnen hebben. Donderdag naar königsleiten en ik heb gehoord dat de pistes zich daar goed houden maar door de regen wel erg ijzig zijn. Mag ik zachtjes concluderen dat de verwachte warmere temperaturen voor vrijdag eigenlijk heel goed zijn voor de pistes? Met daarna een verse laag zouden ze dan weer top moeten zijn lijkt me. Ondertussen weet ik dat het moeilijk te voorspellen is maar de verwachting lijkt me niet ongunstig of zit ik ernaast?

Steef Lokken | 05-01-2015 - 08:17

Luc  Cap

Geen gemakkelijke tijden voor weermannen. Veel moed gewenst voor t WE. Voor zaterdag wordt er in Innsbrück +12 gr C verwacht. De lente is in aantocht ! Laat Koning Thiaf maar snel aanrukken, zoals ook jij zegt Johann.

Luc Cap | 05-01-2015 - 08:17

Harm V

Gisteravond aangekomen in Mayrhofen. Laagje neuschnee gevallen. Nu droog en klaart het op. Vooruitzicht voor de rest vd week goed dus we gaan maar eens genieten. Vanmiddag update over de pistecondities

Harm V | 05-01-2015 - 08:19

MandlWand Lodge Mühlbach am Hochkönig

Mühlbach am Hochkönig: Sinds zondagavond zeker 70cm neu schnee en still counting. Op dit moment min 7. Dat wordt genieten deze week. ?

MandlWand Lodge Mühlbach am Hochkönig | 05-01-2015 - 08:24

Robin M.

Hi Johann, als je spreekt over "komt de klad er weer in volgend weekend", wat betekent dit dan voor de zuidelijke alpen?

Robin M. | 05-01-2015 - 09:28

Wendy de Moel

Spannend voor komend weekend...regen of sneeuw veel of weinig...houd jullie super weer berichten nauwlettend in de gaten...

Wendy de Moel | 05-01-2015 - 09:39

Landhaus Sonnheim Lofer

update Lofer - vannacht 25 centimeter nieuwe sneeuw gevallen in het skigebied in het dorp 10 centimeter. Alles bij elkaar afgelopen dagen in het skigebied tussen de 40 en 50 centimer nieuw gevallen. Momenteel droog en zwaar bewolkt.

Grüß aus Lofer - Rob

Landhaus Sonnheim Lofer | 05-01-2015 - 09:57

Frans Jansen

Hallo beste skivrienden,

Elke dag kijk ik naar het weerbericht op deze site. Ik moet een compliment maken voor deze weermannen. Telkens sta ik ervan te kijken hoe e.e.a. uitpakt. In vergelijking tot andere (weer)sites klopt het in regel goed.
Ga zo door!!!!!
Dan het commentaar in algemeen van de bezoekers van deze site. Ik moet hierbij
vaak glimlachen.
Waar maken de mensen zich druk over. Ik ski zelf ongeveer 30 jaar. In de begin jaren
twee/drie weken per jaar en de laatste jaren een week. Ik heb in Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië en de laatste jaren vooral Oostenrijk geskied. Heb nog nooit meegemaakt,
dat ik dacht help geen sneeuw! Het komt uiteraard wel eens voor, dat je niet tot in het dorp of jouw hotel kunt skiën, maar is dat dan zo erg. Komop mensen geniet ervan!
Kies voor de zekerheid een gebied uit tussen de 1300/1500 - 2300/2500 meter en je zit tussen eind december en de tweede/derde week in maart goed. Ik spreek uit ervaring.
Ga nu in de tweede week van maart naar Gerlos (Hotel Glockenstuhl). Heb hier het vorig jaar in ongeveer dezelfde tijd telkens tot vlak bij het hotel kunnen skiën en toen waren de
sneeuwomstandigheden ook niet zo geweldig.
Dus nogmaals mensen : geniet ervan!!!!!
Frans Jansen | 05-01-2015 - 10:08

Rafael Guinote

Als er in februari maar genoeg ligt is nog een lange weg (voor pret ) dus laat er maar veel vallen voor een ieder zo is het elk dag weer genieten van het weerbericht ??

Rafael Guinote | 05-01-2015 - 10:08

Kris Mampaey

geef mij maar de hoela-hoep ! Nog 2 weken te gaan en dan naar Tignes. We hebben dit jaar bewust gekozen voor een hoog gelegen skigebied. (pas geboekt) Er ligt momenteel niet erg veel sneeuw maar de hoela hoep zal nog wel wat brengen en dan wordt het top !
grt krism

Kris Mampaey | 05-01-2015 - 10:26

Jesse Huijers

Hulde! Ook bedankt voor de korte update voor sauerland

Jesse Huijers | 05-01-2015 - 10:39

Stéphan Mommers

Jullie hebben het in jullie bericht hierboven over een grote verandering.

Ik citeer: " Tevens zijn er aanwijzingen dat het op de wat langere termijn, die we overigens nog niet in de reguliere kaarten terugzien, wel eens behoorlijk kan gaan afkoelen in West Europa en de Alpen. Zodra iets meer duidelijkheid daaromtrent kom ik daar nog op terug de komende dagen. "

Bedoelen jullie hiermee over één a twee weken of toch nog richting half februari en later???

Stéphan Mommers | 05-01-2015 - 10:51

Steef Lokken

@ Frans.. Kijk Frans, je hebt natuurlijk best wel gelijk. En genieten doe ik er zeker van. Maar wat mij betreft hoort 'je druk maken over de condities' ook een beetje bij de voorpret. Ik neem aan dat jij ook graag de beste condities in een winterse sfeer wil. Maar natuurlijk moeten we het nemen zoals het is. Genieten zullen we!!

Steef Lokken | 05-01-2015 - 10:57

Patrik Mulder

Gelukkig ligt er in tauplitz nu al meer sneeuw dan vorige seizoen en komt nog meer bij volgens de voorspellingen. Betekent goed nieuws voor de lokals . Helaas dit jaar niet op wintersport, geld ontbreekt.

Patrik Mulder | 05-01-2015 - 11:28

Cheese  Curve

Update vanuit Konigsleiten /Gerlos. Vannacht 5 cm sneeuw gevallen. Nu droog en licht bewolkt. Temperatuur -6 in het dorp, op de top nog wel wat wind. In dal z.g.a windstil.
sneeuw kwaliteit redelijk.

Las dit net op andere website. Kunnen toekomstige updaters ook temperatuur in dorp vermelden?

Cheese Curve | 05-01-2015 - 11:41

Niels  van Bockel

Helaas niet naar Winterberg vandaag. Vrouw lief werd 80 km voor de eindstreep ziek.. Dus weer thuis en wachten op La Plagne over 12 dagen!

Niels van Bockel | 05-01-2015 - 11:48

Marcel B.

Ja hoor ! Hoge druk boven Scandinavië........sneeuwval zuidalpen ! Over 2 weken !????

Marcel B. | 05-01-2015 - 11:59

Marcel B.

Dit is wat Johann voorvoelde !

Marcel B. | 05-01-2015 - 12:03

Luuk

Update Zell am See: duidelijk meer sneeuw gevallen dan op de Maiskogel in Kaprun, die toch vlak naast elkaar liggen. Tot ongeveer 1100 meter uitstekende condities, daaronder bruine stukken en erg ijzig.

Al met al prima te doen dus

Luuk | 05-01-2015 - 12:11

carla gulikers

Hoi Luuk, wij zijn van gisteravond thuis, helaas... Zaterdagavond heeft het lang en hard geregend in Kaprun. Denk dat de maïskogel daar ook wel flink onder te lijden heeft gehad. Pistes in Zell liggen toch stuk hoger.
Veel plezier nog!

carla gulikers | 05-01-2015 - 13:19

Luc  Cap

@ Cheese Curve : vanaf za 10 jan stuur ik een dagelijkse update vanuit Gerlis-Koningsleiten , de ene keer warm water, dan weer sneeuw hoop ik...

Luc Cap | 05-01-2015 - 13:28

Phil ip

@Luc, Haha. Hier Idem. Ik hoop / gok op sneeuw.

Phil ip | 05-01-2015 - 13:37

Luuk

@Carla dat klopt, maar in Kaprun is op dezelfde hoogtes als Zell am See minder gevallen.

Luuk | 05-01-2015 - 13:55

Martijn Sonnenberg

alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=46&t=52553#p5009416

Deze trof ik op een ander forum aan... Het is niet allemaal kommer en kwel... ;)
Laten we hopen dat koning winter nog eens laat zien wie er in dec tot maart de baas is (of hoort te zijn...), want de afgelopen anderhalf jaar was hij zelf op witnersport zo lijkt het

Martijn Sonnenberg | 05-01-2015 - 14:39

Phil ip

Snap die pluimen toch echt niet hoor !
Gisteren nog 3 mega neerslag dagen voor de westalpen en nu amper nog iets over.
Op de 9de gaf hij gisteren een megadump, waar er nu nog mss 10cm gaat vallen.
Waarschijnlijk zal de pluim van 12h nog 1 cm geven, hou maar in het oog !

Phil ip | 05-01-2015 - 14:41

Johann

@Phi ip -Welke pluimen bedoel je? Diegenen die ik zie voor de west Alpen laten nog steeds die 3 neerslagperiodes zien!??

Johann | 05-01-2015 - 15:52

Martijn Sonnenberg

@philip hangt nogal van je prikpunt af, deze(gfs) is voor regio vorarlberg (met sneeuw op vrij-za-zondag/maandag), met zaterdag een sneeuwgrens die aardig oploopt en wellicht weer regen gaat brengen

www.meteociel.fr/cartes_obs/gens_display.php?ext=1&lat=47.08502024291498&lon=10

En deze voor een rpikpunt net aan de andere kant van de hoofdkam (ook gfs):

www.meteociel.fr/cartes_obs/gens_display.php?ext=1&lat=46.35627530364373&lon=10.471698113207552

daar zie je amper neerslag

Martijn Sonnenberg | 05-01-2015 - 15:54

Phil ip

@Johann, De GFS die om de 06h komt ( 00 - 06h – 12h – 18h )
Met neerslag op 850 hpa ( 1500m hoogte ).

Phil ip | 05-01-2015 - 16:24

Chris L

Is er iemand die update kan geven over het skigebied van Livigno?

Chris L | 05-01-2015 - 16:30

X G

Ik zit over 2 weken in Ischgl... Ben benieuwd naar de pistes, in het dal voorlopig 10cm.

Hoop dat in de komende 2 weken nog wat sneeuw erbij komt.

X G | 05-01-2015 - 16:40

Arjan D

Ik vanaf zaterdag in ischgl, zal je op de hoogte houden xavier :)

Arjan D | 05-01-2015 - 18:02

Dries Livigno

@Chris gisteren een 10-tal cm gevallen. Kwaliteit van de sneeuw ken ik niet. Wanneer gaje naar Livigno?

Dries Livigno | 05-01-2015 - 18:07

Dries Livigno

@Chris gisteren een 10-tal cm gevallen. Kwaliteit van de sneeuw ken ik niet. Wanneer gaje naar Livigno?

Dries Livigno | 05-01-2015 - 18:07

Harm V

Update vanuit Mayrhofen: drukte op de, overigens goede, pistes met vooral Duitsers. Goede sneeuw ondanks dat de pistes niet goed geprepareerd waren ivm de sneeuw vna gisteren. Morgen nieuwe update.

Harm V | 05-01-2015 - 18:15

Gijs van Sorgen

Update PdS:
Vandaag heerlijk geskiet in Avoriaz en Chatel: Lindarets, Plaine Dranse, Pré la Joux en Linga. Super condities!
Soms wat harde, ijzige pistes maar de piste dienst heeft super werk geleverd. Ook veel kunstmatige sneeuw maar dat maakt niet uit.
Morgen de Zwitserse kant op.

Gijs van Sorgen | 05-01-2015 - 18:16

Jaco Zyderveld

@Gijs:
Dit maakt me weer geruster. Zondag kom ik aan, geniet maar van de aanstaande zon. Ben benieuwd naar de Zwitserse kant.

Jaco Zyderveld | 05-01-2015 - 18:31

Mart van Zeijl

@all en Sneeuwhoogte; iets van een hele andere orde: Als ik via de app met een webcam gekeken heb komt het regelmatig voor dat ik na het draaien van de telefoon met een half zwart scherm blijf zitten. Dat is pas op te lossen door de telefoon opnieuw op te starten. Iemand bekend mee? Ligt dat aan de app of aan mijn telefoon? Ik heb een iPhone5. Graag jullie reactie. BVD dank.

Mart van Zeijl | 05-01-2015 - 18:36

Clemens Gjertsen

Afgelooen 3 dagen veel sneeuw gevallen in Beierse Woud: 50 cm. Topcondities en alles open!

Clemens Gjertsen | 05-01-2015 - 18:45

Sneeuwhoogte.nl

@Mart, hier komt volgende week een update voor.

Sneeuwhoogte.nl | 05-01-2015 - 18:46

Leo van Rijn

As donderdag naar gerlos voor een mini ski (vrij. Zat. Zon) vooralsnog ziet het er niet best uit :-( hopelijk valt het allemaal nog een beetje mee....

Leo van Rijn | 05-01-2015 - 18:55

Luc  Cap

@ Mart dat probleem heb ik ook met mijn iPhone 5
@ sneeuwhoogte als ik op mijn iPhone een bericht wil sturen aan een wintersportvriend van deze site, ga ik direct uit de app. Wordt dit ook verholpen door de update ?

Luc Cap | 05-01-2015 - 19:18

Arjan D

Heb hier geen last van een half zwart scherm. Zowel op de iPad als iPhone gaat het goed :)

Arjan D | 05-01-2015 - 19:42

Arjan D

On topic: ben ook wel benieuwd op welk termijn jij het kouder ziet worden Johann, is dit halverwege volgende week al of bedoel je daar over 3 weken mee?

Arjan D | 05-01-2015 - 19:45

Mart van Zeijl

Mooi! Kan ik weer ongestoord mijn favoriete bestemmingen begluren :-)

Mart van Zeijl | 05-01-2015 - 20:00

Jack E

Dat was vandaag wel even wennen op school :( boterham pindakaas met koffie ipv warme choco, kaischerschmarnn en apfelstrüdel... Hahahaha naja nog 46 nachtjes

Jack E | 05-01-2015 - 20:05

Sneeuwhoogte.nl

Overige technische vragen kunnen naar help@sneeuwhoogte.nl

@luc, dat probleem constateren wij niet.

Sneeuwhoogte.nl | 05-01-2015 - 20:20

Marein Geurds

Vannacht richting huis, top week gehad in Filzmoos, Salzburgerland. Nooit gedacht toch zoveel sneeuw mee te maken dus zoek je nog een locatie, ga naar het Salzburgerland want het is er fantasties! Veel plezier voor de mensen die nog op wintersport gaan en bedankt Michael en Johann voor alle weerberichten. Tot december 2015 :-)

Marein Geurds | 05-01-2015 - 20:22

Dieter Dupon 🇦🇹

Terug thuis van een prachtige skivakantie in Filzmoos (Salzburgerland). Gelukkig genoeg sneeuw, laat ons zeggen veel sneeuw :-). Ik wens de mensen die nog gaan skiën dit seizoen veel sneeuw en skiplezier! Ik wil onze weermannen nogmaals bedanken voor de duidelijke en uitgebreide weerberichten!

Dieter Dupon 🇦🇹 | 05-01-2015 - 20:28

Luc  Cap

Op weerbericht VTM (België ) gezien dat de verwachtte neerslag maar ingetekend staat tot zuid Duutsland en op zondag geen koufront te zien. Waarschijnlijk te weinig gedetailleerd om correct te zijn ?
Temp voor de Alpen in dezelde kleur ingetekend als de rest van Europa > + 13 gr C. Ben heel benieuwd naar de uitkomst.

Luc Cap | 05-01-2015 - 20:34

Peppito @

@Gijs ook mij stemt het weer wat positiever. Gelukkig kunnen de mannen van de pistedienst wel wat afleveren. nog 2 weken en dan zijn zitten we met 10man in Morzine. uiteraard hopen we nog op een dump van een cm of 40 á 50cm.
@ Johan misschien nog een avondrun ???

Peppito @ | 05-01-2015 - 20:39

Harold Basters

Beste weermannen,

ben net ingelogd, gave site maar helaas nog geen winter in de alpen te bekennen dus!
Ga over 3 weekjes naar Sestriere en vraag me af of daar nog wat sneeuw in de kaarten zit.

Ga zo door en groetjes,

Harold

Harold Basters | 05-01-2015 - 21:10

Eric Kromhout

Voor de liefhebbers...een update uit Kitzbuhel/Kirchberg/Jochberg en Resterhohe.

www.youtube.com/watch?v=jMdXjh-ZQow&feature=youtu.be

Eric Kromhout | 05-01-2015 - 21:15

Luc  Cap

De regenvoorspelling voor za - zo is nu serieus verminderd op deze site. Van 22 mm naar 7mm. (Vb = Gerlos) ben eens benieuwd hoe het nog aangepast gaat worden deze week

Luc Cap | 05-01-2015 - 21:44

Peter Lamet

@gijs. Supercondities? :s. Pistediensten doen hun best en er wordt goed kunstsneeuw gespoten, maar het is niet je van het hoor. Vandaag de swiss wall gedaan(gesloten) les crozets geweest , champery en champoussin. Daar kun je op sommige plaatsen schaatsen ipv baarden of skiën ... Een cm of 40/50 zou erg nodig zijn hoor.

Peter Lamet | 05-01-2015 - 22:03

Martin Geurds

Blijkbaar de hoofdprijs voor Filzmoos en directe omgeving in Salzburgerland dit jaar.
1.50 op de berg en 90 cm in het dorp!
Nu moet ik zeggen dat ik na 30 jaar bezoek aan Filzmoos nooit tekort sneeuw heb gehad.
Na de meeste teleurstellende (regen) berichten hoop ik dat het voor de andere gebieden goed gaat komen.
Onze vakantie kon niet beter.

Martin Geurds | 05-01-2015 - 22:24

Niels  van Bockel

@Luc, vrind serieus chill out. Die voorspellingen van deze site/app zijn automatische voorspellingen. Niet op vast bijten dus. @Johann en @Michael hebben het ook al eens eerder gezegd. Dat er neerslag gaat komen van het weekend, is misschien waarschijnlijk. Maar of het vloeibaar of in vaste vorm valt.. En hoeveel.. Dat valt gewoon nu niet te voorspellen. Je maakt je zelf bijna gek (niet doen joh! ) door al je uitspraken en sites die je volgt waardoor je (misschien) een verkeerd beeld krijgt van het totaal plaatje. Wat op de kaart als 'groen' lijkt of op de radar met 1 cm verschil verplaatst, kan gigantische gevolgen hebben voor wat betreft het stromingspatroon of de neerslag. Ik hoop voor jou op bakken met sneeuw, voor iedereen overigens. Maar als dat dan in vloeibare vorm valt, jammer! Volgende dag een nieuwe kans moet je maar denken! Maak je niet druk! Fijne avond. Gr Niels

Niels van Bockel | 05-01-2015 - 22:25

Jesse Huijers

Ik ga dit weekend naar winterberg, er ligt nu genoeg, maar er komt vrijdag regen aan, weet iemand of het uberhaupt wel mogelijk is enigsinds te skien met regen?

Jesse Huijers | 05-01-2015 - 22:27

Niels  van Bockel

@Jesse, dan zullen de condities in combinatie met hoge(re) temps de sneeuw geen goed doen. Het wordt papsneeuw en heel zwaar skiën. Ik hoop voor je dat het meevalt!

Niels van Bockel | 05-01-2015 - 22:32

Jesse Huijers

@niels Ja daar was ik al bang voor, maar zal er nog enigsinds te skien zijn? Hoop toch niet dat onze apres ski op de piste in gevaar komt

Jesse Huijers | 05-01-2015 - 22:34

Niels  van Bockel

Je kunt altijd nog naar je après ski lopen ;-)

Niels van Bockel | 05-01-2015 - 22:49

Joey P

Iemand updates over la plagne ? De 17e is het zover !!!!!!

Joey P | 06-01-2015 - 00:03

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord