Nordstau houdt aan

Terwijl het gisteren op veel plaatsen aan de noordzijde al lekker door gesneeuwd heeft, gaat dit proces vandaag nog even vrolijk verder. In de Franse en vooral de Italiaanse Alpen is het weerbeeld veel vriendelijker en schijnt de zon volop aan de horizon. Het is voorlopig nog niet met de kou gedaan, al gaan de scherpste kantjes er richting de jaarwisseling dan wel langzaam wat vanaf.


Waanzinnig mooie condities in Les trois Vallées via @Menno Boermans

Nog zo'n schitterend plaatje. Deze keer vanuit de omgeving van
Saint-Sorlin-D'Arves Les Sybelles/Savoie via @App

nordstau
Vorige week klaagden we nog steen en been over de belabberde sneeuwcondities in de Alpen. En kijk nu eens even! Eerst was het een ouderwetse Weststau die de Franse Alpen volledig onder poederde, waarbij ook nog eens veel wintersportgangers op de zaterdag (wisseldag!) volledig vast kwamen te zitten. En vervolgens komt er even een klassieke nordstau overheen, die vooral het geplaagde Oostenrijk trakteert op een heerlijke dikke laag verse poeder! En het is nog niet gedaan met de nordstau. Een blik op de neerslagradar zegt hierbij genoeg. Bijna geheel Duitsland ligt bedekt onder een groot sneeuwgebied, en deze zone gaat vandaag tegen de noordelijke Apen voor een intensieve stau situatie zorgen. De sneeuwval concentreert zich in Zwitserland vooral op het gebied ten oosten van de Berner Alpen. In Oostenrijk liggen de Vorarlberg, noord Tirol, en het westen van het Salzburgerland onder invloed van de stau, waarbij ook de Duitse Bayrischen Voralpen de nodige sneeuw voor hun kiezen krijgen. Gemiddeld kan er vandaag in de staugebieden tussen de 15 en 50cm neuschnee vallen, die op sommige plaatsen door de sterk aanwezige wind tot sneeuwduinen kan gaan leiden.


Een inmens groot sneeuwgebied ligt op ramkoers tav de
noordelijke Alpen! @WetterOnline

Code rood voor het noordoosten van Zwitserland tussen Luzern en St.Gallen
via @MeteoCentrale Zwitserland

Ook in Oostenrijk code rood voor westelijke noordzijde
via @Wetteralarm.At

Windchill
Een aandachtspunt in de Alpen is de noordelijke wind die vandaag hinderlijk aanwezig is. Tussen een hogedrukgebied boven Normandië en lagedruk nabij de Oekraïne zijn de luchtdrukverschillen in de Alpenregio tamelijk groot vandaag.  Hierdoor staat er een krachtige tot harde, en in het hooggebergte een stormachtige noordelijke wind, die het in combinatie met de lage temperaturen bijzonder onaangenaam maakt. De temperaturen schommelen vandaag op 1500m rond de -10, tot -15 gr C op 3000m hoogte. Bij een windkracht 7 betekent dit op 1500m een gevoelstemperatuur van -23 gr tot maar liefst -30 gr C op 3000m! Morgen zal de wind vanuit het westen dan langzaam wat in kracht gaan afnemen, maar voor vandaag zou ik er wat kleding betreft even goed rekening mee gaan houden. Brrr!


Hirschegg in het Kleinwalsertal (1125m) Het sneeuwt maar door bij
temperaturen van -7 gr C


Meer zon voor het zuid Zwitserse Bettmeralp in Wallis, dat iets meer
"Wetterbegunstigt" ligt

Zonniger en iets minder koud
Terwijl de Franse en gehele Alpennoordkant en deels ook inner-alpine gebieden genieten van de neuschnee, is het voor de zuidzijde een heel ander verhaal. Deze gebieden liggen vanwege de noordelijke stroming volledig afgeschermd van het sneeuwgeweld. Wij zien hier voorlopig nog geen significante verandering in optreden, zodat de Italiaanse Alpen wat sneeuw betreft voorlopig even buiten spel blijven staan. Vanaf morgen krijgt het Alpengebied vanuit het westen te maken met de stabiliserende invloed van een naderend hogedrukgebied, zodat de zon er steeds beter bij gaat komen. Dat wordt op en top genieten dus! In het nieuwe jaar nadert vanuit het westen een nieuw frontaal systeem de noordwestelijke Alpenregio, waarbij er op het warmtefront opnieuw sneeuw voor de noordzijde te verwachten is. De vooruitzichten op langere termijn blijven vrij wisselvallig, met fronten die afgewisseld worden met doorkomende hogedruk-passages. We hoeven in ieder geval niet bang te zijn voor opdoemende "warm water" scenario's. Een heel fijne dag nog!

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Reageren op het weerbericht is alleen nog mogelijk als je bent ingelogd!

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Martijn vd Berghe

Heerlijke berichten. We sluiten het jaar prachtig af zo!!

Martijn vd Berghe | 30-12-2014 - 09:00

Luc Cap

Mooi begin van je weerbericht Michael. Idd die neerslagradar toont een dik pak sneeuw voor de Noordalpen. Prachtige vooruitzichten. Ben benieuwd naar wat onze locale reporters vandaag weer te melden hebben. Altijd fun om te lezen.

Luc Cap | 30-12-2014 - 09:01

Pieter Nauta

Goedemorgen Michael,
Het kan niet op met de sneeuw in de Noord alpen. Geweldig mooi! Voor ons nog 8 weken geduld hebben. Er kan tot die tijd nog heel veel veranderen.

Heb jij enig idee hoe lang deze situatie volgens de kaarten aan kan gaan houden?

Pieter Nauta | 30-12-2014 - 09:01

Dieter Dupon 🇦🇹

Het blijft maar sneeuwen in Filzmoos (Salzburgerland)! Vandaag gaan er normaal terug enkele liften open.

Dieter Dupon 🇦🇹 | 30-12-2014 - 09:01

Remco Robbe

Beste michael, is de temp verhoging die rond de jaarwisseling plaatsvind een tijdelijke of wordt het op lange termijn toch weer wat kouder? Is lastig te voorspellen of niet?

Remco Robbe | 30-12-2014 - 09:03

Remco Robbe

@luc, ik denk in ieder geval dat jij je om de sneeuwhoogte als jij gaat niet druk hoeft te maken!:)

Remco Robbe | 30-12-2014 - 09:05

Sharon T.

Filzmoos ligt in oostelijk-Salzburgerland, tegen Steiermark aan, maar hier sneeuwt het al drie dagen. Gisterochtend even droog, maar sinds 12:00u weer vlokken! Vanmorgen wakker geworden onder een dikke laag verse sneeuw en we hebben nog steeds goede grote vlokken! De wind van gisteren is gelukkig gaan liggen. We hebben vorige week toen alles nog groen was iets te hard geroepen dat we maar al te graag de auto willen uitgraven. Vandaag is het zo'n dag!!!
Als deze vlokken vandaag aanhouden dan is er totaal zeker +50cm verse sneeuw gevallen!

Sharon T. | 30-12-2014 - 09:05

Edwin van Eck

Zo Luc., denk dat het een positief bericht van je wordt vandaag met zulke vooruitzichten ((-:

Edwin van Eck | 30-12-2014 - 09:07

Eric Kromhout

Sinds gistermiddag sneeuwt het al in het Brixental. Vanochtend lag er weer zo n 25 cm op de auto en dat betekent boven op de piste nog meer. Steeds meer liften openen...het is wel erg koud maar daar kun je je opkleden.

Heb nog een korte video gemaakt van gisteren. Een kleine impressie

www.youtube.com/watch?v=XxPPg7d_VAY

Eric Kromhout | 30-12-2014 - 09:07

Marco K.

Code rood? Ik zeg code wit!

Marco K. | 30-12-2014 - 09:13

Steven Damüls

Nordstau : I LOVE IT!!
dik pak sneeuw in Damüls!!!
Nog 11 dagen aftellen.

Steven Damüls | 30-12-2014 - 09:17

Hans Harrie

@Eric kromhout, Bedankt voor je filmpje en updates!

Hans Harrie | 30-12-2014 - 09:28

Robert

Ook hier in Saalbach is het sneeuw wat de klok slaat! Vannacht even droog geweest, maar nu zit het inmiddels al weer potdicht. Ik hoop dat er nu genoeg valt, zodat de pistenbully's eindelijk hun werk gaan doen. De kunstsneeuw hopen zie je bijna niet tijdens sneeuwval en met de aanwezige drukte valken de skiërs met bosjes tegelijk. Sneeuw is mooi, maar er moet wel veilig geskied kunnen worden. Ik hoop dus dat er deze dag genoeg valt, vannacht top prepareren en dan nog 3 dagen skiën in de zon :-)

Robert | 30-12-2014 - 09:30

Bart De Vooght

Helaas aan de zuidkant ziet het er maar droevig uit :-(

Bart De Vooght | 30-12-2014 - 09:31

Ewoud .

Vandaag weer slecht weer in livigno -15 en windkracht 9 hopen dat het snel beter wordt!

Ewoud . | 30-12-2014 - 09:32

Luc Cap

@ Edwin en Remco : idd mooie vooruitzichten alvast. Nog 11 dagen geduld
Ben benieuwd welke commentaar ik zal krijgen...

Luc Cap | 30-12-2014 - 09:39

Jack E

Update uit zugspitze arena. Giga veel sneeuw gevallen vannacht! Gaat nog rustig verder.... Lekker nog 4 dagen skiën en dan nog 7 weken wachten ;)

Jack E | 30-12-2014 - 09:40

Els Van Rillaer

Prachtige berichten om te lezen. Bedankt om af en toe een filmpje van skiwelt te plaatsen. Met al dit goede nieuws kan ik haast niet meer wachten om te vertrekken. Nog enkele weken geduld dus en de kou daar kunnen we ons inderdaad op kleden.

Het is hier op de site goed te merken dat het witte goud uit de lucht valt, iedereen begint positieve berichten achter te laten. Mooi om het jaar af te sluiten en het nieuwe jaar met goede moed in te gaan.

alvast op voorhand aan iedereen de beste wensen.

Is er iemand die nieuwjaar in Brixen im Thale doorbrengt. Komen ze daar nog steeds met fakkels in de vorm van het nieuwe jaar van de berg????

groetjes

Els Van Rillaer | 30-12-2014 - 09:43

Pieter Nauta

@jack, mooi dat t toch nog is goed gekomen daar he. hopen dat er over 7 weken nog minimaal dezelfde hoeveelheid ligt.

Pieter Nauta | 30-12-2014 - 09:43

Sarah J

Nog 29 dagen te gaan en dan naar Saalbach...laat die nordstau nog maar even duren!

Sarah J | 30-12-2014 - 09:52

Landhaus Sonnheim Lofer

update Lofer - 20 cm in der letzten Nacht, 30 cm sollen bis morgen Mi Vormittag noch kommen.

Grüß aus Lofer - Rob

Landhaus Sonnheim Lofer | 30-12-2014 - 10:00

Dries Livigno

@Ewoud veel sneeuw is er nog niet bijgevallen volgens de beelden van de webcams. Het ziet er voor de toekomst niet goed uit. Vorig jaar was het te mooi geweest. Het zal dit jaar op harde pistes moeten gebeuren.
Zit er al verbetering in op de onderste pistes

Dries Livigno | 30-12-2014 - 10:02

J4cco

Eind februari naar Damuls. Kom maar op met die ladingen sneeuw!

J4cco | 30-12-2014 - 10:04

Matel DW

We vertrekken als koppel voor een weekje vrijdagnacht naar.....? Wat is de beste keuze in functie van weersverwachting vooral de zichtbaarheid ( ik word misselijk bij weinig zicht?) Liefst groot skigebied, sneeuwkwaliteit lijkt nu precies gelukkig geen probleem te zijn!

Matel DW | 30-12-2014 - 10:06

Niels van Bockel

Iemand nog een leuke update vanuit La Plagne? Ik ben benieuwd of er al meer piste's open zijn na die hevige sneeuwval? Groet Niels

Niels van Bockel | 30-12-2014 - 10:06

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Pieter. Nordstau neemt morgen vanuit het westen af. Vanaf vrijdag tijdelijk minder koud met opnieuw sneeuw voor de noordkant. Beeld op termijn is wisselvallig met normale temps voor de tijd van het jaar. Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 30-12-2014 - 10:11

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Remco. Wisselende temps op de doorkomst van warm en koufrontpassages.
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 30-12-2014 - 10:13

Rob van der Kamp

@Niels, de update van La Plagne is net binnen , zoals je ziet zijn er weer meer liften geopend en dat gaat ook op voor de pistes (liften 79 open van de 86 en 76 pistes van de 127) veel plezier straks.

Rob van der Kamp | 30-12-2014 - 10:19

A Roeten Kolk

Wie weet er iets meer over tsjechie , hoe het daar is ?

A Roeten Kolk | 30-12-2014 - 10:25

Anneke Offereins

Het sneeuwt nu lichtjes in Val di Fassa in de Dolomieten. In het dorp ligt een klein laagje, maar boven zijn de condities prima, er ligt genoeg sneeuw! Wel ijzig koude wind, gisteren daardoor liften tijdelijk stilgelegd.

Anneke Offereins | 30-12-2014 - 10:28

Ewoud .

@dries dat zeker de zwarte piste van carosselo is goed te doen ook de dalafdaling in het begin van het dorp alleen een paar oefenweides zijn wat ijzig. Op dit moment sneeuwt het licht

Ewoud . | 30-12-2014 - 10:28

Ewoud .

Ook zijn de meeste liften van carosselo gesloten helaas.

Ewoud . | 30-12-2014 - 10:29

Niels van Bockel

@ Rob, ja thx! Ik zag ze net binnen komen! Gelukkig is er al meer open.. Ik zag Les Arcs ook al op 75% draaien.

Niels van Bockel | 30-12-2014 - 10:36

Roel

@ Michael
Hoe word het voor winterberg. Zie hier de temperaturen ook wel wat stijgen nu is dat niet zo erg. Maar hoe zit het daar met de regen?

Roel | 30-12-2014 - 10:48

Henrik Mulder

In matrei zijn alle liften dicht vanwege harde wind. In Kals zijn wel paar liften open. Staat hier harde wind en is berekoud. Sneeuwt ook beetje hier maar is afgelopen dagen amper wat gevallen helaas. In matrei nog steeds bruine hellingen, Kals wordt nu langzaam wit.

Groeten

Henrik Mulder | 30-12-2014 - 10:56

Cheese Curve

Ik krijg de indruk dat de meeste site bezoekers tevens ook noord alpen bezoekers zijn, klopt dat of houden degenen die de zuid alpen bezoeken zich gewoon stil omdat ze naar hogere gebieden gaan?

Cheese Curve | 30-12-2014 - 10:59

Menno Sweers

@simba

Vorig jaar ben ik in Westendorf geweest tijdens de jaarwisseling. In de avond gingen ze met fakkels naar beneden en werd er daarna nog een mooie vuurwerkshow gegeven. Verder is het in de apres ski bars tot laat gezellig.

Menno Sweers | 30-12-2014 - 11:02

Dolf Gerbers

@Cheese Curve. Ik ga naar Zwitserland, naar La Tzoumaz in Unterwallis. Maar het gros van de Nederlanders is volgens mij in Oostenrijk te vinden en dus zul je op de sites ook de meeste reacties over dat gebied vinden.

Dolf Gerbers | 30-12-2014 - 11:24

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Roel. Tegen vrijdag ook hier tijdelijk iets zachter. Condities zullen hier niet erg veel achteruit gaan. Hoogstens tijdelijk wat zwaardere sneeuwcondities. Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 30-12-2014 - 11:26

Martijn Sonnenberg

@michael: dank voor je mooie bericht. Je meldt al onderaan dat we niet bang hoeven zijn voor 'warm water' scenario's. Toch zie ik bij veel dorpen (zelfs een sneeloch als st. anton am arlberg) in jullie sneeuwverwachting regen in het dal staan... hoeveel waarde moeten we aan die automatische getallen hechten? worden die gegenereerd aan de hand van (warme) hoofdruns? Zie jij dit als een reeel scenario of is een veel lagere sneeuwgrens meer voor de hand liggend? Westcirculatie is redelijk 'normaal' voor januari en geeft veel sneeuw heb ik me eens laten vertellen, maar als er water tussendoor komt hebben met name de lagere dorpen er niet teveel aan lijkt me

Martijn Sonnenberg | 30-12-2014 - 11:46

Greet ☀️

In Flaine, le grand massif, ist echt genieten van de sneeuw en de zon :-P

Greet ☀️ | 30-12-2014 - 12:02

Erik B

Heerlijk, nog maar 5 dagen en dan vertrekken we voor een weekje naar Konigsleiten. Heel wat gezien in Oostenrijk maar dit plaatsje nog niet. Erg benieuwd. Mensen nog tips/aanraders? Aan de sneeuw zal het niet liggen :D. Op naar een topweek !!

Erik B | 30-12-2014 - 12:05

Roel

Bedankt voor je reactie Michael

Roel | 30-12-2014 - 12:15

Frankieboy Sneeuwfan

In La Plagne is het skiën een groot feest, poedersneeuw, zon! Nog niet alle pistes open vanwege lawine gevaar, maar er is meer dan genoeg open om mooie tochten te maken. Geniet allemaal!

Frankieboy Sneeuwfan | 30-12-2014 - 12:22

Dirk

De Franse zuidelijke alpen vallen blijkbaar uit de boot :-(

Dirk | 30-12-2014 - 12:28

Wendy de Moel

@ Erik. Vanuit konigsleiten kun je wanneer je een afstand skiër of boarder bent een mooie tocht maken van konigsleiten berg naar gerlos en zell am ziller. En weer terug natuurlijk. Ben je dagje zoet. Verder is de gerlosplatte en hochkrimml en heerlijke berg met brede pistes om lekker te knallen en halverwege ff te stoppen bij de alm. Wat uitgaan betreft is het beperkt in konigsleiten zelf. Het begint in de middag bij de schirmbar ( wel vaak erg druk) vanaf een uur of 7 a 8 word de kingsbar ook erg gezellig ( met lekkere hapjes te bestellen) in ieder geval heel veel plezier daar. Zelf kom ik er dit jaar voor de 7e keer. Andere plaatsen geprobeerd maar blijf toch terug keren naar het mooie, gezellige sneeuw zekere konigsleiten ...

Wendy de Moel | 30-12-2014 - 12:39

Frank Haveman

Zillertal Arena is top voor een goede skivakantie!!

Frank Haveman | 30-12-2014 - 12:48

The Snowman

@all in Kaltenbach.
Weet iemand of de dalafdaling naar kaltenbach en de afdaling naar asschau al open zijn. Op de site staan ze nog als gesloten, maar gezien de hoeveelheidngevallen sneeuw lijkt me dat raar. Ik hoor graag van iemand ter plaatse. Nog 9 daagjes en we komen er aan in Klatenbach.
Groet Rob.

The Snowman | 30-12-2014 - 12:49

Frankieboy Sneeuwfan

Vandaag is er wel meer wind, Dus goed aankleden, want het is ijskoud! Maar dat hoort er ook wel weer bij, smaakt de chocolade of gluhwein daarna des te beter!

Frankieboy Sneeuwfan | 30-12-2014 - 13:00

R J

In Gasteinertal ook nevel, bewolkt en lichte sneeuwval (jazeker, we bestaan sinds een paar dagen!). Gisteren de ijzige kou overleefd bovenop de Oostenrijkse heuveltjes van dit dal. Vandaag een rustdagje met een fles cognac; mijn gitaar snakt bovendien naar aandacht.
Beste weermannen, jullie hebben aangetoond ook hier, in deze vergeten hoek, sneeuw te kunnen bezorgen.
De volgende uitdaging luidt: zon, blauwe lucht, windstil, rond het vriespunt.
Kom maar op!

R J | 30-12-2014 - 13:01

R J

O ja! Ik heb hier gisteren hoogstpersoonlijk de dalafdaling geopend. Vanmiddag ff nieuwe ski's kopen.

R J | 30-12-2014 - 13:03

R J

@Luc Hey! Nu niet soft worden hoor in je reacties ;-)

R J | 30-12-2014 - 13:07

Luc Cap

Idd Frank Zillertal is ook voor mij top. Genoeg keuze in pistes en een fijne ambiance. Zou ik ook iedereen aanraden.

Luc Cap | 30-12-2014 - 13:34

Luc Cap

@ Raymond ik soft ? Alleen als het te warm weer wordt...dan smelt ik...

Luc Cap | 30-12-2014 - 13:35

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Martijn. De lagere dorpen krijgen op termijn soms met wat zachtere condities te maken, maar dit is in een normaal verschijnsel in een gemiddelde Alpenwinter. De regen die de "autoput" genereerd, wordt grof berekend in het voorveld van lagedrukgebieden. Met de sneeuw die nu valt/gevallen is wordt een mooie basislaag aangelegd die af en toe wel tegen een wat zachter stootje kan.
Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 30-12-2014 - 13:50

Sneeuwhoogte.nl | Michael

nl.tinypic.com?ref=25hkcug" target="_blank">i61.tinypic.com/25hkcug.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic">
Stand van zaken rond 14.00 uur. De nordstau gaat lekker tekeer, waarbij het zwaartepunt van de sneeuwval zich concentreert op de Zwitserse noordzijde en Oostenrijkse Vorarlberg. Vanwege de harde wind zijn er op sommige plaatsen metershoge sneeuwduinen ontstaan. De stau neemt in de loop van de avond vanuit het westen langzaam verder in kracht af.
(Let op: afbeelding wordt NIET in de APP getoond)
Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 30-12-2014 - 13:57

Jack E

Hier in Tiroler zugspitze jaagt de sneeuw om je oren... Geweldige pistes....

Jack E | 30-12-2014 - 14:01

Sneeuwhoogte.nl | Michael

nl.tinypic.com?ref=xen67o" target="_blank">i61.tinypic.com/xen67o.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic">
Volledig ondergesneeuwd Kleinwalsertal! Afbeelding via @Hans ter Braak

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 30-12-2014 - 14:05

Niels van Bockel

Thanks @Frankieboy!

Niels van Bockel | 30-12-2014 - 14:06

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Lekker knallen @Jack :-)

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 30-12-2014 - 14:07

Johann

@Michael -welke sneeuw die nu valt? ;-) Hier in Wallis sinds 27 december droog, geldt ook voor grote delen van westerse (Franse) Alpen en Alpenzuidkant. Op Rosswald (1800m) ligt krap 15cm ,normaal rond deze tijd 100 tot 150cm. In het noorden van Zwitserland (laagland) ligt meer sneeuw dan in het altijd zo sneeuwzekerr Arosa (1800m) dat nu niet verder komt dan schamele 25cm (!!) Sinds 1949 is het niet eerder voorgekomen dat bv Züricherberg meer sneeuw had dan Arosa. Ook op andere plaatsen zien we soortgelijke verschillen in sneeuwhoogtes. Daar moet dus nog het één en ander aan gesleuteld worden door liebe Frau Holle. Voordeel is wel dat we hier de laatste dagen prima wintersportcondities hebben, mede ook dankzij de voortreffelijke prestatie van de piste-meesters. En natuurlijk maak de zon ook weer een hoop goed. ;-)

Johann | 30-12-2014 - 14:10

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Johann. De zuidzijde en ook delen van Wallis liggen "Wetterbegunstigt" Wel even het weerbericht goed lezen collega ;-))

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 30-12-2014 - 14:15

Mark (& Monique)

@Raymond J. Na dagen knipogend klagen over sneeuwgebrek nu met goede condities een rustdag... ?

Mark (& Monique) | 30-12-2014 - 14:26

Johann

@Michael - heb ik natuurlijk gelezen. Ik bedoel echter meer de reserves, resp de reactie dat de gevallen sneeuw tegen een stootje kan! Zoveel ligt er hier immers niet.

Johann | 30-12-2014 - 14:58

sjaak w

Blij dit steeds weer te horen Jack,
Over zeven weken gaan we ook weer, en ook wij zijn vorig jaar nog niet vergeten...

sjaak w | 30-12-2014 - 15:03

Bernard Minderhoud

@johan, hier op de flumserberg oost Zwitserland is de poederbus nig aan het leegschudden sinds donderdag sneeuwt het hier en vanmorgen weer eens klassiek naar flums dorf geskied! Dus naar 425 meter hoogte en poeder tot de laatste bocht! En vandaag is er al weer zeker. 25 cm bij gevallen!

Bernard Minderhoud | 30-12-2014 - 15:26

Jannik Soors

Wij vertrekken hier pas 28/2 en ben al van dag 1 de dagelijkse weerberichten + reacties aan het volgen. Deze app is ondertussen deel geworden van de voorpret van onze jaarlijkse skivakantie naar Hintertux, waarvoor dank!

Jannik Soors | 30-12-2014 - 15:32

Cheese Curve

Zouden ze in Rosswald nu gestraft worden door vrouw Holle omdat daar het woord groen verhoudingsgewijs vrij veel genoemd is een paar weken geleden? ;)

Cheese Curve | 30-12-2014 - 15:35

Els Van Rillaer

@Jannik: ik ken dat, ondertussen helemaal verslaafd aan de site.
Ik heb deze mensen al via FB moeten vragen om hulp, want ik raak via Explorer vaak niet ingelogd, momenteel log ik in via Chrome

groetjes

Els Van Rillaer | 30-12-2014 - 15:51

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Johann. Sneeuw die niet valt kan inderdaad niet tegen een stootje. Waarheid als een koe! ;-))

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 30-12-2014 - 16:28

Snowboarder

Zo vandaag aan gekomen in rauris (salzburgerland) de hele dag al dikke vlokken en het sneeuwt vrolijk door. De noord alpen krijgen inmiddels tot in het dal een dik sneeuw tapijt. Morgen even de pistes verkennen.

Snowboarder | 30-12-2014 - 16:48

Jack E

Heerlijke dag weer gehad. Op Jack Engelen op Facebook kun je foto's vinden!!! @sjaak w jij ook hier eind februari.... Wij gaan vrijdag over 7 weken weer.

Jack E | 30-12-2014 - 17:00

Philomena Wijburg

Vandaag topdag met sneeuw in Serfaus en Fiss. Pistes zijn super.

Philomena Wijburg | 30-12-2014 - 17:05

Nico W.

@ Rob the snowman, in Kaltenbach dalafdaling vanmiddag open gegaan, laaste stuk nog niet best veel kunstsneeuw dus veel ijs. Aschau is nog niet open. Vandaag veel sneeuw en harde wind en bitterkoud ( -15 )boven.

Nico W. | 30-12-2014 - 17:14

Luc Cap

zo ruzie maken Johann en Michael tssss... straks krijg je opmerkingen hoor :-).....

Luc Cap | 30-12-2014 - 17:18

Dries Livigno

@ Johann @ Michael zit er weldra een Sudstau aan te komen zodat de zuidkant ook een spoed bedeeld wordt of worden we afgestraft door de grote sneeuwhoeveelheden die we de laatste jaren gekregen hebben? binnen 2,5 weken naar Livigno. Ik hoop dat het nog goed komt.

Dries Livigno | 30-12-2014 - 17:23

Ko Wisse

Vandaag super skiën in Hinterglemm. Natuurlijk veel losse sneeuw maar door de sneeuwval was het op de pistes niet druk. Zeker niet in de vroege uurtjes en ook na drie uur niet. Ook de flutlicht piste is nu eindelijk open. Dat had volgens mij wel wat eerder gekund.

Ko Wisse | 30-12-2014 - 17:27

sjaak w

Yep Jack, we gaan de 21e en nu voor de vijfde keer naar Lermoos, en we hebben het nog steeds naar ons zin. Lekker aan het Juch, 50 mtr van de gondel, perfecte locatie dus.
En als het zo door gaat met volop sneeuw.

sjaak w | 30-12-2014 - 17:28

Jack E

@sjaal lekker toch... Wij Zijn er dus in dezelfde week. Groetjes Jack

Jack E | 30-12-2014 - 17:41

R J

@Mark&Monique Het was hier vandaag niet echt een ideale skidag hoor: sneeuw, wind, mistig en kou. Je moet ervan houden... Ik heb inmiddels zon en een blauwe hemel besteld bij onze weermannen. Heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Ben wel een beetje klaar met die wolken en die kou.

R J | 30-12-2014 - 17:54

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Dries. De komende 6 à 7 dagen zie ik weinig sneeuwkansen voor de Italiaanse Alpen. De hoogtestroming blijft op termijn vrij westelijk georiënteerd, en daar moet de zuidzijde het nu niet bepaald van hebben. Ik zie voorlopig ook geen Genualaag situatie ontstaan. Rond 7 januari zie ik mss kansen, maar dat is gezien de verwachtingstermijn nog koffiedik kijken.
Met vr gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 30-12-2014 - 17:54

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Raymond/All. Morgen in de loop van de dag vanuit het westen brekende bewolking, waardoor de zon af en toe tevoorschijn komt. Vooral nieuwjaarsdag beloofd erg zonnig te gaan worden in de oostelijke Alpen. De westelijke Alpen morgenochtend al toenemend zonnig onder invloed van luchtdrukstijgingen.
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 30-12-2014 - 18:02

R J

Super hoor, zo'n weermannen-team die het wintersportweer gewoon in control heeft. Wil je kou? Dan krijg je kou. Wil je sneeuw tot in het dal? Dan krijg je sneeuw tot in het dal. Wil je zon? Dan breekt de lucht en krijg je gewoon zon.
Ik stel voor dat deze mannen voortaan tussen de winters door ook de site toplesszomerstranden.nl gaan verzorgen.

R J | 30-12-2014 - 18:26

Luc Cap

Haha Raymond das wel gieren LOL

Luc Cap | 30-12-2014 - 18:35

 Joeri L

Wij althans ik ben voor Raymond -:))))

Joeri L | 30-12-2014 - 18:41

Thomas De Croock

Voor de Alpen op en top winterweer met veel sneeuw. Spijtig genoeg smelten hier in Vlaanderen de laatste sneeuwresten langzaam weg. Hopelijk komt de winter in de Benelux nog gauw eens terug.

Thomas De Croock | 30-12-2014 - 19:02

Nicole vd Velde

Het sneeuwt al de hele dag in Val Gardena!!!!

Nicole vd Velde | 30-12-2014 - 19:14

Patrick Oosterveen

Heeft er iemand een update over FLAINE LE GRAND MASSIF?

Patrick Oosterveen | 30-12-2014 - 19:17

R J

@Francis&Joeri Ik neem aan dat "ik" Francis is?

R J | 30-12-2014 - 19:27

R J

Als ik @Thomas de Croock zie staan, lees ik altijd "Thomas Cook". Of komt dat door de Burgenland Wein?

R J | 30-12-2014 - 19:32

R J

Om toch niet helemaal mijn ski-afkomst te verloochenen, gaan we vanavond eten in het Schweizerhof. In Oostenrijk. Confused? In ieder geval sneeuw zat inmiddels. Het lijkt Wallis wel. Het sneeuwt nog steeds tot in het dal in Gastein (om toch een beetje bij de les te blijven).

R J | 30-12-2014 - 19:38

Mark (& Monique)

@Raymond J. Het komt vast omdat je alles door elkaar drinkt! ?

Mark (& Monique) | 30-12-2014 - 19:45

 Joeri L

Nee Raymond --::))))) Joeri natuurlijk

Joeri L | 30-12-2014 - 20:13

Pieter Masson

@Michael , zaterdag verwachten ze sneeuw voor West Alpen vanaf welke hoogte , of gaat verkeer in de dalen daar weinig last van hebben

Pieter Masson | 30-12-2014 - 20:17

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Thomas. Dat hoop ik als winterliefhebber ook. Heb net de diverse clusters bekeken. Helaas is de winter wat de Benelux betreft in geen velden of wegen te bekennen. Tot ver in januari zie ik voorlopig geen enkel winters lichtpuntje. Of het moet een voorzichtige hoogterug zijn die EC Oper rond 6januari boven noord Europa berekent. Maar deze wordt al zeer snel weer door oprukkende depressies glad gestreken. We wachten rustig af.
Met vr gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 30-12-2014 - 20:33

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Pieter. Sneeuwvalgrens schommelt tegen die tijd in de noordelijke Franse Alpen rond de 1200 a 1500m. Meer zuidwaarts ligt deze zelfs nog wat hoger volgens laatste runs. Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 30-12-2014 - 20:40

Rob Van Elen

Hier weer een update vanuit Gerlos/Konigsleiten.
Het heeft de hele dag gesneeuwd en sneeuwt nog steeds.
Net gegeten bij Hanke aan de Krimmler wasserfal.
Prachtig plaatje,de bomen zijn zo zwaar dat het sneeuw eruit valt wat weer mooie plaatjes oplevert.
Vandaag op de piste was het super,ze hebben in Konigsleiten eindelijk de Mitteleggerlift open gedaan.
Hierdoor flink off piste mogelijkheden.
Wel ijzig koud maar zoals gezegd kun je jezelf daarop kleden.
de verwachting hier is dat het de hele nacht door gaat sneeuwen en morgen ochtend en dan opklaring.
Ik schat dat er op de berg zo'n 40 cm neuschnee gevallen is en hoop er vannacht weer 20 cm of meer bij te krijgen.
Morgen onze ABS rugzakken aan en poederen in Konigsleiten.

Rob Van Elen | 30-12-2014 - 20:59

carla gulikers

Vandaag weer een dagje op de schmitten in Kaprun / Zell am see doorgebracht. Omdat de condities op de gletsjer lijken op een expeditie tocht op de moun Everest, wijkt iedereen uit naar de schmitten.... Poepie en poepie druk en niet alleen op de pistes. PisteCondities beginnen wel steeds beter en beter te worden. Het sneeuwt dan ook al een paar dagen bijna aan een stuk door. Geen grote vlokken maar genoeg om mooie verse laagjes te maken. Nu is het inderdaad nog wachten op het zonnetje en de opening van de maïskogel.

carla gulikers | 30-12-2014 - 21:16

marc van de poel

pff.. boeiend, een site als deze. Leer vanalles over luchtstromingen, hoog - en laag, al dan niet van Genua, en dies meer. Moet zelf nog een weekje of 2,5 wachten, om enkele dagen naar Vaujany te tenen. Lijkt allemaal wel dik in orde te komen. Alpe d'Huez blijft een topper.
Groetjes aan allemaal, en,,, keep up the good work.

marc van de poel | 30-12-2014 - 21:29

Inge madeby

PFFF zie groen van jaloezie ...net terug van een weekje Mayrnhofen, 1 sneeuwvlok gezien, zaterdag in de auto een heleboel!!!!

Inge madeby | 30-12-2014 - 21:54

Inge madeby

@Carla. Ik moet je helaas gelijk geven. Voor beginnende skiërs is de Penkenbahn en de Rastkogel niet echt geschikt! Heel veel beginnende skiërs en snowboarders die links en rechts je voorbij gaan. Sneeuwcondities waren slecht, ijzige pistes. Resultaat ; ANGST. Ik ben de 4e dag gestopt en ben de overige dagen maar van de oefenweides gebruikt gemaakt. Voor mij geen groepsles meer maar een prive leraar. Ben wel jaloers op de betere sneeuwcondities van de 2e week van de kerstvakantie maar het is jullie natuurlijk ook allemaal gegund hoor.. Hele fijne vakantie allemaal.

Inge madeby | 30-12-2014 - 22:03

Harm V

Ziet er veelbelovend uit voor volgende week in Mayrhofen!!!

Harm V | 30-12-2014 - 22:12

Steijn Dijk

Eindelijk wat sneeuw in Serfaus/Fiss/Ladis..

Steijn Dijk | 30-12-2014 - 22:58

Cheese Curve

Bedankt weer Rob van Elen, dat nieuws doet me goed als Konigsleitenfan. Ik zie alleen de bijgevallen hoeveelheden die je noemt nog niet terug hier op de site. Op de berg staat 65 cm aangegeven en in het dal 25. Maar misschien volgt de update morgen.

Cheese Curve | 30-12-2014 - 23:02

Marco ski

@ Johan; MichealMet de kerst waren we in Westendorf (20 cm kunstsneeuw) en kijken nu wel erg jaloers tegen alle mooie berichten en foto's. Daarom willen we 28 januari een dagje naar Winterberg gaan. Nu zijn de condities daar perfect (45 cm echte sneeuw), maar wat zijn de vooruitzichten voor de maand januari??

Alvast bedankt voor jullie reactie,

Groet Marco


Marco ski | 30-12-2014 - 23:08

Mark (& Monique)

Pfff Marco... En weermannen, hoe wordt de zomer van 2015? ???

Mark (& Monique) | 30-12-2014 - 23:15

Robin ..

Vanaf morgen updates vanuit winterberg. Eindelijk na twee jaar in de kerstvakantie weer eens lesgeven daar.

Robin .. | 30-12-2014 - 23:28

Cheese Curve

Mark&Monique hoe de zomer wordt komt op de website toplesszomerstranden.nl, daar gaan Johann en Michael hun weerkunsten verder ontplooien.

Cheese Curve | 31-12-2014 - 00:25

Phil ip

Hoe zit het met het sneeuwfront rond de 3de en de 4de januari in de Franse alpen? St Francois Longchamps.

Phil ip | 31-12-2014 - 05:58

Rob Van Elen

@cheesecurve
Ik snap het ook niet.
Ik denk dat ze gemiddelden nemen want waait natuurlijk ook het een en ander weg en op andere plaatsen weer op.
Maak je in ieder geval geen zorgen,heeft weer de hele nacht door gesneeuwd.
Hier in het dal minstens weer 10 tot 15 cm neuschnee gevallen.
Dus zal op de berg minstens zoveel zijn.
Ik zal vanmiddag weer een berichtje maken.

Rob Van Elen | 31-12-2014 - 07:45

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord