Winter bijt zich vast in de Alpen

Een rondje langs de diverse webcams laat meer en meer besneeuwde pistes zien, en dat is toch prettig wakker worden is het niet? Op veel plaatsen hebben de sneeuwkanonnen dankbaar werk verricht en begint het er steeds beter uit te zien. Ok, een echte sneeuwdump heeft dan nog niet plaatsgevonden maar met de diverse koufrontjes in aantocht gaat er aan de noordzijde toch ook wat natuurlijke sneeuw naar beneden dwarrelen. Daarbij komt dat de temperaturen voorlopig gemiddeld genomen op een lekker laag niveau blijven! Prima vooruitzichten toch, al begrijp ik heel goed dat iedereen op zijn of haar favoriete bestemming het liefst een meter sneeuw naar beneden ziet komen ;-)


Verbièr in het Zwitserse Wallis gisteren. Genieten geblazen
boven de hochnebel!


Super pistes ook dichter bij huis. Sam Oskam beleefde gisteren met zijn
vrienden een topdag in de omgeving van het Duitse Winterberg
!

Meer sneeuwbuien zijn onderweg
Het heeft de afgelopen nacht op veel plaatsen aan de noordzijde op de doorkomst van een zwak koufront lichtjes gesneeuwd. Op dit moment concentreert de sneeuwval zich vooral op het zuiden van Duitsland en het noorden van de Vorarlberg. De Alpenzuidkant is duidelijk "Wetterbegunstigt" en hier vinden we onder lichte Nordföhn verschijnselen dan ook de meest zon terug. Op de nadering van een volgende hoogtetrog (verscherping van de kou op hoogte) neemt aan het eind van de middag vanuit het noordwesten de bewolking weer verder toe, en gaan er flinke sneeuwbuien het noordelijke Alpenruim binnentrekken!  Dinsdagmiddag dan vanuit het westen tijdelijk wat vriendelijkere condities, waarna een volgende storing woensdagnacht / donderdag voor de noordzijde op het Alpenprogramma staat. Tot en met donderdag kan er gemiddeld tussen de 15 en 30cm aan neuschnee gaan bijvallen, waarbij het  ECMWF iets positiever is dan het Amerikaanse GFS.


Buien boven Engeland en noordwesten van Frankrijk trekken
richting de Alpen! @WetterOnline

Sneeuwverwachting de komende 48 uur. @ZAMG

Langere termijn
De komende dagen blijft het in ieder geval dus lekker doorwinteren in de Alpen, maar zien we richting het weekend toch wat (tijdelijk) zachtere signalen opdoemen. Het ons bekende Azorenhogedrukgebied lijkt zich tegen die tijd iets meer op de Atlantische Oceaan te gaan terugtrekken. Aan de oostflank lijkt zich voor de zoveelste keer een hoogtelaag te gaan afsnoeren boven het Iberisch Schiereiland, waarbij aan de voorzijde van dit laag wat zachtere lucht richting de Alpenlanden wordt aangevoerd. Dit betekent dat tegen die tijd het nulgradenniveau richting de 1500 à 1800 zal kunnen gaan stijgen, zonder dat we overigens een zware Sudföhn voor onze kiezen gaan krijgen want dat zie ik niet zo snel gebeuren. De westelijke Alpen lijken alweer wat sneller in de koudere terecht te gaan komen, maar blijven de oostelijke Alpen misschien nog wat langer in de wat zachtere luchtsoort zitten. Er zijn tegen die tijd ook signalen dat de zuidelijke Alpen weer sneeuw voor hun kiezen kunnen gaan krijgen, maar het is allemaal nog uiterst onzeker waar het tegen die tijd precies op uit gaat draaien. Johann gaat jullie hier de komende dagen over bijpraten, want ik ben er even een paar dagen tussenuit. Bye Bye ;-)


De scheiding tussen warme en koude lucht ligt komend
weekend dwars over de Alpen heen.


Witte opfrisser voor de omgeving van Baad in de Oostenrijkse Vorarlberg

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.

Met vriendelijke groet,

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Reageren op het weerbericht is alleen nog mogelijk als je bent ingelogd!
 

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Luc Cap

Wééral eerst LOL Mooie plaatjes alvast op de webcams en ook hier bovenaan het weerbericht. Buiten een kleine opwarming op vrijdag, blijft het vrij koud, dus goed voor onze kanonnen. Maar eerst ff dit weerbericht verder lezen en dan weten we weer mat weer

Luc Cap | 08-12-2014 - 08:12

Luc Cap

hier alvast de voorspellingen op ORF. at :

Heute, Montag, Mariä Empfängnis

In Nordtirol überwiegen den ganzen Tag die Wolken immer wieder regnet oder schneit es leicht bis mäßig. Schnee fällt oberhalb von 500 bis 900m Höhe, allerdings nur bescheidene Mengen, höchstens 5 bis 10 Zentimeter. In Osttirol frischt lebhafter Nordföhn auf und damit verläuft der Tag hier trocken und zeitweise sonnig. Die Temperaturen erreichen in Nordtirol 0 bis 5, im Lienzer Becken bis zu 8 Grad. In 2000m Höhe hat es um minus 5 Grad.

In der Nacht auf Dienstag wird der Schneefall in Nordtirol vorübergehend stärker und die Schneefallgrenze sinkt überall bis in die Täler.

Morgen, Dienstag

In Nordtirol ist es am Vormittag noch stark bewölkt mit ein paar Schneeschauern, die klingen jedoch spätestens zu Mittag ab. Der Nachmittag verläuft weitgehend trocken und es lockert langsam auf, damit kann ab und zu auch schon die Sonne herauskommen. In Osttirol ist es den ganzen Tag überwiegend sonnig, hier weht weiterhin sehr lebhafter, föhniger Nordwind. Es wird noch eine Spur kühler, Höchstwerte: minus 2 bis plus 3, in Osttirol bis zu plus 6 und in 2000m Höhe um minus 8 Grad.

Übermorgen, Mittwoch

Einzelne Nebelfelder lichten sich rasch und dann ist es im Großteil Tirols für ein paar Stunden recht sonnig mit ein paar Wolkenfeldern. Erst gegen Abend trübt es sich von Nordwesten her allmählich wieder ein. Der Nordwind lässt immer mehr nach. In der Früh ist es überall frostig, stellenweise gibt es sogar strengen Frost, bis zum Nachmittag steigen die Temperaturen dann auf 0 bis 5 Grad. Auf den Bergen wird es deutlich milder, in 2000m hat es um minus 4 Grad.

Der weitere Trend

Am Donnerstag in Nordtirol bis Mittag dichte Wolken und etwas Regen, oberhalb von etwa 1000m Schneefall. Am Nachmittag wieder meist trocken und ein paar Sonnenfenster. Höchstwerte: 1 bis 6 Grad.

Am Freitag teils sonnig, teils nebelig. In der Früh sehr kalt, tagsüber wieder meist 1 bis 6 Grad.


Publiziert am 08.12.2014

Luc Cap | 08-12-2014 - 08:13

Martijn Sonnenberg

Webcams lech tonen ook al heel stuk prettiger als een week geleden. Het sneeuwt daar, maar ook de sneeuwkanonnen doen goed werk (niet tot in het dorp, dus de dalafdaling zal nog even dicht blijven verwacht ik). tot in Oberlech is alles mooi wit aan het worden en ziet het eruit alsof er over een tot enkele dagen een aantal pistes open kunnen (planning einde week kan volgens mijn mening prima gehaald worden)

Martijn Sonnenberg | 08-12-2014 - 08:23

Vanessa Van Der Biest

Ik zie het sneeuwen in Konigsleiten;o)SUPER!!!!Ziet er al een stuk beter uit.....

Vanessa Van Der Biest | 08-12-2014 - 08:29

Thomas den Haas

Oostenrijk wordt langzaam witter en witter.

En in La plagne nog geen verse sneeuw erbij gekomen om de onzekerheid te verminderen. Zie op de webcams ook geen kanonnen. Nog 12 dagen..

Thomas den Haas | 08-12-2014 - 08:41

Jan Post

donderdagavond in de auto op weg naar Ellmau !!
en het ziet er naar uit dat het toch nog goed komt gelukkig.
zal ff laten weten hoe het daar is voor de mensen die nog gaan.

jan.

Jan Post | 08-12-2014 - 08:52

Robert

Tot aan: "wordt aan gewerkt" bevalt me tot nu heel goed!

Robert | 08-12-2014 - 08:53

Rob van der Kamp

@Thomas, gisteren de hele dag de sneeuwkanonnen aan het werk gezien in La Plagne,OOk is er verse sneeuw te zien op de webcam van het centrum het ziet er steeds witter uit . De negentiende vertrekken wij naar La Plagne

Rob van der Kamp | 08-12-2014 - 09:05

Frederic Verschaeve

Echt happy kan ik er niet van worden, ik hoop (zoals velen) dat we toch een dump(je) krijgen
voor het Kerstverlof.

@ Thomas
Ik zie wel dat het wat witter is geworden in La Plagne en sneeuwkanonnen lagen gisteren wel aan.
Nu zijn ze ook de pistes bij Montalbert aan het besneeuwen (webcam 5/5 op deze site).

Helaas heb ik er toch geen goed oog in momenteel, waarschijnlijk zal de "Sneeuwgarantie" van Sunweb toch van pas komen en gaan we mogen herboeken of annuleren. Maar ja dan moet 2/3 vd liften gesloten zijn 5 dagen voor onze afreis op 27/12 naar La Plagne.

"fingers crossed" dat het nog goed komt.

Frederic Verschaeve | 08-12-2014 - 09:05

Joy Van Craenenbroeck

Je kun het ook zo bekijken: Voorlopig geen hoge druk in opbouw, dus alles is mogelijk. ;)

Joy Van Craenenbroeck | 08-12-2014 - 09:09

Thomas den Haas

@Rob en Fredic, die kleine hoeveelheden (1/2 cm) waar we over spreken is werkelijk niks voor het ski gebied. Er moet minstens nog zeker 40 cm bij.

Ook ik heb geboekt via sunweb, en dus sneeuwgarantie. Woensdag 17 dec bepaal ik of het annuleren wordt of omboeken. Duimen..

Thomas den Haas | 08-12-2014 - 09:30

Stefan Sauer

Mensen kunnen mekaar toch opjagen en elkaar stress bezorgen ... Ik denk dat een en ander natuurlijk het gevolg is van de virtuele wereld met teveel info misschien en apps en webcams etc. Opgepast, ik ben super fan van deze app maar stel gewoon vast dat ik 10 j geleden gewoon op skiverlof met Kerst vertrok in volledige onwetendheid en gelukkig. Er was maximum zo'n computer-telefoonlijn bv in Frankrijk waar je vanaf half dec per station een sneeuwhoogte opgave kon krijgen. Ge gaat het zien he ... Vlak voor of net in de Kerstvakantie gaat er nen dump komen dat we allemaal berg op met de wagen staan te vloeken bij het aanleggen van ons kettingen en spijt hebben dat we zo om zware sneeuwval gesmeekt hebben ;-)

Stefan Sauer | 08-12-2014 - 09:31

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Stefan. Zeer herkenbaar ??

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-12-2014 - 09:43

Erik M

Hoi Michael, mogen de Inneralpine zich ook verheugen op wat Neuschnee ? Bedankt voor de update weer!

Erik M | 08-12-2014 - 09:44

Rob van der Kamp

Ook ik weet nog niet of er voldoende sneeuw zal vallen natuurlijk, maar La Plagne ligt op zo'n 2000 meter hoogte, het is koud en het zal koud blijven is de strekking van de verwachtingen, dus regelmatig wat sneeuw met de wetenschap dat sneeuw voorspellen verder dan drie dagen al bijna onmogelijk is geeft mij toch voldoende hoop om woensdag mijn ski's op te halen, mijn auto wintersport klaar te laten maken. Nog 12 dagen en als er elke dag zo'n 5 cm bij komt, uit de lucht of uit een sneeuwkanon ligt er bij aankomst toch ruim 60cm ;-)

Rob van der Kamp | 08-12-2014 - 09:53

maarten geens

Blijft spannend maar als je op wetter.at gaat kijken dan lijkt er voor zondag toch heel wat sneeuw gepland te staan in voralberg. Hopen dat dit ook effectief uitkomt want zo kan er een goede basis gelegd worden voor de kerst.

maarten geens | 08-12-2014 - 10:03

Cees O

Jan, wij komen de 19de aan in Ellmau dus ben zeer benieuwd naar je verslag!!

Cees O | 08-12-2014 - 10:12

Els Van Rillaer

@ luc cap: jij zet hier het weerbericht in duitse taal, kan je dat misschien even vertalen. Duits (oosternijks) dat lukt me niet.

@ jan: ik ben ook benieuwd naar uw verslag van skiwelt. Als het gaat zet stuur jij enkele foto's door naar deze site dan kan we al eens kijken. wij gaan pas in februari.

Alvast aan alle skiërs die gaan vertrekken een fijn verlof en hopelijk nog een echte dump.

groeten

Els Van Rillaer | 08-12-2014 - 10:18

Frank van Schaik

Ook ik vertrek 27/12 richting la Plagne. Toch maak ik me nog niet druk. In 19 dagen kan een hoop gebeuren en we zitten pas net in de periode dat er sneeuw hoort te vallen en blijft liggen. Vooral omdat het koud genoeg is en de kanonnen dus aankunnen os er in principe niet extreem veel sneeuw nodig. Ik denk overigens dat er in de komende 2 weken echt nog wel een dump van betekenis komt ..

Frank van Schaik | 08-12-2014 - 10:21

Harrie v Dun

wat kunnen we verwachten komende weekend in Serfaus
het is allemaal nogal onduidelijk ,zover ik het kan zien
kan iemand mij dat vertellen.
gr harrie

Harrie v Dun | 08-12-2014 - 10:42

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Erik. De sneeuwbuien zijn vooral aan de noordwestelijke en noordelijke Alpen actief. De Inner Alpine gebieden liggen wat meer beschermd en zullen met iets minder genoegen moeten gaan nemen.
Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-12-2014 - 10:43

Michèle Eerens van der Straten

Iemand gehoord van skigebied die Tauplitz? Gr.

Michèle Eerens van der Straten | 08-12-2014 - 11:09

Frederik V

In de Aletsch Arena zijn bijna alle webcams volledig wit door de sneeuw voor de lens... Eindelijk! Net op tijd trouwens, ik vertrek overmorgen. Oef...

Frederik V | 08-12-2014 - 11:32

Leon van der L.

Heel erg blij mee met die witte plaatjes in SkiWelt.
Eindelijk weer eens een witte Kerst yesssssssss

Leon van der L. | 08-12-2014 - 11:40

Marcel Br

@Michèle; We wonen al enkele jaren in Oostenrijk en de Tauplitz is een van onze favoriete bestemmingen! Het staat bekend als een echt 'scheeloch' doordat het er bij een noord-noordwest stau dagen lang kan uitsneeuwen. Het is dan ook een van de plaatsen waar jaarlijks de meeste sneeuw valt (in oostenrijk). Het gebied zelf is niet al te groot, maar voor een paar dagen ski plezier zeker genoeg. Door de gunstige ligging staat het overigens ook bekend voor de goede off-piste mogelijkheden. Laat me weten als je nog vragen hebt!

Marcel Br | 08-12-2014 - 12:27

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@All. De trogvormige buienstoring ligt nu van Parijs noordoostwaarts richting het westen van Luxemburg. Deze buienlijn met trekt gedurende de avond het noordwestelijke Alpengebied binnen ❄️?
Later meer......

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-12-2014 - 12:55

Frederic Verschaeve

Heh, er valt nu sneeuwregen in West-Vlaanderen (België). Laten we maar hopen dat het opschuift naar de Alpen.

@ Rob en Frank
Geplande opening van La Plagne is niet uitgesteld dus ja dat zit wel snor voor het Kerstverlof,
hopelijk gaan er toch meerdere liften en pistes open zijn anders zal het een drukte van jewelste zijn :)

Frederic Verschaeve | 08-12-2014 - 12:55

Landhaus Sonnheim Lofer

update uit Lofer - vanochtend even wat boodschappen gedaan en kwam langs Maria Alm en Leogang, ook daar net als bij ons een sneeuwvalgrens die net boven het dorp ligt. In de dalen volgens temperatuurweergave auto, een temperatuur die tussen de 3 en 5 graden ligt. Verder bewolkt met motregen. Ook in het Salzburger Saalachtal hetzelfde beeld.

Grüß aus Lofer

Rob

Landhaus Sonnheim Lofer | 08-12-2014 - 12:57

Hans H

Van Chamonix-meteo.com:
EXTENDED OUTLOOK UNTIL SATURDAY DECEMBER 13 2014
Thursday : changeable with scattered showers ‑ rain‑snow limit between 1000 m ‑ northwest fairly strong backing southwest high up. Friday : sunny spells in the morning ‑ getting colder ‑ fairly strong west to southwest high up ‑ showers later. Saturday : disturbance crossing over ‑ moderate precipitation hoped ‑ rain‑snow limit towards 1500 m ‑ fairly strong southwest high up
Komt wel goed(toch?!) met de franse alpen (en La Plagne) voor en met de kerst.

Hans H | 08-12-2014 - 13:32

Patrik Mulder

@ Michele Eerens van der Straten
Jazeker. Is een heel mooi gebied. Wel wat aan de kleine kant maar mooie pistes en aardige mensen. Als je op de alm verblijft is de Apre ski mogelijkheid alleen in hotel.

Patrik Mulder | 08-12-2014 - 13:36

Neel Roos

@ Hans H
Komt zeker goed!
Alle vertrouwen in

Neel Roos | 08-12-2014 - 13:46

Marcel W

Wij vertrekken 27/12 naar Tauplitz, ligt op dit moment helaas nog niet veel sneeuw, hopelijk komt binnenkort de term "Schneeloch" uit.... @Marcel Br wat kan je aanraden voor enigszins leuke Apreski(als die er al is hh) en waar kan je goed eten?

Marcel W | 08-12-2014 - 13:47

Frank van Schaik

Niet om deze geweldige site te passeren maar is er een site die vooral gericht is op het weer rondom la plagne/les arcs/les trois vallees?

Frank van Schaik | 08-12-2014 - 13:50

Patrik Mulder

@Marcel W

S'Kriemandl op de lawinestein is een echte aanrader. Als je op de alm zelf verblijft zal de apre ski in hotel zelf zijn. In de dorpen in Tauplitz en Bad Mittendorf heb ik geen idee van.

Patrik Mulder | 08-12-2014 - 13:57

Marcel Br

@Rob: Zijn bij jullie in Lofer vandaag de winkels open?!

Marcel Br | 08-12-2014 - 13:57

Anthony S

Jan, wij vertrekken woensdag avond naar Skiwelt (Söll).
Als de sneeuwkanonnen goed kunnen blijven draaien komt het wel goed. Enkel de dalafvaart zal spannen vrees ik...
Ik heb een mail van Skiwelt gekregen waarin ze bevestigen dat ze ten laatstte donderdag ochtend open gaan. Hopelijk geen problemen met de skikaartlezers aan de liften...
Fingers crossed !

Anthony S | 08-12-2014 - 14:00

Gerard van der Klooster

Rob, laat dit soort berichten maar regelmatig doorkomen, we gaan in Januari naar Maria Alm.

Gerard van der Klooster | 08-12-2014 - 14:14

Joy Van Craenenbroeck

Ik hoop dat het `GFS` de pedalen kwijt, want dat lijkt me geen bijster goede run. ECMWF is en blijft hoopvoller. :)

Joy Van Craenenbroeck | 08-12-2014 - 14:44

Niels van Bockel

@Hans H, ziet er wel aardig uit. En ook na het lezen van de update van Michael! La Plagne kan nog wel wat gebruiken! Ik ga pas in januari maar dat witte spul is allang welkom.. Voor iedereen die rond de kerst gaat en als goede onderlaag! ;-) Veel skiplezier alvast! Gr Niels

Niels van Bockel | 08-12-2014 - 15:15

Carl

@Michael, Johan, ik bekijk ook de GFS ECMWF op Wetterzentrale. als ik het bekijk op lagere termijn dan zie ik op donderdag 18 en vrijdag 19 december toch weer redelijk neerslag voor de Noordelijke zijde van de alpen of heb ik het mis. En op de vrijdag 19 december zakt ook weeral de temperatuur. het is nog ver vooruit, da weet ik ook, maar lees ik die kaarten correct (GFS).
We mogen toch hoop koesteren :))

Carl | 08-12-2014 - 15:46

johan stansen

@Carl, dat is echt nog te verweg en dit hebben we al meerdere keren gezien veel neerslag op termijn en dan toch weer iutstel of afstel.

Ik ben er niet gerust op

johan stansen | 08-12-2014 - 15:55

Michèle Eerens van der Straten

Bedankt voor jullie reactie voor skigebied die Tauplitz!
Wij gaan het eind februari proberen, wij verblijven in die Sonnenuhr. Net geboekt.
Ik word er al enthousiast van!
Wij zijn nog niet zo gevorderd, skiën we te weinig voor! Maar onze dochter wel! Kan je er ook goed snowboarden?
Bedankt iedere dag voor het duidelijke weerbericht!!

Michèle Eerens van der Straten | 08-12-2014 - 16:01

mitchel van schaik

Waar wordt het skigebied kitzbuhel/kirchberg onder verdeeld, zodat ik de berichten die worden geplaatst beter kan begrijpen.

Alvast bedankt

mitchel van schaik | 08-12-2014 - 16:03

Carl

@Eri, dat is inderdaad nog ver weg, maar we mogen hopen. ik vertrek op 20 december naar St Anton am arlberg, hopen mag. als je ziet hoe de laatste week alles veranderd van sneeuw hoeveelheden en van temperatuur, dan kan het nog altijd positief uitdraaien. Ik hoop dat het positief uitdraait.

Carl | 08-12-2014 - 16:14

Berthil Westerink

Villars-Gryon heeft 10 cm neige gekregen en de sneeuwkanonnen zijn in werking!! :-)
nog ruim 2 weken en dan mogen wij gaan ontspannen van het afgelopen jaar!!

Berthil Westerink | 08-12-2014 - 16:18

Piefke K

@michael,
Hoe is het met het genualaagje van gisteren?¿?

Piefke K | 08-12-2014 - 16:55

Robert

Zou dit dan toch het eerste jaar (kesrtvakantie) zonder sneeuw worden? Ik ben er niet gerust op. Ook de ensembles lijken niet te kloppen. Het zou nu moeten vriezen tot in het dal in SHL, maar dat is helaas niet het geval. Vorstgrens op ± 1200 meter en vanaf vrijdag weer even stijgende temperaturen. Het roer moet om, anders voorzie ik avondjes rummikub en kaarten....

Wat is dit zenuwslopend zeg, pfffffff

Robert | 08-12-2014 - 16:59

Aart Los

Kom al jaren in Montafon Vorarlberg, zowel met kerst als voorjaarsvakantie. Altijd plenty sneeuw gehad, maar nu ben ik toch ietsje pessimistisch.......blijf hopen op een "Dumpje" !

Aart Los | 08-12-2014 - 17:18

Sneeuwhoogte.nl | Michael

nl.tinypic.com?ref=2dj5mht" target="_blank">i59.tinypic.com/2dj5mht.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic">
@All Een actieve buienlijn (zogenaamde hoogtetrog) nadert nu het westen van Zwitserland en de noordelijke Franse Alpen. Hierdoor de komende uren vanuit het noordwesten opkomende intensieve sneeuwbuien, waarbij zelfs onweer mogelijk is. De buien trekken vannacht verder oostwaarts richting de oostelijke Alpen. In de Graubünden en delen van centraal Zwitserland/ Vorarlberg komen op dit moment ook al wat sneeuwbuien voor.
Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-12-2014 - 17:29

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Bovenstaand kaartje wordt niet in de App getoond! Als je het wil zien, log dan even op Ipad of desktop in ;-)

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-12-2014 - 17:30

Luc Cap

@ Michael en wat met Oostenrijk ? Hoe ver oostwaarts trekt deze zone ?

Luc Cap | 08-12-2014 - 17:37

Cheese Curve

Vol spanning voor een update met een synoptische analyse vanavond van de weermannen!

Cheese Curve | 08-12-2014 - 17:52

Paul 67

Ben met het kaartje van Michael ook benieuwd naar de windcondities in de bergen, aangezien het patroon toch wel onstuimig is als je het EEA bekijkt.......

Paul 67 | 08-12-2014 - 17:55

Landhaus Sonnheim Lofer

@ Marcel Br. - Nee Marcel, katholieke feestdag dus winkels in Lofer gesloten vandaag. Grotere winkels in Saalfelden waren wel open (Baumax, Mecur, Hofer e.d.). En daar moest ik dus vanochtend o.m zijn :)
@ Gerard van der K. - Gerard regelmatig geef ik updates met betrekking tot het weer in deze regio, gaat dus goed komen ;)

Grüß aus Lofer

Rob

Landhaus Sonnheim Lofer | 08-12-2014 - 18:10

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Net via mijn Twitteraccount binnen: Courchevel opent aantal pistes?❄️? @Inspi_Montagne: #Ouverture La station de #ski de #Courchevel ouvre dès demain :) @courchevel @3Vallees_france @esf1650 @ESF1850

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-12-2014 - 18:29

Jack Nelissen

@michael: zit er ook nog extra koude lucht bij die neerslag?

Jack Nelissen | 08-12-2014 - 18:34

Carl Bosmans

Live uit Saalbach: voor het ogenblik is het hier nog steeds uitwijken naar kaprun. Daar zijn de condities goed en verwacht ook tegen eind van de week dat je kunt skieen tot 2000m. Nu gaat dat ook, maar pistes liggen er ongeprepareerd bij. Beneden de 1500m is het triestig. Ook warm, op 1000m 6gr.
Hier regen en af en toe vlokje. De komende dagen geen beterschap. Zou vant weekend effe terug warmer worden. Nu boven de 1500m proberen ze alles klaar te krijgen.

Carl Bosmans | 08-12-2014 - 18:40

Pieter Masson

Klopt het ,in weekend boven 1500m vorstgrens

Pieter Masson | 08-12-2014 - 18:51

Carlijn Faas

Advies gevraagd: ik wil graag naar het Kleinwalsertal van 20/12-27/12. Kan ik met de huidige vooruitzichten ervan uitgaan dat er over 1,5 week voldoende sneeuw ligt zodat(bijna) alle liften open zijn? Alternatief is Suldem am Ortler in Italie.

Carlijn Faas | 08-12-2014 - 18:53

Patrik Mulder

@ Michele Eerens van der straten

Ik ben nu 3x In Die Tauplitz geweest. In een hotel op de alm zelf. Met mn oude school, elke keer een groep van 40 tot 60 man incl begeleiding. Een gevarieerde groep van beginners tot gevorderden en zowel skieers als snowboarders. Ik heb de snowborders nooit horen klagen. Enige opmerking was dat somige pistes niet heel breed zijn.

Als goed is heb je zicht op stoeltjes lift naar de alm vanuit je hotel wat ik zo op de kaart zag. Als je de dalafdaling terug naar tauplitz neemt is de pfannerhuett een aanrader om keer ff eind gezellig te gaan zitten. Oja en nog een tip. Pas op met de dalafdaling naar bad mittendorf vanaf daar gaat er geen lift terug naar de alm. Moet je met de skibus. En die gaat maar om de 2 uur als goed is.

Patrik Mulder | 08-12-2014 - 18:57

Rubinho 23

Goedenavond,

Op wetter.at wordt behoorlijk wat sneeuw verwacht komende zondag voor Gerlos!

Rubinho 23 | 08-12-2014 - 19:22

Gert

Ik begrijp dat het noemen van namen van andere weer websites niet toegestaan is ? Ik had nl. in mijn reactie enkele weer websites genoemd en nu is mijn reactie verwijderd.

Gert | 08-12-2014 - 19:36

Gert

Veel plezier Michael, geniet van je vrije dagen. Hopelijk komt Johann met een update vanavond want voor de 2e helft van de volgende week lijkt er regen te komen. Nog wel "ver"weg maar toch...

Gert | 08-12-2014 - 19:38

Michèle Eerens van der Straten

@Patrik Mulder

Bedankt voor je up date over die Tauplitz.
Ik heb net gelezen dat je tot het hotel kan skiën.
Jammer dat de pistes niet zo breed zijn, maar de pfannerhutte maakt veel goed.
Bedankt ook voor de tip aangaande de afdaling naar Bad Mitterndorf!!
Leuk al die voorpret. Yeah!

Groeten Michèle.

Michèle Eerens van der Straten | 08-12-2014 - 19:40

Marco ski

@Anthony S

Wij gaan 19 december naar Skiwelt,
Graag ontvang van je hier een update van de condities die je volgende week tegenkom.

Alvast bedankt
groet Marco

Marco ski | 08-12-2014 - 19:40

Sneeuwhoogte.nl

Regelmatig verwijderen wij links naar andere websites. Dit doen wij omdat deze in strijd zijn met onze voorwaarden. Heb je hier vragen over, mail dan naar help@sneeuwhoogte.nl

Sneeuwhoogte.nl | 08-12-2014 - 19:48

Harrie v Dun

weet iemand of er sneeuwkanonnen in serfaus nu ingezet worden
dan is er nog enig hoop het komende weekend naar serfaus te rijden

Harrie v Dun | 08-12-2014 - 19:48

Robert

@Carl, we komen de 20e aan in Saalbach, inmiddels alweer de 7e maal. Elk jaar kunnen skiën, maar ook enkele jaren op het laatste moment genoeg sneeuw. Van de 6 jaren tot nog toe is de dalafdaling naar Viehofen maar 2 keer open geweest, alsook de afdaling Schönleiten (rode piste) hebben we pas 1x kunnen doen. Ik hoop dat het vanaf het weekend wat verbetering komt! Hoe was de snowmobile?

Robert | 08-12-2014 - 19:48

martin libbrecht

ik zie dat niet goed komen rond de 20 december met de pistes in Ehrwald der ligt nog geen cm sneeuw en voor te skieen op al de pistes moet er minstens 60 cm sneeuw liggen hopen op het beste maar.

martin libbrecht | 08-12-2014 - 20:10

Martijn Sonnenberg

@Johann/Michael: Dank voor je bericht Michael! Ziet er weer goed uit. Interpreteer in het laatste weerkaartje goed dat het oostelijke deel van de alpen (zeg ten oosten van zwitserland/ten oosten van vorarlberg) zondag even in de warme sector zitten? En dat dit van korte duur zal zijn met de 'tandcontour' van de warmtesector, wat vaak een teken is van erachter instromend/naderend koudefront?
En hebben jullie nog niets van de avondkaarten?
Geniet van je vrije dagen michael!

Martijn Sonnenberg | 08-12-2014 - 20:11

 Joeri L

Op het ad stond net dat ze in Engeland erg slecht weer verwachten komende dagen met lage temp en sneeuw ect ect. Heeft dit slechte weer positieve of negatieve invloed op de Alpen

Joeri L | 08-12-2014 - 20:14

Bart Van Parys

@ Michael :Boven Oostende (Belgisch Kust) pakken donkergrijze wolken samen en koersen via strakke N-NW wind richting Frankrijk. Kans dat die dinsdag of ten laatste woensdag de Alpen bereiken (?)
Verder naar het Oosten nu al sneeuwval boven Dortmund, mogelijk goed nieuws voor al die skifanaten die binnenkort naar Oostenrijk trekken ;-)
VTM weer toont voor zaterdag flinke storing boven de Alpen. Dat belooft voor onze heenreis... voor één keer gaan we niet sakkeren als de sneeuwkettingen er op moeten. Dit jaar is het écht wel een thriller!!!!

Bart Van Parys | 08-12-2014 - 20:19

Pieter Nauta

@martin.
De ondergrond van de pistes in ehrwald, lermoos, biberwier zijn goed voorbereid. De grond en graslanden zijn mooi glad en ontdaan van rotsen, etcetera. Ca 20-30 cm is hier ruim voldoende en de pistes gaan hier ook altijd vrij snel open.

Pieter Nauta | 08-12-2014 - 20:22

Patrik Mulder

@ Michèle Eerens van der Straten

Graag gedaan, als ik weer terug denk aan tauplitz word ik weer helemaal enthousiast

Of je tot hotel kan skiën betwijfel ik, Van hotel naar de lift naar de alm wil wel :P . Vanuit de lift gezien leek het van jouw hotel tot waar je de lift in gaat heuvel afwaarts. Maar kan het mis hebben. Ondanks dat je met de bus weer naar boven komt is Bad Mittendorff afdaling wel een hele mooie. Lekker rustig aan naar beneden skiën en van het geweldige uitzicht genieten. Alleen kans aanwezig dat je laatste deel moet prikken. De bus zet je zn beetje uit waar de tauplitz afdaling begint.

Als je nog vragen hebt hoor ik het wel :P

Patrik Mulder | 08-12-2014 - 20:32

martin libbrecht

ik weet het Pieter maar aan de wetterstein gaan ze altijd maar open als er 60 cm ligt grts Martin

martin libbrecht | 08-12-2014 - 20:39

Pieter Nauta

@ martin, ik geloof niet dat jij je zorgen hoeft te maken. Echt niet. Je hebt nog 12 dagen. De temperaturen zijn goed de komende dagen. Geniet van de voorbereiding.

Pieter Nauta | 08-12-2014 - 20:59

Jasper B

@carl bosmans : spijtig van et slechte nieuws uit saalbach. Woon je daar of op vakantie? Binne 2 en halve week vertrekke. Wat is uw prognose?

Jasper B | 08-12-2014 - 21:09

Jan Dendermonde/Sölden

De weerkaarten zien er precies terug wat bonter uit. Ik kan gelukkig op beide oren slapen, want binnen 11 dagen naar Pitztaler Gletscher. Ook Rifflsee zal tegen dan open zijn. Voorbije 2 dagen een kleine 20cm bijgevallen en komende week zal er wel nog eens zoveel bijvallen. Misschien niet het grootste skigebied maar klein en fijn. Los daarvan, toplectuur iedere morgen, ik kijk al uit naar het verslag van morgen en de bijhorende webcamplaatjes.

Jan Dendermonde/Sölden | 08-12-2014 - 21:10

Elisabeth Brouwers

@martin, don't panic. Kom ook al jaren in Lermoos eo. Heb altijd kunnen skiën. Soms bij -15 en soms bij +15. In januari dit jaar was het 15 graden. Boven nul dus ☺. Het zijn daar ware kunstenaars en weten hoe ze een piste in conditie moeten houden. Als het koud genoeg is staan de kanonnen permanent te blazen. Regelmatig meegemaakt dat het bij aankomst groen was op een witte streep na op de berg. De volgende dag de gordijnen open doen en alles wit. Je kan ook altijd nog uitwijken naar de zugspitze.

Elisabeth Brouwers | 08-12-2014 - 21:11

Bertil Blaas

@jan Dendermonde.
Ben jaren in Pitztal gaan skien. Verblijf in Neurur.
Topklasse skien. Lekker van Rifflsee naar beneden vliegen, net autobaan.
Ook vaker vanaf het topje gletscher 3550 m helemaal naar Mandarfen 1750 m geskied.
Zalig.
Veel plezier.
Gr.Bertil.

Bertil Blaas | 08-12-2014 - 21:27

 Joeri L

Komt er nog een leuke update van onze weermannen

Joeri L | 08-12-2014 - 21:34

Patrick Claassen

Pffff nog steeds geen sneeuw in westendorf wij vertrekken de 19 de met kleine kids die voor het eerst op de latten gaan het zal toch niet zo zijn dat er in de oefenwei beneden geen sneeuw ligt en kids niet op les kunnen duimen op iig klein laagje als ze maar kunnen skiën meer vragen we niet

Patrick Claassen | 08-12-2014 - 21:52

Henk W.

@Elisabeth. Komen ook al enkele jaren in Lermoos. Weet uiteraard dat ze er kunstsneeuw kunnen maken, maar heb niet scherp of dat de dekkingsgraad voldoende is voor diverse afdalingen (er vanuit gaande dat er nagenoeg geen natuursneeuw is). Heb jij hier beeld bij?

Henk W. | 08-12-2014 - 21:52

Henk W.

Ben ook wel benieuwd naar update. Raken de overtrekkende sneeuwbuien de noordalpen?

Henk W. | 08-12-2014 - 21:55

Joost1802

Volgens de huidige beelden van buienradar trekken de over de noord-westelijke alpen. Maar eerlijk gezegd vertrouw ik buienradar niet zo. In Nederland valt er ook wel eens een bui en zo het volgens buienradar droog moeten zijn. Hoop dus ook op een korte update.

Joost1802 | 08-12-2014 - 22:01

Henk W.

@Joost/ Zijn de noordwestelijke alpen hetzelfde als de noord west stau gebieden van de interactieve kaart?

Henk W. | 08-12-2014 - 22:04

Elisabeth Brouwers

@Henk W. Op dit moment sneeuwt het. Op de webcams van de B179 Fernpasstrasse zie je het langzamerhand witter worden ? Dat betekent dat er boven een lekker laagje wordt neergelegd. De kanonnen kunnen genoeg produceren om lerkker te kunnen skiën.

Elisabeth Brouwers | 08-12-2014 - 22:05

Joost1802

@Henk, volgens mij wel. Althans zo ziet het er uit als ik de kaartjes denkbeeldig over elkaar leg.

Joost1802 | 08-12-2014 - 22:07

Pieter Nauta

@ Elisabeth, Waar vindt je die webcam? Kan je de link sturen?

Pieter Nauta | 08-12-2014 - 22:09

Henk W.

Joost, bedankt!
Elisabeth, zelfde vraag als Pieter. Heb jij buiten webcams op deze pagina nog goede webcam beelden uit Lermoos?

Henk W. | 08-12-2014 - 22:12

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@All. Over 5 min plaats ik een actuele sneeuwvalkaart! ❄️?

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-12-2014 - 22:16

Elisabeth Brouwers

@Pieter/link staat in je inbox
@Henk W/ staan op mn laptop
Btw van feratel (camera firma van winterbeelden) is ook een app te downloaden

Elisabeth Brouwers | 08-12-2014 - 22:16

Henk W.

Elisabeth. Hoe vind ik deze? Via welke linken?

Henk W. | 08-12-2014 - 22:22

Elisabeth Brouwers

Stuur ze.morgen wel. Tel is bijna leeg

Elisabeth Brouwers | 08-12-2014 - 22:29

Henk W.

@Elisabeth. Super, bedankt alvast!

Henk W. | 08-12-2014 - 22:33

Pieter Nauta

Dank je Elisabeth! Mooie cameraopstellingen in de omgeving!

Pieter Nauta | 08-12-2014 - 22:33

Elisabeth Brouwers

Leuk om te gluren ☺

Elisabeth Brouwers | 08-12-2014 - 22:35

Sneeuwhoogte.nl | Michael

nl.tinypic.com?ref=2ed81td" target="_blank">i59.tinypic.com/2ed81td.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic">
Actuele radarkaart met daarin mooi zichtbare sneeuwecho's. De sneeuwval concentreert zich op dit moment vooral op de Jura, delen van Tessin en de Graubünden. Tot mijn verbazing delen ook de Italiaanse Dolomieten mee in de actuele sneeuwval. De sneeuwbuien die nu actief zijn boven delen van de Vorarlberg verplaatsen zich nog iets meer oostwaarts richting het westen van Tirol. Het is nog even de vraag in hoeverre ze zich verder oostwaarts kunnen gaan verplaatsen. Morgen in ieder geval mooie webcambeelden. Dat is zeker;-)

Deze kaart wordt helaas niet in de App getoond. Even inloggen op Ipad of desktop anders.
Gr. Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 08-12-2014 - 22:35

Joost1802

@Michael, super. Dank je wel en een goede nacht. Kan niet wachten om morgenvroeg op te starten en inderdaad de webcams te checken!

Joost1802 | 08-12-2014 - 22:37

Pieter Nauta

Dank je Michael, ik kijk al weer uit naar morgen. Welterusten allemaal!

Pieter Nauta | 08-12-2014 - 22:38

Niels van Bockel

Morgen: eerst koffie en sneeuwhoogte.nl! Webcams! ;-)

Niels van Bockel | 08-12-2014 - 22:48

Mike

Mooi hoor! Ben ook erg blij dat, nu er sneeuw opende webcams te zien is, de reacties flink positiever zijn. :-)
Oh en Michael/Johann. Klasse schrijf en analyse werk, iedere dag weer.

Mike | 08-12-2014 - 22:48

Tom Giberius

Op 20 december naar La Plagne. Misschien hebben ze sneeuwkanonnen maar zeker niet op 33 van de 99 pistes. Er ligt nu nauwelijks sneeuw en de voorspelling is ook niet goed. Als we allemaal op een paar pistes gaan moeten gaan skien dan krijg je wachtrijen tot in het dal.

Ik ben benieuwd of ik van de ski garantie van Subweb gebruik moet gaan maken en hoe goed dat werkt, niet gedacht dat ik dit zou moeten gebruiken.

Hoeveel sneeuw zou er minimaal moeten vallen om een piste te hebben waarop je kunt skien? 10 of 20 centimeter verse sneeuw is toch zo weggeskiet? Als je 20 cm verse sneeuw aanstampt dan houd je toch amper iets over?

Tom Giberius | 08-12-2014 - 22:53

GerdaJ

@Henk W. hier is de link naar de webcam van de B179. Zeker overdag kan je hier mooie beelden zien , nu donker ;)
www.tirol.gv.at/verkehr/strassenbau-und-strassenerhaltung/webcams/b179/

GerdaJ | 08-12-2014 - 23:21

Rene

3 jaar achter elkaar naar Solden geweest en dit jaar voor Tignes gekozen. Daar heb ik spijt van zeg. Solden ligt er schitterend bij. Tignes ook als je wandelen op groene weides houdt. Grrrr

Rene | 08-12-2014 - 23:47

R. T.

Matige sneeuw gehad in tignes. Tot nu toe zeker 7 cm reeds gevallen.

R. T. | 09-12-2014 - 00:13

Leon Gorkink

Hard duimen voor een dump.. Nog 18 dagen wachten tot Gerlos met de boys!

Leon Gorkink | 09-12-2014 - 00:32

Angela H

Hoe zal het er in tsjechie uit gaan zien rond de 20ste? Wij gaan naar Splindleruv. Er ligt nu wat sneeuw op de top maar nog niks in het dal.

Angela H | 09-12-2014 - 01:44

Sarah J

@Roy Thuyns : goed nieuws , wij vertrekken vrijdag richting Tignes!

Sarah J | 09-12-2014 - 06:02

Luc Cap

Vanaf vrijdag Südföhn pff

Luc Cap | 09-12-2014 - 07:29

Dennis Dolomieten

Ik vind de weerberichten wel erg wispelturig hier. Dat betreur ik. Een paar uur geleden was ik nog blij dat er 40 a 50cm sneeuw werd verwacht voor Arabba. Nu is daar slechts nog 10 tot 15cm van over en is de temp ook enkele graden boven nul in het dal eerst rond nul Jammer.

Dennis Dolomieten | 09-12-2014 - 22:48

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord