December start met winterse allures

Gistermiddag was ik in het skigebied van Rosswald (1800-2600m) onderweg wegens installatie en onderhoud van een nieuw weerstation. Tijdens de rit naar boven met de "Snowmobil" was het ploeteren geblazen door 30 cm "Sulz" sneeuw en had ik meer het gevoel dat het voorjaar in aantocht is dan de winter. Niet verwonderlijk ook met die temperaturen.


Gistermiddag op Rosswald (2000m) leek wel voorjaar

Op 2000 meter was het maar liefst een graad op 9 en bij bij in de weerhut op 1020 meter werd in de middag maar liefst 17 graden gehaald. Daarmee was Termen in Oberwallis het warmste plekje in Zwitserland en na even te hebben nagekeken zelfs het warmste plekje in heel het Alpengebied! Moet toch niet gekker gaan worden zou je zeggen. De sneeuw de laatste dagen door het extreem warme weer ook hier behoorlijk te lijden gehad, van 30 tot 50cm pulver is nog slecht 30cm zeer zware natte sneeuw over. Overigens kunnen dit soort hoge temperaturen zo laat in november alleen maar ontstaan door een combinatie van zuidelijke aanvoerrichting in combinatie met föhn!  Diegenen die de bui nu al weer zien hangen geen paniek, het mag de komende dagen dan nog even zacht en föhnig blijven, pünktlich met ingang van december gaat het roer compleet om!


Blik op de piste van Rosswald en het Rhonedal 

Laten we meteen maar eens een mooi plaatje bij pakken en wel de kaart van het GFS model voor woensdagmiddag gelden voor het T850hPa niveau (hoogte 1400 tot 1500 meter). Kijk eens naar die mooie groene kleuren als teken van koudere lucht. Temperaturen dan lokaal gewoon -3 tot -5 graden en ik kan je verzekeren dat het bij heldere hemel en weinig wind in de hoger geleden dalen gewoon 10 tot 15 graden graad vriezen, mocht er sneeuw liggen dan kan het nog kouder worden.


GFS T850 hPa voor woensdag

Maar goed, de meeste van ons verblijven niet in de hoger gelegen dalen dus allemaal wat minder koud maar wel "winters"! Hoe lang is het geleden dat we dit soort temperaturen zagen (iemand?). Kijken we nog wat verder dan zien we dat het gewoon koude blijft, niet extreem allemaal maar gewoon lekker winterweer en vrieskou in de bergen en dalen. Mocht het tot neerslag gaan komen (?) dan valt deze ook nog eens als sneeuw.

De oorzaak voor de omslag naar kouder weer hebben we de laatste dagen al uitgebreid toegelicht en het was allemaal erg spannend wat het lagedrukgebied dat gaat afsnoeren van de Atlantische hoogtetrog , precies gaat doen. Westelijk dan zuid en zacht (Südstau), meer oostelijk noordoostelijke winden en kouder.(tijdelijke Südstau in warme fase). Ook gisteravond en vanmorgen kiezen alle weer-modellen unaniem voor de wat oostelijkere en dus veel kouder variant:  Hogedruk(as) ten noorden van de Alpen, lage druk Middellandse Zee et voila ! 


ECMWF drukverdeling voor dinsdag

Voor de kou er echter inkomt nog even een paar dagen geduld hebben, opkomend Südstau en Südföhn zullen eerst nog voor anti-winterse toestanden zorgen. Daarbij kan in de Südstau in de zuid(westelijke) Alpen nog behoorlijk wat neerslag gaan vallen. De meeste neerslag is echter voorbestemd voor de oostelijke Italiaanse hoofdkam, een inzettende "retour d'est" zorgt juist daar voor optimale Stau condities. Hogerop kan er in de Turijnse Alpen tot een meter sneeuw gaan vallen en lokaal ook nog meer. Een deel van deze neerslag zal tot in de aanliggende Franse en zuid Zwitserse Alpen kunnen overslaan. Het is altijd een beetje moeilijk hoe dit precies zal uitpakken, vraag is daarbij ook in hoeverre de Südföhn de neerslag weet tegen te houden.


Neerslag(verdeling) -sneeuw komende 5 dagen. Zwaarte punt "Turino" 
door retour d' est.

Richting het weekend gaat de Südstau er tijdelijk weer even uit om vervolgens in het weekend (tijdelijk) weer toe te nemen. Zodra de hoogte-as van het (hoogtelaag) dat de Middellandse Zee intrekt ten oosten van de Alpen is doorgeschoven, dit zal maandag- dinsdag zijn, kan de echt koudere lucht erin komen Tot die tijd is het in de Alpen nog aanmodderen met de föhnige condities aan de noordkant en de Staueffecten (bewolking, neerslag) aan de zuidkant.


Nog even volhouden, GFS ensembles T850hPa prikpunt
Vorarlberg

Nog even naar de dag van vandaag kijken: al met al weer zo'n dag van geen vlees en geen vis en zoals gezegd te zacht. Het is meest bewolkt en hier en daar valt wat neerslag (voorkeur vandaag centrale zuidelijke hoofdkam en zuidwestelijke Alpen. De sneeuwvalgrens varieert van 2000 tot 2300 meter in de westelijke Alpen en 1500 tot 1900 meter in de oostelijke Alpen. Het nulgradenniveau varieert tussen de 2000 en 2500 meter.


Radarbeeld van vanmorgen 08h00 (bron WetterOnline)

Tot zover voor dit moment, eventueel vanavond nog een extra update en natuurlijk binnen de reacties (aangemeld). Morgen zijn we er in ieder geval weer met ook dan hopelijk weer  "winterse kaarten". Fijne dag en ciao vanuit Oberwallis (bewolkt en 8.0°C)

Wij ontvangen graag actuele foto's vanuit de sneeuw. Mail deze naar foto@sneeuwhoogte.nl

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.


Johann Geers, weerman Sneeuwhoogte.nl

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Reageren op het weerbericht is sinds vandaag alleen nog mogelijk als je bent ingelogd!

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

aadje bergmans

hoi johan, je bent er weer lekker vroeg bij met je weervoorspelling. en ik natuurlijk ook om dat te volgen. ziet er weer goed uit, en nu lijkt het me wel duidelijk dat het echt gaat gebeuren; de winter komt eraan. de laatste keer dat we konden genieten van winterweer in de alpen was vanaf 22 oktober. restant van orkaan? naam weet ik niet meer. toen viel er tot een mtr sneeuw en was het lekker koud, maar dat duurde natuurlijk niet lang, toen begon de ellende met de sudstau..
gr,a

aadje bergmans | 26-11-2014 - 08:16

Jan Post

Goedemorgen en mijn complimenten voor jullie werk.
Ben erg benieuwd of de voorspellingen stand houden ivm het weekend van 12 december skiën in Ellmau.

mvg jan.

Jan Post | 26-11-2014 - 08:29

Eric Kromhout

@Jan geen paniek. Ik vrees dat de pistes er op 12 dec er prima bij liggen. Kunstsneeuw gaat volgende week haar werk doen en in tirol gaan de pistes in menig gebied dan open. Ik ga er dan wel vanuit dat alle sneeuwkanonnen openstaan.

Ik heb er alle vertrouwen in. Wordt goed sneeuwjaar :)

Eric Kromhout | 26-11-2014 - 08:35

Gast

Beste Johann,

Ik vind het echt top dat jullie zoveel moeite doen! Ben blij dat de winter nu zijn intrede lijkt te doen. Ik ga met een paar vrienden naar het openingsweekend in Sankt Anton 5-7 december. Kan jij een inschatting maken van de skie omstandigheden in dit gebied? Ik hou ondanks de positieve berichten toch mijn hart vast omdat er, zeker in het dal, niet veel sneeuw ligt. Groet Tim Kalverla

Gast-11483 | 26-11-2014 - 08:41

Gast

Vorig jaar was het in Ellmau ook matig met de sneeuwcondities in de eerste kerstweek. Toch een fantastische week gehad. Volgens mij kun je altijd skieën in Ellmau, mits de temperaqtuur laag genoeg is.

Gast-11484 | 26-11-2014 - 08:44

Pieter Nauta

Goedemorgen johann! Het begin van jouw bericht ziet er weer veelbelovend uit. Ik kan niet wachten tot de rest van het bericht. Ik hoop dat de winter zich een beetje vast bijt in de Alpen en dat hij in nederland ook goed aan komt en blijft hangen......

Pieter Nauta | 26-11-2014 - 08:45

Pieter Nauta

Goed bezig, @team van sneeuwhoogte.nl!

Pieter Nauta | 26-11-2014 - 08:48

Carl Bosmans

Ben is benieuwd. De verschillen lopen nog steeds ver uit elkaar. Sneeuw is een beetje opgeschoven naar 2-3dec. Tzal een nipte worden eind volgende week in saalbach.
Weet niet of ze dit klaar krijgen op 4dagen met sneeuwkanonnen. Is vrij kort.

Carl Bosmans | 26-11-2014 - 08:50

Gast

10 dec. naar Ischgl. Ben benieuwd wat er de komende 2 weken gaat gebeuren. Het wordt in ieder geval (eindelijk) wat kouder. Hopelijk valt er nog wat "natuurlijke" sneeuw, geeft toch altijd een mooier beeld dan "witte banen" in de bergen.

Gast-11488 | 26-11-2014 - 08:59

Roel

Ziet er allemaal goed uit. Kunnen de schaatsen in nl dan ook uit het vet. Of krijgen we hier alleen een beetje nachtvorst?
En een goede zaak dat iedereen zich binnen kort moet aanmelden om te reageren.

Roel | 26-11-2014 - 09:03

Snowboarder

Nou roel jij wil gelijk de hoofdprijs

Snowboarder | 26-11-2014 - 09:13

Snowboarder

Top weerbericht weer vandaag. Vanaf komende week een beetje kunst sneeuw en een beetje natuurlijk poeder en de pistes kunnen open.

Snowboarder | 26-11-2014 - 09:16

Roel

Tuurlijk ben helemaal klaar met dat zachte weer. En ik denk dat ik niet de enige ben. ?

Roel | 26-11-2014 - 09:19

Neel Roos

Hoeveel sneeuw moet er eigenlijk liggen voor een beetje redelijke pistes?

Neel Roos | 26-11-2014 - 09:22

Joy Van Craenenbroeck

4 dagen is geen probleem voor kunstsneeuwproductie, dat is te doen (naargelang de beschikbare installaties). Ik denk dat de meeste gebieden op 6 december open kunnen, al zal het zeker met een beperkt aanbod zijn dit jaar! Tenzij moeder natuur nog een 30-tal cm in petto heeft. :)

Joy Van Craenenbroeck | 26-11-2014 - 09:23

Joy Van Craenenbroeck

@ Neel Roos: Dit is afhankelijk van de ondergrond en hoe steil een piste is. Waar je in hooggebergte meer dan 50cm nodig ivm. rotsachtige ondergrond volstaat 30cm op een doorsnee alpenweide. Op de steilere pistes is iets meer nodig. Kortom, bijna alle lage Oostenrijkse gebieden hebben genoeg aan 30cm

Joy Van Craenenbroeck | 26-11-2014 - 09:26

Gast

@Neel Roos, Dat is afhankelijk van het soort ondergrond. In Oostenrijk waar de pistes vaak op alpenweides liggen is duidelijk minder sneeuw nodig voor een 'goede' piste dan in bijv. Frankrijk waar de pistes veelal op rotsen liggen...

Exacte hoeveelheden is natuurlijk lastig, maar denk dat je in Oostenrijk op de alpenweides met 50cm prima kan skieën, Frankrijk moet je denk ik eerder naar de 70 à 80 cm, verschilt natuurlijk ook per piste etc.

Gast-11497 | 26-11-2014 - 09:31

Cees O

Zo, even geregistreerd. Voorpret kan beginnen. 19 december naar Ellmau. In de 20 jaar dat ik daar nu kom met kerst slechts één keer niet kunnen skiën vanwege sneeuwgebrek, maar dat was voor het kunstsneeuw tijdperk. Ik hoop dat er nog een flinke dump komt aan de noordkant, maar als het koud genoeg wordt en daar lijt het nu toch wel op, dan kunnen de kanonnen veel goedmaken. Maar wij willen graag alles, dus meter sneeuw en als we er zijn heel de week strak blauw. ;-)

Cees O | 26-11-2014 - 09:40

Gast

Laat de sneeuw maar komen ?

Gast-11499 | 26-11-2014 - 09:43

Cees O

nu met profielfoto hoop ik

Cees O | 26-11-2014 - 09:45

Gast

Hallo Johann, hoe ziet het eruit voor de Sierra Nevada (pradollano)

Gast-11501 | 26-11-2014 - 09:46

Gast

Hallo weermannen,
Klopt het dat als ik het zo bekijk er een soort oststau ontstaat komende week? Gr Jochem

Gast-11502 | 26-11-2014 - 09:57

Johann

@Jochem Even goed weerbericht lezen!

Johann | 26-11-2014 - 09:58

Alex Koster

Goedemorgen wat een optimisme allemaal eerst zien dan geloven het weer is zo onvoorspelbaar vandaag dit morgen dat.
Ook ik hoop op bulten sneeuw kijk elke dag met veel interesse naar jullie weerberichten ga zelf over 7 weken naar kirchberg we hebben nog wat tijd.Voor alle lotgenoten die over enkele weken gaan sterkte en veel naar de lucht kijken misschien valt het er vanzelf uit.
Kijk uit en doe voorzichtig. Ik duim met jullie mee.

Alex Koster | 26-11-2014 - 10:00

Eric

Zoals het verteld wordt, ziet het er goed uit :-)
Laten we hopen dat de voorspellingen uitkomen, dan kan iedereen met een gerust hart op vakantie!!!

Eric | 26-11-2014 - 10:09

Luc  Cap

Toch raar als je naar sommige webcams kijkt en al dat groen ziet. Zelfs op + 2000 m. ik ga elk jaar naar Gerlos en de opening daar is voorzien rond 15 dec. We zijn dus benieuwd. Vorst is alvast een goed begin, fingers crossed. (ff ingelogd dus :-) )

Luc Cap | 26-11-2014 - 10:22

Cheese  Curve

Goede zaak, dat men voortaan moet inloggen. Vraagje aan moderator: als je ingelogd bent en je hebt in je account "vrienden", kun je die dan ook prive berichten sturen? En zo niet, wat kan het nut zijn van " vrienden" hebben op deze manier?

Cheese Curve | 26-11-2014 - 10:32

Cheese  Curve

Even voor degenen die dat misschien niet weten. Op de belgische zenders op TV zijn 's morgens vaak beelden van webcams te zien." Herfstbeelden " heet het. Kan zo maar zijn dat over een paar weken er veel minder bruin engroen te zien is.

Cheese Curve | 26-11-2014 - 10:37

Sneeuwhoogte.nl

@Cheese, je kunt alles met je vrienden delen binnen het sociale gedeelte van de site. Heb je meer vragen mail naar help@sneeuwhoogte.nl.

Sneeuwhoogte.nl | 26-11-2014 - 10:43

Gast

Ik ga 9 december naar ischgl toe. Het zou mooi zijn als er in het dal ook wat ligt. Maakt het toch een stukje sfeervoller

Gast-11512 | 26-11-2014 - 11:08

Niels  van Bockel

Top bericht @Johann! Fijn dat 'de kogel door de kerk' is. Maakt de site een stuk persoonlijker als iedereen die wil reageren een account heeft! Good move!
Gr Niels

Niels van Bockel | 26-11-2014 - 11:25

Kira De Smidt

Ik vertrek 20 dec naar Les Diablerets... Hopelijk toch ook wat "echte" sneeuw

Kira De Smidt | 26-11-2014 - 11:51

kurt deleersnyder

hallo @johan, ik heb mij net geregistreerd :)
een vraag ivm de parallel gfs, die heeft redelijk veel neerslag voor de noordalpen (voralberg) in de 06 run? is deze al betrouwbaar of nog "in ontwikkeling"?

kurt deleersnyder | 26-11-2014 - 12:03

Gast

Hallo, ik wil dol graag een acount aanmaken, maar hij zegt dat mij wachtwoord ongeldig is, weet iemand wat je daar aan kunt doen?
Groetjes Duco

Gast-11516 | 26-11-2014 - 12:12

Marcel B.

06 Gfs komt met hogedruk ipv sneeuwval boven de Alpen vanaf 05-12 . Zal toch niet .......

Marcel B. | 26-11-2014 - 12:17

Kenneth Van Velthoven

retour d' est. dat leest ik graag. wij gaan jaarlijks naar Tignes en heb daar een paar jaar gedelen eens 48 uur vast gezeten omdat er maar liefst een kleine 2 meter was bijgevallen op nog geen 48 uur tijd! het komt wel goed met deze winter.
@Sneeuwhoogte.nl doe zo voort

Kenneth Van Velthoven | 26-11-2014 - 12:44

Jasper B

Vraagje aan allen,
Ik vertrek 27december naar Saalbach-hinterglemm in oostenrijk. Tot welk deel van de alpen behoord dit in feite? Kwestie van het technische weerbericht hier beter te kunnen opvolgen. Al vele vele malen naar oostenrijk geweest maar nu voor het eerst toch ongerust over omstandigheden. Vorig jaar ook een kerstmis in flachau gehad met temp vér boven het vriespunt.

Jasper B | 26-11-2014 - 12:48

Gast

Valt er iets te zeggen over le corbier..?? Normaal rond deze tijd ligt de piste al vol maar nu ligt er nog niets :-(

Gast-11520 | 26-11-2014 - 12:53

Gast

Marcel berelkamp, ik zou je daarover nog maar geen zorgen maken,dat is nog 10 dagen vooruit...

Gast-11521 | 26-11-2014 - 13:04

Paul Van belkom

@ 11516 even een mail sturen naar help@sneeuwhoogte.nl die kunnen jou verder helpen
Gr paul

Paul Van belkom | 26-11-2014 - 13:14

Harm R.

@Jasper B | 26-11-2014 | 12:48 - Dat duurt nog meer dan een maand!! Niet druk om maken..

Harm R. | 26-11-2014 - 13:18

Gast

GFS06.00 is voor de N-alpen een drama en de Z-alpen krijgen mooie sneeuw boven de 1400M tot 6-12.

GFS06.00 PARA komt met een mooie NW-N stau vanaf 8-12 en dan tot het gaatje met een lage sneeuwgrens ( 500-1000 meter ) en bakken met sneeuw voor de N-alpen
De Z-alpen krijgen mooie sneeuw tot 6-12 en daarna zal het daar droger worden door de N-stau.

kortom we gaan voor de PARA want dat is wat we ( de meeste onderons ) willen zien, de kerst is dan gered met mooie sneeuw tot in de laagste dalen

Gast-11524 | 26-11-2014 - 13:22

Gast

De skivakantie naar flachau op 19 dec komt steeds dichterbij......we hopen en duimen voor sneeuw... Is er nog een reeële kans dat we kunnen gaan skiën, Johan? We blijven je mooie site volgen. Gr Denise

Gast-11525 | 26-11-2014 - 13:35

Johann

@All De ensembles van het ECMWF zien er ook vandaag weer fraai uit. Scherpe daling van vrijwel alle leden en mediaan rond 1 decmber. Vanaf 2 -3december komt de mediaan op T850hPa op -3 a -4 graden uit . Ook in het verdere verloop (tot 15 dagen) blijft deze meest onder het langjarig klimatologisch gemiddelde van 0 a 1°

Johann | 26-11-2014 - 14:18

Martijn Rondel

Als het nu echt allemaal mislukt wat sneeuwval betreft dan hebben ze in La Norma een oplossing bedacht: zie filmpje :)

sport.gentside.com/ski/en-l-039-absence-de-neige-il-part-skier-en-foret_art46007.html

Martijn Rondel | 26-11-2014 - 14:21

Leo Helleman

Ik denk dat ik de 19e december mijn schaatsen maar meeneem ipv mijn ski's.

Leo Helleman | 26-11-2014 - 14:39

Cheese  Curve

Reageren is binnenkort alleen nog mogelijk als je bent ingelogd.

Wil je blijven reageren, registreer je dan nu!

....en daaraan toegevoegd kan worden, dat degenen die aldus ingelogd zijn bij hun account hun favorieten kunnen ingeven,die dan vervolgens op het interactieve kaartje bij het weerbericht zichtbaar worden,zodat niet steeds de vraag meer gesteld hoeft te worden waar hun favoriet ligt en of deze bij noord of zuid of inneralpin horen enz. En men kan dan het betreffende weerbericht toespitsen op de eigen favorieten. Gewoon even proberen!

Cheese Curve | 26-11-2014 - 14:40

Johann

@Kurt -Zover ik weet zit deze nog in een test-fase en zal pas in december operationeel zijn en in januari de oude GFS vervangen. In hoeverre deze momenteel "betrouwbaar" is weet ik niet. De hogere resolutie zal er iig toe gaan bijdragen dat de Alpen beter "opgepakt" worden.

Johann | 26-11-2014 - 14:41

Berthil Westerink

@martijn, zonde van die paddestoelen... en die boomwortels is ook niet best voor je knieen ;-)

Berthil Westerink | 26-11-2014 - 15:04

Joost1802

Hoe kan ik op mijn telefoon zien of ik ben ingelogd? Op mijn laptop en tablet zie ik dat wel, op mijn telefoon niet, althans ik kan het niet vinden.

Joost1802 | 26-11-2014 - 15:13

Sneeuwhoogte.nl

Als het veld reageren wordt getoond op de mobiele site dan ben je ingelogd en anders staat er een regel tekst dat je eerst moet inloggen om te reageren.

Begin december komt er een geheel vernieuwde mobiele site.

Sneeuwhoogte.nl | 26-11-2014 - 15:18

Martijn Rondel

@berthil, absoluut zonde! Maar ook met sneeuw heeft de onderlaag er flink onder te leiden... helaas. Ben wel eens in de zomer in een skigebied geweest. Zag er niet best uit. Maar dat is al lang geleden. Misschien gaan ze deze dagen beter met de flora en fauna om dan een jaar of 15 geleden. Ik hoop het.

Martijn Rondel | 26-11-2014 - 15:34

Roy Gooren

Mooi gedaan. Nu kunnen we iedereen bij naam noemen. Is ook een stuk persoonlijker en makkelijker
Gr. Roy

Roy Gooren | 26-11-2014 - 15:39

Wilko Grievink

Complimenten voor deze website/ app; geweldige job mannen. Lees het elke dag, soms meerdere keren.
Het lijkt serieus winter te worden; fantastisch

Wilko Grievink | 26-11-2014 - 16:00

Berthil Westerink

@martijn, ik kom al jaren in Villars-sur-Ollon. ook wel s'zomers. in dit dorp zijn ze heel erg met flora en fauna bezig. tuurlijk zie je de pistes liggen, maar hier lopen in de zomer de koeien en zijn de bloemen prachtig. ook gaan ze hier geen bomen kappen om pistes aan te leggen. buiten de piste (in de winter ;-)) is ook bijna nergens toegestaan. daarom is het gebied mischien wat minder geschikt voor off-piste fanaten. daarentegen is de natuur hier echt prachtig.

Berthil Westerink | 26-11-2014 - 16:01

Sneeuwhoogte.nl

Reageren is alleen nog mogelijk als je bent ingelogd!

Sneeuwhoogte.nl | 26-11-2014 - 16:14

Snowboarder

En zo hoort het

Snowboarder | 26-11-2014 - 16:28

Guido  Verstichel

Al in vooruitzicht voor 5 december in België.
Moeten de kinderen een muts en handschoenen aan doen om de Heilige Sint re verwelkomen of sneeuw boots?

Guido Verstichel | 26-11-2014 - 16:55

Pieter Masson

@johann , klopt het dat er een sneeuw december inzit zoals 2 j geleden voor Benelux met veel sneeuw als de wind van over zee komt

Pieter Masson | 26-11-2014 - 17:11

Carl Bosmans

De nieuwe GFS kaarten komen binnen. Vanaf zondag kouder en de noordkant pikt dinsdag en woensdag al wat sneeuw mee. Geen grote hoeveelheden. 15-20cm.
Vrijdag zou er nog wat sneeuw kunnen bijvallen. +/- 10cm extra.

Carl Bosmans | 26-11-2014 - 17:36

koert Gerritsen

Wij gaan 19 dec komt allemaal goed nog nooit is Oostenrijk mij tegen gevallen complimenten voor deze top site Gr koert

koert Gerritsen | 26-11-2014 - 17:49

Pieter Kos

Wat een goede berichten allemaal hoop dat het zo blijft

Pieter Kos | 26-11-2014 - 18:15

Tim Verhaeghe

Ik heb Ischgl ingegeven als mijn favoriet en dit valt op het reeds bovenvermeld kaartje nergens onder.
Te laag voor Noord-alpen en te hoog om onder inner-alpin te vallen. Moet dit dan van de beide geografische liggingen een graantje kunnen meepikken?

Tim Verhaeghe | 26-11-2014 - 18:41

Michel Ebben

grappig om te zien : op het laatste radar beeld, dat van 8u is te zien dat er in het oostelijkdeel van Zwitserland het zou moeten regenen. Laat ik hier nou wonen(UnterEngadin Scuol,regio Oostenrijk, Nauders, Reschen)..maar ik kan je verzekeren..hier is geen druppel gevallen...!! raar ?
hoe kan dit

Michel Ebben | 26-11-2014 - 18:43

Steve DM

Beste mensen, eigenlijk zou dat hier een leuke en interactieve app moeten zijn: samen aftellen, tips en advies geven over skigebieden, dagelijks de weersvoorspellingen volgen ... maar soms zoveel negatieve berichtjes. Laat gewoon 'de echte weer mannen' hun werk doen, zal zoveel aangenamer zijn! Keep up the good work!

Steve DM | 26-11-2014 - 18:57

Arjan D

@ cheese en een ieder die dit leuk vind.
Download de app panoramatv, dan heb je dezelfde beelden als sochtends op de Belgische tv :)

Gr Arjan.

Ps: in de app versie kan ik geen reacties meer plaatsen.
Ook niet wanneer ik ingelogd ben.

Arjan D | 26-11-2014 - 19:10

Edwin vd linden

hier werkt het wel, heerlijk dat gevoel dat het de goede kant in gaat....

Edwin vd linden | 26-11-2014 - 19:15

Johann

@Michel Welke radar gebruik je, op die van mij alleen maar stratus te zien en geen neerslag.

Johann | 26-11-2014 - 19:16

Johann

@Arjan -stuur vraag even door naar "help@sneeuwhoogte.nl"

Johann | 26-11-2014 - 19:17

Arjan D

Het is trouwens feratel Panorama tv om precies te zijn

Arjan D | 26-11-2014 - 19:17

Michèle Eerens van der Straten

Dank je wel!@Arjan D

Michèle Eerens van der Straten | 26-11-2014 - 19:24

Bas Van vegchel

Ziet er goed uit vanaf volgende week

Bas Van vegchel | 26-11-2014 - 19:59

Cheese  Curve

Bedankt Arjan. Helaas heb ik een wat oudere ipad en deze app wordt niet ondersteund. Op de android telefoon zal het wel kunnen,maar op zo'n klein schermpje vind ik het niet echt prettig om te kijken. Dus verder maar op de grootbeeld-tv webcam.

Cheese Curve | 26-11-2014 - 20:14

Sneeuwhoogte.nl

Om te reageren moet je vanaf vandaag ingelogd zijn!

Sneeuwhoogte.nl | 26-11-2014 - 20:58

Henk W.

Mmm ziet er goed uit vandaag. Gezeur na gisteravond hopelijk voorgoed voorbij.

Ben benieuwd of er al iets bekend is over avondruns.

Henk W. | 26-11-2014 - 21:04

Erwin Pieper

Poehoe, wat een opluchting. Eindelijk kan ik uit mijn veel te lange zomerslaap komen. Winter(s) weer is eindelijk op komst. Fijn ook dat je per se ingelogd moet zijn.

Erwin Pieper | 26-11-2014 - 21:06

HansvK

Mooi dat alleen nog met een account kan worden gereageerd. Ziet er naar uit dat begin december de winter echt gaat toeslaan in de alpen. Wij gaan pas eind januari dus nog even genieten van de voorpret. Hopelijk voor die tijd ook nog een keer Winterberg meepakken.

HansvK | 26-11-2014 - 21:24

Henk W.

@Hans. Winterberg inderdaad mooi gebied geworden op korte reisafstand. Daar is fors geïnvesteerd in laatste jaren! Via webcam te zien dat de kanonnen weer in de aanslag staan.

Henk W. | 26-11-2014 - 21:34

Gert

Inderdaad heel goed dat je alleen kan reageren als je ingelogd bent. Als die anonieme zeurpieten ... Ik ben een trouwe bezoeker van deze mooie site met dagelijks perfecte weerverwachtingen. Complimenten Johan & Michael !!

Gert | 26-11-2014 - 21:38

Gert

Excuus: Johan moet natuurlijk Johann zijn... :)

Gert | 26-11-2014 - 21:42

Niels  van Bockel

@Johann, nog veranderingen in de avondruns? Of 'steady' dezelfde kaarten als vanmorgen?

Niels van Bockel | 26-11-2014 - 21:50

Arno

Blij met de afkoeling, maar mis de neerslag nog op de kaarten. Is dit nu een kwestie van geduld hebben of zijn de ontwikkelingen juist een voorbode van een langdurig koude, maar vooral droge periode?

Arno | 26-11-2014 - 21:51

Henk W.

Ben ook heel benieuwd.

Henk W. | 26-11-2014 - 21:53

Johann

@All -Mooie kaarten wederom vanavond. GFS tikkeltje minder koud, ECMWF tikkeltje kouder. Vwb de sneeuw morgen maar weer eens kijken, momenteel mede ook door de termijn tot begin volgende week teveel onzekerheid gezien steeds weer wisselende wind en hoogtestromingen en evt kleine verstoringen. Overigens ook voor de Lage Landen (licht) winters. Morgen meer, fijne avond nog.

Johann | 26-11-2014 - 21:55

Roel

Komt er nog een update johann. We zijn allemaal heel benieuwd. Als het in winterberg ook maar koud genoeg word dan kunnen daar de kanonnen ook aan.

Roel | 26-11-2014 - 21:58

Danny Slaghuis

Subtiele hint over ingelogd reageren opgevolgd of stond het al in de planning? :-p

Heerlijk he die kou heren en dames, ook hier weer in ons kikkerlandje. Vandaag maar eens de nieuwe wintersportjas uitgeprobeerd, maar die gaat me lekker warm houden in januari. Whoopwhoop, serfaus here we come!

Danny Slaghuis | 26-11-2014 - 21:58

Roel

Ha ha bedankt johann

Roel | 26-11-2014 - 21:59

Henk W.

Dank voor korte reactie, truste en tot morgen maar weer.

Henk W. | 26-11-2014 - 21:59

Johann

@Niels - In grote lijnen hetzelfde patroon. Momenteel wordt nog geschipperd met de precieze locaties van de sturende drukgebieden, vandaar ook wat kleinere veranderingen in detail.

Johann | 26-11-2014 - 21:59

Jouke Bouma

Leuk dat het hier ook licht winters wordt! Lekker een frisse neus halen buiten. Zeer benieuwd wat we uiteindelijk voor winter gaan krijgen in de Lage landen, en ook in de Alpen. Ik blijf t hier volgen, stukken beter dan t KNMI

Jouke Bouma | 26-11-2014 - 22:09

Niels  van Bockel

@Johann, thanks voor je 'korte' update! Morgen maar weer verder kijken hoe de winter zich verder gaat ontwikkelen ;-).. Gr Niels

Niels van Bockel | 26-11-2014 - 22:22

Cheese  Curve

Wat een enthousiaste warmte hier, nu er berichten zijn dat het kouder gaat worden.:) ik ken dat fenomeen niet van fora die over zomervakanties gaan. Ergens hebben we allemaal dezelfde afwijking in onze adoratie van winterse taferelen.

Cheese Curve | 26-11-2014 - 22:50

Danny Slaghuis

@cheese: denk dat het echt een tik is inderdaad. Wie leeft er nou vanaf de dag dat zijn zomervakantie erop zit, je door de Alpen terugrijdt, toe naar de wintervakantie.. Wij hier allemaal denk ik. En als het niet zo duur was in de winter, had ik dat liever drie weken gedaan ipv de zomer..

Danny Slaghuis | 26-11-2014 - 22:54

Eric Kromhout

@danny informeer is naar de mogelijkheid van een caravan oo een wintercamping. Kan het je aanbevelen en....het vervelende is dat je er altijd heen kan en heel veel weekendjes skieen...

Eric Kromhout | 26-11-2014 - 23:25

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord