Sneeuwdek gaat weer verder aangroeien

Gisteren hadden we in de Alpen met een sterk wisselend weerbeeld te maken met ook grote verschillen. Oorzaak daarvoor was een occluderend front wat door golfvorming quasi stationair over de westelijke Alpen bleef hangen en maar heel langzaam naar het oosten doorschoof. Hierdoor viel de meeste neerslag (10 tot 20mm) in de westelijke Alpen en Jura waarbij het vanaf 900 meter sneeuwde. Ook aan de westelijke Alpenzuidkant stuwde zich de vochtige luchtmassa's vanuit het zuiden en viel er vanaf de ochtend al regen en hogerop sneeuw. Veel meer dan 5 tot 15mm werd er hier echter ook niet afgetapt. Het inner-alpine (Ober)wallis en de westelijke Alpennoordkant hadden vrijwel de gehele dag te maken met de föhn. Het was er opgeklaard tot zonnig en zacht met temperaturen die opliepen tot 12 graden in de dalen van Wallis en 14 graden in de klassieke föhngebieden aan de Alpennoordkant. Het beter weer zat zoals verwacht in de oostelijke Alpen en ook aan de noordkant was het hier föhnig en vrij zacht.


Prachtig weer in Sölden


en in Serfaus-Fiss-Ladis

In de avond en nacht schoof de neerslag dan verder door naar het oosten. Mooi was dit hier ook waar te nemen, in de vroege avond kwam in Oberwallis de föhn tot liggen en weldra greep de neerslag vanuit het westen en zuiden zijn kans. Om een uur of tien sneeuwde het tot in het dal (680m) en kon ik zelf hier in de tuin (1020m) alweer een sneeuwdekje van 5cm optekenen.


Minder fraai gisteren vooral aan de westeliijke Alpenzuidkant met vooral in Ticino en
de Simplon sneeuwval (webcam Simplonpas -2005m gistermiddag)

Met het oostwaarts doorschuiven van het koufront in de nacht ging echter ook de fut er uit en enkel het westen van de oostelijke Alpen hebben nog te maken met rest bewolking en mogelijk een spat regen of vlok sneeuw met voorkeur rondom de Vorarlberg. In de loop van de ochtend komen ook de westelijke avond weer onder de invloed van een overtrekkend tussenhoog. Het wordt droog en na nog wat restbewolking en lokale Hochnebel klaart het, net als in de oostelijke Alpen overdag dan overal weer op.

Erg lang zullen we echter niet kunnen genieten van de weersverbetering. Onder invloed van een volgende depressie die in het zeegebied ten zuiden van IJsland op de weerkaarten verschijnt en randstoring die via het zuiden van het Verenigde Koninkrijk naar het noordwesten van Frankrijk koerst nadert een volgend front met bewolking en neerslag in de namiddag en avond de westelijke Alpen. Dit front zal voor het weekend en ook voor de volgende week een onbestendige weerfase gaan inluiden met periodiek regen en boven de 500 a 1000 meter sneeuw. Tussen de neerslag door is het meest bewolkt en de zon zullen we niet of nauwelijks te zien krijgen. De grootste kans hierop is weggelegd voor de zaterdag en wel voor de oostelijke delen van Oostenrijk.  Zondag mogen dan juist de westelijke Alpen weer even genieten van een weersverbetering op een volgend overtrekkend tussenhoog.


Na de sneeuw weer opklarend boven de Zwitserse Alpen, webcam Arosa

Maandag krijgen we een herhaling van zetten, van het westen uit nadert alweer de volgende frontale bewolking en neerslag die in de ochtend al voor bewolking en sneeuw in de westelijke Alpen gaat zorgen. In de loop van de dag moeten dan ook de oostelijke Alpen eraan geloven. Dinsdag zo'n typische dag van geen vlees - geen vis. Deels is het bewolkt, deels opgeklaard en hier en daar kan er een sneeuwbui vallen met voorkeur voor de noordelijke Alpenhoofdkam -boog.

Wisselvallige Carnaval week met meer sneeuw
De rest van de week zien we steeds weer depressie Europa induiken waarbij zich in de tweede helft van de week boven midden Italië en de zuidelijke Balkan een apart laag komt te liggen. Hogedruk strekt zich dan uit vanaf  het Iberische Schiereiland, Frankrijk en verder tot over Scandinavië en west Rusland. Met een naar noordoost tot oost draaiende stroming kan er dan geleidelijke koudere maar tevens ook drogere lucht binnen gaan stromen. Ook  in de tweede helft van de week zal echter het cyclonale karakter (lagedruk) overheersen en is het licht wisselvallig en hier en daar valt uit de overtrekkende wolken periodiek sneeuw of een sneeuwbui.


ECMWF voor vrijdag 7 maart, vooral in de oostelijke Alpen kan er met een inzettende
Nord(ost)stau veel sneeuw gaan vallen

Vooral in de Oostenrijkse Alpen inclusief de noordelijke Alpenhoofdkam (!) kan dan behoorlijk wat neerslag gaan vallen, boven de 1000 meter in vaste vorm. In het weekend zou door verdere luchtdrukstijgingen vooral in de westelijke Alpen het weer moeten gaan opknappen. Zaterdag is het droog en zou de zon moeten gaan schijnen. In de oostelijke Alpen valt zaterdag nog sneeuw voordat het ook daar gaat opknappen. De temperaturen bewegen zich op of iets onder het langjarig gemiddelde, sneeuw of sneeuwbuien vallen boven de 700 a 1000 meter.

Veel sneeuw Alpen verwacht
Doordat de lagedrukgebieden met bijbehorende storingen de komende dagen steeds weer Europa en de Alpen intrekken gaat er cumulatief aardig wat neerslag vallen. Aan de voorzijde van de fronten kan tijdelijk even wat zachtere lucht en mogelijk lichte föhn opspelen maar veel stelt dit niet voor. Dit betekent dat er boven de 1000 a 1200 meter behoorlijk wat sneeuw gaat bijvallen. In eerste instantie vooral in de westelijke en zuidelijke Alpen, in de tweede helft van de week dan ook in de oostelijke Alpen. Goede kans ook dat de oostelijke Alpennoordkant sneeuw van betekenis gaat pakken. Het ECMWF berekent tot zaterdag neerslaghoeveelheden die gaan oplopen tot 50 a 100mm, in de West en later nordstaugebieden (Oostenrijk) wordt zelfs 100 tot 150mm berekent en lokaal nog meer. Omgezet in "poeder" gaat dit tussen de 50 en 150cm sneeuw opleveren. Gezien het stromingspatroon lijken mij dit zeker geen overdreven hoeveelheden. Wel moeten we voor de nog wat langere termijn richting het weekend nog even oppassen met de verwachtingen. Immers, kleine koersveranderingen kunnen grote gevolgen en uitwerkingen hebben.


WRF met de cumulatieve sneeuwprognoses voor de komende 5 dagen, later in
de week dan ook sneeuw in het oosten

Kijken we nog even na de wat kortere termijn dan zien we neerslaghoeveelheden tussen de 30 en 80mm voor de komende 6 dagen met zwaartepunt westelijke (Franse) en zuidelijke (noord Italiaanse) Alpen.


Na wat verse sneeuw vannacht en de sneeuw die er al ligt (80cm) prima wintersport
mogelijkheden in oa het Zwarte Woud (webcam Feldberg)

Ook de Ardennen, het Sauerland, de Harz en de zuidelijke Duitse Middelgebergtes mogen zich met de start van de  Carnaval week weer gaan verheugen op een winterse setting met vooral in de hogere delen een verse laag sneeuw die lokaal tot 15 a 20cm gaat aangroeien !


Stukken minder de condities in het Sauerland, weliswaar is nog wintersport mogelijk
maar bepaald uitnodigend is dit niet, 14 van de 27 liften zijn nog in bedrijf

Tot zover voor vandaag, fijne dag en ciao vanuit een weer fris besneeuwd Termen in Oberwallis

Waarschuwing
Het lawinegevaar is in grote delen van de Alpen code geel (2-matig) en -of code oranje (3 - wezenlijk)

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.


Johann Geers, weerman Sneeuwhoogte.nl

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Gast

De Belgen hebben volgende week vakantie (krokusvakantie). De Nederlanders ook?

Gast-8908 | 27-02-2014 - 08:20

Gast

Wij vertrekken morgenavond naar westendorf. Zijn de verwachtingen gunstig of blijft het groen in het dal??

Gast-8909 | 27-02-2014 - 08:23

Gast

Nee de Nederlanders hebben volgende week geen vakantie meer

Gast-8910 | 27-02-2014 - 08:29

Gast

Zillertal vertrek vrijdag op zaterdag nacht gaan we sneeuw hebben Johan Gr ?

Gast-8911 | 27-02-2014 - 08:32

Gast

Zuid nederland heeft veelal wel vakantie terwijl het officieel geen vakantieperiode is. Echter hebben scholen en andere instanties de vrijheid om de vakanties aan te passen aan de carnavalsperiode. En die is dus volgende week............

Gast-8912 | 27-02-2014 - 08:33

Gast

De nederlanders hebben nog carnavals vakantie

Gast-8913 | 27-02-2014 - 08:37

Gast

Brabanders gaan volop op wintersport in de carnavalsvakantie. kei-gezellig. :-)

Gast-8914 | 27-02-2014 - 08:39

Gast

JA !!
De nederlanders hebben ook vakantie.
En gaan OOK naar de sneeuw !
Goed het toch nog goed !

Gast-8915 | 27-02-2014 - 08:40

Gast

Komt het toch nog goed !!

Gast-8916 | 27-02-2014 - 08:40

Chris

Gast 8909, denk dat we niet veel moeten verwachten van sneeuw in Skiwelt. Gisteren nog tot 30cm verwacht, vanmorgen aangepast naar 10cm. Denk nog twee dagen verder en er schiet niets meer van over. Wijzelf gaan naar Scheffau.

Chris | 27-02-2014 - 08:41

Gast

Klopt niet het zuiden va Nederland heeft carnavals vakantie net zoals del van Duitsland. Volgende week ia heel drukke wintersportweek

Gast-8918 | 27-02-2014 - 08:43

Gast

Hier in chatel heeft het goed doorgesneeuwd, in dal zo'n 10-15cm erbij, zin komt langzaam door, wordt n mooie,dag

Gast-8919 | 27-02-2014 - 08:45

Gast

Wij gaan de eerste week van Pasen. Lekker genieten van het zonnetje en alleen een paar belgen op de piste. OK, een beetje pappering in de nm, maar dat nemen we er zeeeeeer graag bij! 2800 m hoog is zowiezo geen probleem tot ver in mei!

Gast-8920 | 27-02-2014 - 08:47

Karin Brakenhoff

In het Zwarte woud is weer een laagje nieuwe sneeuw gevallen. Ik hoop dat er nog meer komt want de sneeuw kwaliteit was slecht na de regen die we gehad hebben.

Karin

Karin Brakenhoff | 27-02-2014 - 08:51

Gast

Om alle onduidelijkheid en tegenstrijdigheden hierboven weg te vegen:

Dit jaar heeft de Nederlandse Overheid week 8 (regio Midden en Zuid) en week 9 (regio Noord) aangewezen als adviesweken voor de voorjaarsvakantie. Zoals gezegd gaat het om een 'advies' en mogen scholen hier desgewenst van afwijken. Week 10 is dus geen officiële carnavalsvakantie en deze geldt zeker niet per se voor het hele Zuiden, maar het is wel aannemelijk dat een groot deel van de scholen in het Zuiden die week vrij heeft. Vandaar dat het, vooral in het Zuiden, in de volksmond wel "carnavalsvakantie" wordt genoemd. Scholen in het hele land zouden kunnen besluiten om de vakantie te verschuiven, dat is dus ook niet voorbehouden aan het Zuiden.

Gast-8922 | 27-02-2014 - 09:34

Gast

iemand een reactie voor dienten in ski amede ???
grts en bedankt.

Gast-8923 | 27-02-2014 - 09:41

Johann

Pfff, nog ingewikkelder dan het weer met al die vakanties in België en Nederland. Hebben we natuurlijk ook nog de Fransen, Zwitsers, Oostenrijkers en Duitsers die het er van nemen. Kon inderdaad wel eens goed druk gaan worden. Gr

Johann | 27-02-2014 - 09:42

Steven V.

Als de sneeuw verwachting klopt, zou het geen probleem zijn om zaterdag in de vroege ochtend over de fernpass te gaan. Of verwacht je iets anders?
Groeten

Steven V. | 27-02-2014 - 10:00

Gast

Johann, grote sneeuwhoeveelheden verwacht voor oostelijke noordalpen .. Dat betekent dus ook voor regio Flachau - Wagrain . Skiwelt Amade als ik het goed heb...? Martin

Gast-8926 | 27-02-2014 - 10:17

Paul Van belkom

@Johann wij vertrekken de week van 7 maart moeten we dan ook nog rekening houden met de drukte op de weg we gaan naar gerlos ?
Vorige jaar zijn we ook de week na de vakantie gegaan en hebben we door drukte er toch nog 15 uur over gedaan.
Gr

Paul Van belkom | 27-02-2014 - 10:32

Gast

@ johann , graag zou ik weten hoe het ervoor staat in dienten ski amede zal er daar nog vers wit goud bijkomen voor de krokusvakantie ? wij vertrekken namelijk morgen daarginds, alvast bedankt.

Gast-8928 | 27-02-2014 - 10:43

Gast

Ik ben 1 jaar gaan skien met carnavalvakantie. Pffff, 20 uur onderweg, -20°C en weinig zon. Vanaf toen altijd met Pasen... Lekker leuk, veel zon, weinig verkeer en iedereen blij! Geen kettingen nodig... Mijn advies: probeer het eens uit, je zal versteld staan...

Gast-8929 | 27-02-2014 - 10:58

Gast

Helaas hebben de scholen in NL geen Paasvakantie meer zoals vroeger. Onze zuiderburen hebben dat toch beter voor elkaar. Een echte Paasvakantie zou bijdragen aan vakantiespreiding zodat het voor iedereen leuker is en de omzet bij de Nederlandse horeca zou stijgen zodat mensen niet meer hoeven te kiezen; carnaval of skieen maar het ook beide kunnen.

Gast-8930 | 27-02-2014 - 11:45

Gast

Ja leuk met de pasen,maar dan moet je wel vrij zijn! Met schoolgaande kinderen wordt dat wat moeilijk.
En de pasen is vrij laat dit jaar,hopelijk zijn de omstandigheden dan nog goed.
U bent zeker een zuiderbuur van ons??

Gast-8931 | 27-02-2014 - 11:53

Gast

het is nog leuker als je beide periodes kunt gaan...wij vertrekken morgen enkele dagen richting OBERTAUERN..(ligt op 17OO...gaat tot 2800...).en met Pasen een weekje naar LIVIGNO (ligt op 1900 m en gaat tot 3000...)...
Alles komt goed denk ik dan....al vrees ik volgende week een beetje voor mooi weer...

Gast-8932 | 27-02-2014 - 12:03

 Joeri L

Het spreek woord zegt het al Maart roert zijn staart. Het zou toch fijn zijn voor de mensen in Oostenrijk dat er eindelijk een berg"je" sneeuw gaat vallen. Ik houd de verwachtingen goed in de gaten want ben erg benieuwd hoe het verder gaat ontwikkelen.

Gr. Joeri

Joeri L | 27-02-2014 - 13:14

Gast

Denken jullie als die stau doorgaat dat we dan volgende week zaterdag nog naar huis kunnen?? Bedankt?

Gast-8934 | 27-02-2014 - 13:20

Gast

@ gast 8931. Inderdaad, van België, maar op 50m van Nederland geboren! 5-12 april gaan we skien in Nauders. Ken je dat gebied? Gaat tot 2800m... Vroeger gingen we (toch al een 10 tal keren) steeds naar Warth. Tot 2050m hoog en nooit tekort aan sneeuw gehad. veel plezier allemaal e, Johan, super site!!!!!

Gast-8936 | 27-02-2014 - 13:34

Gast

Hoe dichterbij de vakantie komt, hoe leuker het wordt om de weerberichten te volgen. Mooi om te zien dat het uiteindelijk ook voor de noordkant prima in orde is. Overigens was dat in Mayrhofen begin februari ook al zo. Ok, hier en daar een dalafdaling slecht...... so what? Vooral de updates die mensen sturen zijn erg leuk om te volgen. Ik zal proberen volgende week vanuit Gaschurn ook wat zinnigs te melden :)
Wat ik echt niet begrijp zijn de voortdurende verzoeken via dit platform om nauwkeurige informatie over weer, files (!), wel of geen sneeuwkettingen, omstandigheden voor nu of over 1,2 of weet ik veel hoeveel weken en dat ook nog voor een bepaalde locatie.
Voor zover dat te bepalen is staat het allemaal op de site / app!

Gast-8937 | 27-02-2014 - 13:38

Gast

Vanavond vertrekken wij naar het Aostadal (Champoluc, Italië). Weersvoorspelling beloven een roerige autorit, we zijn voorbereid!

Gast-8938 | 27-02-2014 - 13:48

Gast

Het maakt niet uit in welke periode je gaat, skiën is altijd leuk en het weer is ieder jaar anders
dus gewoon iedere maand een keer gaan

Gast-8939 | 27-02-2014 - 14:59

Pieter Nauta

Update vanuit Lermoos. Vanmorgen waren de pistes nog geweldig. Vanmiddag beneden het middelstation een stuk minder. (slush) boven het middelstation zeker nog zeer goed te doen. Dus vandaag hetzelfde beeld als de afgelopen dagen. Wij hebben er bewust voor gekozen om om 08.30 de eerste lift te nemen om op die manier goed van de beste sneeuw te kunnen genieten. We zijn heel blij dat we t op deze manier gedaan hebben.

De hele week is er helaas geen verse sneeuw gevallen. Buiten de groene bomen om heb ik t ook niet gemist. De zonnige dagen maakten veel goed. De vooruitzichten voor volgende week zijn wat het winterse weer betreft beter. Gelukkig voor de mensen die dan op wintersportvakantie gaan.
Het was de afgelopen week redelijk rustig op de pistes doordat er nu maar een kleine groep vakantiegangers waren. Dat is volgende week wel het tegenovergestelde.
Morgen nog 1 dag skiën en dan is de wintersportvakantie voor ons weer voorbij. Al met al toch zeer geslaagd.
Voor iedereen die t nog in t vooruitzicht heeft, veel plezier!

Pieter Nauta | 27-02-2014 - 14:59

Gast

@johann , graag een laatste update vr tsjechie ook aub, ste vertrekken morgenavond, danku. Mogen wij ons ook verheugen op wat sneeuw?

Gast-8941 | 27-02-2014 - 15:30

Stefan Kaptein

Update vanuit Brixen im Thale voor alle vakantie gangers die naar dit gebied komen. Gisteravond begon de bewolking licht toe te nemen, maar het heeft niks (sneeuw) opgeleverd. Vanmorgen brak de bewolking al heel snel en is de zon weer gaan schijnen. Niet zo uitbundig als de afgelopen 4 dagen maar wel lekker aanwezig. De sneeuw condities boven de 1200 meter zijn verbazend goed te noemen, daar beneden moeten we gewoon vergeten. Dalafdalingen zijn nog wel hier en daar open maar beginnen toch echt matig tot slecht te worden, zeker in de middag. Alleen de dalafdaling van Westendorf naar Brixen im Thale (Kandleralm) is in goede staat, maar dat is een echte noord helling. Verder is een verse laag sneeuw natuurlijk welkom, maar zoals het het hele seizoen al gaat zal er wel niks van komen. Wachten is nog steeds op een nord tot nordwest stau. Maar nog 1 week krokus vakantie en dan zitten de belangrijkste wintersport vakanties er wel op voor dit jaar. Voor veel noordkant gebieden, en dan vooral de noord oostelijke gebieden is het een zeer slecht seizoen en zal er veel verlies geleden zijn. Ondanks dit is er nog steeds boven goed te skiën en liggen de pistes iedere ochtend weer prachtig bij. Hulde aan de piste diensten. Als je de beelden van het dal ziet is het bijna niet te geloven dat er boven goed geskied kan worden.

Stefan Kaptein | 27-02-2014 - 15:46

Gast

jongens ik geraak er niet meer uit, krijgt fiss nog sneeuw of niet en gaat het dan zo druk worden volgende week? Wie weet raad?

Gast-8943 | 27-02-2014 - 16:11

 Joeri L

Gast 8943

Als je op de sneeuw kaarten kijkt en opent komt er een rode speld waar fiss ligt als je tenminste fiss als favoriet hebt geselecteerd en dan zie je de sneeuwverwachting. Tip kijk op de 5 daagse vooruitzicht.

Gr Joeri

Joeri L | 27-02-2014 - 16:34

Gast

Gaat het in Kaprun en op de Kitzsteinhorn ook nog tekeer? I.v.m. de momentele groene weides. Ik weet zelf niet precies wat ik moet verwachten aangezien andere weermodellen niet allemaal even te spreken zijn over een pak sneeuw.

Gast-8945 | 27-02-2014 - 17:48

Gast

Westendorf vandaag weer mooi weer, veel zon en goede pistes. Dalafdaling niet super natuurlijk, maar goed te doen in Westendorf. Kan altijd beter, maar het weer is deze week super! Ik kijk nu uit op de dalafdaling van Brixen, tot de helft nog wat kunstsneuw en daaronder eigenlijk niets meer. Als er volgende week sneeuw komt wordt alles beter natuurlijk, maar zonder neu schnee komt het volgende week ook best goed. Zelfs de oefenweide in Westendorf ligt er nog goed bij.
Gr Gert

Gast-8946 | 27-02-2014 - 18:01

Gast

Ik zou wel eens stoppen met voorspellingen te doen. Kijk al 2 weken naar de site en die is elke dag anders met voorspellingen. Geef gewoonte sneeuwhoogte.

Gast-8947 | 27-02-2014 - 18:16

Gast

Wat een zure reactie!! kei leuk om je op deze manier te verheugen op je vakantie! Het weer doet toch wel wat t wil..........Ik heb het allemaal gevolgd vanaf begin nieuwe jaar, Super goed en duidelijk...ennehh de mannen vertellen echt geen complete onzin..........

Gast-8948 | 27-02-2014 - 18:25

Pieter Nauta

Ook al kloppen de voorspellingen niet helemaal, het is altijd wel leuk om te lezen. En het is soms nog leerzaam ook. Bedankt johann, Michael en de rest van het team! Ga zo door!

Pieter Nauta | 27-02-2014 - 18:37

Gast

Nu 4 dagen in Alpbach geskied. Sneeuwcondities zijn echt super. Pas in de namiddag wordt de dalafdaling zwaarder. Dus hou op met klagen en geniet van het weer. De hele dag skiën met sneeuw in je snufferd is toch ook niks!! Kortom: heerlijk hier!! Groet Raymond.

Gast-8950 | 27-02-2014 - 18:43

Harry Kranenkamp

Geen update van Johann vanavond?

Harry Kranenkamp | 27-02-2014 - 19:29

 Joeri L

@gast 8947

Dan blijf je toch lekker weg van deze top site als het je niet bevalt.

Die jongen doen het super om een duidelijk beeld te scheppen van het zeer complexe meteo.

Jongens ga zo door met de supersite en zijn gelukkig genoeg mensen die HET WEL WAARDEREN.

Joeri L | 27-02-2014 - 19:49

Gast

Mee eens!! Jullie doen het prima.
We hebben voor we afgelopen zaterdag richting Chatel vertrokken de vooruitzichten voor deze week bekeken en tot nu klopte het gewoon!

Kleine update, het sneeuwt hier weer. Door de hoge temperatuur overdag, 4 graden, smelt hetgeen er gevallen is best snel weg in het dal, pistes zijn prima. Dalafdaling Morgins vanmiddag wat bruinig.

Gast-8953 | 27-02-2014 - 19:57

Gast

Ik vind het altijd zo jammer om te lezen dat mensen zoveel kritiek kunnen leveren op anderen.
De mannen doen het super goed.. Wanneer wij met oud&nieuw en de voorjaarsvakantie gaan skien kijken wij veel op deze site. Ook de lokale mensen hier zeggen dat het voorspellen soms erg moelijk kan zijn i.v.m. stromingen door de verschillende dalen. Jullie doen het top mannen!
Onze wintersport zit er bijna op... We zijn in garmisch, ehrwald, lermoos en berwang geweest! Morgen nog 1 dagje berwang/bichlbach/rinnen en zaterdag naar huis... Dan moeten we weer wachten tot december 2014..... Mensen die nog gaan: VEEL PLEZIER!

Gast-8954 | 27-02-2014 - 20:08

Gast

Wij vertrekken morgenavond naar Leogang(saalbach-Hinterglem) vanaf zaterdag skiën.. we kijken er echt naar uit, het weer maakt ons niet uit, enkel regen is vervelend. Wij zijn met 5 gezinnen en 16 personen. Plezier gegarandeerd vanaf de eerste helling en de eerste alm....

Gast-8956 | 27-02-2014 - 21:08

Harry Kranenkamp

Helaas lijkt Stefan Kaptein gelijk te krijgen, zie overal de sneeuwhoeveelheden in de voorspellingen voor volgende week al weer afnemen voor de noordkant. Hadden nog een beetje hoop voor volgende week maar er blijft weer niets van over.

Harry Kranenkamp | 27-02-2014 - 21:11

Gast

Het weer en pisteconditie uit Fieberbrunn: In de morgen was het licht bewolkt die later iets toenam maar al snel brak de zon door. De pistes waren s'morgens zeer goed niet te ijzig maar ook niet te veel losse sneeuw. In de namiddag werden de pistes slechter en bepaalde pistes waren gewoon bagger. Het werd toen zo slecht dat off-piste en gewone piste onderaan niet van elkaar te onderscheiden waren.

Gast-8958 | 27-02-2014 - 21:22

Gast

Zwartewoud. Het sneeuwd weer. Je hoeft niet zo ver om sneeuwctw hebben.

Karin

Gast-8959 | 27-02-2014 - 22:00

Gast

Over voorspellingen... die kloppen altijd. Alleen het weer trekt zich er soms niets van aan.

Gast-8960 | 27-02-2014 - 22:07

Bert van Seters

Hallo Johan.
Als mijn interpretaties juist zijn, worden we laatste dagen voortdurend heen en weer geslingerd tussen gunstige en minder gunstige winterweer verwachtingen: het blijft daarmee wel heel boeiend!
Een kleine tekstuele opmerkingen over de volgende zinsnede: 'In de loop van de ochtend komen ook de westelijke avond weer onder de invloed van een overtrekkend tussenhoog.' -> m.i. bedoel je 'Alpen'?

Bert van Seters | 27-02-2014 - 22:38

Gast

Gargellen....super condities!!! Vannacht 8cm gevallen en de zon schijnt weer....dus nog 1dag genieten van een super vakantie!!!

Gast-8962 | 28-02-2014 - 07:27

Gast

Gaan we nog zien de komende week in zillertal?

Gast-8963 | 28-02-2014 - 08:11

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord