Even genieten van de zon

Gisteren trok in de loop van de dag een storing (occlusie) de westelijke Alpen binnen en zorgde voor een verse laag Neuschnee in de westelijke en vooral ook aan de westelijke zuidelijke Alpen. Hierdoor kon het machtige sneeuwdek, boven de 600 a 1000 meter ligt er lokaal 2 tot 3.5 meter, met weer 20 tot 40cm aangroeien. Elders bleven de sneeuwhoeveelheden geheel volgens de verwachting meest beperkt tot 5 a 10 en lokaal 10 tot 20cm.

In het voorveld van de storing nam gisteren echter ook de föhn weer toe en vooral in bergen werd het stormachtig met lokaal windsnelheden (pieken) van 120 tot 130 km/h. Met de föhn natuurlijk ook weer de hoge temperaturen in de föhndalen en deels ook inner-alpin (Wallis). Zo steeg bijvoorbeeld de temperatuur in Aigle binnen zeer korte tijd van 2 tot 10 graden en in Vaduz steeg het kwik met de inzettende van de föhn tot 12.5 graad.


Sterke wind heeft de sneeuw doen verstuiven zoals hier op de parkeerplaats van de
Edelweissspitze (Grossglockner)


En de aanhoudende Südstau sneeuw, Foto San Bernardino (Kanton Graubünden). Foto
Marko Prietzel

Zonnige donderdag
De storing trok in de avond en nacht vrij vlot naar het oosten toe weg en de luchtdruk ging weer stijgen. De bijbehorende luchtdrukstijgingen hebben te maken met een zwak overtrekkend tussenhoog dat vandaag in de Alpen voor een heel fraaie en vooral zonnige dag gaat zorgen. Op dit moment is het afgezien van nog wat restbewolking en Hochnebel in de westelijke Alpen al grotendeels opgeklaard en weldra zal de zon achter de bergen tevoorschijn komen. Meer (rest)bewolking en Hochnebel zit er nog naar het oosten toe zo pak hem beet ten oosten van Tirol, in Salzburg valt daaruit lokaal nog wat lichte sneeuw. Ook in Oostenrijk zal de bewolking vandaag geleidelijk gaan oplossen met dan ook hier op steeds meer plaatsen zon.


Het belooft een mooie dag te worden. Prachtige zonsopkomst boven de Grote
Aletschgletsjer gezien vanaf het Jungfraujoch in de Berner Alpen

Het zwakke tussenhoog trekt vandaag met zijn kern over de Alpen verder naar het oosten waardoor de stroming aan de westflank geleidelijk weer naar de zuid en later zuidwesthoek zal gaan draaien en de temperaturen weer gaan stijgen. Op 2000 varieert het kwik tussen de -6 en +2, op 3000 meter tussen de -5 en -12 graden en op 4000 meter vriest het een graad of 14. Ook het nulgradenniveau varieert vandaag sterk, van het westen uit stijgt het van 1200 naar 2500, in de oostelijke delen van de oostelijke Alpen eerst nog tussen de 1200 en 1500 meter.


Winterse Dolomieten, Vigo di Fassa (2000m) Catinaccio, met ook hier
geleidelijk brekende bewolking. 

Diegenen die van de zon willen genieten moeten dat vandaag vooral ook gaan doen want vanaf morgen gaat het weerbeeld van het westen uit weer snel verslechteren. Eerste hogere bewolking verschijnt in de loop van de middag al in het westen en samen met een aantrekkende wind en opkomende föhn is dit en voorbode van een volgende naderende storing. Deze behoort bij een kleine maar actieve depressie die vandaag nog ten westen van Portugal ligt en de komend 24 uur via het Engelse Kanaal de Noordzee optrekt. Tegelijkertijd trekt een ander laagje via de Golf van Lion naar Noord Italië. Hierdoor krijgen we te maken met sterk toenemende drukgradiënt tussen de noordkant en zuidkant van de Alpen wat zich wederom uit in een zeer krachtige föhnfase met in de bergen een zware föhnstorm. Dat ook de temperaturen met de sterke föhn aan de Alpennoordkant weer flink in de lift gaan moge duidelijk zijn, lokaal gaat het in de föhndalen weer in de dubbele cijfers en 12 tot 14 graden moet geen probleem zijn.


GFS morgenmiddag; opkomende sneeuwval vanuit het westen

In de loop van de vrijdag nadert het koufront, de föhn gaat weer liggen en de bewolking en neerslag grijpen vanuit het westen en zuiden hun kans. In de nacht en ochtend sneeuwt het boven de 1000 a 600 meter al in de Franse Alpen. Gedurende de dag verplaatst het zwaartepunt van de sneeuwval zicht naar het oosten en neemt naar het westen toe weer af. De oostelijke Alpen moeten zich vrijdag dan ook eerst nog door de föhnfase heen bijten voordat ook hier dan geleidelijk neerslag opkomt waarbij de sneeuwvalgrens tussen de 500 en 1000 meter zal komen te liggen. De meeste sneeuw wordt berekend aan de zuidkant. In totaal gaat het front tussen de10 en 30 cm aan verse sneeuw opleveren, bij gunstige Stau ook nog wat meer.


De komende5  dagen gaat er in het gehele Alpengebied sneeuw van betekenis vallen. Ook 
daarna aanhoudend onbestendig

Uitermate onbestendig
Na een korte adempauze met op zaterdag eerst nog wat opklaringen gaan we op herhaling. Het wordt weer föhnig en de temperaturen gaan weer iets omhoog. Op nadering van een volgende storing neemt de bewolking vanuit het westen weer snel toe gevolgd door nieuwe sneeuwval. Het het verdere verloop van het weekend trekt het koufront met de sneeuwval langzaam verder tot over de oostelijke Alpen. De sneeuwvalgrens daalt met het instromen van een volgende portie koudere lucht weer van 1200 naar circa 700 meter en later tot 600 a 400 meter. Vanaf maandag gaat het kat en muis spelletje tussen föhn en neerslag gewoon verder. Afgezien van de drogere en wat mildere föhnfases blijft het uitermate onbestendig met steeds weer sneeuwval en in de lagere delen regen.

Ook op de langere termijn bepalen zeer actieve depressies op de Atlantisch Oceaan het beleid in vrijwel geheel west Europa en de Alpen. Een overgang naar een stabiel hogedrukweer met wat meer zon is vanmorgen dan ook niet uit de kaarten op te maken. 


GFS ensembles prikpunt Vorarlberg, het blijft uitermate wisselvallig en grillig

Sauerland -Duitse Middelgebergtes -Tsjechië
Het sterk wisselvallig weer heeft ook zijn uitwerkingen op de Duitse Middelgebergtes. Ook hier is het uitermate wisselvallig en merkt met periodiek de uitwerkingen van de zeer zachte lucht die met de Südföhn tot over Duitsland uitstroomt en door de lagere ligging zal dit de sneeuwcondities langzaam maar zeker verslechteren. De komende dagen is het over de gehele linie genomen zacht winterweer met temperaturen die in de warmere sector tussen de 5 en 12 graden gaan uitkomen. In de wat koudere lucht gaan de temperaturen weliswaar wat naar beneden maar van vorst, afgezien van een graadje vorst in de nacht en vroege ochtend doet het allemaal toch anti-winters aan. Dankzij de kunstsneeuw productie en de sneeuw die er de afgelopen tijd is gevallen zullen de liften de komende dagen naar alle waarschijnlijkheid gewoon in bedrijf zijn. Op dit moment zijn 27 van de 29 liften geopend. Vrijdagavond kan er ook weer met "Flutlicht" geskied of geboard worden.


Er kan nog steeds volop gewintersport worden op de Winterberg

In het Sauerland ligt 10 tot 35 cm sneeuw, in de zuidelijk Duitse middelgebergtes en Tsjechie gaat het al gauw richting de 30 tot 80cm. Over het algemeen is de sneeuw er zwaar (nat) en alleen op de hogere toppen kan in en op de koufronten in de koudere lucht weer sneeuw gaan bijvallen.


Sneeuwhoogtes Duitsland -Tsjechië. Algemeen treft men, afhankelijk van de hoogte,
een sneeuwdek tussen de 20 en 80cm aan
(bron WetterOnline)

Tot zover voor dit moment, nu eerst wat eten, de ski's onderbinden en even profiteren van de zon en verse sneeuw op de pistes van Rosswald. Ciao

Waarschuwing
Het lawinegevaar is in grote delen van de Alpen "precair", code geel (2-matig) en code oranje (3 - wezenlijk) zijn van kracht. Door de sneeuwval aan de Alpenzuidkant geldt er hier lokaal niveau rood ( 4 -groot)

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.

Johann Geers, weerman Sneeuwhoogte.nl

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Wouter Geels

Heerlijk weer in Gargellen! Vannacht 2cm verse sneeuw gevallen. Nu kijken hoe de pisten erbij liggen

Wouter Geels | 06-02-2014 - 08:34

Gast

Johann, wij vertrekken dit weekend voor een paar dagen. Welke bestemming raden jullie aan?

Gast-7854 | 06-02-2014 - 09:08

Gast

Een beetje paniek, morgenavond vertrekken we naar Obergurgl, aan sneeuw geen gebrek maar gisteren waren door de sterke fohn de liften gesloten, gezien we maar drie dagen ter plaatse zijn hopen we dat de liften wel in werking zullen zijn. Maar de fohnvoorspelling ziet er niet fraai uit. Kan het nog gaan meevallen ?

Gast-7855 | 06-02-2014 - 09:12

Gast

Hoe zijn de vooruitzichten in westendorf/hopfgarten!!!
De berichten zijn erg verschillend.....
Wij hopen de voorjaarsvakantie daar te zijn....
Hopelijk kunnen we wel skieen.

Gr.

Gast-7856 | 06-02-2014 - 09:26

Gast

Als ik naar het weerbericht kijk hier bij Zell am Ziller wordt er t/m woensdag toch totaal 40 cm berekend aan verse sneeuw.... is dat realistisch?

Gast-7857 | 06-02-2014 - 09:37

Joost Huesken

Gargellen super gebied met veel sneeuw. Viel spaB

Joost Huesken | 06-02-2014 - 09:40

Gast

@ Johann. Wat zijn de verwachtingen voor Tsjechië, reuzengebergte? Over anderhalve week zijn we daar... Nog beetje skiën of juist waterskiën? Of neem je dit mee in je weerbericht w.b. Sauerland? Wordt uit verschillende sites niet veel wijzer, helaas... Ben erg benieuwd naar je reactie!

Gast-7859 | 06-02-2014 - 09:41

Gast

Wat zijn typische föhndalen? Liggen die Noord-Zuid, zoals bijvoorbeeld het Ötztal? Wat zijn in Oostenrijk bijvoorbeeld typische föhndalen?

Gast-7860 | 06-02-2014 - 09:46

Gast

het lijkt er toch op dat de alpen noordkant vanaf ongeveer 800 meter de komende week langzaam toch weer wat sneeuw krijgt. zou het dan net voor de krokus vakantie nog goed komen.

Gast-7861 | 06-02-2014 - 10:15

Gast

even flauw hoor, maar 27 van de 20 liften open in Winterberg??? bedankt weer voor het weerbericht!!! ;)

Gast-7862 | 06-02-2014 - 10:29

Landhaus Sonnheim Lofer

@ Johann He Johann ik ben uitgeslapen deze morgen :) 'Op dit moment zijn 27 van de 20 liften geopend.' ;) 20 van de 27 waarschijnlijk,....... Blij te lezene dat we nog wat föhn houden ik zou anders ontwenningsverschijnselen krijgen
@Gast 7861 Ik hoop dit natuurlijk ook, helaas zijn onze Oosternijkse weerstations tot en met 17 februari (voor wat deze lange termijn waard is) niet echt optimistisch. Veel te warm met waarden die iedere keer weer naar de 13 / 14 graden schieten. Vanacht ook weer regen tot op 1000 meter hoogte, gelukkig daarboven iets nieuwe sneeuw (paar centimeter,............ Is toch wat, dat we in deze tijd van het jaar al blij zijn met een paar centimeter aan de noord oost kant,......) Grüß aus Lofer

Landhaus Sonnheim Lofer | 06-02-2014 - 10:36

Gast

Beste Johann, 'even de ski's onderbinden... ' Dat is je gegund. Dank voor de duidelijke, uitgebreide en prettig leesbare weer analyses. Groeten uit grijs Nederland

Gast-7864 | 06-02-2014 - 10:38

Snowboarder

Hallo Rob

Bedankt voor je info. De 18de richting het raurisertal voor de zoveelste keer. Het zou toch wat wezen als we in het dal tegen de groene weides aan kijken, nog nooit mee gemaakt .Op de hogere pistes komt het allemaal wel goed maar een beetje sneeuw in het dal voor het juiste winter gevoel zou wel lekker zijn.

Gr

John

Snowboarder | 06-02-2014 - 10:52

Marc Boekhoud

21 februari richting Thiersee (ten Westen van Kufstein), klein maar gezellig gebied. Hopelijk zijn de weergoden ons toch gunstiger gezind dan de voorspellingen doen vermoeden.
De gezelligheid valt of staat natuurlijk wel met de hoeveelheid sneeuw....

Marc Boekhoud | 06-02-2014 - 10:54

Landhaus Sonnheim Lofer

@ John, De situatie is momenteel per dal sterk verschillend, ik was gisteren in Hinterreit,bij skiwedstrijden kijken (ligt tussen Maria Alm en Saalfelden). Vandaar heb je een mooi uitzicht richting Maria Alm en Saalfelden,......alleen maar groen,, geen langlaufmogelijkheden, niets! Ziet er uit alsof het eind April is. Grappig is dat Maria Alm op ongeveer 800 meter ligt,, bij ons in Lofer ligt in het dal op 640 meter nog sneeuw en kann er nog gelanglauft worden,....... Moet niet te lang zo blijven want dan is het ook snel afgelopen. Zo zie je maar wat een verschillen met slechts 25 Kilometer afstand,...... Grüß

Landhaus Sonnheim Lofer | 06-02-2014 - 11:12

yvan VDE

Beste Johann,
Ik heb al eens informatie gevraagd over Galtür, maar wat is u mening over de komende uren waar men op Wetter.at regen geeft voor dit dorp.
Bedankt bij voorbaat en bedankt voor al jullie informatie.
Grt. Yvan

yvan VDE | 06-02-2014 - 11:22

Rymt Citroen

Johann/Michael, ik lees op een Duitse website al tijden iets over Minor Warming en een op handen zijnde Major Warming + een "Polarwirbelsplit" (wat dit ook zijn mag). Het gevolg zou volgens hun zijn dat we rond half februari een omslag in het weer zouden kunnen krijgen met lagere temperaturen in Europa en meer sneeuwkansen voor de Noordalpen. Hoe kijken jullie hier tegen aan?

Rymt Citroen | 06-02-2014 - 11:47

Gast

Johann,

Staat de potentiële noordwest aanvoer nog ergens op de kaarten?
Inneralpine SERFAUS kan het gebruiken...

Groeten, Bart

Gast-7871 | 06-02-2014 - 12:33

Gast

Hallo Johann,

Kan er al wat gezegd worden over de kwaliteit van de pistes morgen? Wij hebben dit weekend geboekt in winterberg :)

gr Joost

Gast-7872 | 06-02-2014 - 13:23

Gast

Hoor vrij weinig over Karinthië en dan Nassfeld. Hoe is het daar de sneeuw en zijn de pistes daar goed en worden de verwachtingen voor dat gebied goed
Mvg rob

Gast-7873 | 06-02-2014 - 13:29

Gast

Heeft er iemand een update over Ehrwald. We gaan daar met de Carnaval naar toe maar als ik op de webcam kijkt lijkt het of het al een maand lente is...
Ik vraag me af of het met de huidige lange termijn voorspellingen überhaupt zin heeft om te gaan.

Gast-7874 | 06-02-2014 - 14:59

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Beste Rymt,
We zien de laatste tijd in de media vaker van zulke termen voorbij komen. "Poolwervelsplit, Polar Vortex attacks" enz enz. Het zijn puur gehypte woorden, want in feite gaat het eigenlijk om een doodgewone uitbraak van Arctische lucht. Het bekt alleen wel leuk dat soort flitsende woorden, in een tijd dat de media een grote rol speelt. In januari werd er al eens eerder door menigeen een Arctische uitbraak voor W Europa aangekondigd, en we weten allemaal hoe het afgelopen is! Om nog even op je vraag terug te komen, het ECMWF model zinspeelt in zijn laatste 00Z run op een verdere verzachting van de atmosfeer. Lagedruk ligt opgesloten ten noorden van Schotland en hogedruk lijkt zich meer richting zuidoost Europa te gaan versterken. Dit scenario is zeer ongunstig voor de Alpenlanden en W Europa, want in deze setting komt noord Afrikaanse warmte op transport richting het midden van Europa. Laten we met zijn allen hopen dat deze vooruitzichten niet bewaarheid worden. Met vr gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 06-02-2014 - 15:14

Gast

Gelukkig zinspeelt GFS -06 voor het begin (21-02) van de krokus op een kouder scenario. Gr. Marcel

Gast-7876 | 06-02-2014 - 16:21

Oscar Lensen

@Marcel.....Ik hoop dat GFS-06 ook echt werkelijkheid wordt!!

Oscar Lensen | 06-02-2014 - 16:32

Gast

Ik vermoed een koude uitbijter..

Gast-7878 | 06-02-2014 - 16:45

Gast

hallo
vrienden zitten van mij in gerlos en ze melden dat het boven nog te doen is maar nog altijd met veel te weinig sneeuw
beneden is het een ramp en zouden ze beter sluiten
dringend veeeel sneeuw nodig
groeten peter

Gast-7879 | 06-02-2014 - 17:05

Gast

Vandaag in flachau geweest.. bar en bar slechte sneeuw. Heerlijk zonnetje maar ski condities zijn echt niet leuk, bobbelss! Levensgevaarlijk.

Gast-7880 | 06-02-2014 - 17:18

Gast

Update vanuit Zillertal. Vandaag fantastisch weer. Pistes zijn met name boven prima. Lagere afdalingen worden in de middag wat papperig. Al met al goede omstandigheden!

Gast-7881 | 06-02-2014 - 17:25

Michael Queis

Update @ st. Gallenkirch, vandaag een top dag met duidelijk een dauwpunt onder het vriespunt want ondaks de zon bleven de pistes vandaag van heel goede kwaliteit..helaas is er wel nieuwe sneeuw nodig want ze worden langzaam aan wel behoorlijk ijzig!!

Michael Queis | 06-02-2014 - 17:35

Wouter Geels

Vandaag een zon overgoten dag in Gargellen gehad. Pistes lagen er prima bij, later in de middag wel wat hopen sneeuw en hier en daar wat ijs. Verder goede condities. Boven de 1500 m is volgens mij in de meeste gebieden alles wel prima. Hier in het dal (nabij st. Gallenkirch) is het groen. Pistes aldaar zijn ook uitstekend.

Veel plezier in de sneeuw allen

Wouter Geels | 06-02-2014 - 17:38

Gast

Vandaag geskied in Skiwelt. Wat waren die pistes bruin en papperig nog nooit zo slecht gezien.
Zuidkant papperig en bruin, noordkant een grote eisplaat met boekels.

Ik vrees het ergste voor de mensen die met de krokus die kant op gaan. Het is al met al een erg trieste bedoeling.

Gast-7884 | 06-02-2014 - 19:19

Mike

Iemand nog een update uit Kleinwalsertal? (Dirk?)

Mike | 06-02-2014 - 19:27

Gast

Beste Michiel en Johhan

Dit seizoen (2013) voor het eerst in Oostenrijk geskied. Normaal altijd in Frankrijk (les deux Alp; Val Thorens; La plange; etc) of Italië (Selva).
Vanaf begin december kijk ik elke dag op deze site. Ik heb dan ook veel geleerd over het alpen weer. Met de kerstvakantie in Westendorf (Skiwelt) geweest. Zo slecht als toen heb ik het nog nooit mee gemaakt (maar misschien ben ik ook wel verwent). Veel groen en bruin, maar toch nog goed kunnen skiën (ook de kinderen die voor het eerst mee waren). Westendorf is echt geweldig voor kinderen (nu niet allemaal volgend seizoen naar Westendorf komen, wat dan wordt het wel erg druk). Gelukkig heeft er half januari wat sneeuw bij gevallen. Maar als ik het nu zo leest is het weer kommer en kwel, Triest.
Morgen vertrek ik met een groepje naar Solden. Hier is het gelukkig beter dan in Westendorf.
Volgend seizoen maar eens goed na denken waar we naar toe gaan. Maar wat ik begrijp kan het ook net andersom zijn (Noordalpen top en West/Zuid alpen slecht).

Groeten en komende week ga ik hier nog wel wat updates vanuit Solden posten.

Gast-7886 | 06-02-2014 - 21:22

Gast

Toch nog een vraagje:
Hoe worden die sneeuwhoogtes gemeten?
In Araba ligt 6 m sneeuw. Is dat alle sneeuw die dit seizoen gevallen is?
Sneeuw klinkt toch in????
Staat er ergens een buis waarin de sneeuw opgevangen wordt?

Ben toch wel nieuwsgierig hierna

Groeten gast-7886

Gast-7887 | 06-02-2014 - 21:25

Gast

@ gast 7886 - staat er ergens een buis? :-) leuk idee, maar nee hoor, de gemeten sneeuwhoogte is gewoon de reële sneeuwhoogte (dus niet wat er gevallen is, maar wat er écht ligt).
MAAR... dit is de sneeuwhoogte op de pistes, en dit kan in schril contrast staan met wat er net naast de piste ligt, in het geval van veel skigebieden in de Noordalpen is dat vandaag véél minder, in dit anus horribilis voor het Noordoosten ligt er naast de piste vaak gewoon... niks.
dus: neem die sneeuwhoogtes best altijd met een korreltje zout...

Gast-7888 | 06-02-2014 - 22:36

Gast

Beste gast7886, dat is de actuele sneeuwhoogte. De sneeuw klinkt inderdaad in, dus er ligt erg veel.
Zie voor een indruk van de sneeuwmeetpunten in vorarlberg:
www.vorarlberg.at/lawinenmessstellen/messstelle.asp?ort=damuels
Dan zie je dat de sneeuwhoogtes snel afnemen als er geen neerslag is.

Groet,
Matthijs

Gast-7889 | 06-02-2014 - 22:38

K Db

@Wouter: meerdere mensen worden de piste afgedragen in een 'banaan'.
Hetzij uitgegleden over de talrijke ijsplekken, hetzij gestruikeld over de gecreëerde molshopen na de middag. Ik snap best dat je positieve gevoelens hebt, omdat je op vakantie bent, maar ik ben het oneens met jouw 'Pistes zijn uitstekend'.
Men doet hier erg z'n best om alles ski-baar te houden, maar een smak op het ijs zal je langer bijblijven dan een val op 30cm poeder.
Alle begrip voor het feit dat je maandag op je werk een rooskleurig beeld wil schetsen van je vakantie. Dat hoort nu eenmaal zo. Maar laat ons op dit forum de waarheid eer aan doen.
Er ligt sneeuw, die is erg hard. De poeder er bovenop komt enkel van het afschrapen.

K Db | 06-02-2014 - 22:51

Johann

@Gast-7887 Sneeuwhoogtes worden door de off. meteo-diensten automatisch gemeten of manueel. Dit gebeurt 1 of 2 keer per dag adhv opgestelde criteria t.a.v. bv locatie en meting. Vervolgens kunnen deze dan weer door andere instanties of weerdiensten (bv als input voor de modellen) worden gebruikt. Het ECMWF (EC-MOS) gebruikt deze parameters bijvoorbeeld ook weer voor zijn berekeningen. Zo heeft bijvoorbeeld een sneeuwdek of smeltend sneeuwdek invloed op weer vele andere parameters en uiteindelijk dus ook de prognoses. De skigebieden hebben vaak eigen waarnemers en -of automatische meetstations die de sneeuwhoogtes dagelijks (of niet) doorgeven. Ook de meteo diensten maken vaak weer gebruik van deze gegevens (off. meetstations). Zelf doe ik de dagelijkse sneeuwhoogte metingen voor MeteoMedia (MeteoCentrale) voor mijn weerstation in Termen dat onderdeel van MeteoCentrale uitmaakt. Ook deze data wordt vervolgens weer gebruikt voor de verdere berekeningen door oa EC-MOS ( bit.ly/1fzTo1l ) Gr

Johann | 06-02-2014 - 23:01

Gast

Stond vandaag voor de spiegel en werd ook weggeblazen door de föhn van me vriendin!!
Bizarrrr

Gast-7892 | 07-02-2014 - 01:29

Gast

Wat is de sneeuwverwachting voor kaltenbach?! Net wel of net geen sneeuw?

Gast-7940 | 07-02-2014 - 15:23

M Meijer

Vandaag Winterberg geweest mooie sneeuw lekker geskied.

M Meijer | 07-02-2014 - 21:59

M Meijer

Vandaag naar Winterberg geweest goede sneeuw.

M Meijer | 07-02-2014 - 22:01

Gast

Gisteren teruggekomen van Kirchberg. circa 15 cm verse sneeuw op de toppen. Pistes op de toppen waren afgelopen week zonder verse sneeuw al prima te doen. In de ochtend zeker. In de middag op zonhellingen pappig. Veel plezier voor wie nu gaat!

Gast-8026 | 09-02-2014 - 09:15

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord