Voorkeur sneeuw zuidkant blijft

Extreem weekend, korte terugblik
Het weer in de Alpen en andere delen van Europa "spielt verrückt". Overstromingen in Engeland en Italië, storm(vloed) met extreem hoge golven aan de Franse en Engelse kuststrook. Extreme ijzel in oost Europa en een hoop ellende en doden door extreme vrieskou in Roemenië. Focussen we ons op de Alpen dan staat de extreme sneeuwval aan de Alpenzuidkant op de voorgrond met alle gevolgen en vooral ook overlast die daarmee samenhingen. Gisteren stroomde in het oosten van Oostenrijk en het aangrenzende Slovenië vooral op wat grotere hoogte zachtere lucht vanuit het zuiden binnen waardoor de neerslag niet meer als sneeuw viel maar gewoon in vloeibare vorm. Met temperaturen die veelal onder het vriespunt lagen gaf dit op uitgebreide schaal extreme gladheid. Daarbij viel door de soms centimeters dikke ijslaag op veel plaatsen ook nog eens de stroom uit. Kortom een heleboel winterse ongemakken en overlast door depressie "Mayla"


Meters sneeuw : geen doorkomen meer aan (Dolomieten zondag)
 


maar ook centimeters dikke ijzel zorgden voor grote problemen (Steiermark)

Statistisch 1 x in 75 tot 100 jaar zoveel sneeuw
Een dikke week geleden hadden de modellen deze ontwikkelingen al keurig in de smiezen (zie ook het Alpenweerbericht van 25 januari jl. -Afrikalaag -Südstau). Juist de vrij ongebruikelijke koers vanaf Ierland, Frankrijk, de westelijke Middellandse zee, Tunesië, tot over midden Italië zorgde voor het extreme weer. Bijbehorende fronten die in het weekend meer of minder stationair over de Alpen kwamen te liggen en een vanaf het zuiden frontaal op de Alpen gerichte straalstroom zorgden ervoor dat de Alpen precies in het strijdtoneel van de koudere lucht uit het westen en de zachtere lucht uit het zuidoosten kwamen te liggen en de Südstau volop zijn werk kon gaan doen met de enorme sneeuwval als resultaat.


Tonnen sneeuw op de daken

...met gevaar voor op instorten door de enorme sneeuwlast (in-regenen in het sneeuwdek)
Foto via Twitter -Roel van den Bekerom


met desastreuze gevolgen (Steiermark). Foto via Twitter -Hans ter Braak

Ook pak sneeuw Zwitserland
Een koufront (occlusie) zorgde gisteren ook nog eens voor een zogenaamde "Gegenstromlage" waarbij warme lucht over de koudere lucht opgleed en eveneens voor het opleven van de neerslagactiviteit zorgde. Tegen de prognoses in viel het zwaartepunt nu niet zozeer over de al zo door sneeuw "geteisterde" Dolomieten maar juist meer over de centrale Zwitserse Alpen tussen Graubünden en het Oberwallis ( Urserental - Surselva. Lokaal viel er hier in 12 uur (!)  tussen de 30 en 65 cm waarbij de sneeuwvalgrens razendsnel van 1200 meter naar 600 meter daalde. In het oosten van de Alpen waar de zachtere lucht naar het noorden toe stroomde viel zoals gezegd "onderkoelde" regen (ijzel). Algemeen pendelde de sneeuwvalgrens tussen de 800 en 1600 meter, de hoogste waardes voor die gebieden in het oosten en zuiden waar de zachtere lucht binnenstroomde.


Met name het Oberwallis en Gruabüden profiteerden gisteren ook van de sneeuw
Foto Rosswald (1800m Oberwallis) via -Francien Bakker

Opnieuw sneeuw zuidkant
Laag "Mayla" verliest geleidelijk zijn invloed op het Alpenweer en daardoor draait de stroming van noordoost weer terug naar zuidoost tot zuid waarmee de Süstau weer wat kan gaan opleven. Langs de gehele Alpenzuidkant overheerst vandaag de bewolking en er valt steeds weer sneeuw. Vooral in een gebied uitstrekkende vanaf de Simplon tot over de Monte Rosa kant het ook aanhoudend en intensief sneeuwen. Het zwaartepunt van de sneeuwval aan de oostelijke Alpenzuidkant zal zich vanaf de Dolomieten geleidelijk naar het westen verplaatsen. De sneeuwvalgrens pendelt meest tussen de 1200 en 700 meter. In de bovengenoemde gebieden kan morgen opnieuw tussen de 20 en 40cm aan sneeuw gaan vallen en lokaal is 50 tot 70cm mogelijk. wat minder sneeuw wordt er nu voor de zuidelijke oostelijke Alpen verwacht, reken hier op 10 tot 20cm en lokaal met voorkeur voor de gebieden tussen de Ortler en Trentino 20 tot 40cm. Ze zullen er weer blij mee zijn daar ! Qua temperaturen verandert er vandaag niet veel, op 2000 meter ligt het kwik tussen de - 6 en +1, op 3000 meter tussen de -10 en -6 graden en op 4000 meter vriest het een graad of 15. Het nulgradenniveau vinden we terug tussen de 1400 en 1900 meter. De laagste waardes gelden steeds voor de Alpenzuidkant.


Actuele radar (bron WetterOnline)

föhn noordkant
De Alpennoordkant mag zich met de naar zuidoost tot zuid draaiende stroming opnieuw voor een dagje föhn opmaken. Ten noorden en westen van de Alpenboog is het meest zonnig dan wel föhnig opgeklaard en droog. De temperaturen in het Alpenvoorland pendelen rond de 2 a 5 graden, met föhn kan het lokaal in de klassiek föhngebieden van het laagland weer 12 gaden worden. Enkel de gebieden in Zwitserland die tegen de Alpenhoofdkam liggen kunnen wat sneeuw of regen vanaf het zuiden meepikken, veel zal dit echter niet te betekenen hebben. Kijken we nog even naar de wind dan is die mees matig tot krachtig uit zuid tot zuidoostelijke richtingen.


föhnige opklaringen boven de Hochnebel in de Berner Alpen (Hasliberg, 2180m)


en sneeuw aan de andere kant van de hoofdkam (Airolo-Pesciüm, Gottardo 1760m)

 

Wisselvallige week
Voor de rest van de week ziet het er niet echt fraai uit. Atlantische storingen met hun fronten zullen periodiek west Europa en de Alpen binnentrekken waarbij de neerslag nog steeds een voorkeur heeft voor de zuidelijke Alpen. De noordelijke Alpen hebben in het voorveld van de opkomende koufronten steeds weer te maken met een opkomende Südföhn. Vooral tegen het einde van de week nemen de drukverschillen tussen de noord en zuidkant van de Alpen nog verder toe wat tot een zeer sterke föhnfase zal gaan leiden. (zware föhnstorm in de bergen).


De föhnfases voor de komende week aan de Alpennoordkant lijken onontkoombaar

De betere momenten en ook zachtere fases vinden we tussen de storingen door. Kijken we even naar het spoorboekje voor de komende week dan zien we woensdag, vrijdag en in het weekend storingen doortrekken. Vooral in het weekend kan het aan de zuidkant daarbij weer flink wat neerslag gaan vallen. Verder moeten we gedurende de gehele week de randstoringen (kleinere "L" op de weerkaarten ingetekend) even goed in de gaten houden, hun precieze koers (oa Genua) zou ook voor de noord Alpen nog belangrijk kunnen gaan worden.


GFS voor woensdag met opkomend koufront  en neerslag (sneeuw)


vijdag de volgend storing(en) en voor het weekend zien we op de Atlantische
Oceaan een volgend actief exemplaar verschijnen

 

Neerslag -sneeuw vooruitzichten
Voor wat betreft de neerslaghoeveelheden voor de komende week zitten de modellen aardig op één lijn. Zoals al gezegd zijn de grootste hoeveelheden weer voor de gebieden aan de Alpenzuidkant en met name voor een streek lopende van de het oosten van de Simplon -Tessin tot over de Dolomieten. Hier kan tot zondag tussen de 50 en 100mm gaan vallen en lokaal berekenen GFS en ECMWF uitschieters tot 130mm. De sneeuwvalgrens zal geheel afhankelijk van het moment sterk variëren maar ligt toch meest tussen de 1200 en 800 meter. Tijdens aanvang van de neerslag pre-frontaal tijdelijk 1300 en 1500 meter, op en na passage koufront dan weer dalend tot 800 a 700 meter.


Neerslag (sneeuw) voor de komende 5 dagen volgens het door ons gebrukte
WRF model

Lange termijn
Speciale aandacht geldt de komende dagen dus nog even voor de ontwikkelingen van de randstoringen en in het bijzondere de ontwikkelingen voor het weekend. Daarover de komende dagen meer. Kijken we nog even naar de langere termijn van het weekend dan zien we nog weinig tot geen verandering in het stromingspatroon. Atlantische depressie met hun storingen zullen ook dan voor periodiek wisselvallig weer gaan zorgen waardoor het sneeuwdek in de Alpen verder zal aangroeien. Een winters hogedrukgebied met stabiel en vooral ook zonniger weer is vandaag in geen wegen of velden te bekennen en we zullen dus de goeie momenten tussen de storingen door eruit moeten pikken.   


ensembles GFS prikpunt centrale Alpen, weinig verandering in temperatuur
en aanhoudend (periodiek) onbestendig 

Sauerland
De wintersport en sneeuwcondities zijn goed en met de 20 tot 35cm (kunst)sneeuw op de pistes is er een mooie buffer om ook de weer wat hogere temperaturen van de komende week inclusief het weekend goed te weerstaan. Het weer in het Sauerland zal net als in de rest van west Europa ook sterk wisselvallig zijn waarbij periodiek regen(bui) kan vallen, mogelijk op de hoogste toppen in de koudere lucht ook wat (natte) sneeuw. Overdag komt het kwik ruim boven nul uit en in de nacht is bij opklaringen in de koudere lucht lichte nachtvorst mogelijk. Van de 29 liften zijn er 27 in bedrijf en woensdagavond kan er van 18.30 tot 22.00 ook met Flutlicht geskied worden.


Prima wintersport mogelijkeheden en sneeuw op de Winterberg.
Webcam Brembergkopf vanmorgen

Tot zover voor deze maandag, fijne dag en tot morgenochtend maar weer. Ciao

Waarschuwing
Het lawinegevaar is in grote delen van de Alpen "precair", code geel (2-matig) en code oranje (3 - wezenlijk) zijn van kracht. Door de aanhoudende sneeuwval aan de Alpenzuidkant geldt er hier lokaal niveau rood ( 4 -groot)

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.

Johann Geers, weerman Sneeuwhoogte.nl

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

T B

Wie weet de condities in het gebied wildschonau? Erg benieuwd hoe het daar is.

T B | 03-02-2014 - 08:36

Gast

Hoi Johann,

Gaat er deze week ook nog wat vallen in Obertsdorf in Duitsland?

vrgt,

Bauke

Gast-7685 | 03-02-2014 - 09:00

Niels  van Bockel

Wat een sneeuw @Johann! En wat een mooie foto's! Bijna onwerkelijk hoeveel sneeuw er gevallen is. Smullen geblazen om te lezen en te zien.

Gr Niels

Niels van Bockel | 03-02-2014 - 09:17

Gast

Toch opmerkelijk dat dit stromingspatroon ingeluid werd door de Sinterklaas-storm. Sindsdien is het een en al depressies wat het boven en links van de Britse eilanden afspeelt. Pfff

Gast-7687 | 03-02-2014 - 09:41

Gast

In Nassfeld(Karinthie) alleen maar sneeuw geen draaiende liften. vanaf 30 januari niet meer geskied!!!!

Gast-7688 | 03-02-2014 - 10:10

Gast

Zo maar even 9 Bft. deze week op de toppen aan de Noordkant... Storm met andere woorden!!
Het duurt nog exact 4 weken voor we er gaan skiën, maar het blijft toch nagelbijten of het nog wel goed komt...?! Vandaag ligt er dan wel wat sneeuw, maar in welke conditie? En hoelang nog met die stilaan vreselijk irritante Föhn en dito temperaturen?
En dan staat er voor volgende zondag wel weer vlot 25 à 30cm Neushnee op de weertabellen voor het Noorden, maar komt die er wel? Want meestal smelten die centimeters - samen met de Föhn - in de loop van de voorspellingsweek gewoon weer weg... tot er een schamele 5cm overblijft...
Afwachten maar, en ondertussen (tandenknarsend?) naar het Zuiden kijken... en de wandelschoenen op zolder gaan zoeken! ;-)

Gast-7689 | 03-02-2014 - 10:14

Steven V.

Te veel is ook geen goed nieuws hé.
In arraba bv is alles dicht. 0 liften 0 pistes.
Wij gaan 1e week maart naar val di fassa.
Tegen dan hopelijk een stevig hoge druk gebied dat we stralend weer mogen hebben.

Steven V. | 03-02-2014 - 10:27

Gast

Wat denk wat de sneeuwcondities in Winterberg zullen zijn voor komend weekend? Zal het pap worden??

Gast-7691 | 03-02-2014 - 10:43

Johann

@Gast-7691 Vrijdag en zaterdag vrij zeker. Zondag Sauerland dan achter koufront weer in de koudere lucht waarbij de neersalg (buien) weer tot in de lagere delen als sneeuw gaan vallen. Allemaal nog wat ver weg en dus maar even afwachten hoe de precieze ontwikkelingen en timing zullen gaan verlopen. Gr

Johann | 03-02-2014 - 11:00

Marc Schouten

@Johann Het valt me op dat wanneer ik in de afgelopen tijd naar de sneeuwkaarten binnen de app kijk zowel bij de Südstau als twee weken geleden de Nordstau het Oberinntal (Oberes Gericht) steeds op de grens ligt van de sneeuwval. Waar heeft dit gedeelde van Oostenrijk het meeste baat bij wat betreft stromingen en sneeuwval? 14 feb vertrek ik naar de camping in Prutz om te skiën in Serfaus Fiss Ladis. Gelukkig is dit gebied vrij sneeuwzeker en zijn de meeste pistes gewoon open, maar een paar cm erbij zou zeker niet verkeerd zijn volgens mij.

Marc Schouten | 03-02-2014 - 11:11

Gast

Hallo, weet iemand hoe het in het reuzengebergte is ,jablonec?

Gast-7694 | 03-02-2014 - 11:15

Gast

@ Michael: bedankt voor je mooie berichtgeving weer. De krokusvakantie nadert en we zien wel wat koning Winter voor ons in petto heeft als we in Fiss/Serfaus/Ladis zitten. Nogmaals dank. Ps: ben je zo langzamerhand niet moe van de mensen die vragen of het in hun specifieke dorp/gebied nog gaat sneeuwen binnenkort?? Weten al die lui niet waar ze topografisch gezien heen gaan ofzo? Mensen: kijk op de kaart en lees de info van Michael en trek daaruit uw conclusie!

Gast-7695 | 03-02-2014 - 11:20

Gast

weet iemand hoe het op het moment in st johann in tirol is? ik vertrek donderdag, alvast bedankt!

Gast-7696 | 03-02-2014 - 11:21

Marc Schouten

@Gast7695 laten we hopen dat het zonneplateau zijn naam die week weer waarmaakt. Zie er naar uit om te knallen bij de Masner! (En de andere 180km piste)

Marc Schouten | 03-02-2014 - 11:39

Johann

@Gast-7695 Michael ? ;-)

Johann | 03-02-2014 - 11:40

Gast

Gast7696: zoals gast 7695 al zegt, zoek het even op via webcams ofzo...

Gast-7699 | 03-02-2014 - 11:41

Gast

@Johann: hier 7695. Ik ben nog in de waan vh weekend waarin Michael voor de update zorgde. Excuus! Maar de vraag is ook voor jou natuurlijk ;-)

Gast-7700 | 03-02-2014 - 11:46

 Joeri L

@johan. Een vraagje. Op het moment is het slecht aan de noord kant van de Alpen hebben we dit weer in het verleden ook al eens gehad wat vergelijkbaar is met nu? En is het toen later wel goed gekomen. Zoals maart roert zijn staart en april doet wat ie wil.

Gr. Joeri

Joeri L | 03-02-2014 - 11:56

Landhaus Sonnheim Lofer

@ gast 7696, Gelet op de weersomstandigheden en de hoeveelheid sneeuw die vanaf November bij ons in de regio is gevallen zijn de omstandigheden niet slecht te Noemen. Zeker vanaf 1000 m. hoogte redelijke tot goede omstandigheden waarbij je er rekening mee moet houden dat niet besneeuwde pistes die zuid georienteerd zijn het heel zwaar hebben onder het föhngeweld. Verder is het afwachten wat het weer deze week doet en welke invloed dit op de pistes heeft (altijd lastig in te schatten). Gelet op de huidige temperaturen en stromingspatroon mag je alleen maar hopen dat je geen nazwieper van de zuidelijke depressies krijgt omdat die tot op grote hoogte regen geven en weinig sneeuw,....... Vandaag overigens weer prachtig weer in deze regio voordeel van de sudföhn :) Viel Spaß volgende week en gewoon lekker genieten!

Landhaus Sonnheim Lofer | 03-02-2014 - 12:07

Johann

@Joeri Vastgeroestte stromingspatronen zien we regelmatig. De ene winter proftieert de noordkant en dan is het weer de beurt voor de zuidkant. Vaak zien we ook binnen één winter wisselingen van de wacht. Deze winter is echter extreem en met name de steeds weer dominante ZW stroming (warme kant van de straalstroom, Südstau -Südföhn). Ik heb dit in die 15 jaar dat ik hier woon ook nog niet zo erg meegemaakt. Voor wat betreft het verdere verloop moeten we afwachten wat de atmsofeer allemaal nog voorons in petto heeft en of we wellicht toch nog uit een ander vaatje gaan tappen. Voorlopig is er echter nog niets wat in die richting wijst. Gr

Johann | 03-02-2014 - 12:12

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Klopt gast 7695. Afgelopen weekend was ik de "dienstdoend" meteoroloog. Neem het Johann aub niet kwalijk want hij heeft een beetje TE veel sneeuw gezien de afgelopen dagen;- Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 03-02-2014 - 12:13

Gast

Mooi, Kandersteg ( Berner Oberland) heeft er ook weet wat sneeuw bij.

Gast-7705 | 03-02-2014 - 12:13

Landhaus Sonnheim Lofer

@ Joeri, Heet wel geen Johann Maar kann je uit ervaring wel e.e.a. vertellen. De meest recente is 2007 tot eind januari nauwelijks sneeuw (hetgeen leidde tot veel gesloten liften voor ruim een week eind januari) winter begon toen in Februari en ja normaal gesproken komt die sneeuw nog,........ vraag is alleen wanneer. Deze winter stond overigens in schril contrast tot 2006 waarbij juist de Alpen noordzijde heel veel sneeuw voor haar keizen heeft gekregen. Ook in het verleden (jaren 60 en 80) zijn er winters geweest waarbij er over de hele winter nauwelijks sneeuw is gevallen. Gebeurt af en toe en moeten we blij zijn dat alle skigebieden na winter 2007 zo fors hebben geinvesteerd in de besneeuwingsinstallaties. Wanneer dit niet het geval was geweest was skien aan de Alpen noordkant op dit moment op veel plaatsen niet of beperkt mogelijk geweest,......Jahann heeft ongetwijfeld nog de nodige statistische informatie,.......

Landhaus Sonnheim Lofer | 03-02-2014 - 12:23

Gast

@ Johann je schrijft: “even goed in de gaten houden, hun precieze koers (oa Genua) zou ook voor de noord Alpen nog belangrijk kunnen gaan worden”.

In welk opzicht kunnen deze nog belangrijk gaan worden? Ik kan het niet uit de kaarten toveren?

Gast-7707 | 03-02-2014 - 13:09

Joost Nissink

Heren weermannen! Wat een geweldige voorpret is het toch om jullie berichten iedere dag te volgen. Ga zo door! Komende zaterdag vertrek naar Sölden en hebben er zin in!
Groeten uit Brabant ;-)

Joost Nissink | 03-02-2014 - 13:21

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Dankjewel Joost. Veel plezier in de Öztal Arena! Lekker knallen op de Gaislachkogel und Gigijoch ;-) Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 03-02-2014 - 13:38

Gast

In Arabba sneeuwt het nog steeds. Het is sinds eergisteravond niet gestopt met sneeuwen. Inmiddels zoveel sneeuw dat het dorp afgesloten is. Extreem lawinegevaar. Voor wintersporters die komende week naar Arabba willen, houd de weerberichten én pasafsluitingen in de gaten!

Gast-7710 | 03-02-2014 - 13:50

Johann

@Gast- 7707 De modellen baseren hun neerslag op de (rand)storingen zoals die nu worden berekend. Gaat zo'n laagje een andere koers volgen dan kan het er ineens heel anders gaan uitzien voor wat betreft de neerslaghoeveelheden -verdeling en zou bv de noordkant meer neerslag gaan krijgen dan er momenteel wordt berekend. Ook de precieze koers van de jet (straalstroom) kan nog belangrijk gaan worden. Maar goed, we gaan nog maar gewoon uit van "southwest rules" dan kan het voor de noord(oost)kant alleen maar meevallen voor wat betreft de verwachte neerslaghoeveelhedn. Daarnaast moeten we niet vergeten dat er weliswaar heel veel sneeuw ligt aan de zuidkant maar wanneer je er geen gebruik van kunt maken je er daar ook niets aan hebt ! Tja, het kan verkeren. Gr

Johann | 03-02-2014 - 14:25

Gast

@Johann, duidelijk bedankt! ik vertrek vrijdag naar Dachstein in de geplaagde noord-oost hoek. Ben benieuwd wat ik aantref en hoop op een mazzeltje op 9-02. met name de sneeuw grens

Gast-7712 | 03-02-2014 - 14:30

Gast

Dag, ik vertrek as donderdag naar les Carroz en Flaine. Zit er nog zonneschijn in voor dat gebied na het weekend?

Gast-7713 | 03-02-2014 - 15:42

Gast

Ik ben al een tijd op zoek waar Königsleiten nu onder valt.
Zuidelijke alpen, noordelijke alpen.
Kan iemand mij hier antwoord op geven

Gast-7714 | 03-02-2014 - 15:47

Gast

Dag allemaal, ik lees weinig over Frankrijk. Zaterdag vertrek ik naar valfrejus (marienne valley) hoe is het daar? En wat kan ik verwachten. Hoop iets te horen van jullie groeten Dennis

Gast-7715 | 03-02-2014 - 15:47

Gast

Hallo Johann, wat een geweldige site voor alle ski-liefhebbers, zoals ik. Graag ook een kleine bijdrage vanuit Lermoos-Ehrwald. Hier beneden (1000 meter) veel te warm en daardoor zijn de lager gelegen pistes zo goed als onbruikbaar. De hoger gelegen Almbahn doet het echter voortreffelijk Tot een uur of drie, dan wordt het ook een beetje zacht. Toch is het heerlijk skiën hier mede door de lekkere zon. Al bij al toch goede omstandigheden al zou het DRINGEND moeten sneeuwen hier. Hartelijk dank voor jullie prachtig werk, maakt het hele ski-gebeuren al weken op voorhand tot een groot feest !

Gast-7716 | 03-02-2014 - 16:21

Gast

Vandaag was het 13 graden in brixen en 5 graden op de top
Skiwelt is denk ik deze week nog goed skieen maar ik verwacht volgende week alle dalafdalingen dicht
De graspollen komen overal naar boven vooral in brixen
Dalafdaling westendorf is ook matig
Maar ondanks dat vandaag was het heerlijk alleen beetje warm
Maar pistes waren top tot 14 uur

Gast-7717 | 03-02-2014 - 16:32

K Db

Update Gaschurn:
Deze nacht viel er een laagje sneeuw. Tesamen met dat van gisteren maakte het de pisten weer wat vriendelijker.
De hele dag door een knallende zon met af en toe een wolkje. Dus later op de dag kon je dat merken aan de sneeuw. Geen erg voor snowboarders zoals ik, die allergisch zijn aan ijs.
Ik val liever lekker zacht.
Enige domper vandaag: op maat gemaakte in ear speakertjes van sennheiser kwijtgeraakt :s, zat in een klein zilverkleurig etuitje. Wie ze vindt, kan op een beloning rekenen!

K Db | 03-02-2014 - 17:24

Gast

Hallo gast 7715 Dennis die naar Frankrijk gaat, ik lees ook weinig over Frankrijk, ben ook benieuwd hoe het er is en wat we kunnen verwachten, wij gaar naar Val Thorens, ik heb het vermoeden dat de Oostenrijkgangers jaloers naar Fankrijk kijken. Top site dit altijd mega veel voorpret. Hoop ook iets te horen over Frankrijk groeten geloof of niet : Dennis.

Gast-7719 | 03-02-2014 - 17:59

Gert Haesevoets

Vandaag een topskidag gehad in La Plagne. Heerlijk weertje en perfecte pistes. Was wel weer warm maar boven 1500 meter heerlijke condities en ze voorspellen hier nog heel wat neuschnee deze week. Dus aan iedereen die deze kant opgaat, jullie gaan een geweldige week tegemoet. Skigroeten Gert

Gert Haesevoets | 03-02-2014 - 18:02

Michael Queis

Update vanuit st. Gallenkirch im montafon..super wintersport dag gejad..de hele dag een lekker zonnetje..pistes tot 14:00 super daarna begon het behoorlijk plakkerig te worden..al met al gewoon tot het einde van de lift bediening kunnen skiën op goede sneeuw!!

Michael Queis | 03-02-2014 - 18:35

Gast

hier in dolimieten obereggen en carezza topskimgelijkheden wel valt er constant veel sneeuw maar de pistes zijn top enkel de zon ontbreekt.Stefaan

Gast-7722 | 03-02-2014 - 18:41

GJ Dannenberg

Hoi
Gisteren lekker geskied in Winterberg de pistes waren goed alleen de Kappe was bagger meer zand dan sneeuw.
De drukte viel mee tot een uur of 11 daarna oplopend naar 20 min vooral onderaan de Bremberg en de Schneewitchen en de loopband was erg druk.

GJ Dannenberg | 03-02-2014 - 18:43

Gast

Ik word een beetje angstig als ik kijk naar verdere weerberichten voor Spindleruv Mlyn, Tsjechië (14 / 15 /16 -02) : wat regen en weinig tot geen vorst. Nog te ver vooruit of al een juist prognose?

Gast-7724 | 03-02-2014 - 18:56

Gast

Hallo, weet iemand mij te vertellen hoe de situatie in fieberbrunn is en of wordt ?
Wij vertrekken hier a.s. Zondag naar toe .....ben benieuwd zal de eerste keer worden
Vriendelijke groet
Frans.

Gast-7725 | 03-02-2014 - 19:58

Joeri Ramakers

Heerlijke dag gehad in vorarlberg, damuls mellau is boven de middelstations heerlijk skien. In de middag wat zwaarder en lager slush maar nog goed te doen.
Diedamskopf in Au is wat zorglijker maar ook daar nog veel pistes die in de ochtend super lekker gaan. Verse sneeuw en vooral een lage sneeuwvalgrens zijn wel welkom!

Joeri Ramakers | 03-02-2014 - 20:54

Mitchel v A

@johan

Hoe zit het met de sneeuw in oberstdorf, ik ga 22 februari, komt het voor die tijd allemaal nog goed ?

Ps, ik vind het knap hoe jullie elke dag zo'n lang weerbericht kunnen maken, complimenten daarvoor !!!

Mvg, mitchel

Mitchel v A | 03-02-2014 - 21:36

Gast

fieberbrunn gaat niet goed komen....

Gast-7728 | 03-02-2014 - 21:37

Gast

Iive van sankt anton: redelijke pistes boven, beneden wel ijzig/pappig en veel minder sneeuw dan normaal.

Gast-7729 | 03-02-2014 - 21:44

Gast

Filzmoos redelijke pistes maar wel heel warm en flinke pap.. veel stukken niet te doen. Weet iemand waar je in de buurt redelijk kan skiën?

Gast-7730 | 03-02-2014 - 23:13

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord