Rustig winterweer

De sneeuw die gisteren op het warmtefront (occlusie) viel heeft het gehele Alpengebied een mooie frisse witte opknapbeurt bezorgd. De Neuschnee hoeveelheden op de twee storingen van het weekend lagen meest zo tussen de 20 en 50cm. Lokaal viel er echter ook nog meer en kon er zelfs 60 tot 80cm worden "afgetapt".

Gisteren stroomde er achter het front weer koudere en van origine maritiem polaire lucht over de Alpen uit. Deze lucht was vooral ook op hoogte flink koud. Door de dagelijkse gang (opwarming zon) konden de wolken behoorlijk gaan uitgroeien en in de loop van de dag werd  hier en daar het buienstadium bereikt.  Vanuit het westen dreven de winterse buien verder de Alpen binnen en wat hogerop viel de neerslag in de vorm van sneeuw. Tijdens de wat zwaardere buien sneeuwde het af en toe behoorlijk stevig en kon er nogmaals een paar centimeter sneeuw worden bijgetekend. Tegen de verwachting in sneeuwde het later op de dag vooral ook weer vanaf het Zwitserse Engadin tot over Trentino (Süd Tirol) en het zuiden van Karinthië. Sowieso hadden de oostelijke Alpen gisteren te maken met het grootste aandeel bewolking en neerslag, het westen kon afgezien van de winterse buien, ook profiteren van mooie brede opklaringen met  vooral aan de westelijke Alpenzuidkant ook zonnige perioden. Onderstaand een korte beeld impressie vanuit de Alpen van maandag.


Mooie opklaringen in de poalire lucht in het Franse Saint Sorlin d'Arves (Savoie)


en mooie  opklaringen ook in Wolkenstein (Selva, Süd Tirol)


Blue skies en maagdelijke pistes in de Ski Amadé (Salzburg -Steiermark)


Pitiige sneeuwbui in de middag in Königsleiten (Salzburger Land)


en in het Kleinwalsertal (Mittelberg). Foto via twitter Hans ter Braak

Veel meer foto's  (via APP) kunt u vinden onder  << updates vanaf locatie >>

In westen zon, in oosten bewolkt en nog wat sneeuw
In de westelijk Alpen start de dag na een meest heldere en koude nacht met vanmorgen lokaal -10 tot -15 graden met zon en (restwolken). In de loop van de dag wordt het dan overal steeds zonniger. De sneeuw die vannacht aan de oostelijke zuidkant is gevallen houdt nog aan maar wordt qua intensiteit geleidelijk minder. De grootste kans op zon hebben vandaag de Vorarlberg en Tirol. Voor de gebieden ten oosten en zuiden daarvan neemt de kans op zon sterk af en grote kans dat het daar de hele dag bewolkt (trübe) blijft met af en toe een vlok sneeuw. De wind is vandaag geen thema en ondanks de vrij lage temperaturen zal het voor het gevoel minder koud zijn. Op 2000 meter ligt het kwik tussen de -9 en -6 graden, op 3000 meter rond de -15 en op de hoogste toppen vriest het 18 tot 22 graden. Het nulgradenniveau pendelt tussen de 700 en 900 meter. De hoogste waardes naar het westen toe. Aan de zuidkant van de oostelijke Alpen kan tot vanavond nogmaals zo'n 5 tot 15cm sneeuw gaan bijvallen.


Schuchtere opklaringen na de sneeuw in Val Gardena (-Gröden - Col Raiser)


Naar het westen toe en vooral in de bergen nauwelijks nog bewolking en vandaag
vooral ook heel veel zon (Riederalp, Oberwallis)

De grote vraag is nu in hoeverre we de komende dagen ook nog kunnen profiteren van de zon, de mooie sneeuw en dewinterse temperaturen?  Om daarop een antwoord te vinden gaan we de de kaarten er maar weer eens naast leggen.

Net als de voorgaande dagen simuleren de modellen oo vanmorgen weer het scenario met een depressie die vanaf Ierland (vandaag) de komende dagen via Frankrijk en de westelijke Middellandse Zee naar het noorden van Afrika gaat trekken. Vrijdag wordt het systeem met zijn kern boven Tunesië verwacht. Tegelijkertijd zien we dan hogedruk boven het westen van Rusland en de Azoren en een volgende actieve depressie is in het zeegebied ten zuidwesten van IJsland verschenen. Onder invloed van de naar noord Afrika trekkende depressie gaat de hoogtestroming vanaf vandaag geleidelijk naar zuid draaien en dit heeft gevolgen voor het weer in de Alpen. Terwijl aan de Alpennoordkant de Südföhn opkomt stuwen zich vochtige luchtmassa's meer en meer tegen de Alpenzuidkant.


ECMWF as vrijdag, onder inlvoed van de "Afrika" depressie opkomende Südstau en
aan de noordkant Südföhn

De bewolking gaat hier de komende dagen verder toenemen en het zal niet lang duren voordat de eerste sneeuw gaat vallen. Zoals het er nu naar uitziet zal het tot in het weekend aan de noordkant föhnig blijven en vooral in de bergen is het vrij zacht. Zacht is het ook in de föhn-dalen met lokaal temperaturen van 5 to 7 graden. Heel anders het verhaal aan de Alpenzuikant, hier valt sneeuw die vooral vanaf donderdag aan intensiteit gaat toenemen.In de periode van vrijdag tot maandag kan er langs de Alpenzuidboog erg veel neerslag gaan vallen en lokaal moet in de bergen met 100 tot 150cm Neuschnee rekening worden gehouden.

Vee sneeuw zuidkant
Gisterochtend kwam het ECMWF ook nog met een mooie Retour d`est op de proppen wat vooral veel sneeuw in het Italiaanse Aosta en Piemonte zou moeten gaan opleveren. Gisteravond en ook vanmorgen wordt het zwaartepunt van de neerslag berekend voor de Dolomieten en het zuiden van Oostenrijk. Ook de zuidwestelijke Franse Alpen krijgen opnieuw een een hele lading sneeuw te verwerken. Het zwaartepunt hier, lokaal 100 tot 120mm ligt hier echter net iets te zuidelijk maar ook dit kan nog maar zo veranderen ! Overigens wordt de Südstau die waarschijnlijk dus in Trentino en omgeving er behoorlijk gaat "inhakken" ook steeds mooier door het door ons gebruikte weermodel WRF opgepakt, de 2 meter komt nu in zicht ! Kijk maar eens op de  verwachte neerslag -sneeuwhoeveelheden van deze ochtend >> zie hier en kaart hieronder

Bij al dit sneeuwgeweld aan de zuidkant rest natuurlijk de vraag wat er met de sneeuw aan de noordkant gaat gebeuren. Met het inzetten van de zuidelijke stroming gaat de temperatuur vanaf vannacht geleidelijk stijgen. Deze opwarming gaan we vooral goed in de bergen merken. In de periode van donderdag tot zaterdag stijgt het kwik door naar circa een graad of 5 op het 850hPa vlak, oftwel circa 1400 tot 1500 meter hoogte. Ofschoon de föhn niet eens zo sterk is en ook de föhnfase niet lang zal aanhouden houden we toch een aanvoer van vrij zachte lucht. In de loop van het weekend wanner het laag boven noord Afrika naar het midden van Italië  trekt kan zal met het draaien van de hoogtestroming naar oostelijke richtingen weer koudere lucht over de Alpen uit stromen en met de (lichte) föhn is het dan ook weer voorbij.


Sneeuw in het zuiden , droge lucht en zon aan de Alpennoordkant

Prima vooruitzichten noordkant
Echt zorgen te maken over de sneeuw en sneeuw condities hoeven we ons niet. De lucht is mede ook door de "koude" föhn vrij droog en de kwaliteit zal er op de pistes niet of nauwelijks onder lijden. De lagere pistes en met name de sneeuw in de föhndalen en het laagland zullen wel wat meer last ondervinden van de hogere temperaturen. Ook gaat hier de steeds sterker wordende zon een extra stempel op het geheel drukken. Al met al denk ik dat juist de noordelijke Alpen een hele mooie periode mogen verwachten met in de bergen veel zon, droge luchten, mooie vergezichten en heel aangename temperaturen. Zoals gezegd zullen ook de sneeuw en piste condities gewoon goed zijn. Geen zorgen dus !

In weekend sneeuw en kouder
In de loop van de zaterdag krijgen we dan zowel vanuit het oosten als ook vanuit het westen weer met koudere en ook aan de noordkant vochtigere lucht te maken. Op nadering van een koufront behorend bij een Atlantische depressie neemt in de loop van de zaterdag de bewolking vanuit het westen weer toe en vervolgens gaat het sneeuwen. Zondag breidt de sneeuwval zich verder tot over de oostelijke Alpen uit. Op het koufront is het dan ook met de föhn gedaan en ook de Südstau gaat er uit. Om het geheel nog even te visualiseren hieronder de GFS ensembles (temp 1500 meter, neerslag) voor de noordkant (bovenste) en voor de zuidkant.


 

Na het weekend worden de ontwikkelingen allemaal wat onzekerder. Het meest waarschijnlijke scenario is een wisselvallig weerbeeld waarbij volgende Atlantische storingen dan weer wat zachtere en dan weer wat kouder lucht zullen aanvoeren. Qua temperatuur verloop (trend) verandert er ook in de eerste helft van februari niet veel. Mogelijk dat het dan wat zachter gaat worden maar het moge duidelijk zijn dat we ons dan al weer ver buiten de rand van ons (weer)bord bevinden. Nog maar even vergeten dus.

Sauerland -Duitse middelgebergtes
Vandaag en ook morgen is het nog winters. In de loop van de tweede helft van de week gaat de zachtere lucht ook tot over het noorden en westen van Duitsland doordringen. In de loop van de zaterdag dan ook hier weer kouder met toenemende sneeuwkansen in de hogere delen. Al met al dus ook daar goede wintersport mogelijkheden. Vanaf woensdag is het tevens ook weer mogelijk om in de avond met "Flutlicht" van de sneeuw te genieten. Wel rekening houden met sneeuwval omdat wanneer de temperaturen het toelaten ook wordt "besneeuwd". Momenteel zijn 19 van de 26 liften in bedrijf gesteld (Bremberg, Herrloh, Poppenberg en Kappe) , sneeuwhoogte tussen de 15 en 30cm.


Prima wintersport mogelijkheden en sneeuw momenteel in het Sauerland (Winterberg)

Tot zover voor nu, morgen meer weer en hopelijk dan weer met mooie en vooral ook winterse vooruitzichten. Fijne dag en ciao vanuit een koud en onbewolkt Oberwallis.

Waarschuwing
Het lawinegevaar is in grote delen van de Alpen "precair", code geel (2-matig) en code oranje (3 - wezenlijk) zijn van kracht. Door de nieuwe sneeuwval en stormachtige wind geldt er lokaal code rood (4 - groot)
 

 

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.

Johann Geers, weerman Sneeuwhoogte.nl

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Gast

Mooi, heerlijk die paar dagen sneeuw, wij gaan in de voorjaarsvakantie, komt vast goed

Gast-7342 | 28-01-2014 - 08:21

Gast

Helaas ziet het weer voor het weekend er niet goed uit :(
Of kan dit nog veranderen Johann ?

Gast-7343 | 28-01-2014 - 08:26

Gast

Het lijkt me eerder een `normale` warme fase te worden die niet al te veel zal aanrichten. We hadden dit vorig jaar ook in de laatste week van januari. Hopelijk keert de koudere lucht snel terug...

Gast-7344 | 28-01-2014 - 08:37

Gast

Goede morgen
Wat een leuke site en mooie fotos zeg
Kan iemand mij vertellen wat ik kan verwachten in de noordalpen
Volgende week
Wij zitten in brixen en hofgarten
Gaat het daar dooien?


Groetjes kelly

Gast-7345 | 28-01-2014 - 08:40

Erik Luursema

Ik volg deze site de afgelopen twee weken nauwgezet ivm aanstaande (v.a. 6-2) wintersport in Zell am See. Helaas heb ik nog geen reacties of voorspellingen voorbij zien komen specifiek betreffende dit gebied. Heeft iemand, bijvoorbeeld Johan, er iets over te melden? Hoewel ik vaak heb gelezen dat een voorspelling over maximaal 5 dagen enige houvast kan bieden, kijk ik toch stiekem een stukje verder in de hoop op goed nieuws.

Verder ben ik benieuwd wat een "retour de L'est" is. Het staat niet in de legenda.

Alvast bedankt. Met name Johan voor alle interessante weerberichten.

Erik Luursema | 28-01-2014 - 09:18

Gast

@ erik luursema. In Zell am See zijn de condities meer dan prima. In de 'slechte' periode van de afgelopen tijd waren de condities al goed, maar na de sneeuwval van laatste week is het nog stukken beter geworden. Het ziet er niet naar uit dat hier verandering in gaat komen. Maak je geen zorgen. Groeten Arnout

Gast-7348 | 28-01-2014 - 09:41

Gast

Geweldige site! Helaas weer flinke dooi de komende we(e)k(en) aan de noordkant:(. Hier liggen nou eenmaal voor ons Nederlanders de meest favoriete skigebieden. Gelukkig kunnen we wel teren op een aardige laag sneeuw.

Gast-7349 | 28-01-2014 - 09:44

Gast

Volgende week naar Westendorf! ...gelukkig blijven de pistes op de berg goed! Hopen dat er nog een paar cm sneeuw in de föhndalen overblijft voor het zicht :)

Gast-7350 | 28-01-2014 - 09:46

K Db

Goeiemorgen Johan,
De Oostenrijkse weersite www.wetter.at/wetter/oesterreich/vorarlberg/gaschurn/prognose/9-tage voorspelt als enige een dump op donderdag voor Gaschurn.
Ik neem aan dat zij een heel ander scenario in gedachten hebben dan alle andere weermannen.
Kan je wat uitleg geven mbt welke 'piste' zij volgen?

K Db | 28-01-2014 - 09:49

Gast

Van vrijdag tot en met maandag in Sölden te vinden.
Aan de voorspellingen te zien gaan we niet genieten van de zon helaas.

Of ??

Johann kom dr maar in ?

Gast-7352 | 28-01-2014 - 09:49

Johann

@Erik Het is binnen de weerberichten helaas neit te doen om elk gebied specifiek te gaan behandelen. Dit kost veel te veel tijd. Vandaar de globale indeling(en) zaols we die toepassen. Tav de "retour d'est" lees nog even het weerbericht van gisteren en dit:

<< Retour d'Est - Sneeuw uit het oosten>>
Depressies boven de centrale Middelandse Zee (Genua) laten met een oostelijke aanstroming vochtige lucht tegen de westelijke Alpenboog (welke noord zuid is gericht is) stromen. Door Stau effekten kan dit in de Italiaanse en aangrenzende Franse alsmede ook de zuidelijke Zwitserse Alpen veel sneeuw opleveren. Hoeveelheden van 100 topt 200 cm binnen 24 tot 48 uur zijn dan geen zeldzaamheid.

Gr.

Johann | 28-01-2014 - 09:50

Johann

@KDb Goed mogelijk dat de Südstau en een opkomend neerslaggebied (sneeuw) donderdag ook nog zijn uitwerkingen in die aangrenzende gebieden zal hebben. Ook het ECMWF laat in een beperkt gebied tot over de noordkant sneeuw zien. Dus wie weet gaat het nu wel eens goed uitpakken voor "Wetter.at" Gr

Johann | 28-01-2014 - 09:55

K Db

Ze zijn wel vaak mis e :))
Ergens hoop ik wel op die dump, maar niet op de regen die ze erna voorspellen.
Dus ze mogen half gelijk hebben.
Het voelt een beetje als op de loterij spelen, de sneeuwberichten volgen.
Afhankelijk van je karakter heb je altijd gewonnen of altijd verloren.
Ik hou het maar bij gewonnen, onafhankelijk van het aantal cm sneeuw, hoeveelheid zonnestralen.
Ik kan op vakantie, dat is toch al luxe, niet?

K Db | 28-01-2014 - 09:58

Gast

Waar kun je het beste naartoe gaan in de Alpen komend weekend vanaf 1-2 t/m 4-2? Waar is de kans op mooi weer het grootste? Wij hebben nog niks geboekt en kunnen dus nog alle kanten uit.

Gast-7357 | 28-01-2014 - 10:06

Gast

Enig idee over de condities in les deux alpes vanaf zaterdag?

Gast-7358 | 28-01-2014 - 10:24

Anne Treur

Bij de weersvoorspelling voor het Kleinwalsertal staat voor maandag een prachtig zonnetje voorspeld, ik ga heel hard duimen dat dat uit komt!! Sneeuw ligt er genoeg, laat komend weekend de zon maar schijnen!

Anne Treur | 28-01-2014 - 10:51

Gast

Beste Johann,

Dank je voor je informatieve weersite. Wij gaan aankomende donderdag naar Lermoos in het Ausserfern/Tirol. Kennelijk te noordelijk om iets van de voorspelde dump mee te pakken. Verwacht je voor het aanstaande weekend v.a. zondag zo noordelijk in de Alpen toch wel wat verse sneeuw? Vooral ook omdat ik verwacht dat de föhn de weinige sneeuw in het dal helemaal doet wegsmelten.

Ik ben benieuwd wat jouw visie daarop is. Bedankt!

Groeten Matt

Gast-7360 | 28-01-2014 - 11:16

Gast

Vanavond richting Ischgl. Een mooi aangedikt sneeuwtapijt en de omstandigheden waren al goed. Dat wordt genieten. Donderdag en vrijdag nog wat lichte sneeuw verwacht, maar voor één keer hoeft dat voor mij echt niet.
Maandag geef ik een update.

Gast-7367 | 28-01-2014 - 12:20

Gast

Toch ook nog een vraagje.
Voor wat betreft de sneeuwverwachting tegen komend weekend aan de Noordkant , meerbepaald zillertal waar ik a.s; zondag naartoe ga.
Ik zie in de verwachting voor sneeuwval bvb voor Fugen een kleine 10 cm staan ( boven want beneden gaat het regenen )
Ook voor zell am Ziller ongeveer hetzelfde ( ligt ets korter naar de Hoofdkam toe )
Ook voor Koningsleiten slechts een 13 cm . ( Wat nog iets korter tegen de hoofdkam ligt )
Voor Mayerhofen ( Slechts een paar Km van Zell am Ziller ) wordt dan bijna een halve meter voorzien evenals Tux ( nog wat korter bij de hoofdkam ) waar ook een halve meter sneeuwval wordt voorspeld .
Toch wel grote verschillen op zulke zeer korte afstanden !!
Heeft dat te maken met de mogelijkheid dat de Zuidkant dump de hoofdkam eventjes oversteekt ??

Gast-7369 | 28-01-2014 - 12:32

Gast

Stukje tekst van de ORF.at
Laat toch de sneeuw op zondag en maandag richting noord-Tirol trekken.

"Der weitere Trend
Am Freitag am Alpenhauptkamm und in Osttirol ergiebiger Schneefall bis in die meisten Tälern herab bei Temperaturen um den Gefrierpunkt. Im Inntal und nördlich davon weitgehend trocken und mit starkem Föhn ein paar Auflockerungen, außerdem bis zu 11 Grad.

Am Samstag schneit es in Osttirol und am Alpenhauptkamm weiter, teils auch stark. Immer öfter mischt sich aber in tiefen Lagen Regen dazu. In Nordtirol dagegen Föhnsturm, einiges an Sonne und bis zu 14 Grad. Im Süden 0 bis 4 Grad.

Am Sonntag geht der Föhn zu Ende, die Niederschläge breiten sich auf ganz Tirol aus und auch am Montag geht es voraussichtlich unbeständig weiter. Die Schneefallgrenze schwankt zwischen tiefen Lagen und 1200m. Höchstwerte: 0 bis 6 Grad."

Is dit reëel, Gezien de termijn?

Gr. Marco

Gast-7370 | 28-01-2014 - 12:49

Gast

Dit zou prima zijn , maar wordt toch niet echt bevestigd bij andere voorspellingen .
Afwachten wat het wordt zeker ?

Gast-7371 | 28-01-2014 - 13:02

Gast

Ook vandaag weer in konigsleiten een nieuwe laag sneeuw. Wel helaas wat bewolking maar het zicht is over het algemeen prima. Pistes zijn top. Komende 3 dagen wordt er geen sneeuw verwacht, dus beter zicht.
Heerlijk genieten dus.

Gast-7372 | 28-01-2014 - 13:38

Gast

Wij vertrekken 14 feb naar Winterberg.
Zou de sneeuw die er nu ligt het halen tot dan en mss evt iets bijvallen?

Gast-7373 | 28-01-2014 - 13:42

Gast

7373 dat is toch niet te zeggen

Gast-7374 | 28-01-2014 - 16:17

Matthijs M

Update uit Ischgl: prachtige pistes en ruim voldoende zicht. Vandaag ook geregeld de zon erbij gezien. Op een paar plekjes, met name de dalafdaling, komt wat ijs naar boven, maar dit neemt vooralsnog geen ernstige vormen aan. Gisteravond werden we overigens in Kappl nog verrast met een sneeuwbui die dik een uur aanhield. Altijd welkom, zeker 's avonds!

Matthijs M | 28-01-2014 - 16:59

Gast

Vandaag helaas niet de voorspelde zon in winterberg maar af en toe een straaltje...wel goed voor de pistes dat frisse weer blijven ze lekker van. Was ook goed te doen vandaag

Gast-7376 | 28-01-2014 - 17:00

Johann

@Marco Dat van ORF komt toch prima overeen met hetgeen vanmorgen in het Alpenweer beschreven (In weekend sneeuw en kouder) Dus reëel :-) Gr

Johann | 28-01-2014 - 17:06

Johann

Vanmiddag zelf maar even de pistes en sneeuw verkend hier in Oberwallis (Rosswald). Na de 30cm Neusschnee van maandag perfecte pistes en mooie pulversneeuw. Sneeuwhoogte op 1800 tot 2000 meter circa 100 tot 120cm. Kaiserwetter overigens vandaag, wel koud maar de zon maakte veel goed ! Gr

Johann | 28-01-2014 - 17:38

Gast

Live uit de Haute Maurienne Val Cenis 'Lanslevillard' Vandaag prachtig weer alleen maar zo'n maar vreselijk koud. Temperatuur niet warmer dan -10 geweest. Mooie pistes verse sneeuw en morgen sneeuw en maximumtemperatuur -8 op dorpsniveau (1500). Brrrrrr

Gast-7379 | 28-01-2014 - 18:15

Pieter Masson

@sneeuwhoogte , er zijn al verschillende dumps geweest in isola 2000 en er ligt nog maar 130 cm sneeuw volgens jullie , of is de rest al weer verdwenen

Pieter Masson | 28-01-2014 - 18:47

Gast

@johann. Gaat serfaus erg veel last krijgen deze week van de föhn(storm) en blijft de gevallen sneeuw van de afgelopen dagen liggen. Ik ga zaterdag naar serfaus. Hoop op goede ski omstandigheden.
Gr. Bert van beest

Gast-7381 | 28-01-2014 - 19:04

Martijn Sonnenberg

@ johann/michel: lijkt het nou op de gfs kaarten voor de komende 16 dagen dat heel europa 'in het geel'(ruim boven 0 dus) komt vanuit het zuid (westen)? of is dit weer zo'n meteofictie/kroegrun die we niet al te serieus moeten nemen?

Martijn Sonnenberg | 28-01-2014 - 19:44

Sneeuwhoogte.nl

@Pieter Masson, volgens onze gegevens ligt er 255cm op de berg. bit.ly/1evpIAy" target="_blank">bit.ly/1evpIAy

Sneeuwhoogte.nl | 28-01-2014 - 20:10

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Hoi Martijn. De GFS run die nu getoond wordt is de 12Z run. Deze run werkt net zoals de 00Z run met meer zogenaamde sonderingsoplossingen (verticale atmosferische berekeningen). Als je de kaarten qua temperatuur iets beter wil begrijpen, kun je deze het beste op 850hpa inzien. Dan zie je de te verwachte temperaturen op het belangrijke 1500m niveau, en geeft een goed beeld van kou en "warmte" in de bovenlucht. Met vr gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 28-01-2014 - 20:39

Gast

Hallo Johann en Michael

Komt er nog een update vanavond?

Groeten marthijn

Gast-7385 | 28-01-2014 - 21:34

Gast

Beste Michael of Johann,
Gaat ook Saas-Fee z'n graantje meepikken met de aankomende Sud-Stau?
Valt me altijd op dat het Saastal een beetje tussen de Noord en Zuidkant inhangt, er vallen nooit hele grote hoeveelheden. Klopt dat?
Gr,
Vincent

Gast-7386 | 28-01-2014 - 21:40

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord