Winter probeert vuist te maken

Winters
Gisteren zagen we op eens weer heel mooie winterse kaarten de revue passeren en de grote vraag is of deze trend kan en zal worden vastgehouden ? Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ook vanmorgen zien we opnieuw die mooie winterse setting die eigenlijk alleen maar tot "meer" kan en leiden. En met dat "meer" bedoel ik winters weer met lagere temperaturen en natuurlijk ook het nodige aan sneeuw. Voor de Alpen lijkt dat te gaan lukken en ook in Nederland mag men zich verheugen op winterse ontwikkelingen en met een beetje geluk gaat ook daar sneeuw vallen. En last but not least: ook de geplaagde noordkant van de oostelijke Alpen mogen zich eindelijk gaan verheugen op sneeuw en datzelfde geldt voor het Sauerland, de Duitse middelgebergtes. Zelfs de Ardennen zullen wanneer alles volgens plan verloopt in een witte mantel gehuld worden.


ensembles GFS T850hPa (temp op 1500 meter hoogte prikpunt Salzburg. Slechts een
enkel lid komt nog boven de nul graden uit, verder unaniem "winters"

Voor diegenen die vroeg op pad gaan ook alvast maar een waarschuwing: Op dit moment valt er in het noordoosten van Nederland, grote delen van Duitsland en in de Alpen op uitgebreide schaal al wat lichte sneeuw en of regen. Met temperaturen die rond of zelfs onder het vriespunt liggen moet rekening worden gehouden met gladheid. Vooral de "onderkoelde" regen of motregen kan in het noordoosten van Nederland en in Duitsland tot zeer verraderlijke toestanden leiden (ijzel, ijsregen).


In overgangsgebied koude en zachtere lucht kans op (lichte) sneeuw en ijzel, in Alpen
vooral aan noordkant lichte sneeuw.

De winter is dus heel langzaam bezig om in Europa voet aan de grond te krijgen en voor de Alpen lijkt dit te gaan lukken. Met het instromen van de koudere lucht en vooral ook vochtigere lucht sneeuwt het nu op steeds meer plaatsen waarbij de sneeuwvalgrens vandaag ergens tussen de 1000 en 400 meter zal liggen. De neerslaghoeveelheden zijn over het algemeen niet groot maar doordat het vooral aan de Alpennoordkant ook wat langduriger sneeuwde  (en sneeuwt) kon zich hier op veel plaatsen toch een sneeuw dekje van enkele centimeters vormen en lokaal bij gunstige Stau ook nog duidelijke meer. Vandaag verandert er al met al niet veel, het is grijs en grauw (trüb) en uit de bewolking kan wat lichte sneeuw vallen. Grootste kans hierop aan de Alpennoordkant waar de vochtige lucht vanuit het noorden stuwt.


Een mooie laag verse sneeuw op de Gerlosplatte, 1590m) vanmorgen

Woensdag tussenhoog
Op nadering van een zwak tussenhoog wordt het naar het westen toe in de loop van de dag droog, het blijft echter bewolkt en de zon zal zich waarschijnlijk niet vertonen. Vannacht en morgen dan an het westen uit overal droog en ook de zon krijgt wat meer ruimte. Waarschijnlijk kunnen de opklaringen zich morgen tot over de Vorarlberg, Tirol, Salzburg en Karinthië uitbreiden. Ten oosten daarvan blijft het ook morgen meest grauw. In de dalen en het Alpenvoor en laagland weer kans op Hochnebel en mist. De temperaturen veranderen morgen niet veel en doen eindelijk weer eens winters aan. Op 2000 meter wordt het circa -3 op 3000 meter -10 graden en op de hoogste toppen vriest het een graad of 15. Lang zal het betere weer niet aanhouden want op nadering van een laagje dat in de periode van donderdag vrijdag via de Benelux over de Alpen naar Italië gaat trekken neemt in de nacht op donderdag de bewolking al weer toe.


Enorme sneeuw in het zuiden (foto Foppolo, Italia). De komende dagen gaat ook de
Alpennoordkant meer en meer profiteren van verse sneeuw

Donderdag -vrijdag opkomende sneeuwval
Donderdag kan het vooral in de westelijke Alpen sneeuwen, vrijdag dan vooral in de oostelijke Alpen en daarbij kan er vooral in de Oostenrijkse Alpen en het aangrenzende Slovenië sneeuw van betekenis gaan vallen. Zowel het ECMWF als ook het GFS berekenen tot zaterdag voor deze hoek tussen de 20 en 30cm en lokaal is 40 tot 50cm zeker niet uitgesloten. Ook de noordelijke Franse Alpen en Jura plukken nog wat mee van de neerslag, hier wordt 15 tot 30cm berekend. Elders gaat er tussen de 5 en 20cm vallen. Duidelijk minder tot geen sneeuw wordt voor de centrale Alpenzuidkant en zuidelijke Franse en Italiaanse Alpen berekent, maar goed, hier hebben ze niets te klagen.Een volgend tussenhoog staat voor de zaterdag en deels ook voor de zondag op het weermenu. Het is dan vooral in de westelijke en zuidelijke Alpen droog en ook de zon is goed van de partij. In de dalen en het laagland natuurlijk wel weer kans op Hochnebel en mist. Meer (rest)bewolking kan zich tot in de zondag tegen de noordelijke Alpenhoofdkam handhaven en vooral op zaterdag kan daaruit wat sneeuw vallen. Zondag zou het dan ook hier droog moeten worden maar het is maar de vraag of de zon kan doorbreken.


WRF met neerslag (sneeuw) cumulatief voor de komende 5 dagen, eindelijk
overal weer mooie bonte kleuren (sneeuw)

Meer sneeuw
Maandag gaat het dan weer helemaal mis, althans voor diegenen die de zon aanbidden, Uitgaande van een actieve depressie in de buurt van IJsland nadert  een warmtefront de Alpen. Reeds in de nacht van zondag op maandag neemt de bewolking vanuit het westen weer snel toe gevolgd door eerste neerslag. Maandag breidt de neerslag zich dan verder over de Alpen uit. Omdat het warmtefront vrij zuidelijk doortrekt en het ook nog eens snel door een koufront wordt ingelopen verwacht ik geen problemen voor wat betreft de sneeuwvalgrens, de temperaturen kunnen vooral in de westelijke Alpen tijdelijk,  wanneer de iets zachter lucht binnen stroomt even omhoog gaan (vooral hogerop) maar de sneeuwvalgrens zal zoals het er nu naar uitziet niet boven de 800 a 1000 meter gaan uitkomen. Sowieso volgt al snel het koufront en in de middag en avond gaan de temperatuur en sneeuwvalgrens ook in het westen weer naar naar beneden en sneeuwt het weer tot in de dalen. Dinsdag en woensdag dan winter met periodiek sneeuwval met zwaartepunt noordelijke en westelijke Alpen.


ECMWF donderdag 30-01, ook op de langere blijft het koud met mooie sneeuw opties

Aanhoudend winters
Kijken we nog even naar de langere termijn dan zien we bij zowel het GFS als ook het ECMWF hetgeen helemaal bovenin ook al door de ensembles wordt aangeduid. Tussen hogedruk ik het noorden en lagedruk in het zuiden en met een geblokkeerd stromingspatroon ook hoger in de atmosfeer houden we een klassieke winterse setting waarbij het op termijn vanuit het noorden nog kouder zal gaan worden. ECWMF nis volgende week een tikkeltje "zachter" doordat het lage boven zuid Europa wat westelijke wordt berekent en daardoor de stroming een zuidelijke to zuidoostelijke component heeft. Ook dit mag de winterpret voor de Alpen niet drukken. Samengevat mogen we stellen dat de winter na een langere periode van veel te zacht en droog (noordkant) weer eindelijk weer zijn weg in de Alpen heeft gevonden.

Benelux, Duitsland -Sauerland
Voor de Benelux en Duitsland wordt het de komende dagen ongemeen spannend en nog steeds is niet duidelijk wat er precies gaat gebeuren. Goed, het wordt hier ook kouder maar de vraag is of het koud genoeg zal worden voor sneeuw In de hogere delen (Limburg, Ardennen en de Duitse Middelgebergtes gaat dit hoogst waarschijnlijk wel lukken en ook het noordoosten van Nederland heeft al wat wit spul om de oren gehad. Voor het grotere werk moeten we onze ogen echter richten op hetgeen de lagedrukgebiedjes die vanaf donderdag via de Benelux naar de Alpen gaan trekken. De precieze koers van deze laagjes wordt van cruciaal belang.


GFS model voor donderdag. Spannend, wat wordt de koers van de
"sneeuwstoring" donderdag -vrijdag ?

Trekken ze op een zuidelijk route net onder Nederland door dan bestaat er een reële kans op sneeuw, trekken ze noordelijker door dan zal de zachtere lucht de boventoon voeren en gaat het gewoon regenen. Een koers me de kern precies over Nederland gaat een markante tweedeling opleveren tussen een kouder noorden met sneeuw en een zachter zuiden met regen. Tot vrijdag blijft het een beetje bij schermutselingen  tussen de koude en zachtere lucht. Kijken we nog even naar de te verwachte sneeuw dan zien we dat het ECMWF in de periode van vrijdag tot maandag een sneeuwdek berekent ten ten oosten van een lijn Terschelling-Amersfoort-Sint Truiden- Namur. Van west naar oost zou er dan een sneeuwdekje van 2 tot 15 centimeter moeten liggen en in de Ardennen en het Sauerland 15 tot 30cm. Algemeen geldt, hoe oostelijker hoe kouder en hoe betere sneeuwkansen.


Nog steeds een anti-winterse bedoeling in het Sauerland (webcam Winterberg).
Verbetering is echter in zicht en vanaf donderdag wordt er sneeuw verwacht

Of dit sneeuwdekje zich in de nieuwe week dan kan handhaven zal sterk gaan afhangen in hoeverre een warmtefront zich met het geheel gaat bemoeien. Meest waarschijnlijke scenario is dat het tijdelijk wat zachter wordt voordat van het noorden uit de koudere lucht weer gaat binnen stromen. Het moge echter duidelijk zijn dat de onzekerheid ook hieromtrent nog erg groot is.

Tot zover voor dit moment, afhankelijk van de situatie (en beschikbare tijd) vandaag dan nog eventueel een extra update en anders gewoon weer tot morgen. Fijne dag en winterse groeten van het Zwitserse Oberwallis.

Waarschuwing
Het lawinegevaar is in grote delen van de Alpen deels nog steeds "precair", code geel (2-matig) en code oranje (3 - wezenlijk) zijn van kracht. Voor de Alpenzuidkant geldt door de  vele sneeuw van het afgelopen weekend rood (4-groot)  en lokaal ook nog donker-rood (5-zeer groot)


 

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.

Johann Geers, weerman Sneeuwhoogte.nl

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Cheese  Curve

Yes! In Koenigsleiten is vannacht duidelijk meer dan de verwachtte 2 cm sneeuw bijgevallen, ik schat het op 7 a 8 cm en het sneeuwt nog steeds door, geen grote vlokken maar wel gestaag. Heerlijke winterupdate van het landschap, fotos volgen nog!

Cheese Curve | 21-01-2014 - 08:08

Gast

Hier in Konigsleiten een mooi pakje sneeuw erbij,wat hier en daar wel nodig was.
Ondanks dat er niet zoveel sneeuw lag, zijn de pistes in prima conditie,het hele gebied is rond te skieen.
Vandaag een sneeuwdag, temperaturen zijn rond het vriespunt, ideale condities!

Gast-6940 | 21-01-2014 - 08:10

Richard Groot Koerkamp

GERLOS 15cm verse Sneeuw en t sneeuwt nog door. Lijkt niet dat t vandaag stopt!

Richard Groot Koerkamp | 21-01-2014 - 08:15

Roel

Goedemorgen johann. Dat is goed nieuws. Woon zelf in het noorden van het land en het is hier al goed koud. Laat de sneeuw maar komen. Gr

Roel | 21-01-2014 - 08:16

Harald van Beilen

Hinterglemm verse sneeuw. In het dal nog niet veel maar het begin is er. En het oog wil ook wat.

Harald van Beilen | 21-01-2014 - 08:26

Gast

Grimentz deze nacht terug bedolven onder vers laagje,prachtig gewoon!juist veel mist,we zien geen meter voor ons.straks foto sturen!!!

Groetjes vanessa

Gast-6944 | 21-01-2014 - 08:44

Paul Van belkom

Eindelijk sneeuw

Paul Van belkom | 21-01-2014 - 09:06

Hans van Lochem

Onze gastvrouw in Berwang maakte zich ook al zorgen. Ik zei: bovenstaande gelezen hebbende " het komt helemaal goed".

Hans van Lochem | 21-01-2014 - 09:13

patrick hendrickx

Iemand (liefst gunstige) vooruitzicten voor La Bresse vanaf volgende dinsdag? Op basis van wat ik kan vinden wordt het een kantje-boordje verhaal qua timing. Er zou een 30-40 cm verwacht worden over een paar dagen gespreid. Dat geeft alvast moed, maar het is alleen de vraag... wanneer valt die vorospelde hoeveelheid en haalt de timing het tegen dinsdag om daar de situatie iets of wat acceptabel te maken. Anders wordt het 'gras maaien' vrees ik.

patrick hendrickx | 21-01-2014 - 09:14

Kevin B

Dit vind ik HEEEEL LEUK! :D

Kevin B | 21-01-2014 - 09:34

Gast

We gaan pas de 22 februari kan nog veel sneeuw vallen hoop ik! We zitten dan in filzmoos zin in!

Gast-6949 | 21-01-2014 - 10:06

Niels  van Bockel

Fijn voor alle Oostenrijkers dat er eindelijk sneeuw van betekenis valt! Nu hopen dat het Sauerland ook lekker wit wordt en blijft! Ik wacht het bericht verder af!

Gr niels

Niels van Bockel | 21-01-2014 - 10:07

Niels  van Bockel

Ik bedoelde uiteraard alle Oostenrijk- gangers! ;-)

Niels van Bockel | 21-01-2014 - 10:09

Landhaus Sonnheim Lofer

@ Johann, bij ons in Lofer in het skigebied eindelijk weer eens nieuwe sneeuw, was hard nodig! Sneeuwvalgrens in Lofer momenteel rond de 800 meter, dus in het dorp nog regen. Eind van de week lijken de condities verder te verbeteren omdat, zoals jij ook al aangeeft, nieuwe neerslag van betekenis wordt voorspeld. Eens kijken of de Schneefräse weer aan het werk kan worden gezet :)

Landhaus Sonnheim Lofer | 21-01-2014 - 10:20

Gast

Wij gaan van komende vrijdag tot volgende week woensdag naar Oberstdorf, het lijkt erop dat we de zon niet zullen zien. Als er maar sneeuw ligt:-)

Gast-6953 | 21-01-2014 - 10:23

Antoine Schimmel

Fantastisch, hier zaten we allemaal op te wachten! Het weer heeft weer vrienden gemaakt! Voor allen die zijn skiën: veel ski-plezier en geniet ervan...

Antoine Schimmel | 21-01-2014 - 10:25

Sarah J

1 februari richting Saalbach, komt dan toch nog goed...oef!

Sarah J | 21-01-2014 - 10:30

Gast

Ook sneeuw nu in het Beierse Woud, al is het nog niet veel. sneeuwgrens rond 600 meter. het is hier vooral langlauf dus met 20-30 cm kunnen de honderden kms loipe weer helemaal open. wij wonen hier op 850 meter (Mauth, hebben een bed&breakfast) vlakbij Tsjechische grens en ook daar sneeuwt het nu. Alpine ski in Mitterdorf en Hochficht (net over Oostenrijkse grens) is prima. we hopen dat het even doorzet!

Gast-6956 | 21-01-2014 - 10:32

Jacco Stroo

De berichten zien er gelukkig nu eens gunstig uit voor de Noordelijke Alpen, moed houden maar en jullie berichtgeving nauwlettend in de gaten houden. De dagen aan het aftellen, we vertrekken maandag a.s. naar Innsbruck en omgeving.

Jacco Stroo | 21-01-2014 - 10:45

Gast

Bedankt om ook de Benelux in je weerbericht te betrekken. Voor de thuisblijvers héél leuk om te volgen.

Gast-6958 | 21-01-2014 - 10:59

Luc  Cap

Super weerbericht Thx

Luc Cap | 21-01-2014 - 11:02

Gast

Dirk.......hoe is het in ut kleinwalsertal vandaag.....kijk uit naar je reaktie....wij zijn namelijk van donderdag t/m maandag daar...hoopelijk heb je leuk sneeuw nieuws voor ons..
Mvg rodrique roijen

Gast-6960 | 21-01-2014 - 11:07

Gast

Morgen naar ischgl voor 5 dagen. Is nog geen ruk aan vers gevallen gisteren en vandaag op de webcams althans niet te zien.

Gast-6961 | 21-01-2014 - 11:08

Jannik Soors

Ik rij deze nacht naar Oostenrijk naar het Zillertal ( Hintertux ). Hopelijk geen ijzel in Duitsland, wel toffe verwachtingen om te skiën precies. Fijn!

Jannik Soors | 21-01-2014 - 11:11

Marc Vd Helder

Ik ben van do t/m zo in Kaprun. Zal dagelijks voor een update zorgen. Volgende week (31-1) dan weer terug naar Zillertal. Ik hier vandaan volgen uiteraard update

Marc Vd Helder | 21-01-2014 - 11:33

Marc Vd Helder

Hier vandaag volgen uiteraard ook update!

Marc Vd Helder | 21-01-2014 - 11:34

Gast

Beste,

Wij vertrekken zondag richting Flachau (Oostenrijk) kan je mij zeggen of er ook daar
wat sneeuw gaat bijvallen of niet? Momenteel zeggen verschillende website's dat er daar
voldoende sneeuw ligt maar het is toch weeral even geleden dat er nog wat is bijgevallen.

Ik hoop echt dat we gaan kunnen genieten van een mooie verse laag sneeuw want ik ben
al ruime tijd aan het uitkijken naar deze vakantie :D!

Gast-6965 | 21-01-2014 - 11:40

Johann

@Gast-6965 Ik zou met geen zorgen maken ! Tip: Meld je meteen even aan, maak "vrienden" en blijf op de hoogte van alle nieuws, info en updates ;-) Gr

Johann | 21-01-2014 - 11:55

Johann

@Alle "updaters" Even een bedankje voor de vele foto's en info die jullie vanaf locatie sturen. Geweldig en ga vooral zo door zodat we een nog completer beeld krijgen. (foto's zie - www.sneeuwhoogte.nl/fotos - )

Johann | 21-01-2014 - 12:00

Jouke Bouma

Nog even reactie voor Ronald van een berichtje van mij van zondag:
Pistes zijn perfect en het sneeuwt er alweer dus totaal geen zorgen!

Jouke Bouma | 21-01-2014 - 12:13

Gast

Hoe staat het erbij met de verwachte sneeuw in Tsjechië. Komt er nog wat?

Gast-6969 | 21-01-2014 - 12:29

Johann

@Gast-6969 Ook Tsjechië krijgt te maken met kouder weer en sneeuw. Grote hoeveelheden worden er vooralsnog niet berekend. Tot en met het weekend berekent het ECMWF 5 tot 15cm, in de bergen 5 tot 20cm en lokaal op de hogere toppen tot 30cm aan verse sneeuw. Gr

Johann | 21-01-2014 - 12:38

Evelyne En Davy America-Lekens

wij vertrekken 31 januari richting winterberg. hopelijk zijn de weerkaarten ons gunstig en valt er toch eindelijk sneeuw zodat we hier van kunnen genieten!

Evelyne En Davy America-Lekens | 21-01-2014 - 13:10

Gast

1 februari richting westendorf: de sneeuw komt voor ons dus net optijd!

Gast-6972 | 21-01-2014 - 13:55

Gast

Goedemiddag!

Johann, bedankt weer voor het mooie, interessante weerbericht!
Iemand enig idee hoe de condities nu zijn in Les Sybelles (St Jean D'arves)?

Gast-6973 | 21-01-2014 - 13:56

Marcelle Fierinck

Gelukkig wat positiever berichten voor Oostenrijk! We waren al aan het overleggen of we wel moesten gaan.. Toch houd ik mn hart vast, niks zo veranderlijk als het weer ;)

Marcelle Fierinck | 21-01-2014 - 14:09

Gast

Nu aan het sneeuwen in Zell am Ziller.
15cm neu schnee

Gast-6975 | 21-01-2014 - 14:11

Harald van Beilen

Zojuist via Vorderglemm naar Saalbach. Laatste stuk dalafdaling is ondanks de sneeuwval van afgelopen nacht bijna niet meer te doen. Boven de 1400 ligt er prima sneeuw.

Harald van Beilen | 21-01-2014 - 14:14

Gast

@ Alwin: Er moet ook minimaal 20 cm in het dal vallen, willen de dalafdalingen er weer tip-top bij liggen... maar met de voorspelleingen van vrijdag komen we een heel eind in de richting!

Gast-6977 | 21-01-2014 - 14:49

Gast

of goede sneeuwkanonnen natuurlijk :)

Gast-6978 | 21-01-2014 - 14:50

Eveline Middelkoop

Aanstaande zondag voor een week naar het Kleinwalstertal. Een vakantie waar we enorm veel zin in hebben. De afgelopen weken de berichten met spanning gevolgd, nu gerustgesteld, laat maar komen die sneeuw!

Eveline Middelkoop | 21-01-2014 - 14:53

Gast

Ik Ga 1febr naar serfaus. Laat het maar sneeuwen als er maar ook een paar daagjes zon bij zit. ;-).
Gr. Bert v B

Gast-6980 | 21-01-2014 - 14:59

Cheese  Curve

Koenigsleiten, het heeft de hele dag door gesneeuwd en nu beginnen de vlokken ook al weer wat groter te worden. De lenteachtige misere van gistermiddag is totaal weggewerkt, ik denk dat we morgenochtend wel totaal 30 cm nieuwe sneeuw hebben. Sinds gisteravond. We zien ook dat alle voorspellingen vooraf nogal van elkaar afweken, de ene voorspelde 2 cm een ander 6 cm en gelukkig is het nu zelfs beduidend meer geworden en het gaat nog even door. Echt om blij van te worden!

Cheese Curve | 21-01-2014 - 15:10

Peppito @

Live update vanuit koningsleiten! Vannacht en vandaag ca 25cm vers erbij! Pistes in prima conditie! Voor degene die afreizen naar het zillertal, maak je vooral geen zorgen! Greetz

Peppito @ | 21-01-2014 - 15:20

Gast

Hallo Johann,

We volgen de weerberichten op sneeuwhoogte.nl al langere tijd! Het is altijd leuk en spannend om te lezen hoe Koning Winter ons (jammer genoeg) nu weer voor de gek houdt. Het lijkt ons leuk om ook meer over de Duitse middelgebergten te horen. Dan met name het Zwarte Woud, bijvoorbeeld de mooie skigebieden Feldberg & Menzenschwand. (laatste op dit moment nog steeds geplaagd door regen) Lijkt ons leuk!
Bij voorbaat dank!n

Groeten,
Een stel Nederlandse inwoners van Menzenschwand.

Gast-6983 | 21-01-2014 - 15:39

Gast

Leuk Eveline! Wij komen volgende week vrijdag, laat je nog wel een beetje sneeuw liggen?? :-)
Groet, Anne
Ps. Is Dirk uit het Kleinwalsertal al gesignaleerd? Ben benieuwd hoe de pistes vandaag zijn!

Gast-6984 | 21-01-2014 - 15:45

Dirk Pieraert

Op aanvraag ... in het Kleinwalsertal heeft het de hele dag (tot 14u) licht gesneeuwd, schat zo'n dikke 5cm. Hogerop zal dat zeker het dubbele zijn want gisteravond regende het zelfs licht in het dal maar op de pistes was dit zeker sneeuw. Morgen ga ik skiën in Ifen waar bijna alle pistes ook open zijn, morgen wordt stralend zonnetje voorspeld, vanaf donderdag komt er bijna dagelijks sneeuw aan. Gr Dirk vanuit Hirschegg

Dirk Pieraert | 21-01-2014 - 15:51

Dirk Pieraert

ik zal morgen enkele foto's maken (en posten) van boven op het Gottesackerplateau (ifen) Ben vanmiddag even gaan oefenen met ons dochtertje van 3j onder aan de liften in Ifen en de pistes zagen er daar toch ook goed uit. Gr Dirk uit Kleinwalsertal

Dirk Pieraert | 21-01-2014 - 15:54

Eveline Middelkoop

Van mij mogen er bakken sneeuw bijkomen, heerlijk. Als dit niet zo is, beloof ik je dat we wat laten liggen Anne! Waar zitten jullie? Wij gaan maar Mittelberg-Hofle.
Groet, Eveline

Eveline Middelkoop | 21-01-2014 - 16:05

Gast

Dal in Westendorf nog helemaal groen... mag ook nog wel wat gaan vallen!!

Gast-6988 | 21-01-2014 - 16:22

Gast

Iemand die iets kan zeggen over La Bresse ? (Frankrijk) is het haalbaar om daar zaterdag en zondag (een beetje) te boarden?

Gast-6989 | 21-01-2014 - 18:04

Gast

Les Menuires !

Fantastische omstandigheden ! Vannacht enkele cm vers gehad waardoor de pistes super zijn.
Morgen de zon en knallen
groet en nu aan de après ski
kris

Gast-6990 | 21-01-2014 - 18:10

Michel Boarder

Ik ben vandaag in lienz wezen snowboarden. Perfecte pistes(wel noorkant pistes) maar echt prima kwaliteit.
En morgen naar heiligenblut of flattach.
Groeten!

Michel Boarder | 21-01-2014 - 18:25

Ronald Smit

Thanks Jouke voor de reactie, ziet er goed uit! Wordt weer paar dagen knallen op de piste in Les Trois Valles. Hopelijk nog beetje vers, we gaan het zien.

Gr Ronald

Ronald Smit | 21-01-2014 - 19:00

Jo Tae

Schitterende dag vandaag in Val Thorens! Zonnetje, perfecte pistes en goeie verse sneeux van de afgelopen dagen!

Jo Tae | 21-01-2014 - 19:32

Tinus M

Nog steeds sneeuwt het in konigsleiten morgen geven ze een mooie dag aan dus dat wordt lekker knallen !

Tinus M | 21-01-2014 - 19:46

Jaap Heineke

Alle goede dingen komen langzaam wordt vaak gezegd. Ik denk dat dit voor Fiss ook geldt. Na de regen van gisteravond tot in de middag lichte sneeuw, ik denk ruim 5 cm! Ski condities waren redelijk al een stuk beter dan gisteren. Als de temperatuur nog wat verder zakt en morgen de zon gaat schijnen wordt het hier weer top!!

Jaap Heineke | 21-01-2014 - 19:56

Gast

Hallo Johan komt er nog een update?

Gast-6996 | 21-01-2014 - 20:58

Roy Kolthof

Ben ook wel benieuwd.

Roy Kolthof | 21-01-2014 - 21:05

Gast

Iemand nog nieuws over hoe het in het reuzengebergte tjsechie is jablonec????

Gast-6998 | 21-01-2014 - 22:40

Kevin B

Cm's Kirchberg zojuist naar beneden bijgesteld... :( Ben benieuwd naar weerbericht morgen!

Kevin B | 21-01-2014 - 23:11

Gast

Hallo aus Deutschland mal wieder.So wie ich das sehe wird es ja langsam Winter.Wollen wir mal hoffen das es so bleibt..Und endlich ist auch Schnee für die nördlichen Alpen in der Verlosung.Darüber freue ich mich sehr.Letzte Woche im Februar geh es nach Leogang .Viele Grüße und macht weiter so mit eurer tollen Seite.da kann man immer nur sagen:Daumen Hoch für eure Arbeit.

Andreas Benning

Gast-7000 | 22-01-2014 - 06:06

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord