Opnieuw hoofdprijs zuidelijke Alpen

Gisteren trok geheel volgens de planning een koufront van west naar oost over de Alpen. Terwijl in de westelijke Alpen al zo'n 10 tot 30cm aan verse sneeuw was gevallen kregen de oostelijke Alpen toch ook nog hun deel. Tot de avond lag er hier en daar in de westelijke en zuidelijk delen al zo'n 15 tot 25cm. Vannacht viel er in Oostenrijk nog wat (lichte) sneeuw en ongetwijfeld zullen er hier en daar nog wat centimetertjes bij zijn gesprokkeld.


Sfeervolle winterse stemming gisteravond in Avoriaz (Portes du Soleil in de
Haute-Savoie, Frankrijk.

Kijken we meteen even naar de actuele radar dan zien we nog wat lichte neerslagsignalen in het westen van Oostenrijk en met name in Salzburg. Veel heeft het echter niet meer te betekenen en vandaag zal net als reeds in de westelijke Alpen de invloed van een tussenhoog de boel "afdrogen" en voor betere condities gaan zorgen.

A propos radar en neerslag, let ook eens op de roze kleurtjes in de Ardennen en vooral ook het roze in in Tsjechië en Polen. Daar zelfs behoorlijk sterke neerslag (sneeuw)signalen. Helaas heb ik momenteel nog geen gegevens over de hoeveelheden neerslag -sneeuw die er daar zijn gevallen.Iemand eventueel ter plekke voor een update ?


Aktuele radarbeeld (bron WetterOnline)

Overigens opvallend gisteren de lage sneeuwvalgrens in oa het inner-alpine Wallis. Gistermiddag was ik in Cans Montana en onderweg vanuit het Oberwallis sneeuwde het vrolijk tot in het dal en zelfs ter hoogte van Sièrre (490m) lag nog een laagje (pap)sneeuw. De sneeuw hier en ook elders in de lagere delen van de Alpen zal helaas niet lang blijven liggen. De dag start nog koud en op veel plaatsen vriest het op dit moment licht tot matig. De weerstations in de wat hogere dalen in Zwitserland melden lokaal zelfs nog strenge en hier en daar zeer strenge vorst met temperaturen tot onder de -15 graden. In Oostenrijk is het minder koud waar de nog aanwezige dikkere bewolking de uitstraling tegengaat.


Het belooft vandaag een prima dag te worden, winters Courchevel


en eveneens een winters Berwang (Zugspitzarena)

Vanuit het westen nadert alweer een volgende storing (warmtefront) en de vorste begrenzing met neerslag heeft de lijn Amstedam-Luxemburg-Lyon bereikt. Voorlopig kunnen we echter eerst nog profiteren van het tussenhoog. Het is rustig weer en nog aanwezige (rest)bewolking zal grotendeels gaan oplossen waarna we overdag te maken zullen krijgen met vriendelijk en meest zonnig weer. In sommige dalen kan eventueel langer hardnekkige Hochnebel de zon frustreren. Ook in de westelijke delen van de oostelijke Alpen en ten zuiden van de Alpenhoofdkam belooft het zonnig te worden, hoe meer naar het oosten hoe meer kans op bewolking en hier is het nog maar de vraag of de zon ook door gaat breken. Met name kan men hier last houden  van hardnekkige Hochnebel en lage bewolking.

De temperaturen gaan van het westen uit weer wat in de lift , het nulgradenniveau pendelt vandaag tussen de 1500 en 1700m in de westelijke Alpen en tussen de 1200 en 1400 in de oostelijke Alpen. Op 2000 meter vriest het van west naar oost tussen de -1 en -6 graden en 0p 3000 meter tussen de -5 en 11 graden. In de namiddag en avond zien we dan de eerste (hogere) bewolking behorende bij het warmtefront vanuit het westen en zuiden binnenschuiven en in de nacht wordt deze alleen maar dichter. De donderdag start in de westelijke Alpen en aan de Alpenzuidkant met veel bewolking en in een gebied uitstrekkende vanaf de Franse Alpes Maritimes tot over de zuidelijke Zwitserse Walliser Alpen valt neerslag.


föhndiagramm, tot zondag aanhoudend föhnig aan de Alpennoordkant

Boven de 1500 a 1200 meter zal dit sneeuw zijn. tegelijkertijd komt aan de Alpennoordkant en deels in de inner-alpine gebieden de Südföhn opzetten. Hier is het droog en föhnig opgeklaard. Ook de oostelijke Alpen houden het meest droog, afgezien van de Hochnebel is het hier nog deels zonnig. De zuidkant krijgt in de loop van de dag eveneens te maken met toenemende (hogere) bewolking. In de nacht op vrijdag en vrijdag overdag gaat het dan in navolging van de westelijke zuidkant ook hier sneeuwen waarbij de sneeuwval zich verder zal intensiveren, vooral in zuid Tirol en Karinthië als ook in de Italiaanse Alpen (Dolomieten) kan het boven de 800 tot 1400 meter stevig door sneeuwen . De gebieden ten noorden van de Alpenhoofdkam houden het mede dank zij de doorstaande Südföhn droog.


GFS voor zondag, föhn en zacht aan de noordkant, kouder met sneeuw
aan de zuidkant

In de nacht van vrijdag op zaterdag is het front voorbij en van west naar oost wordt het op de meeste plaatsen weer droog. Een volgende storing nadert alweer rap vanuit het westen en in de loop van zaterdag gaat het bovenstaande "spelletje" zich herhalen. Opnieuw gaat het aan de Alpenzuid(west) kant regenen en boven de 800 a 1300 meter sneeuwen en nog steeds de doorstaande maar wel wat afgezwakte Südföhn aan de noordkant. Ook zondag verandert er maar bar weinig aan deze situatie (zie kaart hieboven).

De bovenbeschreven situatie met de Südweststau situatie gaat dus opnieuw het nodige aan sneeuw opleveren in de zuidwestelijke en zuidelijke Alpen. Kijken we even naar de toppers dan is dat toch weer niet mis wat daar in de bergen gaat vallen: "Pinzolo, 153cm, Madonna di Campiglio, 153cm, Isola 2000 143cm, Saint Etienne 180cm" ! Kijk verder maar eens naar de sneeuwkaarten en verwachtingen hier op de site. (en kaart hieronder). Net zoals de vorige dumps die grotendeels ook werden veroorzaakt door de Südweststau vallen (ik durf het al bijna niet meer te zeggen) ook nu de noordelijke Alpen weer buiten de boot. De geldt met name voor de  toch al zo geplaagde noordoostelijke hoek.

Gisteren en eergisteren hebben we de "Grosswetterlage" voor de komende dagen al uitvoerig besproken dus ik wil daar nu niet weer verder op ingaan. Algemeen kunnen we ook vanmorgen stellen dat er in grote lijnen niet veel verandert is. De depressies duiken dus begin volgende week dieper midden Europa en en Middellandse zee in en boven Scandinavië nog steeds dat hogedrukgebied met die koude arctische lucht. Nog steeds is niet duidelijk wat er precies gaat gebeuren en wie uiteindelijk de slag gaat winnen. Wel lijkt het zeker dat de temperaturen met of zonder die arctische lucht een dalende trend zullen gaan ondergaan en er vanaf  maandag een einde komt aan die vervelende zuidweststroming. Met een naar noordoost draaiende stroming zouden dan vanaf maandag -dinsdag de sneeuwkansen aan de Alpennoordkant ook weer gaan toenemen. Laten we echter, mede gezien ook de rare capriolen van de winter tot nu toe, vooral niet te ver op de feiten vooruitlopen. 


ECMWF dinsdag 21 januari, zuidwest adee, spannende ontwikkelingen in verdere
verloop.

Afhankelijk van de ontwikkelingen haken we er via de reacties op in en anders zijn we er gewoon morgenochtend weer. Hopelijk dan met gunstige kaarten en dan gaan we ook eens kijken of er ook nog kansen zijn op winterse perikelen in de "lage landen" en Duitsland (Sauerland).  Fijne dag en ciao vanuit een diep winters Rosswald.

Waarschuwing
Het lawinegevaar is in grote delen van de Alpen deels nog steeds "precair" code geel (2-matig) en code "oranje" (3 - wezenlijk) zijn van kracht.

 

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.

Johann Geers, weerman Sneeuwhoogte.nl

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Gast

Eindelijk begint de Alpen Noordkant ook de goede kant op te gaan. Ik vertrek zondag naar Mellau: is er iemand ter plekke die iets kan vertellen over de pistekwaliteit? Op de webcams ziet alles er goed uit..

@Johann: dank voor de uitgebreide en heldere updates elke dag! Aangezien er inmiddels wat extra sneeuw is gevallen in Mellau en de temperatuur gelukkig is gedaald is nu de vraag: kunnen we volgende week rekenen op wat mooi weer dagen denk je?

Gast-6520 | 15-01-2014 - 08:12

Gast

In Fieberbrunn hooguit 2cm sneeuw gevallen. Puur cosmetisch dus, helaas.
Hierdoor krijgt de kunstsneeuw wel een kleine boost, zodat deze zich weer beter bindt tijdens het prepareren. Er was namelijk veel zogenaamde dode sneeuw, die niet meer te prepareren viel.
Verder valt hier nog steeds prima te skiën. In de ochtend zijn de pistes wel heel erg hard.
Zo meteen weer de latten op.....
Gr Janou

Gast-6521 | 15-01-2014 - 08:16

Gast

Update La Plagne: dag begint (bijna) zonnig. Hard gevroren vannacht. Sneeuwkanonnen staan aan. Straks de latten op en foto uploaden voor sneeuwhoogte.nl!

Gr Niels

Gast-6522 | 15-01-2014 - 08:25

Niels  van Bockel

Was ik dus ;-)

Niels van Bockel | 15-01-2014 - 08:26

Gast

Hier in ischgl gisteren een cm of 10 in het dal en 15/20 op de berg. Gisteren erg slecht zicht op de piste dus redelijk op tijd de apres ski in. Nu is het grotendeels onbewolkt dus zo genieten van de heerlijke pistes! Vrijdag wordt er ook wat sneeuw verwacht hier. Gr Arjan

Gast-6524 | 15-01-2014 - 08:35

HansvK

Nog anderhalve week en we zitten in de Dolomieten. Genoeg sneeuw daar. Tegen die tijd liever veel zon.

HansvK | 15-01-2014 - 08:44

Gast

Vrijdag richting la plagne. Ziet er naar uit dat het een mooie week wordt met verse sneeuw. Sneeuwhoogte, nog steeds een top site!!

Gast-6528 | 15-01-2014 - 08:50

Jeroen Daems

Gisteren ook heel de dag bewolkt en sneeuw in Mayrhofen. Slecht zicht op de piste. Hopelijk vandaag terug meer zon :)

Jeroen Daems | 15-01-2014 - 08:57

Gast

Saalbach 2 centimeter....

Gast-6530 | 15-01-2014 - 09:06

Gast

Weekend van 15/02 gaan wij naar Chatel (Avoriaz), zo te zien voldoende sneeuw daar? Iemand die er al zit, en soms weet of er voldoende sneeuw ligt om in de diepsneeuw te gaan? :)

Gast-6531 | 15-01-2014 - 09:40

Gast

@Niels: ziet er technisch fraai uit Niels, die techniek. Is het daar lekker rustig op de pistes en zijn de dalafdalingen nog steeds goed? Welk deel van Paradiski vind jij het mooist? Les Arcs of La Plagne. Ik ga zaterdag. Veel plezier daar! Dank ook voor je updates! Ik zal volgende week ook af en toe wat posten, s'avonds vanaf mijn iPad voor degenen die na 25 januari gaan.

Gast-6532 | 15-01-2014 - 09:45

Sasja van Zijl

@Janou
Laten we hopen dat na het weekend de wind uit de noorhoek gaat waaien en er voor alle Fieberbrunn-gangers eindelijk sneeuw bijkomt. Veel plezier vandaag!

Sasja van Zijl | 15-01-2014 - 09:47

Gast

een voorspelling voor het weer in val thorens volgende week ?

Alvast Bedankt

Grts,Niels

Gast-6534 | 15-01-2014 - 09:50

Antoine Schimmel

Wij gaan over 7 weken naar Solden maar ik kijk nu al elke dag met plezier naar "het Weerbericht". Duidelijke uitleg en leuk geschreven, hulde Michael en Johann!!!

Antoine Schimmel | 15-01-2014 - 09:50

Gast

Afgelopen week in Avoriaz geweest. Eerste dag veel sneeuw en prima sneeuw om mooie tochten te maken. Later in de week, warm(8 graden veel dooi met als gevolg bruine plekken op de pistes) Dalafdaling in Morzine was niet of nauwelijks mogelijk.
Deze week is in Avoriaz weer alles anders. Er is weer een aardig pak sneeuw bijgevallen, dus er valt in die overige 650 km pistes prima te skieen. :)

Gast-6536 | 15-01-2014 - 09:51

Gast

Ik zag net op de webcam dat de dalen Achenkirch,waar ik de 24 naar toe gaat.de dalen ook wit zijn.Geweldige opsteker.Dat maakt het winterse plaatje compleet.Hopelijk dat de Benelux ook nog met winterweer te maken krijgen.Ik blijf hopen.Het is de tweede keer dat de Benelux weer eens buiten de prijzen gevallen is.Ik baal van dat nutteloze,zachte winterweer.
Groetjes van Nathalie

Gast-6537 | 15-01-2014 - 10:10

Gast

Goedemorgen niels super de fotos en updates van la plagne!wij hopen zaterdag te vertrekken naar belle plagne les arcs ook goed?fijne vakantie verder!grt

Gast-6538 | 15-01-2014 - 10:13

Ronald Oerlemans

@Johann, Serfaus-Fiss-Ladis ligt redelijk diep in Oostenrijk. bijna op de grens met Zwitserland en Italië. Hoort dit gebied tot de zuidelijke regionen of eigenlijk de hoofdkam van de Alpen?

Ronald Oerlemans | 15-01-2014 - 10:14

Johann

@Ronald Die hoek (Oberinntal) behoort tot het inner-alpin gedeelte van Tirol. Gr

Johann | 15-01-2014 - 10:35

Gast

...en in de föhn gebieden wordt het 'gewoon' wer 10 graden komend weekend...wanneer komt die winter nou een keer?

Gast-6541 | 15-01-2014 - 10:41

Hans Alderliesten

Beste johann
Eerstens een bravo voor deze site, waar het niet altyd mogelijk zal zijn om tot exacte berichtgeving te komen.
Vandaag bv. Ontving ik een update over tschiertschen en de hoeveelheid gevallen sneeuw, deze zou 10cm bedragen, de werkelijke, gemeten, hoeveelheid is precies 25cm in het dorp waar ook het talstation gelegen is.
Met vriendelijke groet.
Hans alderliesten

Hans Alderliesten | 15-01-2014 - 10:43

Gast

Iemand een updatetje vanuit solden?? Wij vertrekken de 25e

Gast-6543 | 15-01-2014 - 10:47

Johann

@Hans Helaas is sneeuwhoogte.nl v.w.b. de sneeuwhoogtes aangewezen op hetgeen wij doorkrijgen vanuit de skigebieden. Dat deze informatie niet altijd up-to-date is moge duidelijk zijn. Vandaar ook dat we alle updates van onze volgers graag tegemeot zien en met elkaar delen om zo uiteindelijk het geheel nog completer te maken. Gr

Johann | 15-01-2014 - 11:08

Gast

Les Arcs 1950.

Weet iemand hoe het in Les Arcs 1950 is en wat de vooruitzichten zijn?
Wij vertrekken vrijdagavond voor 10 dagen daar heen.

Gast-6545 | 15-01-2014 - 11:12

Daan Cobelens

Hoi Johann,

Geweldige site! Ik keek zojuist even in de Ardennen en zag dat er net over de grens in Duitsland een aardige laag sneeuw naar beneden aan het vallen is. Dat zag ik op de website: www.ski-klub-pruem.de/
Een half uur geleden was het plaatje op de webcam groen met wat witte vlokken en nu is het helemaal wit. Er zijn helaas niet zoveel webcams te vinden in de ardennen.

We gaan zelf zaterdag naar Val Thorens en qua sneeuw hoeven we ons dus geen zorgen te maken. Het zou alleen mooi zijn als er volgende week af en toe nog een zonnetje te bespeuren is in de westelijke alpen.
By the way, komende zatderdag de sneeuwkettingen maar bij de hand houden, of valt het zaterdag wel mee? Er wordt in Val Thorens overdag 1 cm sneeuw verwacht. Dan kan je toch gewoon met alleen winterbandjes omhoog rijden??

Groetjes
Daan

Daan Cobelens | 15-01-2014 - 11:35

Landhaus Sonnheim Lofer

@ Johann, noordoosten van het Salzburgerland vanacht regen met hoge sneeuwgrens, hele ochtend motregen met een gezellige 7 graden in het dal en -3 in het skigebied. Hoop inderdaad dat we langzaamaan kouder weer gaan krijgen en nordstau, het is echt heel hard nodig in deze hoek van de Alpen!

Landhaus Sonnheim Lofer | 15-01-2014 - 11:36

Johann

@Rob, Was er al bang voor (zei ook radar). Wordt echt tijd dat het in die hoek ook eens kouder gaat worden. Overigens hier in het dal ook allemaal maar kiele-kiele hoor. Je moet toch echt boven de 1200 a 1300 meter voor de goede sneeuw ! Gr.

Johann | 15-01-2014 - 11:39

Jo Tae

@Johann

Als ik de sneeuwvalkaart bekijk, zie ikdat les trois vallees net buiten hoofdprijzen valt met die inkeping in het groen. Wat is hiervoor de verklaring?

Jo Tae | 15-01-2014 - 11:41

Gast

@johann

suggeren de gfs neerslagkaarten een draaiing van de aangevoerde lucht naar west-noordwest voor de alpenregio en een 'dump' voor de noordwestelijk (en in mindere mate noordoostelijke) kant van de alpen voor het weekend van 25-26/01?

Gast-6550 | 15-01-2014 - 11:49

Gast

Hoi Johann,
Dank voor de dagelijke weersupdate, erg leuk en nuttig!
De afgelopen 4 weken werd vaak ruim een week vooruit sneeuw en kou voorspeld voor de noordelijke alpen, maar steeds kwam dat niet uit. Ik begrijp dat voorspellingen langer dan ca. 5 dagen vooruit zeer lastig zijn, en dus logischerwijs vaak ook niet kloppen. Waarom blijven we deze langetermijn voorspellingen dan toch maken? Leidt dat niet enkel tot onduidelijkheid, valse hoop?
Groet, Hermelien

Gast-6551 | 15-01-2014 - 12:04

Jo Tae

Dag Hermelien, voorspelling voor 3-5 dagen zijn een bijna wiskundige zekerheid. Het speculeren over wat kan komen is net wat dit allemaal zo boeiend maakt.

Jo Tae | 15-01-2014 - 12:09

Gast

Nog positieve berichten voor Tjsechie ,reuzengebergte jablonec ???

Gast-6553 | 15-01-2014 - 12:14

Guy Frederix

Arjan, bedankt voor de update. Dat klinkt toch al beter dat de 10cm op hun website. Vrijdag vertrekken we ook naar Ischgl. Zijn er al mogelijkheden buiten piste? Half december was het nog hopeloos.

Guy Frederix | 15-01-2014 - 12:15

Gast

hoi Johann,
Over een 7 tal weken vertrek ik naar oostenrijk ( Dienten ) en ik hoorde dat het er daar nog niet zo goed is ? komt daar in de vooruitzichten verandering in ? Ik zit namelijk al vol ongeduld te wachten om voor de 5 de keer richting Dienten te vertrekken ! hopelijk komt het daar met de sneeuw nog goed.
ps: Een dikke pluim voor het sneeuwhoogte team !!!
alvast bedankt.

Gast-6555 | 15-01-2014 - 12:25

Gast

Geachte

Ligt Valmeinier 1800 (Frankrijk) (skigebied Valmeinier- Valloire) (Galibier-Thabor) in die westelijk - Zuidwestelijke hoek van de Franse Alpen? Of Hoe noemen jullie dit gebied? Ik vertrek 31 januari.

Een dikke proficiat voor de weerupdates.

Met vriendelijke groeten
Jan

Gast-6556 | 15-01-2014 - 12:29

Gast

Wij gaan over 7 weken ook naar solden...gelukkig hebben wij iemand die ons perfect op de hoogte houdt...maar deze app is perfect. Grt. Bob en Bjorn

Gast-6557 | 15-01-2014 - 12:31

Gast

hallo,

weet iemand hoe de sneeuw sitiuatie in het gebied Saanen/Gstaad is?

thanks!

Gast-6558 | 15-01-2014 - 13:16

Gast

Hello, iemand nieuws uit Sillian ?
Grtjs Jens

Gast-6559 | 15-01-2014 - 13:24

Gast

Over 5 weekjes naar het salzburgerland. Ik heb al heel wat alpen winterjes mee gemaakt maar deze komt wat betreft mijn wintersport gebied toch wel in de top drie. Tot op 1200 meter eigenlijk geen sneeuw daar boven gaat het wel maar wat hakt die sudfhon er elke keer vreselijk in zeg. Duimen voor een nw of noordelijke stroming. complimenten nogmaals voor johan en michael het blijft elke keer leuk om jullie berichten te lezen. En we leren er nog wat van.

Gr

John

Gast-6560 | 15-01-2014 - 13:24

Landhaus Sonnheim Lofer

Gast 6555 Ik woon op een stehenworp afstand van Maria Alm - Dienten. Helaas zijn de condities op dit Moment niet optimaal te Noemen en ook aankomende week lijkt daar nog geen verandering in te komen. Eerst eind januari lijkt zich het weer ten gunste van de noord oostkant te veranderen met grotere kans op neerslag. Zag dat je pas over 7 weken komt, als er dan nog geen sneeuw van betekenis is gevallen dan is de winter gelopen zou ik zeggen. Ik heb echter goede hoop dat het allemaal nog goed gaat komen! grt Rob

Landhaus Sonnheim Lofer | 15-01-2014 - 13:40

Gast

Het ziet er weer top uit. Iedereen extreem blij met de sneeuwval van 5 tot 10 cm aan de noordkant. Het is een begin:)

Gast-6562 | 15-01-2014 - 13:51

Dirk Pieraert

Gisteren heeft het in Kleinwalsertal (Vorarlberg) 27cm gesneeuwd en de pistes liggen er super bij! Groetjes uit Hirschegg, Dirk

Dirk Pieraert | 15-01-2014 - 13:51

Matthijs M

Gast 6558: in Saanenmöser en Zweisimmen is de dalafdaling goed mogelijk. Dan zal de rest van het gebied daar niet voor onder doen.

Matthijs M | 15-01-2014 - 13:55

Gast

Dank Rob, wij vertrekken vrijdag richting Dienten. Wat geef jij een voorkeur qua skiën Bad Hofgastein of Saalbach?? Of moeten we het sneeuw ergens anders gaan zoeken?? Wellicht heb jij advies qua skigebied waar de condities wel goed/ optimaal zijn??? Alvast bedankt. Grt Michel

Gast-6565 | 15-01-2014 - 13:58

Landhaus Sonnheim Lofer

Gast 6565 / Hoi Michel, beeld is momenteel overal hetzelfde in het NO van het Salzburgerland, of je nu naar Saalbach, Zell am See, Bad Hofgastein, Fieberbrunn, Waidring of Lofer gaat. Hogere pistes zijn over het algemeen in een redelijk goede conditie dalafdalingen (en lager gelegen pistes) matig. Hoe je e.e.a. ervaart is overigens ook mede afhankelijk van het Niveau van skien. Wanneer je nog niet zo lang op de ski's Staat zul je de lager gelegen pistes niet altijd als fijn ervaren (ijzig / papsneeuw) Wanneer je al wat langer op de ski's Staat zul je met de huidige omstandigheden niet zoveel Problemen hebben. Off-piste moet je nu even niet aan denken, is niet meer echt mogelijk. Als je al Buiten de piste kan skien heb je te maken met een harde ijzige base,...... niet plezierig en niet onbelangrijk slecht voor je ski's. Mijn advies zou zijn de eerste dag gewoon een kaart te kopen voor Hoch König en te kijken hoe het je bevalt, vind je het daar nog okay dan gewoon daar lekker verder skien en genieten van je vakantie omdat je elders in het NO van het Salzburgerland niet echt veel betere condities zult aantreffen. Je zou eventueel nog aan de Gletscher bij Kaprun kunnen denken, is wellicht aan de drukke kant en niet echt spectaculair te noemen,....... Grüß Rob

Landhaus Sonnheim Lofer | 15-01-2014 - 15:03

Mike

@dirk dat is top om te lezen. Nog 1,5 maand en wij vertrekken ook richting Kleinwalsertal.

Mike | 15-01-2014 - 15:07

Gast

Ga naar Flachau -Zauchensee. Nog prima condities door voor het Salzburgerland

Gast-6568 | 15-01-2014 - 15:16

Gast

Zillertal

Ook hier heeft het redelijk gesneeuwd. Op de berg kaltenbach/fugen een cm of 20. Zelfs in het dal bij kaltenbach een paar cm. Ziet er gelijk weer winters uit. Vandaag wisselend weer. Op de hogere pistes vol zon en blauwe lucht, op de lagere pistes laaghangende mist/bewolking en war minder zich. Toch een goede skidag gehad.
RtB

Gast-6569 | 15-01-2014 - 16:19

Gast

Update van uit san cassiano alta badia dit kan kort zijn zon aan de hemel pistes als autobanen sneeuw meer dan genoeg met nog genoeg in vooruitzicht mensen kies toch voor dit skygebied
Ik ben hier nu weken en geniet ook al 2 weken

Jan kadij

Gast-6570 | 15-01-2014 - 16:42

Dieter W

Beste Jan of Gast-6556,

Ben ook wel benieuwd of Valmeinier tot de zuid-westelijke Alpen gerekend wordt. Ligt Valmeinier boven of onder de Alpenhoofdkam ? Welke toppen nemen jullie in de buurt om deze lijn te bepalen ?

Thanks

Dieter W | 15-01-2014 - 16:44

Stijn C

Vandaag dagje lermoos en alle pistes vanaf middenstation zalig met verse laag erop. Zelfs tussen pistes door kunnen skien in een 20-30cm poeder, absoluut topdagje met volle zon! Onderaan wel ijziger.

Stijn C | 15-01-2014 - 16:46

Niels  van Bockel

@ Gast 6532 en 6538, vandaag richting Les Arcs geweest. Leuke ervaring met de grote gondel. De pistes daar zijn ook in zeer goede staat. Zelfs in het dal! Persoonlijk vind ik La Plagne leuker omdat ik van snelheid houdt. Maar Les Arcs heel mooie pistes Door de bossen. Piste Mont Blanc vanaf la plagne richting de grote gondel is prachtig! Echt een aanrader! Foto geupload inmiddels. Nog 2 dagen knallen op de prachtige pistes hier.

Gr Niels

Niels van Bockel | 15-01-2014 - 17:03

Gast

Heerlijke skidag gehad in Les Sybelles! Halve dag zon, rest van de dag lichte bewolking. Na alle sneeuwval van gisternacht was alles nu wel geprepareerd, heerlijke pistes vandaag. Logischerwijs nog wel de grote hopen eind van de dag met gladde stukken. Vraag me af in welk gebied dat noet gebeurt. Kijken wat de laatste twee dagen ons nog gaan brengen...

Gast-6574 | 15-01-2014 - 17:26

Gast

Hallo allemaal, vandaag naar bibiwier geweest en net alle pistes waren helaas open maar het was mooi skiën door het verse nieuwe sneeuw al zaten er nog steeds gladde ijzige stukken tussen, in de middag nog een keer naar de wetterstein geweest en daar was gelukkig de hoogste piste ook eindelijk open en ook hier beter skiën door het nieuwe sneeuw, dus een dikke 7 voor vandaag, gr Peter uit ehrwald.

Gast-6575 | 15-01-2014 - 17:36

Gast

Voor morgen staat trouwens een windkracht 10 voorspeld voor op de top in Les Sybelles. Ik lees daar niks over terug in de weerberichten, maar is dat voor meer gebieden voorspeld? En gaan dan de liften dicht?

Gast-6576 | 15-01-2014 - 17:51

Johann

@Gast-6576 Op de hoogste toppen kunnen in de westelijke Alpen windstoten tot kracht 10 voorkomen. Over het algemeen in de bergen een harde en mogelijk lokaal ook stormachtige wind. Naar oosten toe duidelijk minder wind. In hoeverre liften hier problemen mee zullen krijgen zal sterk afhangen in hoeverre deze wind geexponeerd zijn. Gr

Johann | 15-01-2014 - 18:05

Gast

Vandaal vrijwel de gehele Trois Vallees gedaan. 9.00 uur vertrokken in Les Menuires, via de hogere rode pistes naar Meribel Motterat, de Pas du Lac naar Chourchevel 1850 en retour via Meribel Village,diverse banen richting Mont de la Chambre retour naar Les Menuires. Om 16.30 terug in Les Menuires. Alle pistes meer dan perfect. Gisteren waren na de vele sneeuwval en de niet geprepareerde pistes de groene pistes lastiger dan de rode geprepareerde vandaag. Het was vrijwel de hele dag zonnig. De volgende 2
dagen wordt hier weer de nodige sneeuw verwacht. Voor te weinig sneeuw hoef je je de komende week althans geen zorgen te maken. In 7 jaar Trois Vallees heb ik in feite nog nooit echte problemen ondervonden.

Gast-6578 | 15-01-2014 - 18:05

Gast

Off piste in Ischgl was top vandaag. Overal maar met name de nieuwe Val Gronda was geweldig. Pistes in Ischgl heb ik trouwens nog nooit slecht meegemaakt in de afgelopen 10 jaar. Kom er variërend van eind dec tot eind april.
Gr.
Pieter

Gast-6579 | 15-01-2014 - 18:51

Matthijs M

@pieter: dat is een bijzonder goed bericht. Over 1,5 week gaan wij daarheen; krijg de indruk dat ik me geen zorgen hoef te maken. Dank je wel!

Matthijs M | 15-01-2014 - 19:18

Gast

Update serfaus : goed weer gehad vandaag. De sneeuwval van gisteren was van harte welkom , pistes liggen er goed bij, helaas op sommige plekken komt het bruin van het gras erdoorheen. Ondanks de harde onderlaag(ijs) en daarboven op een dun laagje sneeuw is het goed te doen.de dalafdalingen blijven in goede conditie.de sneeuwkanonnen draaien overdag op volle toeren om toch nog een beetje extra te geven. Nieuwe update morgen

Gast-6582 | 15-01-2014 - 19:55

EvtK

@Johann

Waar halen jullie de informatie m.b.t. de sneeuwhoogtes vandaan? Jullie geven voor Brandnertal (55cm/5cm): www.sneeuwhoogte.nl/wintersport/oostenrijk/vorarlberg/brandnertal/bürserberg

geheel andere waarden dan de officiële bron (85cm/20cm):

www.brandnertal.at/service/wetter/winterbericht/

overigens op bergfex wel weer dezelfde waarden:
nl.bergfex.com/brandnertal/schneebericht/

Dank voor de mooie updates hier!

Grtz.

EvtK | 15-01-2014 - 20:00

Sneeuwhoogte.nl

Hallo EvtK, misschien even F5 indrukken op je computer. Vanmorgen om 09.07 is deze sneeuwhoogte bijgewerkt naar 85/20cm.

Sneeuwhoogte.nl | 15-01-2014 - 20:25

Johann

@Evtk Alle vragen betreffende sneeuwhoogtes gaarne naar "help@sneeuwhoogte.nl" Thx en Gr.

Johann | 15-01-2014 - 20:25

Gast

Wat betreft offpiste in ischgl.. Is mogelijk alleen zal je een grote kans hebben wat rotsen/stenen te raken met je ski's. Vandaag ook die nieuwe lift genomen. Veel buggels, of hoe je dat ookschrijft. Niet voor beginners iig ;) pistes zijn verder prima, maar ook vandaag erg veel buggels door nieuwe sneeuwval. Verder was het een erg lekker dagje vol zonneschijn. Hopen op nog zo'n dag morgen. Gr Arjan

Gast-6586 | 15-01-2014 - 20:34

Gast

Is er ook al iemand in ski gebied wildschonau aanwezig? Hoe is het daar?

Gast-6587 | 15-01-2014 - 21:01

Gast

Iemand een update vanuit skiwelt wilden kaiser?

Gast-6588 | 15-01-2014 - 21:11

Gast

Beste Rob.... dank voor je informatie..... we zullen idd de eerste dag in Hochkonig proberen. Weet je ook hoe de familie abfahrt erbij ligt??? Deze vraag krijg ik gesteld namelijk. Alvast bedankt. Grt Michel

Gast-6589 | 15-01-2014 - 21:26

Dirk Pieraert

vandaag strakblauwe lucht gehad in het Kleinwalsertal na de mooie sneeuwval van gisteren. De pistes lagen er uitstekend bij. Gr dirk

Dirk Pieraert | 15-01-2014 - 21:32

Gast

Geen update meer vanavond?

Gast-6591 | 15-01-2014 - 22:14

Gast

Nee

Gast-6592 | 15-01-2014 - 22:21

Gast

@Johann: kan je op basis van de avondruns zien wat het weer in Ischgl gaat doen volgende week (22-26 jan). Ik zie geen dump. Mogelijk wat zonuurtjes?

Gast-6593 | 15-01-2014 - 23:15

Gast

Update Saalbach: vanmorgen 2 cm in dal en 5 cm op de berg. Aan de kant van leogang hele dag lichte sneeuwval. Sneeuw in dal intussen weg, wel de hele dag kanonnen aan het werk. Kwaliteit matig, hopelijk morgen beter.

Gast-6594 | 15-01-2014 - 23:25

Landhaus Sonnheim Lofer

@ Michel, hoe de Familie abfahrt er momenteel bij ligt weet ik niet.. Momenteel is het in de nachten weer wat kouder en draaien op veel plaatsen de sneeuwkanonnen op volle toeren. Ik ga er van uit dat de condities voor aankomende week in ieder geval weer zullen toenemen in vergelijk met deze week mits de föhn niet te heftig is aankomende dagen. Wens je veel plezier in Dienten aankomende week.

Landhaus Sonnheim Lofer | 16-01-2014 - 14:31

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord