Sneeuw voor zuidelijke Alpen

De temperatuur tegenstellingen in Europa zijn de laatste dagen aanzienlijk groter geworden. Terwijl de winter in Scandinavië uiteindelijk met bulderend geweld is binnengevallen, moesten wij helaas toekijken hoe deze Noord Europese winter net aan onze Hollandse neuzen voorbij ging! We konden de kou bijna ruiken, maar een ongunstige luchtdrukverdeling boven W Europa gooide uiteindelijk roet in het eten waardoor de vrieslucht ons land uiteindelijk net niet bereiken kon! In de Alpen is het weerbeeld gelukkiger wel weer een stuk winterser geworden, waarbij een van west naar oost trekkend koufront vooral tegen de zuidwestelijke berghellingen de nodige sneeuw gaat achterlaten. Tegen het eind van de week volgt waarschijnlijk meer sneeuwgeweld, maar daarover straks meer.


Zwitsers bergmeer via @SwitserlandTourism

Koufrontpassage
Vandaag liggen de Alpen grotendeels verborgen onder een dik pakket met frontale bewolking die vooral tegen de geografisch zuidwestelijk gelegen berghellingen lokaal flink kan gaan stuwen. De sneeuwvalgrens gaat vanuit het westen met het instromen van tijdelijk beduidend koudere lucht zakken naar hoogtes van rond de 1000 à 800 meter. Hierdoor kunnen de wat lager gelegen pistes gelukkig ook weer eens wat sneeuw gaan meepakken, waardoor de omstandigheden hier weer wat kunnen gaan verbeteren. De sneeuwval lijkt zich vandaag vooral te gaan concentreren op de Walliser en Glarner Alpen waarbij het oosten van het Zwitserse Tessin waarschijnlijk de meeste sneeuw te verwerken krijgt. Er zijn gemiddelde hoeveelheden mogelijk van tussen de 15 en 30 cm met op de gunstig gelegen stauhellingen uitschieters richting de 40cm en lokaal misschien zelfs nog iets meer.


Actueel radarbeeld van 08.15 uur toont mooie sneeuwecho's! Bron Wetteronline

Het bovenstaande kaartje laat de actuele stand van zaken mooi zien in het Alpengebied. De gehele Alpenboog ligt onder een laag dikke frontale bewolking verborgen, waarbij het zwaartepunt van de sneeuwval zich op dit moment concentreert op het Zwitserse Tessin, Graubünden en het noorden van het Italiaanse Lombardije. In Oostenrijk doen de zuidelijke hellingen in Karinthië ook lekker mee, waarbij het vooral ten westen van Klagenfurt momenteel flink tekeer gaat! In de Franse Alpen wordt de sneeuwintensiteit vanuit het westen langzaam minder en gaat de bewolking in de loop van de dag steeds meer breken, waardoor hier de zon vandaag lokaal nog even te bewonderen zal zijn. Beloofd echt een topdag te worden hier straks, met betere zichtwaarden straks en een heerlijke verse laag poeder aan je voeten!


Het sneeuwt lekker door in het Italiaanse Madesimo (1500m)

Nieuwe sneeuwkansen
De weerkaarten blijven er voor het eind van de week vrij hoopvol uitzien. In eerste instantie zal het weerbeeld zich vanaf woensdag tijdelijk weer gaan stabiliseren, en zal er vanaf donderdag langzaam weer iets zachtere lucht het Alpenruim gaan instromen. Tegen die tijd zien we op de mid Atlantische Oceaan een hogedrukgebied liggen, dat met zijn lengte-as wat meer kantelt naar noordwest-zuidoostelijke richtingen. Hierdoor kan aan de oostflank van dit systeem een portie koude polair gestoorde lucht richting het zuidwesten van Europa gaan uitstromen. Aan de voorzijde van dit koufront lijkt zich een apart lagedrukgebied te gaan vormen wat de situatie voor de "verandering" weer eens bijzonder complex maakt. Zoals het er nu naar uitziet verwacht ik vanaf donderdagochtend vanuit het zuidwesten wederom opkomende sneeuwval die zich net zoals de voorafgaande keren zal gaan concentreren op de westelijk en zuidelijk georiënteerde stauhellingen. Er zijn wederom flinke sneeuwhoeveelheden mogelijk bij een waarschijnlijk wat hoger uitpakkende sneeuwvalgrens.


Complexe situatie op vrijdag volgens het ECMWF ensemble

Doordat het aparte lagedrukgebied in eerste instantie weinig van positie verandert, kan de wat koudere westwaarts gelegen lucht waarschijnlijk pas in de loop van zondag vanuit het westen het Alpengebied gaan instromen. Volgens de neerslagclusters zijn er vanaf donderdag tot en met het weekend sneeuwhoeveelheden mogelijk van tussen de 30 en 60cm met lokale uitschieters die nog wat hoger kunnen gaan uitkomen. De Alpennoordkant is voor de zoveelste keer duidelijk weer minder bedeeld helaas, en is het nog even de vraag in hoeverre de stau zijn invloed over de Alpenhoofdkam zal kunnen gaan uitoefenen. Na het weekend lijken de sneeuwkansen voor de veel geplaagde Noordzijde wel wat realistischer te gaan worden, maar dat is nog wat ver weg in de verwachtingstermijn en laat ik dus nog even open.

Waarschuwing
Het lawinegevaar is in grote delen van de Alpen deels nog steeds "precair" code geel (2-matig) en code "oranje" (3 - wezenlijk) zijn van kracht.

Morgen meldt Johann zich graag weer bij U. Met vriendelijke groet,

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Gast

Hier een update vanuit ischgl. Momenteel lichte sneeuwval in het dal. Ik denk nu zo'n 1 cm. Er wordt wel heel de dag sneeuw verwacht. Later meer. Gr Arjan

Gast-6392 | 14-01-2014 - 09:12

Gast

Iemand een update van Le Corbier?

Gast-6393 | 14-01-2014 - 09:14

Niels  van Bockel

La Plagne heel de nacht stevig door gesneeuwd! Denk tegen de 15 a 20 cm erbij. Het gaat nu nog even door. We gaan het laagje poeder trotseren!

Gr Niels

Niels van Bockel | 14-01-2014 - 09:21

Gast

Hier een update uit Taninges. Na gisteren en vannacht weer overvloedig van de regen hebben genoten is het vanochtend gaan sneeuwen. Nu maar hopen dat het doorzet.

Frans Rutgers

Gast-6395 | 14-01-2014 - 09:21

Gast

Vrijdag vertrekken naar grimentz.Juist op de webcam gekeken en ziet er prachtig uit,deze nacht pak sneeuw bijgevallen!En de vooruitzichten zien er ook schitterend uit!!!! I LOVE IT!!!

Gast-6396 | 14-01-2014 - 09:26

Angelique Kamerling

Het sneeuwt lichtjes in Selva - Val Gardena. Pistes lagen er gister nog mooi bij. Hopelijk nog wat sneeuw erbij en morgen weer zon..?

Angelique Kamerling | 14-01-2014 - 09:28

Gast

Sneeuw in Laax, Graubunden... Was hard nodig!

Gast-6398 | 14-01-2014 - 09:38

Gast

Laat het maar weten, Arjan, wij vertrekken vanavond naar Ischgl. Plezant, zo'n lokale weerman ter plaatse. We duimen voor een extra "pelleke" van 10-15cm, dat zou mooi zijn. Groeten, Jan.

Gast-6399 | 14-01-2014 - 09:39

Gast

Noord oost alpen 0 cm.
Stefan Kaptein.

Gast-6402 | 14-01-2014 - 09:49

Gast

Benieuwd of iemand een update heeft van Chatel, met name van de lager (

Gast-6403 | 14-01-2014 - 09:57

Gast

Nog vooruitzichten voor Saalbach?? Gunt moeder natuur ons nog wat verse sneeuw..... wellicht Michael/Johan nog nieuws?? Hoor graag van jullie..... grt Michel

Gast-6404 | 14-01-2014 - 09:58

Matthijs M

@Jan en @Arjan: ook ik lees graag updates; wij komen zaterdag de 25e aan in Kappl / Ischgl

Matthijs M | 14-01-2014 - 09:59

Gast

Mij zie je hier voorlopig niet meer.....ik wordt gestoord van die west en zuidalpen!

Denk dat ik m'n wandelschoenen maar ik ga pakken voor onze week kirchberg!

Gast-6408 | 14-01-2014 - 10:05

Edwin  van Eck

Hier in val Thorens ook + 20cm gevallen
Nu probeert de zon weer door te breken

Edwin van Eck | 14-01-2014 - 10:08

Gast

@gast6393 in le corbier (les sybelles) zeker zo'n 15-20 cm gevallen, het is weer een witte wereld! Het wordt nu steeds lichter dus het zicht zal gelukkig verbeteren en misschien laat de zon zich ook nog zien.

Gast-6410 | 14-01-2014 - 10:08

Patrick Wallaert

Inderdaad gast 6408 . Als je je vakantie hebt voorzien in de Oostenrijkse Noordalpen dan wordt je gek van die steeds opnieuw weerkerende West en Zuidalpen sneeuw. Als je de webcams bekijkt van de Zuidwestalpen en Italie tov hetgeen je ziet in Oostenrijk dan is dat om te huilen ( nu ja huilen zal ik niet doen )
Je kan toch zomaar niet gaan omboeken ( Kan wel maar is niet eerlijk tov van de mensen waar je nu geboekt hebt )
Ik wordt er ook hoorndol van . Op 2 Februari naar het Zillertal en elke dag kijk ik misschien wel 10 keer naar deze en andere wintersportwebsites om te zien of er iets is veranderd .
Telkens opnieuw hetzelfde. Even wordt er melding gemaakt van een mogelijkheid op langere termijn, en telkens opnieuw wordt het niets . Natuurlijk ligt dat niet aan deze fantastische weersvoorspellers hier maar is niet leuk .
Ik vrees dat de mogelijk sneeuw voor de Noordalpen die voorzichtig werd voorspeld voor volgende week ook weer niets gaat worden . Op de Duitse wetter online waar ook eerst wat kouder weer werd voorspeld voor de volgende twee weken wordt nu gemeld dat het volgende week opnieuw zachter zal worden met regen .
een weerman op een andere site durfde zelfs te melden dat binnen twee weken de sneeuw ook ligt tot in de laagste dalen in Oostenrijk. Hoop ik natuurlijk maar vrees van niet.
Ik hoop dat er toch nog iets uit de bus komt tegen eind januari. Wie weet het weer is echt onvoorspelbaar. Ook niet door die fameuze peperdure weercomputers die men nu heeft . Wegdoen die rommel zou ik zeggen .

Patrick Wallaert | 14-01-2014 - 10:18

Gast

Les Arcs 1950

Wij vertrekken a.s. vrijdagavond voor 10 dagen naar Les Arcs 1950.
Kan iemand mij misschien verstellen hoe het weer daar is en hoe
de pistes erbij liggen?

Gast-6412 | 14-01-2014 - 10:25

Gast

Fantastische site! Met plezier lees ik iedere dag de voorspelling, wij vertrekken ook naar de noordkant van de Alpen, Saalbach 26 januari, we zullen zien, duimen draaien!

Gast-6413 | 14-01-2014 - 10:39

Jannik Soors

Marpat, uit de reacties vanuit het Zillertal lijkt het daar nog goed mee te vallen. Minder sneeuw dan andere jaren, maar zou nog goed te doen zijn. Ik vertrek 21/1 naar Zillertal in Lanersbach. Ben benieuwd! Hoop vooral voor de mensen aan de noordkant dat het daar nog wat goed komt.... Grtz

Jannik Soors | 14-01-2014 - 10:42

Gast

@Mathijs, ik zal proberen om updates te posten, maar kan niks beloven... Post jij ook maar updates want een paar dagen later vertrek ik opnieuw naar Ischgl. Op dit moment toch redelijk intense sneeuwval te zien op de webcams. Groeten, Jan.

Gast-6415 | 14-01-2014 - 10:44

Roel

@ michael. gister had johann het in zijn update nog over misschien wat koelere lucht voor Duitsland en de benelux. Is hier nog wat van over? De wind moet toch een keer uit noordoosten komen.

Alvast bedankt voor je reactie.
Gr roel

P.s als het nu maar een beetje kouder word kunnen ze sneeuw gaan maken in winterberg

Roel | 14-01-2014 - 10:49

Gast

Momenteel in waidring en fieberbrunn. Erbwordt door de locals vannacht wat sneeuw verwacht. Zal echter niet veel zijn. Temperaturen zijn momenteel nog onder 0. Pistes hogerop liggen er echt niet slecht bij. De kunstsneeuw doet wonderen. Omstandigheden zijn verre van ideaal maar er valt prima te skiën. Alle pistes open zelfs de dalafdalingen.... gr Janou

Gast-6417 | 14-01-2014 - 10:51

Gast

Momenteel in waidring en fieberbrunn. Erbwordt door de locals vannacht wat sneeuw verwacht. Zal echter niet veel zijn. Temperaturen zijn momenteel nog onder 0. Pistes hogerop liggen er echt niet slecht bij. De kunstsneeuw doet wonderen. Omstandigheden zijn verre van ideaal maar er valt prima te skiën. Alle pistes open zelfs de dalafdalingen.... gr Janou

Gast-6418 | 14-01-2014 - 10:51

Cheese  Curve

alles is relatief ik herinner me en paar jaar geleden, toen was het sneeuwarmoede in zuid-alpen en ging het juist goed in het noorden. Zou het weer een geheugen hebben? :)

Cheese Curve | 14-01-2014 - 11:04

Niels Oudenes

@Michael : Zou je een voorzichtige voorspelling voor het Brixental kunnen doen? Over 2,5 week ga ik richting Brixen Im Thale, maar het ziet er nu nog zorgwekkend uit. Alvast bedankt!!

Niels Oudenes | 14-01-2014 - 11:08

Gast

Beste luitjes.

Hoe zijn de sneeuw condities in koningsleiten.

Gast-6421 | 14-01-2014 - 11:13

Gast

Prima sneeuw in königsleiten, 2 superzon dagen achter de rug. Niet buiten piste. Op de piste griffig.

Gast-6423 | 14-01-2014 - 11:23

Gast

Iemand een update van Gerlos??

Groet, Richard

Gast-6424 | 14-01-2014 - 11:25

Gast

hallo Johan & Michael

Ben vanaf zondag een week in Stubaital ,wat zijn volgens jullie de vooruitzichten
alvast bedankt
groeten
Louis

Gast-6425 | 14-01-2014 - 11:35

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Hoi Roel. Het blijft er voor de Benelux vrij hopeloos uitzien. Stroomopwaarts is er voldoende kou aanwezig, maar deze kan vanwege een ongunstige luchtdrukverdeling ons helaas niet bereiken. De wind lijkt in de loop van de periode via een zuidoostelijke richting weer terug te gaan naar de milde zuidwesthoek. Opdringerige oceaandepressies lijken op de lange termijn het heft weer in handen te gaan nemen. Geen serieuze winter dus voorlopig voor ons eigen land. Met vr gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-01-2014 - 11:47

Gast

Zijn er nog Kleinwalsertal-gangers? Op de webcams ziet het er best wel redelijk wit uit, het staat er nu ook wel te sneeuwen maar goed, ik moet nog 2,5 week wachten...dan kan er een hoop gebeuren, zowel positief als negatief.

De pistes hebben er op de webcams overigens altijd wel goed uitgezien maar ja, vind het ook wel leuk om een mooi wit besneeuwd dorpje in te skiën!

Gast-6427 | 14-01-2014 - 11:49

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Beste Niels. Een enigszins betrouwbare voorspelling voor over ruim 2 weken is helaas onmogelijk te geven. Komend weekend is de situatie al behoorlijk complex, met lokaal grote verschillen. Kleine timings en koersverschillen kunnen grote gevolgen hebben. Na het weekend misschien betere kansen voor de noordzijde, maar is allemaal nog erg onzeker. Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-01-2014 - 11:53

Gast

Ik zit deze week in saalbach hinterglemm en de condities zijn wel beter dan verwacht maar zeker niet top! Zeker s middags teveel ijs moet echt wat gaan vallen!
Ze verwachten vanavond/vannacht wat sneeuw maar niets bijzonder helaas.
Het is wel echt nodig want met de dag wordt t slechter helaas!
Maar komt vast ooit goed...
Groet Anouk

Gast-6429 | 14-01-2014 - 12:13

Gast

Update Ischgl : sinds vroeg deze ochtend licht aan het sneeuwen. Intussen 5cm dal / berg 10cm. Goede pistes, ben wel zwaar gevallen -> ribben gekneusd denk ik. Ouch. Steven.

Gast-6430 | 14-01-2014 - 12:23

Koen van Rijn

@ gast 6393

Hier in Le Corbier zijn de sneeuwcondities uitstekend! Gistermiddag en avond, alsmede vannacht echt een behoorlijk pak sneeuw gevallen! De pistes liggen er fraai bij, de sneeuw was echt even nodig.

Groet uit Le Corbier,

Koen

Koen van Rijn | 14-01-2014 - 12:24

Sasja van Zijl

@ Janou
Wij gaan al een paar jaar met de krokus naar Fieberbrunn. Dit jaar ook weer met de krokus. Eigenlijk altijd voldoende sneew gehad. Goed om te horen dat het meevalt met de matige condities. Hou me op de hoogte.

Sasja van Zijl | 14-01-2014 - 12:28

Gast

Weet iemand iets over Skiwelt Wilden Kaiser , dorpjes Ellmau en Scheffau? Ga zaterdag hierna toe.

groet Johan

Gast-6434 | 14-01-2014 - 12:46

Gast

@Niels ben benieuwd naar je update ten aanzien van lagere gedeelten Paradiski. Is de sneeuw tot in Montchavin (1250 m gevallen?) Inderdaad dus zo'n 20 cm? Groeten Wim Danhof

Gast-6435 | 14-01-2014 - 12:48

Gast

Wij gaan a.s. zaterdag naar Flachau, het wordt echt duimen draaien dat er nog wat bij gaat vallen.
Is er iemand die mij kan vertellen hoe de condities van de pistes daar nu zijn?

Gast-6436 | 14-01-2014 - 12:52

Niels  van Bockel

@ Gast 6412 morgen gaan we een trip maken naar Les Arcs. Ik zal je een Update geven!

Gr Niels

Niels van Bockel | 14-01-2014 - 13:03

Gast

Hallo,
Technische vraag: ik krijg sinds gisteren geen weerbericht meer via de ipad app.
Ben ik de enige of heeft er nog iemand last van?
Er was vlak ervoor een update geweest.
(Dus deze reactie is geplaatst via de website)
Als ik de app er afsmijt ben is ws al mijn favorieten kwijt?
Alvast bedankt voor uw hulp. Kris

Gast-6439 | 14-01-2014 - 13:27

Sneeuwhoogte.nl

@kris, er zijn geen problemen bekend maar mail anders even naar help@sneeuwhoogte.nl

Sneeuwhoogte.nl | 14-01-2014 - 13:43

Sjoerd Hof

Vanmorgen wezen skiën in köningleiten. Zeer slechte pistes veel groene stukken en ijzig! Zell en gerlos waren een stuk beter te doen! Momenteel sneeuwd het op de berg en in het dal

Sjoerd Hof | 14-01-2014 - 13:55

Stéphan Mommers

Hopelijk blijft de sneeuw die momenteel en de komende uren valt ook de komende dagen met koudere temperaturen lekker liggen. Zondag richting Kleinwalsertal (Mittelberg) Hopelijk de komende week ook de mogelijkheid dan om tot in het dorp te kunnen skiën. Is toevallig iemand op dit moment in het Kleinwalsertal? updates zijn van harte welkom!!

Stéphan Mommers | 14-01-2014 - 14:06

Gast

Bedankt ;) Kris

Gast-6443 | 14-01-2014 - 14:22

Cheese  Curve

Hey Sjoerd wij zijn zaterdag ook in Koenigsleiten. Wat bedoelje met dat het sneeuwt in het dal? Welk dal bedoel je, dar waar Zell en Mayerhofen liggen of waar Gerlos ligt?

Cheese Curve | 14-01-2014 - 14:33

Gast

Het lijkt te sneeuwen in Kirchberg, eindelijk!! Nog 2,5 week en we mogen weer.
Ga zo door met de nieuwsberichten, elke dag weer fijn om te lezen!

Gr, Kevin

Gast-6445 | 14-01-2014 - 15:02

Gast

Tussen update vanuit serfaus:het sneeuwt al de hele dag , vanmorgen was het lichte sneeuw, nu sneeuwt het flink door, vele skiërs en boarders , stoppen ermee voor vandaag je ziet bijna niks meer, voor iedereen die naar serfaus fiss ladis gaat geen zorgen , je kunt lekker wintersporten!!!!!!

Gast-6446 | 14-01-2014 - 15:12

Gast

Wie o Wie een reactie vanuit Brixental/Kirchberg??

Gast-6447 | 14-01-2014 - 15:24

Dirk Pieraert

In Kleinwalsertal (woon in Hirschegg) sneeuwt het al de hele dag, er is al een mooi tapijtje gevallen, schat zo'n 15 cm en het gaat sneeuwen tot vanavond laat. Daarstraks gaan skien en de pistes liggen er heerlijk bij, de verse sneeuw doet wonderen :-)

Dirk Pieraert | 14-01-2014 - 15:38

Gast

Het sneeuwt de hele dag al stevig door in Mayrhofen. De pistes zijn zwaar door al die verse sneeuw en het zicht minimaal. Morgen wordt het beter weer volgens de voorspellingen... gr. T

Gast-6449 | 14-01-2014 - 15:39

Gast

Dank je wel Dirk, dat zijn de goede berichten! Laat wel genoeg liggen, over 2,5 week ben ik erbij! ;-)

Gast-6450 | 14-01-2014 - 15:46

Patrick Wallaert

Hoe relatief het toch allemaal is soms de reacties .
Zie daarnet een reactie van Sjoerd over de situatie in koningsleiten .
Volgens hem slechte pistes met veel groen. Zell en Gerlos blijkbaar beter .
Heb deze gisteren of eergisteren nog een reactie gezien dat het net in de omgeving van Koningsleiten ( Gerlosplatte = toch Koningsleiten denk ik toch ) beter is .
Is allemaal persoonlijk . Wat voor de ene goed is , is voor de andere misschien juist slecht .
Feit is dat er toch snel een flink pak sneeuw mag komen EN kouder worden dat de sneeuwkanonnen kunnen bijspuiten waar nodig .

Patrick Wallaert | 14-01-2014 - 15:51

Gast

@gast 6436 wij zitten zelf in ellmau moet zeggen dat het boven erg goed te skiën is erg bizar eigenlijk zeker omdat er een tijd geen sneeuw is bijgevallen en de temp regelmatig boven 0 zijn...we hebben ook de afdaling vanuit Scheffau gedaan en was goed te doen!in de dalen is het wel wat minder met hier en daar wat ijzig.succes!!

Gast-6452 | 14-01-2014 - 16:07

Gast

iemand meer informatie over praz de lys regio haute savoie???
alvast dank by voorbaat

Gast-6453 | 14-01-2014 - 16:12

Gast

@Niels: ik ben ook zeer benieuwd naar je ervaringen morgen in Les Arcs! Er lijkt in ieder geval aardig wat sneeuw te zijn gevallen afgelopen nacht, en komende dagen waarschijnlijk nog meer... Wij vertrekken zaterdag richting Vallandry.

Gast-6454 | 14-01-2014 - 16:16

Gast

Nu ook sneeuw in Brixen/Westendorf.

Gast-6455 | 14-01-2014 - 16:20

Gast

Update le corbier les sybelles: er is echt een hoop gevallen vannacht. Veel pistes waar de pistenbullys niet meer zijn gekomen, het was dus poeder op de pistes vandaag! Wat dus ook betekent rond 11.00 uur al enorme buckelvorming in zowat het hele gebied. Moet morgen top zijn als alles is geprepareerd!

Gast-6456 | 14-01-2014 - 16:31

Sjoerd Hof

@cheese het sneeuwt momenteel heel erg hard in het dal van gerlos :)

Sjoerd Hof | 14-01-2014 - 16:51

Gast

Ik weet niet waar Sjoerd geskied heeft, maar Pistes in Konigsleiten en de Gerlosplatte zijn gewoon goed! Het sneeuwt hier (Almdorf Konigsleiten) lekker door!

Gast-6458 | 14-01-2014 - 16:54

Gast

In Westendorf sneeuwt het vanaf 16.00 uur

Gast-6459 | 14-01-2014 - 16:55

Niels  van Bockel

Update La Plagne: enorm grote hoeveelheden poeder op de pistes vandaag waardoor wel veel buckel vorming. Vannacht ff lekker prepareren en morgen alles prachtig en wel! Ook de lager gelegen delen waren prima te doen (Montalbert en Champagny). Momenteel droog en bewolkt. Morgen zonnig en helder verwacht!

Gr Niels

Niels van Bockel | 14-01-2014 - 16:56

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@All In de Franse Alpen is het inmiddels droog geworden, en kan er later in de avond/nacht nog een sneeuwbui tot ontwikkeling gaan komen. De sneeuwval concentreert zich op dit moment vooral op de Zwitserse Graubünden, waarbij het inner alpine gelegen Vorarlberg en ook het westen van Tirol nu wat sneeuw te verwerken krijgen. Ik verwacht dat de sneeuwval zich de komende avond/nacht nog iets verder oostwaarst kan gaan verplaatsen, maar blijft het noordoosten van Oostenrijk zoals voorspeld helaas buiten schot. Met vr gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-01-2014 - 16:56

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Kom op Niels. Juist een uitdaging die heelijke buckelpistes toch ;-) Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-01-2014 - 16:58

Gast

Thnx Sjoerd.

Gast-6463 | 14-01-2014 - 17:06

Gast

Klopt Michael, het sneeuwt de hele dag al in Sankt Gallenkirch/Vorarlberg

15 cm. in het dal tot nu toe gevallen, zal bovenin flink meer zijn!!

Morgenmiddag gaat het opklaren , wordt dus een top dag !!

Fijne avond allen,

Michel Lommert

Gast-6464 | 14-01-2014 - 17:11

Cheese  Curve

hey Sjoerd je maakt me blij@! :)

Cheese Curve | 14-01-2014 - 17:16

Stijn C

Al sneeuwval in berwang/lermoos/ehrwald sinds deze middag. Al een aardig laagje gevallen en lokale weerdienst geeft 15-20cm tot morgenvroeg. Pistes liggen er nu al terug super bij in ehrwald. Morgen update uit lermoos.

Stijn C | 14-01-2014 - 17:16

Gast

In Fiss inmiddels een dikke 10 cm gevallen in het dorp. Sneeuwt nog steeds goed door. Ze verwachten hier de rest van de avond nog sneeuw.
Gr. Jeroen

Gast-6469 | 14-01-2014 - 17:36

Gast

Hier in Livigno is het van gisterenavond aan het sneeuwen en het blijft er nog steeds uitvallen in het meer dan 40 cm

Gast-6470 | 14-01-2014 - 17:41

Gast

Hoe zijn de conditie's in niederthai ?

Gast-6471 | 14-01-2014 - 17:50

Gast

Iemand een update van Solden ? 25 januari gaan we die kant op.
Alvast bedankt. Gr. Hendrik

Gast-6473 | 14-01-2014 - 18:07

Sneeuwhoogte.nl

Nieuw: nu dagelijks de leukste updates en nieuwtjes over de sneeuw in het nieuwsoverzicht op deze site en app. Om dit te bekijken dien je je eerst te registreren via www.sneeuwhoogte.nl/registreren" target="_blank"> www.sneeuwhoogte.nl/registreren

Sneeuwhoogte.nl | 14-01-2014 - 18:15

Niels  van Bockel

@Micheal, ja dat was het zeker! Zo leer je nog beter skiën! Lekker werken dus..

Gr Niels

Niels van Bockel | 14-01-2014 - 18:24

Gast

Hallo, vandaag naar berwang geweest en het was daar super skiën, niet alles was open maar genoeg vermaak, rond elf vanmorgen begonnen met sneeuwen en nu nog steeds, geen dikke vlokken de hele dag maar het gaat lekker hier, ik verwacht 20cm nieuwe sneeuw dus de dorpen zijn ook weer mooi wit, mensen maak je niet druk als je deze kant op komt vd week, gr Peter ehrwald

Gast-6478 | 14-01-2014 - 18:34

Gast


Update vanuit het Brixental. Het sneeuwt in Brixen. Geen grote hoeveelheden, maar wel genoeg om de sombere aanblikken wat te verzachten. Maar ondanks dat alles buiten de pistes tot vanmiddag groen was, kan er super geskied worden. Weliswaar zijn alle pistes besneeuwd mrt kunstsneeuw, maar kwalitatief is het heel goed. Alleen de dalafdalingen naar Brixen en Hopfgarten zijn gesloten. Daarentegen zijn die naar Ellmau, Scheffau en Soll heel goed. Conclusie: het is wel minder dan andere jaren maar absoluut niet om te kniezen. Ook degenen die komen hoeven echt niet te wanhopen. Ga je
Maar vast verheugen.
Groet, Will

Gast-6479 | 14-01-2014 - 18:39

Gast

Het sneeuwt stevig door in Gerlos op dit moment !!

Gast-6480 | 14-01-2014 - 18:48

Gast

Goed om te lezen Peter veel plezier nog in Zugspits arena, vondt je Berwang tot nu het beste van het gebied en soja waarom precies? Gr Manthos

Gast-6481 | 14-01-2014 - 18:49

Gast

Wij gaan binnenkort naar St. Anton am Alberg. Hoe zijn de sneeuw condities daar. Onder welk gedeelte van de Alpen van dit dorpje eigenlijk? Westen, oosten, noord of zuid? Ik heb inmiddels geen idee meer.

Groet,
Hans

Gast-6482 | 14-01-2014 - 19:16

Gast

Serfaus vandaag ergens tussen de 7cm in het dal tot 15 op de piste. Overall ski condities waren vandaag heel goed

Gast-6484 | 14-01-2014 - 19:24

Gast

Vandaag in Montafon tot 20cm in het dal gevallen, was hoognodig maar ziet er vanaf nu goed uit

Gast-6485 | 14-01-2014 - 19:29

Gast

@hans, wij vertrekken dit weekend naar st.anton ,dit zijn de noordalpen , voralberg .Het heeft er vandaag de ganse dag al gesneeuwd op de webcame's gezien ,hoeveel zullen we morgen maar weten ,vanaf zaterdag ziin we er ook .Zal zondagavond iets plaatsen over de pistes maar geen zorgen hoor ,er ligt minder als normaal maar toch voldoende ,Grt D

Gast-6486 | 14-01-2014 - 19:33

Gast

Voor Ischgl vooruitzichten check ik het ensemble van Montafon. Met mijn beperkte kennis zie ik voor volgende week in GFS12 nauwelijks neerslaglijnen. Pas vanaf 26/27 lijken de kansen wat serieuzer. Ook de zuidkant toont weinig neerslagsignalen voor volgende week. Kunnen we concluderen dat er een droge periode voor het hele alpengebied in zit volgende week? Is natuurlijk nog wel redelijk ver weg in de tijd.

Gast-6487 | 14-01-2014 - 19:34

Gast

ik ga al jaren naar westendorf in oostenrijk vertrek nu terug op 25 januari en heb altijd al kunnen skieen. maar verse sneeuw en alles wit is toch leuker dan kunstsneeuw

Gast-6488 | 14-01-2014 - 19:38

Gast

Hans,
St Anton ligt in vorarlberg, meer bepaald vormt het samen met Lech en Zurs en nog enkele dorpen een groot skigebiet am Arlberg,,,,het ligt in het westen in de hoek met Zwitserland en Italie, en veel zorgen hoej je U daar niet te maken...ik was in Lech de week van Oudejaar...
Ik vertrek terug op 1 maart naar Obertauern,,,heb nog wat tijd dus...en maar maak me niet teveel zorgen...
Gr
Luc

Gast-6489 | 14-01-2014 - 19:42

Hans Alderliesten

Vandaag een prachtige wandeling gemaakt op het waldlehrpfad in tschiertschen het heeft tot 17.30 gesneeuwd in tschiertschen en het talstation ligt nu 20cm nieuwe sneeuw, op de pistes zal dit veel meer zijn.

Hans Alderliesten | 14-01-2014 - 19:48

Gast

Misschien nog nieuws over de condities in Saalbach mensen?? Grt . Michel

Gast-6491 | 14-01-2014 - 19:55

Gast

Beste Peter, bedankt voor de update. Wij gaan morgen naar Lermoos om 3 dagen te skiën heb er zin in grtjs Fleur

Gast-6492 | 14-01-2014 - 20:08

Dirk Pieraert

Het blijft hard sneeuwen in het Kleinwalsertal (Vorarlberg), sinds deze ochtend is zeker al 25cm sneeuw gevallen. Zou tot na middernacht blijven duren. Ik zal morgen berichten hoeveel het uiteindelijk geworden is (ik woon en verhuur in Hirschegg) Gr Dirk

Dirk Pieraert | 14-01-2014 - 20:10

Gast

Dag manthos, de alm ben ik gisteren geweest en die was heel goed zonder nieuwe sneeuw van vandaag en vandaag met nieuwe sneeuw naar berwang geweest daarom was het lekkerder skiën met dat gekraak van verse sneeuw onder de ski, lermoos was heel ijzig heb ik gehoord maar die zou nu ook veel beter zijn denk ik fleur en het sneeuwt nu nog steeds, gaat allemaal goed komen, rij rustig en gr Peter uit ehrwald

Gast-6494 | 14-01-2014 - 20:21

Marleen Corbey

@gast 6487 ik hoop dat je gelijk krijgt voor wat betreft die droge periode.... er is in het zuiden genoeg sneeuw nu! :-)

Marleen Corbey | 14-01-2014 - 20:22

Dries Livigno

@6470 Hoe zit het momenteel in Livigno? Ka je verder updates geven over de toestand op de pistes? Ziet er heel goed uit. Er mag ook niet te veel vallen want anders wordt alles afgesloten ....

Dries Livigno | 14-01-2014 - 20:34

Herman Vogelzang

Michel, op de webcam te zien sneeuwt het nu in saalbach en met wat ik hoor en lees zijn de pistes redelijk.
Laten we hopen dat het nog flink gaat sneeuwen ga er zaterrdag naar toe.

Herman Vogelzang | 14-01-2014 - 20:44

Gast

In ischgl nog altijd aan het sneeuwen. Niet met het volle geweld maar wel al de ganse dag aan. Intussen op mijn auto in het dal (Mathon) al een dikke 10cm. Morgen zullen de pistes s'ochtends wel zalig zijn. Hopelijk minder pijn aan mijn ribben na die smak van vandaag... Ouch! Steven.

Gast-6499 | 14-01-2014 - 20:47

Manthos Markantonakis

Thanks Peter!

Manthos Markantonakis | 14-01-2014 - 20:57

Gast

Thx Herman...... wij vertrekken vrijdagavond!!!! Weer een week genieten. En idd al het sneeuw naar Saalbach:-) we hebben het nodig. Fijne vakantie alvast!!!

Gast-6501 | 14-01-2014 - 21:13

Gast

Grt. Michel

Gast-6502 | 14-01-2014 - 21:13

Sjoerd Hof

@6548 ik heb niet alle pistes gehad in köningsleiten maar de pistes in de buurt van de mitterleger lift waren niet al te best (voor mij) en van andere mensen hoorde ik dat zij niet verder naar beneden konden skiën vanaf de kippenbar (larmach-alm) of dit komt door het gebrek aan sneeuw of er misschien een ongeluk is gebeurd weet ik niet. gerlosplatte ben ik niet geweest. Gelukkig is er inmiddels al ruim 10 cm gevallen en het sneeuwt nog steeds (lichtjes) morgen belooft dus een mooie dag te gaan worden :)

Sjoerd Hof | 14-01-2014 - 21:14

Gast

Sneeuwt flink door in Mayrhofen. Dal ligt al zo'n 10 cm. Op de top vandaag ook veel sneeuw dus beloven weer mooie dagen te gaan worden! Gr. Sanne

Gast-6504 | 14-01-2014 - 21:20

Gast

Thnx voor de update uit het Brixental, Will! blijven doen alsjeblieft!

Gast-6505 | 14-01-2014 - 21:25

Roel

Komt er nog een update aan de hand van avondmodellen

Roel | 14-01-2014 - 21:27

Gast

Iemand nieuws over Flachau, Wagrain, Alpendorf. Je weet wel dat is daar aan de slechte kant van de Alpen op dit moment. Ik doe nu maar 1 wens "let it snow, let it snow let it snow"?

Guy

Gast-6507 | 14-01-2014 - 21:38

Peter H

Update vanuit santa christina
Gisteren nog een heerlijk zonnetje, vandaag de hele dag sneeuw
Geen sneeuw die blijkt kleven maar lekkere losse poeder, gewoon fantastisch!
Morgen verwachten we de zon dus dat wordt knallen.



Peter H | 14-01-2014 - 21:52

Gast

Op het moment sneeuwt het in Flachau. Net gezien bij skiewedstrijd.


Joke

Gast-6509 | 14-01-2014 - 21:53

Johann

@Roel In grote lijnen alles een beetje zoals vanmorgen beschreven. (Opkomende Südstau -SüdFöhn noordkant) Na weekend wordt het spannend, evt ook weer voor Nederland en België.(hoog Scandinavië -laag midden Europa) Gr

Johann | 14-01-2014 - 21:54

Gast

Zillertal

Update van vandaag. Vanmorgen om 9 uur in reid bij kaltenbach (600 meter) bewolkt en min 1 graad. In de loop vd ochtend lichte sneeuwval in skigebied kaltenberg. Vannacht een paar cm nw sneeuw op de pistes. Heerlijk geskied met toch nog redelijk zicht. In de loop van de dag lichte tot redelijke sneeuwval. In de namiddag flinke sneeuval vandaar maar een uurtje eerder gestopt en lekker een borrel genomen in de postalm. Vanavond flink doorgesneeuwd in het dal zodat alles er weer winters wit uitziet. Het dooit nu wel in het dal. Morgen hopenlijk een flinke laag ferse sneeu op de berg maar daar morgen weer een verslag van.
RtB

Gast-6511 | 14-01-2014 - 21:58

Gast

In Chatel afgelopen nacht en vandaag 7 cm in dalen boven meer gevallen. Was hard nodig op lager gelegen pistes. Boven is het wel oké. Grens sneeuw of regen op ongeveer 1100-1200 meter. Morgen maar weer kijken of het genoeg is.

Gast-6512 | 14-01-2014 - 22:00

Gast

Wat een heerlijk bericht over het Kleinwalsertal Dirk! 25 cm is echt heel goed nieuws!
Ik hoorde dat de pistes er sowieso goed bij lagen maar vond die groene vlekken op de webcams zo triest.... Nu maar hopen dat het nog een paar weekjes blijft liggen en hopelijk nog wat bij valt!
Groet, Anne

Gast-6513 | 14-01-2014 - 22:10

Pieter Nauta

@Michael. Je vertelde dat t Noord-oosten van de Alpen buiten schot blijft. Lermoos ligt toch in t noord-oosten? Er wordt hierboven verteld dat daar al een mooi beetje sneeuw is gevallen, of ligt lermoos niet in t noord-oosten!?

Pieter Nauta | 14-01-2014 - 22:10

Gast

Thans Joke
Guy

Gast-6515 | 14-01-2014 - 22:17

Gast

Bedankt johann, had ik het toch goed gezien op de kaarten. Maar ik reken me nog niet rijk zoals de vorige keer. Hopen dat het nu goed komt
Gr roel

Gast-6516 | 14-01-2014 - 22:31

Gast

Net in Ischgl aangekomen en idd ca 10 cm in het dorp. Dat wordt feest morgen.
Gr.
Esther

Gast-6517 | 14-01-2014 - 23:38

Gast

In de sneeuwverwachtig voor Morillon staat voor het dal vooral nog regen gepland. Ik ben erg benieuwd hoe de pistes erbij liggen! Iemand een update?
Groetjes Eline

Gast-6518 | 14-01-2014 - 23:41

Matthijs M

@ Pieter: Lermoos ligt in het westen van Tirol; dat is zeker niet het Noord oosten... Wel aan de noordzijde van de Alpen overigens...

Matthijs M | 15-01-2014 - 00:16

Gast

Voor Les Arcs, kijk op de app van Les Arcs alleen voor Ipad en anders op de pc: lesarcs.com! Op sneeuwhoogte.nl ook te vinden onder arcs 1800 of arcs 2000.
Wees gerust, het ziet er fantastisch uit, vorig jaar geweest en over 3 weken zijn we er ook weer!!

Groetjes Marc

Gast-6581 | 15-01-2014 - 19:31

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord