Kouder weer op komst

Ook vandaag zorgt een hogedrukgebied weer voor aangenaam wintersportweer. Toch kan een zwakke storing aan de Alpennoordzijde  voor een lokaal verdwaalde lichte sneeuw of regenbui gaan zorgen, maar veel zal het allemaal niet te betekenen gaan hebben. Het is nog steeds veel te warm voor de tijd van het jaar met een nulgradenniveau dat pas tussen de 2200 en 2600m terug te vinden is. Maandag nadert dan vanaf het westen een koufront het westelijke Alpenruim, met vooral vanaf de avond en nacht verder intensiverende sneeuwval. Aan het eind van de week zien we volgens de laatste prognoses nieuwe sneeuwscenario's voor de Alpen aan de horizon verschijnen maar daarover straks meer verderop in het weerbericht.


Mooie beelden uit de skilift vanuit de buurt van St Anton am Arlberg via@App

Opkomende sneeuwval en kouder
Alles verloopt nog steeds volgens het Alpenspoorboekje voorlopig. Het gisteren aangekondigde koufront ligt netjes vanaf de Ierse zuidwestkust richting de noordwestkust van Portugal gepositioneerd en trekt langzaam verder oostwaarts. Hierdoor zien we op maandagochtend in de Franse en noordwestelijke Zwitserse Alpen de hoge cirrus bewolking al verder gaan toenemen. Cirrus bewolking die vanaf ongeveer 8000m en hoger in de atmosfeer voorkomt bestaat volledig uit ijskristallen en kondigen vaak een weersverslechtering aan. Maar deze "weersverslechtering" is onder de huidige omstandigheden van harte welkom, omdat hij in dit geval voor de meer dan welkome sneeuw gaat zorgen!


Infrarood opname van gisterenavond, waarbij het koufront zeer goed zichtbaar is!
Bron @UkMetoffice EuMetsat

De sneeuwval zal vanaf maandagmiddag vanuit het westen langzaam gaan opkomen waarbij de sneeuwvalgrens in eerste instantie rond de 1500m bivakkeert. In de loop van de nacht zal deze dan verder gaan intensiveren en zich in eerste instantie gaan concentreren op de Franse en westelijke Zwitserse / Italiaanse Alpen. Vooral de zuidwestelijk georiënteerde stauhellingen kunnen gezien het stromingspatroon aardig wat sneeuw gaan meepakken. Op dinsdag kan de sneeuwval zich dan nog wat verder oostwaarts gaan verplaatsen, waardoor ook de centrale inner-alpine gebieden en Italiaanse oostzijde en de Oostenrijkse zuidzijde zich op sneeuw mogen gaan verheugen. De sneeuwvalgrens zal verder gaan dalen naar gemiddeld genomen ongeveer 1000m, waardoor ook de wat lager gelegen gebieden gelukkig weer wat kunnen gaan opfrissen. Aan de Alpennoordzijde kunnen in het voorveld van het koufront helaas weer wat föhnverschijnselen gaan optreden, maar deze lijkt zich gelukkig niet al te sterk te kunnen gaan manifesteren. De aangekondigde sneeuwhoogtes veranderen ziet erg veel in vergelijking tot gisteren, met gemiddeldes van 20 tot 45cm voor de westelijke en zuidelijke Alpenboog. Voor het Oostenrijkse Vorarlberg verwacht ik tot en met woensdag tussen de 10 en 15cm en voor het meer oostwaarts gelegen Tirol en Salzbürgerland zal de sneeuwteller waarschijnlijk op waardes van tussen de 5 en 10cm blijven gaan steken.


Ondanks het warmere weer toch mooie foto's vanuit de omgeving van het
Franse La Plagne via de Sneeuwhoogte@App

Het is deze winter ondertussen opvallend dat vooral de noordwestelijke stromingspatronen het volledig laten afweten. Dit is een van de redenen waardoor het anders zo sneeuwrijke Vorarlberg bijvoorbeeld beduidend minder sneeuw heeft kunnen opmeten dan normaal gesproken het geval is. Verder oostwaarts hebben ook Tirol, het Salbürgerland en de Steiermark met dit probleem te maken, en doen de lokale pistediensten er alles aan om de pistes toch zoveel mogelijk begaanbaar te houden.


Neerslagcluster van ECMWF met doorberekende hoeveelheden t/m woensdag

Tijdelijk stabieler
Vanaf woensdag zorgt een overtrekkende rug van hoge luchtdruk vanuit het westen dan weer voor enige stabilisatie waardoor de zon er weer goed bij komt. Het noordoosten van Oostenrijk blijft in eerste instantie nog gevoelig voor een paar lichte sneeuwbuitjes, maar ook hier trekken later vanuit het westen opklaringen de berggebieden binnen. Donderdag beloofd ook nog een prachtige dag te gaan worden, maar vanaf vrijdag gloren er weer nieuwe sneeuwkansen aan de Alpenhorizon!

Sneeuwrijk weekend?
Speurend naar nieuwe kansrijke sneeuwsituaties lijkt er aan het eind van de week weer iets leuks te gaan gebeuren. Aan de oostflank van het op zijn plaats liggende Azorenhoog zakt een portie koude polaire lucht weer zuidwaarts af. Deze koudere lucht lijkt dynamisch in botsing te gaan komen met de verder oostwaarts aanwezige zachtere lucht. Het is op dit moment lastig om precies aan te gaan geven waar dit uiteindelijk allemaal op zal gaan uitdraaien, maar het ziet er sneeuw technisch toch vrij veelbelovend uit! In ieder geval weer iets om naar uit te gaan kijken, met hopelijk ook nu eens voor de noordelijke Alpen goede sneeuwvooruitzichten.


Gezellige drukte bij het Seilbahnen Damüls Bergstation (1850m)

Waarschuwing
Het lawinegevaar is in grote delen van de Alpen deels nog steeds "precair" code geel (2-matig) en code "oranje" (3 - wezenlijk) zijn van kracht.

Tot zover het weerbericht voor vandaag. Morgen gaat Johann dan weer verder kijken, speurend naar nieuwe hopelijk winterse vooruitzichten.

Met vriendelijke groet,

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl


 

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Gast

Hallo Michael,
Weet je ook wat de vooruitzichten zijn voor Schladming. We vertrekken as. Vrijdag.

Bedankt, Anja

Gast-6241 | 12-01-2014 - 09:32

Sneeuwhoogte.nl

@Anja, als je op deze site of in de app op Schladming zoekt dan kun je daar de 7-daagse verwachting vinden.

Sneeuwhoogte.nl | 12-01-2014 - 09:34

Gast

Hallo Michael,

Hebben jullie al een idee wanneer dr wat poeder gaat vallen in Winterberg?
Wij gaan het weekend van 24-26 januari heen. Hopen dat de latten onder kunnen.

bedankt,
Bennie

Gast-6244 | 12-01-2014 - 10:06

Talitha van der Made

En bedoel je dan met sneeuwkansen ook Oostenrijk deze keer? spannend....

Talitha van der Made | 12-01-2014 - 10:22

Patrik Mulder

Het is schijnbaar het noord oosten van Oostenrijk niet gegund. Vertrek komende vrijdag, we zullen zien wat de condities zijn daar maar ik verwacht er niet veel van.

Patrik Mulder | 12-01-2014 - 10:42

Stéphan Mommers

Sorry, vergeten in te loggen! :-)

@ Johan.. Super dat je specifiek Vorarlberg (noordzijde van de alpen) meeneemt in je berichtgeving.. Hou de komende dagen de weerberichten nauwlettend in de gaten! Staat misschien iets leuks te gebeuren aan de noordzijde???

Stéphan Mommers | 12-01-2014 - 10:44

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Goedemorgen Bennie.Het lijkt er op dat de situatie in Winterberg de komende periode langzaam wat kan gaan verbeteren. Voor specifieke details is het nog iets te vroeg. Fijne vakantie alvast! Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 12-01-2014 - 10:45

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Hoi Talitha. Vooral volgen weekend wordt het weer spannend, al is het nog veel te vroeg om er nu al betrouwbare uitspraken over te gaan doen. Voorpret is in ieder geval aanwezig, en we hopen met het hele Sneeuwhoogte Team dat nu eindelijk ook eens de noordelijke Alpen en Oostenrijk goed in de sneeuwprijzen gaan vallen! Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 12-01-2014 - 10:51

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@Stehpan. Op het eerste gezicht lijkt de sneeuw zich toch weer wat meer zuidwaarts te gaan manifesteren, maar niets is nog zeker. We will keep our fingers crossed ;-)

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 12-01-2014 - 10:56

Marcel Schuil

@ anja wij gaan 15 februari naar schladming hopelijk valt er nog sneeuw bij. Zou je foto's willen plaatsen? Veel plezier. Al vast bedankt

Marcel Schuil | 12-01-2014 - 11:16

Pieter Nauta

@ Michael. Bedankt voor jouw duidelijke uitleg. Ik volg dagelijks de berichten. 22 februari gaan we naar lermoos. We blijven duimen voor wat extra sneeuw. In 6 weken tijd kan er veel veranderen.

Pieter Nauta | 12-01-2014 - 12:00

Gast

Ik hoef geen sneeuw. Geef mij maar zon!

Gast-6254 | 12-01-2014 - 12:14

Gast

Misschien een domme vraag. Maar trois vallees, hoort dat bij noordelijke Alpen?

Gast-6255 | 12-01-2014 - 12:26

Talitha van der Made

trois vallee is zuidelijke Alpen. :)
Ik ga ook duimen, maar wij hebben gelukkig nog 5 weken te gaan! Het zal voor die tijd toch nog wel een keer gaan sneeuwen? Bedankt voor jullie superweerberichten iedere dag! Is het eerste waar ik s ochtends naar kijk! gr

Talitha van der Made | 12-01-2014 - 12:32

Anja Bekkers

Hallo marcel schuil, ik ga zeker wat foto's plaatsen. We zijn er al vaker geweest. Mooi skigebied. Grtjs anja

Anja Bekkers | 12-01-2014 - 12:37

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Les trois Valleés rekenen wij tot de centrale westelijke Alpen @gast 6255. En domme vragen bestaan niet;-) Een prachtig sneeuwzeker gebied met zeer veel mogelijkheden. One off my favorites! Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 12-01-2014 - 12:39

Dries Livigno

Dag Michael, ik vind het tof dat jullie iedereen toch blijven oppeppen met het soms slechte nieuws. Ik zie voor Livigno volgend weekend toch ongeveer 50 cm verse sneeuw vallen. Hopelijk zijn dit realistische berekeningen. Het zit er al een paar dagen aan te komen dat het volgend weekend terug eens raak zou kunnen zijn. We duimen voor dit weer. Het zal minder leuk zijn voor de mensen die dan onder weg zullen zijn. Dat zal sneeuwkettingen opleggen worden. Hopelijk worden er terug geen passen afgesloten in de omgeving van Livigno wegens lawinegevaar.
Complimenten aan het ganse team

Dries Livigno | 12-01-2014 - 12:43

Gast

Wij kamperen in Taninges. Ongekend warm 12 gr plus en veel zon. Wachten met smart op verse sneeuw.
Frans Rutgers

Gast-6260 | 12-01-2014 - 12:48

Gast

weet iemand hoe de condities zijn boven in saalbach

Gast-6261 | 12-01-2014 - 12:58

Gast

Vandaag eerste dag in het Brixental. N.a.v. de berichten met een negatief gevoel hierheen gegaan, maar het valt mij, gezien de omstandigheden alleszins mee. Omgeving wel bruin, maar de pistes zijn goed besneeuwd en heel goed geprepareerd en momenteel 13.00 uur, nog niet papperig. Ik besef heel goed dat het niet is zoals andere jaren, maar ik heb goede hoop voor de rest van de week. Groet Will

Gast-6262 | 12-01-2014 - 13:02

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Namens het hele team bedankt Dries! Vr gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 12-01-2014 - 13:12

Gast

Zojuist terug gekomen uit Les Sybelles van een weekje heerlijk wintersportweer.
Bij aankomst vorige week zaterdag, lekkere verse sneeuw, waarvan we de eerste 2 dagen heerlijk hebben genoten, gedurende de week werd de sneeuw al snel minder met tot minimum temperaturen van in de nacht +3, ook niet echt gek...
Op de zuidhellingen zag ik de poedersporen gedurende week verdwijnen en plaats maken voor wederom groene grashellingen en dat op 1600 meter! Zoals Michael al aangaf, echt te warm voor de tijd van het jaar.
Van donderdag op vrijdag wat sneeuw bovenin en in het dal +- 1600 meter gewoon regen...
Ondanks alles toch een super week gehad en eigenlijk alleen maar zon gezien overdag, niets te klagen dus.

Gast-6264 | 12-01-2014 - 13:20

nico de cock

waar ligt lenzerheide? is dit de west -alpen? of heb ik het verkeerd? hoe is dit skigebied , vindt er wenig reactie over.
bedankt voor de info grtj nico

nico de cock | 12-01-2014 - 14:07

EvtK

@Michael,

Wij gaan volgende week naar Brandnertal en ben toch erg nieuwsgierig of het groen wordt/blijft of wit wordt. Komende week een klein laagje erbij, met een btje mazzel als we er zitten nog wat poeder.. zal zeker wat updates plaatsen als ik er ben.

Wat ik me afvraag: hoe worden die sneeuwhoogtes eigenlijk gemeten? Prikken ze een stok in de piste (of juist ernaast) of gaat dat met geavanceerde meetsystemen. Soms lijken de getallen geheel niet overeen te komen met wat je op de webcams ziet namelijk.

Hoop bovendien dat ze daar in Brandnertal nog een flink meertje hebben klaar liggen voor de sneeuwkannonnen, als het weer wat kouder wordt!

Thanks voor de fijne weerupdates hier.. volg het dagelijks!

Grt!

EvtK | 12-01-2014 - 14:20

Gast

Wij zijn vanacht afgereist naar Mayrhofen en hebben vandaag de hele dag kunnen skiën. Het dorp is groen, maar op de pistes kun je echt prima skiën. We hopen dat woensdag hier ook nog een vers laagje sneeuw gaat vallen. Dat maakt het allemaal voor het oog wat aangenamer... gr. T

Gast-6267 | 12-01-2014 - 14:28

Gast

nog 5 nachten slapen en hop naar les arcs ! :D hopelijk valt er nog een grote pak sneeuw !

Gast-6268 | 12-01-2014 - 16:02

jeff lafo

@gast6262 Will. Ga woensdag richting westendorf, zal eind vr week ook een update plaatsen.

jeff lafo | 12-01-2014 - 16:14

Niels  van Bockel

Update vanuit La Plagne! Heerlijk weer vandaag met alleen maar zon! Op 2700 m += 3 graden en op 2050 m += 6 graden. LET OP dit zijn tempraturen in de zon! De hogere pistes geweldige kwaliteit! Lagere pistes begon het wat meer slush te worden. Plagne Montalbert en Champagnie toch meer kou nodig en sneeuw! Vanaf morgen meer bewolking en sneeuwkansen! Foto is geupload!

Gr Niels

Niels van Bockel | 12-01-2014 - 16:31

Gast

Hallo allemaal, vandaag de wetterstein in ehrwald gehad en er waren 3 afdalingen van de 8 los en vanmorgen leek het wel een ijsbaan, in de middag werd het allemaal wat beter door het smelten en toch nog redelijke dag gehad,( veel in de zon gezeten met een drankje) het is toch slechter dan ik had gehoopt op deze berg, morgen naar een ander gebied en houd jullie op de hoogte, gr peter uit ehrwald,

Gast-6271 | 12-01-2014 - 16:34

Gast

Hier weer een update vanuit het zillertal. Vanmorgen om half negen in de auto van Riednnaar mayrhofen. Het was erg mistig dus dat was balen, maar halverwege trok de mist, laaghangende bewolking in het dal, weg en was er een strak blauwe lucht zonder een wolkje. De temperatuur was om 9 uur plus 2 graden in het dal.
Zijn bij horbergbahn omhoog gegaan en hebben de xxl- tour gedaan (aan te bevelen) zodat je het gehele gebied bij mayrhofen doorkruist. Pistes waren zeker in de ochtend hard maar wel te doen. In de loop van de dag werd het wat beter. Alle pistes zijn open in het gebied mayrhofen, pistes allemaal besneeuwd maar wel hard. Erg mooi weer dus maar een keertje een extra terrasje gepakt.
Morgen gaan we naar zell im ziller, gerlos en koningsleiten waarvan in de namiddag verslag.
RtB

Gast-6272 | 12-01-2014 - 16:52

Gast

Gisteren aangekomen in Saalbach. Vandaag erg zonnig en lenteachtig warm. Veel pisten zijn in de ochtend ijzig en afhankelijk van de ligging papperig worden. Helemaal bovenin nog enkele goede pisten. Sneeuw zou erg welkom zijn.

Gr, Tom

Gast-6273 | 12-01-2014 - 16:57

Gast

nogmaals peter uit ehrwald, de piste op de wetterstein zijn slechter dan ik had verwacht ipv gehoopt haha foutje door de spanning, gr peter

Gast-6274 | 12-01-2014 - 16:59

Matthijs M

Ook ik wil graag eens een compliment maken aan het hele team van sneeuwhoogte.nl, inclusief de beide weermannen. Ik lees het alpenweerbericht ook als een van de eerste dingen 's morgens. En volgens mij gaat er behoorlijk wat tijd in zitten om een en ander te interpreteren en vervolgens te verwoorden. Jammer dat de sneeuwberichten voor met name de noordelijke en oostelijke Alpen toch steeds anders uitpakken, maar aan de deskundigheid van het team kan het niet liggen; moeder natuur laat zich niet dwingen en gelukkig maar.
Over 2 weken zitten wij in Ischgl; fingers crossed!

Matthijs M | 12-01-2014 - 17:00

Gast

Heerlijk geskied in zillertal prachtig geprepareerde pistes en mooi weer

Gast-6276 | 12-01-2014 - 17:11

Gast

Vandaag was het ietsje beter in le corbier (sybelles), de pistes waren in ieder geval wat witter. Sochtends harde pistes maar wel skibaar, eind van de middag een verschrikkelijke rode piste gehad met enorme hopen sneeuw en daartussen pure ijsplaten. Gingen zeer veel mensen onderuit. Sneeuw is zeeeeeeer welkom dus. Saint Sorlin was goed afdalen tussen 12 en 13, nog weinig slush. Ook in La Toussuire redelijke pistes, maar vaak ook erg ijzig. Zonnige dag gehad, laat de verse sneeuw en wat kouder weer morgen nu maar komen!

Gast-6277 | 12-01-2014 - 17:24

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Super die lokale updates. Ik ben er van overtuigd dat jullie hiermee vele anderen een enorm plezier doen. De berichtgeving is helaas niet altijd even positief, maar dat is onder de huidige weersomstandigheden nou eenmaal even niet anders! Top! Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 12-01-2014 - 17:44

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@EvtK Deze metingen vinden deels automatisch (sensoren) en deels handmatig plaats. Wij zijn dus altijd afhankelijk van input van de lokale autoriteiten. Begrijp heel goed dat hier af en toe vragen en/of opmerkingen over binnenkomen , want de voorgestelde gegevens lijken niet altijd in overeenstemming met de lokale realiteit! Met vr gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 12-01-2014 - 17:53

GJ Dannenberg

Hoi

Hier even een vraagje die buiten de alpen gaat maar wel belangrijk voor de olympische sporters.
Hoe is het met de sneeuw(val) gesteld in de bergen van Sochi.

Groetjes GJ D
Alvast bedankt

GJ Dannenberg | 12-01-2014 - 18:27

Gast

Winter wat was dat ook weer?, maar zelfs ik ga een mooi compliment aan het sneeuwhoogte team maken, zitten jullie er goed voor team dit zal een zeldzaamheid zijn :).
Ik kijk ook wel eens op de site van Hajo, die was een hele tijd negatief, ook heeft hij een beetje teveel aan ego gehalte, jullie blijven positief ook in de water minder sneeuwrijke tijden.

Gast-6282 | 12-01-2014 - 18:35

Gast

Vanuit Saalbach een update; ik beaam wat Tom eerder al aangaf. Zuidzijde pistes zijn s'morgens prima, rond lunch optimaal. Daarna snel pap. Noordzijde heeft veel ijs. Sneeuw zou fijn zijn! Groet Jelle

Gast-6283 | 12-01-2014 - 18:36

Gast

Vertrekken vrijdag richting Dienten am Hochkonig.... hopen op een beste dump. Zal regelmatig en update plaatsen!!!! En natuurlijk complimenten voor het hele team. Grt

Gast-6284 | 12-01-2014 - 18:36

Hg Jansen

Net terug van een weekendje Tauplitz. Hoewel de pistes goed skibaar waren geldt ook voor (normaal gesproken) dit schneeloch dat de sneeuwcondities eigenlijk bar slecht zijn. De sneeuw die er ligt stamt uit november en het is eenvoudigweg veel te warm geweest voor enige serieuze kunstsneeuw productie. Er is eenvoudigweg hard sneeuw nodig!

Hg Jansen | 12-01-2014 - 18:44

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Hoi Sjaak. Net even de GFS 12Z uitdraai bekeken.Na volgend weekend lijkt de bovenstroming inderdaad iets meer te gaan draaien naar meer noordwestelijke richtingen. Een doorkomend koufront zou rond ma/di voor oplevende sneeuwactiviteiten kunnen gaan zorgen. Gezien de verre verwachtingstermijn dit even onder voorbehoud natuurlijk en kijken of het in de kaarten zal blijven gaan staan. De situatie is trouwens ook voor aankomend weekend ook nog reuze interessant. Vooral aan de zuidzijde zou het wel eens lokaal flink tekeer kunnen gaan met een venijnig laag dat ten zuiden van de Alpen actief is!

Genoeg om in de gaten te gaan houden de aankomende dagen. Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 12-01-2014 - 18:58

Sneeuwhoogte.nl | Michael

nl.tinypic.com?ref=23lb0ab" target="_blank">i40.tinypic.com/23lb0ab.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic">
Het koufront dat morgen later op de dag vanuit het westen voor opkomende sneeuwval zal gaan zorgen trekt inmiddels het westen van Frankrijk binnen :-)

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 12-01-2014 - 19:07

Martijn Sonnenberg

laten we hopen dat de in de huidige runs zichtbare sneeuwdump (jes) doorzetten.

Een vraagje aan de appgebruikers: bij Lech staat een foto met zicht op de rutikopf, in de mist. Is die bij Haus Marinelli genomen?

Martijn Sonnenberg | 12-01-2014 - 19:14

Edwin  van Eck

Val Thorens update:
Pistes heel goed, in de namiddag wel wat meer buchelvorming.,
Pistes op het zuiden wel erg hard.

Edwin van Eck | 12-01-2014 - 19:35

Jack E

Nog 6 weken en dan mogen we weer naar Berwang!!

Jack E | 12-01-2014 - 19:57

Gast

Beste Michael en Johann, zoals door zovelen gezegd; complimenten voor jullie dagelijkse uitgebreide weerbericht en alle daarna volgende updates. Ook ik volg deze op de voet. We vertrekken as zaterdag naar het Voralgebergte. Heb inmiddels zoveel duimen gedraaid op kouder weer en een flink pak verse sneeuw, dat ze er pijn van doen ;-) . Maar ik blijf hopen dat alles goed komt. Kijk alweer uit naar jullie weerbericht van morgenochtend.

Gast-6291 | 12-01-2014 - 20:03

Martijn Sonnenberg

Gast 6291: ik weet niet waar je in het vorarlberggebied heen gaat, maar de wat hogere pistes doen het zeer redelijk tot (naar omstandigheden) goed, Lech, zurs, St Anton am A. etc hebben goed begaanbare pistes volgens de mensen die er zijn (geweest) en de webcams. De regio lech krijgt volgens de berichten hier, de pfs en de oostenrijkse weerdienst vanaf komend weekend sneeuw te verwerken (wetter.at geeft vrij-za-zo-ma sneeuwvlokjes aldaar) dus de vorarlberg zal wel goedkomen

Martijn Sonnenberg | 12-01-2014 - 20:18

Gast

Dag Niels van Boekel, dank voor je update; ik ga zaterdag en blijf ze met interesse volgen! Groet Wim Danhof

Gast-6293 | 12-01-2014 - 20:49

Stijn C

In berwang, vanaf morgenvroeg skien. Keep u guys posted

Stijn C | 12-01-2014 - 20:56

Manthos Markantonakis

Oke Stijn C ben benieuwd ! Wij komen je aflossen :-)

Manthos Markantonakis | 12-01-2014 - 21:34

Gast

Beste Martijn, thanks voor de update. We gaan naar het Brandnertal. Enig idee hoe de condities daar zijn? (Gast 6291).

Gast-6296 | 12-01-2014 - 21:44

Gast

wat zijn de verwachtingen voor val thorens tussen 17 januari en 26 januari ?

Gast-6297 | 12-01-2014 - 21:48

Gast

gisteren aangekomen in serfaus vandaag prachtig weer en warm morgen ook.ik hope voor dinsdag voor verse sneeuw die is echt nodig,pistes smorgens zijn hard en namiddag pap. groetjes vanuit serfaus

Gast-6298 | 12-01-2014 - 21:55

Johann

@Gast-6297 Ik heb net eens even de laatste ECMWF neerslag verwachtingen zitten te bekijken en dat gaat voor de westelijke en zuidelijke Alpen vanaf vrijdag weer extreme vormen aannemen wanneer dit inderdaad zo gaat uitkomen (inzettende Süd en Südweststau) ! Lokaal berekent het model er 150 tot 200m aan neerslag . Sneeuwavlgrens ditmaal niet eens zo hoog, wrs zo rond de 1000m ! Gr

Johann | 12-01-2014 - 22:01

Gast

Dag manthos, berwang moet de beste ski pistes hebben van dit gebied op dit moment dus dat komt denk ik wel goed, ik ga vd week dus ik hou jullie op de hoogte. Gr

Gast-6300 | 12-01-2014 - 22:02

Gast

Johan wat betekent dit voor hinterglemm Gr Remco

Gast-6301 | 12-01-2014 - 22:16

Margo Römkens

Zit op dit moment in Berwang vandaag de pistes gaan verkennen, s'morgens ijzig niet fijn.
Na 13.00 veel papsneeuw en hoge temperaturen lijkt wel voorjaar op de berg.
Toch zijn de pistes nog goed geprepareerd. Hopen hier op veel neuschnee!!!!

Margo Römkens | 12-01-2014 - 22:23

Martijn Sonnenberg

gast 6291, sorry, daar weet ik minder goed wat de verwachtingen zijn. de pistes bovenop zitten 'redelijk' in de sneeuw volgensd de metingen, maar hoe dat in de praktijk uitpakt durf ik niet te zeggen. Wat wij vaak doen (maar we gaan al een aantal jaar naar het zelfde pension) is even contact opnemen wat je kunt verwachten

Martijn Sonnenberg | 12-01-2014 - 22:41

Johann

@Remco Südstau, dan Südföhn noordkant. Vraag is in hoeverre dan daarna de neerslag tot over de noordkant zal gaan swappen ?! Gr

Johann | 12-01-2014 - 22:54

Peter H

Vandaag eerste dag val gardena. Prachtig zonnetje en fantastische pistes .Schaduwpistes soms wat hard dus hier en daar toch wat opletten voor een uitschuiver.
Ik vermoed dat we morgen wat verse sneeuw krijgen dus dat wordt alleen maar beter.
Voor de rest zeer rustig hier

Peter H | 12-01-2014 - 23:08

Gast

Volgende week - vanaf dus komend weekend - geven de GFS neerslagkaarten dag na dag neerslag aan voor de Alpen, vooral westkant. Ik hoop dat de kaarten snel op zonniger gaan staan voor die week! Dit lijf extreem te worden

Gast-6306 | 12-01-2014 - 23:58

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord