Komende dagen prima wintersportweer

Lawine gevaar
Voordat we met het weerbericht verder gaan wil ik vanmorgen toch nog (weer) eens extra de aandacht vestigen op het instabiele sneeuwdek en lawinegevaar in de Alpen. Gisteren was het hier in in Wallis helaas opnieuw raak toen een "Bergführer" samen met zes personen door een lawine bij de "Pointe de Masserey"  werden overvallen en meegesleurd. Drie personen verloren daarbij het leven en een van hen ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Daarbij bleef het niet, ook op andere plaatsen in Wallis werden door meerdere lawines personen overvallen en meegesleurd. Voor een free-rider in de omgeving van Nendaz kwam ofschoon hij snel werd gevonden alle hulp te laat. In het gebied van Tortin en Chassoure werd een vrouw verrast door een lawine maar zij kon het met geluk nog na vertellen.


De lawine bij Pointe de Masserey overviel vier personen van een "Tourengruppe",
3 konden het helaas niet na vertellen

Met de ongelukken van gisteren is het aantal lawinedoden sinds de kerst inmiddels gestegen naar 11 en wanneer dit zo door gaat dan kon het seizoen 2013-2014 wel eens een heel treurig record gaan vestigen. Overigens werden alle lawines veroorzaakt door skiërs die buiten de gemarkeerde pistes onderweg waren. Dus mensen onderschat het lawinegevaar niet, veel sneeuw is er niet nodig voor een lawine en ook kleinere lawines kunnen absoluut dodelijk zijn. Blijf op de gemarkeerde pistes en volg de lokale aanwijzingen van de ski-gebieden op. Overigens zal ook de komende dagen het lawinegevaar "precair" blijven (code oranje -3 en deels code rood -4)

 


Sneeuw viel er het afgelopen weekend vooral weer aan de Alpenzuidkant (Astental,
Karinthië). Blijkbaar is nog niet iedereen goed ingesteld op de sneeuw (links onder foto)

Heerlijk wintersportweer
Het koufront wat vooral in de zuidelijke Alpen weer het nodige aan sneeuw opleverde (20 tot 50cm en lokaal in het zuiden meer dan een halve meter) heeft de Alpen via Oostenrijk weer verlaten en daarmee komt voorlopig een einde aan het zeer wisselvallige weer. Op dit moment zien we vooral in de noordwestelijke Alpenlanden nog wat hogere bewolking en verder vooral lagere bewolking en Hochnebel boven de dalen en het laagland van de oostelijke Alpen. In de bergen vandaag onder de invloed van een tussenhoog vooral toch ook veel zon. De lucht die vanuit het zuidwesten binnenstroomt is weer een stuk zachter en de temperaturen gaan dus flink in de lift. In de westelijke Alpen komt het kwik op 2000 meter hoogte tussen de 6 en -1 graad uit en het nulgradenniveua stijgt naar 2500 tot 2900 meter  (de hoogste waardes naar het westen toe).


Het belooft een mooi dagen te gaan worden. ((Foto Adelboden Bergbahnen -Tourisme)

Omdat de zuidwestelijke (hoogte)winden minder makkelijk tot over de Alpenzuidkant kunnen doordringen is het hier 3 tot 5 graden kouder. De lucht wordt onder de toenemende luchtdrukstijgingen (dalende lucht) weer toenemend "afgedroogd" met als gevolg dat we in de bergen kunnen genieten van prachtige vergezichten. Met daarbij ook nog eens een heerlijk zonnetje en op veel plaatsen een verse laag poeder sneeuw wordt het op en top genieten.

Vrijdag weer wat verse sneeuw
Omdat we de komende dagen onder de invloed van de hogedruk verblijven verandert er al met al maar bar weinig. Het is en blijft zacht met een vorstgrens meest tussen de 2500 en 3000 meter. Af en toe zullen overtrekkende wolken(velden) de zon wat frustreren. Donderdagmiddag en in de nacht op vrijdag nadert vanuit het westen een wat actievere storing (koufront) en hebben we te maken met meer bewolking waaruit later ook neerslag gaat vallen. Omdat de lucht op en na het koufront een stuk kouder is zal deze neerslag tot een hoogte van 1000 meter weer in sneeuw overgaan. Veel neerslag wordt niet verwacht maar maar met 5 tot 10 en lokaal in de stau van de noordwestelijke Alpenhoofdkam 15 tot 20cm toch weer een mooie winterse opfrisser.


Donderdag-vrijdag pasage koufront met weer wat verse sneeuw

Onzekerheid troef
Vanaf vrijdag worden de verwachtingen allemaal een stuk onzekerder en ten opzichte van de afgelopen dagen zien we bij de weermodellen ook vanmorgen weer zeer grote verschillen over het verdere verloop. Het GFS moddert nog steeds een beetje voort met een overwegen westelijk stromingspatroon waarbij de straalstroom meest ten noorden van de Alpen zal liggen. Omdat de Alpen ook dan te maken hebben met de invloed van hogedruk en de stroming meest west blijft ook dan weinig winterse aspiraties in de vorm van kou en -of sneeuw.  Begin volgende week kan er dan aan de noordoostflank van een hogedrukgebied wat van Frankrijk naar Duitsland trekt koudere lucht vanuit het noorden worden aangetapt.


ECMWF maandag 13-01 met een winters hoog boven Scandinavie,
zeer koude lucht zal vanaf zondag de Alpen gaan "overspoelen"

Arctische opties ECMWF
Het ECMWF komt vanmorgen opnieuw met het scenario van een opbouwend hoog boven Scandinavië in de loop van het weekend. Vanaf zondag wordt dan met een noordoostelijke stroming vrij droge maar ook steeds koudere arctische lucht tot over de Alpen aangevoerd. Onder invloed van een hoogtelaag gevuld met zeer koude lucht (ook in de hoogte) welke vanuit het noorden via het westen van Rusland komt afzakken bereikt rond het midden van de week nog veel koudere lucht de Alpen . Ofschoon ook deze lucht weinig vocht bevat kan met name het hoogtelaag de neerslagactiviteiten gaan triggeren. Gezien de nog lange verwachtings-termijn en de nog grote verschillen tussen de modellen laten we dit nog maar even voor wat het is.

Sneeuwcondities
De wintersport condities in de Alpen zijn over het algemeen heel goed tot uitstekend. Grote delen van de (zuid)westelijke Alpen en de zuidelijke Alpen hebben meer sneeuw dan dat je in een doorsnee winter  rond deze tijd mag verwachten en lokaal ligt er zelfs het dubbele. Ook de gebieden rond de Alpenhoofdkam hebben niets te klagen met meest normale sneeuwhoeveelheden. Minder sneeuw dan normaal ligt er vooral aan de oostelijke Alpennoordkant en dan met name de gebieden ten oosten van Tirol. Door de continue zuidwestelijke stroming met veel te hoge temperaturen (föhn) en weinig neerslag hebben deze gebieden het niet makkelijk, dit geld vooral voor de lager gelegen gebieden waar het groen en bruin het landschapsbeeld bepaald. Ondanks dat het  er  hier wintertechnisch een stuk minder fraai uitziet is wintersport ook hier prima mogelijk en de hogere pistes liggen er gewoon goed bij. 


Sneeuwhoogtes Zwitserland en aangrenzende gebieden, de komende dagen meer
kaarten sneeuwhoogtes in de diverse Alpenlanden (bron WetterOnline)

De meeste problemen met het te zachte weer hebben de lager gelegen delen van de Duitse Middelgebergtes en hier is het "vechten" voor het behoud van de laatste sneeuw. Vooral het Sauerland kent grote problemen. Enkel door het gebruik van kunstsneeuw kon men daar tot voor kort nog over één lift en piste beschikken. Zover mij bekend is deze lift nu echter ook niet meer in gebruik en is het wachten op kouder weer en vooral ook verse sneeuw !


Trieste resultaat van het veel te zachte weer: laatste (kunst)sneeuw resten Winterberg

Tot zover voor vandaag, fijne dag en tot morgen maar weer, ciao

Waarschuwing
Het lawinegevaar is in grote delen van de Alpen "kritisch" en er is een code "oranje" (3 - wezenlijk) en deels "rood"  (4 - groot) van kracht. Door nieuwe sneeuwval in het weekend zal vooral in de westelijke en zuidelijke Alpen het lawinegevaar weer stijgen

 

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.

Johann Geers, weerman Sneeuwhoogte.nl

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Gast

Op de gletsjer in kaprun is het nu erg goed aardig wat sneeuw bij gevallen,in het dal de gehele dag regen gehad. De pistes in zell am see en kaprun naar het dal zijn erg slecht alleen maar ijs en stenen, gewoon naar de gletsjer gaan dan is het prima.

Gast-5832 | 06-01-2014 - 08:31

Tinus M

Jeetje zie in oostenrijk nu al op veel plaatsen de temperatuur boven de 1800meter boven 0 liggen en met al die zon die er gaat komen komende week .... ben benieuwd!

Tinus M | 06-01-2014 - 08:42

Gast

Ja ik vrees echt ook voor deze week in Oostenrijk. Door de reeds zeer weinige sneeuw die er ligt EN de zeer hoge temperaturen die voorspeld worden vrees ik dat het voor verschillende skigenbieden de druppel zal worden om pistes te sluiten .
En het ergste is dat er geen noemenswaardige sneeuw wordt voorspeld voor de volgende twee weken ondanks het wat frisser zal worden .
Alle hoop op de sneeuwkanonnen maar is toch niet hetzelfde

Gast-5834 | 06-01-2014 - 08:59

Gast

Johann, bedankt weer voor het uitgebreide bericht!
Weet iemand wat de condities zijn in Les Sybelles?
Is het aan te raden hier naar af ter reizen aankomend weekend?

Gast-5835 | 06-01-2014 - 09:19

Gast

Hallo Johann!
Vooreerst ook mijn dank voor het schitterende werk dat jullie leveren! Ik ben een trouwe volger en heb al heel wat opgestoken van jullie professionele en heldere analyses.
Wij gaan eind februari een week naar Sankt Anton am Arlberg en ook een keer met Pasen (5-12 april). Ik liet me in het verleden vertellen dat de hoeveelheid sneeuw vroeg op het seizoen zeer bepalend is voor de condities laat op het seizoen. Dienen we ernstig rekening te houden met problemen in april (gezien het feit dat er maar half zoveel sneeuw ligt dan normaal op dit moment) of is dit echt doemdenken?
Alvast bedankt!

Gast-5836 | 06-01-2014 - 09:24

Gast

Drama voor Oostenrijk...

Gast-5838 | 06-01-2014 - 09:50

Stijn C

Mensen, Stop nu is met drama. Oostenrijk kan je niet over 1 kam scheuren.

We zien op donderdagavond wel hoe erg het gesteld is. Ikzelf ga naar berwang zondag. Ben er zeker van dat de pistes zullen open zijn.

Grts en we hopen allemaal op ecmwf uitdraai!

Stijn C | 06-01-2014 - 10:03

Gast

De verschillen zijn id behoorlijk groot in Oostenrijk, smeltwater word overigens vaak afgetapt en weer terug naar de kunstsneeuwbassins geleid.

Gast-5840 | 06-01-2014 - 10:12

Hans Vrolijk

@Eric, kom zojuist terug uit Kirchberg/Kitzbuhel. Ookal is er weinig sneeuw kan je overal prima skieen en zijn er deze vakantie zelfs record na record aan aantallen mensen gaan skieen, dus die financiele ramp zal wel meevallen, met dank aan de kunstsneeuw...

Hans Vrolijk | 06-01-2014 - 10:22

Gast

Gast 5835: Gisteren reageerde iemand dat het er goed skien was, overal poeder!

Gast-5843 | 06-01-2014 - 10:26

Gast

Eric is een beetje negatief ingesteld denk ik. De winter is pas 3 weken bezig! Het kan binnen anderhalve week helemaal omgedraaid zijn. Het weer in de Alpen is nu eenmaal niet te voorspellen voor langere termijnen als +- 3 dagen.

Gast-5844 | 06-01-2014 - 10:41

Gast

Meneer Vrolijk,
U heeft waarschijnlijk niet het VRT nieuws gevolgd
Gister een Item tav de Alpen en ski toeristen afgelopen 2 weken
Er was wel degelijk sprake van neerwaartse spiraal in de hoeveelheid wintersporters naar de Alpen.

Bovendien kraakt het economisch wel degelijk in Tirol, het geen de afgelopen dagen bleek uit de nieuws verslaggeving van ORF.
Zit zelf al enige tijd in Oostenrijk.
Groeten Björn.

Gast-5845 | 06-01-2014 - 10:44

Gast

Hallo Johann,

Wij zijn net terug uit Kippel,
Er was genoeg sneeuw,maar een paar pisten waren nog dicht.
Vrienden van ons komen er ieder jaar en dat was voor hen ook de eerste keer, dat er toch wel wat minder sneeuw lag!
Verder een prachtig dal en goede skipistes.
Vrgr Tora

Gast-5846 | 06-01-2014 - 10:50

Gast

Morgen naar Zell am Ziller. Iemand een update?

Gast-5847 | 06-01-2014 - 11:29

Gast

zondag naar Ischgl, iemand een update?

Gast-5848 | 06-01-2014 - 11:46

Gast

Afgelopen week hebben wij geskied in Zillertal Arena. wij zaten in konigsleiten. pistes waren top! genoeg sneeuw overal! dat we weggingen gister sneeuwden het er ook behoorlijk en ligt er dus zelfs weer een vers laagje. eventuele negatieve berichten over dat gebied in oostenrijk dus niet geloven!

Gast-5849 | 06-01-2014 - 11:47

Gast

@Johan:

Vraagje: het valt mij de laatste jaren op dat wanneer het bar winterweer in Noord Amerika, NY bijvoorbeeld, de omstandigheden bij ons in de Alpen het tegenovergestelde zijn. En andersom ook. Heeft dit met elkaar te maken??

Gast-5850 | 06-01-2014 - 11:55

Gast

Afgelopen 10 dagen gaan skiën in Maria ALM ( hochkoenig winterreich). Idd weinig sneeuw. Dorp groen en hier en daar sneeuwresten, maar bijna alle pistes zijn open. Weliswaar voornamelijk met kunstsneeuw, wat toch niet hetzelfde skien is, en toch hier en daar wat bruin en steentjes op de piste. Maar we hebben wel zalig kunnen skiën met mooi weer. Ik zou me niet al teveel zorgen maken, de mensen daar doen meer dan hun best om de pistes in optimale condities te brengen en te houden. En daar zijn ze er alvast van overtuigd dat er deze winter zeker nog een dump zal komen voor de noordalpen, mn Oostenrijk! Aan allen veel plezier alvast.

Gast-5851 | 06-01-2014 - 12:02

Gast

@Stijn C leuk man wij gaan de 18e naar Berwang , hou ons op de hoogte als je wilt volgende week, ik heb er ook wel vertrouwen in, maar is wel spannend zo allemaal en nog niet eerder zo meegemaakt. Gr Manthos

Gast-5852 | 06-01-2014 - 12:10

Gast

Afgelopen week in Flachau, Salzburgerland , geweest. Pistes in prima conditie. Dalafdalingen weliswaar met vooral kunstsneeuw. Nu hoorde ik wel dat Flachau tov andere gebieden in de buurt niet mocht mopperen

Gast-5853 | 06-01-2014 - 12:36

Johann

@Gast-5850 De atmosfeer zoekt altijd naar "evenwicht". Kou moet dus ergens anders als het ware door warmte worden gecompenseerd. Dit compenseren gebeurt door middel van de depressies die via de polaire jetstream (noordelijke straalstroom) mee reizen. Het verloop van de jet is van vele factoren afhankelijk maar moet zich aan bep. wetmatigheden houden (bv het verloop van grote bergketens, stationaire hogedrukgebieden ) Hierdoor zie je veelal een bepaald patroon met golven en dalen. Een voorkeur positie voor zo'n tal is de VS waar de koude lucht achter de Rocky Mountains tot diep naar het zuiden kan uitstromen. In dit geval zien we vaak een slinger in de jet ontstaan (vergelijk met een slinger die je aan een touw geeft) die er bij ons voor zorgt dat we juist aan de warme kant van de opwaartse golf (slinger) zitten en dus te maken hebben met veel warmer weer vanuit het zuiden. Omdat de golflengtes bij dit soort stromingspatronen elkaar steeds weer versterken verandert de positie van de golven per saldo nauwelijks. Het is nu wachten op een fase verschuiving en amplitude verandering van de golf totdat deze uiteindelijk "breekt" en er een blokkade in de steigers kan worden geholpen. Deze trend wordt dus de laatste dagen vooral door het ECMWF gesimuleerd. Anderzijds kan de stroming ook weer in zijn oude patroon terugvallen door het opnieuw opleven van de jet ter hoogte van New Foundland door nieuwe kou-uitbraak aldaar vanaf de Pool (GFS). Het antwoord op je vraag is dus ja, het één heeft direct of in direct met het ander te maken. Gr

Johann | 06-01-2014 - 12:39

Gast

Kan iemand mij vertellen hoe de condities zijn en worden in schladming. ( 4 berge-schischaukel )
Wij gaan 17-01

Gast-5855 | 06-01-2014 - 12:52

Gast

Ik was na de kerst in flachau/wagrain, heb het toch zelden zo slecht mee gemaakt. Maar als flachau niet mocht klagen dan wil ik niet weten hoe het in andere gebieden skiën was...

Gast-5856 | 06-01-2014 - 12:53

Kris Mampaey

Ik kijk uit naar het moment dat het Europees en Amerikaans model mekaar terug vinden en wie uiteindelijk er het kortste bij zat.
Een mix van beide zou perfect zijn met een mooie koude uitbraak en een NW aanvoer van verse sneeuw voor heel de NW en Noordkant van de Alpen. (het zuiden heeft al genoeg gehad)
Helaas is het Weer geen keuken waar je kan spelen met de ingrediënten.
Toch spannend allemaal.

Kris Mampaey | 06-01-2014 - 13:08

Gast

De Run van 06 geeft welliswaar een aardige winterse setting... echter op langer termijn met weer een zuidelijk stroming! maargoed we kijken maar niet verder dan een week! de winter moet toch eens gaan invallen.... #fingerscrost op naar de nieuwe run

Gast-5858 | 06-01-2014 - 13:28

Gast

Beste johann, hoe zit het met de voruitzichten over het lawinegevaar in klosters? Zullen de sneeuwlagen zicht vast gaan zetten of is de kans eerder groot dat het blijft zoals nu? Waarschijnlijk zal dit moeilijk te voorspellen zijn, maar kan je hier toch iets meer over zeggen?
Hartelijk dank
Grtz

Gast-5859 | 06-01-2014 - 13:33

Johann

@Gast-5889 Het gevaar voor zgn. droge lawines neemt geleidelijk af. Het gevaar van natte lawines (Nass- und Gleitschneerutsche) aan met name de steilere zuidhellingen neemt echter toe (vooral door de dagelijkse gang). De komende dagen zal hierin niet al te veel veranderen. Gr.

Johann | 06-01-2014 - 13:38

Gast

Beetje eentonig misschien, maar ik heb de afgelopen dagen al een paar keer gevraagd of iemand iets kan vertellen over de situatie in Ischgl. Hierboven zie ik nog iemand (Gast 5848) die dat vraagt.

Ischgl is meestal sneeuwzeker, maar kan iemand zijn ervaringen of voorrspellingen hier noemen? Ben benieuwd!!! Ga er 2e helft volgende week naartoe.

Gast-5861 | 06-01-2014 - 13:41

Gast

johan,ik vraag mij af wat deze temperatuur gaat doen met de sneeuw in de franse alpen op pakweg
1200meter,in les deux alpes ligt in het dal ocharme 15 cm

Gast-5862 | 06-01-2014 - 14:07

Gast

Wij zitten van 13 t/m 24 januari in Lermoos/Ehrwald. Ik zal proberen een dagelijkse update te geven.

Grt Harrald

Gast-5863 | 06-01-2014 - 14:28

Gast

Hoe waren de laatste 5dagen de skiomstandigheden in Saalbach Hinterglemm ?
Kan iemand mij dit vertellen .

Gast-5864 | 06-01-2014 - 15:10

Gast

@Gast 5848;

Vorige week een paar dagen in Ischgl geweest en ik kan je zeggen dat alles dik in order is. Zelfs in het dal nog mooie winterse plaatjes.

Natuurlijk zag ik wel dat het rijdend vanaf de Fernpass het allemaal erg groen was maar vanaf Landeck richting See Kappl Ischgl zo een winterse wereld ingereden.

Echt geen zorgen om maken dus en volgens de verwachtingen valt er nog een paar cm bij aldaar.

Veel plezier volgende week in het zonnetje bij de Thaja ;-)

Gast-5865 | 06-01-2014 - 15:11

Gast

@Gast-5848 @Gast-5862; Voor mij is het al een maand geleden dat ik in Ischgl was (2e week december, begin seizoen). Toen echter veel sneeuwval gehad waardoor alle pistes en zelfs off piste er zeer goed bijlagen. Tot de laatste dag (na een volle week zon en hoge temperaturen) lag alles er nog steeds uitstekend bij. Off piste was de laatste dagen op veel plekken niet meer mogelijk (ook niet op de top), dat kwam mede door de sterke wind. Geen idee hoe die condities nu zijn, er is tussentijds nog wel wat sneeuw bijgevallen geloof ik (en groen is het sowieso niet). Het dal van Ischgl pakt nauwelijks zon, ik denk niet dat je daar snel grote groene vlaktes gaat zien in de wintermaanden.

Overigens; schrik niet als je 30 minuten voor Ischgl nog steeds lente achtige beelden om je heen ziet. Op de terugreis vanuit Ischgl was werkelijk ALLES groen om ons heen. Maar zoals ik zei, zodra je in de buurt van Ischgl komt is het compleet winter :) Viel spaß!

Gast-5866 | 06-01-2014 - 15:38

Gast

Volgens Duitse meteo:
Sedert nov. 13 tot op de dag van vandaag zeggen de model uitdraaien van het zogenaamde Langfristmodel dat zowel Jan als feb 14 duidelijk de warm zullen gaan uitpakken. Ze hebben nog altijd gelijk. (Nov en dec 13 juiste voorspelling). Grote kans tot deze stelling de lente maand maart 14 gaat halen. Over 7 en halve is het maart.
Frenk.

Gast-5867 | 06-01-2014 - 15:39

Justin  Groot

Reactie hierboven (5866) komt van mij af

Justin Groot | 06-01-2014 - 15:39

Gast

Bedankt voor de update over Ischgl. Heb er zeer veel zin in en komt vast goed (net als alle vorige keren aldaar)!

Gast-5869 | 06-01-2014 - 16:37

Harm R.

Vanuit Les Sybelles een korte update ; vandaag flinke dooi onderin bij Le Corbier. Wel heerlijk zonnetje erbij! Bruine plekken kwamen er daar aardig doorheen. Boven Saint Sorlin bleven de pistes echter heerlijk. Genoten tot en met de laatste lift..

Harm R. | 06-01-2014 - 17:21

Gast

Zillertaller is groen tot op 800 meter

Gast-5871 | 06-01-2014 - 17:24

Gast

schitterd skiwetter in warth vandaag, wel heel druk door 3 koningen in Oostenrijk, blijkbaar vrij dag voor velen...morgen nieuwe verbinding auenfeld naar Lech eens proberen...

Gast-5872 | 06-01-2014 - 17:38

Melanie Domburg

@gast5864: ik heb vrijdag voor t laatst geskied in Saalbach, en het was naar mij mening nog prima te doen.. Na 1 uur word het wel wat ijzig en stukken met buggels. Maar dat is vooral op blauwe pistes omdat daar het meest geskied word.

Melanie Domburg | 06-01-2014 - 17:56

Gast

@ gast 5848&5861: nog even een extra opsteker over Ischgl. Wij zitten er nu en gisteren is er een lekker vers laagje bij gevallen van ong. 10 cm. De pistes liggen er prima bij en zijn bijna allemaal open! Af en toe is er een piste waar wat grond of stenen door komen, maar het valt ons alles mee! Zelfs in het dal winterse plaatjes.

Gast-5874 | 06-01-2014 - 18:52

Gast

Gast 5872, idd 3- koningen is in Oostenrijk een vrije feestdag.
Daar heeft men in NL nog nooit van gehoord.
Gr. Björn.

Gast-5875 | 06-01-2014 - 18:55

Gast


Gast

@ gast 5848&5861 Net 2 weken lang in Samnaun / Ischgl geweest. Ik zit eigenlijk dichter bij Serfaus / Fiss, maar iedere dag naar Samnaun gereden en het ligt er perfect bij. Sneeuw tot in het dal en zelfs de dalafdaling ligt er goed bij. Ze houden daar de pistes ook veel beter bij. Ik heb zelfs nog twee dagen off-piste kunnen boarden. Dus maak je voor de komende weken over Ischgl maar geen zorgen.

Gast-5876 | 06-01-2014 - 19:12

Johann

@All Korte update. Op de wat langere termijn begint het GFS nu toch het ECMWF toe te naderen, nog wat schromend maar het begin (Scandihoog) is er. ECMWF vanavond opnieuw weer vol op de winterse tour. Vanaf het weekend opbouw Hoog Scandinavië en een straalstroom met depressie(s) die begin volgende week onderdoor Europa induiken. Dan niet alleen veel kouder maar eveneens sterk oplopende sneeuwkansen voor gehele Alpengebied. Duimen dat deze trend wordt vastgehouden ! Morgen meer. Gr

Johann | 06-01-2014 - 20:31

Gast

@gast5856: u was na kerst in Flachau/wagrain en u had het zelde nzo slecht gehad. Ik moet aannemen dat u 6 maande na kerst 2012 daar geweest bent. Wij zijn daar geweest in de week na kerstmis 2013tot 3 januari en de omstandigheden waren absoluut top. Zon, zeer goede sneeuw, meer dan voldoende sneeuw tot in het dal. Dat is ook niet zo raar met minimaal 90cm op de top en 25 cm in het dal. Het is natuurlijk wel vervelend als mensen hier aperte onzinnigheden gaan debiteren.

Gast-5878 | 06-01-2014 - 20:34

Gast

Bedankt voor de updates over het skigebied ISCHGL!!!!
Eindelijk eens wat reactie's!
Thanks!
Zondagochtend zijn we daar! ik zal dagelijks een verslag schrijven!
Promised!!!

Gast-5879 | 06-01-2014 - 20:40

Gast

Hoe is het in Brixental.?

Gast-5880 | 06-01-2014 - 20:53

Gast

Hier in avoriaz na een dag 6 Gr boven nul, alles veranderd in plaksneeuw! Helaas maar 1 dag kunnen genieten van de poeder! Er ligt iig zat, dus we komen deze week wel door... Prepareren kunnen ze wel hier...

Gast-5881 | 06-01-2014 - 20:56

Gast

Heeft er iemand een tip om dit weekend of het weekend erop ergens te kunnen gaan boarden, met goede sneeuw (om m'n mislukte skivakantie in Tsjechie te compenseren) waar de condities uitstekend zijn en de rijafstand ook nog te behappen is in een weekend? We willen twee volle dagen los gaan als het even kan.

Gast-5882 | 06-01-2014 - 21:25

Marco K.

Zondag naar Hochfilzen..... nu nog niet al te veel sneeuw daar, maar deze laatste update van Johann geeft me een goed voorgevoel. Met voldoende noordstau kan het er lekker ''inpoederen'' volgende week. Ik denk terug aan 2 jaar geleden, toen lag er ruim 2 meter in deze tijd van het jaar. Zoveel zal het niet worden, maar een centimeter of 30 erbij zou al mooi zijn. We wachten af en houden hoop ;-)

Marco K. | 06-01-2014 - 22:36

Gast

Aan allen,

Zoals hierboven al eerder gevraagd maar geen reacties, hoe is de situatie in Brixental skiwelt? Zie wel goede foto's die vandaag geüpload zijn!

Bedankt, Gr. Een nieuwsgierige jongedame.

Gast-5884 | 06-01-2014 - 22:45

Gast

all, we hebben 1 wintersportmaand achter de rug en er nog 3 te gaan.
Hoezo een drama in Oostenrijk? Skiën is tot dusverre altijd nog gelukt. Het gaat er meer om hoe je omgaat met de situatie. Die is nu eenmaal wisselend en niet voor iedereen zoals je graag zou wensen. Je zal zien dat aan het einde van de winter de gevallen hoeveelheid sneeuw echt niet onder het jaarlijkse gemiddelde zal liggen. Alleen niemand heeft in de hand wanneer dit valt. En ja de meeste kans op goede sneeuwcondities heb je toch echt pas aan het einde van de winter.
Enne gast 5882, aankomend weekend zal je toch een paar kilometer moeten rijden. Beter is het weekend erna dan zit je bij de eerste de beste wintersportplaats in Oostenrijk al goed en mogelijk zelfs dichter bij huis.

Gast-5885 | 06-01-2014 - 23:22

Gast

Kan iemand mij vertellen hoe de pistes er in het vorarlberg bijliggen? Ik ga er over 2 weken heen.. Gr.

Gast-5886 | 07-01-2014 - 00:48

Gast

Dolemieten in Italie,in 1 woord SUPER! Heel veel sneeuw en van zeer goede kwaliteit. Wij zitten er nu. Gr Patricia

Gast-5937 | 07-01-2014 - 23:11

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord