Koufrontpassage met sneeuw

Een eerste storing met veel bewolking en wat neerslag beïnvloede gisteren vooral de westelijke en zuidelijke Alpengebieden terwijl tegelijkertijd aan de noordkant een opstekende föhn het weerbeeld bepaalde. Dat het niet echt koud was konden we ook mooi aan de sneeuwvalgrens afleiden, deze lag meest tussen de 1200 en 1800 meter. Heel anders echter de situatie aan de Alpenzuidkant. Hier kon zich op de meeste plekken tot in de avond een koude-reservoir handhaven waardoor de sneeuwvalgrens er een stuk lager uitpakte. Met de opkomende Stau neerslag  sneeuwde het er deels tot in de dalen. Meer naar het zuiden en vooral zuidoosten werd in de loop van de dag geleidelijk weer wat zachtere lucht vanuit het zuiden aangevoerd welke zich met de koudere lucht vermengde. Hierdoor kon de sneeuwvalgrens geleidelijk wat stijgen. Opvallend gisteren ook de soms grote variatie op betrekkelijk korte afstand met betrekking tot de sneeuwvalgrens in het zuiden Terwijl het in het ene gebied sneeuwde tot in het dal (400m) regende het elders tot een hoogte van 1400 meter.


Diep winters met verse sneeuw gisteren in Colfosco (1324m) in Südtirol

Koufront passage
Vandaag dus de passage van een koufront met opnieuw veel bewolking en neerslag. Op dit moment zien we de meeste neerslag (sneeuw) vooral langs de gehele westelijke Alpenzuidkant vallen waarbij de voorste begrenzing gevorderd is tot een lijn Tirol (Innsbruck) en Süd Tirol (Bozen). De sneeuwvalgrens daalt van het westen uit tot 900 a 600 meter in het westen en 1200 tot 800 meter in het westen en noorden van Oostenrijk.


Aktuele radarbeeld Alpen (bron Wetteronline)

Aan de Alpenzuidkant stroomt gelijkertijd nog zachtere lucht vanuit het zuidoosten binnen en hier gaat de sneeuwvalgrens juist weer verder stijgen. In de Zwitserse Alpen komt met een naar noord draaiende stroming de Nordföhn opzetten waardoor het er droog wordt en opklaart. In de middag en avond trekt de neerslag verder over de oostelijke Alpen weg en in de nacht van zondag op maandag wordt het in navolging van het zuiden en westen droog. De temperaturen liggen meest tussen de 2 en 15 graden, hoogste waardes voor die gebieden waar de föhn nog aanwezig is.


Verse sneeuw in de Franse Alpen, webcam Courchevel

£
...en sneeuwval inmiddels ook in de Vorarlberg, webcam Warth

In de wat koudere lucht is het vandaag ook in de bergen een stuk kouder. Op 1500 meter vriest een een graad of 2, op 2000 meter ligt het kwik rond de -5 en op 3000 meter rond de -13 graden. In het oosten voor het koufront echter eerst nog duidelijk een stuk zachter alvorens dan ook hier de koudere lucht van west naar oost doordrukt.

30 tot 80cm Neuschnee
De meeste neerslag zal er tot vannacht in de Stau gebieden aan de Alpenzuidkant zijn gevallen. In totaal zal er hier tussen de 30 en 50cm vallen en lokaal is 80cm Neuschnee haalbaar. Overigens zien we ook ten aanzien van de sneeuwval lokaal weer grote verschillen. Terwijl het bijvoorbeeld niet ver hier vandaan in Simplondorf (andere kant van de "berg" sneeuwt is hier in Termen (Oberwallis) nauwelijks neerslag gevallen (1mm). Hetgeen wat er viel kwam ook nog eens in vloeibare vorm naar beneden (tandenknarsend). Blijkt maar weer eens hoe sterk de föhn en lokale wind effecten (zuidwest aanstroming) een vinger in de pap hebben. 


Heerlijk pizza eten in een winters Canazei  'Val di Fassa'

Zeer zacht
Vannacht trekt het front met de neerslag via Oostenrijk weg en krijgen we weer te maken met een zuidwestelijke stroming welke zeker tot donderdag het weerbeeld zal bepalen. Deze zuidwestelijke stroming wordt in stand gehouden door een markante depressie die maandag met zijn kern ten westen van Ierland ligt en gedurende de week de snel opvullend naar Scandinavië zal trekken en als tegenhanger een gebied met hogedruk boven oost Europa. Vanaf morgen maandag wordt er zeer zachte lucht aangevoerd en vooral in de bergen gaan we dit merken. In de dalen en het laagland nemen de mistkansen weer toe en ook hier is het voor de tijd van het jaar uitgesproken zacht. De zon zal de komende dagen vooral in de bergen goed zaken kunnen doen, wel moeten we rekening houden met overtrekkende wolken(velden) en hier en daar is een spat regen en hogerop sneeuw niet geheel uitgesloten.


De komende dagen wordt het vooral in de bergen zeer zacht. Op tijd op de ski's dus en
verder heerlijk genieten van de zon en aangename temperaturen

Vanaf vrijdag geleidelijk kouder
Tegen het einde van de week moet het dan geleidelijk kouder gaan worden. Onduidelijk is echter nog hoe dat precies allemaal zal gaan verlopen. De modellen komen in detail met verschillende oplossingen. Laten we gemakshalve maar even het ECMWF aanhouden. Net als gisteren zien we dat donderdag onder invloed van een lagedrukgebied welke via het Verenigde Koninkrijk naar zuid Scandinavië trekt een koufront met bewolking en neerslag vooral de westelijke en noordelijke Alpen zal beïnvloeden. Met het instromen van de koudere lucht wordt het vooral in de bergen weer eens tuk kouder met een sneeuwvalgrens die weer zal dalen tot rond de 1000 meter. In tegenstelling tot gisteren simuleert het model vanmorgen dat vervolgens een hogedruk gebied vanuit het westen over de Alpen doorschuift en voor een weersverbetering gaat zorgen.


ECMWF zondag 12-01, het wordt kouder, maar zal de echte koude arctische
lucht naar het zuiden weten op te stomen ?

Tegelijkertijd zien we boven Scandinavië een hogedrukgebied in de steigers gezet worden en in combinatie met een lagedrukgebied boven het westen van Rusland stroomt dan koude arctische lucht naar het zuiden. De grote vraag is nu in hoeverre deze arctische luchtmassa's naar westen en met name centraal Europa zullen weten op te stomen. Gisteren leek dat nog allemaal heel voortvarend, vandaag echter wat minder doordat juist dat hierboven genoemde hoog vanuit het westen de opmars van de echte koude lucht blokkeert.

Complexe situatie
In het begin van de nieuwe week kan dan aan de noordoostflank van een volgend hoog wat met zijn kern naar Frankrijk trekt weer wat koudere lucht naar de Alpen gaan stromen, de arctische lucht blijft dan echter ook buiten ons bereik en stroomt via de Balkan naar het zuiden. Oostenrijk zou er nog net een staartje van mee kunnen pakken. Om het geheel nog complexer te maken moeten we ook nog een apart lagedrukgebiedje in de gaten gaan houden wat tussen het Scandinavische hoog en het opkomende Franse hoog probeert door te wurmen. Dit laag zal zoals het er nu naar uitziet de neerslagkansen begin volgende week weer doen toenemen. Al met al dus een behoorlijk complexe situatie die door de modellen ook nog eens anders wordt benaderd. Over deze ontwikkelingen vanaf donderdag is het laatste woord dus nog niet gesproken.


Mocht de sneeuw uitblijven, het lijkt in ieder geval weer koud genoeg te gaan worden
voor de productie van kunstsneeuw

Tot zover voor deze zondag, afhankelijk van de actualiteiten volgt in de loop van de dag of avond  nog een extra update. Fijne dag en ciao vanuit een ietwat somber Oberwallis

Waarschuwing
Het lawinegevaar is in grote delen van de Alpen "kritisch" en er is een code "oranje" (3 - wezenlijk) en deels "rood"  (4 - groot) van kracht. Door nieuwe sneeuwval in het weekend zal vooral in de westelijke en zuidelijke Alpen het lawinegevaar weer stijgen

 

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.

Johann Geers, weerman Sneeuwhoogte.nl

Mis niets van het weer en de sneeuw! Like Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Harm R.

Saint Sorlin d'Arves mooie laag gevallen vannacht in het dorp. Zo maar eens boven kijken. Zijn flink aan het knallen op de berg...

Harm R. | 05-01-2014 - 08:36

Gast

Beste Johann, dank voor je up date! Kun je mij ook aangeven wat de sneeuwkansen zijn voor het Ertsgebergte? Morgen vertrekken we naar Tachymov(Tsjechië). Winterkamp met school...vooralsnog zie ik veel groen op de cams...;(.

Gast-5753 | 05-01-2014 - 09:28

Jannik Soors

Hallo, wilt dit zachtere weerbeeld dan ook zeggen dat de sneeuw zienderogen zou smelten op de pistes? Grtz

Jannik Soors | 05-01-2014 - 09:30

Johann

@Jannik Geen angst hoor, de sneeuw die er op de pistes ligt blijft gewoon liggen. Kijk je bijvoorbeeld is naar een doorsnee plaats als Andermat (Guetsch) dan zie je dat van de 110cm die daar hogerop liggen (2200m) nauwelijks tot niets verdwijnt. Dit is vooral te danken aan het feit dat de lucht in de bergen ook behoorlijk droog is (lage dauwpunten) en dus gunstig voor de sneeuw. Wel zal met name in de middag de sneeuw zwaar gaan worden en met de zon erbij ook papperig wanneer door de hoge luchttemperaturen de kritische grenzen van het smelten zullen worden bereikt. Kritisch wordt het ook beneden de 1100 a 1000m en dan vooral daar waar het groen en bruin al door de deels dunne sneeuwlaag heenkomt. Hier zal een groot deel van de sneeuw smelten. Gr

Johann | 05-01-2014 - 09:45

Jannik Soors

Thanks voor snelle feedback Johan!

Jannik Soors | 05-01-2014 - 09:51

Johann

@Gast-5752 Voor het Ertsgebergte geldt eigenlijk hetzelfde als voor de Alpen. De komende dagen anti-winters en veel te zacht. Vanaf vrijdag dan ook hier geleidelijk kouder. Gr

Johann | 05-01-2014 - 09:52

Gast

Johan, allereerst dank en complimenten voor de website en dan speciaal de dagelijks verwachtingen. Over een kleine 2 weken willen we afreizen naar de sneeuw, bewust nog niets geboekt. Wat is het advies qua weer/sneeuw als ik nu een besluit wil nemen? Zelf denken we aan Italia: Selva, Corvara etc. Met de kennis van nu een wijs voornemen?

Gast-5758 | 05-01-2014 - 10:10

Johann

@Gast-5758 Lijkt me goede keus. Prachtige skigebieden en met de Italiaanse zon, eten en sfeer helemaal op en top genieten. Ik roep overigens al jaren dat de Italiaanse ski-gebieden nog steeds onder gewaardeerd worden (onbekend maakt onbemind). Gewoon even iets verder rijden en je hebt gewoon de beste pistes van de Alpen en het is ook nog eens heel sneeuwzeker ! Thx en Gr

Johann | 05-01-2014 - 10:21

Gast

Dank voor je snelle reactie, we zijn al op zoek!

Gast-5760 | 05-01-2014 - 10:29

Margo Römkens

Wie is er deze week in de Zugspitze Arena, wij vertrekken zaterdag naar Berwang.
Leuk als iemand een live update kan geven.
Gr.Margo.

Margo Römkens | 05-01-2014 - 10:33

Johann

@All: Ten westen van de lijn Bern-Sion-Turijn is het inmiddels mooi opgeklaard en deels al onbewolkt. Prachtig plaatje vanuit het Franse Orcieres-1850 ( Hautes-Alpes)

s1143.photobucket.com/user/cjgeers/media/orcieres.jpg.html" target="_blank">i1143.photobucket.com/albums/n635/cjgeers/orcieres.jpg" border="0" alt=" photo orcieres.jpg"/>

Johann | 05-01-2014 - 10:54

Gast

Inderdaad prachtig plaatje. Alleen spijtig voor die verschrikkelijke hoogbouw ( appartementen )
Ik persoonlijk vind dit echt niet staan in de mooie bergen . Daarom dat ik ook nooit een wintersportvakantie naar zulke skigebieden in Frankrijk zal doen . ( Is mijn mening natuurlijk en kan gerust begrijpen dat andere mensen dat niet erg vinden )

Gast-5763 | 05-01-2014 - 11:10

Gast

Gast 5758: wij gaan al ruim 20 jaar naar de Dolomieten en meestal naar alta badia. Colfosco is een prachtige plaats direct aan de piste. Voor ieder voldoende uitdaging. Mooie brede babypistes bij het dorp, maar ook het hele Sellagebied binnen handbereik. Valgardena, val di fassa, arabba met gletsjer, noem maar op, je bent er zo, zonder ook maar 1 x de skibus te hoeven pakken. Heerlijk om dagtochten te maken Alta badia zelf is ook al groot genoeg, je vindt er oa de gran risa piste (worldcup slalompiste). De Italianen zijn sneeuwmeesters, altijd kan je er tm Pasen terecht en dan is alles nog open! De hoogte werkt er ook mee alles ligt 1400 m of hoger! Mamolada zelfs op ruim 3200 m.

We zien er nog steeds niet veel Nederlanders en dat stelt me voor een dilemma: enerzijds zou ik wel van de daken willen schreeuwen hoe mooi het daar is, anderzijds genieten we juist van de heerlijk rustige Italiaanse sfeer en willen we dat graag zo houden!!

Groet, Peter

Gast-5764 | 05-01-2014 - 11:33

Teun van Woerkom

Het gaat er steeds beter en witter uit zien :) We vertrekken nu over een week naar Les Sybelles en ik heb er gruwelijk veel zin in!
@Harm: heb je nog tips qua mooie pistes?

Teun van Woerkom | 05-01-2014 - 11:38

Cheese  Curve

Ik hou ook niet van die franse betondorpen en ga dus altijd naar de oostenrijkse sfeer met de lieflijke houten chaletjes. Maar tevens ben ik blij dat niet iedereen zo denkt, anders zou het in Oostenrijk veel te druk worden. Nu is er een gezonde spreiding. Daarbij sommige jaren zijn de noordalpen in het voordeel tov de zuidalpen wat sneeuwhoeveelheden betreft, maar het kan ook andersom zoals dit seizoen 2013-2014.

Cheese Curve | 05-01-2014 - 11:42

Gast

Mooie verhalen, maar hoe is het nu met de Oostenrijkse gebieden in noord Tirol en dan vooral de noord-oost gebieden. Zeg maar vanaf Innsbruck oostwaarts. Volgens mij worden die gebieden bewust niet genoemd omdat het daar gewoon dramatisch is en blijft.
Stefan Kaptein

Gast-5767 | 05-01-2014 - 11:49

Gast

Morgen richting Grand Massif. Dat wordt hoog blijven denk ik. Jammer, gingen bewust voor een poederzeker gebied. Dat gaat het de komende week niet worden als ik de weerberichten goed lees. Dat wordt 's middags maar van de zon genieten dan. Hopelijk is het bier er niet te duur

Gast-5768 | 05-01-2014 - 12:00

Gast

In het Brixental sneeuwt het nu ook boven, maar beneden komt het warme water er opnieuw met bakken uit. Nog steeds drama dus, alleen een korte opfris beurt voor boven.

Gast-5770 | 05-01-2014 - 12:15

Gast

Hoi Johan, allereerst bedankt voor je duidelijke uitleg over het weer en de website. Aanrader voor iedereen. Wij hebben het plan om aankomende vrijdag te vertrekken richting de Alpen alleen zijn we er nog niet uit waar naartoe exact. Zitten te denken aan Chatel Frankrijk of Zell am Ziller Oostenrijk . Qua sneeuw lijkt Frankrijk nu beter, blijft dit ook zo?

Groeten uit Groningen.

Gast-5771 | 05-01-2014 - 12:31

Johann

@Gast-5767-Stefan, @Eric Ik weet niet wat jullie willen horen of gewoon niet (goed) lezen maar dat het in die genoemde gebieden niet echt best is moge duidelijk zijn. Gisteren heb ik dat zelfs nog expliciet genoemd, citaat "De komende dagen zal ons geduld voor wat betreft winterweer eerst nog verder op de proef gesteld worden en ook de belabberde situatie in vooral de lagere delen van de noordelijke Oostenrijkse Alpen zal er niet echt beter op gaan worden" (incl. foto). Ik snap de frustratie maar dat we die "bewust niet noemen" is natuurlijk onzin. Gr

Johann | 05-01-2014 - 12:35

Gast

Hallo Margo, Ook wij vertrekken zaterdag naar dat gebied(EHRWALD) maar ik heb de afgelopen week veel contact gehad met jack engelen die daar in veel gebieden heeft geskied en die heel eerlijk is over de toestanden in het hele gebied en sommige dorpen zijn groen maar de pistes zijn gewoon goed en nu weet ik dat het allemaal beter kan maar het gaat mij erom dat ik wil skien en dat kan daar nu goed, en voor het complete gevoel is het leuk dat de dorpen ook wit zijn maar dat denken we er gewoon bij en blijven hopen dat er wat gaat vallen, op dit moment sneeuwt het er en vrijdag komt de echte kou let maar op, fijne vakantie. Gr Peter

Gast-5773 | 05-01-2014 - 12:37

Gast

Wauw,ik zag her zowaar op de webcam van Achenkirch,waar ik de 24ste heen gaat,gaat zowaar sneeuwen.Is al een hele klus tegenwoordig.Hopelijk dat dit tendens doorzet.
Groetjes van Nathalie

Gast-5774 | 05-01-2014 - 12:46

Gast

Kan iemand mij zeggen hoe het in Vorarlberg gesteld is en in het bijzonder Lech/zurs?

Gast-5775 | 05-01-2014 - 12:58

Gast

31 januari weekje naar Winterberg... vorig jaar heerlijk kunnen skien daar maar dat zit er dit jaar misschien niet in met deze temperaturen. De tijd begint nu toch wel echt te dringen. Fingers crossed!

Gast-5776 | 05-01-2014 - 13:00

Randy WN

Hoi Johann,

Ik snap dat het lastig al die verzoeken. Maar ik ga a.s. weekend naar Valloire. Als ik nu kijk liggen de pistes er mooi bij en daalt de temp vanaf vrijdag weer.
In hoeverre zullen de pistes nog in goede staat zijn na deze temperaturen?

Bedankt en blijf vooral doorgaan ondanks dat sommigen altijd wat te zeuren hebben omdat jullie berichtgeving niet datgene is wat ze willen horen!!

Randy WN | 05-01-2014 - 13:01

Marc Schouten

Veel wits te zien op de webcam bij de Möseralm in Fiss. Mn ouders hebben er een paar superdagen gehad. Nog 6 weken geduld hebben!

Marc Schouten | 05-01-2014 - 13:13

Gast

A.s. vrijdag naar Le Corbier in Les Sybelles, zie al dagen dat het daar zou gaan sneeuwen en gesneeuwd heeft, maar op geen enkele site zie ik er centimeters bij komen? Voor mij een raadsel...

Gast-5779 | 05-01-2014 - 13:14

Gast

Gerlos in het dal nu ook volle bak aan het sneeuwen! Alle beetjes helpen zal ik maar zeggen

Gast-5780 | 05-01-2014 - 13:40

Gast

Ik blijf gewoon positief. Wij gaan over 2 weken naar gerlos en nagenoeg iedere Oostenrijkse weer website voorspelt vanaf komende zaterdag sterk dalende temperatuur! Met of zonder sneeuw, de kanonnen kunnen in ieder geval hun werk weer gaan doen!

Gast-5781 | 05-01-2014 - 13:55

Margo Römkens

Hoi Peter, ja ook ik heb de verhalen van Jack Engelen gelezen heel positief.
Wij verblijven in Berwang en daar is het in het dorp zelfs nog wit en op de cam vanmorgen sneeuw.
Was leuk als iemand deze week daar is i.v.m.updates.
Jullie ook fijne vakantie en het wordt idd kouder⛄️⛄️⛄️

Margo Römkens | 05-01-2014 - 13:57

Gast

Hallo Margo en Peter,
Heel veel plezier he,, Peter gaat as zaterdag weg? En Margo dan?
Greetzzzz

Gast-5783 | 05-01-2014 - 15:19

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Beste Stefan en Erik. Johann en ik proberen elke dag een zo objectief mogelijk weerbericht neer te zetten. Dat we daarbij bepaalde gebieden vanwege commerciële redenen "bewust" buiten beeld zouden laten is natuurlijk de grootst mogelijk onzin! Met vr gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 05-01-2014 - 15:33

Gast

Hoi Johann, laten we hopen dat het de koude kant op gaat, wel wenselijk. En wat een prachtige foto van Canazei hier gaan wij eind januari naar toe en volgens mij is het qua sneeuw goed voor elkaar.

Gast-5785 | 05-01-2014 - 15:46

Gast

Wie weet hoe de sneeuw in porte du soleil is

Gast-5786 | 05-01-2014 - 15:53

Gast

Beste Johan,Michael.
Bedankt voor jullie weerpraatje .Ik kijk er elke dag naar en vind het super.
Ik vertrek pas volgende week op skiverlof maar ben er gerust in .We gaan naar St Anton in Voralberg . Hoewel er ook daar minder sneeuw ligt dan normaal ben ik ervan overtuigd dat ik een super week tegemoet zal gaan .
Met Pasen ga ik altijd naar Warth en soms heb je massa sneeuw (een paar jaar terug 80 cm verse poeder op 3 dagen ) en soms is het een minder jaar met zelfs sommige bruine plekken .Toch is dit zeeeer plezant .
Het is hoe je het bekijkt zolang de liften werken :-)
Grt

Gast-5788 | 05-01-2014 - 16:54

Martin Brinks

Hoi schrijvers van deze naar mijn mening objectieve berichten. Laat jullie niet van de wijs brengen door een stelletje amateurs die denken dat hun de wijsheid in pacht hebben. Ik lees elke dag jullie berichten en die zijn zeker niet altijd positief. Wat die gasten beweren is klinkklare onzin, ga aub zo door ik denk dat ik voor veel mensen spreek.

Martin Brinks | 05-01-2014 - 16:57

Gast

@Eric Kromhout, je hebt de waterdichte bewijsvoering van Johann gelezen, over dat er wel degelijk eerlijk en objectief over de situatie in deelgebieden van de Alpen wordt gerapporteerd. Wat is nu je verhaal?
Ik ken je niet, en Johann en Michael persoonlijk ook niet, maar zou je nu echt willen ophouden met het uitkramen van baarlijke nonsense, daarvoor kun je beter bijvoorbeeld lid worden van de Partij Van Verongelijkte mensen. Johann en Michael, dank voor jullie inzet en professionaliteit! Wim

Gast-5790 | 05-01-2014 - 17:02

Gast

@Gast-5758 wolkenstein(selva) is een leuk dorp maar weinig apres ski. Je kunt bijna bij elk hotel/pension tot aan de deur komen. Direct aangesloten op de sella ronda. Ben hier in december al geweest en ga er met de carnaval weer naar toe. Is mij ontzettend goed bevallen. 1 van de mooiste gebieden waar ik geweest ben. Als je nog een beetje van de apres ski wil meekrijgen zul je naar wolkenstein(selva) of corvara moeten. in Canazei of campitello en die kant van de berg is echt niks te doen

Gast-5791 | 05-01-2014 - 17:02

Gast

@gast 5787 en hoe is het op de lager gelegen gebieden in Portes du Soleil?

Gast-5792 | 05-01-2014 - 17:08

Gast

De winter lijk al gans de tijd terug weg te kruipen, dat zal zo gans de winter zo blijven zeker!
Kunstsneeuw is inderdaad wel een oplossing maar geef mij maar echte sneeuw! Kunstsneeuw is echt niet zo leuk!

Gast-5793 | 05-01-2014 - 17:10

Gast

vandaag 15 tot 20com neuschnee in Warth, pistes wel hobbelig maar we verwachten morgen goed geprepareerde pistes. overmorgen dagje lech...hopelijk dan stralende zon!

Gast-5794 | 05-01-2014 - 17:15

Gast

Hoi Gast-5783, ja ik (peter) ga zaterdag en volgens mij als ik het goed lees margo ook dus helemaal blij en er is een pakje gevallen vandaag dus goed bezig daar in het noorden.

Gast-5795 | 05-01-2014 - 17:33

Gast

Gast 5754/Peter, dank voor je reactie. We zijn al eerder in de Dolomiti geweest. Echt fantastisch skiën en lekker eten. We bekijken echter elk jaar opnieuw waar we heen gaan. Inmiddels hotel in Selva geboekt en het begint nu direct te kriebelen, wat een lekker vooruitzicht. Fantastische dagtochten, elke dag iets anders en .... lekker eten.

Gast-5796 | 05-01-2014 - 17:40

Niels  van Bockel

@All, a.s zaterdag heel vroeg naar La Plagne (Belle Plagne)! Erg veel zin in! En ik zal proberen jullie dagelijks te updaten vanuit La Plagne en Les Arcs!

Iemand toevallig nu al een update uit dat gebied?

Gr Niels

Niels van Bockel | 05-01-2014 - 17:41

Arno

Ook vandaag was het weer raak in Selva Val Gardena. Vanaf 10 tot een uurtje of 4 intensieve sneeuwval. Niet eerder zoveel sneeuw in januari hier gezien. Met de pistendienst die vannacht hun werk zullen doen en met het zonnetje vanaf morgen ligt er een geweldige week in het verschiet!

Arno | 05-01-2014 - 18:15

Gast

@johann,wat denk je van saas-fee?Zouden binnen een 2 tal weken vertrekken!

grts Vanessa

Gast-5799 | 05-01-2014 - 18:16

Johann

@Vanessa Saas Fee alles top ! Vannacht beetje bijgevallen in dorp (80cm). Op de pistes ligt 100 tot 265cm sneeuw. Gr

Johann | 05-01-2014 - 18:27

Gast

Dag Vanessa, Ik ben jaren achter elkaar naar nendaz geweest en ook naar Saas Fee alleen vond ik het gebied rondom nendaz veeeeel mooier groter en spannende dan Saas Fee, alleen dorp Saas Fee is sprookjes achtig maar ik zou gaan voor dat gebied (Les Quatre Vallées ). Gr peter

Gast-5805 | 05-01-2014 - 18:35

Gast

@ arno, hoeveel cm neuschnee is er gevallen daar in val gardena. Duurt nog lang voordat ik ga maar oke

Gast-5806 | 05-01-2014 - 19:02

Gast

Johan,

Ik lees dat er een kans bestaat dat de wind vanaf vrijdag / zaterdag uit het noorden zou komen ipv van de al weken aanhoudende zuidwesten wind.
Betekend dit dat het eindelijk winter zal worden in de Oostenrijkse alpen?
We vertrekken zaterdagavond naar Ischgl, in het dal 15cm en hogerop 65cm.
Zou er daar nog sneeuw van betekenis kunnen vallen voor of tijdens onze ski-vakantie?
Alvast bedankt voor uw reactie.
Steven.

Gast-5807 | 05-01-2014 - 19:03

Gast

Vanessa@johann en peter,bedankt voor de de info.Gaan alles nog eens rustig bekijken voor we beslissen!

grt vanessa

Gast-5808 | 05-01-2014 - 19:03

Gast

Hi Niels,

Mooi! Ben benieuwd naar je updates! Ik ga 18 januari naar La Plagne. Ik ben vooral benieuwd of de afdalingen naar lager gelegen dorpen als Montalbert, Monchavin en Champagny en Vanoise goed te doen zijn onderin. Op 2000 meter en daarboven zal alles ongetwijfeld prima zijn.

Fijne vakantie alvast! Groeten Wim

Gast-5809 | 05-01-2014 - 19:06

Margo Römkens

Gast5783, ja ook ik vertrek zaterdag. reuze zin in laat nog maar wat vallen van dat witte goud.
Zal proberen dagelijks een update te geven,
Gr.Margo.

Margo Römkens | 05-01-2014 - 19:10

Niels  van Bockel

@Wim, Thanks! Ik ben wel van plan wat dal afdalingen te gaan skiën. Op de cams is te zien dat de kwaliteit er iets onder zal gaan lijden nu de temp wat stijgt op die hoogte. Maar met de koudere periode op komst (hopelijk zet die verwachting door), moet het voor jou alleen maar positiever gaan worden. Ik hou je op de hoogte waar mogelijk!

Gr Niels

Niels van Bockel | 05-01-2014 - 19:12

Andreas Benning

Hallo und viele liebe Grüße aus Deutschland an die fleißigen Wettermänner aus Holland.Lese jeden Tag mit Spannung eure Berichte auf der Seite.Und bin immer wieder positiv überrascht mit welcher Hingabe ihr versucht, das Wetter zu berechnen.Ich selber habe noch bis Ende Februar Zeit bevor es nach Leogang-Saalbach-Hinterglemm geht.Bis dahin kann noch viel passieren in der Wetterküche.Macht nur weiter so,meine Bewunderung habt ihr auf jeden Fall

Andreas Benning

Andreas Benning | 05-01-2014 - 20:12

Gast

Beste Johan en/of andere mensen,

Hoe zien de pistes er in omgeving Westendorf/ gebied Brixental eruit? Is het boven een beetje te doen en hoe zijn de vooruitzichten?

Hoor het graag aub.

Bedankt

Gast-5814 | 05-01-2014 - 20:29

Johann

@Andreas Oha, Leser aus Deutschland, schön ! Danke für dein Feedback. Hoffe dass die holländische Sprache dir keine Probleme macht ! Bis Ostern sind wird dran, viel Lese und Wetterspass und liebe Grüsse zurück aus dem Oberwallis -Johann

Johann | 05-01-2014 - 20:31

Andreas Benning

Hallo ein zweites mal von Andreas.Die Holländische Sprache ist absolut kein Problem für mich.Da wir nur ca 5 km von den Niederlanden entfernt wohnen ist man des öfteren dort zum Einkaufen und mit den Jahren lernt man dann auch die Sprache.Einen schönen Abend noch in die Schweiz.Daumen Hoch von mir.
Gr Andreas

Andreas Benning | 05-01-2014 - 20:42

Gast

Beste Johan,

Eerste week van februari ga ik naar Rauris (gebied van Hochkonig) Salzburgerland. Onder welk deel vd Alpen valt dit gebied nu eigenlijk?

Gr HJ

Gast-5817 | 05-01-2014 - 20:43

Johann

@Gast-5817 Beste HJ, Rauris ligt in het inner-alpine deel van de oostelijke Alpen. Gr

Johann | 05-01-2014 - 20:47

Gast

Sneeuw in klosterle

Gast-5819 | 05-01-2014 - 20:59

Johann

@All Korte update: T.o.v vanmorgen is er niet veel veranderd. GFS moddert nog steeds een beetje voort op de oude trend. Het ECMWF komt opnieuw met een Scandinavië hoog op de proppen. Vanaf maandag komen de Alpen dan vanuit het NO steeds dieper in zeer koude arctische luchtmassa's terecht. Gezien de grote verschillen tussen de modellen en de complexe situatie is alles vanaf het weekend echter nog erg onzeker. Morgen meer ! Gr.

Johann | 05-01-2014 - 21:00

Gast

Hallo iedereen. In welk deel van de Alpen ligt les sybelles in Frankrijk? Alvast bedankt voor het antwoord!

Gast-5821 | 05-01-2014 - 21:33

Gast

All. Laatste bericht Duitse weersdienst.
Amerikaanse uitdraai gaat uit van nasskalt tot mild
Europees gaat uit van Hogedruk, vorst, geen sneeuw.
Beiden noch vlees/vis zogezegd.
Gr.Josef.

Gast-5822 | 05-01-2014 - 21:47

Cheese  Curve

Onze 2 weermannen doen hun best adhv de verschillende modellen en hun ervaringen adequate voorspellingen te doen voor bepaalde alpengebieden. Nu denken sommige schrijvers hier dat er voorspellingen mogelijk zijn over 1 week en wel voor het bepaalde skigebiedje waar deze vraagstellers zelf naar toe gaan. Mensen wees eens wat realistischer, zou je van het knmi verwachten, dat ze konden voorspellen of het in een bepaals dorpje in nederland volgende week wel of niet regent?

Cheese Curve | 05-01-2014 - 21:57

Gast

Bij benadering is dit wel praktisch te voorspellen in het huidige techno-tijdperk.
Gr.Rik.

Gast-5824 | 05-01-2014 - 22:29

Gast

Bij benadering ;) ja wat je dan krijgt bij benadering kan het vriezen of dooien ;)

Gast-5825 | 05-01-2014 - 22:42

Gast

Het weer van de alpen is nog een stuk complexer dan ons hollandse klimaat

Gast-5826 | 05-01-2014 - 23:47

Cheese  Curve

Waarbij vlgs. Mij het klimaat de resultante is van het weer over een langere periode. Het klimaat veranderd langzaam,maar er is niets zo veranderlijk als het weer ;)

Cheese Curve | 05-01-2014 - 23:55

Gast

let op dames en heren vanaf 15-01 vollebak incl. yes yes the netherlands 10 points its going to be a verry long and could ride

Gast-5829 | 06-01-2014 - 02:15

Gast

Zitten in la plagne en de piste's zijn toppie!!

Gast-5830 | 06-01-2014 - 06:21

Harm R.

@Teun: nog niet echt tips. Gewoon lekker cruisen. Zijn gisteren in de kom van Saint Sorlin geweest en in Le Corbier. Verder prachtig weer en verse poeder!

Harm R. | 06-01-2014 - 08:10

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord