Jaar sluit af met Kaiserwetter

Voor vele skigebieden kwam de sneeuw rond en op het koufrontje na de kerst toch op tijd. Vooral de Alpenzuidkant, de zuidwestelijke Franse Alpen en het Oberwallis profiteerden van de dump die de Südstau rond de kerst veroorzaakte. Momenteel zien we wanneer we een rondje webcams doen of op de vele foto's die worden ingezonden, prachtige witte pistes geaccentueerd door die knalblauwe luchten. Toch geeft deze indruk een ietwat vertekend beeld van de sneeuw en sneeuwdek.


Ook vandaag kunnen we in de bergen weer genieten van het Kaiserwetter, foto
Aletsch Arena (Riederalp) gistermiddag (ingezonden fam. E. Bakker, Fiesch)

Wisselend sneeuwdek
Kijken we eens wat nader na de sneeuwhoeveelheden die er momenteel liggen langs de Alpenhoofdkam dan hebben zien we hier minder sneeuw dan gemiddeld rond deze tijd van het jaar. Zo ligt er bijvoorbeeld langs de Alpennoordkant van de Berner Alpen tot over de Glaner Alpen tot aan het Prättigau slechts 60 tot 90% van wat je daar eigenlijk zou verwachten. Nog slechter is het gesteld in delen van de noordwestelijke Franse en noordelijke Oostenrijkse Alpen. Een heel ander beeld zien we  echter langs de Alpenhoofdkam, hier konden ze goed mee profiteren van de Südstau tijdens de kerstdagen en over het algemeen ligt er hier een "bovengemiddeld" sneeuwdek. Nog beter ziet het sneeuwtechnisch uit in een gebied rondom de Gotthard, Simplon, het Oberwallis, Tessin en Trentino. Hier ligt momenteel anderhalf tot dubbel keer zo veel sneeuw als in een doorsnee winter. 


Veel sneeuw ook in Blatten in het Zwitserse Lötschental (foto Mario Nehrke)

Lawinegevaar blijft "precair"
Ofschoon geen uitzonderlijke situatie is met name in de hierboven genoemde gebieden met bovengemiddelde sneeuwhoogtes het lawine gevaar buiten de pistes zeer "heikel" (precair) en gevaarlijk zo meldt Kurt Winkler die werkzaam is bij het Zwitserse "WSL-Institut für Schnee- und Lawinenforschung SLF". Dat deze boodschap niet overdreven is blijkt ook wel uit het feit dat alleen al in Wallis de laatste 2 dagen meerdere lawines naar beneden zijn gekomen waarbij helaas ook weer twee dodelijke slachtoffer is gevallen. Ook in Graubünden kwamen meerdere lawines naar beneden en ook hier viel 1 dode te betreuren. Dus mensen, ga vooral niet buiten de gemarkeerde pistes wanneer u niet van kennis zaken hebt met betrekking tot het lawine gevaar en het terrein. Ik zal één dezer dagen nog eens extra aandacht aan het thema lawinegevaar schenken. Nu eerst verder met het Alpenweer.

Silvester (Oudejaarsdag) met veel zon
Gisteren een prachtige dag in het overgrote deel van de Alpen. Knalblauwe luchten, veel zon samen in heerlijk contrast met de verse sneeuw die door de lage luchtvochtigheid ook nog eens van prima kwaliteit was. Enkel het (zuid)oosten van Oostenrijk moest het nog met bewolking doen waaruit tot in de avond nog wat lichte sneeuw viel. Verder dus overal een dag om te genieten met het Kaiserwetter.


De Alpen ontwaken en bereiden zich weer voor op een nieuwe horde wintersporters.
Aan het weer zal het vandaag niet liggen. Gerlosplatte (1589m)

In de avond kwam in de westelijke Alpen (hogere) bewolking opzetten die gedurende de nacht verder naar het oosten trok en gelijktijdig ook weer oploste. Na opnieuw een koude start met op veel plaatsen matige tot strenge vorst (-5 tot -20 graden) in de ochtend mogelijk nog wat overtrekkende (hogere) wolken maar verder belooft het in de bergen opnieuw een hele mooie zonnige dag te worden. Opmerkelijk overigens nog steeds de bewolking in het oosten van Oostenrijk met op dit moment nog wat lichte sneeuwval rondom Wenen. Verder in de dalen en het laagland wel weer kans op Hochnebel welke vooral in de Oostenrijkse Alpen hardnekkig zijn kan. De temperaturen bewegen zich op 2000 meter rond de 0 tot -5 graden (hoogste waardes westelijke Alpen), op 3000 meter rond de -10 graden en op 4000 meter rond de -15 graden. Het nulgradenniveau pendelt meest weer tussen de 1000 en 1500 meter. Omdat de lucht opnieuw erg droog is (lage dauwpunten) kunnen we opnieuw genieten van knalblauwe luchten en perfecte sneeuwcondities. Wind staat er nauwelijks en dus ook op de terrasje heerlijk vertoeven van de laatste zonnestralen van dit jaar.


Prima omstandigheden ook tijdens de jaarwisseling in overgrote deel van de Alpen

De jaarwisseling zal weertechnisch eveneens rustig gaan verlopen en ook de condities voor het nachtelijke vuurwerk kunnen haast niet beter zijn. Het zal helder zijn en ook de wind zal geen thema zijn. In de nacht en ochtend van nieuwjaarsdag krijgen de westelijke Alpen te maken met de restanten van een oude storing. Er komt bewolking opzetten met in de noordwestelijke Alpen, de Jura en het Zwitserse Middelland kans op wat sneeuw of motsneeuw. Deels moet in het laagland ook rekening worden gehouden met lokale verraderlijke gladheid door "ijzel",  de late (vroege) feestgangers zijn alvast gewaarschuwd. Overdag zal ook deze bewolking grotendeels weer oplossen door de nog tegenstribbelende hogedruk boven de Balkan en ook de woensdag zal dus prima wintersport weer gaan opleveren.

Donderdag meer bewolking en neerslag
Een volgende actievere frontale aanval staat gepland voor de donderdag. Reeds in de nacht van woensdag op donderdag neemt in de westelijke Alpen de bewolking weer snel toe en weldra zet eerste neerslag in. In de gebieden aan de Alpennoordkant komt tijdelijke de Südföhn opzetten. Overdag trekken bewolking en neerslag verder naar het oosten om tegen het middaguur tot aan de oostelijke Alpen te zijn gevorderd. In de middag en avond dan van west naar oost föhn einde gevolgd door ook wat neerslag in de oostelijke Alpen. De sneeuwvalgrens pendelt tussen de 1000 en 1300 meter, in de föhngebieden tot 1500meter. Aan de zuidkant sneeuw tot 1000 a 800 meter.


Een actievere storing met neerslag (blauw) heeft donderdagochtend de
de westelijke Alpen bereikt

Vrijdag trekt de bewolking en neerslag via het oosten weg en in navolging van de westelijke Alpen klaart het op. Overdag dus opnieuw heel aardig wintersportweer en goede condities. Lang zal dit echter niet duren want reeds in de namiddag en avond volgt in de westelijke Alpen rap nieuwe bewolking en neerslag. Deze bewolking en neerslag die in eerste instantie de westelijke Alpen zullen beïnvloeden zijn een voorbode op meer "nattigheid" die in de avond van het westen en zuiden uit naderen.

Weekend opnieuw Genualaag
Zij behoren bij een ook gisteren ook al aangekondigde en besproken uit-troggende (uitzakkende) depressie. Net als gisteren zien we vandaag bij GFS en ook het ECMWF in de nacht van zaterdag op zondag een klassiek Genualaag ontstaan. Op nadering en passage van het koufront en geactiveerd door het Genualaag gaat er van het westen en zuiden uit in de Alpensüdstau in de loop van zaterdagmiddag intensief en aanhoudend neerslag vallen. Tegelijkertijd komt als compensatie aan de Alpennoordkant de Südföhn opzetten die waarschijnlijk tot zondagnacht of ochtend zal doorstaan. In de bergen kan het er met de föhn weer stormachtig aan toegaan en het wordt opnieuw zeer zacht. In de föhngebieden aan de Alpennoordkant zijn dan lokaal weer 12 tot 17 graden haalbaar. Zondag trekt het koufront dan verder naar het oosten weg en koelt het ook in de oostelijke Alpen weer af.


GFS zondag: wederom een keurig Genualaag en opnieuw veel neerslag
(sneeuw) in de Südstau

Hoe luidt toch zo mooi dat spreekwoord: "De duivel schijt altijd op de grootste hoop" ! Welnu, ook nu weer zal het zwaartepunt van de neerslag (sneeuw) aan de Alpenzuidkant komen te liggen. Hier zijn opnieuw extreme neerslag hoeveelheden waarschijnlijk en langzaam durf ik een vergelijking te maken met hetgeen tijdens de kerst gebeurde. Helaas geldt dit dus ook weer voor de noordkant van de Alpen; te zacht en veel minder neerslag (sneeuw)


Neerslag geaccumuleerd adhv het GFS model tot maandan 6 januari, ook het
ECMWF komt met soortgelijke hoeveelheden en verdeling

Toch wil ik  met betrekking tot het weekend voor de oostelijke Alpennoordkant nog even slag om de arm houden, het is namelijk heel goed mogelijk dat ook de Alpennoordkant nog het nodige aan neerslag (hogerop sneeuw) gaat meepakken. Veel heeft te maken met in hoeverre en hoe snel een tussenhoog zal navolgen en wat een ander secundair laagje boven Duitsland gaat doen. Al met al in detail nog best veel onzekerheden.

Onzekere ontwikkelingen langere termijn
Zondag is dan ook deze "Spuck" weer voorbij en komen kunnen we onder invloed van overtrekkend tussenhoog opnieuw in een zuidwestelijke hoogtestroming terecht waarbij de temperaturen vooral in de bergen weer in de lift gaan.Wat er daarna precies gaat gebeuren is onzeker. Nog steeds worstelen de modellen met een depressie boven de Atlantische Oceaan en een mogelijke blokkade aan de westflank van een markante Atlantische hoogtetrog. Vanmorgen komen de modellen met verschillende oplossingen en ook ten opzichte van gisteren is het allemaal maar weinig consistent en eerlijk gezegd nog geen touw aan vast te knopen. Of koud of warm of sneeuw of föhn, we laten er onze stemming niet door bederven en gaan gewoon lekker genieten van de zon, de sneeuw en vanavond van het feestgewoel van deze Silvester.


Weiler Müölera Blatten-Belalp Oberwallis (foto Bernard Walker) gistermiddag

Ook namens Michael van der Poel allemaal een heel goed uiteinde gewenst en een heel voorspoedig en gezond nieuw wintersportjaar. Tot morgen !

Waarschuwing
Het lawinegevaar is in grote delen van de Alpen "kritisch" en er is een code "oranje" (code 3, erheblich - wezenlijk) van kracht. 

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.

Johann Geers, weerman Sneeuwhoogte.nl

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Harm R.

Mooi op tijd weer Johann. Een goede jaarwisseling toegewenst voor jou en Michael een op naar een mooi jaar met veel spektakel op meteorologisch vlak..

Harm R. | 31-12-2013 - 08:38

Niels  van Bockel

Dank alvast voor je laatste bericht van dit jaar ;-)! Het jaar begint goed! Fijne jaarwisseling en uiteraard ook voor @Micheal!

Gr Niels

Niels van Bockel | 31-12-2013 - 09:00

Gast

Wij gaan volgende week naar westendorff hoe is de situatie daar kun je daar nog skiën of moet ik de korte broek meenemen

Gast-5429 | 31-12-2013 - 09:51

Gast

Hallo Johann, Complimenten voor de prachtige website en het uitgebreide weerbericht. Bedankt voor het plaatsen van onze foto's. We genieten volop van de door jou voorspelde sneeuw. Dat heb je goed geregeld. Nu voor de terugweg nog een sneeuwvrije autobahn. Succes en tot ziens!

Gast-5430 | 31-12-2013 - 10:15

Henrik Mulder

Dit begint op 2008 te lijken, toen was het ook steeds raak voor de zuidkant. Gelukkig gaan wij in februari naar Val Gardena:)

Henrik Mulder | 31-12-2013 - 10:20

Mascha Keijzer

Johann en Micheal: bedankt voor alle dagelijkse updates! Ik wens jullie een fijne jaarwisseling en een geweldig 2014! Voor wat betreft het huidige Alpenweer: niks zo veranderlijks als het weer, we gaan het uittjekken van het weekend wat het gaat worden!

Mascha Keijzer | 31-12-2013 - 10:26

Stéphan Mommers

@ Sneeuwhoogte-crew: Super bedankt voor de uitgebreide sneeuwberichten voor de alpen. Een goed uiteinde en een (sneeuwrijk) 2014 gewenst! Chapeau!

@iedereen: Gezond en sneeuwrijk 2014 gewenst!!!!

Januari 2014: --> sneeuwdump alpennoordkant met klassieke Nordstau die wat mij betreft geheel januari mag duren :-P

Stéphan Mommers | 31-12-2013 - 10:32

Henrik Mulder

Johann en Micheal: bedankt voor de dagelijkse updates en weerberichten! Lees ze altijd met veel plezier! Fijne jaarwisseling en een mooi 2014 gewenst!

Henrik Mulder | 31-12-2013 - 10:34

Gast

Beste johann, ik heb de voorspelling vd jetstream gezien en hij gaat langzaam aan meer naar het zuiden toe. Is dit een voorbode op dat we toch een beetje meer de winter ingaan? 19 jan gaan wij richting gerlos en van mij mag het wel een beetje kouder en sneeuwrijker worden. Jullie weerberichten vind ik echt top! Iedere dag ff checken. Nu maar hopen dat die winter echt op gang wil komen. Gr remco

Gast-5436 | 31-12-2013 - 11:05

Chris Jansen

Johann en Michael, bedankt voor alle super updates. Goede jaarwisseling en keep up de good work! Zaterdag naar Chatel dus ben benieuwd. Ben in ieder geval op alles voorbereid :-)!

Chris Jansen | 31-12-2013 - 11:09

Pedm De meij

Beste johann ik zie voor 6 jan de hele dag regen in avoriaz of kan dat nog alle kanten op.fijne jaarwisseling en een goed 2014

Pedm De meij | 31-12-2013 - 11:11

Gast

bedank voor jullie top weerberichten iedere dag! Fijn uiteinde gewenst voor iedereen! Jeroen

Gast-5440 | 31-12-2013 - 11:35

Johann

@Peije Ligt Avoriaz niet op een hoogte van circa 1800m ? Ik zou me geen zorgen maken. Gr

Johann | 31-12-2013 - 11:55

Johann

@Remco Een wat zuidelijker verlopende jetstream is een mogelijke optie. Meest wrs scenario is echter dat hij steeds meer gaat slingeren (toename amplitude dal -topgolf) .Belangrijk voor winterse ontwikkelingen is dat we aan de koude kant ervan komen. Verder zijn er ook steeds meer aanwijzingen die duiden op het afzwakken van de zgn Poolwervel (polar vortex), een enorm koude lagedrukgebied boven de Noordpool wat daar altijd in de wintermaanden aanwezig is. Een afzwakkende polar vortex (door opwarming) zal er voor zorgen dat de straalstroom in kracht gaat afnemen en juist dan ook steeds meer gaat slingeren met blokkades tot gevolg. Er zijn dus zeker kansen voor een overgang naar een heel ander stromingspatroon. Gr

Johann | 31-12-2013 - 12:04

Gast

Volg jullie weerbeschouwingen altijd met grote interesse. Ik wens jullie een gezond 2014 en blijf zo doorgaan.

Gast-5443 | 31-12-2013 - 12:12

Gast

beste johann wij gaan 18 januari naar hinterglemm nu zeggen sommige weerstations dat er ina.s week / de week van 13 januari aardig wat aankomt daar klopt dit? en waar moeten we opletten voor dit gebied in jouw verhaal wel deel alpen is dit

gr

Gast-5444 | 31-12-2013 - 12:17

Johann

@Gast-5444 Dat zijn prognoses die door computers automatisch worden gegenereerd. Voor die termijn lekker vergeten want zijn absoluut niet "aussagekräftig" ! Gr

Johann | 31-12-2013 - 12:26

Koos Verkade

Beste Johann en Michael: ein gute rutsch!
Bedankt voor de leerzame weerberichten die ook lekker te lezen zijn. Mooier kan het niet! Ik wens jullie een mooi en gezond 2014.

Koos Verkade | 31-12-2013 - 12:26

Mauries Huizer

Zo, ik heb ook een profiel aangemaakt :) Ik zit nog tot en met eind februari in het Beierse Woud (in de buurt van Geißkopf, Große Arber). De temperaturen zijn redelijk goed, dus sneeuwkanonnen werken maar verse sneeuw is welkom! Bedankt voor de weerberichten iedere dag! Gr

Mauries Huizer | 31-12-2013 - 12:29

Pedm De meij

Ja klopt 1800 meter maar vorstgrens ligt dan op 2400 meter

Pedm De meij | 31-12-2013 - 13:07

Gast

Wat zijn de verwachtingen voor Duitsland, sauerland?

Gast-5449 | 31-12-2013 - 13:11

Gast

Daar lopen nu de koeien weer op de berg.

Gast-5450 | 31-12-2013 - 13:17

Gast

Gelukkig gaan wij naar wolkenstein, genoeg sneeuw en een prachtig gebied

Gast-5451 | 31-12-2013 - 13:23

Gast

Allemaal,
Je ziet dat iedereen echt verlangt naar wat kouder weer met sneeuw voor de Oostenrijkse noordalpen waar nog altijd de meeste Nederlanders en Vlamingen op skiverlof gaan .
Ik wil niet negatief doen maar het ziet er echt niet goed uit . Reeds verschillende malen werd op verschillende weersites in de verte een lichtpuntje aangeduid zoals nu ook weer met de eventuele meanderende straalstroom die wat meer naar het zuiden zou komen te liggen .
Ik baseer mij vooral op de Duitse wetter online ( een site waar ik veel geloof aan hecht en het heel dikwijls bij het rechte eind heeft )
Hier is vandaag vermeld dat de kans op wat kouder weer opnieuw is geslonken tot al zeker half januari . Temperaturen soms tot net boven 10 graden ( soms iets koeler )
Er is niets maar dan ook n iets dat echt aanduid dat het op relatief korte termijn zal veranderen.
Dus voor de Duitse middelgebergtes en de Noordalpen ziet het er echt niet goed uit . Zuidkant daarentegen prima met a.s. weekend opnieuw een dikke dump .
Ik begin hem nu toch ook te knijpen want ga vanaf 2 februari naar het Zillertal . Is nog lang natuurlijk maar deze situatie met die zeer zeer sterke zuid west circulatie kan echt heel lang duren en einde maart hoeft het ook niet meer .
Ik vind het fijn dat jullie hier steeds proberen om wat positiefs te brengen maar vrees dat het met de huidige situatie onbegonnen werk is .
Natuurlijk hoop ik ook dat er volgende week op de computers wat meer winters weer wordt voorspeld maar ik zet er mijn hoop niet meer op .
Heb er al aan gedacht om mijn geplande skiverlof naar het zillertal om te boeken naar Italie ( Val Gardena bvb ) alhoewel het nu nog redelijk goed is aldaar maar kan niet blijven duren met de warme temperaturen en fohn toestanden die eraan komen de volgende twee weken .
Triestig zeer triestig maar we kunnen er niets aan doen .

Gast-5452 | 31-12-2013 - 13:33

Johann

@Peije Vorstgrens zegt niet veel. Dat die even zo hoog is is enkel en alleen door er (tijdelijk) een bel zachtere lucht (warmfrontsector) doortrekt. Het is dan echter ook droog (föhnig) dus regen is geen thema. Zodra de neerslag na passage warmtefrontsector er weer inkomt (koufront) gewoon weer sneeuw tot 1200 a 900m Gr

Johann | 31-12-2013 - 13:35

Johann

Gast-5452 Wij zijn altijd positief ingesteld maar vwb onze prognoses baseren wie ons op de diverse modellen, aangevuld met gezond meteorologisch verstand. Alle ins en outs vwb de langere termijn zijn daar dan ook aan gerelateerd (lees maar eens goed !) , niet meer, niet minder. Laat je niet teveel leiden door de negatieve berichtgeving. Tegen die tijd, 2 februari (!!!) ziet de Alpenwereld en weer er weer heel anders uit , geen zorgen ! Mind my words, we spreken elkaar tegen die tijd nog ;-) Gr

Johann | 31-12-2013 - 13:42

Gast

Johann en Micheal, bedankt voor julie dagelijkse weerbericht 'keep going the good work' en natuurlijk Einen guten Rutsch ins neue Jahr !!
Grüß aus Lofer Salzburgerland - Rob

Gast-5456 | 31-12-2013 - 13:45

Gast

Oke bedankt johann voor de snelle reactie gr

Gast-5457 | 31-12-2013 - 14:34

Gast

Hier in Lofer (Salzburgerland) redelijke ski omstandigheden, net aan voldoende sneeuw op de pistes, die overigens niet allemaal geopend zijn. Zelfs afdalen tot in het dal is mogelijk, maar het is in het algemeen behoorlijk droevig gesteld met de hoeveelheden sneeuw in deze omgeving.

Gast-5458 | 31-12-2013 - 15:06

Gast

Beste allen,

Ik lees met plezier jullie weerberichten. Meteorologie boeit mij enorm, daarbij komen de alpen in het speciaal want er speelt altijd een bijzonder (micro-) klimaat. Uiteraard zal ik ook niet ontkennen dat ik een fanatieke wintersporter ben. Soms lees ik de reacties die in mijn optiek niet altijd terecht zijn, deze ontstaan omdat mensen onzeker worden over hun uitgekozen skigebied. Erg zonde, want je hebt immers geen controle over het weer. En het personeel op de Oostenrijkse skipiste's doen hun uiterste best om goede geprepareerde pistes te leveren. Natuurlijk zien we allemaal graag een pak sneeuw liggen van 2 meter. Maar er kan nu al uitstekend geskied worden in de noordelijke Oostenrijkse alpen. Wellicht niet tot in de diepe dalen maar bovenin kun je gewoon doen waar je voor komt, heerlijk wintersporten....

Een goede jaarwisseling!

Gast-5459 | 31-12-2013 - 15:18

peter pronk

fijne jaarswisseling en een gezond 2014!

peter pronk | 31-12-2013 - 15:47

Gast

Op dit moment perfecte sneeuwcondities in Leogang en deels Saalbach hinterklemm, achter in het dal Hinterklemm zijn de pistes slecht. Maar wij hebben tot nu prima kunnen skieen.Dus mensen als jullie hier heen gaan, het valt reuze mee.

Tom

Gast-5461 | 31-12-2013 - 16:09

Jack E

Nog steeds in de tiroler zugspitze! Het skiën gaat allemaal nog perfect! Wel is een nieuw laagje leuk voor de sfeer! Berwang is zoals altijd weer OP en TOP winter... Maar in het dal bij ehrwald en lermoos is alleen de piste nog wit.... Gelukkig zitten wij altijd in het goede dorp!
Wij blijven hier tot zaterdag en dan weer 7 weken werken... want eind februari gaan we weer weekje tiroler zugspitze! Zo verslavend! Allemaal een fijne sylvester!

Jack E | 31-12-2013 - 16:25

Gast

Vandaag nog heerlijke dag gehad in warth - Lech ... staal blauwe lucht -6 gr. Voldoende sneeuw. Volgende lading sneeuw wordt hier Donderdag verwacht.

Goed einde jaar vanuit Schröcken !

Gast-5463 | 31-12-2013 - 16:28

Gast

Bedankt voor de super weerberichten. Fijne jaarwisseling vanuit een zonnig en witte-pistes achtig Lermoos. :-)

Gast-5464 | 31-12-2013 - 16:50

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Beste wintersportvrienden. Bedankt voor alle leuke reacties. Ik wens jullie een sneeuwrijk en gezond 2014! Met vr gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 31-12-2013 - 17:20

Stijn C

Zeer fijn 2014 met veel sneeuw en prachitge skimomenten allemaal!

Stijn C | 31-12-2013 - 17:45

Gast

Hallo, de weersverwachtingen van vorige week voor het gebied ten oosten van het Voralgebergte maakte me heel ongerust omdat Flachau al geboekt was. Op de reis er naar toe hadden we meer het gevoel van een zomervakantie, zonnige groene weiden tot en met de afslag naar Salzburg. Wie schetst mijn verbazing toen we Flachau binnenreden en daar nog skiërs naar het dal zagen afdalen. Zondag de hele dag lichte sneeuw, maandag prachtig: perfecte sneeuw, super weer. Dinsdag zo mogelijk nog mooier weer en volop sneeuw tot in het dal. Boven super sneeuw, maar ook beneden heel goed.

Gast-5467 | 31-12-2013 - 17:52

Gast

Pistes (ook dalafdaling) bij Ellmau liggen er nog prima bij, maar ook hier zou verse sneeuw welkom zijn.

Gast-5468 | 31-12-2013 - 17:52

Dries Livigno

Beste Sneeuwhoogte.nl-liefhebbers,
Beste Michael en Johann,

Ik wens jullie allemaal het beste voor 2014 met een goede gezondheid en ook veel sneeuwvreugde !!!
Ik hoop dat de Südstau nog minstens tot half januari blijft duren met nog een paar dumps natuurlijk. Zo gaan we een prachtige en welverdiende vakantie hebben in Livigno.

Tot volgend jaar

Dries Livigno | 31-12-2013 - 18:03

Johann

@Update GFS12 Geen grote verandering tm het weekend. Zaterdag op zondag lijkt echter ook Oostenrijk (noorden) van west naar oost een mooi pak sneeuw mee te gaan pakken met een sneeuwvalgrens die tot rond of onder de 1000 meter zal dalen. Gr

Johann | 31-12-2013 - 18:14

Peter H

Beste Johan en Michael,

Bedankt voor jullie fantastisch leerrijke weerberichten, dank aan allen die in 2013 aan deze app hebben meegewerkt.
Ik wil jullie alvast een gelukkig nieuwjaar wensen en hierbij hopen dat jullie in 2014 op hetzelfde elan verder gaan.
Groeten vanuit Vlaanderen en binnenkort vanuit val gardena!
Peter

P

Peter H | 31-12-2013 - 18:41

Chris Jansen

Beste Johann, voor maandag wordt er veel regen verwacht in Chatel. Wordt dat beeld ook nog bevestigd door de GFS12 run?

Fijne Silvester!

Chris Jansen | 31-12-2013 - 20:45

Johann

@Chris Weet niet wie dat verwacht maar uitgaande van het GFS valt dat allemaal wel mee. Eerder gaat het föhnig worden waardoor evt. frontale neerslag eruit gaat. Dit komt mede ook omdat het front niet echt kan doorlopen en verpietert. Het ECMWF houdt het front met de neerslag zelfs ver weg van de Apen. Allemaal erg onzeker nog vanaf het weekend ! Morgenochtend meer daarover Gr

Johann | 31-12-2013 - 20:56

Henk Veenendaal

Guten rutsch in 2014!

Henk Veenendaal | 31-12-2013 - 20:56

Gast

Thans Johann! Leer d afgelopen weken een hoop bij van jou en Michael :-)!

Gast-5476 | 31-12-2013 - 22:29

Gast

Iedereen een gezond en sneeuwrijk 2014 gewenst

Gast-5477 | 01-01-2014 - 00:25

Gast

Ben benieuwd naar het weer iin gerlos volgende week . Volg met spanning jullie schrijven .Tim

Gast-5518 | 02-01-2014 - 07:28

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord