Poederalarm zuidelijke Alpen

Het was gisteren op veel plaatsen weer volop genieten op de vele skipistes, waarbij de zon weer uitbundig van de partij was. Strakblauwe luchten, hier en daar wat verdwaalde wolkenvelden en een zich nog koest houdende wind maakte het voor velen weer tot een zeer geslaagde wintersportdag! We merken dit ook via onze @App, want daar komen regelmatig de mooiste plaatjes binnen en het is leuk om deze beelden met iedereen te kunnen delen. Vandaag verandert er nog niet bijster veel in het stabiele weerbeeld, waarbij een langgerekte zone van hoge luchtdruk voor rustig en tamelijk zonnig Alpenweer zorgt. Later op de dag zou er tegen de Alpenzuidzijde lokaal wat lichte regen of sneeuw kunnen gaan vallen, maar het stelt eigenlijk allemaal nog erg weinig voor.


Morzine Avoriaz heeft duidelijk niet te klagen over hoeveelheid sneeuw! @viaApp

Maandag eigenlijk nog steeds geen significante veranderingen in een nog steeds vrij rustige atmosfeer, waarbij vooral de noordzijde van de Zwitserse Alpen kans maken op wat lichte regen of sneeuw. Een lagedrukgebied trekt namelijk tegen die tijd via Scandinavië oostwaarts, en het bijhorende frontale systeem schampt net het noorden van het Zwitserse Alpenruim. Voor de rest van het aandachtsgebied is er nog geen vuiltje aan de lucht, waarbij de zon weer goede papieren heeft. In de loop van de dag gaat wel langzamerhand de zuidwestelijke wind verder in kracht toenemen en dienen de eerste föhnverschijnselen zich ten noorden van de Alpenhoofdkam aan.


Strakblauwe lucht gisteren op de Wildkogel bij Bramberg via@App

Opkomende zuidföhn
Op de nadering van een vrij actief koufront zien we de luchtdrukverschillen vanuit het westen dinsdag zeer snel groter worden. Het wordt in het hooggebergte echt onherbergzaam, waarbij de zuidwestelijke wind tot storm of zelfs zware storm kan gaan aantrekken: opkomende föhnstorm dus! In de ochtend zullen aan de westelijke zuidzijde de eerste voorzichtige stuwingsverschijnselen waarneembaar zijn, in een steeds vochtiger wordende atmosfeer. In de loop van de middag en vooral ook avond gaat de neerslagintensiteit vanuit het westen eigenlijk alleen maar verder toenemen. De sneeuwval wordt zwaarder bij een grens die schommelt rond de 1200 meter, en later door intensieve neerslagafkoeling nog wat verder kan gaan zakken.


Prognose kaart 1e kerstdag,met het actieve sneeuwlaag net ten zuiden van de Alpen

Kerst sneeuwthriller
De sneeuwval die op kerstnacht inzet, zet ook op 1e kerstdag delen van de zuidelijke Alpen volledig op zijn kop. We zien nog steeds indrukwekkende sneeuwcijfers uit de computers rollen, waarbij het zwaartepunt van de sneeuwval nog steeds berekent wordt tegen de zuidelijke stauhellingen. Lokaal zijn hoeveelheden van een meter zeer wel mogelijk, met voor de geografisch gunstig gelegen hellingen uitschieters tot 1.5 meter en op een enkele plaats zelfs misschien nog wat meer. Wat dat betreft blijft het toch een kwestie van nowcasten, maar de voorpret is er in ieder geval niet minder om. Ook voor het de laatste tijd zo geplaagde Oostenrijk heb ik vrij goed nieuws. Terwijl de Vorarlberg op de 1e kerstdag al wat sneeuw mag gaan verwachten, zal vooral op 2e kerstdag de sneeuwval zich ook verder richting Tirol en het Salzburgerland kunnen gaan uitbreiden. De hoeveelheden zullen hier duidelijk wat gaan achterblijven in vergelijking tot de gebieden ten zuiden van de Alpenhoofdkam, maar 20 tot 40 cm verse neuschnee moet toch zeer wel mogelijk zijn.


Oostenrijk ook voorzichtig in de koudere lucht op 2e kerstdag! (Temp 1500m)

Vooruitzichten na de kerst
De prognoses voor de wat langere termijn zien er in eerste instantie zeker niet slecht uit. Oceaan depressies blijven actief in de regio Schotland, IJsland en Scandinavië en de bijbehorende fronten zullen van tijd tot tijd het weerbeeld in de Alpen gaan beïnvloeden. Hierdoor vrij wisselvallige condities met regelmatig de doorkomst van Atlantische storingen die van tijd tot tijd voor verse sneeuw kunnen gaan zorgen. Al met al zeker geen slechte vooruitzichten voorlopig, waarbij de condities er eigenlijk alleen maar op vooruit lijken te gaan.


Gezellige drukte in het sneeuwrijke zuid Franse Isola 2000 vanmorgen

Tot zover het Alpenweer voor vandaag. Ik wens iedereen een fijne dag en tot een volgende keer!

Met vriendelijke groet,

Volg het weer ook in de volledig vernieuwde app voor iPhone en Android.

Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

kris ketelslegers

Wordt er deze week nog sneeuw verwacht in Lermoos, Oostenrijk?

kris ketelslegers | 22-12-2013 - 09:25

Gast

hoeveel sneeuw zal er vallen in saalbach de komende dagen ? of vallen ze uit de boot ?
groeten nico

Gast-4515 | 22-12-2013 - 09:40

Gast

Hahaha ik hoop idd dat er nog wel wat sneeuw gaat vallen ... Ga de 10 van januari na Oostenrijk (gerlos) en hoop dat er dus wat valt anders zie ik het somber in...... Of valt dat mee???

Gr mitchel

Gast-4516 | 22-12-2013 - 09:50

martin libbrecht

ik ben momenteel in Lermoos en de pistes zijn allemaal open en je kunt er goed skieen er ligt wel minder sneeuw dan andere jaren maar ik heb het al veel slechter geweten groeten Martin

martin libbrecht | 22-12-2013 - 09:50

Gast

Dank voor je bericht Martin. Leuk zo'n lokale update. Wij gaan de 28ste naar Lermoos. Zie in het bericht van de weermannen dat het daar mogelijk de 26ste gaat sneeuwen. Duimen maar!
Kaat

Gast-4518 | 22-12-2013 - 09:55

Gast

Hallo, net terug uit Tignes en Val d'Ísere, redelijke pistes veel pistes zijn open. Alleen is een onderhoudsbeurt aan de ski's nodig! Veel plezier voor degene die nog gaan.

Gast-4519 | 22-12-2013 - 10:10

Gast

wat gebeurt er in het Zwarte Woud komende dagen ?

Gast-4520 | 22-12-2013 - 10:12

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Gast @4250 Vanaf 2e kerstdag zullen de condities in het Zwarte Woud ook langzaam wat gaan verbeteren, met een toenemende kans op sneeuwbuien vanaf ongeveer 1200 m. Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 22-12-2013 - 10:20

Gast

Ik zie op de 5 dagen vooruit kaarten toch ook behoorlijk paarse gebieden in oostenrijk, betekent toch meer dan een meter nieuwe sneeuw. Ik hoor jullie daar eigenlijk niet over. Is daar een specifieke reden voor?

Gast-4522 | 22-12-2013 - 10:28

corne db

@michael
mag ik concluderen dat de sneeuw voor tirol vast op de kaart staat zodat ik 2de kestdag met een gerust hart daar naar toe af kan reizen

corne db | 22-12-2013 - 10:32

Gast

Goedemorgen, wat een leuke, interessante site. Ben elke ochtend weer nieuwsgierig hoe de voorspellingen zijn en scan later op de dag nogmaals de site af door alle reacties op zoek naar nieuwe info ;-). Ben al bijna verslaafd ;-).
Wij vertrekken a.s. zaterdag naar t mooie Ötztal. We hopen daar lekker te kunnen sleeën met onze zoontjes.
Alvast fijne feestdagen en voor iedereen in de bergen hopelijk een dik pak sneeuw!
Gr. Anneke

Gast-4524 | 22-12-2013 - 10:33

Gast

Bij Zwarte Woud lijkt dus alleen regio bij Feldberg ? De rest ligt onder 1200 m.

Gast-4525 | 22-12-2013 - 10:42

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Goedemorgen gast @4522. De output op de weerkaarten wordt vrij "grof" weergegeven. Wij nuanceren dit met een dosis gezond "meteorologisch verstand" in onze berichtgeving. Zoals ik volgens mij vrij duidelijk heb uitgelegd verwachten wij de meeste sneeuw ten zuiden van de Alpenhoofdkam, en dit geldt dan ook voor Oostenrijk. Met vr gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 22-12-2013 - 10:45

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Hoi Corne. Garanties kan ik hier niet afgeven, want daar is de huidige situatie nog steeds te complex voor. Maar volgens de meest actuele neerslagclusters moet in Tirol rond do en vr toch gemiddeld tussen de 20 en 40 cm mogelijk zijn. Heel fijne vakantie in ieder geval. Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 22-12-2013 - 10:49

Gast

Zaterdag naar berwang... weekje skiën en eind februari ook weer weekje berwang...

Gast-4528 | 22-12-2013 - 10:56

corne db

@michael
dat je geen garanties af kunt geven snap ik er niets zo veranderlijk als het weer
als ik div weerkaarten, weerberichten bekijk zijn de sneeuwkansen voor tirol toch zeer reeel en moet er toch wel een behoorlijke ommezwaai komen wil en niets vallen of zie ik dat weer verkeerd

corne db | 22-12-2013 - 11:00

Gast

@michael

Dus als ik het goed begrijp komt er rond 2 kerst nieuwe sneeuw... Rond de zillertal Arena ....... Gr Dennis

Gast-4530 | 22-12-2013 - 11:03

Gast

Als juliie willen weten hoeveel sneeuw op jullie vakantie bestemming valt waarom klikken jullie niet op het blokje sneeuwverwachting bovenaan de site en toets de desbetreffende bestemming in, dan zien jullie ongevaar wat de verwachting voor jullie gebied is.

Gast-4531 | 22-12-2013 - 11:03

Dries Livigno

Hopelijk blijven de prognoses op de tabellen staan. Voor Livigno wordt maar liefst 112 cm verwacht. Het probleem zal dan de toegankelijkheid worden. Hopelijk zijn de wegen binnen 3 weken opgeruimd.

Dries Livigno | 22-12-2013 - 11:14

Gast

Beste Michael,

Als ik kijk voor het weer van Westendorf wordt er deze week op donderdag rond de 20 cm sneeuw verwacht. Maar als ik kijk op de sneeuwverwachting van de komende 5 dagen cumulatief zie ik dat Westendorf in het paars ligt en dat zou dan rond 1 meter uitkomen. Hoe kan het dat die verschillen zover uit elkaar liggen als er deze 5 dagen alleen op donderdag sneeuw wordt verwacht?

Groeten,
Menno

Gast-4533 | 22-12-2013 - 11:15

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Hoi Menno. Zie het antwoord dat ik om 10.45 al eerder gaf. Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 22-12-2013 - 11:23

Johann

@Geert Ik heb daar gisteren al op gewezen, nogmaals: "Het lawine gevaar zal met deze situatie vanaf woensdag in het gehele Alpengebied sterk gaan toenemen. Houd daarom goed de lokale mededelingen (alarmen) en weersberichten in de gaten en volg de aanwijzingen op ! ". We zullen er de komende dagen nog op terugkomen en "waarschuwingen" binnen het weerbericht gaan opnemen. Gr

Johann | 22-12-2013 - 11:32

Johann

@All Lawinegevaar update: In de ZW Franse Alpen is het lawinegevaar door de sneeuw van de laatste dagen sterk gestegen. In de Alpe d'Huez. helaas al weer eerste dode door lawine ! Gr

Johann | 22-12-2013 - 12:02

Tinus M

Misschien een stomme vraag maar het valt me op dat bijv op de gletsjer (hintertux) veel meer sneeuw word verwacht dan op de hogere gelegen gebieden rond de gletsjer heen ,is het vaker dar er op de gletsjers meer sneeuw valt door lagere temperaturen of ander klimaat?

Tinus M | 22-12-2013 - 12:06

Randy WN

@ Michael en Johann.

Ik ga 11 januari naar Valloire. Maar zoals ik nu kijk ziet het er nog niet echt hoopgevend uit. In het weerbericht zie ik vooral regen.
Wordt het nog beter?
Hoor graag van jullie

Randy

Randy WN | 22-12-2013 - 12:28

Ronald Oerlemans

@Michael en Johann,

kunnen we komende week ook poeder verwachten in de Duitse middelgebergtes en met name de Harz ??

Ronald Oerlemans | 22-12-2013 - 12:29

Raymond Vlietstra

Hoe zien de verwachtingen voor Verbier eruit?

Raymond Vlietstra | 22-12-2013 - 12:30

Johann

@All Even een korte upate nav de GFS06 modeluitdraai. Grosso modo geen wezenlijke veranderingen. Spannend gaat het worden voor de gebieden beneden de 1400 a 1200 meter. Omdat een groot deel van de berekende neerslag in de nog zachtere aanwezige lucht gaat vallen zal dit met een beetje pech onder de 1400 a 1200m bijna allemaal (of in ieder geval een groot deel ervan) in vloeibare vorm naar beneden komen ! Mogelijk dat evt neerslagafkoeling de sneeuwalgrens nog wat naar beneden trekt maar ook dat is nog zeer onzeker (afh van de wind, dal). Algemeen blijft echter de verwachting zoals de laatste dagen en vanmorgen beschreven werd staan. Voor de Duitse Middelgebergtes ziet het er allemaal nog niet best uit, Mogelijk hogerop tijdelijk wat sneeuw maar verder te zacht voor winter(sport)weer en sneeuw. Gr

Johann | 22-12-2013 - 13:44

Gast

Ziet er voor Isola 2000 weer TOP uit , zoals gebruikelijk voor daar. Hier hoef je je NOOIT zorgen te maken of er voldoende ( poeder ) sneeuw ligt. Altijd open van begin december tot eind april ( zie mijn foto's op ; weerplaza / Sjors

Gr. Sjors

Gast-4549 | 22-12-2013 - 14:31

Pedm De meij

Volgens de webcam gaat het in avoriaz ook de goedekant op gelukkig

Pedm De meij | 22-12-2013 - 15:45

Gast

Wat word het weer met Kerst vlak onder salzburg?

Gast-4552 | 22-12-2013 - 15:57

Sneeuwhoogte.nl | Michael

@All Sneeuwverwachting zelfs nog iets naar boven toe bijgesteld tot lokaal boven de 2 meter! Vanavond rond 20.30 avond update met daarin de verwerking van de laatste GFS en ECMWF runs. Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 22-12-2013 - 16:28

Gast

Wij verblijven op dit moment in bad haring ( kufstein ) ( 600 meter hoogte )waar de kids vandaag in het dal de dorpslift onveilig hebben gemaakt . Hier op de schaduw zijde TOP condities ! Dus voor de mensen die nog richting Tirol gaan ..... Geen stress ! Sprak een lokale weer geleerde vandaag , die melde ons dat er poeder onderweg was ! Had schijnbaar te maken met een of andere vogel die richting de dalen trok uit het hooggebergte ......spoedig weten we het of ie gelijk had ....

Gast-4554 | 22-12-2013 - 17:19

Bernard Minderhoud

Hoe zit het met de omgeving van Liechtenstein en oost Zwitserland? De verschillende weervoorspellers zijn nogal diffuus. De een spreekt van een meter sneeuw tot ongeveer 1000 meter de ander spreekt van 30 cm vanaf 1500 meter

Bernard Minderhoud | 22-12-2013 - 17:30

Gast

Heute Ehrwald prima skien! Valt me echt 100% mee ! Tot t dal mogelijk!

Gast-4556 | 22-12-2013 - 17:32

Joost1802

Update Les Menuires: veel kale plekken maar over het algemeen goede pistes. Bovenin prima naar omstandigheden. Vandaag ook Meribel en Val Thorens gedaan. Over het algemeen goed. Toch mag het flink sneeuwen, al is het maar voor de foto! Groet, Joost

Joost1802 | 22-12-2013 - 17:35

Gast

Super weerbericht! Denk dat Bad Gastein ook veel sneeuw gaat krijgen. Ofniet weermannen? Gr Jochem

Gast-4558 | 22-12-2013 - 17:57

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Super die lokale updates. Leuk voor iedereen om te lezen, en niet in de laatste plaats voor degene die ook die kant op gaan! Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 22-12-2013 - 18:03

Gast

In les saisies meeste pistes goed te doen alleen enkele bruine en groene plekken hier en daar genoeg pistes open

Gast-4560 | 22-12-2013 - 18:12

Gast

Vandaag weer voor het eerst geskied in Flaine, Grand Massif, Alpennoordkant, westelijke alpen. Bovenin (2500m) prima condities, onderin valt het echter toch wat tegen (meer bruin dan wit soms). Lang niet alle pistes zijn (bovenin) open; laatste paar jaren met kerst was dit wel anders en je kan nu ook echt merken dat het in december amper gesneeuwd heeft (Varnia). Benieuwd in hoeverre we woensdag de sneeuwdump voor met name de zuidkant nog kunnen meepakken hier, want meer sneeuw zou totaal niet verkeerd zijn ...;) Gr Antonie

Gast-4562 | 22-12-2013 - 18:27

Gast

Hallo

Als ik hier lees lijkt er een enorm pak sneeuw te vallen ten zuide van de Alpenhoofdkam.
Klausberg (Italië) valt hier dus ook onder. (jullie spreken van +/- 1 tot 1.5 meter) Als ik dan kijk naar de sneeuwverwachtingen per gebied en ik tel alle hoeveelheden op kom ik maar aan een half metertje verse sneeuw voor klausberg?

Waarom verschillen de accumulaties nogal sterk in vergelijking met het algemeen weerbericht? En moete we nu 40 - 50 cm verwachten in Klausberg of gaat het eerder rond de 1.5m zitten? Is wel vrij veel verschil.

En wat verwachten jullie daar in het dal (1050m) zouden wij hier vrijdag met onze bus nog weg geraken? Of gaat de weinige sneeuw die er nog ligt gewoon weg regenen?

Bedankt !

Gast-4563 | 22-12-2013 - 18:32

martin libbrecht

ben ook naar ehrwald gaan skieen vandaag en daar is de sneeuwkwaliteit zeer goed. groeten martin

martin libbrecht | 22-12-2013 - 18:45

Gast

Hier in la grande domaine dwarelen net de eerste vlokjes naar beneden is wel nodig amper 4 pistes zijn open maar we glijden en dat is het belangrijkste

Gast-4565 | 22-12-2013 - 18:49

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Gast 4563. De automatische data wordt door ons genuanceerd geprognotiseerd in het hierboven geschreven weerbericht. We schaven het dus een beetje bij met onze meteorologische kennis en ervaring. Ondanks dat er aan de zuidkant door geforceerde stau veel sneeuw verwacht wordt, kunnen er door lokale orografie toch nog onderling grote verschillen gaan optreden. Het is voor ons onmogelijk om dit per plaats exact te gaan uitgeven. Wellicht dat Klausberg, ondanks dat het ten zuiden van de hauptkam ligt, door lokale orografie iets beneden het gemiddelde berekent wordt in de automatische data. Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 22-12-2013 - 18:54

Gast

Vandaag in Grindelwald prima skicondities, het is beduidend rustiger dan voorgaande jaren.

Gast-4567 | 22-12-2013 - 19:01

Gast

Heb toch de indruk dat de sneeuwhoeveelheden voor de komende dagen vrij snel naar beneden aan het gaan is!

Gast-4568 | 22-12-2013 - 19:17

Joost1802

Lichte sneeuwval in Les Menuires!

Joost1802 | 22-12-2013 - 20:00

Gast

Heden zonnig en zacht in N-Tirol.
Boven op de Brennerpas, zwaar bewolkt en regende. Ook ten zuiden van Brennerpas vandaag regen. Bewolking en regen kwam niet verder als gebergte bij Brennerpas.
In Italië regen, in Oostenrijk blauw en zon.
Groeten Bertil.

Gast-4570 | 22-12-2013 - 20:02

kris ketelslegers

@martin, fijn om te lezen dat het in Lermoos en Ehrwald er goed uit ziet, nu hopen op woensdag en donderdag en dan kunnen we er zondag ook goed invliegen. Laat je woensdag of donderdag een update weten over de piste kwaliteit aub, want ik heb ook 2 kinderen mee en die zouden een mee naar de grubbighutte willen skiën

kris ketelslegers | 22-12-2013 - 20:04

Sven D-man

Eerst redelijk wat sneeuw voor avoriaz voorspeld en nu opeens meer dan helft gezakt :-/

Sven D-man | 22-12-2013 - 20:20

Gast

Hier in chatel is het dicht, 1 blauwe oefenpiste is open. is bijna geheel groen.Bij linga avoriaz kun je goed skien. Prima pistes, alles mooi wit.

Gast-4573 | 22-12-2013 - 20:22

Gast

Vandaag eerste dag in Adelboden.
Pistes liggen er goed bij, buiten de pistes aan de groene kant.
We kijken uit naar sneeuw....

Gast-4574 | 22-12-2013 - 20:26

Gast

Live vanuit Serfaus Fiss en Ladis: pistes die open zijn zijn prima! Iedereen van de Bergbahnen doet heel erg zijn best om de ze goed in conditie te houden. Maar nieuwe sneeuw zal hier met open armem ontvangen worden. Waarschijnlijk is het met de kerst zover.

Gast-4575 | 22-12-2013 - 20:33

Gast

Aan gast 4573, ik zit ook in chatel en er zijn 15 pistes open, dus ik weet niet waar je zit? En niet iedereen doen panikeren er lig niet veel sneeuw maar het is zeker NIET groen!!! Buiten de sparren dan!

Gast-4576 | 22-12-2013 - 20:44

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Analyse aan de hand van de 12z runs van GFS en ECMWF.

Het Europese ECMWF heeft de hoeveelheden iets naar beneden toe bijgesteld. Prognoses t/m vrijdag 27 december. Franse Alpen: 30 tot 60 cm. Zwitserse zuidelijke stauhellingen 60 tot 100 cm. Zwitserland overig tussen de 20 en 40 cm. Italiaanse centrale zuidzijde 50 tot 90 cm met uitschieters tot 110 cm voor oostelijker gelegen gebieden. Oostenrijkse zuidzijde van 20 cm in het oosten tot 110 cm in het uiterste zuidwesten. Oostenrijk overig van 40 cm in de Vorarlberg tot 20 cm in het oosten van het Salzburgerland.

Het Amerikaanse GFS wijkt hier niet veel vanaf, maar berekent vooral voor de noordoostelijke Italiaanse Alpen op de grens met Oostenrijk ruim 150 cm neuschnee!

De sneeuwvalgrens ligt gemiddeld tussen de 1100 en 1500 m maar kan bij intensieve sneeuwval door zogenaamde neerslagafkoeling nog wat lager gaan uitpakken.
Gr Michael

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 22-12-2013 - 20:53

Stijn C

Super om te lezen dat de runs dezelfde trend houden! Keep up the nice work johann & Michael!

Stijn C | 22-12-2013 - 21:11

Gast

Hier in de skiwelt wilder kaiser redelijke pistes. In de middag zijn de zon pistes wat minder, maar de schaduw pistes zijn echt goed te doen. Complimenten voor de site en de updates trouwens. Groeten Stefan

Gast-4580 | 22-12-2013 - 21:17

Gast

Hallo Michael de Dolomieten worden bijna nooit genoemd hoe zijn de sneeuw kansen daar wij staan na de kerst op een camping bij SAN CASSIANO alta badia op 1670 m hoogte

Gast-4581 | 22-12-2013 - 21:20

Gast

Gast 4581: Camping Sass Dlacia ligt op een schitterende lokatie en is een prachtige camping. Minimaal 50 cm wordt verwacht met de kerstdagen. De webcam bij San Cassiano op deze site, is de langlaufloipe recht tegenover de camping, ziet er heel winters uit.Gr. Marcel

Gast-4582 | 22-12-2013 - 21:34

Gast

Hallo MARCEL DANK VOOR JE REACTIE sta je al op deze camping ? Dan kan ik mooi contact houden ik kom er zelf al 20 jaar tot volle tevredenheid eigenlijk nog nooit sneeuw tekort gehad GR JAN

Gast-4583 | 22-12-2013 - 21:45

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Leuk Marcel die info over San Cassiano. Mooie hoogte trouwens met 1650m. Deze hoek van de Dolomieten gaan gemiddeld tot en met vrijdag tussen de 40 en 75 cm sneeuw meepakken volgens de laatste runs. Gr

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 22-12-2013 - 21:45

Gast

Hoe zit het met de sneeuwverwachtingen rond Alpbach?
Wij gaan de 28e richting Alpbach en tot nu toe zou er maar ongeveer 15 centimeter liggen, hopelijk dat dit nog meer zal gaan worden.

Michael, wat denk jij hiervan?

Groetjes.

Gast-4585 | 22-12-2013 - 21:46

Gast

Tot welk deel van oostenrijk behoort saalbach? Super weerbericht!

Gast-4586 | 22-12-2013 - 21:54

Gast

MICHAEL EN MARCEL HARD STIKKE BEDANKT als ik daar ben zal ik via deze geweldige site verslag doen nogmaals veel dank gr. JAN

Gast-4587 | 22-12-2013 - 22:13

Patrick@Resia in 2020? vS

We zitten nu in Nauders en vandaag in Resia (Reschen) geskied. Prima condities met dus uitstekende sneeuw.
Wat gaat de sneeuw ons brengen in Nauders? 100cm????

Patrick@Resia in 2020? vS | 22-12-2013 - 22:21

Gast

Kan iemand ons vertellen of de sneeuwgrens in Italië boven de 1000m blijft tijdens de dumpdagen? Onze aankomst dag is net op de 26e, en nu zijn we benieuwd of het verstandig is om te rijden. Regent het nl. onder 1000m dan is het geen probleem voor ons om te gaan, maar als het sneeuwt moeten we een ander alternatief bedenken. Hoor het graag! Thanx alvast!

Gast-4589 | 22-12-2013 - 23:01

Gast

Volgens mij zijn de kaarten weer een beetje naar beneden bijgesteld.

Gast-4590 | 23-12-2013 - 00:35

Gast

Heb de indruk dat in Oostenrijk nog het meeste sneeuw gaat vallen

Gast-4591 | 23-12-2013 - 07:38

Nadia Mulder

Update Berwang: de pistes zijn opzich prima, 's middags wel zachte sneeuw. Toch komen er ook wel hier en daar wat bruine vlekken op de pistes. We hebben wel wat sneeuw nodig, maar als het goed is, komt dat eraan!!

Nadia Mulder | 23-12-2013 - 08:32

Gast

Hallo, kan niet goed zien hoe het nou met de sneeuwval in Zwitserland gaat, krijgt Villars ook nog sneeuw of valt dat er net buiten? Fijne feestdagen.

Gast-4630 | 23-12-2013 - 15:52

Gast

Wat een onzin hier boven. Morzine heeft genoeg te klagen, dal is leeg. Avoriaz is redelijk. Afdaling naar zwitserland is blubber. Nog nooit zo weinig sneeuw gehad met kerst in port du soleil

Gast-4663 | 23-12-2013 - 23:12

Gast

Zijn de hele dag flink aan het skien geweest tussen flachau en alpendorf overal heel goed . Maar extra poeder is nooit vervelend

Gast-4741 | 24-12-2013 - 19:52

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord