Regen overgaand in sneeuw

Dit seizoen geeft de winter zich niet zomaar gewonnen. Met het naderende winterweer eindigt het in stijl! Toch komt er ook deze keer een einde aan onze berichtgeving. We schakelen dan weer tijdelijk over in onze zogenaamde zomer modus. Maar voor het zover is eerst nog een dik winters Alpenweerbericht!


@INSTA vars_fob


Prima condities nog op de Hintertuxer. Met verse sneeuw in aantocht nog beter straks! @INSTA tvbtuxfinkenberg


Lente in Rifugio Fuciade / Dolomitit. Ook hier slaat het weer compleet om! @INSTA dolomitidasogno

Dalende sneeuwvalgrens
De weerkaarten zien er voor begin april verrassend goed uit. Vanmorgen valt er vooral in het oostelijke en zuidoostelijke Alpengebied aanhoudend regen en sneeuw. De sneeuwvalgrens ligt actueel nog rond 1500 à 1700 meter, maar daalt later vanavond met gemak richting de 1000 meter grens. Verder westwaarts vallen er lokaal verspreid enkele losse regen en sneeuwbuien. In de zuidelijke Franse Alpen en in de omgeving van Aosta is de zon nog even te zien. Vanavond gaat het vanuit het westen op de nadering van een markant koufront op steeds meer plaatsen sneeuwen. De sneeuwvalgrens daalt dan al snel richting de 1000 meter. Vrijdagmiddag vanuit het noorden met instromen van de maritiem arctische luchtmassa zelfs tot onder de 1000 meter. Als reactie op de kou instroming vormt zich boven noord Italië tegelijkertijd een secundaire storing. Deze veroorzaakt aan de zuidzijde eveneens voor een opleving van de sneeuwval. De Alpen krijgen dus een sneeuw impuls vanuit het noorden en zuiden!


Spectaculaire kouinval in beeld. Zelfs de Benelux krijgt met sneeuwval te maken! @Tropical tidbits.com #ECMWF T anomalie 850 hPa / 1500m

Spectaculair kouder!
Haal de winterjas en thermokleding maar tevoorschijn. Vrijdag gaat het kwik keihard onderuit. In de ijskoude diepvrieslucht daalt het kwik op 2000 meter richting de -6 à -11 graden C! Op 3000 meter wordt het met waardes van rond de -17 graden zelfs nog wat kouder! De oplevende noordoostelijke wind maakt het voor het gevoel zelfs nog wat kouder. In het hooggebergte liggen dan zelfs bevriezingsverschijnselen op de loer, dus pas daar goed voor op!

Hoeveel sneeuw gaat dit nu allemaal opleveren? In de Bayerische Alpen tussen de 20 en 30cm. In de rest van de Alpen gemiddeld tussen de 20 en 40cm met uitschieters van een dikke halve meter. In het hooggebergte lokaal misschien zelfs een kleine meter? Ik zou er niet van opkijken.

Vooruitzichten
Na het weekend zorgt een rug van hoge luchtdruk vanuit het westen voor enige stabilisatie. Zon en wolken wisselen elkaar dan af, met lokaal nog een verspreid voorkomende sneeuwbui. De temperatuur loopt dan vanaf dinsdag langzaam weer wat op. Eind volgend week volgt er waarschijnlijk opnieuw enige sneeuw. In een westelijk patroon lijken oceaanstoringen de Alpen vrij makkelijk te kunnen gaan bereiken. Dat is goed nieuws met de snel naderende Paasvakantie in het vooruitzicht!


Sneeuwverwachting t/m vr 4 april voor Frankrijk, Zwitserland en westelijke Italiaanse zijde.


Sneeuwverwachting t/m 4 april voor Oostenrijk en de Dolomiti. Ziet er veelbelovend uit met de naderende Paasvakantie! #ECMWF WetterOnline

De kalender staat alweer op 31 maart en dat betekent dat dit het laatste weerbericht is voor dit seizoen. Lander verzorgt later nog een winteroverzicht. Ik wens iedereen een fijne en onbezorgde zomer. Tot in oktober!

Team Sneeuwhoogte.NL

Met vriendelijke groet,


Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Twitter: @WeermanMichael

NB. de weerberichten per dorp blijven uiteraard automatisch doorlopen

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Henk W.

Goedemorgen Michael, Fijn dat er weer verse sneeuw komt! Wil je vandaag svp wat gedetailleerder stilstaan bij skicondities voor komend weekend. Vertrekken vanavond richting Arlberg. Nog rekening houden met sneeuwval onderweg of valt dat mee? Mvg en alvast weer dank. Henk

Henk W. | 31-03-2022 - 08:57

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Dag Henk. Hou rekening met opkomende sneeuwbuien in buurt van jullie bestemming. Veilige reis en veel plezier 🙋‍♂️

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 31-03-2022 - 09:44

Luc Cap

Heerlijke vooruitzichten !

Luc Cap | 31-03-2022 - 09:14

Gerrit Lachaert

Weermannen, kan je aangeven hoe het weer zaterdag op weg naar de Franse Alpen (La Toussuire) ? Komen er sneeuwkettingen aan te pas ?

Gerrit Lachaert | 31-03-2022 - 09:19

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Dag Gerrit. Verwacht hier de meeste sneeuw rond vrijdag. Zaterdag meer losse sneeuwbuien. Hou de sneeuwkettingen voor de zekerheid paraat voor de klim naar La Toussuire. Veilige reis en veel plezier🙋‍♂️

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 31-03-2022 - 09:48

Jolanda Kales

Bedankt voor de dagelijkse weerberichten en de voorpret! Dit seizoen wat kunnen inhalen van afgelopen twee jaar. We vertrekken vanavond vanaf Gerlos weer naar huis, topdagen gehad!

Foto bij weerbericht reactie 106664

Jolanda Kales | 31-03-2022 - 09:41

Henrick Jansen

Bedankt mannen voor dit seizoen,.....het was TOP🤟👍🤟.

Hier nog twee dagen genieten van de mooie vlokken en dan is het wel mij wel weer tijd voor veel zon. Ik hou van die jaargetijden😉🌞🌴🌴🌴.

Tot later dit jaar en een fijne dag nog🖐.

Henrick Jansen | 31-03-2022 - 09:42

Arjan Snijders

Dank je wel voor het seizoen
Wij gaan do 7-4 tm 11-4 er nog 5 dagen op uit.
Met huidige weersverwachting wat lastig kiezen
Waar verwacht je de meeste zon?
Ischgl. - Val Thorens of toch Breuil Cervina. of nog een tip van jou

Fijne dagen

Arjan Snijders | 31-03-2022 - 10:04

Steph Priem

Arjan, ik zou sowieso voor Breuil-Cervinia kiezen, hoog genoeg en het zuidelijkste dus meeste kans op zo'n en met Zermatt blijft het een schitterend skigebied.

Steph Priem | 31-03-2022 - 12:19

Marcel Immink

Hartelijk dank voor de dagelijks weerberichten en het plaatsen van de vele mooie foto's. Ik wens jullie een goede tijd en tot in oktober.

Marcel Immink | 31-03-2022 - 09:46

B-R B-R

Bedankt voor de dagelijkse berichten, iedere dag weer van genoten! Goede zomer🌞

B-R B-R | 31-03-2022 - 09:48

Els Glorieus

Wij vertrekken vrijdagnacht naar les Menuires. We hebben winterbanden opliggen, maar geen sneeuwkettingen. Moeten we die dan nu nog vlug gaan kopen ?

Els Glorieus | 31-03-2022 - 09:51

Dries V

Bij veel bandencentrales kan je die ook gewoon een weekje huren (en krijg je een deel van je geld terug indien ze ongebruikt blijven). Ik heb er in elk geval last minute toch maar gereserveerd ❄️😎

Dries V | 31-03-2022 - 10:18

Katrien DG

Als het echt gaat sneeuwen, dan controleert de politie soms op het opleggen van kettingen in het naar boven rijden. Vaak is dat maar voor 1 of 2 km... Ik zou zeggen, als je in België niet ver van ons woont, kom er gerust lenen als ze passen...

Katrien DG | 31-03-2022 - 13:00

Els Glorieus

Bedankt voor het aanbod Katrien. Heb op het internet teruggevonden als je winterbanden hebt dat het dan niet verplicht is om sneeuwkettingen op te leggen.

Els Glorieus | 31-03-2022 - 20:44

Alexandra S

Els als je deze bericht nog lees , ik zou sneeuwkettingen gaan kopen, wij zijn in januari en maart in LM geweest en telkens het laatste km moesten wij sneeuwkettingen opzetten ,wij hebben zij altijd liggen in onze koffer, ik wens je alvast een veilige reis

Alexandra S | 01-04-2022 - 08:32

Katrien DG

Wij hebben ook winterbanden... weet niet of het verplicht is, maar we hebben de politie wel al auto's aan de kant zien zetten.

Katrien DG | 01-04-2022 - 08:35

Alexandra S

Dat is waar Katrien, dat hebben wij ook gezien,als fel aan sneeuwen is zelf met winterbanden ( die hebben wij ook)raak je zonder sneeuwkettingen niet om hoog,zeker in Frankrijk waar dorpen liggen veel hoger maar dat is iedereen zijn mening en voor ons is het belangrijkste onze veiligheid

Alexandra S | 01-04-2022 - 09:00

Steven Vc

Beste Els, Sneeuwkettingen zijn wel degelijk VERPLICHT wanneer het aangegeven wordt en wanneer de condities uitermate winters zijn. Onderweg naar Les Menuires en Val Tho heb je sowieso politiecontrole, zeker tijdens de drukke paasweken. De politie haalt iedereen zonder kettingen uit de file en men verplicht u deze te gebruiken. Reden is dat bij zware wintertoestanden met een dik pak sneeuw meestal enkel winterbanden niet meer helpen. Gezien de vele sneeuw die men verwacht raad ik u toch aan zeker kettingen mee te nemen.

Steven Vc | 01-04-2022 - 11:05

marc van de poel

Alle respect voor ieders mening, maar sneeuwkettingen horen nu eenmaal bij de auto bij wintersport.
Die moet je altijd bij hebben, ongeacht of er nu sneeuw ligt/verwacht wordt.
We geven vele duizenden Euro's uit aan wintersport, rijden er met een stik dure auto heen, en dan beknibbelen op kettingen.
Voor mij is dat onbegrijpelijk.
Alvast een fijne vakantie in Les 3 Vallées.

marc van de poel | 01-04-2022 - 11:38

Alexandra S

Marc ik ben helemaal eens,ik heb zij altijd in mijn koffer, zelf nu in Grindelwald waar wij zeer warm hadden, je weet maar nooit ,dat zij de bergen vandaag lente morgen fele winter,en dat is inderdaad verplicht

Alexandra S | 01-04-2022 - 12:24

Sigrid Ribbers

Idd wij hebben ze ook altijd mee!! En je kan ze beter bij je hebben dan een boete want die zijn vaak duurder dan de sneeuwkettingen!

Sigrid Ribbers | 01-04-2022 - 12:39

Irma Dgs

Mijn persoonlijke mening is dat het niet gaat om al dan niet verplicht zijn, maar om veiligheid en hinder voor jezelf en anderen. Ooit op een zaterdagochtend heel vroeg richting la Plagne al uren in de file gestaan omdat mensen dwars op de weg stonden en geen sneeuwkettingen bij zich hadden. En sommigen ook nog niet omlegd. Sta je daar op een doorgaande weg met honderden mensen achter je te klooien met je kettingen. Advies: altijd mee, altijd bij de hand en niet wachten tot het niet meer gaat. En… thuis oefenen is erg handig! Al heel wat keren nodig gehad!

Irma Dgs | 01-04-2022 - 19:52

P O

Soms hoef je geen respect te hebben, Voor +/- 4000€ op wintersport gaan maar te beroerd om sneeuwkettingen te kopen voor de veiligheid van jezelf en andere!

P O | 01-04-2022 - 19:59

Ariën Beersma

weermannen, dank voor jullie uitstekende info omtrent het weerbericht. Wij zijn vandaag na 2 maanden wintersport weer thuis. We hebben in die periode 35 dagen Kaiserwetter gehad en veel sneeuw met koude nachten . Nu kunnen we deze dagen in Nederland ook een witte wereld verwachten. Groet Ariën. www.kampeerkok.nl

Foto bij weerbericht reactie 106674

Ariën Beersma | 31-03-2022 - 10:22

Marcel W

Weermannen hartelijk dank voor dit seizoen, tot volgende seizoen😊👍

Marcel W | 31-03-2022 - 10:33

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Bedankt voor alle leuke reacties! :)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 31-03-2022 - 10:37

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Daar sluit ik mij bij aan. 👍🙋‍♂️

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 31-03-2022 - 12:41

Steph Priem

Lander & Michael, alweer bedankt voor jullie accurate winterweer berichten. Hopelijk na drie weken kaiserwetter nu een week onvervalst winterweer in Valloire. Kunnen en mogen we volgende week nog lokale updates sturen.

Steph Priem | 31-03-2022 - 13:45

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Uiteraard :)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 31-03-2022 - 22:16

Patrick Vierwind

Echt de laatste dag, jammer allemaal bedankt. Tot het seizoen 22/23

Patrick Vierwind | 31-03-2022 - 11:10

Robert B

Dank voor de uitgebreide en nauwkeurige weerberichten, ik heb ze dit jaar nog meer gevolgd dan andere jaren. Tot het volgende seizoen en alvast een fijne zomer gewenst!

Robert B | 31-03-2022 - 11:14

peter M

Zondag naar Sölden voor 5 daagjes boarden.
Mooie vooruitzichten

peter M | 31-03-2022 - 11:23

Xavier Delvael

Hartelijk dank voor jullie goeie en betrouwbare weerberichten. Het is niet eenvoudig om in een kort dagelijks artikel de voorspellingen op korte en middellange termijn voor Alpen en Pyreneeën regio te brengen maar jullie doen dit uitstekend. Waarvoor mijn oprechte dank.

Xavier Delvael | 31-03-2022 - 12:23

Michel Ski Fantastic

Weermannen bedankt voor iedere dag een vers bericht bij de koffie. Tot in Oktober.

Michel Ski Fantastic | 31-03-2022 - 12:27

Katrien DG

Nu alweer de laatste dag aangebroken. Bedankt weermannen en mede SH-fans. Tot volgend jaar. En als er nog Dolomieten-verslaafden meelezen. Als jullie mij nog eens vlug jullie favoriete dorp kunnen doorgeven om te verblijven (in een appartement, niet te ver van de piste, met evt gratis parkeerplaats aan de liften of busstop) met een goede verbinden om de Sella ronda te skiën en waar in het gebied zelf ook hele mooie pistes zijn. Wij kunnen zeer goed skiën (onze kinderen al beter dan ons...) en doen graag vee kilometers en dagtochten. Bedankt!!

Katrien DG | 31-03-2022 - 12:30

Gerrit Lachaert

Uitgebreide keuze : Corvara, Colfosco, Wolkenstein, Val Gardena, La Villa, San Cassiano, Arabba.

Gerrit Lachaert | 31-03-2022 - 13:36

Alexandra S

Hey Katrien wij zij al 10 keer in Dolomieten geweest en gelogeerd in alle kanten ,voor ons het mooiste kan is Corvara,Colfosco en La Villa daar hebben wij gelogeerd in een prachtige apartament Natur Luch Sossach,twee badkamers en twee slaapkamers, keuken, en mooie balkon, vlak bij de pistes en met een parking ,om te reserveren moet je wel snel zijn groetjes

Alexandra S | 31-03-2022 - 17:07

Gerrit Lachaert

Residence Europa in Colfosco op 50m van de piste en met grote parking voor de deur.

Gerrit Lachaert | 31-03-2022 - 18:36

Katrien DG

Bedankt Gerrit en Alexandra. Ik hou jullie tips bij en begin dit weekend al eens te kijken!

Katrien DG | 01-04-2022 - 08:37

 DeKerk 70+ Op De Lange Latten

Ja net zoals sneeuwkettingen zijn winterbanden ook verplicht in de meeste alpenlanden
Al was het alleen maar voor je eigen veiligheid
Wij hebben drie haar geleden nog controle gehad van de politie in Chatel die controleerde op winterbanden
Als je deze niet had dikke bekeuring en verbod om verder te rijden🥵🥵
De controle was gelukkig wel tegenover een bandencentrum 😂😂

DeKerk 70+ Op De Lange Latten | 01-04-2022 - 17:23

Katrien DG

Die Residence Europe lijkt wel interessant! Benieuwd of ze nog plaats hebben.

Katrien DG | 01-04-2022 - 21:59

Marja Skiër

Michael en Lander hartelijk dank voor jullie enthousiaste en altijd mooie weerberichten. Tot volgend seizoen en iedereen een mooie zomer gewenst!

Marja Skiër | 31-03-2022 - 12:37

Anita ❤ snow

Bedankt voor alle goed beschreven weerberichten, zal even omschakelen zijn niet iedere ochtend te kijken!
Fijne zomer allemaal, en voor wie nog gaat richting sneeuw, veel plezier!

Anita ❤ snow | 31-03-2022 - 13:02

Henk Jongkind

Goedenmiddag Michael en Lander.
Bedankt weer voor de weerberichten dit seizoen. Altijd leuk de enthousiaste verhalen van de lezers.
Voor mij nog 1 skitrip naar Gerlos dit weekend. Gaan we ongetwijfeld heel goed afsluiten.
Voor iedereen een mooie zomer en tot oktober.

Henk Jongkind | 31-03-2022 - 13:14

Sigrid Ribbers

Micheal en Lander,

Ook dit seizoen genoten van de mooie foto's en het weer bericht . Het is veel te snel 31 maart maar ook zo weer 1 oktober.
Na twee en half jaar niet te hebben kunnen wintersporten waren we eraan toe..
Weliswaar niet de zonnigste week maar wat hebben we het fijn gehad..
Nu op naar de zomer met nog een prima 'gelukte' 1 april grap.
Voor iedereen een mooie zomer en tot oktober maar weer🥶🌞😊

Sigrid Ribbers | 31-03-2022 - 13:34

Henk W.

Bedankt mannen! Was uiteindelijk toch nog een mooi skiseizoen.

Henk W. | 31-03-2022 - 14:01

Jonkertje 4 Stubai

Bovenal natuurlijk, dank aan Michael en Lander voor de berichten. Altijd een plezier om ze te lezen (als voor-, maar zeker ook als na-pret😄)
Aan iedereen bedankt voor alle foto's, en tot ziens/lees aan het einde van dit jaar ⛷️🇦🇹🚠🌨️❄️⛄☃️☀️

Jonkertje 4 Stubai | 31-03-2022 - 14:20

paul m

Mannen, bedankt voor de vele accurate weerberichten en mooie foto's. Tot het volgende seizoen! Het gaat iedereen goed!

paul m | 31-03-2022 - 14:29

Hanneke Jalink

Iedereen hartelijk dank voor de mooie foto's en gave wintersportverhalen. De weermannen bedankt voor de uitgebreide sneeuwberichten. Op de valreep een winter/lentefoto. Iedereen een fijne zomer en geniet vast van de plannen voor het komende winterseizoen.

Foto bij weerbericht reactie 106695

Hanneke Jalink | 31-03-2022 - 15:53

Hanneke Jalink

Foto bij weerbericht reactie 106696

Hanneke Jalink | 31-03-2022 - 15:56

Marianne Siusi

Ha Michael en Lander,
Hartelijk dank voor de dagelijkse weersinformatie, vaak prachtig en leuk geschreven. En ook dank aan de vaste "reageerders" met hun prachtige foto's en verhalen. Ik heb er van genoten. Vanaf oktober ben ik er weer bij, ook al heb ik het besluit genomen niet meer te gaan skiën. Ben niet meer de allerjongste en het lichaam wil soms niet wat ik wil haha. Jammer, maar het is niet anders.

Marianne Siusi | 31-03-2022 - 17:59

Sigrid Ribbers

Marianne ik zie dat jij ook uit Ruurlo komt. Ik ook😊🤦‍♀️.

Sigrid Ribbers | 31-03-2022 - 18:39

Marianne Siusi

Klopt Sigrid, ik woon in Ruurlo.

Marianne Siusi | 01-04-2022 - 16:35

Sigrid Ribbers

👍misschien zonder het te weten elkaar al heel vaak tegen gekomen😊

Sigrid Ribbers | 02-04-2022 - 09:13

Peter N

Nou het lijkt wel of koning winter weer aan terug komen is en ook in Nederland 🇳🇱 , hoe nou hier effe een paar foto’s van een camping op de Veluwe ,

Foto bij weerbericht reactie 106701

Peter N | 31-03-2022 - 20:01

Peter N

Foto bij weerbericht reactie 106702

Peter N | 31-03-2022 - 20:01

Peter N

Ja en er is nog meer sneeuw onderweg en dat is geen 1 april grap . 👉❄️🌨🌨🌨🧐

Peter N | 31-03-2022 - 20:03

Peter N

Voortent al ingezakt door gewicht van de sneeuw. Pffff🥲🥲

Peter N | 31-03-2022 - 20:04

Luc Cap

Heerlijk al die sneeuw ❄️

Luc Cap | 01-04-2022 - 10:06

Marianne Siusi

Peter, dat wordt een rondje langlaufen. Leuk! In de Achterhoek nauwelijks sneeuw gevallen.

Marianne Siusi | 01-04-2022 - 16:37

Peter N

Er werd wel sleetje. 🛷 gegleden Marianne 👉🌨🛷👍

Peter N | 01-04-2022 - 16:43

Marianne Siusi

Ook heerlijk! Fijn weekeind nog in de Veluwse sneeuw.

Marianne Siusi | 01-04-2022 - 22:47

Sigrid Ribbers

Veel te weinig .. ik kon er nog geen 😥🤦‍♀️sneeuwbal van maken

Sigrid Ribbers | 02-04-2022 - 09:12

Mark Gelderblom

Hallo weermannen bedankt voor de goede info alle maanden! Gelukkig is er weer flink geskied! Hierbij nog wat foto’s van La Plagne

Foto bij weerbericht reactie 106706

Mark Gelderblom | 31-03-2022 - 20:58

cornelia kegge

Lander en Michael , bedankt voor alle weer berichten.

cornelia kegge | 31-03-2022 - 23:20

Koos Beijer

Lander en Michael!Hartelijk dank voor de vele weerberichten!!!❄😍❄😍🌨☀️☀️🛷🛷🚞🚞🇨🇭🇨🇭Het was weer geweldig om in de Alpen te zijn geweest!En alle SNEEUW vrienden!!! wens ik ook een fijne zomer en bedankt voor alle geweldige en leuke reacties,het maakt deze site zo bijzonder daardoor!😍🇨🇭🛷🚞🚞🇨🇭🇨🇭🛷🌨🌨❄❄😍☀️

Koos Beijer | 01-04-2022 - 00:01

Sjaak W

Een goedemorgen en ook van onze kant dank voor alle berichten.
Een fijne zomer en hopelijk tot in het najaar😃

Sjaak W | 01-04-2022 - 07:01

Ceriel V. ❤️ Sölden

Lander en Michael bedankt voor jullie dagelijkse voorpret van het afgelopen seizoen.
Mooie dag om mee af te sluiten en hoop dat we zo het nieuwe seizoen kunnen starten!!

Foto bij weerbericht reactie 106712

Ceriel V. ❤️ Sölden | 01-04-2022 - 08:12

Bart Debaere

Goedemorgen Michael en Lander, hartelijk dank voor de dagelijkse weerberichten. We hebben er weer van genoten. Het was een topwinter met veel sneeuw en ook Kaiserwetter! Ook aan alle SH vrienden een leuke zomer en tot in oktober! 👍👍⛷⛷❄️❄️😀😀

Bart Debaere | 01-04-2022 - 08:30

Rob Wintersport

Dankjulliewel voor weer een seizoen lang een dagelijkse portie alpenweer en alpenplaatjes. Met als uitsmijter sneeuw in mijn eigen voortuin. Tot komend seizoen!

Foto bij weerbericht reactie 106717

Rob Wintersport | 01-04-2022 - 08:56

Peter N

Goedemorgen Michael en Lander en ook alle sneeuwhoogte medewerkers , en natuurlijk ook iedereen die op deze leuke maar vooral goede WEERSITE van sneeuwhoogte het afgelopen seizoen de WEERBERICHTEN en de mooie foto’s van onze weermannen hebben gevolgd . Ik wens jullie allemaal een topzomer toe en bedank iedereen voor de mooie foto’s en verhalen waar ik elke dag van genoten heb . Allemaal tot ziens en tot 1 oktober. Groetjes van Peter en Greet .✋🖐🌞🌞👍👍

Peter N | 01-04-2022 - 10:25

Peter N

Foto bij weerbericht reactie 106738

Peter N | 01-04-2022 - 16:47

Peter N

Foto bij weerbericht reactie 106739

Peter N | 01-04-2022 - 16:48

Jeroen Marijsse

Dankjewel voor de leuke weer updates! En ja, een vers laagje wit goud in les Menuires.

Foto bij weerbericht reactie 106721

Jeroen Marijsse | 01-04-2022 - 10:58

jeroen wintersport

het ski seizoen is nog niet voorbij. de afsluiter is pas 7 mei in Val Thorens, tijdens de Dutchweek. Kunnen jullie svp doorgaan met het fantastische weerbericht? bvd jeroen

jeroen wintersport | 01-04-2022 - 11:00

Sneeuwhoogte.nl

De weerberichten per bestemming blijven gewoon doorlopen.

Sneeuwhoogte.nl | 01-04-2022 - 11:09

Steven Vc

Bedankt voor de mooie en informatieve berichtgeving! Tot volgend seizoen mannen! ps. Genieten vanuit de Vlaamse Ardennen (België) en een dik pak verse sneeuw...straks de bus op richting Colfosco!

Steven Vc | 01-04-2022 - 11:07

Gerrit Lachaert

Gaan jullie naar Colfosco met reisorganisatie met de skibus ? Mag ik vragen welke organisatie ? Want dat zouden wij ook eens willen doen ?

Gerrit Lachaert | 01-04-2022 - 15:35

Katrien DG

Ik lees mee. Heb even hogervermelde accomodaties gecontacteerd, maar de prijzen tijdens de schoolvakanties in de Dolomieten zijn echt een pak hoger dan in Frankrijk en Oostenrijk. Zelfs de skipas is duurder. Dus nog steeds om zoek naar accomodatie in Colfosco/Corvara/Arabba...

Katrien DG | 01-04-2022 - 18:34

Alexandra S

Hey Katrien kijk naar holidu.nl misschien vind je daar iets interessant, ja de prijzen liggen inderdaad hooger in Sella Ronda maar je krijg voor het mooiste skigebied wat bestaat ,succes met de zoektocht

Alexandra S | 01-04-2022 - 19:09

Katrien DG

Ok daar kijk ik ook naar. Een snel vraagje. Wat vinden jullie van Canazei als uitvalsbasis?

Katrien DG | 01-04-2022 - 21:42

Alexandra S

Hey Katrien je kan zeker mijn gedachten lezen, ik wou juist schrijven over Canazei,daar zij wij 3 keer geweest ook heel mooie plaats, ik denk ook dat prijzen liggen daar ook ietje lager en naast Canazei heb je Campitello di Fassa,een min punt om daar te gaan moet je over stella pas rijden via Plan de gralba bij mooie weer geen probleem, maar bij slecht weer gevaarlijk ,of moet je 100km verder rijden tot Aura en via Cavalese en Moena richting Canazei ,dat hebben wij ook gedaan .In Canazei hebben wij een goede ervaringen met villa Avisio mooie appartementen, hotel Fiordalisio groetjes

Alexandra S | 01-04-2022 - 22:13

Katrien DG

Bedankt! Heb voorlopig iets interessant op het oog in La Villa, wacht alleen nog op reactie om te zien hoe ver het van de skilift is. En in Canazei is er ook meer mogelijk tegen aanvaardbare prijzen.

Katrien DG | 01-04-2022 - 23:19

Talitha Diederen

Bedankt voor jullie super weerberichten deze winter.... zo leuk die voorpret! Wij gaan 23 april nog een weekje skiën naar VT...... hopelijk nog een beetje goede sneeuw..... tot volgend seizoen!

Talitha Diederen | 01-04-2022 - 11:15

marc van de poel

Bedankt voor de steeds Up-To-Date wintersport weer berichtgeving.
Ook bedankt aan de vele vaste en occasionele mensen op dit forum, die ons allen overstelpen met waanzinnige foto's en dito verhalen.
Tot volgende winter.

marc van de poel | 01-04-2022 - 11:41

Marjon J

Ook vanuit een nat en grijs Stubaital hartelijk dank voor alle weerberichten de hele winter!! En de leuke uitwisseling met alle forummers, super! Hoop dit weekend nog een mooie trip te maken op de toerskies, probeer nog wat foto’s plaatsen.

Marjon J | 01-04-2022 - 12:36

Marja Skiër

Marjon, jij ook bedankt voor je mooie foto’s en verhalen. Je gaf dit seizoen extra kleur vanuit jouw ‘eigen’ Stubai-dal. Mooie zomer gewenst en tot volgend seizoen hè!

Marja Skiër | 01-04-2022 - 15:59

Annet S

Ja het was weer een super jaar om de berichten te volgen van Lander en Michael in ochtend en van alle berichtgevingen van iedereen. Het was een feestjaar🎊🎉🎊🎉🎊🎉 Ik kijk er met plezier op terug en kijk weer uit naar komend jaar!
Heel hartelijk dank iedereen! En heel veel plezier komende zomer! Tot komend winterseizoen! 😍💝💕💕💕

Annet S | 01-04-2022 - 16:15

Marianne Siusi

Marjon, nog veel ski- en wandelplezier in het Stubai-dal. Leuk dat je plekken in de Dolomieten hebt gevonden waar ik goeie herinneringen aan heb. Het is er niet meer van gekomen om zelf de latten onder te binden. In ieder geval ben ik er vanaf 1 oktober weer bij hier op SH. Fijne zomer gewenst. Groet, M.

Marianne Siusi | 01-04-2022 - 22:59

Irma Dgs

Bedankt voor de geweldige berichten en foto’s. Maanden voorgenieten en nagenieten. En accurate informatie voor de momenten dat we zelf in de sneeuw zaten. Ik verheug me nu al weer op oktober. Ook dank aan alle vaste gasten met hun vele tips, updates en foto’s. Fijne zomer!

Irma Dgs | 01-04-2022 - 19:57

Twan⛷❄️👌 Hendriks

Bedankt mannen voor de mooie, uitgebreide en duidelijke weerberichten❄️☀️⛷
Tot volgende winter, we kijken er nu al naar uit👍

Twan⛷❄️👌 Hendriks | 01-04-2022 - 20:09

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Bedankt voor alle leuke reacties😃👌🙋‍♂️

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 01-04-2022 - 20:38

Greet ☀️

Aan de weermannen: een dikke merci voor de fijne weerberichten! ❄️
Aan de Sneeuwhoogtevrienden: het was weer fijn lezen en reageren! 😎
Wij hadden in elk geval 2 topweken, tellen stiekem al weer af naar het nieuwe skiseizoen…🙈
Fijne (berg-)zomer iedereen😘
🍀☀️⛰🎒🥾

Greet ☀️ | 02-04-2022 - 06:58

Gerrit Lachaert

Weermannen, kunnen jullie zoals vorige winter voor april een item openen waarop men fotos en kommentaar kan blijven posten ?

Gerrit Lachaert | 02-04-2022 - 09:28

Sneeuwhoogte.nl

Bij deze!

Sneeuwhoogte.nl | 02-04-2022 - 10:01

Gerrit Lachaert

🤝

Gerrit Lachaert | 02-04-2022 - 11:02

Snow Scooter

Beste weermannen dank voor jullie leuke berichten. Altijd weer een goed gevoel in soms minder goede tijden! Tot volgend seizoen!

Snow Scooter | 02-04-2022 - 09:50

Tom van den Hombergh

Bedankt voor de weerberichten! Wij zijn van plan komend weekeinde nog een paar dagen te gaan skiën. Is er iemand die tips heeft voor bestemmingen (bij voorkeur Oostenrijk) met voldoende sneeuw en (een kans op) zonnig weer?

Tom van den Hombergh | 02-04-2022 - 09:56

Tim Skiamade

Bedankt voor de fijne weerberichten! Ik ga het missen…. Kunnen we niet gewoon doorgaan in de zomer? 😀

Tim Skiamade | 02-04-2022 - 10:31

Jokr Jokr

Beste weermannen bedankt voor jullie eerlijke en heerlijke weersvoorspellingen! 🥳 elke keer een feestje om te lezen. En jullie trouwe lezer, fans met alle reacties en foto’s.. dikke THX 😊 want ook dat heb ik al een warm bad ervaren met diepvries temperaturen en kaiserwetter dagen!🤩 iedereen Gruss Gott, en arrivederci!!!

Jokr Jokr | 02-04-2022 - 22:59

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord