Sneeuw in Oostenrijk

De wintersporters konden gisteren al een teken aan de wand zien: Prachtige rode kleuren bij zonsondergang. Deze worden veroorzaakt door de breking van het licht in de ijskristallen van hoge wolken. En die hoge wolken zijn een voorbode van neerslag. Voorafgaand werd de donderdag nog een fantastische skidag, al blijkt uit de vele reacties dat verse sneeuw wel aangewezen is om de pistekwaliteit terug op te krikken. 


Indrukwekkende kleuren in St-Michael. @LiveUpdates


En wat dacht je van de kleuren in Königsleiten... @LiveUpdates


Ook wat avondrood bij Cortina d'Ampezzo. @LiveUpdates


Hoge wolkenvelden en dus een gesluierde zon bij Brixen im Thale. @LiveUpdates


Geen strakblauwe lucht meer boven de Matterhorn. @LiveUpdates


Sneeuwval deze ochtend in het Hinterthal.

Sneeuw in Oostenrijk vandaag
Op onderstaande weerkaart is te zien hoe een uitgestrekt hogedrukgebied met kern over het westen van Frankrijk ligt. De invloed van dit hoog reikt tot over de westelijke (en centrale) Alpen. De oostelijke Alpen (Oostenrijk, Duitsland), liggen ten oosten van het hogedrukgebied en hebben daarom te maken met een stevige noordwestelijke luchtstroming. Die voert duidelijk koudere lucht aan met opstuwing van vocht, condensatie en daardoor ook neerslag langsheen de noordkant. Een groot contrast dus tussen west en oost, met dank aan de exacte positie van het hoog. 


Een hogedrukgebied met aan de oostkant polaire lucht die voor sneeuw zorgt in Oostenrijk. @KNMI

Alle regio's aan de noordkant van de Alpen ten oosten van de Glarner Alpen in Zwitserland moeten vandaag rekening houden met veel wind, veel bewolking en sneeuw. Vooral in de meest blootgestelde gebieden (de meest noordelijke deze keer) is het zicht zeer beperkt en valt er sneeuw van betekenis. De weermodellen tonen voor vandaag cumulatief 10-20 cm met een sneeuwgrens die zakt tot de laagste valleien. Algemeen geldt, hoe meer inner-Alpien, hoe minder neerslag. Echter, door de sterke wind geraken de wolken wellicht wel tot over de Alpenhoofdkam. Voor zonnig weer moet je dus iets verder naar het zuiden. In de westelijke en centrale Alpen is er vandaag weinig aan de hand. Daar zorgt de hogedruk weerom voor zonnig weer. Het kan niet op! Door de advectie van koude lucht naar de oostelijke Alpen is het temperatuurcontrast tussen ZW en NO groot. De nulgradengrens schommelt rond 1000 m in Salzburg en rond 2500 m in de Alpes de Haute Provence. De wind is vandaag goed aanwezig. In de bergen staat er (vooral in het oosten) zelfs tot vrij krachtige tot stormachtige wind. Het voelt hierdoor ijskoud aan en wellicht zullen bepaalde liften ook gesloten blijven omdat de veiligheid niet kan gegarandeerd worden. 


In de oostelijke Alpen valt er vandaag sneeuw. @Wetteronline

Tussenhoog op zaterdag
Morgen, op de wisseldag, profiteren de Alpen van een tussenhoog. Voor de zuidkant, het westen en centrum verandert er niet veel. Daar blijft het vrij zonnig. De wind waait wel fors door. Aan de noordkant en in de Rhône-vallei staat een stevige Mistral, aan de zuidkant een föhn. De invloed van de uitloper van het hogedrukgebied zorgt ook in de oostelijke Alpen voor een stabilisatie. Vergeleken met vandaag wordt het hier droger en kan de zon zich ook wat meer laten zien. Maar, tegen en na de middag zorgt het schampschot van een warmtefront in de oostelijke regio's wel voor hoge en middelhoge wolkenvelden en ten oosten van Salzburg kan er ook wat lichte neerslag vallen. Niet veel, maar dankzij het warmtefront stijgt de sneeuwgrens wel tot 600-1000 m. 

Zondag weer wat sneeuw in Oostenrijk
De tijd van het langdurige en rustige hogedrukweer is voorlopig voorbij. Zondag arriveert al een nieuw frontaal systeem. Het gaat deze keer om een zwak koufront dat in de oostelijke Alpen voor veel bewolking en wat sneeuw zal zorgen. De sneeuwgrens ligt rond 800-1000 m bij het vallen van de meeste neerslag. Met het instromen van koudere lucht zak deze weer tot onder 400 m, maar dan is de meeste neerslag (5-10 cm) al gepasseerd. In de lage gebieden kan er dus ook wat regen vallen. Opnieuw moeten we de wind goed in de gaten houden. De isobaren staan dicht bij elkaar dus mogen we veel wind verwachten. In de bergen zelfs stormachtig. In de westelijke Alpen en aan de zuidkant blijft het ook zondag nog zonnig weer. Het grote contrast houdt dus aan. 


Een dik pak sneeuw in Tristenau. @LiveUpdates


10 cm verse sneeuw in Mittelberg meldt Hans ter Braak. 

Sneeuw en storm begin volgende week
Maandag schuift een klein rand lagedrukgebied door over de Noordzee naar het oosten. De bijhorende trog doet vervolgens boven de Middellandse Zee een apart lagedrukgebied ontstaan. Een situatie die altijd zeer dynamisch weer oplevert in de Alpen. Maandag begint nog droog en 's morgens staat er ook nog weinig wind. Daar komt echter snel verandering in want in de loop van de (voor) middag gaat het langsheen de hele noordkant (inclusief westen!) sneeuwen en waaien. De noordwestenwind spant aan en op de bergkammen kunnen de rukwinden oplopen tot > 120 km/u. Een heuse storm dus! En wat met de sneeuwgrens? Die zakt tot in de onderste lagen. Daar moeten we ons dus geen zorgen over maken. Het zal vooral de combo sneeuw en wind zijn die tot overlast kan leiden. De zuidkant zit begunstigd en heeft te maken met een krachtige föhn. Echter, dankzij de stormwind zullen overgrijpende sneeuwbuien ontstaan en moet je al een flink eind naar het zuiden om in de brede opklaringen te zitten. Ook dinsdag en woensdag verwacht ik nog veel sneeuw en wind, vooral in de centrale en oostelijke Alpen deze keer. Het dynamische weer houdt dus aan. De zuidkant ligt meer beschut maar dicht bij de hoofdkam kan ook hier sneeuw vallen. Ook in de Ardennen en in het Sauerland zal de kans op sneeuw toenemen.

Cumulatief tot en met woensdag levert dat deze sneeuwhoeveelheden op volgens het ECMWF weermodel:


Veel paars, veel sneeuw begin volgende week. @Wetteronline

Zo, er staat heel wat dynamisch weer op het alpenmenu. Dat belooft wat voor het weerbericht de volgende dagen!

Morgen en zondag is Michael weer present. Ik zie jullie maandag terug. Een fijne dag nog!

Met vriendelijke groet,


Lander Van Tricht, weerman Sneeuwhoogte.NL

Twitter: @LanderVanTricht

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Harry Verduin

Mooi mooi. Vanaf woensdag in Obertauern, denk dat we geen gebrek aan sneeuw gaan hebben😂

Harry Verduin | 28-01-2022 - 08:47

Dieter Dupon 🇦🇹

Prachtige kleuren gisterenavond regio Murau Kreischberg.

Foto bij weerbericht reactie 102989

Dieter Dupon 🇦🇹 | 28-01-2022 - 08:48

Winter Sport

Zag op ander forum dat de verplichte pcr in Italië per 1feb niet meer hoeft. Klopt dat?

Winter Sport | 28-01-2022 - 08:49

Vincenzo Di Bokkelino

Klopt

Vincenzo Di Bokkelino | 28-01-2022 - 10:27

Michael Colfosco

Inderdaad, woensdagavond door de Italiaanse regering besloten dat er geen negatieve PCR test meer nodig is om het land binnen te komen. Zie het nog niet terug op de site van de rijksoverheid.

Michael Colfosco | 28-01-2022 - 10:41

J K

In Dienten nu toch alweer een mooie cm of 10 gevallen en het sneeuwt stevig door!

J K | 28-01-2022 - 08:52

Steph Priem

Goeiemorgen Lander, hier in Vialattea beloofd het alweer een zonovergoten dag te worden. De schreeuw naar sneeuw wordt hier met de dag groter. Gisteren morgen was het soms eerder holliday on ice dan skiën 😤, maar vanaf de middag, dankzij de zon, iets beter.

Foto bij weerbericht reactie 102992

Steph Priem | 28-01-2022 - 09:16

WimE

Heb jij vroeger handbal gespeeld?

WimE | 28-01-2022 - 15:55

Sneeuw Pret

Verse sneeuw in konigsleiten. Weinig zicht.

Foto bij weerbericht reactie 102993

Sneeuw Pret | 28-01-2022 - 09:17

Dennis Sival

Ik hoop dat er in maart nog genoeg ligt

Dennis Sival | 28-01-2022 - 09:49

Gert-Jan C.

Hier vertrekken we morgen voor een weekje Alpe D'Huez.
Als ik goed naar de kaart kijk moeten we voorlopig precies geen sneeuw van betekenis verwachten jammer genoeg?

Iemand daar in de buurt momenteel die kan zeggen hoe de pistes erbij liggen? Kapotte ski's willen we voorkomen ;)

Gert-Jan C. | 28-01-2022 - 10:03

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Maandag beetje sneeuw, maar niet meer dan een opfrisser voor het zicht. Vermoedelijk zijn de pistes wat hard/ijzig, maar kunstsneeuw doet veel goed :)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 28-01-2022 - 10:05

Gert-Jan C.

Merci Lander voor de info!

Gert-Jan C. | 28-01-2022 - 12:08

Hek .

Ook in Berwang is er weer verse sneeuw gevallen

Foto bij weerbericht reactie 102997

Hek . | 28-01-2022 - 10:10

Jack E

Ziet er goed uit!

Jack E | 28-01-2022 - 12:10

Sofie Verdonck

Geen sneeuw van betekenis volgende week voor les 3 Vallées? We vertrekken 5 februari en hebben wel wat schrik voor ijzige pistes …

Sofie Verdonck | 28-01-2022 - 10:14

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Maandag wel Sofie

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 28-01-2022 - 11:09

Sofie Verdonck

Top! Dankjewel Lander!

Sofie Verdonck | 28-01-2022 - 11:13

Henk Jongkind

Wat een voorspellingen voor Oostenrijk Zondag die kant op en tijdens de kerst veel zon en nu compleet anders. Maar ja skieen in de sneeuw heeft ook wel iets.

Henk Jongkind | 28-01-2022 - 10:17

Peter N

Goedemorgen Lander wat een fantastisch uitgebreid WEERBERICHT met wederom schitterende foto’s, het kan niet op , ik hoop wel dat straks het zuidelijke gedeelte van de Alpen ook hun portie sneeuw gaan krijgen want daar kunnen ze wel wat wit poeder gebruiken dacht ik zo : nou gaan wij pas 5 maart naar alta badia in de Dolomieten dus dat duurt nog wel effe en dan kan er nog heel wat gebeuren met het winter ❄️ WEER. In Oostenrijk 🇦🇹 zit het wel goed wat de sneeuw laag betreft.👉🌨🌨🏔⛷👍

Peter N | 28-01-2022 - 10:41

Koos Beijer

Nou inderdaad,Peter!Tis buiten Oostenrijk allemaal maar een beetje magertjes!Vorig jaar viel er meer sneeuw tot nu toe,heb ik het idee!❄🌨😍🛷🇨🇭🚞

Koos Beijer | 28-01-2022 - 18:41

Mar Zents

Lander, blijft de sneeuwgrens ook dinsdag en woensdag zo laag? Zou top zijn ❄️!

Mar Zents | 28-01-2022 - 10:50

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Gaat wel wat omnhoog (500-1000m)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 28-01-2022 - 11:09

Gustaaf Leeuwen van

Lander wat zijn de vooruitzichten voor het sauerland zondag en maandag, zien we de zon nog

Gustaaf Leeuwen van | 28-01-2022 - 10:56

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Weinig tot geen zon. Wel neerslag (meestal sneeuw)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 28-01-2022 - 11:10

Connie Jager

Ook in Ehrwald sneeuwt t lekker door, tis koud en zicht is met vlagen slecht.

Foto bij weerbericht reactie 103009

Connie Jager | 28-01-2022 - 11:26

jeroen wintersport

Hoi Lander, kun je wat vertellen over de weersverwachting en condities in Spaanse pyreneen, we vertrekken vannacht richting Baqueira/Beret...en kunnen jullie dit dorp opnemen in de lijst, dan zal een na mijn vakantie een review plaatsen.

Is er iemand in dit forum die wel eens geskied heeft in Spanje Baqueira-Beret, tips zijn van harte welkom!

Bedankt.

jeroen wintersport | 28-01-2022 - 11:29

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Maandag kans op wat sneeuw maar overigens droog en meer zon :)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 28-01-2022 - 12:29

Edith Roelen

Ja! Wij waren er een paar jaar geleden. Toen lag er niet zo veel sneeuw (wit lint door een bruin landschap) maar wij vonden het wel een goede ervaring. Zou zeker nog een keer terug willen bij voldoende sneeuw. Maar volgens mij ligt er nu genoeg. Het dorp zelf is niet heel bijzonder en voor een diner kun je in veel restaurants pas om 22.00 uur terecht. Het is echt heel Spaans. Het stadje Viella (als ik het goed heb) is wat levendiger. Maar nogmaals, ik zou graag nog eens terug gaan.

Edith Roelen | 28-01-2022 - 13:00

J K

Dienten gaat denk ik alweer rap richting de 15 a 20 centimeter

Foto bij weerbericht reactie 103011

J K | 28-01-2022 - 11:49

Jack E

En zo zijn we alweer drie weken thuis en moeten we nog drie weken werken. Over de helft;) haha! Aftellen kan weer beginnen... Mooie foto's en de voorspelling voor volgende week is ook fijn om te lezen.
Fijn weekend gewenst en mensen die dit weekend gaan: Fijne vakantie!

Jack E | 28-01-2022 - 12:11

Rita

Sneeuw en harde wind, boven stormachtig, in Kitzbühel/Kirchberg!
Veel liften gesloten..❄️💨
Nà 4 dagen prachtig weer, nu n dagje rust, ook wel lekker!

Rita | 28-01-2022 - 12:11

Skifan Tilburg

Gisterenmiddag 15 uur vertrokken, overnachting Ulm en half 11 stonden we op de pistes ⛷ Vandaag Seiseralm om na 2jr weer te wennen aan die dingen 🤣 Sneeuw is top en strak blauwe lucht 👌 Wel een behoorlijk windje en kouder dan we gewend zijn (als goed-weer-skiërs in maart). Fernpass vanochtend rond 7 uur gepasseerd met behoorlijk sneeuw maar wegen waren prima

Foto bij weerbericht reactie 103016

Skifan Tilburg | 28-01-2022 - 12:16

Gerda van de Sande

Genieten jôh op de Seiser. Wij waren daar 2 weken geleden 👌.

Gerda van de Sande | 28-01-2022 - 12:56

Marja Skiër

Skifan je gaat een mooie week krijgen! Veel plezier hoor👍

Marja Skiër | 28-01-2022 - 13:19

Edwin R

Ha, lekker! En dan bij Goldknopf op het terras in de zon. Nog 5 weekjes..

Edwin R | 28-01-2022 - 13:51

Peter N

Dat klinkt geweldig skifan over een 5 tal weekjes zijn wij daar aan de beurt veel ski ⛷ plezier voor nu .👉🌨🏔⛷👍

Peter N | 28-01-2022 - 14:29

Winter Sport

Whooh hoe hard heb jij gereden 😂

Winter Sport | 29-01-2022 - 09:24

Marja Skiër

Wij zijn klaar met skiën voor deze vakantie. Wat een wind, ik woei uit mijn jack en zelfs met een extra thermo wolletje hadden we het nog koud. Ik weet het, het kan nog veel kouder maar de wind was echt onaangenaam. Op enig moment passeerden we een piste die op de wind lag en we moesten ons best doen om erover te geraken. We werden gegeseld door de wind en opwaaiende kanonnensneeuw. Nou hup, we gooien de pannen erop en gaan lekker beneden lunchen. Vanmiddag relaxen inpakken en morgen vroeg op pad om terug te rijden in één dag. Wie nu op weg gaat, goede reis en veel plezier. Wij hadden een super week doorbrengt van kaiserwetter. Wat een geluk hebben wij.

Foto bij weerbericht reactie 103019

Marja Skiër | 28-01-2022 - 12:23

Steph Priem

Hier nog altijd Italiaans kaiserwetter 😉, iets strakkere wind op tophoogte maar doenbaar. Morgen terug naar het Belgen landje 😒.

Foto bij weerbericht reactie 103021

Steph Priem | 28-01-2022 - 12:41

Peter N

Dat klinkt geweldig Marja laatste dag nog effe genieten en morgen een goeie en veilige terugreis gewenst. 👉🚙🚙👍

Peter N | 28-01-2022 - 14:31

Peter N

Ook voor jullie Stehp een goeie en veilige reis terug naar het mooie Belgische landschap.👉🚙🚙👍

Peter N | 28-01-2022 - 14:33

Bertil Blaas

@Marja/Steph. Mooie foto’s !! En voor jullie goeie reis naar huis 👍

Bertil Blaas | 28-01-2022 - 15:14

Steph Priem

Bedankt 👍, op naar de volgende, begin maart naar Lechthal.

Steph Priem | 28-01-2022 - 16:32

Marja Skiër

Graag gedaan lieve mensen. De koffers staan klaar en alle ski uitrusting ligt al in de auto. Morgen is het gaan met de banaan👍

Marja Skiër | 28-01-2022 - 16:46

Peter N

Jammer hè Marja .🥲👍

Peter N | 28-01-2022 - 16:52

Koos Beijer

Geweldig Marja,dat je een superweek heb gehad!Had je ook wel verdiend,toch?!❄🌨😍😊!!!

Koos Beijer | 28-01-2022 - 18:43

Greet ☀️

Goede reis terug Marja 🍀

Greet ☀️ | 28-01-2022 - 18:53

nico de cock

hoi lander
vertrekken vannacht richting valmorel . wat mogen wij verwachten kwa condities , krijgen wij zon of bakken sneeuw en wat doet de temperaturen?

grtjs nico

nico de cock | 28-01-2022 - 13:12

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Zaterdag en zondag nog vrij zonnig. Maandag tot woensdag meer wolken en wat sneeuw. Nadien weer droger met zon/wolken. Temperaturen gaan wat op en neer maar maandag/dinsdag wel koud.

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 28-01-2022 - 14:07

Twan Hubers

Ik vertrekken volgende week vrijdag naar Val Thorens.. Zit er daar nog wat meer sneeuw in het verschiet?

Twan Hubers | 28-01-2022 - 13:44

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Begin volgende week sneeuw voor de westelijke Alpen

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 28-01-2022 - 14:08

Peter N

En weet jij ook al iets te vertellen over de zuidelijke Alpen ??? Lander 😁😁👐🙌🤞🏻👍

Peter N | 28-01-2022 - 14:34

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Daar zie ik voorlopig nog geen grote sneeuwsignalen Peter. Droog en zonnig weer houdt daar aan

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 28-01-2022 - 15:11

Marie Tie

Dit was vanochtend in Saint Martin de Belleville (les 3 Vallées). Voor ons het laatste dagje. Vandaag een rondje Les Menuires, Val Thorens, Orelle gemaakt. ik hoop voor iedereen dat er wat sneeuw gaat vallen volgende week!

O en de groetjes aan Willemien 😉

Foto bij weerbericht reactie 103034

Marie Tie | 28-01-2022 - 15:01

Sofie Verdonck

Hoe zijn de condities daar in St Martin de Belleville? Wij vertrekken 5 februari naar daar 😀 Veilige terugreis!

Sofie Verdonck | 28-01-2022 - 16:03

Steve De Meester

Tot nu toe goeie pistes. Vandaag hier en daar wel skiën op de harde onderlaag. Een verse laag sneeuw zou goed zijn. Vandaag nogmaals Orelle gedaan en daar volledig harde ondergrond. Val Thorens valt nog goed mee maar ook hier zou een verse laag sneeuw welkom zijn.
Geniet alvast van jullie verlof!

Steve De Meester | 28-01-2022 - 16:53

Marie Tie

In St Martin zijn de pistes eigenlijk de hele dag nog super goed! Op de terugweg smiddags dus altijd nog genieten. Ik vond Orelle heel erg meevallen qua hardheid en ben juist in les Menuires en val Thorens meerdere harde pistes met ijzige stukken tegengekomen. Maja verschilt natuurlijk per piste. Veel plezier alvast!

Marie Tie | 28-01-2022 - 18:32

Willemien Tel

Dankjewel Marie Tie, goed te horen dat je goede week hebt gehad 😎⛷🎿🚡🚠

Willemien Tel | 28-01-2022 - 18:57

Sofie Verdonck

Dankjewel! Hopen op een vers laagje deze week!

Sofie Verdonck | 28-01-2022 - 19:10

Marjan Lubbe

Hier ook een fantastische week gehad, kaiserwetter ☀️! Vandaag besloten om maar te gaan wandelen aangezien er vanmorgen best veel liften dicht waren. Voor degene die dit weekend heen reizen, heel erg veel plezier geniet er van!

Foto bij weerbericht reactie 103037

Marjan Lubbe | 28-01-2022 - 15:27

Koos Beijer

Blijft zo mooi,Marjan!❄🌨❄🌨😍

Koos Beijer | 28-01-2022 - 18:44

Marjan Lubbe

Begin van de week 👌🏼

Foto bij weerbericht reactie 103038

Marjan Lubbe | 28-01-2022 - 15:28

Marjan Lubbe

Halverwege de week

Foto bij weerbericht reactie 103039

Marjan Lubbe | 28-01-2022 - 15:28

Marjan Lubbe

Gisteren ☀️

Foto bij weerbericht reactie 103040

Marjan Lubbe | 28-01-2022 - 15:29

Caren

Wat een prachtige foto's en goede berichten, maakt het terugkijken en aftellen zoveel leuker

Caren | 28-01-2022 - 16:05

Greet ☀️

Een stralende dag in Valmeinier-Valloire, de pistes liggen en nog behoorlijk bij, maar een vers laagje wit goud kan geen kwaad. Na 6u effectief op de latten ben ik (voor nu) stikkapot, maar efkes platte rust, douche en goeie aperitief en alles is weer ok!
Op naar morgen voor meer kilometers vreten. ⛷

Foto bij weerbericht reactie 103045

Greet ☀️ | 28-01-2022 - 16:33

Marja Skiër

Rustig beginnen Greet, maar jij dus niet! Fijn dat je het leuk hebt daar! Alles uit de kast Greet en mooie plaatjes daar houden we van👍

Marja Skiër | 28-01-2022 - 18:10

Koos Beijer

Greet gaat helemaal los gelijk!!!🙈🤣❄🌨😍☀️!!!

Koos Beijer | 28-01-2022 - 18:44

Greet ☀️

Yup, ik heb het teveel gemist denk ik 🙈 m’n knieën niet 😂

Greet ☀️ | 28-01-2022 - 18:54

Bertil Blaas

Stuif stuif stuif. Wel half bew/zon

Foto bij weerbericht reactie 103046

Bertil Blaas | 28-01-2022 - 16:45

Marja Skiër

Bertil heb je al nieuwe ski’s of eerst nog iets huren om uit te proberen?

Marja Skiër | 28-01-2022 - 16:48

Bertil Blaas

Marja ben bij ski verhuur geweest. Die man herkende mij van het jaar 2006 terug. Is dat verbazingwekkend. Stond zelfs met naam enz. in z’ n comp. Tav defect: In Innsbruck is bedrijf die zo iets voor € 60 repareren, of hij bood mij soortgelijke 🎿 aan voor een derde van nieuwprijs. Bedenk me eens. En voorzichtig morgen, veel sneeuwval verwacht ik niet. Ben benieuwd.👍🛻👍

Bertil Blaas | 28-01-2022 - 17:53

Marja Skiër

Nou dat lijkt toch een goede deal, tenminste als die skies je bevallen. Wat heb je eigenlijk?

Marja Skiër | 28-01-2022 - 18:08

Bertil Blaas

Zijn 2 j oude Rossignol ski’s, niet high tech. Zijn zalig licht gewicht, zeker niet te lang, makkelijk wendbaar. Dit ivm onderrug problematiek, ben niet de jongste meer, maar skiën is mijn passie en van snelheid houd ik ook dus. Beetje middenweg van alles 👍⛷⛷

Bertil Blaas | 28-01-2022 - 18:25

Marja Skiër

Ik ski al jaren op Salomon 24h. Heerlijk wendbaar, superstabiel, goede grip als er ijs is. Ik voel me er prima op. Als ze zo kapot zouden zijn als jouwe zou ik huilen denk ik. Ik ben er zeer aan gehecht. Ik heb ze gekocht na een huurperiode, ze bevielen me het beste van allemaal. Eerst huren en uitproberen, dan pas kopen is mijn credo 😊 succes met kiezen.

Marja Skiër | 28-01-2022 - 18:42

Katrien DG

Wat heb je aan de hand met je ski's Bertil? Ik heb afgelopen zondag de ski's van de zoon wat hersteld, gelukkig was er maar 1 heel diepe kras die ik vrij goed opgevuld heb. De ski's hebben behoorlijk afgezien van de steentjes in Kuhtai. Maar bij jou klinkt het ernstiger?

Katrien DG | 28-01-2022 - 20:57

Bertil Blaas

@Katrien, na de zoveelste steen, tja zijkant ijzer uit de ski.
Kijk bij reacties Gister, daar foto van mijn ski.

Las dat je binnenkort weer naar Alpen gaat ? Fijn hoor. Genieten als je kunt. 👍⛷en fijne VK.

Bertil Blaas | 28-01-2022 - 21:41

Katrien DG

Net gezien Bertil, da's echt wel serieus. Nog weinig zinnigs mee te doen zeker? Wij skiën trouwens met ski's van Decathlon. Mijn man en ik met de "duurste" versie voor zeer goede skiërs. Wij hebben ze een paar jaar geleden getest en ik vond ze beter dan de Heads, salomons... Ook andere zeer ervaren skiërs waren zeer enthousiast. Als je die kapot skiet, ben je wel wat minder geld kwijt :-). Wij gaan inderdaad in de krokusvakantie naar Les Menuires (en skiën daar in het volledige gebied Les trois Vallées), maar ik droom van de Sella Ronda, zoals sommigen wel al hebben kunnen lezen. Maar de schoonouders trakteren en die gaan graag naar het vertrouwde Les Menuires, ook geen straf natuurlijk.

Katrien DG | 28-01-2022 - 23:29

Karin Dijkstra

Na vijf dagen kaiserwetter, nu een sneeuwdag in Hinterglemm. Voor de volgende week, wij morgenvroeg wieder nach Hause.

Foto bij weerbericht reactie 103049

Karin Dijkstra | 28-01-2022 - 16:46

Hèlen Chen

Wij vertrekken morgenvroeg vanuit Alta Badia Italië weer naar huis. Is het dan beter om toch via München te gaan? Heen zijn wij via de fernpass gegaan maar twijfel nu...

Hèlen Chen | 28-01-2022 - 16:46

Marja Skiër

Hèlen, kijk morgenvroeg op de webcam van de Fernpass dan kan je met eigen ogen zien hoe het er is. Wij gaan vanuit Aostadal in ieder geval door de Mont Blanc tunnel en via de Franse autobanen in alle rust naar huis. Dat is ons prima bevallen op de heenreis.

Marja Skiër | 28-01-2022 - 16:50

Peter N

Effe een vraagje Hélen hoe is het bevallen in alta badia wij gaan namelijk over 5 weekjes daar naar toe hebben jullie nog goeie tips of informatie voor ons uit dat skigebied? ik ben effe nieuwsgierig.??? 👉🌨🏔⛷👍

Peter N | 28-01-2022 - 16:56

Bertil Blaas

Helen,
Heb zojuist de ORF Nord Tirol wetterlage bekeken.
Deze avond en groot deel nacht droog. In de nacht toenemend bewolkt en men verwacht in de bergen wat sneeuwvlokken. Dus, ik verwacht geen probleem. Ik zelf zou het tussen 6-8 uur zeker wel voor kiezen. ( zie morgen ochtend radar van wetteronline.tirol)
Goeie reis 👍

Bertil Blaas | 28-01-2022 - 17:44

Bertil Blaas

Correctie:wetteronline.de
In Stau lagen zuid Duitsland zal het wel flink ❄️❄️❄️morgen.

Bertil Blaas | 28-01-2022 - 18:30

Hèlen Chen

Peter het is hier fantastisch. Je hebt 1200 km aan skiplezier en je kunt alle kanten uit. Zorg dat je een kaart hebt van het skigebied zodat je elke dag kunt plannen waar je heen wilt. Kan ook met de Dolomiti super ski app. Even downloaden en dan kan je skipas gekoppeld worden aan je greenpass. Veel plezier

Hèlen Chen | 28-01-2022 - 20:44

Hèlen Chen

Dankjewel Bertil... gaan we doen

Hèlen Chen | 28-01-2022 - 20:45

Peter N

Dank je wel Hélen ja wij kunnen de Dolomieten wel ook de Sella ronda vanuit canazei en wolkenstein gedaan maar nooit in het plaatsje alta badia geweest en de piste aldaar die is alleen al 130 km zodoende de vraag hoe is alta badia ter plekke bevallen.👉🌨🏔⛷👍

Peter N | 28-01-2022 - 21:23

Rene Ooms

Vandaag in Dorfgastein tussen de 30 en 40 cm sneeuw gevallen op de hoge pistes😊

Rene Ooms | 28-01-2022 - 19:14

Skifan Tilburg

Hierboven nog een bericht gepost maar inmiddels bij de EHBO geweest. M’n vriendin zeer knullig gevallen en scheurtje in haar rib. Einde skivakantie na 1 dag 😫 Heel zuur met de super pistes en de zon.

Gelukkig hebben we half maart er nog eentje gepland 😀

Foto bij weerbericht reactie 103074

Skifan Tilburg | 28-01-2022 - 19:23

Bertil Blaas

Had je bericht hedenochtend gelezen. Vol plezier fris op de Seiser.
Van een ontzettende pech !! Blijkt dat op een 1 ste dag er vaak iets mis kan lopen. Beterschap gewenst en op naar volgend ⛷verlof👍

Bertil Blaas | 28-01-2022 - 19:33

Skifan Tilburg

Zo balen! Zij heeft 30jr ervaring terwijl ik juist de junior ben met pas 5 ski-jaren op m’n 47e 😳 Bij de clinic was t overigens vrij druk met botbreuken etc

Skifan Tilburg | 28-01-2022 - 19:40

Peter N

Tja ik ken dat gevoel skifan wij hebben ook na 30 jaar ski ervaring zoiets meegemaakt, in 2020 ik zei kom nog een afdaling om 16.45 uur en dan terug naar het hotel , helaas een stuk ijzig gedeelte niet gezien op de piste hard gevallen daarbij duim en oogkas gebroken op de derde dag van de vakantie dus ja dat was einde skivakantie voor mij. Tja een ongeluk zit in een klein skihoekje pffff. Maar sterkte en beterschap voor jou vriendin.👍👉🌨🏔⛷👍

Peter N | 28-01-2022 - 20:10

Skifan Tilburg

Thx! En dat was ook zuur om zo een vakantie te eindigen. Skien is leuk maar we gebeuren ook ongelukjes

Skifan Tilburg | 28-01-2022 - 21:43

Marja Skiër

Ach Skifan en vriendin, wat een pech. Ik heb in 2011 mijn bekken gebroken op dag 2 van de skivakantie. Ellende! Hopelijk valt de pijn mee en kan ze nog van de zon genieten deze week. Ik gun het jullie. Ik lag een week in het Z’huis voor ik vervoerd mocht worden.

Marja Skiër | 28-01-2022 - 22:12

Skifan Tilburg

Au! 😣 Dat is helemaal vervelend. Alles wel hersteld?

Bij haar doet nu ook veel pijn. Besloten om zondag terug te rijden. Gaan zo kijken of we de skipassen kunnen refunden. En het verblijf hopelijk via de verzekering.

Skifan Tilburg | 29-01-2022 - 07:30

Marja Skiër

Ja zeker. Na een jaar revalideren stond ik weer op de skies. Maar wel minder zelfvertrouwen en moed. Ik doe het sindsdien echt heel rustig aan ondanks dat ik uitstekend kan skiën. Jammer voor jullie dat de vakantie nu zo afloopt. Ik wens jullie het allerbeste, beterschap en toch ook maar weer een goede reis terug.

Marja Skiër | 29-01-2022 - 10:51

Luc Cap

Vallei Schruns

Foto bij weerbericht reactie 103084

Luc Cap | 28-01-2022 - 21:46

Anita ❤ snow

Gave foto, even open klikken, zie je mooie details! 2👍

Anita ❤ snow | 28-01-2022 - 22:37

Luc Cap

Freezing level 🏠

Foto bij weerbericht reactie 103085

Luc Cap | 28-01-2022 - 21:47

Skifan Tilburg

Coole foto 😎

Skifan Tilburg | 28-01-2022 - 22:07

Bertil Blaas

Fernpas actueel: niks aan de hand. Droog en weinig verkeer. 👍🛻

Bertil Blaas | 29-01-2022 - 05:34

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord