Nog een dag Kaiserwetter

Vandaag opnieuw een dagje Kaiserwetter in de Alpen. Vannacht volgt dan vanuit het noordwesten een eerste storing met wat sneeuwval. Komend weekend volgt een 2e actievere storing. Hierop gaat het aan de noordzijde flink sneeuwen!


Lofer. @Live updates


@Heerlijke beelden vanuit het Franse Valmorel. @Live updates


Gerlos. @Live updates


Gezellig druk op een terras in Wagrain. @Live updates

Kouder met sneeuwval
Er hangt een verandering in de lucht. De dag start opnieuw zonnig, met alleen aan de centrale Zwitserse noordzijde en delen van de Bayerische Alpen wat onschuldige ondiepe hochnebel. De temperatuur op 2000 meter schommelt daarbij nog rond het vriespunt. Vannacht nadert dan uiteindelijk een eerste koufront het noordwestelijke Alpengebied. De temperatuur gaat hierbij met het instromen van beduidend koudere lucht flink onderuit. De vorstgrens daalt morgenochtend snel tot ruim onder de 800 meter. In de noordelijke Franse Alpen valt vannacht en in de vroege ochtend al wat sneeuw. Verder oostwaarts is de sneeuwval morgen duidelijk wat actiever. Hier valt in de noordstau gebieden gemiddeld een mooie 10 tot 20cm verse sneeuw. De flink toenemende noordwestelijke wind is dan even een aandachtspuntje. Hogerop is er een gerede kans op lift afsluitingen.


Morgen weer sneeuw voor de noordkant. Er valt hier gemiddeld een mooie 10 tot 20cm. De flink toenemende noordwestelijke wind is daarbij wel een hinderlijke factor. Liftafsluitingen?? #ECMWF WetterOnline

Weekend meer sneeuw!
Zaterdag wordt een ouderwetse sneeuwdag voor Oostenrijk. Een front knalt dan frontaal op de noordelijke Alpen. Een staufase uit het boekje. Ik verwacht komend weekend de meeste sneeuw in het Salzburgerland richting Dachstein. Tegen gunstig gelegen stauhellingen halen we waarschijnlijk zelfs een dikke meter! Over de sneeuwvalgrens hoeven we ons geen zorgen te maken. Die ligt diep in de polaire luchtmassa tot laag in het dal. Het zuidelijke Alpengebied krijgt tegelijkertijd te maken met een sterk oplevende noordföhn. Lokaal lukt het misschien dat wat sneeuwval over de hoofdkam de zuidkant bereikt. Maar de trend is hier duidelijk droger. De sterke noordföhn is tevens een aandachtspunt. De Franse Alpen en westen van Zwitserland houden het komend weekend grotendeels droog. Hier is onder hogedrukinvloed duidelijk meer ruimte voor de zon.


Verwachte sneeuwval tot en met het weekend. Ouderwets sneeuwbingo voor Oostenrijk! @Arpege WX Charts


Temperatuur verwachting voor de regio Serfaus. Het gehele ensemble oogt behoorlijk koud, @KachelmannWetter

Na het weekend keert de rust weer terug. In de regio Salzburg is nog een laatste sneeuwbui mogelijk. Verder is er flink wat ruimte voor de zon. De temperatuur blijft daarbij voorlopig op een winters niveau. De winter is terug!

Een fijne dag nog en graag tot morgen!

Met vriendelijke groet,


Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Twitter: @WeermanMichael

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Bastiaan Wevers

Klopt het dat je niets schrijft over vrijdag? Wordt dat een 'droog' dagje? Of zijn we nu vertrokken voor drie dagen 'slecht' skiweer?

Bastiaan Wevers | 19-01-2022 - 08:57

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Overgangsdag. Do en weekend zijn duidelijk actievere sneeuwdagen voor Oostenrijk 🇦🇹🙋‍♂️

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 19-01-2022 - 09:08

J K

Fantastische vooruitzichten! Nu het met die sneeuw wel goed zit blijven er nog maar 2 zorgen over: vrijdag negatief testen en zaterdag de reisdag.

J K | 19-01-2022 - 08:58

Dries Livigno

De laatste mooie dag in Livigno

Dries Livigno | 19-01-2022 - 09:09

Dries Livigno

Foto komt er blijkbaar niet door via de app

Foto bij weerbericht reactie 101728

Dries Livigno | 19-01-2022 - 09:12

Peter N

Jawel hoor Dries je foto is wel doorgekomen en het is een mooie foto van de piste in livingo neem ik aan.👉🌨🏔⛷👍

Peter N | 19-01-2022 - 09:47

Dries Livigno

Ja Peter met op de achtergrond de ondergaande maan.
Er wordt meer sneeuw opgespoten sedert gisteren. Ze zien hier de bui waarschijnlijk al hangen. 🤔😉
Geen verse sneeuw met diepvries temp tot -13 vrijdag

Dries Livigno | 19-01-2022 - 10:07

Gerda Hensen

Nog even genieten. Heerlijk.

Gerda Hensen | 19-01-2022 - 10:14

Bertil Blaas

Dries fijne dag nog ⛷⛷

Bertil Blaas | 19-01-2022 - 10:31

Greet ☀️

Mooi Dries, geniet er nog van!

Greet ☀️ | 19-01-2022 - 12:47

Bertil Blaas

Goedemorgen en dank voor je weerbericht Michael.

Ruzie Bergbahnen.
Uit bezuinigingen zet men hier (Pitztal) de liften voor 50 % buiten gebruik. Dat deed men in dec. en nu weer. Hen gewezen op het feit dat ze service moeten leveren. Er is wel 100% voldaan €. Ga je zo met toerisme om. Mij is voorts gebleken dat een paar zaken lieden uit het Inntal dit ondernemen. Zakelijk en 0,0 compassie.
Reageerden ergerlijk en je kunt skiën op de ene geopende baan.
Heb hen medegedeeld dit op internet te plaatsen. Lagen er niet van wakker.
( soms ook beroerd geprepareerd)
Waarvan kennisname.

Bertil Blaas | 19-01-2022 - 09:11

Marja Skiër

Wat een teleurstelling Bertil en wat een koude en harteloze reactie van die zakenmannen. Geld speelt weer een kwalijke hoofdrol!😖

Marja Skiër | 19-01-2022 - 09:28

Bertil Blaas

(Als ik het mag vragen ? )
Wie, elders in de Alpen, constateerde dit ook ?? Pure Interesse.
Hartelijk dank !! 👍

Bertil Blaas | 19-01-2022 - 09:34

Michael Gerritsjans

Herkenbaar, mijn ervaring is dat Oostenrijkers eerst aan hun knip denken en daarna pas aan de gasten. Ik plaats liever positievere berichten maar dit valt niet te ontkennen.

Michael Gerritsjans | 19-01-2022 - 09:51

S K

Hier in de Zugspitz Arena gewoon alles open.

S K | 19-01-2022 - 09:55

Gaston Bisschops

Ik zie dat Bergbahnen St Johann in Tirol ook bepaalde liften en pistes (deels) dicht laten vanwege 'bedrijfsinterne zaken'. Ken de precieze achtergrond hier niet van.

Gaston Bisschops | 19-01-2022 - 09:56

Peter N

Ja als er zo weinig mensen in een bepaald skigebied komen Bertil dan zijn de kosten om alles open te houden waarschijnlijk hoger dan de inkomsten en dat er dan liften 🛗 worden afgesloten is niet leuk : maar wel begrijpelijk voor de eigenaar ter plaatsen: maar eigenlijk is de regering daar mede schuldig aan met al die regels en afsluitingen is voor een boel mensen het niet meer leuk en dat is een reden om dan maar weer niet op wintersport vakantie te gaan.👉🌨🏔⛷👍

Peter N | 19-01-2022 - 09:58

Marjon J

Hi Bertil,
Gelukkig is hier in ‘t Stubaital geen sprake van, ondanks de rustige periode is alles nagenoeg open qua liften en pisten. Vorig jaar was dat (volkomen logisch) wel anders, maar zelfs toen waren met een paar strategische liften relatief veel pistekilometers te skiën. Erg jammer en slechte reclame. Maar weet dat ze het erg lastig hebben met de personele bezetting, moeilijk aan te komen en nu natuurlijk ook uitval door besmettingen en quarantaines. Dus wellicht dat dat een rol speelt? Het is letterlijk en figuurlijk niet makkelijk om alles in de lucht te houden momenteel.

Marjon J | 19-01-2022 - 09:58

Gerda Hensen

Jakkes wat een mentaliteit. Alleen maar incasseren en geen gastheerschap.

Gerda Hensen | 19-01-2022 - 10:17

Esther Sand

Mijn ervaring is alweer van ongeveer 7 jaar terug in het gebied van Alpe d'Huez. Kerstperiode. Weinig sneeuw, kale en gladde pistes, koud genoeg voor sneeuwkanonnen maar dat was blijkbaar teveel gevraagd. Wel het volle pond voor skipas vragen terwijl zeker eenderde was gesloten!

Esther Sand | 19-01-2022 - 10:23

Harry Verduin

zeer teleurstellend inderdaad want jij hebt volle pot betaald !! Dit moet inderdaad zoveel mogelijk gedeeld worden op alle sociale media. Weet je trouwens wanneer er over nieuwe maatregelen gesproken wordt?

Harry Verduin | 19-01-2022 - 10:49

Bertil Blaas

Tot nu dank voor de reacties 👍👍
@ Harry. Geen idee op dit moment. Mogelijk per 1 feb iets nieuws ?? 😇afw. Verwacht eigenlijk niks nieuws.

Bertil Blaas | 19-01-2022 - 11:00

Rita

@Bertil!
Wij gaan as weekend naar Kitzbühel/Kirchberg voor 2 weken.
Wij zullen goed opletten of deze kwestie ook in dit gebied speelt!!

Rita | 19-01-2022 - 11:01

Harry Verduin

Thanx Bertil. Zou willen skiën vanaf 2 Februari, maar vraag me af of ik beter nog wacht met boeken. ook om verrassingen zoals in Pitztal te vermijden...

Harry Verduin | 19-01-2022 - 11:26

paul m

Dat is balen zeg. Zie op winter.intermaps.com/pitztaler_gletscher?menu=true inderdaad dat er diverse liften en pistes gesloten zijn. Laatste keren in december 2019 en 2021 heb ik dit zelf niet eerder meegemaakt in Brand. Al heb ik me er in 2021 wel over verbaasd hoe het financieel haalbaar kan zijn om een geheel gebied te prepareren en in bedrijf te houden met de weinige wintersporters. Als wintersporter is het natuurlijk wel fantastisch om van veel pistes en liften gebruik te kunnen maken terwijl het ook nog eens lekker rustig is.

paul m | 19-01-2022 - 11:42

Erwin Kessel

Geldt ook voor pretparken. Wel volle mep betalen maar attracties sluiten omdat er minder mensen zijn. Laat dan de mensen met korting binnen! Zo ook met peper dure skigebieden. Ik hoop dat ze minder klanten krijgen. Walgelijk dat geld op de eerste plaats komt

Erwin Kessel | 19-01-2022 - 13:23

Steph Priem

Bertil, half december gaan skiën in het Montarosa-gebied en quasi alle liften waren in gebruik hoewel er erg weinig volk was en hier bovenop kregen we ook nog eens 30% korting op onze zesdaagse skipas.

Steph Priem | 19-01-2022 - 13:44

Bertil Blaas

@ Steph
Dat is top. Tja Italianen hè !
Heb hier nog met andere werknemers gesproken van de liften. ( we kennen elkaar inmiddels beetje). Ik vertelde het hen. Hun reactie zei voldoende. “”Als wij iets vragen of opmerken, nooit wordt er iets mee gedaan””. Onze verhuurster, die zegt, “ tja een stel zakenmensen uit het verderop gelegen dal, hebben enkel gevoel voor de kassa””. Toerisme is de klos.
Hier staan hele grote hotels als bv Seppe/ Beim Bergdokter enz. leeg met deur op slot. Voor C…. kreeg je daar geen kamer, geheel volzet.

Bertil Blaas | 19-01-2022 - 14:39

Ate N

Dat is knap lullig Bertil. Zoals in een reactie al benoemd speelt het hier (st Johann in Tirol) ook deels. Ze hebben de gondel en stoeltjeslift bij Oberndorf dicht op ma t/m wo. Denk uit personeelstekort maar kunnen ook gewoon ordinaire kostenbesparingen zijn, gelukkig de andere kant van st Johann zelf wel alles open want je zou maar een hotel/ appartement in Oberndorf nu hebben... Was vandaag in Leogang en ook daar bv best wel wat restaurants die dealtjes hebben met andere restaurants waardoor er maar 1 v/d 2 open is, gevolg: de ander is dan overvol en geen plek meer te vinden in half januari.

Ate N | 19-01-2022 - 15:41

marc van de poel

Nu heeft het Pitztal bij mij zowieso een kwalijke reputatie :
25 jaar geleden, ergens begin december, belandden wij met onze camper op de parking van de kabelbaan voor de gletsjer.
Wij betaalden samen met tientallen anderen in de hal het dagticket en gingen met de Standseilbahn naar boven.
Daar was de verrassing groot, toen wij vaststelden dat er slechts twee (2) liften open waren en er stonden zonder overdrijven misschien wel 2000 wachtenden.
Onmogelijk om binnen het anderhalf uur een afdaling te kunnen maken.
Nooit gezien.
Razend kwaad gingen wij terug naar beneden, waar we aan de balie bot vingen met onze klachten en vraag om terugbetaling, en ze daar vrolijk doorgingen met het verkopen van (eigenlijk onbruikbare) skipassen. Uiteindelijk hebben we met veel lawaai onze skitickets aan mensen gegeven, die aan het loket stonden aan te schuiven.
Na nog een boel lawaai te maken werden we samen met nog enkele tientallen bedrogen skiërs door de Polizei uit het gebouw verwijderd.
Lekker..

We zijn dan maar naar het Kauertal gereden.


marc van de poel | 19-01-2022 - 17:38

Bertil Blaas

@marc/Ate
Bedankt voor jullie aanvullingen 👍
Het is me wat.
Als Wenen begin feb. op ski verlof komt zal alles wel in bedrijf zijn.

Bertil Blaas | 19-01-2022 - 18:06

Clemens Gjertsen

PCR vervalt m.i.v. 24 januari

Clemens Gjertsen | 19-01-2022 - 22:15

Clemens Gjertsen

Ik heb het donkerbruine vermoeden dat de zgn. Staatshilfe hier ook een rol speelt. Omdat de vaak gabaseerd is op omzetten en kosten in het laatste 'normale jaar' zou het wel eens zo kunnen uitpakken dat sluiten vanwege gebrek aan belangstelling méér oplevert dan doordraaien.
Ik ken de exacte regels in A niet, maar aangezien heel veel een 'copy-paste' van Duitse regels is, zou me dit niet verbazen. Blijft natuurlijk zeer 'gecalculeerd' maar na de afgebroken winter van 2020 en de ingestorte winter van 2021, zal het hemd nader dan de broek zijn.

Clemens Gjertsen | 19-01-2022 - 22:21

Marjan Lubbe

Wwwhhhoooeeee een hele fijne goedemorgen, wat een geweldig mooi weer bericht ❄️😍 zo blij als een kind 🙌🏼 zaterdag naar Gerlos ⛷🏂 hopelijk word het komende week beetje zonnig ☀️ kan niet wachten 😝 3 jaar niet geweest en nu kan het weer ( mits Pcr test negatief is 🤞🏼 )
Bedankt voor het fijne weer bericht 🍀

Marjan Lubbe | 19-01-2022 - 09:16

Gerda Hensen

Marjan, alvast veel plezier. Het gebied biedt veel mogelijkheden. Gezellig naar konigsleiten of Krimml of naar Zell skiën. Je kunt alle kanten op.

Gerda Hensen | 19-01-2022 - 10:45

Marjan Lubbe

Lief Gerda dank je wel ☺️ we komen er al jaren! Manlief al toen hij klein was en nu de traditie voortzetten ⛷🏂 heerlijk gebied. We kennen het op onze duim, zag dat er een nieuwe hut is vlak bij Zell die gaan we maar eens even uitproberen 👌🏼

Marjan Lubbe | 19-01-2022 - 12:54

Frans Jansen

Plaats je ook updates. Dank u

Frans Jansen | 19-01-2022 - 13:39

Marjan Lubbe

Ja hoor wil ik best doen 👌🏼

Marjan Lubbe | 19-01-2022 - 16:12

Gerda Hensen

Marjan, heerlijke vooruitzichten hoor.

Gerda Hensen | 19-01-2022 - 17:44

Hek .

Vandaag testen morgen rijden wat een top week wordt het

Hek . | 19-01-2022 - 09:29

Marja Skiër

Morgen testen en vrijdag rijden we naar Italië. Ik ben minder optimistisch want er valt geen sneeuw komende week in Cervinia en dat is wel heel erg nodig. Ik hou nog een slag om de arm of ik überhaupt de lange latten onderbind. Ijzige pistes, nee daar pas ik voor.

Marja Skiër | 19-01-2022 - 09:40

Peter N

Maar Marja waar jullie naar toe gaan daar ligt toch sneeuw 🌨 genoeg dacht ik , en de Italianen zijn meesters in het prepareren van pistes ik denk dat het wel meevalt en dat er best wel goed te skiën valt : het is een erg hoog skigebied in cervina toch.👉🌨🏔⛷👍

Peter N | 19-01-2022 - 10:02

Bertil Blaas

@Marja alvast goeie reis en tav skiën hoop ik dat het goed komt. Italianen hè ? !! Fijne vakantie vrijdag 👍👍

Bertil Blaas | 19-01-2022 - 10:34

Gerda Hensen

Marja, ik gun je van harte goede omstandigheden. Ga voor je duimen meis 🤞

Gerda Hensen | 19-01-2022 - 10:43

Harry Verduin

Nou Marja bovenop zal het wel goed zijn hoor ! Skigebied tot 3900m ! Als het in cervinia minder is, is het in Zermatt vaak stuk beter :-)

Harry Verduin | 19-01-2022 - 10:51

Greet ☀️

Ik begrijp je helemaal Marja, ik hou ook niet van ijzige pistes (ook al weet ik wat te doen) Ik duim voor je dat het allemaal reuze meevalt, niet alle pistes zullen icy zijn, toch? Veel plezier alvast!

Greet ☀️ | 19-01-2022 - 12:46

Marja Skiër

Het zullen de voorlopers van mijn eerste-dag bibbers wel zijn. Ik ski al zo lang (45 jaar inmiddels want ik ben op mijn 18e begonnen) en ik kom overal van af maar toch…met de jaren en na mijn grote val ben ik een heleboel zelfvertrouwen kwijt en moet ik elk jaar weer opstarten en ervaren dat ik het ‘gewoon’ kan. Het zal wel goed komen. Ik laat het maar een beetje los. Dank voor jullie lieve support, dat doet goed lieve mensen😘

Marja Skiër | 19-01-2022 - 15:19

Michael Gerritsjans

Berwang/Bieberwier/Ehrwald/Lermoos: dit gebied ligt mooi dichtbij Nederland maar mijn indruk is dat het 4 kleine op zich zelf staande gebieden zijn. Skien van het ene gebied naar het andere is niet mogelijk, of is deze conclusie niet correct?

Michael Gerritsjans | 19-01-2022 - 09:53

Connie Jager

Hi, je kunt niet van het ene naar t andere gebied skiën. Ieder gebied heeft zijn eigen charme, heerlijk!

Connie Jager | 19-01-2022 - 10:24

Sjaak W

👍😊

Sjaak W | 19-01-2022 - 10:27

Rob Van Elen

Als je een piste knaller bent dan is het inderdaad allemaal te klein
Zoek je gezelligheid en rustig aan dan is het mooi daar.
Ik ben er twee keer geweest in de winter en was voldoende maar in de zomer kom ik er vaak kan je ook geweldig mountainbiken, fietsen en wandelen

Rob Van Elen | 19-01-2022 - 10:36

Matt C

Het zijn kleine rustigere gebiedjes maar dat is net zo leuk...geen massatoerisme..geen wachtrijen aan de liften..gezellige hutjes...

Matt C | 19-01-2022 - 11:01

Michael Gerritsjans

Bedankt voor jullie reacties. Ik begrijp dat het voor veel mensen ideaal is maar ik ga graag naar grote gebieden. Sölden vind ik al te klein voor een hele week, om maar eens wat te noemen.

Michael Gerritsjans | 19-01-2022 - 11:57

Rob Van Elen

Warth/Schrocken ligt nu aan lech gekoppeld redelijk dichtbij en veel kilometers
Ben zelf paar keer in Lech geweest maar vindt het dorp veel te duur met alles dus wellicht in de kleinere dorpen wat goedkoper en veel pistekilometers

Rob Van Elen | 19-01-2022 - 12:11

Steph Priem

Rob, klopt volledig. Ik verblijf altijd in Steeg, laatste dorpje voor Warth.

Steph Priem | 19-01-2022 - 13:48

Rob Van Elen

Oke Steph die kende ik niet ik was een paar keer op de pistes van Warth geweest vandaar dat ik die wel kende.

Rob Van Elen | 19-01-2022 - 14:38

Marja Skiër

Nou Michael dan moest je maar eens naar Zermatt/Breuil Cervinia gaan. Daar zijn de mogelijkheden schier eindeloos. Of natuurlijk de Dolomieten rond Selva/Wolkenstein

Marja Skiër | 19-01-2022 - 15:21

Luc Cap

Weer een heerlijke ✋ dag. ☀️ mooie pistes. I love it in Montafon

Foto bij weerbericht reactie 101746

Luc Cap | 19-01-2022 - 10:08

Maris **

Ohh Luc… fantastisch 🤩 wat ziet het er prachtig uit!! Hopelijk ben je flink aan het genieten! Voor ons ziet het er steeds somberder uit of we wel kunnen afreizen over 4 weken richting St. Gallenkirch! Pffff.. Corona & alle regels 😥 Dussss bedankt voor je update 😉

Maris ** | 19-01-2022 - 10:35

Rob Van Elen

Ja vindt het ook mooi daar, er is van alles wat

Rob Van Elen | 19-01-2022 - 10:37

Caroline Skifan

Prachtige foto, wij zijn ook na 2 jaar weer in st. Gallenkirch. In silvretta nova zijn ook aantal stoeltjesliften dicht. Gezien het geringe aantal toeristen is dat geen enkel probleem en zijn er voldoende piste km te maken

Caroline Skifan | 19-01-2022 - 11:34

Luc Cap

Maris, hopelijk komt het toch in orde voor jullie vakantie

Foto bij weerbericht reactie 101850

Luc Cap | 19-01-2022 - 17:48

Gerda Hensen

Weer een zonovergoten dag op de Seiser

Foto bij weerbericht reactie 101749

Gerda Hensen | 19-01-2022 - 10:19

pieter van moorsel

Gaaf..volgens mij is dat onderaan Florian?..i love seiseralm...trouwens heel val gardena

pieter van moorsel | 19-01-2022 - 10:35

Gerda Hensen

Je bent een kenner Pieter👍

Gerda Hensen | 19-01-2022 - 10:37

Marjan Lubbe

Prachtig 😍

Marjan Lubbe | 19-01-2022 - 12:56

Marcel W

Je treft het maar Gerda! Prachtige week zo🌞👍

Marcel W | 19-01-2022 - 13:11

Marja Skiër

Je bent herinneringen aan het maken Gerda! Dit zijn plaatjes voor de romantici onder ons, en ik hoor erbij hoor!🌞❄️

Marja Skiër | 19-01-2022 - 15:23

Marianne Siusi

Gerda, toch wel boven aan de Florian een pitstop gehouden? Ook daar hebben ze lekkere bombardino;-).

Marianne Siusi | 19-01-2022 - 23:11

Gerda Hensen

Michael, verwacht je zaterdag veel sneeuw op de Brennerpas en Fernpass?

Gerda Hensen | 19-01-2022 - 10:20

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Jazeker. Wordt een lastige in / uitrij dag zaterdag voor de noordzijde. Veilige reis alvast en veel plezier Gerda🙋‍♂️

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 19-01-2022 - 10:44

Gerda Hensen

Heeft het zin om via Bregenz of München te rijden? Of is het een kwestie van door de hond of de kat gebeten te worden?

Gerda Hensen | 19-01-2022 - 10:48

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Idd…🙄😇

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 19-01-2022 - 12:24

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Hoe westelijker hoe minder sneeuw iig

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 19-01-2022 - 12:24

Gerda Hensen

Bedankt Michael. Dan gokken we op Bregenz.

Gerda Hensen | 19-01-2022 - 12:48

Marcel W

Of er nog een paar dagen bij aan plakken en lekker blijven daar😊

Marcel W | 19-01-2022 - 13:12

Marja Skiër

Wij nemen de Frankrijk route naar Italië en passeren zaterdagochtend vroeg de Mont Blanc tunnel. Rijden we zo de Aosta vallei in. Ik denk dat we dan geen hinder van sneeuw ondervinden. Er valt daar immers geen vlokje hè Michael?

Marja Skiër | 19-01-2022 - 15:24

frans nijhuis

Mijn raad ga via bregenz.

frans nijhuis | 19-01-2022 - 20:10

Dries Livigno

De pistes worden met de weinige sneeuw goed geprepareerd. Zalig om met zo weinig volk op de piste te staan.
Elk gaat meestal in eigen bubbel naar boven. Zeker CovidSafe 👍😎

Foto bij weerbericht reactie 101772

Dries Livigno | 19-01-2022 - 11:42

Wouter R

Vraagje, wij gaan ergens deze dagen naar Kappl (Oostenrijk). Nu is het verplicht een fpp2 masker te dragen omdat je anders niet de lift in kan. Nu heb ik gisteren een fpp2 buff/sjaal gekocht met fpp2 filters erin. Dit zit een stuk comfortabeler. Wordt hier moeilijk over gedaan? Hebben jullie al ervaring opgedaan in Oostenrijk?

Wouter R | 19-01-2022 - 12:13

R J

Bij mij niet. Ik zit nu een maand in Oostenrijk. Ik heb wel zo’n ander ding op zak.

R J | 19-01-2022 - 12:21

Patrick Vierwind

Vorige week in Lech werd die niet geaccepteerd, het is geen officieel ffp2

Patrick Vierwind | 19-01-2022 - 15:54

R J

In dat filter-gedeelte van je Buff kun je ook zo’n “officiële” filter knippen. Die blijft wat beter zitten dan de standaard meegeleverde Buff FFP2 filters. En als ze zeuren, gewoon je filter even laten zien.
De helft van het liftpersoneel heeft hier geen masker op trouwens. (En terecht wat mij betreft.)

R J | 19-01-2022 - 17:09

M. T.

Hier in Ellmau wordt hij niet geaccepteerd.

M. T. | 19-01-2022 - 17:11

Tobias Bijkerk

Foto bij weerbericht reactie 101777

Tobias Bijkerk | 19-01-2022 - 12:14

R J

Laatste zonnige dag… kom maar op met die meter!

Foto bij weerbericht reactie 101779

R J | 19-01-2022 - 12:22

Ate N

Laatste dagje kaiserwetter benut in Leogang vandaag. Laat de sneeuw maar komen!😍

Foto bij weerbericht reactie 101786

Ate N | 19-01-2022 - 12:51

Ate N

Foto bij weerbericht reactie 101787

Ate N | 19-01-2022 - 12:51

Marcel W

Ziet er heerlijk uit zo, lekker biertje in de zon nuttigen wie wil dat nou niet😊

Marcel W | 19-01-2022 - 13:13

Ate N

Ja zeker lekker Marcel, na al die zon weer genoeg energie om de sneeuwdagen door te komen🌨😉
Ook wel lekker dat er hier hoop restaurants met ander type eten waren: steak tartaar en vlees ragou, erg lekker👍

Ate N | 19-01-2022 - 15:45

Marcel W

Klinkt super! Geniet ervan

Marcel W | 19-01-2022 - 17:41

Gerda Hensen

Nou vooruit dan maar. Nog een paar foto’s omdat ik er zelf ook
niet genoeg van krijg.

Foto bij weerbericht reactie 101788

Gerda Hensen | 19-01-2022 - 12:51

Anita ❤ snow

Mooi hoor, dat heb je in de pocket!

Anita ❤ snow | 19-01-2022 - 17:44

Gerda Hensen

Foto bij weerbericht reactie 101789

Gerda Hensen | 19-01-2022 - 12:52

Dennis Dolomieten

Lijkt wel lente en winter in 1 foto Gerda, Prachtig! 😍

Dennis Dolomieten | 19-01-2022 - 15:52

Gerda Hensen

Foto bij weerbericht reactie 101790

Gerda Hensen | 19-01-2022 - 12:52

Marcel W

Prachtige foto’s hoor, genieten

Marcel W | 19-01-2022 - 13:13

Marianne Siusi

Heerlijk om te zien. Nog fijne dagen.

Marianne Siusi | 19-01-2022 - 13:38

Dennis Dolomieten

Je treft het ook maar weer Gerda!

Dennis Dolomieten | 19-01-2022 - 15:55

Harry Verduin

Ja Dennis jij had het niet getroffen hoor haha

Harry Verduin | 19-01-2022 - 17:42

Greet ☀️

Hou je een stoeltje voor me vrij Gerda?

Greet ☀️ | 19-01-2022 - 18:23

Gerda Hensen

Greet, in deze periode vrije stoeltjes beschikbaar. Dat zal met de crocusvakantie wel anders zijn😘

Gerda Hensen | 19-01-2022 - 19:18

Kees Hoeks

Dat wordt nog wat dit weekend met al die sneeuw op die Streif tijdens de Hahnenkammrennen in Kitzbühel.😬
Elk jaar weer een hoogtepuntje.
Zo spectaculair. ⛷

Kees Hoeks | 19-01-2022 - 12:57

Rita

Kijken er naar uit!!

Rita | 19-01-2022 - 13:12

Rob Van Elen

Ja de afdaling is echt zo vet en dit jaar Vrijdag en Zaterdag de afdaling

Rob Van Elen | 19-01-2022 - 14:46

Bertil Blaas

Gesprongen waterleiding ?

Hoor net op radio, dat rennen naar zondag verschoven wordt Als slechte weer op zaterdag bewaarheid wordt. ⛷

Foto bij weerbericht reactie 101818

Bertil Blaas | 19-01-2022 - 15:16

Bertil Blaas

De middag maar eens 🏃🏃

Foto bij weerbericht reactie 101819

Bertil Blaas | 19-01-2022 - 15:18

Grit B

Wel een mooi plaatje, met dat bevroren water! Benieuwd wat er gaat gebeuren als het gaat dooien... 🌊😅

Grit B | 19-01-2022 - 15:36

Grit B

Ik bedoelde die foto van de kraan 🙃

Grit B | 19-01-2022 - 15:36

Rob Van Elen

Oke Bertil bedankt voor de update

Rob Van Elen | 19-01-2022 - 16:13

Frans Jansen

Is iemand momenteel in st. Johann in Tirol. Hoe is het daar. Zie heel weinig skiërs

Frans Jansen | 19-01-2022 - 13:42

Marjon J

Mijn middagactiviteit vandaag. In het spoor van Koos 🤪 🛷

Foto bij weerbericht reactie 101811

Marjon J | 19-01-2022 - 13:57

Kees Hoeks

En nog een borreltje doen bij de Issenangeralm...😉

Kees Hoeks | 19-01-2022 - 14:34

Marja Skiër

Ha Marjon, Koos zorgt voor inspiratie! Met de 🛷in de 🚃

Marja Skiër | 19-01-2022 - 15:27

Marjon J

Ik ben ‘Stammgast’ bei der Christian op de Pinnisalm😜, dus nog ff een klein uurtje omhoog gesjouwd met de slee achter me aan! Maar daarvoor krijg ik dan de Marillenschnapps ook al ingeschonken bij binnenkomst (en natuurlijk nog eentje ter ‘Verabschiedung’). I ❤️ Stubaital haha! Moest alleen in het halfdonker naar beneden rodelen😂

Marjon J | 19-01-2022 - 19:14

Kees Hoeks

Leuk. 👍👍

Kees Hoeks | 19-01-2022 - 19:29

Marja Skiër

Die moet je koesteren hoor! Dat zijn de goede en gastvrije mensen daar! Goed tegenwicht voor de toch wat nare ervaring van Bertil!

Marja Skiër | 19-01-2022 - 20:50

Bertil Blaas

@ Harry Verduin
Als ik jou was zou ik begin feb zeker wel gaan.
Eerst ❄️❄️dump en dan regio Saalbach/Hinterg of Hochkonig gebied.
Hoor ik dat Voorjaars vakanties ( in Oostenrijk Semester ferien) goed vol geboekt zijn in feb.
Bundesland Wien start per 2/1. Daarna gevolgd door de overige Bundesländern ++alle D, B, NL.
In noodtime van uitgestorven naar mega drukte !! En als Wenen start in Semester zijn alle liften in bedrijf lijkt mij zo eens !! Succes 👍⛷👍

Bertil Blaas | 19-01-2022 - 16:04

Harry Verduin

Thanx bertil👍

Harry Verduin | 19-01-2022 - 16:36

frans nijhuis

Bertil liften dicht ook mee gemaakt terwijl ze net als in Nederland onkosten vergoeding krijgen een soort tvl maar hun regering wil juist dat alle liften open blijven. Ter bevordering van het toerisme. Ze krijgen per gesloten lift betaald. Omdat veel liften in particuliere handen zijn. Ik weet dat van mijn oom die werkt daar nu wete we hoe het zit.

frans nijhuis | 19-01-2022 - 20:09

Bertil Blaas

@@ dank je Frans voor je aanvulling !! 👍

Bertil Blaas | 20-01-2022 - 08:06

Connie Jager

Vanaf de Zugspitze genieten van t stralende weer

Foto bij weerbericht reactie 101837

Connie Jager | 19-01-2022 - 16:22

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Het ECMWF berekent tot en met volgende week nu bijna 2 meter sneeuw in het NO van de Alpen. Extreem! Zeker omdat er elders bijna geen sneeuw verwacht wordt.

Foto bij weerbericht reactie 101839

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 19-01-2022 - 16:44

R J

De sneeuwschuivers staan klaar in Schladming 🤘🏼😂

R J | 19-01-2022 - 17:12

J K

Wij reizen nu vrijdag naar Dienten in plaats van zaterdag om de ergste sneeuwval te ontlopen op de weg. Wat een pak sneeuw zit eraan te komen, heerlijk! Benieuwd of we ook nog iets van de bergen in de omgeving kunnen zien ;)

J K | 19-01-2022 - 17:45

Ronny

De verwachte Sneeuwhoogtes op bergfex veranderen 5 keer per dag en niet met een beetje , sprongen van 10 cm op en neer 🙈 gek wordt je ervan 😜

Ronny | 19-01-2022 - 17:55

Greet ☀️

Er mag gerust wat doorschuiven naar de Franse Alpen, zo tot donderdag en dan terug 🌞

Greet ☀️ | 19-01-2022 - 18:25

Katrien DG

Mag van mij ook een metertje van naar de Franse Alpen gaan hoor! Want daar moet het toch ook nog eens sneeuwen voor wij eraan komen :-)

Katrien DG | 19-01-2022 - 19:50

Marja Skiër

Precies het puntje Zermatt en Cervinia krijgen nog steeds niets! Het is toch niet te geloven dat zo’n groot en heftig sneeuwgebied net ónze bestemming voorbij sjeest!🙈

Marja Skiër | 19-01-2022 - 20:48

Frans Jansen

Dat ziet er goed uit

Frans Jansen | 19-01-2022 - 21:06

Jos Schmitz

Waren er vandaag nog, Schladming. Kaiserwetter, rustig op de perfecte pistes, zalig geskied op de Hochwurzen.

Alle pistes op alle bergen van de Ski schaukel zijn gewoon open. Planai, Hauser Kaibling, Hochwurzen en Reiteralm. Ook op de Fager is alles open. Geldt volgens mij voor het hele Ski Amadé gebied

Afgaande op Wetteronline en Bergfex is het donderdag t/m zondag sneeuwkassa. Met de bom op zaterdag. Lullig als je komt skiën, want er is ook veel wind bij. Dat wordt weer sneeuwruimen! Maar daarna weer goed skiweer.

Voor wie komt, sneeuwkettingen mee, want ook Zuid Duitsland krijgt een dik pak de komende dagen!

Jos Schmitz | 19-01-2022 - 23:43

Angela B.

Michael, wanneer verwacht je de sneeuwval zaterdag? Is het al meteen 's nachts volle bak of kunnen we het vermijden door goed vroeg te vertrekken? Rijden zaterdag naar huis vanuit Serfaus.

Wel fijn voor de wintersporters volgende week dat er wat verse sneeuw aankomt :)

Angela B. | 19-01-2022 - 17:00

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Dan moeten jullie zaterdagmorgen heel vroeg vertrekken Angela. Verwacht ergens tussen 03.00 en 06.00 uur de eerste sneeuwval aan de noordkant. Daarna gaat het steeds harder sneeuwen. Jullie rijden de sneeuwval tegemoet. In zuid Duitsland gaat het al wat eerder in de nacht sneeuwen. Mss dat het nog een paar uur opschuift. Is nu nog moeilijk in te schatten

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 19-01-2022 - 18:23

Alex Kappl

Micheal/Lander zouden jullie het aanrijden in het weekend naar Oostenrijk morgen/vrijdag mee kunnen nemen in jullie weerbericht.
Alvast dank ☺️❄️❄️
Scheelt denk ik ook een aantal vragen op het forum.

Alex Kappl | 19-01-2022 - 19:24

Karin Dijkstra

Jaaa, goed idee

Karin Dijkstra | 19-01-2022 - 19:29

frans nijhuis

Ga om 23.00 rijden dan weet je het zeker

frans nijhuis | 19-01-2022 - 20:14

Angela B.

Bedankt Michael voor de duidelijke info. Misschien toch overwegen om al op vrijdagavond te vertrekken. We houden jullie weerbericht sowieso in de gaten!

Angela B. | 19-01-2022 - 20:51

cornelia kegge

Michael, is er niet een klein beetje sneeuw voor de Haute Savoie?

cornelia kegge | 19-01-2022 - 19:51

Greet ☀️

Ha die Cornelia, ga je binnenkort terug naar Flaine?

Greet ☀️ | 19-01-2022 - 20:34

cornelia kegge

Ja, begin Maart☺Tot die tijd zal er nog wel een buitje vallen.

cornelia kegge | 19-01-2022 - 20:39

Greet ☀️

Da zal wel! ❄️ Veel plezier alvast 🙂

Greet ☀️ | 19-01-2022 - 21:20

Clemens Gjertsen

Op de valreep HEEL GOED NIEUWS uit Oostenrijk: m.i.v. maandag 24 januari vervalt de verplichte PCR-test om Oostenrijk binnen te komen.
De booster verplichting blijft wel.

E.e.a. gepubliceerd op www.heute.at, 19.1.2022:
Ab Montag dürfen Geboosterte auch ohne Coronatest nach Österreich einreisen, und das egal aus welchem Land der Welt sie kommen. Diese neue Einreiseregel sieht die 12. Novelle der Covid-19-Einreiseverordnung vor, die am Mittwochabend im Bundesgesetzblatt veröffentlicht wurde.

14 Omikron-Vorreiterstaaten werden von der Liste der Virusvariantengebiete gestrichen, heißt es laut APA, darunter Dänemark, die Niederlande, Norwegen und Großbritannien sowie zehn Länder im Süden Afrikas.

Clemens Gjertsen | 19-01-2022 - 21:51

Bart De Grave

🎉🎉🎉🎉

Bart De Grave | 19-01-2022 - 22:07

J K

Super nieuws voor iedereen die vanaf volgende week vertrekt! Voor ons net iets te laat maar blij dat het er doorheen is!!

J K | 19-01-2022 - 22:12

Grit B

Wat een goed nieuws!!! Dank je voor het delen 🙏

Grit B | 19-01-2022 - 22:32

Annet S

Hoopte er op. Fijn! Geen spanning van wel of niet op laatste moment weg kunnen. Geplande PCR test kan geannuleerd worden, nog 2 weken geduld en dan naar de witte vers besneeuwde bergen🏔️🏔️🏔️⛷️😍😍😍 Blijf gezond en voor nu Slaap lekker!

Annet S | 19-01-2022 - 23:36

Margo T

Oh wat super ! Dank voor de info Clemens 👍👍🥳

Margo T | 20-01-2022 - 07:56

Marjan Lubbe

Goedemorgen allemaal, wat super fijn nieuws dat de PCR er af gaat
Is toch super! Maakt het een stuk makkelijker om naar Oostenrijk te reizen 👌🏼❄️

Marjan Lubbe | 20-01-2022 - 08:00

Gerda Hensen

Ik vroeg mij vanochtend af, wat dit was. Maar het zijn wolken. Dat is even wennen na al die dagen met strakblauwe luchten😉😘

Foto bij weerbericht reactie 101888

Gerda Hensen | 20-01-2022 - 08:35

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord