Dooiaanval

Er is een tijd van komen, en er is een tijd van gaan. De afgelopen winterweek was heftig. Hij begon met een zeldzame sneeuwjacht. Daarna kwam de strenge vorst er achteraan. Met het zonnetje erbij was het deze keer winterwonderland in ons eigen land. En als toetje gingen we vervolgens massaal het ijs op. Want ijs werk al een magneet op ons. Vandaag nog een laatste dag op het ijs. Maar daarna is het echt over en uit!


Kinderdijk met een magisch mooie uitstraling. @Claire Droppert


Als eerste het ijs op. De beloning is betoverend mooi! @Erwin Bakker


Uiterwaarden Wijk bij Duurstede. @John Sprang


Roodborstje op zoek naar voedsel. @Marianne Rouwendal

Het is nooit leuk om over een dooiaanval te moeten schrijven. Maar het is helaas niet anders. Soms zie een dooiaanval nog wel eens stranden. Deze keer helaas niet. Het winterse hogedrukgebied boven Scandinavië gaat het komende etmaal zuidwaarts aan de wandel. Een loerende IJsland depressie  laat dit buitenkansje niet onbenut. Hij grijpt meteen zijn kans. Onder regie van de wambloedige Oceaan depressie wordt beduidend zachtere oceaanlucht richting west Europa gedirigeerd. De voorbodes hiervan zijn al aan de hemel te zien. De wazige sluierbewolking (cirrus) kondigt de naderende verzachting al aan. De lucht op hoogte wordt langzaam vochtiger. Vannacht bereikt een eerste neerslagzone het westelijke kustgebied, Hierop valt lokaal wat lichte regen. Dit leidt op een bevroren ondergrond lokaal tot verraderlijk ijzelvorming. Morgen kan dit vooral in het oosten en noordoosten van het land leiden tot spekgladde wegen. Als U nog de weg op moet morgen, kijk dan erg goed uit. Ijzel is echt een levensgevaarlijk verschijnsel op de weg!

Winter keert niet terug
De weerkaarten gaan de komende week op lenteachtige tour. Aan de westflank van een Europees hogedrukgebied stroomt steeds zachtere subtropische lucht richting de Benelux. Wat een verschil met afgelopen week! Nog iets verder kijkend ziet het er niet naar uit dat de winter terugkeert. We sluiten deze mooie winterse episode met schaatspret dan ook af. De mooie herinnering blijft!


Volgend weekend subtropische omstandigheden! @Wetterzentrale ECMWF


Van winter naar lente. Het kan snel gaan in de Benelux! Via @Noodweer Benelux

 

Hiermee sluit ik dit bijzondere seizoen af. Graag tot in oktober. Onder normale omstandigheden aub ;-)

Met vriendelijke groet,Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Twitter: @WeermanMichael

NB. Omdat wintersport ook de komende maanden niet mogelijk is hebben wij besloten om per 1 februari te stoppen met het schrijven van wintersportweerberichten. Voor de liefhebbers die hier berichten willen blijven delen zullen we regelmatig een nieuw forum aanmaken.

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Peter N

Goedemorgen Michael als ik het goed heb gelezen is dit voorlopig ook jou laatste WEERBERICHT begreep ik ?? . Ja een echte mooie winterse week in ons eigen landje we hebben ervan genoten allemaal, het leek soms wel op oosterijk in het klein . Maar ook jij weer bedankt voor de mooie duidelijke WEERBERICHTEN de afgelopen tijd , en ik wens ook jou een mooie maar vooral een gezonde lente en zomer toe : en hoop jou weer op 1 oktober terug te zien op deze mooie site en dat geldt voor alle SH mensen . Groetjes van Greet en Peter N. 👉🏔⛷👍

Peter N | 14-02-2021 - 09:34

Bertil Blaas

Ook goedemorgen allen.
Bij de woorden van Peter sluit ik mij graag aan.
Hartelijk dank en fijne zomer gewenst, groeten Brigitte & Bertil 👍👍

Bertil Blaas | 14-02-2021 - 09:39

Koos Beijer

Peter!Staat de vakantie naar de Alpen nog steeds gepland?!Of heb je inmiddels geannuleerd?🌨❄🌨❄😍😍

Koos Beijer | 14-02-2021 - 09:56

Katrien DG

Onze vakantie begin april staat er nog steeds. Tot wanneer die ook onmogelijk blijkt over een paar weken, of niet. Wie weet 😏.

Katrien DG | 14-02-2021 - 10:03

Peter N

Nou koos wij zouden vanaf 15 februari 6 weken met de caravan naar oosterijk gaan maar dat is gecanceld ook hebben wij nog een vaucer voor 21 maart een week naar hoogfügen staan maar daar horen wij eind februari van tui meer van , maar ook daar ben ik bang voor dat het niet doorgaat nou dan maar ons geld terug vragen , en dan misschien toch nog eind april of in Mei twee weekjes met de caravan en dan misschien op de hintertux gletsjer te kunnen skiën ⛷ het is afwachten allemaal met al die nieuwe ontwikkelingen op dit moment in Tirol . 🙏🙌🤞🏻👍

Peter N | 14-02-2021 - 10:12

Koos Beijer

Goeiemorgen Allemaal ik denk dat iedereen wel genoten heb van deze voor de Benelux,bijzondere week!🌨❄😍🌨❄☀️☀️Heb genoten van alle foto's en berichten!Zelf ook aan het genieten geweest met Sneeuw,Treinen en schaatsen!!!En dat alles in 1 week!🌨❄🌨🚞☀️🎿🎿⛸🚞🚞😍❄🌨Bijzonder dank voor Michael en Lander,jullie hebben het geweldig gedaan!Zomer inmiddels geboekt naar de Alpen!!!🇨🇭🇨🇭🇨🇭😍🚞🚞🛤🚞🇨🇭😍Bergzomer,Graubunden !!!Hoop dat iedereen gezond en wel blijft tot Oktober!🇨🇭😍🌨❄🌨❄🌨😍🇨🇭

Koos Beijer | 14-02-2021 - 09:53

Jokr Jokr

Nog 1 dag genieten ⛸ en jullie bedankt voor het altijd accurate weersvoorspelling👍

Jokr Jokr | 14-02-2021 - 09:55

Anita ❤ snow

Goedemorgen, het was een fantastiche week met prachtige weerberichten! Bedankt Michael en Lander! Fijne lente en zomer voor iedereen. En geniet nog van deze dag!

Anita ❤ snow | 14-02-2021 - 09:56

Karin Brakenhoff

Dank jullie wel voor het brengen van de berichten van Koning Winter. Het was fijn om toch nog daar over te lezen. Volgend jaar hopelijk weer gewoon allemaal naar de Alpen.

Foto bij weerbericht reactie 91406

Karin Brakenhoff | 14-02-2021 - 10:00

Peter Roemie

Ook mijn dank voor het dagelijkse weerbericht. Hopelijk gaat het komende seizoen alles een stuk beter. De vaccins zijn dan in ieder geval een stuk verder verspreid dan nu.

Ik hoop wel dat, zolang het nog wintert in de Alpen, we hier nog mooie foto's blijven zien van hen die in die landen wonen. Laat het forum niet langzaam doodbloeden!!

Peter Roemie | 14-02-2021 - 10:24

Patrick Vierwind

De hele week nog niet niet van het weer genoten, maar zodadelijk van start met de lucnwandeling van achterhoekexperience in Doetinchem

Patrick Vierwind | 14-02-2021 - 10:34

Joep de Sneeuwman

Top gedaan Michael en Lander, grote dank! Tot volgend winterseizoen! ❄️✨👌🏻

Foto bij weerbericht reactie 91412

Joep de Sneeuwman | 14-02-2021 - 10:35

Jack E

Giethoorn

Foto bij weerbericht reactie 91413

Jack E | 14-02-2021 - 11:01

Bart Debaere

Bedankt Michael en Lander voor de mooie, duidelijke weerberichten. Op naar oktober voor een hopelijk normaal winterseizoen! Dat iedereen gezond mag blijven en keep it safe! 👍👋

Bart Debaere | 14-02-2021 - 11:14

Gerda Hensen

Michael, Wat een prachtige foto’s om je laatste weerbericht van dit seizoen mee te larderen. Het is representatief voor de kwaliteit die jij en Lander weten neer te zetten in jullie uitgebreide weerberichten. En fantastisch hoe jullie de ommezwaai gemaakt hebben om ons het weerbericht van de Benelux te geven.
Daarom nogmaals mijn oprechte dank. Een fijne lente en zomer, maar vooral blijf gezond en tot in het najaar. 🌺

Gerda Hensen | 14-02-2021 - 11:44

Nelly WH

Micheal en Lander, super bedankt voor jullie berichten. Het is nu nog even rustig op de site , want iedereen pakt z’n laatste schaatsdag nog even mee. 😁⛸🛷
Geeft mij de ruimte jullie te bedanken voor hele heldere en duidelijke sneeuwberichten. Ik heb enorm genoten van alle mooie plaatjes die langs kwamen.
Dank voor dit seizoen en op naar een hopelijk beter 2021-2022. 🎿⛷🏂⛸🛷❄️☃️

Nelly WH | 14-02-2021 - 12:16

Marianne Siusi

Foto bij weerbericht reactie 91417

Marianne Siusi | 14-02-2021 - 12:35

Marianne Siusi

Micheal en Lander, reuze dank voor jullie weerberichten de afgelopen maanden. Nog even in de sneeuw en dan op naar de lente en zomer. Hopelijk kunnen we ons komende herfst gaan voorbereiden voor een fijne skivakantie. Tot 1 oktober!!👋👋

Marianne Siusi | 14-02-2021 - 12:38

Marja Skiër

Beste Michael en Lander, en beste SH vrienden, bedankt voor de berichten en foto’s. Wat een feest was het deze week in eigen land en Marjon zat daar in de Alpen nog mooie plaatjes te posten! Dank allemaal. De foto van vandaag is echter wel de topper hoor! Wat een sfeerbeeld en hoe mooi is ons kikkerlandje toch. Kinderdijk is fantastisch!
Nog even een update. Onze vakantie naar Breuil Cervinia was verzet naar 28 maart, vanochtend hoorden we dat op 18-2 in Val d’Aosta de liften weer open gaan. Ze denken dat het nog steeds door kan gaan. In dat geval gaan we 21 maart vertrekken voor 2 weken Italië. We laten tzt nog wel weer weten hoe het verder gaat. Ik wil het eerst zien en dan pas geloven 😇

Marja Skiër | 14-02-2021 - 12:40

Steph Priem

Dag Marja, heb dit ook vernomen en indien dit effectief zo is vertrek ik ook rond 20 maart richting Cervinia 🤞😉.

Steph Priem | 14-02-2021 - 16:01

Marja Skiër

Nou Steph, dat zou leuk zijn. Kunnen we samen posten😁

Marja Skiër | 14-02-2021 - 16:03

Steph Priem

👍

Steph Priem | 14-02-2021 - 18:29

Mickey Visser

Marja, ik ga ontzettend hard voor je duimen ! 👍👍

Mickey Visser | 14-02-2021 - 20:31

Marjon J

Dank Lander en Michael, voor de weerberichten en de mooie plaatjes. Hierbij nog een laatste ‘live’ uit de sneeuw & de bergen. Ook hier nog immer Kaiserwetter, ik zal bij de live updates af en toe nog wel wat plaatsen! Groetjes en geniet allemaal nog even van de mooie winter in NL (en volgend weekend van de lente😜?).

Foto bij weerbericht reactie 91420

Marjon J | 14-02-2021 - 12:47

Bertil Blaas

PRACHTIG. Ik doe de ⛷ook even onder.

Bertil Blaas | 14-02-2021 - 12:54

Peter Roemie

Marjon, blijf je we foto's posten> Ik hoop het!

Peter Roemie | 14-02-2021 - 15:11

Bart Debaere

Hallo Marjon, hoelang blijf je daar nog?

Bart Debaere | 14-02-2021 - 16:48

Marjon J

Tja, ik denk nog tm begin maart. Maar even aankijken hoe alles zich ontwikkelt, ik hoop dat dan alles weer beetje genormaliseerd is. Want nu met al die grensbewaking in Tirol en dichte grenzen met DL lijkt het me geen lolletje om terug te reizen. En dan ook nog vóór de avondklok weer thuis in NL te moeten zijn😬, kortom zou mooi zijn als alles weer beetje versoepeld wordt tegen die tijd. En anders blijven we gewoon nog even😉...

Marjon J | 14-02-2021 - 19:28

Bart Debaere

@Marjon, geniet er maar van en zet af en toe foto’s online zodat wij ook een beetje mee kunnen genieten! Keep it safe! 👋

Bart Debaere | 15-02-2021 - 16:59

Jack E

Giethoorn

Foto bij weerbericht reactie 91422

Jack E | 14-02-2021 - 12:56

Rikus Voerman

Blijft mooi Jack. Vanaf Juli woon ik daar weer

Rikus Voerman | 14-02-2021 - 13:00

Dennis Dolomieten

Nice 😍

Dennis Dolomieten | 14-02-2021 - 14:48

paul m

Michael en Lander, hartelijk dank weer voor de leuke en accurate weerberichten afgelopen winterperiode! En iedereen bedankt voor het delen van mooie verhalen en foto's. Tot 1 oktober, hopelijk in betere omstandigheden

paul m | 14-02-2021 - 13:04

Sjaak W

Gelijk mijn bericht van gisteren aan Lander jij ook bedankt Michael..
Een fijne lente en zomer toegewenst en hopelijk tot in een coronavrij oktober

Sjaak W | 14-02-2021 - 13:39

Koen ⛷❄️ van de Pol

Jazeker bedank Michael en Lander, als je het niet erg vind blijven wij zo af te toe kijken of er nog iets spannends te melden valt. In ieder geval bedankt voor al die mooie foto’s en berichtjes ❄️⛷🌨🥶🏔🎿🛷

Koen ⛷❄️ van de Pol | 14-02-2021 - 13:50

Dennis Dolomieten

Groetjes en tot gauw weer!🥰

Foto bij weerbericht reactie 91428

Dennis Dolomieten | 14-02-2021 - 14:49

Bertil Blaas

👍⛷👍

Bertil Blaas | 14-02-2021 - 21:40

Dennis Dolomieten

Foto bij weerbericht reactie 91429

Dennis Dolomieten | 14-02-2021 - 14:50

Bart Debaere

Prachtfoto, Dennis! 👌👍

Bart Debaere | 14-02-2021 - 16:50

Grignon Marell

Superdank, weermannen van Sneeuwhoogte.nl. Hopelijk tot 1 oktober: volgend seizoen mogen we weer door het vaccineren! Laat ik optimistisch blijven maar eerst van de zomer hopelijk al naar de Alpen op vakantie.

Grignon Marell | 14-02-2021 - 14:52

Sneeuwhoogte.nl

Voor de liefhebbers die hier berichten willen blijven delen zullen we regelmatig een nieuw forum aan maken.

Sneeuwhoogte.nl | 14-02-2021 - 15:55

Marja Skiër

Dat zou mooi zijn beste mensen van SH! We houden het zeker nog in de gaten en wie weet skiën we nog eind maart. Dat zou toch wat zijn!

Marja Skiër | 14-02-2021 - 16:06

Bertil Blaas

Thanks.
@ Marja idd dat zou wat zijn, eind maart toch nog even ⛷snoepen.
Voor de Belgisch landgenoten zit wel het reisverbod van (B) overheid in de weg. Grens België is dicht. Ook wij zijn volledig (B) verzekerd, dus dit is afwachten. Wij zouden ook in maart/ april in (A) zijn geweest . Dus.......

Bertil Blaas | 14-02-2021 - 16:28

Gerda Hensen

Wat zijn jullie ook een kanjers!👍👍

Gerda Hensen | 14-02-2021 - 16:41

Sigrid Ribbers

Oooo dat is lief❣ dank jullie wel....😊

Sigrid Ribbers | 14-02-2021 - 17:19

Mickey Visser

Super fijn, Team SH ! 😃🎉

Mickey Visser | 14-02-2021 - 20:32

Kees Hoeks

Erg genoten van sneeuw en ijs deze week. IJs werd wel zacht vanmiddag en inmiddels is het +4°C hier.
Allen bedankt voor het delen, een mooi voorjaar en zomer en blijf gezond. 👍

Foto bij weerbericht reactie 91434

Kees Hoeks | 14-02-2021 - 16:02

Jack E

Nog even rondje Weerribben

Foto bij weerbericht reactie 91437

Jack E | 14-02-2021 - 16:18

Jack E

Foto bij weerbericht reactie 91438

Jack E | 14-02-2021 - 16:26

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Bedankt voor de positieve reacties allemaal. Tot snel.... :-)

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-02-2021 - 16:27

Jack E

En toch hoop ik nog steeds op een ski vakantie met Pasen ❄️🤭

Jack E | 14-02-2021 - 17:08

Sigrid Ribbers

Wij ook Jack wij ook🤞🤞

Sigrid Ribbers | 14-02-2021 - 17:19

Ruba

Schoppernau : super condities, weinig verkeer.

Foto bij weerbericht reactie 91445

Ruba | 14-02-2021 - 17:16

Paul Bongers

Laatste dagje Heelderpeel. Ik hoop niet weer 9 jaar wachten.......😇😉
Weermannen en SH team bedankt.
Oh ja, stiekem nog een heeeeeeel klein beetje hoop op april.....😁

Foto bij weerbericht reactie 91448

Paul Bongers | 14-02-2021 - 17:22

Dennis Dolomieten

Morgen weer naar het werk, maar hoop wel dat ik er kan komen. KNMI heeft een weeralarm afgegeven voor heel Nederland CODE ROOD. Ijzel.

Dennis Dolomieten | 14-02-2021 - 18:08

Peter Roemie

merkwaardig, ik zie er niets van op teletekst. Er wordt wel gewaarschuwd voor gladheid, maar dan morgen in de ochtend, en alleen in het noordoosten. Waar heb je het vandaan, Dennis?

Peter Roemie | 14-02-2021 - 18:19

Peter Roemie

Sorry, ik zie het nu ook. Sorry, Dennis.

Peter Roemie | 14-02-2021 - 18:21

Dennis Dolomieten

Geeft niet Peter 😉

Dennis Dolomieten | 14-02-2021 - 19:26

Bertil Blaas

Dennis voorzichtig morgenvroeg.
Kon wel eens serieus probleem zijn. Vorst zit redelijk in bodem en dan regen...... 👍

Bertil Blaas | 14-02-2021 - 19:48

Marja Skiër

Ik zag de waarschuwingen net op het RTL nieuws van 19.30. Ze hadden een kaartje waarop ze met tijdperiodes van een uur aangaven waar de ijzel zou beginnen. Van west vanaf 5 uur via het midden en Noorden dan naar zuidoosten en tenslotte vanaf 7 uur in Limburg. Niet best voor mensen die naar het werk moeten. Gevaarlijk hoor, ijzel is zo verraderlijk!

Marja Skiër | 14-02-2021 - 20:28

Dennis Dolomieten

Bertil, ik doe voorzichtig maar als het te glad is blijf ik thuis tot het over is.😐

Dennis Dolomieten | 14-02-2021 - 21:36

Merije ...

Michael en Lander dank voor jullie dagelijkse winterse update.
Wat hebben we genoten van afgelopen dagen. Winter in NL. Even de zinnen verzetten.
Tot in oktober, we duimen voor “het normaal”
Voor nu, blijf allen gezond

Foto bij weerbericht reactie 91452

Merije ... | 14-02-2021 - 18:26

Mickey Visser

Michael, enorm bedankt voor de weer-technische toegift deze week ! Ik wens je alvast een fijne lente en zomer en 1 oktober zit ik weer trouw klaar voor jullie fantastische weerberichten ! ☕️🍪

Mickey Visser | 14-02-2021 - 20:35

JP⛷    ..

Michael en Lander,

Ontzettend bedankt voor jullie interessante weerberichten weer dit afgelopen rare seizoen.
Met wel een hele fijne afloop in ons eigen landje!
Nogmaals dank en tot oktober.

Voor iedereen die morgen de weg op moet.
Pas op en blijf gezond.

JP⛷ .. | 14-02-2021 - 20:39

Mickey Visser

Nooit gedacht dat ik dit jaar een tocht zou schaatsen, denkende dat de strenge winters tot het verleden behoren. Vandaag 45 km in de benen en wat was het heerlijk !
De weersomstandigheden waren werkelijk ideaal, wat een prachtige afsluiter voor dit cadeautje-van-een-winterweek 😃 Ik heb er met volle teugen van genoten ! Laat nu de lente maar komen. 🌸

Lieve SH-vrienden, ik heb ook heel erg genoten van jullie enthousiaste berichten, updates en fantastische foto’s ! Deze ontmoetingsplaats voor winter-enthousiastelingen heeft deze gekke tijd kleur gegeven 🤗

Foto bij weerbericht reactie 91462

Mickey Visser | 14-02-2021 - 20:43

Kees Hoeks

Waar ben je geweest Mickey, welke tocht?

Kees Hoeks | 14-02-2021 - 21:02

Mickey Visser

Hi Kees, het was geen officiële tocht. We stapten hier in het dorp (Etten-Leur) bij de haven op en konden zo doorrijden tot de monding van de Mark, vlakbij Zevenbergen. In totaal 12 km heen en terug. Ik heb de rit vier keer gereden 😃⛸⛸ Het was 9 jaar geleden dat dit mogelijk was.

Mickey Visser | 15-02-2021 - 11:35

Kees Hoeks

Mooi.
Dank je. 👍

Kees Hoeks | 15-02-2021 - 12:23

Patrick Vierwind

Italy opent toch de skigebieden niet, ivm de verschillende mutaties die er rondgaan

Patrick Vierwind | 14-02-2021 - 20:51

Marjon J

Patrick, ik las het net inderdaad. En ook vers van de pers: in Tirol per direct alleen nog maar toegang tot de skiliften met een negatieve corona-test:
www.krone.at/2342870

Marjon J | 14-02-2021 - 21:19

Bertil Blaas

Bedankt voor alle info. Patrick/Marjon.
En Marjon, in (A) wordt het steeds doller. Blijf netjes thuis.
Kun jij je ook laten testen. Uhhhh geldigheid test 1 week ? Zo ja iedere week testen dus. Gekkenwerk wordt het.
Was toch gezonde buitensport ??? Mhhhhhh
Bedankt 👍👍

Bertil Blaas | 14-02-2021 - 21:49

Bertil Blaas

Marjon die commentaren van Oostenrijkers in die link van jouw,zijn zeer amusant en zeggen eigenlijk voldoende. Thx.👍

Bertil Blaas | 14-02-2021 - 21:57

Sigrid Ribbers

😲🤤

Sigrid Ribbers | 15-02-2021 - 17:56

Kris Claessens

dikke mercie
dra zien welkander weer

Kris Claessens | 14-02-2021 - 23:53

Marco Houtman

Het is een mooie afsluiting van het winterseizoen, een weekje super winterweer in ons Nederland. Eerst sneeuwpret en later ijspret kortom puur genieten. Michael & Lander super bedankt voor de dagelijkse weer updates, nu de dooi is ingevallen gaan we weer terug naar het normale leven zonder ijs. Iedereen bedankt voor de mooie foto's en verhalen de laatste week. Nu op naar de lente, allemaal het allerbeste en tot oktober, het gaat jullie goed 👍👍🥶❄⛄

Foto bij weerbericht reactie 91473

Marco Houtman | 15-02-2021 - 09:08

Patrick Vierwind

Solden gaat sluiten ivm de Corona regels

Patrick Vierwind | 15-02-2021 - 11:53

Peter Roemie

Ja, en de Italianen mogen ook niet meer open, las ik.

Peter Roemie | 15-02-2021 - 14:04

Bertil Blaas

EN: Ischgl dat nog geen dag heeft geopend, overweegt in aanstaand overleg deze mnd, om ook niet meer te openen.
De Hoofdoorzaak in het algemeen is dat de voortdurende Mutaties het Tourisme en dus de ski sport de nek om draaien.
( uit onderzoek volgens virologen blijkt/ te verwachten dat het Muteren zal voort duren vooral bij koude seizoenen)
Tav Ischgl speelt ook de open grens met CH. In CH alles iets soepeler en dat bijt steeds meer met (A). Bron TT.

Bertil Blaas | 15-02-2021 - 14:42

Marjon J

Laatste nieuws uit Oostenrijk is dat alle hotellerie, gastronomie en aldus alle toerisme tot Pasen verboden blijft. Dus dat is daarmee min of meer definitief einde skiseizoen hierzo...

Marjon J | 15-02-2021 - 17:25

Jack E

😲😱😅

Jack E | 15-02-2021 - 19:04

Carla de Reus

Is het al zeker dat de hotels gesloten blijven tot Pasen ( 4 april) ?
Wij hebben nog een boeking staan van 27 mrt tot 3 april😭

Carla de Reus | 15-02-2021 - 19:14

Carla de Reus

In Serfaus.

Carla de Reus | 15-02-2021 - 19:15

Bertil Blaas

@ Carla.
Een concrete datum zeggen ze niet. Enkel dicht tot rond Pasen.
Op 1 maart bekijkt men het opnieuw.
Carla, dit spelletje spelen ze al sedert 2 nov ‘20. Al 15 wk sector dicht.
Daar komen nu weer eens anderhalve mnd bij.
Vraag mij af waar die uitbaters nog van leven ?

In Italië had men beloofd skipistes te openen morgen. De Hotals liepen al vol. En ja hoor, 12 uur tevoren besluit: liften blijven dicht. ( VRT nieuws)
Persoonlijk: de gezonde bergsport wordt op onbegrijpelijke wijze denek omgedraaid en tevens aan verwanten economie. !! 👎👎👎

Bertil Blaas | 15-02-2021 - 19:44

JP⛷    ..

Ik begin me steeds meer af te vragen hoe het er het aankomend seizoen uit gaat zien, als deze er gaat komen.
Dit heeft niets met een negatieve instelling van mijn zijde te maken.
Echter krijg ik er steeds meer een hard hoofd in.
Vooral wanneer er naar het economisch belang gekeken gaat worden.
Dit geldt voor het buitenland maar net zo goed voor in onze eigen land.

Als je afgelopen weekend kijkt hoe er gehandhaafd wordt als er mensen op het ijs toevalliger wijs samen komen, iets waar iedereen gewoon naar snakte!
De cijfers lopen terug en lopen ook echt terug, meer vrijheden worden er helaas niet gegeven.
Allemaal braaf achter Duitsland aan stappen.

JP⛷ .. | 15-02-2021 - 20:06

Katrien DG

Wij vertrekken normaal gezien op 3 april, Paaszondag naar Hochoetz... Ik zag het eerst nog positief in, maar nu steeds minder... nog even afwachten dus.

Katrien DG | 15-02-2021 - 20:12

Carla de Reus

Dank je Bertil, is al onze 3de skivakantie op rij die "weg" is. Pff april 2020 jan 2021 en nu mrt 2021. Ik krijg er toch echt een beetje (veel) de pest van in hoe positief ik ook probeer te blijven. Nu maar weer hopen op een zomer in Serfaus.
Vanuit Serfaus hebben we nog geen bericht gehad. Maar voor ons is en blijft het een luxe probleem! Ik hoop dat de mensen daar het vol kunnen houden. Gerrem!

Carla de Reus | 15-02-2021 - 20:22

Bertil Blaas

@JP/Katrien/Carla
Zelf ben ik altijd super Pos. Zit altijd boven op nieuws.
Kan mij echter niet aan de indruk onttrekken dat er sedert aanvang nov. een telkens terug kerend patroon in zit.
In herinnering: in okt/nov is gestart dat skiën gewoon mogelijk is als je afstand houd en FFP2 draagt. Klaar. Gebleken is dat er telkens grote spaken in wielen zijn gestoken.
@JP, jij verwoord zaken NL—economie— afgelopen weekend 👍👍
Wij als (B) verzekerden volgen zeer veel de (B) virologen. En dan sluit ik aan bij JP, tav komend seizoen.
C gaat nooit meer weg, maar heeft heel veel neven nichten enz enz de mutanten. Die worden steeds slimmer vooral als het koude seizoen er is.
Mss erg voorbarig, maar ik regel voor volgend seizoen nog niks.
De gedachte is tegen mijn zin/ en Instelling, maar kon wel eens paar jaartjes aanlopen. Het is knipperlicht waar we allen mee moeten leren daelen. Kijk uit naar opening ski hal in Peer. 👍👍

Bertil Blaas | 15-02-2021 - 21:01

Bertil Blaas

@ JP, en,
Ben je met gezin in (A) en iedere 2 d. Neg.test halen/ afrekenen a €50,- als veiligheids entre lift.

Bertil Blaas | 15-02-2021 - 21:20

Ben Verkolf

Bedankt voor de mooie foto’s en het weergeven van het winterseizoen. Tot de volgende keer.

Ben Verkolf | 15-02-2021 - 14:25

Dennis Dolomieten

Foto bij weerbericht reactie 91483

Dennis Dolomieten | 15-02-2021 - 17:58

Dennis Dolomieten

Foto bij weerbericht reactie 91484

Dennis Dolomieten | 15-02-2021 - 17:58

Dennis Dolomieten

Foto bij weerbericht reactie 91485

Dennis Dolomieten | 15-02-2021 - 17:58

Dennis Dolomieten

Einde winter met prachtig kruiend ijs!

Dennis Dolomieten | 15-02-2021 - 18:00

Bertil Blaas

Toch prachtige foto’s Dennis, ondanks de trieste dooi. 👍

Bertil Blaas | 15-02-2021 - 19:35

Jack E

Mooi Dennis!!!!

Jack E | 15-02-2021 - 19:04

Steven Vc

Hier in Söll (Tirol) nog volop winter voorlopig maar de komende dagen verwachten we hier toch ook een toename van de temperaturen. We mogen de skipistes enkel betreden bij een negatieve test, maximaal 48 uren oud. Dwz, om de dag een nieuwe test en telkens ook het attest bij hebben want er wordt volop gecontroleerd. Tirol verlaten kan ook niet meer zonder test en aan de grens staan ellenlange files. Ikzelf moet nog 4 dagen quarantaine uitzitten (binnenkomen uit België is verplicht 5 dagen quarantaine) en net twee politieagenten aan de deur gehad, ze komen echt iedere dag controleren. Het voelt alsof je een gevangenisstraf uitzit. Hopelijk vanaf vrijdag het snowboard onder de voeten!

Steven Vc | 15-02-2021 - 20:52

Steven Vc

Foto bij weerbericht reactie 91498

Steven Vc | 15-02-2021 - 20:53

Steven Vc

Foto bij weerbericht reactie 91499

Steven Vc | 15-02-2021 - 20:55

Bertil Blaas

Ik geloof je en heb het gedacht !!! Van de gekken.
Die lui in Beieren zijn al net zo zot. Grens dicht voor ongeveer alle mensen uit Tirol. Durf dat in verenigd EU.
Toch wens ik je fijn verlof, geniet er van en ook sterkte daar.

Bertil Blaas | 15-02-2021 - 21:08

Peter N

Ja ja het is inderdaad ontzettend jammer met die mooie winterse omstandigheden in de Alpen dit jaar en dat we dan bijna allemaal naast de sneeuw ski pot piesen , dus dan moeten we volgend jaar maar dubbel op wintersport ⛷ vakantie gaan hoop ik .🙏🤞🏻maar als er rond Pasen nog een positief geluid uit oosterijk komt , dan gaat de sleurhut achter de auto 🚗 en dan met gierende wielen alsnog richting de Alpen. 👉🏔⛷🤞🏻👍

Peter N | 15-02-2021 - 21:56

Michael Gerritsjans

Misschien kan iemand mij adviseren: de eerste week van 2022 gaan wij skien in Sölden. Op oudjaarsdag rijden wij naar Zuid-Duitsland en overnachten daar. Op zaterdag rijden wij tussen 8 en 9 uur verder.
Wat is de beste optie: de Fernpass nemen of rijden via Bregenz?

Michael Gerritsjans | 16-02-2021 - 06:13

Marja Skiër

Bregenz zou ik doen en niet om 9 pas doorrijden, vroeger weer op pad gaan want je komt gegarandeerd vast te staan in de grensregio.

Marja Skiër | 16-02-2021 - 06:51

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord