Wisselvallig weer houdt aan

Het spookt(e) in de Alpen. Regionaal viel er bijzonder veel sneeuw (nord-west) stau gevolgd door zachte lucht met regen. Resultaat? Enorme sneeuwbergen maar ook lawines. Het lawinerisico is in veel regio's opgelopen tot niveau 4 en zelfs 5 (op schaal tot 5). Komende dagen blijft het weer wat op en neer gaan met vooral aan de noordkant nog vaak wisselvalligheid. De zuidkant ligt meer begunstigd en profiteert van meer zonnige periodes. De temperaturen gaan wel stevig de hoogte in met een vorstgrens (ruim) boven 2000 m.


De sneeuw en zachte lucht eist zijn tol. Gisteren zorgen lawines voor 2 slachtoffers in Tirol. @Hansterbraak


Maar de sneeuw levert vooral ook prachtige beelden op! 


Winter wonderland in Sadnighaus. 


Kan het nog winterser?

Tweedeling in de Alpen
Vandaag delen we de Alpen in twee. In de oostelijke Alpen blijft het betrokken en vallen er vooral aan de noordkant nog sneeuwbuien. De sneeuwgrens ligt rond 1000-1200 meter. 5-10 cm extra in de nordstau gebieden ligt sowieso binnen de mogelijkheden. In de westelijke Alpen wordt het vandaag snel droger met opklaringen. Vooral aan de zuidkant wordt het zelfs echt zonnig! Daar zorgt de föhn-wind ook voor wat hogere temperaturen waardoor het hier duidelijk minder koud is. 


Vandaag vallen er vooral aan de noordoostkant van de Alpen nog sneeuwbuien. @Wetteronline

In de loop van de nacht zorgt een occlusiefront vanaf het westen voor toenemende bewolking en neerslag. De aangevoerde lucht wordt wat koeler waardoor de sneeuwgrens daalt tot 1200 m. Morgen zijn de rollen omgedraaid (als vandaag). De westelijke en noordwestelijke Alpen liggen onder de invloed van een west-stau met sneeuwbuien. De oostelijke en zuidoostelijke Alpen profiteren deze keer van een droger weerbeeld met opklaringen en hoge wolkenvelden. De zuidwestelijke föhn-wind zorgt hier nu voor hogere temperaturen maar zeker niet extreem. Tegen de avond breidt de neerslag uit via de noordkant naar de oostelijke Alpen. Cumulatief is er in de westelijke Alpen zeker 20-40 cm sneeuw mogelijk. 


Morgen zorgt een west-stau in de westelijke en noordwestelijke Alpen voor sneeuw. @Wetterzentrale

Wisselvallig weer houdt aan, zachter
De tendens na maandag is dat het wisselvallige weer voorlopig enigszins aanhoudt. De Alpen komen wel in een zuidwestelijke luchtstroming terecht die zeer zachte lucht aanvoert. De temperaturen stijgen tot +5°C op 1500 m waardoor de sneeuwgrens tot 2000 m (en hoger!) kan stijgen. Ten zuiden van de hoofdkam blijft het quasi altijd droger met meer ruimte voor de zon. Pas tegen het einde van de week en volgend weekend komt er mogelijk een patroonswijziging. De lagedruk zakt dan wat meer door en zoekt een meer zuidoostelijke positie op waardoor de Alpen in de aanvoer terecht komen van koudere lucht uit het noordoosten. Voorlopig gebeurt dat wel allemaal in de glazen bol.


De temperaturen gaan vanaf dinsdag stevig de hoogte in. @Wetterzentrale


De pluim van zondagochtend toont duidelijk de overgang naar hogere temperaturen komende dagen. @Meteociel

 

Winterweer in de Benelux in februari?
De weerkaarten voor de langere termijn zien er razend interessant uit. Drukstijgingen tussen Groenland en Scandinavië laten Noord-Europa vol stromen met ijskoude lucht. De meeste weermodellen berekenen vervolgens een transport van de polaire lucht richting West-Europa waardoor het sterk afkoelt. Winterweer in de Benelux lijkt vanaf volgend weekend zeker mogelijk. Het blijft echter een randgeval. De depressie die de koude lucht aan de noordkant aanzuigt kan ook te westelijk liggen waardoor er eerder zachte lucht naar de Benelux stroomt .. Een kwestie van mitsen en tenzijen.. afwachten maar de potentie op winterweer is er. 


Van +10°C naar -10°C in de Benelux?

Het was een eer om voor jullie de weerkaarten te bespreken. Aan alle liedjes komt een einde maar aan sommige wel vroeger dan normaal.. Laten we hopen dat februari in de Benelux voor de winterliefhebbers nog winterweer van betekenis oplevert. Dan kunnen we alsnog genieten van Koning Winter met het witte goud! 

Met vriendelijke groet,Lander Van Tricht, weerman Sneeuwhoogte.NL

Twitter: @LanderVanTricht
 

NB. Omdat wintersport ook de komende maanden niet mogelijk is hebben wij besloten om per 1 februari te stoppen met het schrijven van weerberichten. Mocht de situatie alsnog veranderen dan starten we uiteraard weer op. Wij hopen op jullie begrip!

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Patrick Vierwind

🤷🏼‍♂️ morgen geen tijd 😀

Patrick Vierwind | 30-01-2021 - 20:49

Paul Bongers

Wordt aan gewerkt, toch niet de hele nacht hoop ik, Lander😅

Paul Bongers | 30-01-2021 - 21:15

Marja Skiër

Lander maakt werk van het laatste bericht van dit seizoen! Dat waarderen we Lander! Ben benieuwd naar de rest van het bericht, het eerste dat over 2 dagen wordt gepubliceerd!

Marja Skiër | 30-01-2021 - 21:48

Peter N

Dat wordt een heel lang weerbericht Lander hij is nu alvast begonnen op 30 januari : ben reuze benieuwd wat hij ons morgen allemaal te vertellen heeft ???? 😄👍

Peter N | 30-01-2021 - 21:59

Koos Beijer

Ben ook benieuwd,Peter!!!🤣🤣👊❄🌨😍🌨❄😍

Koos Beijer | 30-01-2021 - 22:38

Sjaak W

Dassnell hahaha

Sjaak W | 30-01-2021 - 22:12

Koos Beijer

Haha!!!🤣wat gebeurt er allemaal?!🤔😍🌨❄🌨❄🌨😍😍

Koos Beijer | 30-01-2021 - 22:38

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Lander houdt ons in spanning, en komst straks met het mooie bericht 50 cm sneeuw voor de hele Benelux 🌨️🌨️🌨️🌨️🌨️😂🤣

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 30-01-2021 - 22:47

Sjaak W

En Lander is nog niet klaar hè😆..hij maakt er op deze "voorlopig laatste dag" echt werk van🤣🤣

Sjaak W | 31-01-2021 - 10:25

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Even de weermodellen afwachten en de spanning er inhouden :D

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 31-01-2021 - 10:34

Louis Gabreels

Juist

Louis Gabreels | 31-01-2021 - 11:20

Dennis Dolomieten

Dank Lander! 👏

Dennis Dolomieten | 31-01-2021 - 11:29

Dennis Dolomieten

Dank Michael! 👏

Dennis Dolomieten | 31-01-2021 - 11:30

Jokr Jokr

Hier -6 en das best fris. Wat gaat het worden. Groninger wijsheid zegt: het kan vriezen, het kan dooien. Maar wat wordt het? Mogen de schaatsen uit het vet?

Jokr Jokr | 31-01-2021 - 09:02

Grignon Marell

Zeker begrip voor jullie besluit maar het lezen van weerbericht Alpen én de mooie foto’s doen zo goed en bieden juist blijheid in deze bizarre tijd. Moeten we dat nu ook nog missen?

Grignon Marell | 31-01-2021 - 09:10

Erna Op debeeck

Bedankt Lander en Michael om in deze moeilijke tijden , en wat een geweldig skiseizoen had kunnen zijn, toch jullie weerberichten te schrijven .
Ik kijk alvast uit naar volgend seizoen, hou het gezond

Erna Op debeeck | 31-01-2021 - 09:53

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Bedankt allemaal voor de fijne reacties! 😋❄️

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 31-01-2021 - 10:33

Gert-Jan C.

Jij en je collega bedankt voor al het werk. Ben sinds vorig jaar aan het meelezen en er zelfs uiteindelijk een account voor aangemaakt :)

Gert-Jan C. | 01-02-2021 - 13:56

Seb Verhoef

Bedankt Lander, ik vond het fijn om toch nog even in de alpen te zijn als ik jullie weerberichten las. Hopelijk volgend seizoen beter.

Seb Verhoef | 31-01-2021 - 10:46

Robert B

Ontzettend bedankt voor jullie uitgebreide, vaak accurate voorspellingen. Begrijpelijk dat jullie er voor nu mee stoppen. Hopelijk tot snel!

Robert B | 31-01-2021 - 10:50

Marja Skiër

Beste Lander, Michael, het SH team en beste allemaal, hoe fijn was het om dit seizoen via de geweldige weerberichten, Foto’s en webcams, maar ook ieders reacties en berichtjes weer samen te kunnen genieten van onze grote hobby en passie...de sneeuw en het skiën. Helaas is het seizoen bedorven door het vermaledijde virus. Maar volgend seizoen doen we weer mee en gaan we hopelijk weer. Allemaal bedankt voor jullie weermannen en misschien treffen we elkaar in dit forum nog. Bedankt voor alles!

Marja Skiër | 31-01-2021 - 10:58

Louis Gabreels

Bedankt voor jullie altijd uitgebreid bericht, heel wat anders dan die alpenweerman. Jammer dat het zo snel ten einde is , maar begrijpelijk , stay safe.

Louis Gabreels | 31-01-2021 - 11:19

Bertil Blaas

Lander/ Michael/SH team, Hartelijk dank voor alle weerberichten en alle andere relevante info.
Houd jullie goed de komende 32 wk, want dan is het weer ongeveer okt ‘21.
Laten we allen hopen dat er dan niet weer nieuwe “ mutanten—fam.leden van C” zich melden en weer een spaak in onze wintersport hobby steken. Hoopvol en positief op naar okt 21.
Zet de ⛷⛷vast klaar. Tot later.👍🍷👍

Bertil Blaas | 31-01-2021 - 11:20

K B

Bedankt voor jullie altijd fijne berichten even wegdromen en wanen in oostenrijk op skivakantie . Voor iedereen blijf gezond en op naar betere tijden.

K B | 31-01-2021 - 11:30

Peter N

Goedendag Michael en Lander en alle sneeuw hoogte medewerkers, ook namens mij hartelijk bedankt voor alle mooie foto’s en ook voor de perfecte WEERBERICHTEN die jullie zo lang mogelijk zijn blijven doorgeven , ook hoop ik dat koning winter alsnog door gaat zetten en dat we af en toe toch nog een update van jullie kunnen verwachten. Ook is onze hoop op misschien nog een weekje wintersport ⛷ vakantie voor eind maart of de maand april nog niet vervlogen??? . En Als we van jullie geen berichten meer lezen dan wens ik jullie een mooie en vooral een gezonde zomer toe , en dan zeg ik tot 1 oktober maar weer tot ziens en BEDANKT. 👍👍👍👍

Peter N | 31-01-2021 - 12:15

Paul Bongers

Bedankt Michael en Lander. Ik ga de weerberichten missen. Wellicht kunnen we het forum levendig houden. Zeker gezien de spannende ontwikkelingen in de Benelux. Wordt het forum dagelijks opnieuw opengezet voor berichten en foto's van de volgers?

Paul Bongers | 31-01-2021 - 12:33

Sneeuwhoogte.nl

Dagelijks of om de dag, afhankelijk van aantal reacties

Sneeuwhoogte.nl | 31-01-2021 - 12:37

Marjolijn Schram

Ja dat zou zeker leuk zijn om in ieder geval nog wat mooie foto’s te zijn want toch echt een lichtpuntje in deze nare tijden

Marjolijn Schram | 31-01-2021 - 13:02

Guido van Wegen

Bedankt allen, zowel de weermannen als de trouwe lezers die dagelijks positief reageren!

Guido van Wegen | 31-01-2021 - 12:33

Sigrid Ribbers

Goedemorgen Lander, Michael en team SH.

Wat zal ik jullie weersverwachtingen missen.. maar vol goede moed naar 1 oktober?

En misschien winter in de Benelux? 🤞
Graag ❄❄❄❄❄🎿.Bedankt!

Sigrid Ribbers | 31-01-2021 - 12:37

Bart Debaere

Michael, Lander en alle medewerkers van SH, bedankt voor de uitgebreide en prachtige werberichten en foto’s. Blijven jullie allemaal gezond en hopelijk tot oktober 2021! Het zal raar doen om jullie berichten te moeten missen, maar wel begrijpelijk! Tot later en keep safe! 👍👍👌👌

Bart Debaere | 31-01-2021 - 13:03

Marjolijn Schram

En wat zal ik weerberichten van de weermannen ook missen. Ik hoop dat er misschien toch nog wat informatie komt!🙏🏻

Marjolijn Schram | 31-01-2021 - 13:06

marc van de poel

Bedankt voor jullie dag dageljkse (laatste tijd tweedaagse) frisse kijk op het evolueren van het weer in de Alpen, het midden gebergte en de Benelux.
Als de winter de Benelux zou naderen, misschien toch nog een ietsiepietsie weerpraatje mogelijk?(proberen gaat mee)
Alvast ook al bedankt voor het openhouden van houden van het forum.
En tot volgende herfst.

marc van de poel | 31-01-2021 - 13:18

Jokr Jokr

Liander en Michael thx! Jullie succes met alle andere weer activiteiten😀 en dat het winterweer in Nederland mag komen, zodat we hier ook kunnen genieten van ❄️ en 🧊!
Hopelijk volgend seizoen weer heerlijk in de bergen met bergen sneeuw 👍

Jokr Jokr | 31-01-2021 - 13:27

Marjon J

Bedankt Michael en Lander, voor jullie inzet en zelfs af en toe ‘maatwerk’ weerberichten voor het Stubaital. Nog maar een paar mooie plaatjes dan, nu het nog kan😍❄️🏔!

Foto bij weerbericht reactie 89537

Marjon J | 31-01-2021 - 13:29

Marjon J

Foto bij weerbericht reactie 89538

Marjon J | 31-01-2021 - 13:29

Marjon J

Foto bij weerbericht reactie 89540

Marjon J | 31-01-2021 - 13:31

Marjon J

Foto bij weerbericht reactie 89541

Marjon J | 31-01-2021 - 13:32

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Marjon ook jij bedankt voor de dagelijkse schitterende foto's, genieten we echt van. Blijf ze plaatsen. En geniet van de bergen, de sneeuw en ons geliefde wintersport

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 31-01-2021 - 13:39

Kees Hoeks

Heerlijk genieten Marjon op de Elfer daar in de "kleine Dolomieten". ☀️
Michael en Lander bedankt voor de voortreffelijke weerberichten. Jammer dat het stopt. De wereld vergaat niet, maar het lezen is wel een dagelijks rustpuntje. Kijk er al weer naar uit over een half jaar. 👍

Kees Hoeks | 31-01-2021 - 14:02

Koos Beijer

Marjon!!!!Wat een plaatjes,Dit zijn droom uitzichten!🌨🌨😍🌨❄🌨😍🌨❄wat zit je goed daar zeg!!!

Koos Beijer | 31-01-2021 - 14:46

Marja Skiër

Wat mij betreft blijf je dit soort prachtige sfeerbeelden posten Marjon! Je helpt de moed erin te houden! Met veel dank hoor👍

Marja Skiër | 31-01-2021 - 16:16

Annet S

Door jou toch nog even in het Stubaital geweest dit jaar. Vandaag maar weer geboekt voor volgend jaar. Kannie wachten 🤪 Nog veel plezier zolang het kan daar!😃

Annet S | 31-01-2021 - 23:13

Gerda Hensen

Lander en Michael, giga bedankt voor de gedegen weerberichten, toelichtingen en fantastische foto’s. Het was iedere dag een heerlijk moment om me figuurlijk even in een witte wonderwereld onder te dompelen. Alle trouwe SH-fans en dus ik ook, zullen jullie berichten erg gaan missen. Met z’n allen snakken we naar een leven zonder virus, zodat we weer volop kunnen genieten van al onze dierbaren, uitjes, vakanties e.d. Dus we houden vol om met elkaar dat doel te realiseren. Graag tot het volgende seizoen; uiteraard zal ik toch regelmatig een blik werpen op SH om me te blijven voeden aan mooie beelden en fijne berichten.

Gerda Hensen | 31-01-2021 - 13:30

Sjaak W

Ook van deze kant een dank aan Lander en Michael.
Het helaas weten we en ik ga de dagelijkse updates zeker missen..hopelijk tot snel en anders tot oktober. Nieuw seizoen, nieuwe kansen👍👍

Sjaak W | 31-01-2021 - 13:34

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Ook namens mij, Lander, Michael, sh team en alle ( trouwe) volgers dank voor de mooie en duidelijke weerberichten en de schitterende foto's en alle reacties en adviezen. Mede daardoor besloten om volgend seizoen naar Berwang te gaan, ook inmiddels een mail gestuurd, alleen helaas geen bericht terug gehad. Wens iedereen een heel mooi voorjaar en zomer, waar we hopelijk wel weer vrij kunnen reizen. En tot 1 oktober, kijk er alweer naar uit.

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 31-01-2021 - 13:36

Steph Priem

Blijf allen gezond en tot volgend winterseizoen en SH.nl nogmaals bedankt voor jullie accurate voorspellingen. Mijn trouwe vriend bewaakte alvast de winterklokjes.

Foto bij weerbericht reactie 89546

Steph Priem | 31-01-2021 - 14:01

Mickey Visser

Lander, Michael, enorm bedankt voor jullie geweldige weerberichten. Ik heb er enorm van genoten en ik zal jullie missen. Weermannen en SH vrienden, houdt de moed erin, ooit komen we uit deze crisis en staan we weer op de latten in het prachtig witte Alpenlandschap ! 😃

Mickey Visser | 31-01-2021 - 14:07

Patrick Vierwind

Het was top iedereen bedankt en dat we nog nieuwtjes en foto’s mogen delen op het forum

Patrick Vierwind | 31-01-2021 - 14:14

René Middel

Ook vanuit het zonnige zuiden van Nederland hartelijk dank voor alle mooie berichten, team SH. Ik mag toch hopen dat een aantal ‘ouwe rotten’ hier goed opgelet hebben en in ieder geval proberen iets over de ontwikkelingen te zeggen? Of gaat dat te ver🙈🤔👌🏻

René Middel | 31-01-2021 - 14:33

Bert P.

Weermannen, ook namens mij bedankt voor de interessante weerberichten en prachtige foto's. Tot volgend seizoen.

Bert P. | 31-01-2021 - 14:43

Koos Beijer

Michael,Lander en alle liefhebbers!!! Super bedankt voor de uitgebreide weerberichten,info,foto's,reacties en verhalen!!!🌨❄🌨🇨🇭😍🛷🌨🇨🇭❄🚞🚞🇨🇭🇨🇭🛷🛷🌨❄Wat een raar en onwerkelijk seizoen,Ook mede doordat er zoveel SNEEUW aanwezig is in de Alpen!!!🌨🌨😍🌨😍🌨🇨🇭🇨🇭

Koos Beijer | 31-01-2021 - 14:44

Frits Wagener

Bedankt weermannen en ook alle enthousiaste bezoekers van dit forum worden bedankt. Dankzij alle reacties en mooie foto’s is het gemis van de wintersport een beetje draaglijk.

Frits Wagener | 31-01-2021 - 15:38

frans nijhuis

Lander en Mycheal het was me een genoegen om voor het eerst me te reageren op SH . Jullie fantastisch en uitgebreid Weer bericht en mooie foto’s. Ik wens iedereen in ons forum en gezonde tijd en voor die gene die nog hoop hebben op een ski vakantie veel ski plezier aan de hoeveelheid sneeuw zal het niet liggen. Hopelijk blijft dit forum nog doorgaan alleen al jullie leuke reacties en misschien ook van ons weer team. Blijf gezond allemaal. Gr ⛷🏂❄️⛄️

frans nijhuis | 31-01-2021 - 15:42

Michel Hoosemans

Bedankt weer mannen!!!!

Michel Hoosemans | 31-01-2021 - 15:58

André Pronk

Bedankt voor de dagelijkse updates van het winterweer in de Alpen en dichterbij in het Sauerland en Benelux. Veel te vroeg komt hier een einde aan. Laten wij allemaal
hopen op een beter 2021. Nogmaals dank!

André Pronk | 31-01-2021 - 16:46

Danny Janssen

Michael, Lander en de rest van het SH team, grote dank weer voor het verzorgen van het alpen weerbericht.
Ook dank aan allen voor het plaatsen van de mooie foto's en leuke verhalen. Hopelijk worden er nog regelmatig foto's geplaatst. Hopelijk kunnen we volgende winter weer naar de Alpen. Tot die tijd dicht bij huis maar de natuur opzoeken. Ook hier is die grillig, zie bijgevoegde foto van de Maas

Foto bij weerbericht reactie 89559

Danny Janssen | 31-01-2021 - 17:05

Snow Scooter

Weermannen dank voor de dagelijkse update. Hopelijk tot snel en anders tot over een half jaar!

Snow Scooter | 31-01-2021 - 18:15

Daan Sneeuw

Dankjewel heren, voor de leuke weerberichten iedere keer. Waarschijnlijk ben ik eind volgende week in Saint Sorlin d’Arves voor een paar dagen. Dan zal ik wel weer wat foto’s in de updates plaatsen. Echt balen dat de liften dicht zijn, maar volgend jaar gaan we dit allemaal dubbel en dwars inhalen!

Daan Sneeuw | 31-01-2021 - 18:19

Michael Gerritsjans

Wij overwegen voor 2022 een appartement in Colfosco te boeken. Is er wel wat te beleven in dat dorp? Restaurants? Leuke barretjes voor een paar biertjes?

Michael Gerritsjans | 31-01-2021 - 18:32

Gerrit Lachaert

Wij zijn nu 4 jaar op rij naar Colfosco geweest. Prachtig gelegen op de Sella Ronda, met eigen skigebied Col Pradat, met 1 lift ben je direct in Corvara of Wolkenstein. Ideaal familieskigebied. Het dorp zelf is wel zeer rustig, appartementen, hotels, hotelrestaurants, 4-tal sportwinkels, paar leuke hotelbars, een apres-ski bar, een Irish pub en 2 wijnbars. Een enkel supermarktje en een geldautomaat. Voor niet-skiers is er eigenlijk niks. Corvara biedt veel meer apres-ski mogelijkheden, alhoewel zeker niet te vergelijken met Oostenrijk.

Gerrit Lachaert | 31-01-2021 - 20:10

Anita ❤ snow

Zal het missen! Graag tot volgend seizoen, dan gaan we knallen!👊
Bedankt Lander en Michael!

Anita ❤ snow | 31-01-2021 - 18:34

Bertil Blaas

Oostenrijk heeft afgelopen mnd Winter sporters geweerd ivm overbelasting gezondheids systeem (A).
Dit is goed gelukt.

Kurz: in (A) gaat het zo goed in de ziekenhuizen en de controle op C, dat Kurz heeft besloten een Covid luchtbrug te openen met Portugal. Portugezen worden vanaf nu te (A) behandeld.

Bertil Blaas | 31-01-2021 - 18:48

Peter N

Dat is mooi en ook goed nieuws Bertil ik hoop dat deze trend wel doorzet in oosterijk en ook in Nederland gaat het de goede richting op , en dan zit de kans erin dat er straks misschien nog verder opgeschaald kan worden . Gaan we hopelijk 🙏en langzaam weer richting normaal.👍👍👍 dat zou wel mooi zijn .👉😄👍👍👍

Peter N | 31-01-2021 - 19:16

Bertil Blaas

Peter dat klopt 👍👍 we hebben nog kans ❄️

Bertil Blaas | 31-01-2021 - 19:50

Gerrit Lachaert

Bertil, ook vermelden dat honderd buitenlanders in Sankt Anton zijn opgepakt, 2500€ boete gekregen omdat buitenlanders er niet mogen zijn zonder naleven van een strenge quarantaine.

Gerrit Lachaert | 31-01-2021 - 20:14

Peter N

Dat hoef je niet te vermelden hoor Gerrit want we wisten dat en klasse dat ze gelijk goed aangepakt zijn misschien kunnen wij daar wat van leren dat je goed aan de regels houd Gerrit.👍

Peter N | 31-01-2021 - 20:57

Peter N

Want wat er ook beslist wordt in de toekomst je dient je wel aan de regels van het land te houden , zo niet dan wordt je aangepakt en maar goed ook , dus eerst maar effe afwachten wat er beslist gaat worden in de maand maart , en als dat gunstig uitpakt hoop ik dat we naar ons reeds geboekte hotel kunnen en mogen gaan. 👍

Peter N | 31-01-2021 - 21:05

Bertil Blaas

Gerrit heb ik gister of eergisteren al gemeld. Thnx 👍

Bertil Blaas | 31-01-2021 - 22:03

Henk W.

Mannen, bedankt!

Henk W. | 31-01-2021 - 19:25

Bas Appelman

Heren bedankt voor jullie inzet! Het is altijd prettig om jullie weerberichten te lezen...👍

Bas Appelman | 31-01-2021 - 19:35

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

125 cm in San Bernardino! :O

Foto bij weerbericht reactie 89576

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 31-01-2021 - 22:23

Koos Beijer

Pffff!!!!Wat een schitterend gezicht Lander!!😍🌨❄🌨😍🇨🇭🇨🇭

Koos Beijer | 31-01-2021 - 22:56

Dennis Dolomieten

Prachtig!

Dennis Dolomieten | 31-01-2021 - 23:19

marc van de poel

WAT EEN MOOIE FOTO !!!!

marc van de poel | 01-02-2021 - 01:38

Gerda Hensen

Kijk, dat bedoel ik nu. Zulke mooie plaatjes ga ik dus ontzettend missen. Werkelijk fantastisch!

Gerda Hensen | 01-02-2021 - 10:26

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Wat een top omstandigheden, en wat een pracht van een foto

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 01-02-2021 - 12:35

Sylvia Skifan

Wat een mooie foto! Michael en Lander, heel erg bedankt voor de uitgebreide weersvoorspellingen en mooie foto’s. Hopelijk blijft iedereen gezond en kunnen we na een mooie en gezonde zomer ☀️ons voorbereiden op een sneeuwrijke winter 🌨☃️en ons verheugen op een mooie wintersportvakantie. ⛷🏂🎿
Iedereen: schrijvers,lezers en het team van sneeuwhoogte VEEL GEZONDHEID voor het komende jaar en tot de eerste weerberichten.

Sylvia Skifan | 01-02-2021 - 08:06

Wildspitze Fügen

tot volgende seizoen

Wildspitze Fügen | 01-02-2021 - 08:49

Koen S

Sneeuwjackpot in Nederland?!? De kaarten zien er vanmorgen veelbelovend uit! Met temperaturen tot -12 volgende week en de dagen daarop.

De kaarten zijn (nog steeds) heel wisselvallig, maar aangezien het binnen de betrouwbare termijn begint te komen (1 week) beginnen de sneeuwkansen toe te nemen! Misschien kunnen anderen hier nog een aanvulling op geven?

Foto bij weerbericht reactie 89584

Koen S | 01-02-2021 - 09:00

Dennis Dolomieten

Hoi Koen, kijk uit met conclusies trekken. Die -12 die je noemt is 1 berekening van de 51. En nog lang niet binnen de (betrouwbare termijn van 3 dagen) Je zou kunnen zeggen dat er signalen zijn op kouder weer pas rond volgende week dinsdag. Eerst maar eens de komende dagen door het zachte weer heen van bijna 10graden.

Dennis Dolomieten | 01-02-2021 - 10:28

Koen S

Ha Dennis, klopt wel wat je zegt. Ik begin langzamerhand blind van enthousiasme te worden omdat ik zo graag bovenstaande voorspelling zie uitkomen ;)

Daarentegen is de trend in de 18 en 00 gfs run wel dat er zich in (delen) van het land een (aanzienlijk) sneeuwdek gaat vormen komend weekend, waarna de kou ook gaat aanhouden.

Maar natuurlijk, de weersverwachtingen in ons kikkerlandje met betrekking tot een kou-inval zijn een stuk moeilijker te voorspellen dan die in de Alpen. We gaan het de komende dagen zien en laten we duimen!

Koen S | 01-02-2021 - 10:49

Peter Roemie

Hoi Koen en Dennis! Ja, ik heb het vanmorgen ook gehoord (Jan Visser). Het woord sneeuw viel niet, maar wel de vorst. Zondag is een overgangsdag, en daarna geht's los!

Peter Roemie | 01-02-2021 - 10:57

marc van de poel

Het zou in België ook flink kouder worden eind deze week/volgende week, met temperaturen overdag van onder of op het vriespunt.

marc van de poel | 01-02-2021 - 11:31

Sigrid Ribbers

😄🤔😲daar doen we het voor toch?
Maar eerst zien en dan geloven.❄❄❄🎿❄❄

Sigrid Ribbers | 01-02-2021 - 11:43

Dennis Dolomieten

Klopt Peter, vanaf zondag avond zal dan de temperatuur onder 0 duiken. Hopen dat dit zo blijft!

Dennis Dolomieten | 01-02-2021 - 13:03

Peter N

Ook ik heb natuurlijk het weerbericht effe vooruit gekeken en vanaf 8 februari kan het elke nacht wat gaan vriezen 🥶 maar niet meer dan een graad of 4a5 en overdags boven nul dus extreme vorstperiode van -10 of meer dat heb ik ook niet gezien hoor : eerst maar kijken of de berekeningen van volgende week uit gaan komen.👉❄️❄️🌨👍

Peter N | 01-02-2021 - 11:05

Katrien DG

Ik sluit me aan bij alle reacties. Bedankt weermannen. En voor alle ander SH-fans, laat die mooie foto's maar komen. Dan toch iets om van te genieten. En hopelijk nog een ski-kansje in april...

Katrien DG | 01-02-2021 - 11:05

Peter N

Daar gaan wij ook vanuit Katrien dat kleine sprankje hoop hebben wij ook nog steeds 👍👉🌨❄️🏔⛷👍

Peter N | 01-02-2021 - 12:16

marc van de poel

Het is vandaag inderdaad een stuk(-je) rustiger dan in 't weekeinde.
Er zijn vooral veel Roemenen en Tsjechen (schoolvakantie, aldaar)

Foto bij weerbericht reactie 89592

marc van de poel | 01-02-2021 - 11:39

marc van de poel

dit is de foto van vandaag

Foto bij weerbericht reactie 89593

marc van de poel | 01-02-2021 - 11:39

Peter N

Effe een vraagje Marc zijn dat skigebieden uit de Oostblok landen : ????? . 👉🏔⛷

Peter N | 01-02-2021 - 12:20

Peter Roemie

@ Peter N: Bulgarije, Peter.

Peter Roemie | 01-02-2021 - 12:43

Frank H.

Het is deze winter eentje om snel te vergeten! Alvast bedankt aan de weermannen voor de dagelijkse updates! Hopelijk kunnen we volgende winter opnieuw met zen allen onze favoriete wintersport beoefenen! Tot dan, blijf allen gezond! 🎿⛷🏂⛸

Frank H. | 01-02-2021 - 11:50

 LUCKY l LOUK

Michael en Lander bedankt kunnen we jullie weersvoorspelling ook nog ergens anders lezen

LUCKY l LOUK | 01-02-2021 - 16:05

Clemens Gjertsen

Ook in Californië (Sierra Nevada, Lake Taboe en Mammoth Mountain) weten ze wat een sneeuwstorm is...

youtu.be/WY-nV4Y-kDQ

Clemens Gjertsen | 01-02-2021 - 16:46

Peter Roemie

Mooi, Clemens! Helaas mogen we daar ook niet naar toe volgens mij.... ?

Peter Roemie | 01-02-2021 - 17:58

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord