Nordweststau met sneeuwdump

Afgelopen weekend was het nog prima winterweer in de Alpen met zon en ijskoude temperaturen. In de zogenaamde "koudegaten" werden temperaturen tot onder -30°C geregistreerd. Brrr.. Het roer is nu echter volledig omgeslagen. De hogedruk heeft zich teruggedrokken richting het Siberische Spanje en plaatsgemaakt voor een depressie boven Denemarken. De noordwestkant van de Alpen ligt daardoor in de vuurlinie van veel neerslag. Gisteren sneeuwde het al volop en de sneeuwval houdt komende dagen (quasi continu) aan. Hoeveel gaat dat opleveren??


Maandag was het nog echt Kaiserwetter in Saas Fee. @LiveUpdates


Ook weer ettelijke centimeters verse sneeuw in het Kleinwalsertal. @Hauswalserberg


Analyse van de sneeuwval gisteren samenhangend met een koufront vanaf het NW. @Wetteronline

Sneeuwdump aan de noordkant
Gisteren begon het vanaf het noordwesten te sneeuwen in de Alpen. In de polaire lucht lag de sneeuwgrens in de dalen al viel er lokaal (in Zwitserland) ook aanvriezende regen. Op basis van de analyses viel er veel 10-15 cm en tot 20-30 cm aan de Zwiterse noordkant  (zwaartepunt Berner Oberland). Die regio;s zullen we ook de komende dagen in de gaten moeten houden want daar zal de meeste sneeuw neerdwarrelen. 


Een eerste lading sneeuw aan de noordkant van de Alpen tijdens de afgelopen 24u. @Kachelmannwetter

Vandaag blijft het vrij rustig in de Alpen. Aan de noordkant domineren wolkenvelden en vallen er nog een paar sneeuwbuien. Eerst is dat vooral in de oostelijke Alpen het geval maar tegen de avond gaat het vanaf het westen uit weer sneeuwen. Dat hangt samen met eht staartje van een warmtefront waardoor de sneeuwgrens wel omhoog gaat. Zeker niet dramatisch, tot ongeveer 800-1000 meter in het westen. In oosten ligt de sneeuwgrens in het dal. Opklaringen zijn aan de noordkant vandaag wel mogelijk maar eerder spaarzaam. Aan de zuidkant is het droog en is er vrij veel ruimte voor de zon. Daar liggen de temperaturen ook wat hoegr met een nulgradengrens rond 1500 m. 


De westelijke Alpen krijgen straks te maken met de rand van een warmtefront. @KNMI

Vannacht en morgen blijft de scheidingslijn tussen zachtere lucht uit het zuidwesten en koude lucht uit het noordoosten geparkeerd boven de Alpen. Op de grenszone zorgen opglijdingsprocessen voor de vorming van (intense) neerslag. Tegelijk zorgt de opstuwings tegen de noordkant van de Alpen ook voor een intensificatie. Het resultaat is langdurige neerslag die zich uitbreidt over de hele noordkant. De sneeuwgrens in de westelijke Alpen ligt rond 1000 meter (daaronder valt veel regen) terwijl het in de oostelijke Alpen sneeuwt tot in het dal (sneeuwgrens < 100 m). Net als vandaag blifjt het aan de zuidkant morgen droger met ruimte voor opklaringen. Tegen de hoofdkam zijn door de stormachtige noordenwind wel een aantal overschietende sneeuwbuien mogelijk. 


Sneeuwdump aan de noordkamt komende nacht, morgen en vrijdag. @WXCharts

Ook vrijdag valt er in de westelijke en noordwestelijke Alpen nog sneeuw. In Oostenrijk wordt het dan droger met ruimte voor de zon. Zon is er ook aan de zuidkant van de Alpen. De vraag is nu, hoeveel sneeuw mogen we verwachten? De noordwestelijke Alpen (tussen Mont-Bland - Berner Oberland) mogen rekenen op 80-120 cm sneeuw. Ten westen daarvan valt gemiddeld 50-70 cm alsook in het westen van Oostenrijk. De oostelijke Alpen mogen aan de noordkant rekenen op 10-30 cm terwijl er aan de zuidkant en in de inner-alpiene gebieden 10-20 cm mogelijk is. Aan de zuidkant blijft het nagenoeg volledig droog. Maar, daar ligt uiteraard meer dan genoeg sneeuw (record veel nog steeds!)


Cumulatieve sneeuwval tot en met vrijdag. @Wetteronline

Ook sneeuwval in de Benelux
Zaterdag belooft in de Alpen wat rustiger te worden. Dat lijkt me dan een ideaal moment om de balans op te maken hoeveel sneeuw er is gevallen. In de Benelux lijken we zaterdag echter te mogen hopen op een sneeuwlaag. Een warmtefront maakt dan zijn opwachting vanaf het westen en aan de voorzijde zou er op ruime schaal een sneeuwlaag van een paar centimeter kunnen vallen. Of die sneeuwlaag lang standhoudt is wel de vraag want zondag wordt het alweer een paar graden zachter.


Zaterdag maakt een sneeuwzone de oversteek van west naar oost over de Benelux. @Wetteronline

Morgen, op donderdag, is er in het zuidwesten van België eveneens kans op sneeuw. De meeste weermodellen berekenen vooral langs de grens met Frankrijk een sneeuwlaag van betekenis. In de Ardennen groeit het sneeuwdek komende dagen sowieso terug aan. Daar liggen de temperaturen boven 600 m dag en nacht onder het vriespunt. 


In het zuidwesten van België komt er op basis van eht weermodel Harmonie morgen een sneeuwdek tot stand. @NoodweerBenelux

De weerkaarten voor begin volgende week zien er niet meteen hoopvol uit voor winterweer in de Benelux. De koude lucht stroomt uit boven de Atlantische Oceaan waardoor de depressie-motor lijkt aan te zwengelen. In tegenstelling tot wat sommige nieuwssites beweren is de kans op zachter weer volgende week groter dan de kans op winterweer.

Voor zover een heel fijne dag nog!

Met vriendelijke groet,Lander Van Tricht weerman Sneeuwhoogte.NL

Twitter: @LanderVanTricht
 

NB. Tot zeker 15 maart geldt een negatief reisadvies voor reizen naar het buitenland. Gezien het negatieve reisadvies hebben wij besloten om vanaf 1 januari om de dag weerberichten te schrijven.

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Peter N

Goedemorgen Lander we zijn benieuwd naar het vervolg WEERBERICHT dus kom maar op met die sneeuwdump 😀👉🌨🌨🏔⛷👍

Peter N | 13-01-2021 - 09:23

Peter N

In oosterijk is het al aardig aan het sneeuwen zie ik op de Belgische TV 📺 🌨🌨👍

Peter N | 13-01-2021 - 09:29

Paul Bongers

In heel Limburg wellicht 3 cm!???? Goed nieuws Marja!!😉😁❄🌨

Foto bij weerbericht reactie 88280

Paul Bongers | 13-01-2021 - 09:47

Marja  Skiër

@Paul Bongers, eerst zien, dan geloven hè! Ik zie wel verwachtingen maar het kanspercentage is niet zo hoog. Ik denk dat we weer naar de Zuid Limburgse heuvels moeten afdalen om sneeuw te vinden. Zou kunnen maar gelet op de drukte van vorige week zien we daar maar vanaf.

Marja Skiër | 13-01-2021 - 16:27

Snowboarder

De alpen liggen er fantastisch bij. Eén nadeel we mogen/kunnen er niet naar toe. In Nederland is het speuren naar twee of drie graden nachtvorst en vijf vlokken natte sneeuw. Pffff wat een winter. Één om gauw te vergeten waarschijnlijk.

Snowboarder | 13-01-2021 - 09:47

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Ben alleen bang dat we deze winter niet gauw gaan vergeten 😭

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 13-01-2021 - 10:03

marc van de poel

Vergeten gaan we deze periode zeer zeker niet.
Dit dwingt ons om een nederiger standpunt in te nemen in verband met de natuur.
Want we hebben dus niet alles in de hand.

marc van de poel | 13-01-2021 - 10:22

Bertil Blaas

Roland klopt. Over 10 j, zeggen we :” weet je nog in winter 20/21........
dat was wat hè ? “ 😇

Bertil Blaas | 13-01-2021 - 11:26

Marja  Skiër

Dat doen wij zeker ook. Wij waren afgelopen seizoen de laatsten en het skigebied ging nadat wij de deur hadden dichtgetrokken op slot. Het was toen al een hele gekke en verontrustende week. We kwamen in een nieuwe werkelijkheid terug in Nederland. Echt heel gek! En we zitten er nog steeds in. Maar we houden vol allemaal. We slepen elkaar erdoorheen! Kop op allemaal!

Marja Skiër | 13-01-2021 - 16:30

Greet ☀️

@Marja, idem bij ons. Genieten van de sneeuw en ondertussen ontploft alles door de pandemie, en dan terug rijden door een land dat zo goed als in lockdown is... en ondertussen zitten we nog altijd in ons kot...

Greet ☀️ | 13-01-2021 - 17:44

Marja  Skiër

Kop op @ Greet! Na de eerste schok in maart hebben we toch langzaam een eigen bubbel opgebouwd. Binnen zitten en af en toe een frisse neus halen, veel beeldbellen, kaartjes sturen, alles on line bestellen, het huis schilderen, de tuin staat er beter bij dan ooit. In de huidige periode en op donkere dagen vind ik het soms wel moeilijker. Ik hou vol!

Marja Skiër | 13-01-2021 - 21:34

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Laat er dan maar zaterdag een laagje sneeuw komen. Die dag ben ik vrij en kan ik hopelijk toch 1dag van de sneeuw genieten. Voor de noordkant ziet het er veel belovend uit. Dus dan maar genieten van de foto's die gepost worden, en die in het weerbericht komen.

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 13-01-2021 - 10:06

Marjon J

Hoi Lander! Dus voor het Stubaital valt deze keer een beschaafde opfrisser van zo’n 20 cm tm vrijdag te verwachten, als ik het goed begrijp ? Op het moment sneeuwt het hier iig nog lekker door en zijn de bergen volledig uit het zicht door de dikke wolken... Zal straks nog een wat plaatjes schieten!

Marjon J | 13-01-2021 - 11:12

Dennis  Dolomieten

Leuk Marjon, we wachten er op!❄❄❄

Dennis Dolomieten | 13-01-2021 - 11:19

Gerda Hensen

Top Marjon👍Altijd heerlijk om naar mooie foto’s uit te kijken.

Gerda Hensen | 13-01-2021 - 11:21

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

20 cm zeker mogelijk Marjon! :) Geniet ervan!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 13-01-2021 - 11:48

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Marjon we kijken uit naar je foto's, geniet van de verse sneeuw

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 13-01-2021 - 12:48

Peter Roemie

@Marjon: Momenteel lijkt het wat minder, ik zie welgeteld 1 eenzame paraglider z'n spullen aan het gereed maken. Je zult hem straks wel naar beneden zien komen!

Peter Roemie | 13-01-2021 - 13:04

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Les Menuires, even adempauze voor de echte dump er aankomt!

Foto bij weerbericht reactie 88290

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 13-01-2021 - 12:42

Katrien DG

We gaan het missen, Les Menuires dit jaar...

Katrien DG | 14-01-2021 - 09:31

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Valfrejus:

Foto bij weerbericht reactie 88291

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 13-01-2021 - 12:43

Greet ☀️

@Gerda: hoe was je dessert afgelopen zondag? Geen fotootje zien passeren 😉

Greet ☀️ | 13-01-2021 - 12:45

Gerda Hensen

Was heerlijk, maar toen alles op was bedacht ik me dat ik geen foto heb gemaakt😏😙

Gerda Hensen | 13-01-2021 - 13:59

Greet ☀️

Haha ik dacht al zoiets 😉🙈

Greet ☀️ | 13-01-2021 - 17:45

Marjon J

Heerlijk!! Zien jullie mijn ‘verse’ spoor😃❄️? En in de verte de Elferspitze, nu het weer aan het opklaren is😍. Ik heb de paraglider gemist geloof ik, Peter😉

Foto bij weerbericht reactie 88296

Marjon J | 13-01-2021 - 13:45

Marjon J

Foto bij weerbericht reactie 88297

Marjon J | 13-01-2021 - 13:45

Gerda Hensen

Oh, ik benijd je nu echt serieus. Wat zal het heerlijk zijn om daar te mogen wandelen.

Gerda Hensen | 13-01-2021 - 14:01

Peter Roemie

Marjon, ik kan me voorstellen dat als je in zo'n omgeving wandelt of langlauft, dat je dan wel wat anders hebt om naar te kijken! Wat een omgeving!!

Peter Roemie | 13-01-2021 - 14:49

Bertil Blaas

👍👌👍👌

Bertil Blaas | 13-01-2021 - 16:03

Bart Debaere

Maak ons maar jaloers, Marjon! Blijven wel genieten van je foto’s! 👍❄️⛷👌

Bart Debaere | 13-01-2021 - 16:25

Marjon J

Nog een paar plaatjes dan...hier miste ik de Schneeschuhe, werd een beetje lastig wandelen, elke stap 40cm diep😉

Foto bij weerbericht reactie 88324

Marjon J | 13-01-2021 - 17:13

Marjon J

Foto bij weerbericht reactie 88325

Marjon J | 13-01-2021 - 17:14

Marjon J

Het trok steeds meer open in de loop van de dag, prachtig zo in de namiddag 👌

Foto bij weerbericht reactie 88327

Marjon J | 13-01-2021 - 17:24

Marjon J

Foto bij weerbericht reactie 88328

Marjon J | 13-01-2021 - 17:26

Marjon J

En nu zal ik ophouden hoor...ik vind zelf ook absoluut dat ik bevoorrecht ben. Voelt ook nog steeds alsof ik elke vrije woensdagmiddag en weekend, opnieuw ‘vakantie’ heb. Deze omgeving cq. de bergen, kan me niet voorstellen dat dat ooit gaat vervelen...

Foto bij weerbericht reactie 88329

Marjon J | 13-01-2021 - 17:31

Koos Beijer

Wat een plaatjes,Marjon!prachtig,en net wat je zegt,het zal nooit vervelen!!!🌨🌨🌨😍😍

Koos Beijer | 13-01-2021 - 19:22

Dennis  Dolomieten

Knal foto! 😍

Dennis Dolomieten | 13-01-2021 - 20:13

Dennis  Dolomieten

Voel me door jou foto's ook even daar😇

Dennis Dolomieten | 13-01-2021 - 20:15

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Schitterend Marjon

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 13-01-2021 - 22:44

Kees Hoeks

Marjon een kleine maand geleden twijfelde je nog, vroeg je ons nog om raad, wat moet ik doen, naar huis of in het mooie Stubaital blijven.🤔
Denk dat je geen spijt hebt van je keuze.☺
Wij niet in ieder geval. Anders hadden we die heerlijke foto's niet gehad.👌

Kees Hoeks | 13-01-2021 - 23:13

Harrald Kroeze

Helaas gaat aankomende weekend de herenslalom in Kitzbühel ook niet door, dit vanwege uitbraak van de Britse variant in de omgeving. De Hahnenkamm-klassieker is vooralsnog niet afgelast

Harrald Kroeze | 13-01-2021 - 14:22

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Dat zou heel zuur zijn, als beide prachtige afdalingen niet door gaan. Hoop dat de streiff wel door gaat.

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 13-01-2021 - 15:06

Greet ☀️

Is verplaatst naar Flahau (zelfde data)

Greet ☀️ | 13-01-2021 - 15:50

Clemens Gjertsen

30 cm Neuschnee...wintersprookje in Beieren!

Foto bij weerbericht reactie 88302

Clemens Gjertsen | 13-01-2021 - 14:59

Clemens Gjertsen

Foto bij weerbericht reactie 88304

Clemens Gjertsen | 13-01-2021 - 14:59

Sigrid Ribbers

😲schitterend... in 2012 voor het laatst daar geweest... zo'n mooi stukje Duitsland

Sigrid Ribbers | 14-01-2021 - 15:02

Clemens Gjertsen

Foto bij weerbericht reactie 88305

Clemens Gjertsen | 13-01-2021 - 14:59

Clemens Gjertsen

Deze openklikken..

Foto bij weerbericht reactie 88308

Clemens Gjertsen | 13-01-2021 - 15:01

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Wat een genot om nu daar te zijn, en lekker dat knisperen onder je voeten te horen. En zulke foto's te kunnen maken. Geniet er maar van. En hopelijk kom je goed uit deze crisis

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 13-01-2021 - 15:09

marc van de poel

Veel mooier wordt het niet, hé Clemens.
Bedankt voor je foto's.

marc van de poel | 13-01-2021 - 15:48

Bertil Blaas

Mooi hoor 👍👌👍 en sterkte gewenst.

Bertil Blaas | 13-01-2021 - 16:05

Bart Debaere

Echt top Clemens! 👍❄️👌

Bart Debaere | 13-01-2021 - 16:24

Marja  Skiër

Oh man! Wat een plaatje! Waar is dit?

Marja Skiër | 13-01-2021 - 16:33

Sjaak W

Echt mooi👍👍😃

Sjaak W | 13-01-2021 - 19:10

Bertil Blaas

Marja op foto staat Bayerischer Wald.
Het domicilie van onze verslaggever Clemens. 👍👍

Bertil Blaas | 13-01-2021 - 19:47

Marja  Skiër

Ik dacht dat dat een breed begrip was 🤔 ik zal het eens opzoeken. We gaan er misschien een keer met de camper naartoe!

Marja Skiër | 13-01-2021 - 20:01

Kris Tiolants

👌

Kris Tiolants | 13-01-2021 - 20:25

Clemens Gjertsen

Wij wonen hier...Mauth op 900 meter hoogte direkt bij Nationale Park 'Bayerischer Wald', vlakbij drielandenpunt Duitsland/Tsjechië/Oostenrijk. Op de kaart: 30 km ten noorden van Passau.
Geen massatoerisme omdat alpine ski erg beperkt is (maar wel 600 km aan loipes voor de deur).
Foto's zijn binnen straal van 500 meter van ons huis (hotel)...

Clemens Gjertsen | 13-01-2021 - 21:11

Clemens Gjertsen

Hier dus...

Foto bij weerbericht reactie 88356

Clemens Gjertsen | 13-01-2021 - 21:29

Sigrid Ribbers

😊

Sigrid Ribbers | 14-01-2021 - 15:03

Greet ☀️

Prachtig!

Greet ☀️ | 13-01-2021 - 15:50

Koen ⛷❄️ van de Pol

Wat een prachtige plaatjes weer, ik ben er stil van. Zou het dan echt niet meer kunnen, ben ik zo naïef of toch positief ingesteld dat ik toch denk....zou het dit jaar nu nog kunnen 🌨🌨⛷⛷🎿🎿❄️❄️🏔🏔

Koen ⛷❄️ van de Pol | 13-01-2021 - 16:34

Peter N

Nou ik denk dat er zelfs in april nog sneeuw genoeg ligt dus zeg nooit nooit Koen ik blijf wat dat betreft ook positief en hoop ook op een klein wondertje om misschien nog een paar sneeuw sporen te kunnen trekken. Het is weer Spannend dus afwachten maar weer 👉🌨🏔⛷👍.

Peter N | 13-01-2021 - 16:56

Bertil Blaas

@Koen/Peter.
Ben net zo naïef. Kan helaas niet negatief denken.
Kan me toch niet voorstellen dat...... 🏔❄️⛷🏔❄️⛷🏔❄️⛷

Bertil Blaas | 13-01-2021 - 17:50

Koen ⛷❄️ van de Pol

Nou als jullie ook zo denken zie ik licht aan het einde van de tunnel en gaan we ervoor🌨⛷🏔❄️🎿

Koen ⛷❄️ van de Pol | 13-01-2021 - 18:56

Sjaak W

Ik hoop ook nog steeds op eind Maart/April hoor

Sjaak W | 13-01-2021 - 19:11

P O

Dit seizoen kunnen we het echt wel schudden.
Als er nog een mogelijkheid is zou dat eind maart/ begin april zijn maar dan wil iedereen dus dat is geen optie.
Alles blijft heel beperkt open of gaat dicht(kost meer dan het opbrengt)
Bovenstaande staat nergens zwart op wit maar is toch vrij duidelijk.
Gewoon genieten van de foto's en op naar november/december misschien kan het dan wel weer🛷🏂⛷

P O | 13-01-2021 - 20:30

Sigrid Ribbers

🤣🤣🤣🤣daar hoop ik ook op. Gaan meestal naar gebieden die rond de 1900 mtr liggen. Het dorp dan.. nu maar hopen dat er rond pasen nog wat sneeuw over is gebleven👍☃️💪

Sigrid Ribbers | 14-01-2021 - 15:04

Jolanda Kales

Ik denk altijd graag in oplossingen. Dus misschien voorjaars skiën op een gletser?

Jolanda Kales | 13-01-2021 - 16:58

Peter N

Dat is best wel een goeie gedachten Yolanda die zet ik effe op mijn harde schijf 😀👍👉🏔⛷👍

Peter N | 13-01-2021 - 18:34

Koen ⛷❄️ van de Pol

Is ook een optie!!

Koen ⛷❄️ van de Pol | 13-01-2021 - 18:56

Peter N

Ja vindt ik ook een optie Koen . En wij hebben nog een boeking in een hotel staan van vorig jaar maart naar hoogfügen maar dat was toen ook al gecanceld in verband met C dus met een tegoed bon nu opnieuw geboekt voor begin april als het allemaal doorgaat ben reuze benieuwd hoe we er dan voor staan. De wintersport vakantie voor februari maart is nu ook gecanceld.👉🙏🌨🏔⛷👍

Peter N | 13-01-2021 - 19:19

Gerda Hensen

Ik ben inmiddels zover, dat ik graag mn wintersport opoffer voor weer een normaal bestaan voor iedereen en alle uitbaters, ondernemers en zorgpersoneel.

Gerda Hensen | 13-01-2021 - 20:57

Clemens Gjertsen

Dank je...👍👍👍😄😄😄

Clemens Gjertsen | 13-01-2021 - 21:02

Xavier Delvael

Zo denk ik er ook over Gerda, nu doorbijten en samen uitkijken naar een normale toekomst. Nu ben ik tevreden met de vele bijdragen, foto's en commentaren.
En natuurlijk de weerberichten maar het is toch anders als je weet dat je niet zult gaan skiën...

Xavier Delvael | 14-01-2021 - 08:11

Sandra Huurman

Dat vind ik nou eens een heel goed 8dee

Sandra Huurman | 14-01-2021 - 19:29

Sjaak W

Foto bij weerbericht reactie 88338

Sjaak W | 13-01-2021 - 19:16

christophe

Morgenochtend waarschijnlijk helaas weer anders...

christophe | 13-01-2021 - 19:43

Sjaak W

Voor elke strohalm blijven hopen en dan blijft het leuk he 😂😂

Sjaak W | 13-01-2021 - 22:07

Sigrid Ribbers

😲dat zou toch wat zijn... ik 🤞🤞🤞🤞

Sigrid Ribbers | 14-01-2021 - 14:59

Sjaak W

Je zou toch zeggen....

Sjaak W | 13-01-2021 - 19:17

Peter N

Hopen dat het doorzet Sjaak zou wel leuk zijn .👉🌨🌨❄️👍

Peter N | 13-01-2021 - 19:47

Peter Arrebout

Ik ga duimen Sjaak.
Het zou toch wel een keer lekker zijn een pak sneeuw en ijs👍

Peter Arrebout | 13-01-2021 - 21:19

Kees Hoeks

Kreeg deze vanmorgen al uit Fulpmes Stubaital toegestuurd. 35 cm Neuschnee.

Foto bij weerbericht reactie 88361

Kees Hoeks | 14-01-2021 - 08:04

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Indrukwekkend :D

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 14-01-2021 - 08:59

Kees Hoeks

Foto bij weerbericht reactie 88362

Kees Hoeks | 14-01-2021 - 08:04

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Heerlijke beelden

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 14-01-2021 - 08:59

Bertil Blaas

Goedemorgen.
Lekker buiten komen zo, na ontbijt een uurtje frisse wandeling. Zalig.
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️

Bertil Blaas | 14-01-2021 - 09:06

Marjon J

Yep, hier in Neustift idem en sneeuwt nog steeds behoorlijk door❄️...

Foto bij weerbericht reactie 88372

Marjon J | 14-01-2021 - 09:40

Marjon J

Foto bij weerbericht reactie 88374

Marjon J | 14-01-2021 - 09:40

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Heerlijk om zo wakker te worden.

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 14-01-2021 - 10:33

paul m

In Brand 80 cm sneeuw gevallen afgelopen 24uur op de berg. Waardoor lawinegevaar en alles dicht. Krijgen de locals dat ook nog voor hun kiezen.

Levert wel mooie plaatjes op.

Foto bij weerbericht reactie 88368

paul m | 14-01-2021 - 09:12

paul m

Foto bij weerbericht reactie 88369

paul m | 14-01-2021 - 09:13

marc van de poel

De truien die we bij zulk winterweer moeten dragen, staan er ineens ook bij..

marc van de poel | 14-01-2021 - 09:58

paul m

Inderdaad, lang leve de reclames....

paul m | 14-01-2021 - 11:11

Peter N

Tjonge het sneeuwt behoorlijk in Alpen zie ik op de Belgische TV 📺 dat zijn weer mooie witte beelden .👉🌨🌨🌨🏔⛷👍

Peter N | 14-01-2021 - 09:14

Bart Debaere

Sneeuw aan onze belgische kust! Waar een mens al blij van wordt. 😀❄️👍

Bart Debaere | 14-01-2021 - 09:40

christophe

Regen is aan het overgaan in sneeuw. En dit toch ne keer in belgie! ❄

Foto bij weerbericht reactie 88375

christophe | 14-01-2021 - 09:43

Peter Roemie

Hè hè, eindelijk..... De B 179 Fernpassstraße ziet helemaal wit!

Peter Roemie | 14-01-2021 - 10:22

Michel  Lommert

Vandaag maar weer een dagje home office in Sankt Gallenkirch

Foto bij weerbericht reactie 88380

Michel Lommert | 14-01-2021 - 10:41

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Dat is een mooi laagje, dat wordt even flink door scheppen

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 14-01-2021 - 12:41

Arjen B.

Camping Nova in Gaschurn sneeuwt onder...

Foto bij weerbericht reactie 88381

Arjen B. | 14-01-2021 - 10:51

marc van de poel

Alle caravans een mooie dikke witte pet op.
Zijn die voortenten daartegen opgewassen?
Een dik, isolerend deken zal het in elk geval wel zijn..

marc van de poel | 14-01-2021 - 11:56

Peter N

Nou daar staan toch best nog wel veel caravans zo te zien , ja dat wordt sneeuw ruimen ook de sneeuw van het dak ruimen.👉🌨🌨😀👍

Peter N | 14-01-2021 - 12:06

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Zal een keer leuk zijn als we in Nederland zo"n laagje sneeuw krijgen. Even kijken wat voor chaos het dan wordt, normaal al als hier 1cm valt.

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 14-01-2021 - 12:44

Sigrid Ribbers

🤣🤣hilarisch he..

Sigrid Ribbers | 14-01-2021 - 14:57

Sigrid Ribbers

Zit daar overheen niet zo'n constructie die dat opvangt?

Sigrid Ribbers | 14-01-2021 - 14:58

Arjen B.

Hek inmiddels verdwenen...

Foto bij weerbericht reactie 88396

Arjen B. | 14-01-2021 - 16:45

Arjen B.

Caravans trouwens ook bijna

Arjen B. | 14-01-2021 - 16:53

Clemens Gjertsen

Als ze dat niet als de wiedeweerga van die daken halen, is er van de caravans straks niet veel meer over. Voor als er wat regen bij komt, wordt het een megagewicht en kunnen ze in stapeltjes van 10 op de aanhanger naar het grofvuil....

Clemens Gjertsen | 14-01-2021 - 18:21

Dennis  Dolomieten

Mooie foto's weer van iedereen! Even mooi kijken in de pauze tussen het werk door.

Dennis Dolomieten | 14-01-2021 - 11:17

Koen ⛷❄️ van de Pol

Heerlijk inderdaad, wat een hoeveelheid weer in mijn favoriete gebieden ❄️🏔🎿🌨⛷

Koen ⛷❄️ van de Pol | 14-01-2021 - 12:52

B-R B-R

Fijn zeg al die berichten en prachtige plaatjes 👌🏼😍😍😍

B-R B-R | 14-01-2021 - 15:16

Harry Verduin

Dit is een leuke cam in Zürs. Je moet eens naar de voorbije dagen teruggaan dan zie je hoeveel sneeuw er gevallen is!

www.arlberghaus.com/de-DE/snow-cam#

Harry Verduin | 14-01-2021 - 16:56

Caren

ooooh, wat een foto's!!! moet er voortaan niet een officiele waarschuwing boven de plaatjes komen? 😇 zoiets als kijken op eigen risico; kan ernstige vorm van heimwee naar de alpen geven...
we zetten in op de pasen, wie weet

Caren | 14-01-2021 - 16:58

Marjon J

Wit, witter, witst in Neustift vanmiddag. Tegen de 40cm gevallen, top!!

Foto bij weerbericht reactie 88402

Marjon J | 14-01-2021 - 18:26

Marjon J

Elferbahn ondanks de weersomstandigheden gewoon ‘im Betrieb’!

Foto bij weerbericht reactie 88403

Marjon J | 14-01-2021 - 18:27

Marjon J

En nog wat dappere skiërs onderweg⛷

Foto bij weerbericht reactie 88404

Marjon J | 14-01-2021 - 18:29

Bart Debaere

Wat een weertje, hé Marjon! ❄️❄️❄️⛷⛷⛷

Bart Debaere | 14-01-2021 - 18:44

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Lekker hoor 40 cm erbij

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 14-01-2021 - 18:58

Bertil Blaas

Zalig genieten 👍⛷👍

Bertil Blaas | 14-01-2021 - 20:15

Marjon J

Avondupdate😉...still snowing! Morgenmiddag maar paar uurtjes vrij nemen, en met de toerskies omhoog door de verse sneeuw 😍 (begint nieuwe hobby te worden haha, blijf je wel fit bij💪)...

Foto bij weerbericht reactie 88413

Marjon J | 14-01-2021 - 20:57

Bertil Blaas

Kerkje Neustift bij nacht ?
Wij zijn daar veel geweest vroeger en verbleven in klein buurtschap voor Neustift, komend uit Fulpmes.

Prachtige sfeer opname 👌👌

Bertil Blaas | 14-01-2021 - 22:02

Marjon J

Klopt Bertil! Jullie zaten dan in Neder of Kampl waarschijnlijk?

Marjon J | 14-01-2021 - 22:29

Dieter Dupon 🇦🇹

Poedersneeuw op de Kreischberg vandaag. Ook veel wind...

Foto bij weerbericht reactie 88408

Dieter Dupon 🇦🇹 | 14-01-2021 - 20:09

Bertil Blaas

Perfecte privé- piste. Nieuwe laag ❄️ en geweldig skiën 👍mooi.
Geniet daarvan.

Bertil Blaas | 14-01-2021 - 20:16

Dieter Dupon 🇦🇹

@Bertil Blaas Dankjewel!

Dieter Dupon 🇦🇹 | 14-01-2021 - 20:30

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Beter kun je het niet hebben Dieter. Oke missen alleen nog de zon

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 14-01-2021 - 22:03

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord