Adempauze tussen het neerslaggeweld

Gisteren zorgde het koufront nog voor sneeuwbuien in de oostelijke Alpen. Bij momenten sneeuwde het in bepaalde regio's nog best intens door. Mooi meegenomen voor het pak sneeuw dat stelselmatig aan het aandikken is! Vandaag zorgt een rug van hogedruk voor beter, rustiger weer met meer ruimte voor de zon. De adempauze is echter van korte aard want morgen gaan de hemelsluizen weer helemaal open! 


De zon erop na een dik pak verse sneeuw in Risoul. @LiveUpdates


Machtige bomen in Serfaus. @LiveUpdates


Poederen in Les Gets gisteren. @LiveUpdates


Wat een prachtplaat uit het Franse Les Menuires. @Twitter Les Menuires

Rustiger en droger weer
Een rug van hogedruk zorgt vandaag voor een stabilisatie van het weertype over de Alpen. Neerslagzones bevinden zich rond de Alpen. Tijdens de ochtend lossen de laatste sneeuwbuien in de oostelijke Alpen op en vervolgens breiden opklaringen zich uit het vanaf het westen. Later op de dag wordt de hoge bewolking weer dikker, zeker in de westelijke Alpen, en tegen het einde van de dag kunnen er al wat vlokken vallen in de zuidwestelijke Alpen. De Alpen bevinden zich nog steeds in relatief koude lucht met temperaturen rond -1 tot 2°C op 1500 m. Er staat weinig wind, dat is ook eens aangenaam! 


Een hogedrukrug (stippellijn) zorgt vandaag voor stabilisatie. @Wetterzentrale


Tignes ligt er ook weer prachtig blij met 30-50 cm verse sneeuw op de grond. @Twitter Tignes

 

Veel neerslag op donderdag/vrijdag
Het is vrij complex wat er morgen allemaal gaat gebeuren maar het staat wel vast dat er weer veel neerslag gaat vallen. Boosdoener is deze keer een depressie die over het noorden van Frankrijk via het zuiden van de Benelux naar Duitsland trekt. Aan de voorzijde bereikt in eerste instantie een portie zachte lucht de Alpen. Tegen de avond draait de wind weer naar het noordwesten (achterzijde depressie) en koelt het weer af. We houden best rekening met een krachtige wind waardoor liftafsluiting mogelijk zijn, zeker op dde hoogste toppen.


Zachte lucht en koude lucht stromen naar de Alpen morgen. @Wetterzentrale

Concreet valt er tijdens de ochtend al neerslag in de westelijke Alpen met een sneeuwgrens rond 1500 m. In de oostelijke Alpen is het dan nog droog. Overdag verplaatst de neerslag zich geleidelijk naar het oosten maar het zijn toch vooral de westelijke en zuidwestelijke Alpen die in de vuurlinie blijven liggen. De oostelijke Alpen houden het duidelijk het droogst. Overdag stijgt de sneeuwgrens tijdelijk tot boven 1600-1800 m in de Franse Alpen, tot lokaal zelfs 2000 m in de Haute Provence. In de oostelijke Alpen blijft de sneeuwgrens wat lager, tot maximum 1400 m. 's Avonds en 's nachts rukt de koude lucht op en zakt de sneeuwgrens weer tot 1000 m en lager. De hele noordzijde krijgt dan met neerslag te maken maar ook aan de zuidkant zorgt een tegenstroming voor stuwing en neerslag. Complex dus! Vrijdag blijft de noordkant in de aanvoer liggen van sneeuwbuien uit het noordwesten. De sneeuwgrens ligt daarbij beneden 800 m. Winterweer pure sang! De zuidkant houdt het dan droger met mooie opklaringen (föhn). 


Een kleine depressie zorgt voor neerslag in de Alpen morgen en ook vrijdag. @Wetteronline


Deze kaart geeft een ruwe indicatie voor de verwachte sneeuwhoeveelhedden tot en met vrijdag. @Wetteronline

Ook zaterdag nog sneeuwbuien aan de noordkant
Zaterdag blijft de luchtstroming loodrecht op noordkant van de Alpen staan. Dit zorgt aan deze zijde nog de hele dag voor dominerend bewolkt weer met sneeuwbuien en een sneeuwgrens rond om en bij 500 m. De zuidkant houdt het betrekkelijk droger en rustiger met mooie opklaringen. Die opklaringen dominerend zondag over de hele Alpen. Dat wordt duidelijk de beste dag van het weekend. Begin volgende week lijkt het wisselvallig te blijven. De aangevoerde lucht wordt wel zachter waardoor de sneeuwgrens betrekkelijk lijkt te gaan stijgen. Afwachten!

Fijne dag en graag tot morgen!

Met vriendelijke groet,Lander Van Tricht, weerman Sneeuwhoogte.NL

Twitter: @LanderVanTricht

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Dennis Sival

Wij gaan er weer voor!

Foto bij weerbericht reactie 79830

Dennis Sival | 04-03-2020 - 09:14

Michael Gerritsjans

Veel plezier, ik zal je de foto's van mijn bureau-omgeving hier besparen haha

Michael Gerritsjans | 04-03-2020 - 09:25

Dennis Sival

Hahah okay

Foto bij weerbericht reactie 79858

Dennis Sival | 04-03-2020 - 11:21

Bertie Waterschoot

Andorra niets aan de hand, heeeeeerlijk skiën

Foto bij weerbericht reactie 79957

Bertie Waterschoot | 05-03-2020 - 08:22

Patrick Vierwind

Morgen opweg naar Zell am see, ik heb er hoge verwachtingen van, met name de sneeuw kwaliteit verwacht ik zeer goed

Patrick Vierwind | 04-03-2020 - 09:24

ALBERTO DOLOMIETEN SUPER SKI 2022

Goedemorgen, voor alle Italië gangers net als wij erg sneu állemaal. We moeten nu annuleren. Vraag voor diegenen hier die rechtstreeks, dus niet via een boekingssite of touroperator, maar direct bij de accommodatie hebben geboekt en aanbetaald. Hoe reageert de akkommodatie, krijg je de aanbetaling terug of moet je zelfs ook nog de restant betaling doen terwijl je niet komt? Bijna alle verzekeringen dekken dit niet. Verlang jij de aanbetaling terug en wat doe je met de restant betaling, mogen zij die opeisen bij een directe boeking?

ALBERTO DOLOMIETEN SUPER SKI 2022 | 04-03-2020 - 09:30

Erik T

Ben ook wel benieuwd voor ons nog 2 weken voor we naar Corvara (zouden) gaan. Rechtstreeks geboekt .Annuleren of gewoon gaan. Of dan kiezen voor een ándere bestemming en dan duikt het virus daar op ...of gewoon bij jou thuis in de omgeving..moeilijk..

Erik T | 04-03-2020 - 09:45

Gerda Hensen

Goedemorgen Alberto, het is idd super sneu voor jou en alle anderen. Vooral nu de condities er zo mooi zijn. Ik zou toch even bij je verzekering checken of zij je niet tegemoet kunnen komen. Er ligt immers een afgegeven code oranje van de overheid. De moeite van het proberen waard. Hoop echt voor jou en de anderen, dat er een reëele oplossing is.

Gerda Hensen | 04-03-2020 - 09:50

marc van de poel

De meeste verzekeringen zullen dit niet dekken. Want er bestaat enkel een negatief reisadvies. Geen verbod!
Sterkte aan alle mensen, wiens plannen in 't water vallen.

marc van de poel | 04-03-2020 - 11:21

Niels Jansen

Wij hebben vorige week al besloten om onze wintersport naar Campitello te annuleren. Geheel volgens de voorwaarden van het hotel de helft van de aanbetaling terug gekregen. Erg sneu voor het hotel, maar achteraf voor ons een juiste beslissing.

Niels Jansen | 04-03-2020 - 14:35

Clemens Gjertsen

Bij een georganiseerde reis (dus via reisorganisatie) kan de reisorganisatie de reis bij een negatief reisadvies de reis niet uitvoeren en zal een alternatief aanbieden of geld terugbetalen.
Bij een boeking direct bij een hotel (incl. bijv. bij booking.com of ander boekingsplatform) hangt het formeel af van de annuleringsvoorwaarden van het hotel. Het hotel heeft de vrijheid die gewoon toe te passen maar het hangt vaak af van overleg en hoe je je opstelt...dat maakt vaak coulance wel mogelijk. Hoe beter en tijdiger het overleg, hoe vaker je er uitkomt. Wij hebben zelf een hotel in Beieren en proberen te verschuiven naar een andere periode, zomer of winter maar dan wel vaak met de afspraak dat alles vooruitbetaald wordt. Het is dan geven en nemen. Lukt dat niet...dan is het helaas soms niet altijd mogelijk om (alles) te restitueren. In Duitsland en Oostenrijk en ik vermoed zeker ook Italië, is er een Hotelreglement en wordt een hotel ook wel geadviseerd hoe daar mee om te gaan. Maar het reglement laat annukeringsbepalingen i.h.a. wel vrij.

Clemens Gjertsen | 04-03-2020 - 20:39

Edwin R

Ik heb vanmorgen met de ANWB contact gehad. We zouden naar Ortisei gaan zaterdag. Maar als we gaan vervalt onze reisverzekering. Ook de medische kosten. Dat risico kunnen we niet nemen als er wat gebeurt. De verhuurder staat erop dat we de volle 100% nu moeten betalen. Volgens hem is er daar niets loos.

Edwin R | 04-03-2020 - 09:40

Gerda Hensen

Edwin, dat ondervangen wij door een continu reisverzekering. En dus niet een verzekering per vakantie.

Gerda Hensen | 04-03-2020 - 09:51

ALBERTO DOLOMIETEN SUPER SKI 2022

Die geldt daar niet voor

ALBERTO DOLOMIETEN SUPER SKI 2022 | 04-03-2020 - 09:56

ALBERTO DOLOMIETEN SUPER SKI 2022

En ga je dat doen

ALBERTO DOLOMIETEN SUPER SKI 2022 | 04-03-2020 - 09:56

Annemarie Rus

Verschilt denk per verzekering? Er zit ook verschil in code oranje of code rood...

Annemarie Rus | 04-03-2020 - 10:42

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Wat een drama voir de Italië gangers hopelijk wordt toch nog alles vergoed

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 04-03-2020 - 11:05

Dennis Dolomieten

Belachelijk dat ze de medische kosten niet dekken. Er wordt met 2 maten gemeten, als je nou gaat en er geld een verbod dan zou ik het begrijpen. Maar nu niet. trieste situatie

Dennis Dolomieten | 04-03-2020 - 11:30

Edwin van Eck

Hoi Edwin,,
dus je heb een reisverzekering bij de ANWB..
en als je naar die bestemming gaat vervalt die?
dan moeten ze toch de reiskosten/verhuurkosten vergoeden?

of ben ik nu gek.

gr

Edwin van Eck | 04-03-2020 - 18:05

Clemens Gjertsen

Gerda, dat klopt niet hoor. Een doorlopende reisverzekering verschilt alleen van een kortlopende doordat je niet voor elke reis een aparte hoeft af te sluiten.
Qua voorwaarden zijn ze gelijk: als het gebied tijdens je verblijf een negatief reisadvies krijgt, geldt de dekking gewoon maar zul je wel verplicht worden als je dat gebied niet verlaat. Vaak zijn de extra kosten die je daarvoor moet maken, juist wel gedekt. Is voor een skireisje niet zo'n kostenpost maar kan bij een vliegreis wel enorm oplopen.
Moet je echter nog vertrekken (je bent nog thuis) en je bestemming (of de landen waar je doorheen moet) is tot negatief reisadvies verklaard, dan geldt er geen dekking omdat dat geen 'onzeker voorval' meer is. Je weet immers dat je de risico's gaat lopen en er kosten aankomen. Die restrictie geldt ook bij een doorlopende reisverzekering!

Clemens Gjertsen | 04-03-2020 - 20:46

Gustaaf Leeuwen van

Niet betalen het restant , aangetekende brief sturen en de aanbetaling terug vorderen

Gustaaf Leeuwen van | 04-03-2020 - 09:47

ALBERTO DOLOMIETEN SUPER SKI 2022

Op basis waarvan?

ALBERTO DOLOMIETEN SUPER SKI 2022 | 04-03-2020 - 09:56

marc van de poel

Aangetekende brief is één ding, het volgende jaar daar weer proberen te boeken een andere.
Trouwens, voor velen valt er (misschien) een reisje in't water. Voor de vele (particuliere) verhuurders en hoteliers aldaar is het een regelrecht drama.
Bedenk dat ..

marc van de poel | 04-03-2020 - 11:24

Edwin R

Wij hebben een doorlopende reisverzekering...

Edwin R | 04-03-2020 - 10:05

ALBERTO DOLOMIETEN SUPER SKI 2022

Die geldt daar niet voor Edwin r

ALBERTO DOLOMIETEN SUPER SKI 2022 | 04-03-2020 - 10:17

Gerda Hensen

Alberto, je kunt overwegen om toch te gaan. Volgens mij liggen de brandhaarden toch nog ver verwijderd van de skipistes. Op de piste zul je geen gevaar lopen. En in het hotel en de restaurants niet te dicht op andere mensen zitten. Maar het is een lastige afweging.

Gerda Hensen | 04-03-2020 - 12:45

Peter Andalo

Nou ik adviseer je om niet te gaan. Wij zitten vlak bij de Dolo’s in Paganella Brentano-Dolomieten en hebben van BuZa het advies gekregen zsm terug te keren voordat hier alles op slot gaat.

Peter Andalo | 04-03-2020 - 17:01

Peter Andalo

We hebben van daag nog sin schitterend weer kunnen skiën, maar gaan morgen op terugreis.

Foto bij weerbericht reactie 79901

Peter Andalo | 04-03-2020 - 17:02

Peter Andalo

Overigens had onze hotelier begrip voor onszelf situatie en we hoeven alleen de gebruikte nachten maaltijden etc. te betalen.

Foto bij weerbericht reactie 79903

Peter Andalo | 04-03-2020 - 17:05

Clemens Gjertsen

Zie hiervoor...dat helpt je niet

Clemens Gjertsen | 04-03-2020 - 20:48

Clemens Gjertsen

Lijkt me slechte beslissing hoor...je hebt geen verzekeringsdekking als je dergelijk zwaar advies negeert.

Clemens Gjertsen | 04-03-2020 - 20:49

R. T.

Klopt niets van! Vanmorgen Univé gebeld en die dekken wel degelijk alles bij een doorlopende reisverzekering. En dan bedoel ik als je ter plekke met een banaan de piste af moet of bestolen wordt. Mijn vriendin heeft ING gebeld en ook deze dekken alles ook al ga je naar de Gaza-strook! Even ter verduidelijking er is geen negatief reisadvies. Media blaast alles op. Negatief reisadvies is voor de rood gemarkeerde plaatsen. Oranje is alleen noodzakelijk reizen. Kun je kosteloos annuleren zou ik het doen. Ben je honderden of duizenden euro's kwijt, gewoon gaan en volg alle veiligheids richtlijnen. De overheid wil alleen maar de economie in stand houden, die kijken niet naar jouw portemenee. Miljoenen worden nu onnodig weggegooid.

R. T. | 05-03-2020 - 01:06

Michael Gerritsjans

Man man wat zuur voor de Italiegangers, ik leef met jullie mee en dat meen ik serieus!!
Van de verzekering hoef je weinig te verwachten, is over het algemeen een (harde) uitsluiting. Wel zou ik me voor kunnen stellen dat betaling van de volledige reissom niet geëist kan worden door de hoteleigenaren. Wellicht dat de rechtsbijstandsverzekeraar hier een uitspraak over kan doen.

Michael Gerritsjans | 04-03-2020 - 10:19

Marja Skiër

Ik zou denk ik de voorwaarden erbij zoeken en kijken of er een artikel instaat over onvoorziene omstandigheden en me daarop beroepen. Corona is immers onvoorzien en niet beïnvloedbaar.

Marja Skiër | 04-03-2020 - 10:24

marc van de poel

Maar je bent in de mogelijk om te gaan. Dus vervalt de heirkracht, jammer genoeg. Als er een verbod zou zijn, bv van de dokter als je ziek zou zijn, dan is er sprake van overmacht. Niet als de regering zegt, dat het verstandiger is om niet naar Italië te reizen.

marc van de poel | 04-03-2020 - 11:27

Bertil Blaas

Goedemorgen

Komt allen in Tirol te samen
Ik kan het van ganse harte beamen
❄️⛷❄️⛷👍

Foto bij weerbericht reactie 79846

Bertil Blaas | 04-03-2020 - 10:32

Bertil Blaas

Foto bij weerbericht reactie 79847

Bertil Blaas | 04-03-2020 - 10:33

Bertil Blaas

Foto bij weerbericht reactie 79848

Bertil Blaas | 04-03-2020 - 10:33

Bertil Blaas

Foto bij weerbericht reactie 79849

Bertil Blaas | 04-03-2020 - 10:33

Marja Skiër

Mooie omstandigheden Bertil, en alles leeg en rustig ! Noet te geloven gewoon!

Marja Skiër | 04-03-2020 - 10:36

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Wat een geweldige omstandigheden, en zo lekker rustig. Geniet ervan Bertil

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 04-03-2020 - 11:03

marc van de poel

See op zijn mooist!

marc van de poel | 04-03-2020 - 11:27

Bart Debaere

Ben jaloers, Bertil! 😜

Bart Debaere | 04-03-2020 - 12:07

Sigrid Ribbers

Het rijk alleen.😁⛷

Sigrid Ribbers | 05-03-2020 - 12:18

an Vb

In Belgie is er nog geen negatief reisadvies voor Italie...en waarom ook...dat virus zit toch overal. Hier in Belgie gisteren een 17-jarige jongen besmet teruggekomen uit Italie en wel naar school geweest. Nu plots vinden ze het niet nodig om maatregelen te nemen omdat de voordelen niet tegen de nadelen opwegen...Nederland geeft code oranje dus geen code rood? Ik zou mezelf informeren bij mijn reisverzekering en als die enkel de gevolgen van corona uitsluiten (wat voor de meesten toch maar een gewoon griepje is) dan zou ik toch vertrekken. Als je reisverzekering alles uitsluit, ook de zaken die niets met corona te maken hebben, dan wordt het een ander verhaal. Of je annulatieverzekering tussenkomt hangt af van het reisadvies. Test aankoop zegt hierbij hetvolgende Een reis annuleren mag je altijd. Maar kosteloos annuleren zal vaak niet mogelijk zijn zolang de FOD Buitenlandse Zaken geen negatief reisadvies heeft gegeven. Dat is een advies waarin Belgen wordt afgeraden te reizen naar bepaalde landen of streken. Ook wanneer Buitenlandse Zaken vraagt om “niet-essentiële reizen” naar een bepaalde streek uit te stellen, is dat volgens ons een negatief reisadvies.

Wettelijk heb je in onvermijdbare, buitengewone omstandigheden op je bestemming, zoals een epidemie, de mogelijkheid een georganiseerde reis kosteloos op te zeggen. Ook dan moet een negatief reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken de leidraad zijn.

En als je zelf een reis hebt georganiseerd en die wilt afblazen? Dan moet je contact opnemen met de verschillende dienstverleners: de luchtvaartmaatschappij, het hotel enzovoort. Terugbetaling hangt af van de voorwaarden die je hebt aanvaard bij de boeking.

an Vb | 04-03-2020 - 11:08

marc van de poel

Bedenk, dat het voor de betrokken verhuurders en hoteluitbaters vele malen erger is dan voor ons, platlanders.

marc van de poel | 04-03-2020 - 11:30

Dennis Dolomieten

Marc, negatief reis advies is toch verbod?

Dennis Dolomieten | 04-03-2020 - 11:55

marc van de poel

Negatief advies is en blijft een advies.
Géén verbod.
Kan wel consequenties hebben in verband met repatriëring en medische kosten, aldaar.

marc van de poel | 04-03-2020 - 12:34

Dennis Dolomieten

Ok 👍

Dennis Dolomieten | 04-03-2020 - 12:49

Peter N

Dat is zo alleen bij code rood is mogelijk om te annuleren en je reisgeld terug te krijgen en dan ook nog minus de administratie kosten en dergelijke.

Peter N | 04-03-2020 - 13:30

Bertil Blaas

Dromen zijn bedrog
Deze droom is realiteit

Foto bij weerbericht reactie 79857

Bertil Blaas | 04-03-2020 - 11:17

Harry Verduin

Inderdaad Bertil, al dat gezever over coronavirus tegenwoordig! Laat ons gewoon genieten van de schoonheid van bergen en sneeuw!

Harry Verduin | 04-03-2020 - 12:23

Bertil Blaas

Foto bij weerbericht reactie 79870

Bertil Blaas | 04-03-2020 - 12:46

Bertil Blaas

Tja ik plaats maar foto’s,
Echter ook ik heb werkelijk compassie met alle ski vrienden op de site.
De keuze is o zo moeilijk.
Ik ben het eens met alle hierboven vermeldde zaken tav verzekering.

Keuze is je gaat of je annuleerde wel met dokters attest.( een beetje juiste arts heeft inlevingsvermogens
compassie en ieder snapt dat je een virus niet gaat halen)
En ook nog de contradictio, geven code af en zoek het zelf maar uit.
Ik zit hier nu en blijf. Maar als ik thuis was ging ik naar eigen arts. Opgelost
Allen sterkte met de keuze👍👍

Bertil Blaas | 04-03-2020 - 14:21

Bertil Blaas

Hier rustig en gezellig in warme lente ☀️☀️☀️

Foto bij weerbericht reactie 79884

Bertil Blaas | 04-03-2020 - 14:23

Koos Beijer

Wat een foto,Bertil!!!👌😍❄❄❄

Koos Beijer | 04-03-2020 - 16:50

Koos Beijer

De middelste van de 3!!!😍❄🌨

Koos Beijer | 04-03-2020 - 16:51

Bertil Blaas

Dank je Koos.
Zal ook eens een mooie trein opzoeken. 🚞🚞🚞🏔🏔🏔

Bertil Blaas | 04-03-2020 - 17:14

Greet ☀️

Prachtige streek daar Bertil! Geniet ervan 😉

Greet ☀️ | 04-03-2020 - 17:52

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Ze zijn weer prachtig Bertil, en je hebt droom condities. En kom maar op met de trein foto 👍

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 04-03-2020 - 18:01

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Koos, gaan jullie nog richting Zwitserland?

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 04-03-2020 - 18:02

Koos Beijer

Bertil!!!een treinenfoto zou gaaf zijn,kan je die vinden?🚞❄🚞❄😍

Koos Beijer | 04-03-2020 - 19:48

Koos Beijer

Heey Roland!is nog onzeker op dit moment!maar denk het niet....🤔Ik zit met mn werk!aankomende zomer hoop ik wel weer in Zwitserland te zijn!🇨🇭😍🚞❄

Koos Beijer | 04-03-2020 - 19:52

Koos Beijer

Maar genieten van sneeuw en bergen en treinen is toch wel het mooiste!!!❄❄🚞🇨🇭🛷🛷👌❄en dat doe ik nog steeds van foto's en berichten van de trouwe lezers van sneeuwhoogte!!!😂👌👍

Koos Beijer | 04-03-2020 - 19:57

Clemens Gjertsen

Bertil, ik snap je opmerking over een doktersattest niet...dat krijg je als je zelf ziek bent voordat je op reis gaat: dan dekt een annuleringsverzekering de annukeringskosten. Dat zal in deze situatie nauwelijks aan de orde zijn.
Als je ter plaatse ziek wordt en je moet om die reden je reis afbreken, dan dekken de meeste annuleringsverzekeringen prorata de 'niet genoten vakantiedagen'. En je reisverzekering de extra kosten die je moet maken om thuis te komen, bijvoorbeeld transport of de ouderwetse gipsvlucht.

Clemens Gjertsen | 04-03-2020 - 20:59

Bertil Blaas


Dag Clements. Jouw verhaal klopt helemaal, dat weet ik.
Echter als wij een code in de maag gesplitst krijgen en Ann kosten niet verzekerd zijn, dan regel je idd eigen/ of iemand in gezelschap een attest.
Met enig geluk krijg je die van je eigen arts. Die arts zelf zou ook NIET afreizen ! Een arts met enig inlevingsvermogen werkt in nood situatie mee. Heel simpel eigenlijk. Waar een wil is, is een weg.
Niet goed schiks dan maar kwaadschiks. Zodoende dus.

Bertil Blaas | 04-03-2020 - 22:06

Sigrid Ribbers

😁😎

Sigrid Ribbers | 05-03-2020 - 12:20

Hans Heeren

Lekker weer en mooie sneeuw in Dienten

Foto bij weerbericht reactie 79871

Hans Heeren | 04-03-2020 - 12:48

Hans Heeren

Foto bij weerbericht reactie 79872

Hans Heeren | 04-03-2020 - 12:48

Annemarie Rus

Iemand advies goed skigebied rondom Innsbruck? Beetje hoog gelegen...rustig en geen dorp vol met après ski?

Annemarie Rus | 04-03-2020 - 12:49

Dennis Dolomieten

Schlick 2000 / Kutai / Stubaier Gletser

Dennis Dolomieten | 04-03-2020 - 13:07

Dennis Dolomieten

Foto bij weerbericht reactie 79876

Dennis Dolomieten | 04-03-2020 - 13:09

Jos Vanopdenlatten

Wat Dennis zegt; Stubaital. Telfes is een echt slaapdorp, weinig te beleven wat horeca betreft, wel een mooi zwembad. Fulpmes is al iets meer te beleven, maar geen uitbundige après-ski. Met Schlick2000 wel een leuke "huisberg" van 1000 tot 2200 meter. Neustift heeft nog iets meer horeca en is dichter bij de gletscher, waar je tot 3200 meter kunt skiën. Wij vertrekken zelf zondag naar daar.

Jos Vanopdenlatten | 04-03-2020 - 14:01

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Prachtige foto's alweer!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 04-03-2020 - 13:41

Mike

Foto bij weerbericht reactie 79879

Mike | 04-03-2020 - 13:57

Mike

Montafon al 2 dagen poederhappen

Mike | 04-03-2020 - 13:57

Arno Zuurmond

vrijdag naar de sneeuw toe hopelijk onderweg geen last van de sneeuw richting Beieren

Arno Zuurmond | 04-03-2020 - 14:03

Marja Skiër

De voorpret bereikt hier een hoogtepunt. We zien een geweldige piste op de webcam van Obergurgl. 😁😁😁 we komen eraan!!!

Foto bij weerbericht reactie 79886

Marja Skiër | 04-03-2020 - 16:02

René Hoskam

Ligt Obergurgl niet va bij Italië?🤓

René Hoskam | 04-03-2020 - 16:28

Bertil Blaas

Doe er nog 2 , speciaal voor Marja haar voorpret, zojuist gemaakt

Foto bij weerbericht reactie 79888

Bertil Blaas | 04-03-2020 - 16:30

Bertil Blaas

Foto bij weerbericht reactie 79889

Bertil Blaas | 04-03-2020 - 16:30

Marja Skiër

Natuurlijk, Oostenrijk grenst aan Italië! Maar geen Corona als je dat bedoelt. In ieder geval NOG niet. Ik vrees dat we er met zijn allen toch mee moeten dealen, ze kunnen toch niet bezig blijven met al die quarantaines en contactonderzoeken. Hele hordes mensen moeten straks thuisblijven en heel het land zou dan op zijn gat liggen. Dat kan toch niet? We zien wel. Als het ons treft dan hebben we pech en in ieder geval een lekkere laatste skivakantie gehad 🥳

Marja Skiër | 04-03-2020 - 16:35

Marja Skiër

Bertil, wat een mooie omgeving toch zo in het zonnetje

Marja Skiër | 04-03-2020 - 16:36

Bertil Blaas

Ons uitzicht. Raak je daar op uitgekeken ? 😁

Foto bij weerbericht reactie 79892

Bertil Blaas | 04-03-2020 - 16:40

Marja Skiër

Elke dag feest 🥳 Bertil

Marja Skiër | 04-03-2020 - 16:46

Bertil Blaas

Dagelijks genieten ja. Moet iedereen doen. Weet er iemand wat morgen geeft ?
Bron Radio Tirol: Bij Reutte een Duitse schoolbus verleden weekend aan grens terug gestuurd ivm virus. Bus kwam uit regio Noord Rijn Westfalen- bij Heinsberg/Aachen. Maar honderden privat auto’s ongetwijfeld ook wel uit die regio, mogen Oostenrijk wel in. ???
De zuid grens van Oostenrijk gaat door bewapende militaire brigades bewaakt worden tegen nieuwe Vluchtelingen. En in Italië overweegt men alle scholen en Universiteiten voorlopig te sluiten.

Marja jullie gaan het treffen volgende week. 👌👌👌

Bertil Blaas | 04-03-2020 - 17:02

Sven De Man

Mooi uitzicht Bertil! Je zit vrij hoog zo te zien. Wel afgelegen of vlakbij dorp?

Sven De Man | 04-03-2020 - 17:14

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Marja, nog even aftellen, en dan gaat het grote genieten beginnen 👍.

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 04-03-2020 - 18:06

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Wst een geweldig uitzicht hebben jullie toch 👍

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 04-03-2020 - 18:07

Bertil Blaas

Sven,
Hoog ja, ongeveer 1400 m. Hierboven staat 10 huizen.
Vanuit Paznauntal bergweg omhoog door het bos, is ongeveer 7 km.
Zalige stilte, kunt wandelen, veel sneeuw en top uitzicht.
Fewo 100 kwadraat m. Boodschap doen in See of Kappl of Landeck.
👍👍

Bertil Blaas | 04-03-2020 - 18:26

Erwin van Leeuwen

Vandaag weer prima skidag in Silvretta Nova.

Foto bij weerbericht reactie 79893

Erwin van Leeuwen | 04-03-2020 - 16:43

Marja Skiër

Erwin is dat bij Gaschrun? Het ziet er ook geweldig uit zeg. Hoe is dat skigebied? Is Silvretta Nova een plaatsje of heet de berg zo?

Marja Skiër | 04-03-2020 - 16:52

Erwin van Leeuwen

Ja Marja dat is het skigebied bij Gaschurn. Silvretta Montafon

Erwin van Leeuwen | 04-03-2020 - 16:59

Dennis Dolomieten

Marja, ik wil ook weer laatste week maart die kant op. Zie graag je foto's tegemoet.

Dennis Dolomieten | 04-03-2020 - 17:05

marc van de poel

Silvretta-Montafon is de naam van het skigebied in het Montafontal. Het omhels een aantal dorpen, m.n. Gaschurn, Garfrescha, St Gallenkirch en Schrusns-Silbertal. Met de skipas kan je ook in Brandnertal en Gargellen skiën, en ik denk ook het skigebied Golm bij Vandans.

marc van de poel | 04-03-2020 - 17:24

Arjen B.

Klopt

Arjen B. | 04-03-2020 - 22:12

Paul Bongers

Golm idd ook.

Paul Bongers | 04-03-2020 - 22:47

Karin .

Hier een update vanuit Val di Gardena. Ik zit hier al vanaf zaterdag. Wat merk je ervan hier. Nou niet veel. Vandaag voor het eerst dat de kabine liften waar bijvoorbeeld 8 personen in kunnen dat er nu opgelet wordt dat er niet meer dan 3 ingaan. Verder hoorde ik dat al een paar weken alle reserveringen van mensen uit de regio Lombardije geannuleerd zijn. Ik Ga nu niet hals over de kop naar huis en blijf hier. Ik zoek geen mensen massa op, dus geen après ski in volle tenten. Mocht ik meer nieuws hebben dan horen jullie het. We hebben perfecte sneeuw en zon. Ik meen het oprecht dat ik het meer dan sneu vindt voor iedereen die nu moet annuleren.

Karin . | 04-03-2020 - 16:55

Peter Andalo

Wij zitten daar niet ver vandaan in Brentano- Dolomiti (andere kant van de snelweg). Prima omstandigheden hier ook qua pistes en sneeuw. Echter ik heb een negatief advies gekregen rechtstreeks van BuZa om zsm terug te keren voordat alles op slot gaat. Dus wij gaan morgen terug. Mede ook omdat de weersomstandigheden de rest van de week niet positief zijn.

Peter Andalo | 04-03-2020 - 17:15

marc van de poel

Dat zijn echt wel dompers van formaat.
Sterkte.
Ook voor de betrokken uitbaters aldaar (Hotels, Restaurants, verhuurders, liftmaatschappijen, skischolen..) De vrees neemt stilaan de overhand, dat alles daar vermoedelijk gaat stilvallen.
Ik hoop alvast van niet.

marc van de poel | 04-03-2020 - 17:28

Bertil Blaas

Peter veel sterkte met deze ellende. 👍

Bertil Blaas | 04-03-2020 - 18:28

Bertil Blaas

Vraagje aan wie het weet ?? Het interesseerd mij.

Als je van vakantie komt uit (I) en je baas zegt: “jij blijft nog 14 dagen thuis zitten “. Is dit met behoud loon of wordt dat een 70 of 80 % regeling ?? In geval het laatste lopen de verlof kosten nog wat verder op.
Alsmede voor de mensen die met Ann.kosten zitten.
( tav ondernemers N- Italië, vrees ik dat die grote klap krijgen). En blijft mss ook niet bij 1 winterseizoen 😇😇 Thanks.

Bertil Blaas | 04-03-2020 - 17:13

Peter Andalo

Dag Bertil, ik ga er vanuit dat als je baas het beter vindt dat je nog 14 dagen thuis blijft hij ook voor de kosten opdraait.. dus 100% doorbetaald. Mogelijk dat hij via zijn eigen bedrijfsverzekering 80% of 70% kan terugvorderen.

Peter Andalo | 04-03-2020 - 17:17

marc van de poel

Als mijn baas dat zou zeggen, dan gooide ik gelijk weer de ski's in de auto... (grapje, want ik heb geen baas)

marc van de poel | 04-03-2020 - 17:30

Marja Skiër

Ik denk ook dat de werkgever je salris 100% doorbetaald. Werkgevers kunnen mis hoen wel subsidie via UWV krijgen. En veel mensen kunnen thuiswerken tegenwoordig. Dus enige productiviteit zal er allicht zijn. Maar het is wel een situatie die niet ongebreideld zo door kan gaan. Op enig moment laten ze het los want dan is er geen houden meer aan. Nu nog niet natuurlijk. Het EU beleid is erop gericht om het virus ingedamd te houden en verspreiding op grote schaal tegen te gaan. We kunnen in ons land niet alle interactie tussen mensen stopleggen. Dat kan alleen bij een totalitair systeem zoals in China. De provincie Hubei heeft meen ik 30 miljoen (!) inwoners en is van de buitenwereld afgesloten. Dat zou hier toch ondenkbaar zijn. Iedereen zou on opstand komen! En hier zien we het ook op het forum. De een zegt: niks van aantrekken gewoon gaan, we zien wel achteraf, anderen zijn behoudener en doen wat de overheid zegt, terugkomen en niet vertrekken. Unieke situatie en we zijn benieuwd hoe het verder gaat. Als ze morgen zeggen dat wij beter niet kunne gaan dan gaan wij ook niet hoor!

Marja Skiër | 04-03-2020 - 18:07

marc van de poel

Ik dank dat je in België een soort van economische werkloosheid kunt aanvragen voor je personeel. Dan ontvang je van de staat werkloosheidsvergoeding met eventueel een kleine bijpassing.
En beste Marja, ik denk dat de EU hier in deze zaak finaal plat gaat. Er is helemaal geen overkoepelend beleid aangaande.

marc van de poel | 04-03-2020 - 18:35

Bertil Blaas

Marja/ Marc en Peter dank voor jullie antwoordt.

Ben ook benieuwd wat komende dagen/ weken enz gebeuren gaat.
Zojuist op nieuws Radio Tirol, vandaag een paar zieken in Oostenrijk erbij gekomen. ( 1 Salzb.land- NiederOsterreich en Steiermark.)
Langzaam maar zeker..............

Overigens, als ik bv morgen een bericht zou krijgen, je kunt nog naar huis, want grens sluit, ga ik zonder restitutie binnen enkel uur land uit.
We glijden naar een tijd, van vinger aan de pols. Wat spijtig.

Bertil Blaas | 04-03-2020 - 18:43

Marjan B.

Je baas kan je vragen om thuis te werken. Er is eigenlijk niet bekend waar je precies recht op hebt als dat niet kan. De meeste deskundigen geven aan dat nu het thuisblijven verband houdt met een ziekte, de regels die gelden voor doorbetaling bij ziekte van gelden. Met andere woorden je zult moeten kijken welke regels op jouw werk van toepassing zijn. Soms is opgenomen dat als je jezelf in een situatie brengt waardoor je niet kunt werken, de werkgever doorbetaling van loon bij ziekte kan weigeren (bijv. Bij plastische chirurgie a la Marijke Helwegen) . Zou dus als je nu nog naar een oranje gebied gaat zeker even navragen bij je werkgever (en schriftelijke laten bevestiging ) hoe het zit bij terugkomst. Op ons kantoor is het heel duidelijk. Kom je uit een risico gebied dan verplicht 2 weken thuis werken.

Marjan B. | 04-03-2020 - 18:56

Bart Debaere

Vers van de pers


Italiaanse media: "Scholen en universiteiten worden gesloten tot midden maart wegens het coronavirus" | VRT NWS: nieuws
vrtnws.be/p.L7XVemjJk

Bart Debaere | 04-03-2020 - 17:22

Bart Debaere

Persoonlijk vind ik dat dit zeer uitzonderlijke omstandigheden zijn, daarvoor zouden er ook uitzonderlijke maatregelen getroffen moeten worden. Zoals bijv. een speciale bevoegdheid die zich daarover bekommer. Probleem is dat dit iets nieuws is en dit ook op europees vlak moet aangepakt worden.

Bart Debaere | 04-03-2020 - 17:25

Bart Debaere

Heel spijtig voor de italiaanse economie en in de eerste plaats voor alle skiërs.

Bart Debaere | 04-03-2020 - 17:27

marc van de poel

Ik vrees in de eerste plaats de toeristische economie.
De toeristen komen dat wel te boven.

marc van de poel | 04-03-2020 - 17:31

Marja Skiër

Helemaal mee eens Marc. Daarom zal de EU ook wel subsidiëren ofwel compenseren. Maar daar komen de bedrijven natuurlijk nooit helemaal mee rond en dekt niet 100% de consequenties.

Marja Skiër | 04-03-2020 - 18:38

Marjan B.

Helemaal eens . Ik vind het ook niet leuk dat onze skivakantie in Livigno in april waarschijnlijk niet doorgaat, maar voor degenen die hun boterham moeten verdienen is het erger. Denk ook aan de horeca en inkomsten voor de liftmaatschappij.

Marjan B. | 04-03-2020 - 19:00

Bertil Blaas

Bart, ik heb er ook nog 1.

Geen opnamen meer voor muziekshows in Duitsland, de maand Maart in CH in alle Liga geen voetbalwedstrijden meer.

Bertil Blaas | 04-03-2020 - 19:03

Bart Debaere

Ja Bertil, vraag mij af waar dit allemal toe zal leiden!

Bart Debaere | 04-03-2020 - 20:13

Bart Debaere

Marc, ik bedoel ook de toeristische economie

Bart Debaere | 04-03-2020 - 20:14

Peter N

Ja jA over werk gesproken ik zit namelijk op de tram in Amsterdam wat dacht je met hoeveel toeristen en buitenlanders ik en ons personeel in aanraking komen en ook veel Italianen en Chinese zitten daarbij dus daar ligt het risico wel effe hoger dacht ik zo maar het openbaar vervoer moet wel rijden : ik gooi mijn cabine deur maar dicht en stuur iedereen naar achteren met al dat hoesten en proesten in de tram : ik hang een briefje op de cabine deur dat ik net uit noord Italië kom 😂😂pffff.

Peter N | 04-03-2020 - 20:19

Peter N

Ik ben blij dat ik nu effe in de ziektewet loop met mijn blessures :

Peter N | 04-03-2020 - 20:20

Clemens Gjertsen

Haha, kan me de sars epidemie van aantal jaren geleden herinneren...vlogen toen van Denver naar Amsterdam. Beetje verkouden en drie keer hoesten en je had een rij stoelen voor je alleen...

Clemens Gjertsen | 04-03-2020 - 21:05

Bertil Blaas

Peter, je verhaal is heel toepasselijk. Hoezo Waar risico lopen ?
Ziek nog maar wat uit in de z. Wet tot je 100% bent. Beterschap 👍👍

Bertil Blaas | 04-03-2020 - 21:06

Peter N

Zeker weten Bertil 👉🙏👍

Peter N | 04-03-2020 - 21:19

an Vb

Ik vind het allemaal zo dubbelzinnig...gisteren test er een jongen in een middelbare school positief en wat is de boodschap: school blijft open, alle leerlingen worden op school verwacht tenzij je echt ziek bent want, zo zegt de minister, het nadeel van een school te sluiten weegt niet op tegen het voordeel...maw, die 17 jarige heeft misschien een aantal mensen in zijn klas besmet maar die worden op school verwacht...t is of het een of het ander...Maar zoals gezegd, ik vind het erg voor de zesdeklassers die een heel schooljaar uitkeken naar hun skiklassen in italie (onze 13 jarige vertrekt in april naar Oostenrijk, hopelijk tegen dan ook daar geen negatief reisadvies); maar de mensen die afhankelijk zijn van het toerisme...daar heb ik medelijden mee, kleine zelfstandigen die nu met hun handen in hun haar zitten ginder, maar ook hier (busmaatschappijen etc). Voor degenen die toch nog kunnen gaan, geniet er van, voor de andere: hopelijk krijgen jullie kosten terugbetaald of kunnen jullie omboeken

an Vb | 04-03-2020 - 22:25

Luc Van Hove

Ik ben net terug van arabba, Sella ronda, ben zo gezond als een vis, alles maar ook alles is overroepen, de media blaast alles op, nu mogen er maar 1/3 van het aantal personen in een gondel en in livigno moet alles sluiten om 18 u, precies of dan het Corona virus wakker wordt, komaan seg, laat me niet lachen.

Luc Van Hove | 05-03-2020 - 00:17

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord