Sneeuwbuien in noorden

Wat een rare winter! De straalstroom is krachtig waardoor een westcirculatie met winderig en wisselvallig weer het weerbeeld in de Alpen domineert. We variëren voortdurend tussen zachtere fases en wisselvallige, koelere fases. Echt winterweer blijft (voorlopig) uit. Vandaag, morgen en ook vrijdag valt er de nodige neerslag aan de noordkant met algemeen een sneeuwgrens die OK is. 


Ook gisteren was het stormweer in de bergen waardoor veel lift(verbinding)en dichtbleven. @LiveUpdates


Wind en sneeuw na de regen in Hirschegg. @LiveUpdates


De opwaaiende sneeuw zorgde gisteren voor ijzige pistes. @Königsleiten


15 cm verse sneeuw in Val Thorens gisteren. @FB Val Thorens


De Feldberg haalde gisteren rukwinden tot 160 km/u. Ook Bij Gornergrat (Zermatt) en Engelberg was dat het geval. @Meteociel

Sneeuwbuien langsheen noordkant
Met een straalstroom die nog steeds west - oostelijk op de Alpen is gericht houdt het wisselvallige en winderige weer in de Alpen vandaag aan. De invloed van een mobiele hogedrukrug wordt wel groter waardoor het "slechtere" weer een steeds kleiner deel van de Alpen bestrijkt. Vandaag vallen er nog sneeuwbuien langsheen de centrale en oostelijke noordkant bij veel lage bewolking. Zeker in de oostelijke Alpen (Oostenrijk) is er nog zo'n 2-5 cm mogelijk met een lokale uitschieter tot 10-15 cm bij langdurige sneeuwbuien. Elders blijft het droog met mooie opklaringen. De nulgradens varieert tussen 1000-1500 meter aan de noordkant (van oost naar west) en rond 1500-1800 meter aan de zuidkant. De wind zwakt stelselmatig af maar blijft zeker aan de noordkant nog flink doorwaaien. Houd rekening met liftafsluitingen om de dag te plannen.


De noordkant wordt vandaag nog getroffen door sneeuwbuien. @Wetteronline

Onder de gunstige invloed van een hogedrukgebied komt het weer overal in de Alpen vannacht tot rust. De buien verdwijnen uit het weerbeeld en onder brede opklaringen kan het fors afkoelen. In de bergen verwacht ik op grote schaal strenge nachtvorst.

Morgen weer neerslag vanaf het noordwesten (10-30 cm sneeuw)
Het rustige Alpenweer van komende nacht is van tijdelijke aard. Morgen start nog wel droog en overwegend zonnig, maar nog voor de middag betrekt het vanaf het noordwesten. Na de middag zet een occluderend front vervolgens de neerslag in in de westelijke Alpen welke zich tegen de avond en nacht zal uitbreiden langsheen de hele noordkant. De oostelijke Alpen en ook de zuidkant houden het dus wel nog langere tijd droog en zonnig, deze regio's hebben morgen duidelijk de beste papieren. De sneeuwgrens ligt in het westen initieel rond 1500 meter en daalt tegen de avond/nacht beneden 1000 meter, dat is alvast positief. Cumulatief kan er tot vrijdagochtend zo'n 10-20 cm sneeuw vallen langsheen de noordkant met uitschieters tot 30 cm in de NW-stau gebieden. Bovendien lijken ook de Dolomieten en de gebieden aan de zuidkant dicht tegen de hoofdkam enkele centimeters mee te pikken. De wind duwt de neerslag letterlijk een beetje over de bergen. Na de middag wakkert de wind namelijk alweer snel aan tot stormachtig in de bergen met zeker in de westelijke Alpen opnieuw rukwinden tot ruim 100 km/u. 


Sneeuw vanaf het noordwesten morgen! Bingo! @Wetteronline

Vrijdag nog sneeuwbuien, zaterdag en zondag droog
Een nieuw hogedrukgebied probeert vrijdag zijn invloed over de Alpen te vergroten. Dat lukt stelselmatig met opklarend weer vanaf het zuidwesten. De noordoostelijke regio's (Oostenrijk) moeten echter nog de hele dag rekening houden met veel bewolking en sneeuwbuien (5-15 cm) tot in het dal. De aangevoerde lucht wordt in de loop van de dag vanaf het westen wel beduidend zachter met een naar het zuidwesten draaiende wind. Zaterdag en ook zondag blijft het overal droog en overwegend zonnig. Aan de voorzijde van een nieuwe stormdepressie ten westen van de Britse Eilanden bereikt een portie zeer zachte oceaanlucht dan de Alpen met temperaturen die op 1500 meter omhoog gaan tot 5-10°C met een föhnwind aan de noordzijde. De zuidkant houdt het wat koeler. 


Een portie zeer zachte lucht bereikt komend weekend de Alpen vanaf het zuidwesten. @Wetterzentrale

Onzeker weerbeeld volgende week
Iedereen wil weten wat voor weer we de volgende week krijgen in de Alpen maar voorlopig valt daar nog weinig over te zeggen. De straalstroom blijft actief waardoor een langdurig stabiel weertype weinig kans lijkt te maken. De hoge temperaturen geraken we maandag/dinsdag waarschijnlijk wel kwijt wanneer een nieuw koufront overtrekt met wat sneeuw. 

Een heel fijne dag nog, morgen is Michael er weer.

Met vriendelijke groet,Lander Van Tricht, weerman Sneeuwhoogte.NL

Twitter: @LanderVanTricht

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Richard Ski

Heerlijk wakker worden met een vers laagje sneeuw in Rauris

Foto bij weerbericht reactie 76893

Richard Ski | 12-02-2020 - 08:28

Michael Gerritsjans

Mooie locatie ook, of niet?

Michael Gerritsjans | 12-02-2020 - 08:56

Hans Hindriks

Goedemorgen! Graag wat info over de vooruitzichten voor de volgende week. Ik denk dat veel lezers hier benieuwd naar zijn. Wij gaan naar Portes dus Soleil. Kun je hier iets over zeggen? Thx!!

Hans Hindriks | 12-02-2020 - 08:30

Roy Schoen

Ik ben inderdaad ook wel benieuwd!

Roy Schoen | 12-02-2020 - 08:34

Eddy Dekkinga

Klopt, krokusvakantie!!! En in Kaprun-Zell am See ?

Eddy Dekkinga | 12-02-2020 - 09:00

marc van de poel

Half uurtje geleden aangekomen in Les 2 Alpes.
Strakblauwe lucht en weinig wind.
Ontbijtje pikken en dan hop, hop de piste op...

Foto bij weerbericht reactie 76896

marc van de poel | 12-02-2020 - 08:36

Frank Rijk

Enjoy Marc! Updates zijn altijd welkom.

Frank Rijk | 12-02-2020 - 09:26

Bertil Blaas

Marc
Fijne vakantie daar ⛷⛷👌

Bertil Blaas | 12-02-2020 - 10:27

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Geniet ervan Marc.

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 12-02-2020 - 12:46

Carolien v V

Veel plezier!

Carolien v V | 12-02-2020 - 18:45

Greet ☀️

Enjoy!

Greet ☀️ | 12-02-2020 - 18:49

Els Glorieus

Geef je ons dagelijks een berichtje?

Els Glorieus | 12-02-2020 - 21:32

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Veel plezier Marc!! ❄️☀️

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 12-02-2020 - 08:40

Marjolein De jager

Wij vertrekken volgende week woensdag naar Maria Alm en zijn ook heel nieuwsgierig wat het weer dan gaat doen🤞🏼

Marjolein De jager | 12-02-2020 - 08:57

Corné W

Wij morgen avond. 🤞hopelijk geen regen en wind volgende week.

Corné W | 12-02-2020 - 08:59

Michael Gerritsjans

Bertil Blaas, gisteren schreef jij het volgende:

Tav de datum 25/2, is gecorrigeerd. Ik zag dat het mogelijk vanaf 22/2 droger hogedruk weer gaat geven. 😇😇 Bovendien gene winter meer zo stond er. Waar zou die koude dan vandaan moeten komen ?
Als het goed is zal Michael het in grote lijnen bevestigen. Het is niet anders.

Wat wordt bedoeld met "gene winter meer"? Is het eind februari afgelopen met de winter?!? Zo ja, kan men dat nu al voorspellen?
Ik wil rond 12 maart nog wel graag een lang weekend naar Oostenrijk...

Michael Gerritsjans | 12-02-2020 - 08:59

Bertil Blaas

Beste Michael.
Ik begrijp jouw vragen. Ben zelf in Maart en April ook te (A). En weet zo goed als zeker dat we tot Pasen lekker ⛷⛷
Met gene winter bedoelde ik geen flachland winter meer. Uiteraard blijft het In de Alpen om te skiën nog lang prima. !
Je vraag hoe weet men dat nu al, winter afgelopen ? Michael gerespecteerde langfrist prognose modellen hebben dit seizoens scenario reeds in dec19 voorzien met onderbouwde uitleg erbij. Gene luchtfietserij.
En natuurlijk zijn er eens koudere sneeuwrijke periodes er bij die met zachtere wisselen. Precies Wat Lander hier ook weer meldt- wisselvallig.
Don’t worry. 👍👍

Bertil Blaas | 12-02-2020 - 10:10

Marja  Skiër

Zo Bertil, je begint zo langzamerhand de 3e weerman te worden! Misschien is er plaats voor je in het team?

Marja Skiër | 12-02-2020 - 11:25

Bertil Blaas

Dag Marja, het heeft al mijn interesse sedert jeugd, dus al 40 jaar. Heel veel lezen, volgen en opzoeken.
En nu nog iets als aanvulling. Tegenwoordig hoef je gene profeet te zijn om een ( ook tot mijn spijt- ben ❄️⛷liefhebber) te warme winter te voorspellen, voor diegene die dat doen in media. Maar even wat cijfers van onze Oosterburen tav afgelopen seizoen en nog te gaan:
In Nov 19: voorspeld. Dec, Jan en feb zal trend zijn 2 tot 3 Gr te warm.
Stand nu: Dec 19: 2,9 te warm, Jan 3,8 en feb tot nu toe zelfs +5 Gr.
Ik las dat de mogelijk op een winter gemiddelde van 3,5 Gr te warm zouden kunnen uitkomen.
Ondanks deze deels geschiedenis en werkelijkheid, kunnen we zalig genieten van de ❄️En ⛷. Er zijn gelukkig nog voldoende koelere fases met neerslag. Dus ondanks kl.opwarming gaat de heerlijke wintersport verslaving nog hele poos verder. ☕️🍰
Laten we vooral met z’n allen lekker van het winter gevoel genieten.🏔🗻🏔

Bertil Blaas | 12-02-2020 - 11:40

Marja  Skiër

Dat doen we zeker Bertil! Vorige winter was heel sneeuwrijk en ook vrij warm, deze winter is vooral warm en matigjes met sneeuw. Totale leek ben ik, maar ik probeer het wel een beetje te volgen. Ik hoop dat we in maart een fijne ski-week zullen hebben. Genieten doen we zeker wel! Ik vind jouw aanvullingen altijd interessant hoor dus ‘keep up the good work’ Bertil. Ook de voorpret is immers genieten!

Marja Skiër | 12-02-2020 - 12:51

Michael Gerritsjans

Bedankt Bertil, dit stelt mij wel gerust!

Michael Gerritsjans | 12-02-2020 - 14:23

Simone van der Velden

Ik ben ook benieuwd naar het weer in salzburgerland van volgende week.
Gasteinertal

Simone van der Velden | 12-02-2020 - 09:22

Gerrit Lachaert

Ondanks de kwakkelende winter beleven de Dolomieten een heerlijke skiwinter. Met dank aan de hevige sneeuwval van november en december, wat voor die regio uitzonderlijk is. Sinds 26 december geen sneeuwval van betekenis in Alta Badia en omstreken. Zonder die uitzonderlijke sneeuwdumps eind 2019 had het huilen-met-de-pet geweest want voortdurend te warm voor inzetten van de sneeuwkanonnen. Rare winter...

Gerrit Lachaert | 12-02-2020 - 09:52

Harry Verduin

Ja ik zei het gisteren ook al, is weer heel erg droog in de dolo's. Wat een geluk dat we die sneeuw hebben meegepakt in November anders zou het maar droevig zijn

Harry Verduin | 12-02-2020 - 10:11

Rikus Voerman

Hallo Gerrit,

Hoe was de sneeuw in Colfosco? Daar was jij toch een tijdje terug? Wij gaan over 1,5 week.

Groet
Rikus

Rikus Voerman | 12-02-2020 - 10:13

Gerrit Lachaert

Alle pistes waren zeer goed besneeuwd in Alta Badia. 1 dag hadden we hevige wind die de sneeuw wegjoeg van de piste, waardoor hier en daar ijsplekken. Maar dag erna pistes weer perfect geprepareerd. Paar interessante nieuwe liften, boven op Col Pradat in Colfosco nieuwe 6-zitter en vooral de nieuwe (verwarmde) telecabines naar kerkje van La Crusc ter vervanging van de trage tweezitter.

Gerrit Lachaert | 12-02-2020 - 11:13

Marjon J

Wij waren vorige week ook in de Dolomieten, idd alle pistes nog in prima staat. Hooguit tijdens de winderige dagen wat kaalgewaaid, zeker geen ijsplaten ofzo. En dankzij de vroege sneeuw in nov/dec is het ook buiten de pistes nog een mooie witte vlakte (bv aan de Alta Badia kant en op Seiseralm), alleen geen sneeuw op de bomen en in ons geval (Ortisei) ook niet in het dorp. Maar overall dus top en hoe meer je de uithoeken beetje opzoekt hoe perfecter en superrustig de pistes! Bv paar heerlijk rode pistes en een zwarte bij Monte Pana, en zoals Gerrit al noemde ook bij kerkje St. Croce heerlijk skiën! Veel plezier!

Marjon J | 12-02-2020 - 11:30

Cindy Gerards

Heerlijk! Wij vertrekken morgenavond met de kids naar Corvara!

Cindy Gerards | 12-02-2020 - 11:31

Marjon J

Vraagje trouwens van mijn zijde aan de Dolomieten kenners hierzo. Wij gaan al meer dan 15 jaar hier naartoe. Wisselen wel af en toe met andere (mn Oostenrijkse) gebieden, maar willen dan jaar erop ‘gewoon’ weer naar Italië. Nu hebben we al regelmatig in Val Gardena, Alta Badia en Val di Fassa verbleven en ook wel eens dagje geskied bij bv San Pellegrino of in de Rosengarten (Catenaccio). Nu overwegen we volgend jaar eens echt een ander deelgebied te pakken in de Dolomieten, dus niet de aan de Sella Ronda verbonden gebieden. Maar bv Civetta of San Martino of?? Iemand daar ervaringen mee of aanbevelingen/tips voor andere mooie delen van die 1200km aan pistes in de DolomitiSuperski?? Alvast dank namens deze Dolo-mina ;-)

Marjon J | 12-02-2020 - 11:42

Dennis  Dolomieten

Ja Harry die sneeuw heb jij maar mooi meegepikt!

Dennis Dolomieten | 12-02-2020 - 12:51

Marja  Skiër

Er gaan ook mensen naar Livigno, Dries meen ik me te herinneren. Misschien kan hij er iets over zeggen. Ik heb er vroeger ook wel naar gekeken, leek mij een fijn gebied. Een ander Italiaans gebied is natuurlijk Cervinia. Ik ben een Zermatt-fan (Zwitserland) en Cervinia ligt aan de andere kant van de Matterhorn. De gebieden zijn aan elkaar geknoopt en maken een Walhalla voor de skiërs onder ons.

Marja Skiër | 12-02-2020 - 12:56

ron braams

Het blijft een wonder hoe de Italianen zulke mooie pistes kunnen prepareren. Vorige week waren wij er en terwijl de hoofdkam van de Alpen wdg regende en daarna ondersneeuwde, hoe heerlijk was het in de Dolomieten. Tuurlijk ook twee dagen wind en beetje sneeuw gehad, maar het blijft bijzonder die lijzijde van de Alpen

ron braams | 12-02-2020 - 13:47

Steph Priem

Marjon,de Dolomieten zijn idd prachtig hier eventuele enkele waardige Italiaanse skigebieden, Vialattea, MonteRosa ski en het uitgestrekte Matterhorn skiarena.

Steph Priem | 12-02-2020 - 14:55

Clemens Gjertsen

In vind San Martino erg leuk maar wel geisoleerd en niet heel groot. Erg Italiaans, weinig buitenlanders. Prachtig hoogdal maar skigebiedjes niet allemaal met elkaar verbonden.
Beste alternatief met afstand: Madonna di Campiglio. Prachtig gelegen aan de voet van de Brenda en samen met Marilleva een heel mooi en uitgebreid skigebied.

Clemens Gjertsen | 12-02-2020 - 15:39

Clemens Gjertsen

Brenta, bedoel ik...

Clemens Gjertsen | 12-02-2020 - 15:39

Erwin Kessel

Cortina D'ampezzo. Mooi gebied wat ook nog eens dichtbij de Lagazoi ligt waar n grandioze afdaling te maken is dwars door de natuur

Erwin Kessel | 12-02-2020 - 15:49

Marjon J

Dank voor jullie reacties!! Leuk dat er hier zoveel Italia liefhebbers zijn👌. Mbt Cervinia/Zermatt, gebied is me bekend en uiteraard prachtig (je bent wel erg verwend als je de fraaie aanblik vd Matterhorn niet kan waarderen😉). Maar ik ben groot fan vd fraaie rotsformaties in de Dolo’s, en dan die pistes langs de loodrechte wanden😍😍, zoals idd Lagazuoi of rondje Cinque Torri ed! Alleen steeds een beetje drukker, dus ben op zoek naar de wat meer onontdekte pareltjes/geheimtipps. Dus @Clemens: ‘erg Italiaans en weinig buitenlanders’ klinkt als muziek in de oren! Madonna di Campiglio ook wel overwegen waard idd. @Edwin: mbt Cortina, wat is evt handige uitvalsbasis om de diverse gebiedjes te doen (ik ken alleen Lagazoi/5Torri) evt icm Civetta? Leuk om zo uit te wisselen👍⛷

Marjon J | 12-02-2020 - 16:49

Joost Hazelaar

Het gebied van Carezza (Karersee), vrijwel aansluitend op val di Fassa, is ook zeker een bezoek waard! San Pellegrino is vanuit val di Fassa ook goed te bereiken maar het zijn natuurlijk wel allemaal wat kleinschaligere (maar zeker niet onaantrekkelijkere!) gebieden binnen de Dolomiti superski.

Joost Hazelaar | 12-02-2020 - 21:52

Rikus Voerman

Bedankt Gerrit.

Rikus Voerman | 12-02-2020 - 22:02

Harm R.

@Marjon - ik ga dit jaar voor het 2e jaar op rij naar Moena, in het zuiden van het Val di Fassa. Van daaruit hebben we in maart 2019 de volgende plaatsen aangedaan: Cavalese, Obereggen/Latemar, Alpe Lusia, Passo San Pellegrino, Pozza en Vigo di Fassa, Carrezza, Passo Rolle, San Martino di Castrozza en een dagje Sella Ronda. Komende maart gaan we dat weer doen maar dan een paar wijzgingen waaronder een uitstapje naar Civetta. Moena ligt prachtig centraal voor al die zuidelijke skigebieden en is een levendig plaatje dus vervelen hoef je je daar ook niet.. :)

San Martino is overigens echt een prachtige plek. Authentiek, ultiem rustig (buiten de vakanties) en prachtige uitzichten!!

Harm R. | 13-02-2020 - 07:36

Marjon J

Dank Harm! Dat klinkt wel als het ideale plaatje ja, een leuke levendige uitvalsbasis en dan de afwisseling in de wat kleinere authentieke gebieden. Met heerlijk rustige pistes...gelukkig hier ook flexibel om buiten vakantieperioden te gaan. Dank voor de tip! Heb ik nog een jaartje om m’n Italiaans wat bij te spijkeren 😉, want uit ervaring weet ik dat de (Duitse) taalgrens zeer abrupt is zodra je buiten Sud Tirol komt.

Marjon J | 13-02-2020 - 08:31

Erwin van Leeuwen

Goed weer in Zillertal Arena. Pistes prima.

Foto bij weerbericht reactie 76910

Erwin van Leeuwen | 12-02-2020 - 10:53

Xavier Delvael

👍👍

Xavier Delvael | 12-02-2020 - 11:28

Annemarie Peters

De koffers staan al klaar. Vrijdag vertrekken we weer naar Fiss. Weer of geen weer, we gaan gewoon een weekje genieten!

Annemarie Peters | 12-02-2020 - 11:15

ALBERTO  DOLOMIETEN SUPER SKI 2022

Onderweg naar mijn Val Gardena, benieuwd hoe t nu is daar, sinds de enorme dump in november is er geen natuur sneeuw bij gevallen maar gelukkig zijn de Italianen meesters in preparering.

ALBERTO DOLOMIETEN SUPER SKI 2022 | 12-02-2020 - 11:28

Gerda Hensen

Heerlijk Alberti, fijne reis en veel plezier in de dolo’s⛷⛷

Gerda Hensen | 12-02-2020 - 13:17

Harm R.

Geniet ervan Alberto! :)

Harm R. | 13-02-2020 - 07:39

Patrick Vierwind

Als je vanaf Zell am see terug rijdt naar Nederland krijg je dan ook te maken met grenscontroles? Zoja is dit nog te omzeilen

Patrick Vierwind | 12-02-2020 - 12:53

Marja  Skiër

Schengen toch? Nee geen controles. Dus waarom zou je omzeilen???

Marja Skiër | 12-02-2020 - 12:57

Bertil Blaas

Patrick, op de 178 Lofer- Inzell, zo goed als niet.
Kufstein uitreizend iedere dag file. Anders Radio Tirol op zetten hoor je het zelf.
Marja: klopt Schengen. Ja destijds. Nu enkel controle op buitenlandse vluchtelingen die Duitsland in willen. Dus..... even geduld graag. 👍

Bertil Blaas | 12-02-2020 - 13:02

Patrick Vierwind

Ok dankjewel

Patrick Vierwind | 12-02-2020 - 15:45

marc van de poel

Zonovergoten en rustige pistes in Les 2 Alpes.

Foto bij weerbericht reactie 76926

marc van de poel | 12-02-2020 - 12:58

Bertil Blaas

Schitterend, zo moet het zijn. 👍👌

Bertil Blaas | 12-02-2020 - 13:02

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Top omstandigheden Marc. Knallen maar

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 12-02-2020 - 13:06

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Bekend gebied Marc🇫🇷😍 Fijne vakantie 👍

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 12-02-2020 - 13:22

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Zo zien we het graag :D

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 12-02-2020 - 13:44

Sigrid Ribbers

Dat ziet er schitterend uit Marc..
Genieten..❄🌞🥂⛷

Sigrid Ribbers | 12-02-2020 - 14:22

Greet ☀️

Z a l i g! 👍🤩

Greet ☀️ | 12-02-2020 - 18:52

Martijn T

@Lander: is er iets te zeggen of het weer onderweg de komende dagen? Wij op pad naar Anton am Arlberg Vrijdag met de sneeuw zit het wel goed de komende dagen.

Martijn T | 12-02-2020 - 13:54

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Ja wisselvallig, het weerbericht klopt ook voor de omliggende gebieden ;)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 12-02-2020 - 15:47

Gijs Winter

Thuis van 6 skidagen. Gelukkig hebben we de fotos nog. Weer een jaar wachten.

Foto bij weerbericht reactie 76935

Gijs Winter | 12-02-2020 - 14:15

Sylvia Skifan

Wat duurt een jaar dan lang hè Gijs!😜

Sylvia Skifan | 12-02-2020 - 20:22

Gijs Winter

Best wel

Gijs Winter | 12-02-2020 - 22:41

Vanessa Van Der Biest

Volgende week vrijdag vertrekken richting Lungau.Graag wel nog een laagje🌨er bovenop lieve weermannen😉Maar eerst nog wat uitzieken van een griepje en sinusitis😷🤒

Vanessa Van Der Biest | 12-02-2020 - 15:10

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Hier nog iemand met precies hetzelfde. Na twee dsgen thuis, vandaag gewerkt dus gaat de goede kant op.

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 12-02-2020 - 17:52

Bertil Blaas

Beiden beterschap, want: op naar de ⛷⛷

Bertil Blaas | 12-02-2020 - 19:07

Wim Danhof

Is er al meer inzicht in het weer volgende week?

Wim Danhof | 12-02-2020 - 16:46

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Koeler vanaf maandag/dinsdag na de passage van een actief koufront met sneeuw :) daarna meer hogedruk invloed

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 12-02-2020 - 17:14

Marcel Dol

Naar welk gebied ga je Wim?

Marcel Dol | 12-02-2020 - 18:30

B-R B-R

Dat is goed nieuws👍🏼👍🏼👍🏼🙏🏼

B-R B-R | 12-02-2020 - 17:43

Koen ⛷❄️ van de Pol

Wat een mooie plaatjes weer, ik zou zo graag weer terug willen. Net de vakantiefoto’s bekeken ❄️🎿❄️⛷🥶

Koen ⛷❄️ van de Pol | 12-02-2020 - 17:45

Peter N

Zo dat was de laatste werkdag en nu skivakantie heb twee dagen om alles in orde te maken de auto doen skispullen in orde maken etcetera etcetera en zaterdag om 3 uur s’nachts abfahren richting schöneben ja ja we hebben er zin in . 👉🏔⛷👍

Peter N | 12-02-2020 - 18:06

Frank Rijk

Succes met de voorbereidingen. Je hebt in ieder geval tijd genoeg lijkt mij.

Frank Rijk | 12-02-2020 - 18:15

Peter N

Zeker weten Frank 👍👍

Peter N | 12-02-2020 - 18:20

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Heerlijk vooruitzicht Peter. Suc6 met de voorbereidingen en het inpakken van de auto. En alvast zaterdag een goede en voortvarende reis. En kijken uit naar je foto's

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 12-02-2020 - 18:37

Bertil Blaas

Peter, wij wensen je alle goeds en dat jullie een geweldige ski vk beleven im Schon Eben am Reschensee. 👍👍⛷⛷. Goeie reis alvast !

Bertil Blaas | 12-02-2020 - 19:11

Marco Haus enzian 🇦🇹🏔

Goede reis Peter . Hopelijk valt de drukte en files mee....

Marco Haus enzian 🇦🇹🏔 | 12-02-2020 - 19:16

Peter N

Ja dank jullie wel : maar van het weekend wordt het wel aardig reisweer 🚗 dus dat is mooi meegenomen en na het weekend weer wat kouder dus ik denk dat we toch wel een aardige skiweekje tegemoet gaan ik heb er tenminste alle vertrouwen in want skiën kunnen we en gaan we zeker doen.👉❄️🌨🏔⛷👍

Peter N | 12-02-2020 - 19:33

Guido  van Wegen

Peter wat doe je extra aan de auto, behalve inpakken? Kettingen oefenen? Rubbers invetten? Heb je nog andere tips? Goede reis alvast!

Guido van Wegen | 12-02-2020 - 19:35

Peter N

Hoop de kettingen niet nodig te hebben Guido maar wel effe de auto schoonmaken is traditie met schone auto op vakantie en de skikoffer op het dak monteren moeten wel effe 8 paar ski 🎿 in voor de rest gewoon voorbereiden en genieten. 👉⛷👍

Peter N | 12-02-2020 - 20:17

Peter N

En dan moet het er zo uitzien 🚗

Foto bij weerbericht reactie 76971

Peter N | 12-02-2020 - 20:20

Bart Debaere

Goede reis, Peter! Wij vertrekken op 21/02/20, dus we moeten nog even geduld hebben. Het ziet er naar uit dat je geluk zal hebben met het weer! Geniet ervan. 👍❄️⛷⛷

Bart Debaere | 12-02-2020 - 20:25

Peter N

Zeker Bart en voor jullie gaan ik ook zeker duimen dat die week ook een top week wordt en ik zal je vertellen meestal komt het nog uit ook 😂😂 al die jaren dat wij skiën ⛷ is het nog nooit echt slecht geweest en een minder dagje treffen we allemaal wel een zo wattttt.👉⛷👍

Peter N | 12-02-2020 - 20:33

Tobias Bijkerk

Peter, Geniet ervan! Laat de foto's maar aan ons zien haha!

Tobias Bijkerk | 12-02-2020 - 20:54

Koos Beijer

Eindelijk Peter!!!Bijna zover!⛷⛷⛷👈👍👍❄❄❄😍

Koos Beijer | 12-02-2020 - 21:47

Marja  Skiër

Peter, goede voorbereidingen en je neemt er de tijd voor! Goed voorbeeld voor iedereen! Goede reis en veel plezier gewenst!

Marja Skiër | 13-02-2020 - 07:58

Johanengreet

zou er sneeuw kunnen vallen op 22/02 in frankrijk? reisdag

Johanengreet | 12-02-2020 - 18:33

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Dat is nog wat ver :)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 12-02-2020 - 20:53

August Lion

Hoe kan het toch dat jullie maandag best wat sneeuw voorspellen in Gstaad maar MeteoSuisse zegt 9/13 graden en droog... kijken jullie naar andere modellen?

Foto bij weerbericht reactie 76974

August Lion | 12-02-2020 - 20:29

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Passage koufront, kwestie van timing

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 12-02-2020 - 20:53

Bertil Blaas

August, geldt ook voor N-Tirol.
Montag 11-18 Gr. Op 2000 m nog 10 Gr en het 0 Gr niveau hochsten gipfeln.
Bron ORF.

Bertil Blaas | 12-02-2020 - 21:40

Peter N

Sneeuw kan toch wel een stootje hebben toch Bertil na die föhn wordt het weer kouder met sneeuw 🌨 kansen.

Peter N | 12-02-2020 - 21:43

Bertil Blaas

Peter, voor jullie in dat gebied totaal geen zorgen !
Situatie aldaar is prima, was er paar weken geleden ook nog gaan kijken.
Bovendien is gebied Reschensee beetje beschermd tegen grote verandering qua weersinvloeden. ( inneralpin/ zuid-k).

Ik schreef het hierboven omdat ook ORF/Tirol voor de maandag zachte ☀️Topdag voorspeld. In middag pas wolken.
Heel veel plezier voor jullie, goeie reis, en wacht op jouw foto’s !! 👍👍

Bertil Blaas | 12-02-2020 - 22:11

Peter N

Ja dat klinkt goed Bertil en ja de pistes en de sneeuw blijft daar altijd geweldig ligt ook erg gunstig daarom komen wij er ook steeds terug en ook in de krokus vakantie heerlijk rustig en oei nou verklap ik teveel ssttt.👉⛷👍

Peter N | 12-02-2020 - 22:23

Tobias Bijkerk

7maart mag ik pas... Waiting.....

Tobias Bijkerk | 12-02-2020 - 20:53

Peter N

Voor dat je het weet is het zo ver Tobias nu nog effe genieten van de voorpret. 👉⛷👍

Peter N | 12-02-2020 - 21:41

Dennis Sival

Ik nog twee weekjes

Dennis Sival | 12-02-2020 - 22:41

Harm R.

Idem hier Tobias, maar da's al over 3 weken dus zal zo voorbij zijn. Mooie updates hier houden de voorpret hoog.. :)

Harm R. | 13-02-2020 - 07:42

Dennis Sival

Heeft er iemand updates voor morgins / chatel?

Dennis Sival | 12-02-2020 - 22:41

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord