Laatste mooie dag

Geniet nog maar even van het fraaie Kaiserwetter. Morgen ziet het Alpenweer er namelijk een stuk minder mooi uit. Wind, regen en sneeuw komen eraan. Het is even gedaan met het stabiele zonnige Alpenweer. Op de Noord Atlantische Oceaan komt een zeer krachtige westcirculatie op gang. Dit betekent een overgang naar een zeer onstuimig weertype met periodiek sneeuwval!


Espcace Killy - Tignes - Val Claret - Val D' Isère. @Stephane Cande


Wildschönau. @FB


Lermoos! @Updates


Ribbels van dichtbij! Berwang. @Update

Vanuit het westen aantrekkende wind
Deze zondag begint veelbelovend. Zonnig dus zoals we de laatste dagen eigenlijk gewend zijn. In het oostelijke Alpengebied blijft het de hele dag vrij zonnig. Dit deel van de Alpen profiteert nog van het naar de Balkan wegtrekkende hogedrukgebied, In de Franse Alpen en westelijke zuidzijde schuift in de middag langzaam wat meer bewolking binnen. In de Zwitserse en westelijke Italiaanse zuidzijde ontstaat lokaal zelfs plaatselijk wat staubewolking. Ik verwacht hier overdag echter nog geen neerslag. In de Franse en west Zwitserse Alpen neemt de zuidwestelijke wind in de middag langzaam steeds verder toe. Dit alles heeft te maken met een diepe stormdepressie boven Schotland. Deze trekt verder uitdiepend richting Scandinavië. Ten zuiden van dit laag ontwikkelt zich een venijnige randstoring. Op een actieve buienlijn komen in ons eigen land in de middag zeer zware windstoten voor. Het noordwestelijke kustgebied krijgt er waarschijnlijk het meest van langs!


De wind neemt in de Alpen vanuit het westen duidelijk toe! In Nederland gaat het in de middag zelfs stormen. In het noordwestelijke kustgebied komt het mogelijk zelfs tot een zware storm! @KNMI


straalstroomkaart voor de komende week. Deze windtunnel op ruim 10.000 meter ligt de hele week in de buurt van de Alpen. Dit levert zeer wisselvallig en onstuimig Alpenweer op met periodieke sneeuwval! @MetDesk

Neerslag en meer wind!
Het wordt me het weekje wel! Deze week staat in teken van zeer turbulent Alpenweer. De komende dagen trekken storingen in razend tempo van west naar oost over de Alpen heen. Morgen betekent dit in de warme sector in eerste instantie nog een vrij hoge sneeuwvalgrens. Ik verwacht dat deze grens in het westen schommelt tussen de 1600 en 1900 meter. In het oosten ligt deze grens met hoogtes van tussen de 1500 à 1700 waarschijnlijk iets lager. Op maandagnacht bereikt een koufront uiteindelijk het westelijke Alpengebied. Achter dit front stroomt beduidend koudere lucht de regio binnen. Hierdoor daalt de sneeuwvalgrens zelfs tot onder de 1000 meter grens.

Samenvattend
Maandag een verder aantrekkende zuidwestelijke wind met een tijdelijk wat grotere regenkans. Maandagavond gaat de regen vanuit het noorden op steeds meer plaatsen over in sneeuw! De rest van de week blijft het behoorlijk onbestendig. Donderdag lijkt voor Oostenrijk de beste dag te gaan worden. De zuidelijke Alpen liggen deze week duidelijk wat meer beschut. De kans op zon is aan deze geografische zijde duidelijk het grootst!


Maandagnacht vanuit het noordwesten een dalende sneeuwvalgrens!


Sneeuwvalverwachting voor de komende week, Sneeuwval richt zijn pijlen vooral op de Franse Alpen en noordzijde. @ECMWF

Een heel fijne dag nog en graag tot morgen!

Met vriendelijke groet,Michael van der Poel, weerman Sneeuwhoogte.NL

Twitter: @WeermanMichael

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Marjolein W

Goedemorgen Michael,

Wij zitten in het zillertal verwacht je daar lift afsluitingen door de wind morgen ?

Marjolein W | 09-02-2020 - 07:18

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Jazeker. De wind trekt morgen flink aan. Morgenavond gaat het hogerop zelfs serieus stormen. Tip. Morgenochtend vroeg beginnen. Misschien zijn er dan nog wat meer liften open😇

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 09-02-2020 - 07:38

Suzanne Rutten

Dat geldt neem ik aan voor zo'n beetje alle gebieden in Oostenrijk? Wij zitten in Warth am Arlberg (bij Sankt Anton), en het weerbericht zegt windkracht 11 (!!). Komt dat ook uit denk je? 😳🌪💨

Suzanne Rutten | 09-02-2020 - 20:07

Peter N

Goedemorgen Michael nou dat wordt inderdaad dan een spannend weekje met het onstuimige WEER : ik ben benieuwd hoe het er zaterdag voorstaat want dan gaan er heel wat mensen op skivakantie richting de Alpen. 👉🚗👉🏔⛷👍

Peter N | 09-02-2020 - 08:37

Jack E

Goedemorgen,
Fijne dag iedereen die nu lekker in het zonnetje gaat skiën!
Ben benieuwd hoe de wisseldag gaat worden en dan met name weer/neerslag.. Nog even een paar dagen geduld!
Fijne zondag.. hier in het bos gaat het al aardig te keer.. Blij dat wij de bomen rond huis wat hebben laten inkorten..

Jack E | 09-02-2020 - 08:41

Peter N

Dat heb je goed gedaan Jack ook wij hebben de tuin een beetje storm bestendig gemaakt voor zo ver het mogelijk is .👉🌬🌬🌬🌬🌬🌬🌬🤭.

Peter N | 09-02-2020 - 09:08

Jack E

@Peter Niet wegwaaien hé;)

Jack E | 09-02-2020 - 09:30

Marja  Skiër

Hier in Limburg begint het ook stevig te waaien. Ook wij hebben de bomen die in de gevarenzone stonden gekapt of gesnoeid. Als ze vallen dan van het huis af😁 dat scheelt!

Marja Skiër | 09-02-2020 - 10:40

Paul Bongers

En na deze turbulent week, Michael?

Paul Bongers | 09-02-2020 - 09:16

Hans Hindriks

Ja Michael? Ik denk dat een hoop Nederlanders graag een voorzichtige doorkijk willen lezen naar volgende week (voorjaarsvakantie). Kun je hier al iets zinnigs over zeggen?

Hans Hindriks | 09-02-2020 - 09:42

Sneeuwhoogte.nl | Michael

In eerste instantie rustig hogedrukweer. Midden volgende week opnieuw wisselvallig. #voorzichtige prognose 😉

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 09-02-2020 - 09:57

Roy Schoen

Word het dan weer warmer?

Roy Schoen | 09-02-2020 - 09:59

Gert van Duren

Klinkt in eerste instantie niet heel verkeerd Michael. We horen het graag, wat er nog gaat veranderen voor volgende week. Misschien tweede helft ook wel hoge druk 😉

Gert van Duren | 09-02-2020 - 10:06

Rob Brasco

We zijn afgelopen week voor het eerst sinds jaren weer in Oostenrijk op skivakantie geweest, na bijna 10 jaar in Frankrijk.
Het weer niet meegenomen want daar is geen enkele invloed op, maar de pistes zijn ons zwaar tegengevallen.
Enorm veel hoge bückels op zelfs blauwe pistes waardoor de zwarte pistes makkelijker te doen zijn dan de blauwe ( minder skiërs op de zwarte), hebben overdag geen enkele pistebully gezien.

Viel ons zwaar tegen ( mede door een skipas van €300,- pp)

Zijn wij verwend door de betere kwaliteit en onderhoud van de Franse pistes en is dit door heel Oostenrijk zo ( in zeer veel andere plaatsen geweest in Oostenrijk die wel werden bijgehouden overdag maar dat is meer dan 10 jaar terug ) zelfde positieve herinneringen hebben wij aan Zwitserland.

Of is dit alleen in St Anton zo?

Rob Brasco | 09-02-2020 - 10:25

Marja  Skiër

Wij gaan meestal in Oostenrijk op vakantie. Wat wij hebben gezien op veel plaatsen is dat wanneer er veel sneeuw valt en zeker op een natte onderlaag, de pistebullies niet in actie komen. Dan duurt het echt een dag extra tot de pistes weer goed bewerkt zijn. Veiligheid zeggen de locals. Overdag komen ze alleen in actie als er ergens een lawine is gesprongen (bewust dus, ook voor veiligheid). Als de bullies aan het werk zijn zijn die pistes ook gesloten. Misschien zijn er in Oostenrijk wat betreft inzet van pistebullies strengere regels? Wij zijn nog nooit in Frankrijk wezen skiën, misschien toch maar eens doen!

Marja Skiër | 09-02-2020 - 10:45

Bertil Blaas

Rob, in Arlberg en PAznaun gebied redelijk bekend en moet je zeggen, dat in st.Anton een cultuur is ontstaan van goed geld verdienen met zo min mogelijk werk. Ook de parkeergelden terplaatse om te skiën zo ie zo € 10,- . ( bron kennissen van mij die er zelf wonen).
Echter in Seefeld kunnen ze er ook wat van, parkeren € 6,- / uur -in stadje.
Paznaungebied gratis parking en goede pisten. Parkeergarages Ischgl wel betalen.
Het zou goed kunnen dat CH en F beter verzorgd zijn. Ik weet van jaren geleden dat het daar altijd 👌👌was.

Bertil Blaas | 09-02-2020 - 10:53

Harry Verduin

Rob het is eerder omgekeerd! In Oostenrijk is kwaliteit en onderhoud van de pistes beter dan in Frankrijk! Er is echter 1 uitzondering en dat is .... St Anton...

Harry Verduin | 09-02-2020 - 11:12

Steph Priem

Rob, ik ga al sinds 1992 bijna jaarlijks naar Stanton en idd bij hevige sneeuwval of de drukkere pistes worden meestal in de namiddag omgetoverd naar buckelpistes, dit fenomeen heeft men minder op de brede pistes (boulevard skiën 😉)van Frankrijk en Italië. Los van dit feit blijft skiën in Stanton een uitdaging.

Steph Priem | 09-02-2020 - 11:24

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Zelf nog nooit in St Anton wezen skien maar van kennissen meerdere malen gehoord dat de piste peperatie daar slecht is. Kan wel uit ervaring zeggen dat het in Zwitserland beter is dan in Oostenrijk.

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 09-02-2020 - 11:39

Rob Brasco

Dank voor jullie duidelijke antwoorden,
Het maakt onze keuze voor volgende jaren duidelijk. ( Nooit meer St Anton!😎)
Volgend jaar eerst Canada ( Jasper )uit proberen voordat we weer andere keuzes gaan maken.

Rob Brasco | 09-02-2020 - 11:48

Marco Haus enzian 🇦🇹🏔

Suc6 in canada . Als maar een klein beetje sneeuw valt ... Heb vrienden wonen in Jasper en dit is normaal geworden als er verse poeder te rijden valt..🇨🇦

Foto bij weerbericht reactie 76650

Marco Haus enzian 🇦🇹🏔 | 09-02-2020 - 12:10

Carlotta B

Hi Rob Canada is fantastisch, was zelf in Fernie en Banff maar daar zijn ze dol op ongeprepareerde pistes😉.

Carlotta B | 09-02-2020 - 12:22

Dennis Sival

Vind ik ook wel een beetje eigenlijk, al zijn de lifter weer stuk Beter dan in frankrijk en zwitserland

Dennis Sival | 09-02-2020 - 12:32

Clemens Gjertsen

Zelfde ervaring met St Anton, vooral de dalafdalingen: blauw maar door gebrek aan onderhoud meer rood/zwart, vooral in het voorjaar (vol op de zon).
Wij hebben diverse plaatsen in Canada gehad, vond Jasper niet zo aantrekkelijk. Absolute topper vonden wij BigWhite, vlakbij Kelowna (luchthaven), nog net in British Columbia. Vooral als je van relaxed skiën houdt absoluut TOP of the world. Kijk eens op www.bigwhite.com.
Ligt op ca. 1400 meter hoogte. Enorm veel sneeuw doordat het net voor de Continental Divide ligt. En niet de nadelen van bijvoorbeeld Whistler, dat voor een groot deel onder de 1500 meter ligt en nogal eens regen vangt. Verder is het een van de weinige plaatsen waar je tegen redelijke prijzen mooie accommodaties hebt die direct aan een van de pistes liggen. Liftkaarten zijn wel pittig (op dit moment rond de 110 CA$ per dag). Maar wel waar voor je geld en wij hebben er eigenlijk nooit echte wachttijden gehad. Weekpassen zijn er niet zo gebruikelijk, net als in heel Canada en US. Soms wel passen waarbij er een gratis dag bij zit.

Clemens Gjertsen | 09-02-2020 - 13:01

Rob Brasco

Dat is een goede tip!Zitten nog in een oriënterende fase wat Canada betreft, Jasper leek een goede keuze, we staan open voor suggesties.
Dus dank voor deze optie

Rob Brasco | 09-02-2020 - 15:20

Dennis  Dolomieten

Rob je slaat de spijker op zijn kop, ik was ook al 10 tallen jaren niet in Oostenrijk geweest. Het viel me erg tegen idd. Ze lijken wel lui met die piste boulies. Vind de logistiek ook niet geweldig. In Italië en Zwitserland is het veel beter.

Dennis Dolomieten | 09-02-2020 - 15:44

Andy Vercammen

Ondertussen ben ik toch al in alle alpenlanden wezen wintersporten en ik ben nog geen enkel gebied tegen gekomen waar ze overdag de pistes terug vlak rijden met de bully hoor. Waar zouden ze dat volgens jullie wel doen dan?
Die buckles krijg je gewoon op ‘t einde van de dag op plekken waar heel veel mensen langs moeten komen, zeker als die piste wat lager ligt. Dat is heus niet alleen in st anton. In Frankrijk kom je het mss minder vaak tegen omdat de pistes daar vaak breder zijn maar vooral omdat de dalafdalingen hoger liggen waardoor de sneeuw een betere kwaliteit heeft.

Andy Vercammen | 10-02-2020 - 00:41

Suzanne Rutten

@Rob: wij hadden vorig jaar maart pech in Jasper: heel warm weer waardoor er geen beroemde champagne poedersneeuw was, überhaupt dus geen off piste opties, en dan is marmot basin ineens heel klein... De locals zeiden dat we absoluut Banff hadden moeten kiezen!

Suzanne Rutten | 10-02-2020 - 07:35

Rob Brasco

Aan het einde van de dag lijkt mij ook normaal misschien, maar rond half elf?
Heb ook wat verder gezocht naar ervaringen in St Anton ( inderdaad eerder moeten doen) maar ook daar dezelfde ervaringen.

Rob Brasco | 10-02-2020 - 07:57

Rob Brasco

@Suzanne ook deze tip nemen we mee, dank

Rob Brasco | 10-02-2020 - 07:58

Gijs Winter

Weer een mooie dag. Vandaag gebied van Mayrhofen verkennen.

Foto bij weerbericht reactie 76631

Gijs Winter | 09-02-2020 - 10:25

Edward Achtereekte

Beste Michael, denk je dat er in Val di zoldo nog iets sneeuw zal vallen (overgrijpende sneeuwbuien)? Wij vertrekken komende zaterdag en een beetje verse sneeuw is zeer welkom.

Edward Achtereekte | 09-02-2020 - 10:31

Sjaak Ski-Amade .

@Gijs. Waar at je deze appelslush in vanilie-soep? Vandaag is de achtergrond zo vaag dat ik geen idee heb.

Sjaak Ski-Amade . | 10-02-2020 - 00:15

Sjaak Ski-Amade .

Oeps....reactie is natuurlijk op de plaat hieronder.

Sjaak Ski-Amade . | 10-02-2020 - 00:16

Gijs Winter

Na 2,5 uur onderweg te zijn is het tijd voor koffie met....

Foto bij weerbericht reactie 76633

Gijs Winter | 09-02-2020 - 10:35

Jack E

Oefffff zo lekker

Jack E | 09-02-2020 - 10:38

Marja  Skiër

Sorry Gijs, het zal best lekker zijn maar dan wel met de ogen dicht 🙈

Marja Skiër | 09-02-2020 - 10:46

Klap Roos

Marja, dat geldt voor meer dingen. Zal best lekker kunnen zijn maar dan graag wel een zak binnen handbereik

Klap Roos | 09-02-2020 - 10:55

Sjaak Ski-Amade .

Gijs, ik plaatste mijn reactie per abuis hierboven....

Sjaak Ski-Amade . | 10-02-2020 - 00:16

Jolanda Kales

Beste iedereen, wij willen op zaterdag 22-2 vanaf Katwijk aan zee gaan rijden naar SFL, rijden we dan achter de files aan of is die zaterdag de allerdrukste dag van het jaar? Andere optie is om vrijdag om 14:00 te gaan rijden met een overnachting.

Jolanda Kales | 09-02-2020 - 11:03

Steph Priem

Jolanda, als je vrijdag kan vertrekken zou ik dit zeker doen en ergens zo diep mogelijk in Duitsland overnachten, zodat je Oostenrijk zaterdag zo vroeg mogelijk kan binnenrijden.

Steph Priem | 09-02-2020 - 11:30

Hek .

Wij overnachten altijd in Aalen aan de A7. Wij zitten dan 2 uur rijden van Berwang de volgende dag en je staat n 12 uur op de ski’s

Hek . | 09-02-2020 - 11:41

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Wordt de drukste reisdag (canarvalsweekend). Wij vertekken ook op vrijdag met een overnachting bij Ingolstadt

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 09-02-2020 - 11:43

Bertil Blaas

Klopt Roland. Dat weekend zit heel Europa in auto.
Zo’ n zelfde weekend als het zwarte weekend in de zomer in Frankrijk begin augustus.
( herinnering van feb.85, die dag van Nürnberg tot Hintertal/Maria Alm binnen door gereden. Bij Nürnberg stonden ze al stil voor Alpengebied.)

Bertil Blaas | 09-02-2020 - 12:01

Arjanne van Duijn

Ha Jolanda,

Vrijdag gaan! Ook druk, maar zaterdag niet te doen. Heel Duitsland is ook op pad. Overnachting en in de ochtend op tijd weer gaan rijden. Of zaterdag later gaan rijden, misschien achter de files aan... groetjes van een mede Katwijker😉

Arjanne van Duijn | 09-02-2020 - 13:14

Clemens Gjertsen

Je ontkomt die zaterdag niet aan de drukte...Beieren en Baden Wurtenberg hebben schoolvakabntie-start. Zondag zou beter zijn, maar hangt van je accommodatie af. Verder die zaterdag sterk afhankelijk van het weer.

Clemens Gjertsen | 09-02-2020 - 13:18

Skiwi The Fast

Je kan inderdaad al vrijdag vertrekken, maar hou er rekening mee dat het ook dan al drukker dan normaal is, deels omdat je niet de enige bent met dit en deels omdat er dan ook nog steeds een avondspits is.

Toptip wat mij betreft is je overnachting dan al in Oostenrijk (denk Bregenz, Dornbirn of Imst, Landeck) boeken, zodat je op vrijdagavond al voorbij de grote knelpunten (vooral de Fernpass, maar ook de Arlbergtunnel) bent.
Wel uitkijken dat je een hotel/accomodatie neemt waar je laat kan aankomen.
's Ochtends ook best vroeg opstaan (ten laatste 7u) om de massa voor te zijn

Skiwi The Fast | 09-02-2020 - 13:47

Danny Janssen

Wij zijn jaren naar s-f-l gereden in de carnavalsweek en steeds rond 03.00u weggereden vanuit Limburg.
Fernpaß is dan meestal al niet meer te doen, dus steeds via Bregenz gereden.
Ook daar wel file voor de tunnels, maar meestal rond 14.00u op plaats van bestemming in Ladis. (Gewoon 120 gereden en ruime pauzes).
Terugweg overigens steeds rond 05.00u weggereden, dan is de Fernpaß nog wel redelijk goed te doen

Danny Janssen | 09-02-2020 - 13:49

Sjaak W

We gaan ook al jaren in deze week naar Lermoos en hebben nooit problemen mits we rond middernacht wegrijden.
Gaan we echter een paar uurtjes later doordat de zin ontbreekt om er de hele zaterdag rond te hangen is het aansluiten geblazen bij Fussen of ervoor nog..

Sjaak W | 09-02-2020 - 17:19

Roy Schoen

Ligt eraan hoelaat je zaterdag gaat rijden 😉 wij gaan altijd rond 3 uur snachts rijden en dan rijd je voor de files. Maar ligt er ook aan via welke weg je gaat. Ik weet niet hoe druk het is naar sfl want wij gaan altijd naar montafon.

Roy Schoen | 09-02-2020 - 11:30

Maris **

Bijna Roy 🥳. Wij vertrekken zelf vrijdagochtend al. Wij overnachten in Partenen in een hotel, 9 km verder dan St. Gallenkirch!! Zodat we zaterdagochtend niet in de drukte terecht komen 😉. Zaterdag staan wij dus om 09.00 uur ⛷..!!!! Wat een TOP vooruitzicht.

Maris ** | 09-02-2020 - 12:20

Arantes Groen

Ik ook volgende week

Arantes Groen | 09-02-2020 - 13:21

Roy Schoen

Lekker hoor, wij staan zondag weer op de latten! Hopen dat het niet te warm wordt volgende week 👌⛷🤞

Roy Schoen | 09-02-2020 - 13:26

Marcel W

Wij gaan van 11-15Mrt een paar dagen naar Kirchdorf in Tirol. Wij hebben 3-Länder freizeit Arena skipas voor de Skigebieden St Johann in Tirol , Waidring/Steinplatte en en LoferNieuw gebied voor ons, iemand daar ervaringen over?

Marcel W | 09-02-2020 - 12:36

marc van de poel

Ik enkel een negatieve. Is al wel een twintigtal jaar geleden : In St Johan i.T. alles toen groen behalve aan de bovenste kabellift. Was met krokus. Elke dag naar de Steinplatte omhoog moeten rijden. Toen was er nog geen gondel naar boven. Ook in Fieberbrunn was het nog enigszins te doen.
Alleszins veel plezier.

marc van de poel | 09-02-2020 - 17:28

Annemarie Peters

Twee keer in Lofer geweest, 3-4 jaar geleden. We waren SFL gewend, dus qua km’s wat te klein, maar er wel heerlijk geskied. Kids waren nog wat jonger toe, 6 en 9 maar konden daar lekker hun eigen gang gaan. Het ligt in een soort kom, meerdere pistes komen allemaal op 1 punt weer bij elkaar. Als je geen km-vreter bent of bv met kleinere kinderen bent een leuk gebied! We zijn ook 1 dag naar de Steinplatte geweest, zelfde verhaal. Mooie relaxte pistes, mooi gebied, doet allemaal erg gemoedelijk aan.

Annemarie Peters | 09-02-2020 - 19:01

Marcel W

Dank je

Marcel W | 09-02-2020 - 23:48

Marcel W

Okay, we zullen zien. In ieder geval bedankt voor je reactie

Marcel W | 09-02-2020 - 23:49

B-R B-R

Wij gaan ook naar sfl maar als je overnachting hebt beland je toch weer in die file van alle nachtrijders die dan zo ongeveer voorbij komen als je weer verder wilt... althans dat is onze ervaring...nu maar vroeg in de avond weg met nachtje doorrijden en héél véél koffie!😉

B-R B-R | 09-02-2020 - 12:53

Bertil Blaas

Klopt, s’ ochtends heel vroeg staan al dikke rijen voor grens (A) onze nachtrijders.
Stukje filosofie / of nabije toekomst waarheid ? Hoe gaan we op termijn met vele honderduizenden elektrische voertuigen op wintersport ?
Even tanken met z’n allen op vele giga-terreinen in Midden Duitsland ?
Ben zeer benieuwd hoe vakantie verkeer er dan logistiek uitziet. 😇😇

Bertil Blaas | 09-02-2020 - 13:28

Marja  Skiër

Vertrek- en reistijden is voor ons ook altijd een dilemma. De laatste jaren vertrokken we vrijdagavond om dan ergens bij Worms te overnachten. Vervolgens konden we dan na het ontbijt aansluiten in de file en kwamen we nog pas om 19 uur aan, helemaal moe omdat we in zo’n hotel ook niet echt lekker slapen. Dit jaar willen we zaterdagochtend om 4 uur vertrekken ipv op vrijdagavond. Eens kijken of dat beter gaat. Helaas moeten we ofwel de Fernpass nemen of via Bregenz door de Arlbergtunnel. Allebei niet geweldig. Maar we willen toch in het Ötztal geraken. Iemand nog slimme tips?

Marja Skiër | 09-02-2020 - 13:41

Danny Janssen

Wij gaan dit jaar om 0.00u weg van vrijdag op zaterdag naar Wagrain en hopen dan de meeste drukte te vermijden rond München.
Jaren naar s-f-l geweest en steeds om 03.00u vanuit Limburg weggereden. Fernpaß dan al veel te druk. Steeds via Bregenz fereden. Ook daar file voor de tunnels, maar meestal rond 14.00u in Ladis aangekomen

Danny Janssen | 09-02-2020 - 13:55

Skiwi The Fast

@Marja Skiër Ik neem aan dat je bedoelt van uit de Nederland/België om 4u vertrekken? Dat is zowat het slechts mogelijke idee, dan kom je overal in de grootste drukte voorbij (vergeet niet dat de grootste massa Duitsers is en die vertrekken meestal tussen 6u en 10u 's ochtends, dus net als jij daar passeert)

Er zijn eigenlijk maar 4 opties als je drukte wil vermijden:
- vrijdag na de ochtendspits vertrekken en overnachten in Oostenrijk (dus voorbij de Fernpass, voor Ötztal denk je dan aan Imst of eventueel Innsbruck), en dan zaterdag nog een uurtje rijden naar je bestemming
- vrijdagavond vertrekken en nachtje doorrijden (moet je wel aankunnen)
- zaterdag na de massa rijden: dat betekent in NL/BE vertrekken na 11u 's ochtends. Nadeel is dat je wellicht het diner in je hotel zal missen
- zondag rijden

Skiwi The Fast | 09-02-2020 - 13:59

Roy Schoen

Die Arlberg tunnel is idd heel erg druk. Wij gaan altijd naar montafon, dat is de afslag naar rechts. Altijd daar file omdat mensen de borden niet lezen welke afslag ze moeten nemen...

Roy Schoen | 09-02-2020 - 14:05

Marja  Skiër

Oef 😓 het blijft dus moeilijk! En ja, we rijden vanuit Limburg. Vrijdag werken we helaas nog en de nacht doortrekken, nee dat vinden we te vermoeiend. Misschien toch kiezen voor vertrek zaterdag om 11 uur dus na de files. Hmmm we gaan er maar eens even goed over nadenken. Dank voor je analyse!

Marja Skiër | 09-02-2020 - 14:07

Peter N

Nou als ik zo lees met al die verkeersdrukte aankomende zaterdag dan zitten we allemaal met het zelfde probleem: dus dan pak ik maar mijn helikopter 🚁: 👉😂😂⛷🏔

Peter N | 09-02-2020 - 14:31

Sjaak Ski-Amade .

Zaterdag na de files vertrekken. Overnachten nabij München. Zondag na het ontbijt het laatste stukje naar Alpendorf. Tussen 12.00 en 13.00 sta ik op de ski’s. Al jaren een succes.
En een week later op zondag in 1 streep weer naar huis.

Sjaak Ski-Amade . | 09-02-2020 - 14:47

Bertil Blaas

Peter, het is een beste optie.
Het is in huidige tijd een soort tijds-roulette. Heel moeilijk en veel geluk hebben.
Een bijdrage aan de tegenwoordige drukte is:
Veel meer mensen gaan op wintersport als pakweg 15 j geleden;
Veel meer Oost- Europesche landen delen inmiddels mee in het Alpenvertier en
(Ook ik) heel veel mensen gaan meerdere/ vele malen per seizoen naar Alpen, en vroeger was het heel wat als je überhaupt 1 wk ging.
Succes met z’n allen. Eigenlijk is zondag nog beste, maar dat denken er ook steeds meer. 🤣🤣

Bertil Blaas | 09-02-2020 - 14:48

Peter N

Ja dat klopt allemaal wel Bertil ook wij gaan dit seizoen voor het eerst ; twee keer op wintersport vakantie , maar de eerste keer zitten wij ook vast aan de krokus vakantie met de kinderen en klein kinderen dus ja dat wordt dan ook s’nachts om drie uur de weg op. Maar de tweede keer gaan we eind maart en dan gaan we op zondag rijden 🚗 overnachten en maandag aankomen ik ben benieuwd hoe dat bevalt: 👉⛷👍

Peter N | 09-02-2020 - 16:45

Marja  Skiër

Wij gaan gelukkig niet in februari. Geen hoogseizoen voor ons. We gaan in maart. Hopelijk dan toch ietsjes rustiger zowel daar in het gebied én ook op de weg.

Marja Skiër | 09-02-2020 - 16:54

Peter N

Ja dat denk ik wel Marja dan is de grote bups alweer geweest 😀👉🏔⛷👍

Peter N | 09-02-2020 - 17:08

Nikky Loeffen

Wij vertrekken al jaren vanuit oost-Brabant om 01.00 uur naar SFL. Gaat altijd prima tot in Oostenrijk. Daar is het achter aansluiten maar toch goed te doen. Ben vaak tussen 10 en 11 uur in Fiss. We rijden altijd via de atlbergtunnel en stoppen alleen om te tanken en te plassen.

Nikky Loeffen | 09-02-2020 - 17:17

Peter N

Ja wij ook nikky we moeten iets verder door maar komen ook langs SFL en dan voorbij nauders de grens over van Italië 🇮🇹 en dan zijn we bij schöneben am rechenpass. 👉🏔⛷👍

Peter N | 09-02-2020 - 17:47

Bertil Blaas

Peter,
Ben je woonachtig is midden van NL? De 1ste vk naar Schon Eben rijden jullie in 1 x ? Waarom die 2 de x op een zondag met overn. voor Hoogfugen? De zondagen in maart gaan meestal wel hoor.
En wij hopen voor jouw en fam. (Gezellig met kinderen) dat je zat.een top week krijgt 👍⛷👍⛷👌+☕️🍰

Bertil Blaas | 09-02-2020 - 17:54

Diana de W

Dit ging over de 22e dan hebben zuid en midden NL vakantie en Duitsland carnaval. Hopelijk valt het de 15e enigszins mee..😳🤔

Diana de W | 09-02-2020 - 18:17

Peter N

Ja de tweede keer gaan ik samen met mijn vrouwtje Bertil en hebben dan gewoon wat meer tijd voor elkaar en gaan dan in ingolstad overnachten: want dan gaat alles wat relaxter en dan kunnen we weer bijkomen van de eerste keer vakantie want met de kinders is het altijd wat drukker natuurlijk als met zijn tweeën maar een plezier en lol dat we daaraan beleven is super zou het voor geen goud willen missen 👉😀🏔⛷👍👍👍

Peter N | 09-02-2020 - 18:48

Annemarie Peters

Wij zijn de eerste zaterdag van de kerstvakantie eens achter de drukte aan gereden. Om 15.30 uur vertrokken onder uit Friesland. We hebben 1x gestopt voor een patatje en wat drinken en vervolgens waren we om 00.30 uur in Prutz en konden we zo ons bed in duiken. We hoorden later dat veel mensen op vrijdag waren vertrokken, maar dat het ze tegenviel hoe druk dat was geweest. Terugweg zelfde verhaal, om 14.30 uur rijden en om 24.00 uur weer thuis. We vertrekken nu wel op vrijdag, rond 15.00 uur ‘s middags en ik hoop dan zo rond 03.00 uur ‘s nachts in bed te kunnen stappen.

Annemarie Peters | 09-02-2020 - 19:06

Jolanda Kales

Ik denk dat we (afhankelijk van het weer) een keer achter de files gaan aanrijden (hopelijk). Dus om ca. 10:00/11:0 vertrekken en dan hopelijk rond 21:00 aankomen. E-mail naar de accommodatie vanmiddag gestuurd, tot hoe laat we aan mogen komen.. ook wel voor een overnachting gekeken, maar voorbij de grens voor 5 personen is erg lastig en prijzig.. volgende week zaterdag ook even de drukte gedurende de dag via Google maps bekijken.

Jolanda Kales | 09-02-2020 - 19:19

Frank Rijk

Fijne vakantie Jolanda

Frank Rijk | 09-02-2020 - 19:33

Gijs Winter

Perfecte skidag aan de zijde van de Rastkogel en Eggalm. Mayrhofen zelf een groot drama. Zeer, zeer druk en pisten liggen er vanaf de middag erg slecht bij. Dus snel met de 150er Tux terug naar de Rastkogel.

Foto bij weerbericht reactie 76676

Gijs Winter | 09-02-2020 - 15:47

Eddy Dekkinga

Hoi Michael, hoe lijken de weersverwachting voor de voorjaarsvakantie van 15-2 in Kaprun-Zell am See. Zijn de piste wel goed bij hoge temperaturen? Gr Eddy

Eddy Dekkinga | 09-02-2020 - 16:13

Erwin van Leeuwen

Over drukte gesproken:

www.instagram.com/p/B8V0DzqlTZa/?igshid=fz2xd4izl7w

Dit is in Vail....

Kwaliteit pistes sterk afhankelijk lokale weersomstandigheden. Prepareren tijdens openingstijden wordt niet meer gedaan ivm veiligheid. Het is veel drukker dan 10 of 15 jaar terug. Er wordt sneller geskied en er is minder discipline.

Erwin van Leeuwen | 09-02-2020 - 17:07

Gijs Winter

Helemaal mee eens.

Gijs Winter | 09-02-2020 - 17:23

Marja  Skiër

Even gekeken, jeetje, als je zo’n rij ziet dan vergaat je toch de lust! Niet zo’n best weer ook zeg!

Marja Skiër | 09-02-2020 - 17:24

marc van de poel

Hier in 't Antwerpse ist flink aan't spoken. Zoals ook in de rest van Europa, trouwens. Gelukkig moeten we nu niet rijden. Alhoewel, windmee?? Wij rijden dinsdagnacht voor een viertal dagen naar les 2 Alpes. Tegen dan zal die wind wel beetje bedaren, hoop ik.

marc van de poel | 09-02-2020 - 17:34

J M

Vandaag heerlijk weer gehad in Serfaus! Drukte viel mee, lekker naar de Masner gegaan waar het top was. Aan het einde van de dag waren de lager gelegen pistes wel redelijk overhoop geskied maar dat is geen verrassing 😊hopelijk geen afsluitingen morgen! 🙏🏼
Foto plaatsen lukte helaas niet, helaas!

J M | 09-02-2020 - 18:54

Gijs Winter

Bergfex redelijk optimistisch.

Foto bij weerbericht reactie 76693

Gijs Winter | 09-02-2020 - 18:56

René Kuurstra

Wie heeft er suggesties voor (liefst wat hoger gelegen gebieden) in Oostenrijk, Italië of eventueel Zwitserland die tijdens de voorjaarsvakantie niet zo erg druk zijn?

René Kuurstra | 09-02-2020 - 20:10

Marja  Skiër

Vorig jaar waren we in februari ook in Obergurgl. Daar ging het wel, hoogte vanaf 1980 m. Sölden is superdruk met de voorjaarsvakanties maar verderop gelegen Obergurgl en Hochgurgl was goed te doen.

Marja Skiër | 09-02-2020 - 21:13

Dennis  Dolomieten

🤫🤫

Dennis Dolomieten | 09-02-2020 - 22:33

René Kuurstra

Dank je Marja, Obergurgl stond sowieso al in het lijstje van gegadigden om eens aan te doen. Maar goed te horen dat de drukte in de krokus er ook mee kan vallen:)

René Kuurstra | 12-02-2020 - 20:41

ron braams

Wij rijden vaak om 10 uur weg naar de Dolomieten en kunnen goed de Fernpas over rond 7. Om 9 uur in Dolomieten en na een ontbijtje in hotel om 11 uur op de piste

ron braams | 09-02-2020 - 21:22

Koen ⛷❄️ van de Pol

Wat mis ik de sneeuw zeg, wordt weer helemaal gek van dit Hollands weer 😊

Koen ⛷❄️ van de Pol | 09-02-2020 - 21:28

Steph Priem

Ik tracht steeds te boeken van zondag tot zondag, groot verschil qua verkeer en ga nooit tijdens de verschillende schoolverloven wat voor wintersporters met kinderen niet mogelijk is.

Steph Priem | 09-02-2020 - 21:44

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord