Stormweer houdt aan

Het was gisteren nog eens ouderwets webcambeelden kijken in voornamelijk de Franse Alpen. Een koude weststau uit het boekje! Maar ook elders in de Alpen viel er op uitgebreide schaal sneeuw. Zo pikte de Zwitserse Alpen zeker hun deel mee en viel er ook in de oostelijke en zuidelijke Alpen weer wat wit goud uit de lucht. Altijd leuk als de weergoden met intense sneeuwzones komen richting de belangrijkste wintersportmaanden van het jaar!


Decimeters verse sneeuw in Les Arcs. @LesArcs


Een stevig pakket wit goud in @La Norma


Moeilijk wandelen met al de verse sneeuw in Bonneval. @Muriel Champion


Prachtig winterbeeld uit Val d'Isere. @Val d'Isere


Droger weer in de oostelijke Alpen. Het was duidelijk wel koud genoeg voor kunstsneeuw in Kandahar.


Prachtige wintersportcondities in Laax. Weliswaar op 2000 meter. 

Frontale zone met felle windstoten
In de nasleep van gisteren staan de isobaren vandaag nog steeds recht op de Alpen vanaf het westen. Aan de zuidrand van een uitgestrekte depressie boven de Britse Eilanden golft bovendien een frontale zone in de breedtegraad van de Alpen. Dat betekent vandaag weer de nodige neerslag langsheen de noordkant van de Alpen. Initieel ligt de sneeuwgrens deze ochtend nog laag. Enkel in de Maritieme Alpen (uiterste zuidwesten) is deze reeds gevoelig gestegen. Na de middag krijgt de windstroming een meer zuidwestelijke component waardoor de neerslag (buien) zich dan nog enkel toespitsen op de westelijke Alpen. De sneeuwgrens gaat dan wel sterk de hoogte in, tot 1500-2000 meter. Cumulatief kan er in de gunstige weststau gebieden nog 10-20 cm vallen boven 2000 meter. Het zijn gevaarlijke weerscondites vandaag met een stormachtige wind die de recente sneeuw eenvoudig doet verstuiven. Houd dus rekening met liftafsluitingen en een precair lawinegevaar! De rukwinden kunnen in de bergen oplopen tot ruim 100 km/u. Het meest stabiele weer is vandaag duidelijk te vinden aan de zuidkant met mooie, brede opklaringen. 

De straalstroom staat vandaag recht op de westelijke Alpen


Vooral sneeuwval ten noorden van de hoofdkam deze ochtend. In de Aosta regio valt ook sneeuw. @Wetteronline

Zonnige en zachte zondag
De golvende frontale zone kantel vanavond en vannacht richting NW waardoor alle neerslag wegtrekt uit de Alpen. Dat is de voorbode van een zonnige zondag waarbij we enkel rekening moeten houden met middelhoge wolkenvelden. De wind blijft nog wel stevig doorwaaien maar zwak wel af in de loop van de dag. Zoals de voorbije dagen al aangekondigd wordt de aangevoerde lucht gevoelig zachter. De nulgradengrens zwiept omhoog en bereikt 2500 tot lokaal 3000 meter in de zuidelijke Alpen (tegen de Middellands Zee). In het zuiden van Duitsland en middelland van Zwitserland, waar de Südföhn optimaal kan opwarmen, kunnen de temperaturen stijgen tot 13-14°C. 


De aangevoerde lucht wordt vanaf morgen gevoelig zachter in grote delen van Europa. @Wetterzentrale


De föhnwind lijkt alvast aan te houden tot en met woensdag. 

Weerbeeld komende week
De details zullen nog wel veranderen maar het weerbeeld voor komende week ligt ondertussen min of meer vast. Een diepe trog vast post over West-Europa waardoor de aangevoerde lucht in de Alpen pal uit het zuiden komt. Die lucht is algemeen vrij zacht en bevat veel Middellands Zee-vocht. Dat betekent Südstau met neerslag aan de zuidkant en brede opklaringen, maar wel zacht weer, aan de noordkant. Op basis van de laatste weerkaarten zou er tot en met woensdag zomaar 50-100 cm sneeuw kunnen vallen boven grofweg 1600-1800 meter lansgheen de centrale zuidkant (Piemonte). 


Een krachtige Südstau fase zal komende dagen veel neerslag geven aan de zuidkant van de Alpen. @Wetteronline 

Geholpen door de uitdrogende en opwarmende föhnwind kunnen de temperaturen dinsdag tot 12°C stijgen op 1500 meter. Dat is uiteraard ruim te hoog voor de tijd van het jaar. Temperaturen tot 15-16°C lijken dan zeker mogelijk in de brede valleien. 


Dinsdag lopen de temperaturen aan de noordoostkant van de Alpen hoog op! @Wetteronline

Gelukkig lijkt het zeer zachte weer eerder van korte aard. Vanaf donderdag lijkt de straalstroom een meer zonaal patroon te kiezen waardoor de aangevoerde lucht koeler wordt. Mogelijk levert dat opnieuw sneeuw op voor een groot deel van de Alpen maar dat is voorlopig nog koffiedik kijken. 

Een fijne dag nog. Morgen is Michael er weer!

Met vriendelijke groet,

Lander Van Tricht, weerman Sneeuwhoogte.NL
Twitter: @LanderVanTricht

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Tom Engelen

Woensdag richting Alpen. Welke regio is te adviseren voor meeste kans op zonnig skiweer?

Tom Engelen | 14-12-2019 - 08:40

Marja  Skiër

Nou dan heb je keuze genoeg zou ik denken. De vraag is of ergens plaats is zo vlak voor het kerstseizoen! Veel plezier in ieder geval!

Marja Skiër | 14-12-2019 - 15:39

Kevin B

Hier in Kühtai momenteel stormachtige wind en inderdaad flinke verstuiving. Liften beginnen net met draaien, hopelijk blijven ze open!

Als het goed is later vandaag mooi weer

Foto bij weerbericht reactie 68960

Kevin B | 14-12-2019 - 08:43

mark Schevernels

Dit ziet er niet goed uit voor de kerst. Temperaturen op komst tot 10 graden. Das niet meer normaal. Maar we blijven hopen op een sneeuwwonder tegen dan

mark Schevernels | 14-12-2019 - 08:47

Ruba

Heel normaal Marc, niet panikeren. De winter begint op 21 december, geduld is een mooie deugd.

Ruba | 14-12-2019 - 09:21

mark Schevernels

Ruba, tis niet panikeren maar het zou jammer zijn dat er geen sneeuw moest liggen in Ramsau. Zolang het maar niet regent. Dan word het maar wandelen. Ook leuk

mark Schevernels | 14-12-2019 - 09:34

Tjeerd Wintersport

Hoi Mark, ik ging 30 jaar geleden al met kerst naar de Alpen en dan hadden we soms ook temperaturen van 10 of hoger. Waarmee ik niet de klimaat opwarming ontken, het gebeurd nu gewoon relatief vaker.... laten we inderdaad hopen op beetje koud, winterweerrrrrr! Veel plezier!

Tjeerd Wintersport | 14-12-2019 - 13:28

an Vb

Na dd vele twijfel over oostenrijk/frankrijk/italie voor eerste week kerst, gelukkig bij ons eerste idee gebeleven. Vrijdag vertrekken naar sauze d'oulx. Geen meters verse sneeuw zoals alternarief 1 en 2 wat bij sneeuwval ( la rosiere en les menuires) moeilijker te bereiken valt, geen schladming waar het te warm wordt en waar nog geen echte dump kwam. Enige waar we wat voor zullen moeten uitkijken is de aangekondigde sneeuw op vrijdag. Hoewel we altijd sneeuwkettingen meehebben, zijn die de voorbije jaren niet nodig geweest. Dit jaar zullen we ze maar binnen handbereik houden 😁

Foto bij weerbericht reactie 68963

an Vb | 14-12-2019 - 08:55

Michael Gerritsjans

Net als vroeger bij toetsen en proefwerken: blijf bij je eerste antwoord! ; - ))

Michael Gerritsjans | 14-12-2019 - 11:04

Henk W.

Lander, toch terug kouder in de loop van volgende week? Kaarten waren gisteravond toch niet zo best?

Henk W. | 14-12-2019 - 09:26

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Ik ben deze ochtend weer iets hoopvoller op een gunstig scenario! :)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 14-12-2019 - 09:26

mark Schevernels

Is het alleen het Europees model dat de terugkeer naar kouder weer ziet of doen de andere dat ook ?

mark Schevernels | 14-12-2019 - 10:02

Jordy Smeekens

Morgen richting Alpen. In welke regio moeten we zijn voor de beste condities?

Jordy Smeekens | 14-12-2019 - 09:30

Xavier Delvael

Naar omhoog zal het beste zijn.👍

Xavier Delvael | 14-12-2019 - 09:33

an Vb

In Franse alpen kan je momenteel geen foute keuze maken, italie ook mooi maar dan wel hogerop gaan. In madonna di campiglio zie ik regen staan. Sestriere ligt er prachtig bij en ligt heel hoog

an Vb | 14-12-2019 - 10:10

Xavier Delvael

Dag Lander,
Mijn ochtendkoffie is ondertussen bijna opgedronken, zelfs in het koffiedik kan ik niets zien over de middellange termijn ontwikkelingen voor het Zillertal. Ik blijf dus rustig elke ochtend jullie analyse en voorspellingen lezen, aangevuld met die foto's en reacties steeds heel leuk. Dank jullie wel allemaal

Xavier Delvael | 14-12-2019 - 09:32

Bertil Blaas

Goede morgen en zoals altijd dank voor weersverwachting.
Actueel lichte sneeuwval. Flink winter.
Boven Paznauntal zie ik 1 ste opklaring. Gr

Foto bij weerbericht reactie 68970

Bertil Blaas | 14-12-2019 - 09:33

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Mooi winterweer! :)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 14-12-2019 - 09:34

Bertil Blaas

Als het zicht verbeterd, vandaag eens boven baantje skiën. Lekker fris geprepareerd. Foto volgt

Bertil Blaas | 14-12-2019 - 09:37

Dennis  Dolomieten

Leuk!

Dennis Dolomieten | 14-12-2019 - 11:01

Marja  Skiër

Ha Bertil, je hebt je geïnstalleerd? Ga er maar voor en laat ons hier meegenieten. Hier in het Zuiden is het nat, winderig en koud🌧

Marja Skiër | 14-12-2019 - 15:43

Bertil Blaas

Ja Marja, leuk. We zijn er weer, in het prachtige Alpenlandschap.
Klasse. Hoop voor iedereen dat de vakantie een mooi succes wordt.

Bertil Blaas | 14-12-2019 - 16:54

Iris -

Hoi! In welke mate zal er sneeuw gaan verdwijnen met de hoge temperaturen die voorspeld zijn? We gaan naar Saalbach 20 december! 😄

Iris - | 14-12-2019 - 09:36

Ko Wisse

Het zal voor Saalbach best meevallen. De pistes zijn nu in ieder geval super goed, en als het helder weer wordt, wel te warm natuurlijk zou zich hier door inversie wel een koude bel kunnen vormen.

Ko Wisse | 14-12-2019 - 17:24

Joost Vancoillie

Is er iets mis met de sneeuwhoogte in Zinal?
Deze verandert niet

Joost Vancoillie | 14-12-2019 - 09:37

Sneeuwhoogte.nl

We begrijpen je reactie. Er ligt ongetwijfeld veel meer maar sommige dorpen zijn wel eens laks (zeker in het voorseizoen) met het aanpassen. Helaas kunnen we hier niets aan doen.

Sneeuwhoogte.nl | 14-12-2019 - 09:56

Laurens De Greef

In welke mate zal het warme weer invloed hebben op de sneeuw. Wij vrijdag richting Lech. Momenteel veel sneeuw maar zie de temperaturen richting 6-7 graden gaan...

Laurens De Greef | 14-12-2019 - 09:37

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Sneeuw zal het zeker moeilijk krijgen .. !

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 14-12-2019 - 11:26

Tjeerd Wintersport

Temperatuur alleen is niet alles bepalend voor een sneeuwdek. Luchtvochtigheid, neerslag (regen) en wind zijn wellicht nog bepalender. Een paar dagen dubbele cijfers is echt niet zo’n ramp, zolang de andere klimatologische factoren maar meevallen. In het algemeen zal Lech (Vorarlberg) geen probleem zijn, daar ligt genoeg. Kortom: het komt allemaal goed! 👍🏻⛷

Tjeerd Wintersport | 14-12-2019 - 13:35

Tjeerd Wintersport

En om je gerust te stellen, in St Anton kun je tot eind april skiën, ik heb daar dagen meegemaakt van 16 graden, in je T-shirt buiten en gewoon nog skiën. Vanuit Lech kun je tegenwoordig direct met lift naar Anton. Maar Lech ligt er ook prima bij straks hoor. Echt. No worries!

Tjeerd Wintersport | 14-12-2019 - 13:41

Laurens De Greef

Merci voor de geruststelling 😁

Laurens De Greef | 14-12-2019 - 14:14

Tjeerd Wintersport

Graag gedaan! Vorarlberg is echt gewéldig hoor. De koning zit jaarlijks (krokus) in Hotel Post in Lech. Mooie skiroutes, lekker eten, wel wat aan de prijs. Wij komen rond de kerst ook zeker nog een dagje knallen daar. Have Fun!

Tjeerd Wintersport | 14-12-2019 - 14:33

Marja  Skiër

Dat wordt daar vast papsneeuw! Jasses, dat is zwaar en nat! Hoog blijven zou ik zeggen. Blijf in Zürs op de hogere pistes.

Marja Skiër | 14-12-2019 - 15:45

Henrik Mulder

Oef met de hoge temperaturen van aankomende week (midden van de week liggen de temperaturen meer dan 12 graden boven normaal) denk ik dat alle dalen aan de Oostenrijkse noordkant, mn ten oosten van Innsbruck, weer groen zijn. Daar ligt simpelweg te weinig sneeuw om een week lang temperaturen met dubbele cijfers te doorstaan.

Henrik Mulder | 14-12-2019 - 10:07

Peter N

Goedemorgen allen terwijl ik aan een bakje koffie zit kijk ik ook even naar de sneeuw beelden op de Belgische TV en dat ziet er toch helemaal niet slecht uit hoor ,en het lijkt me sterk dat het met die paar aankomende warme dagen de sneeuw in een keer weg zou zijn . Dus voor de vroege vakantiegangers ziet het er toch wel rooskleurig uit : het is wel eens anders geweest een paar jaren geleden , toen was alles nog groen in deze periode. Denk dat het wel goed zit voor de mensen die volgende week richting Alpen vertrekken. 👉🌨🏔⛷🏂👍

Peter N | 14-12-2019 - 10:20

mark Schevernels

Wss niet als je richting Steiermarken en omstreken vertrekt zoals mij. Daar ligt een beetje sneeuw en die zal wel na die hoge temperaturen weg zijn

mark Schevernels | 14-12-2019 - 10:22

Peter N

Hallo Mark maar in de omgeving steiermarken ligt toch ook het dachstein gebergte tot wel drieduizend meter hoge gletsjer skigebied is toch altijd redelijk sneeuwzeker ook nu ligt daar aardig wat sneeuw: komt wel goed denk ik zo . 👍🌨🏔⛷👍

Peter N | 14-12-2019 - 10:40

mark Schevernels

Ja das was. Daar ligt nog sneeuw maar wss gaat er daar massa volk zijn omdat in dal (1100meter)geen sneeuw meer zal liggen

mark Schevernels | 14-12-2019 - 10:58

Peter N

Blijf positief Mark komt goed 👍👉⛷👍

Peter N | 14-12-2019 - 11:42

Richard Boot

Weet iemand of de sneeuwconditie in Saalbach / Leogang in de eerste kerstweek de warmte een beetje gaan doorstaan het liefst ging ik een weekje eerder ( LOL)

Richard Boot | 14-12-2019 - 10:41

Greet ☀️

Ondertussen aan het genieten van de FIS World Cup dames in het immer prachtige Sankt Moritz op Eurosport ❄️⛷☀️

Greet ☀️ | 14-12-2019 - 10:49

Peter N

Ja die ben ik ook aan het kijken Greet goh die meiden gaan over de 💯 km per uur naar beneden knap hoor : ik doe het iets rustiger aan .😂😂👉⛷👍

Peter N | 14-12-2019 - 10:52

Greet ☀️

Euhh ik ook hoor, ik ben meer het cruisende type op de latten, genieten staat boven snelheid 😁

Greet ☀️ | 14-12-2019 - 11:00

Peter N

Klopt Greet 👉⛷👍👍👍

Peter N | 14-12-2019 - 11:41

paul jacobs

Ik ben van plan morgen naar de franse alpen te vertrekken. La Plagne ziet er qua condities en weersvoorspellingen goed uit maar ik ben er nog nooit geweest. Kan iemand met kennis van zaken een goeie tip geven welk deel van la Plagne best gelegen is. Liefst appartementje zo dicht mogelijk bij de piste, en met enkele winkels & restaurants in de buurt?

paul jacobs | 14-12-2019 - 11:02

Greet ☀️

In Plagne soleil en Belle Plagne heb je veel accomodaties langsheen of vlak bij de pistes en liften waar je vlot het domein mee kan verkennen (lees die je nodig hebt om hogerop te skiën. Veel plezier!

Greet ☀️ | 14-12-2019 - 11:13

Ski Addict

Ik sluit mij aan bij Greet haar antwoord. Plagne Centre ook prima uitvalsbasis maar persoonlijk vind ik dit een lelijk dorp. Genieten maar !

Ski Addict | 14-12-2019 - 11:27

an Vb

Paul, neem er even een pistekaart bij en kijk op homeaway.nl appartementen met hopen die vrij zijn. Of kijk eens op sunweb.nl, daar zijn serieus koopjes te doen

an Vb | 14-12-2019 - 11:28

Jeroen Heiden

Wij zijn vorig jaar in La Plagne geweest, in Belle Plagne. Persoonlijk vind ik dit het meest charmante dorpje met prima ligging op 2050 meter. Paar leuke winkels, goede bakker en restaurants. Vele appartementen aan de piste. Kijk wel even op een plattegrond i.v.m. hoogte verschillen. Sommige appartementen niet aan piste en dan omhoog lopen naar piste of liggen net aan de andere kant van het centrum. Dan moet je door allerlei appartementen heen, langs gallerijen om in centrum te komen. Ook handig is dat vanuit Belle Plagne de gondel naar Roche de Mio vertrekt. Hopelijk heb je iets aan de info. Veel plezier!

Jeroen Heiden | 14-12-2019 - 11:41

Han .

Ik sluit met erbij aan, komen al jaren in Belle Plagne. Altijd sneeuw en ski in ski out blijft fantastisch. En je kunt met de cabine tot laat naar Plagne bellecote en terug waar gezellige barretjes en eettentjes zijn. Oh ja en je parkeert je auto in de parkeerkelder onder het dorp. Die heb je de hele week niet nodig en hij blijft vrij van sneeuw😃

Han . | 14-12-2019 - 15:53

paul jacobs

Bedankt voor de tips, omdat het een beetje snel moet gaan heb ik toch maar een appartementje geboekt in Centre, uitzicht en sfeer zijn voor mij niet zo van belang. Het skigebied zal zowiezo slechts beperkt open zijn maar er is volop verse sneeuw en vanaf morgen zonniger weer.

paul jacobs | 14-12-2019 - 15:57

Luc Cap

Alvast veel moed voor de Kerstskieërs!

Luc Cap | 14-12-2019 - 11:24

M K

Denken jullie dat er überhaupt te skiën valt tijdens kerst in kleinwalsertal?

M K | 14-12-2019 - 11:30

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Pistes zijn op en top momenteel. Dat verandert niet zo snel :)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 14-12-2019 - 11:31

M K

Ik hoop dat je gelijk hebt! Voor het eerst sinds jaren weer de mogelijkheid om op wintersport te gaan en voor man - en zoonlief is het de eerste keer.... duim duim duim

M K | 14-12-2019 - 11:42

Michael Gerritsjans

Lander zal gelijk krijgen : - ))

Michael Gerritsjans | 14-12-2019 - 13:47

Dirk Pieraert

de meeste pistes zullen zeker en vast geopend zijn, er is goed besneeuwd de laatste weken. Op de Walmendingerhorn, Ifen en Kanzelwand ligt genoeg sneeuw om de pistes mooi klaar te krijgen.

Dirk Pieraert | 14-12-2019 - 21:39

M K

😁

M K | 15-12-2019 - 16:49

Hannie Adolf

Geen Alpen, maar Winterberg hier en nu;-)

Foto bij weerbericht reactie 69004

Hannie Adolf | 14-12-2019 - 11:56

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Top condities vandaag? :D

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 14-12-2019 - 12:07

Hannie Adolf

Dagje wintersportgevoel😊

Foto bij weerbericht reactie 69073

Hannie Adolf | 14-12-2019 - 19:44

Marieke .

Wij vertrekken de 21ste richting Fieberbrunn. We maken ons niet zo snel druk, bovenop zal vast en zeker geskied kunnen worden, voor het kerst gevoel zou het leuk zijn dat het dal wit blijft. We zullen het zien, de voorpret word er hier in ieder geval niet minder om! En weermannen bedankt dat jullie elke dag zo’n mooi uitgebreid weerbericht voor ons in elkaar zetten!

Marieke . | 14-12-2019 - 11:56

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Dankjewel Marieke!😀👋

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-12-2019 - 12:08

Michael Gerritsjans

Mooi gebied hoor, ik ben fan! Have fun!!

Michael Gerritsjans | 14-12-2019 - 13:48

Marieke .

Dank je wel! Voor ons de eerste keer daar dus we zijn benieuwd :) nog tips voor mooie afdalingen?

Marieke . | 14-12-2019 - 14:06

Carin L.

Zoooo jammer vandaag in Bramberg. Prachtig skiweer, perfecte pistes en sneeuw maar om half 12 gingen de gondels dicht vanwege de storm (windstoten tot 100 km/uur)
Hopelijk morgen minder wind.....

Carin L. | 14-12-2019 - 12:09

Klaas ..

Paar leuke update foto's zouden leuk zijn wij gaan volgende week 2 weken bramberg 😁

Klaas .. | 14-12-2019 - 12:31

Carin L.

Ik zal morgen wat foto’s maken

Carin L. | 14-12-2019 - 12:56

Carin L.

Vanmiddag wandeling gemaakt in Bramberg. Aan de zuidzijde in het dal dooit het wat maar aan de noordkant ziet het er nog prachtig uit!

Foto bij weerbericht reactie 69067

Carin L. | 14-12-2019 - 18:49

martin libbrecht

Dag Lander ik zie op Bergfex dat ze op de laatste weergave 11h52 afkoeling geven vanaf donderdag vrijdag en zaterdag en zondag sneeuw ,kan dat zijn dat zou de max zijn ?

martin libbrecht | 14-12-2019 - 12:12

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Hoi Martin. Elke site is verantwoordelijk voor zijn eigen berichtgeving. Daar gaan wij niet over. De situatie eind van de week is uiterste onzeker en verschilt per run. We houden het Alpenweer met de naderende Kerst scherp in de gaten!
Gr Michael😀👋

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-12-2019 - 14:08

Marja  Skiër

Michael geweldig dat jij en Lander er zo bovenop zitten! Toppers zijn jullie, je laat he niet gek maken door alle tegenstrijdige berichten maar gebruiken jullie verstand erbij. Ik ben fan hoor, maar dat wisten jullie al!👍

Marja Skiër | 14-12-2019 - 15:50

Sneeuwhoogte.nl | Michael

😀👍👋👈

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-12-2019 - 16:24

martin libbrecht

dank u wel Michael en Lander voor de goeie weerberichten dat jullie alle dagen brengen

martin libbrecht | 14-12-2019 - 17:51

Bertil Blaas

Skiën maar

Foto bij weerbericht reactie 69011

Bertil Blaas | 14-12-2019 - 12:49

Bertil Blaas

Perfect winterweer

Foto bij weerbericht reactie 69012

Bertil Blaas | 14-12-2019 - 12:49

Gerda Hensen

Tjonge, een drukke dag vandaag op de piste😜. Ik zie zeker 8 man; echt dringen geblazen.

Gerda Hensen | 14-12-2019 - 18:36

Bertil Blaas

Paznaun Kappl ☀️komt door 👍

Foto bij weerbericht reactie 69013

Bertil Blaas | 14-12-2019 - 12:52

Bertil Blaas

Boven beetje wind

Foto bij weerbericht reactie 69015

Bertil Blaas | 14-12-2019 - 13:12

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Onze trouwe Sneeuwhoogte reporter Bertil vanuit het Kappl / Tirol. Super!!

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-12-2019 - 13:17

Paul Bongers

Bertil stop nu maar #jaloers😁😉👍

Paul Bongers | 14-12-2019 - 13:47

Bertil Blaas

Michael bedankt 👍👍 en uh reporter, heel leuk. . En ja ik blijf voorlopig nog lange tijd in Tirol. Dus........leef maar 1 x. 🍷🍰☕️
@Paul het komt voor jullie ook dik in orde hier.
Omstandigheden zijn gewoon goed. Die paar warme dagen tot donderdag gaan geen ramp worden. Vanaf donderdag weer stuk koeler. 👍👍 volgens ORF.
Gr.

Bertil Blaas | 14-12-2019 - 15:48

Marja  Skiër

Bertil, maak er maar een feestje van! Wij genieten nee van al jullie belevenissen 😁

Marja Skiër | 14-12-2019 - 15:51

Peter N

Geweldig Bertil die foto’s dat ziet er inderdaad fantastisch 😻 uit man nou alvast veel skiplezier en genieten maar. 👉❄️🌨🏔⛷🏂😊👍

Peter N | 14-12-2019 - 15:54

Dennis Bierhof

Blijft de er nog wat sneeuw over in de Dolemieten met de aankomende hogere temperaturen.....hopen op wat koudere temperaturen en nog een bak sneeuw erbij. volgende week erheen❄️⛷

Dennis Bierhof | 14-12-2019 - 13:18

Michael Gerritsjans

Geen zorgen, daar ligt zat!

Michael Gerritsjans | 14-12-2019 - 13:49

Peter N

Daar ligt tot de maand mei genoeg in de dollemieten ❄️🌨❄️🌨⛷👍

Peter N | 14-12-2019 - 15:56

Dennis Bierhof

👌

Dennis Bierhof | 14-12-2019 - 20:12

Dolo Mieke

Vandaag super skidag gehad in Corvara gebied. Zon, geen wind, bákken sneeuw. En er worden geen extreem hoge temperaturen aangekondigd...

Dolo Mieke | 14-12-2019 - 20:19

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Nog een leuke uit Aussois / Haute Maurienne Vanoise

Foto bij weerbericht reactie 69018

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-12-2019 - 13:22

David Buyse

Volgende week naar aussois
Hopelijk blijft het zo!

David Buyse | 14-12-2019 - 13:53

Bertil Blaas

Hij is schitterend. En lekker geïsoleerd tegen vorst.

Bertil Blaas | 14-12-2019 - 15:49

Jill Roverts Crijns

Weer bericht op de site van skigebied sybelles zegt met kerst 10 graden en regen... ppfff en nu maar duimen dat dat nog gaat veranderen...

Jill Roverts Crijns | 14-12-2019 - 13:30

Matisse Schorpion

Wij vertrekken 20 december richting Wildschönau. Ligt nu 60 cm, blijft er nog iets van over na deze warme dagen?

Matisse Schorpion | 14-12-2019 - 13:31

Tjeerd Wintersport

Beste Matisse, lees hierbij mijn antwoord op een eerdere post en je zult met een gerust hart de auto instappen. Hierbij: Temperatuur alleen is niet alles bepalend voor een sneeuwdek. Luchtvochtigheid, neerslag (warme regen) en wind zijn wellicht nog bepalender. Een paar dagen dubbele cijfers is echt niet zo’n ramp, zolang de andere klimatologische factoren maar meevallen en niet te lang aanhouden. In veel gebieden kun je tot half april skiën, hoger zelfs tot begin mei en temperaturen van zelfs 14 of 15 graden of meer zijn dan echt geen uitzondering. Daarnaast kun je als het echt ruk is altijd nog even de auto in naar een beter (hoger) gebied. Kortom: het komt echt wel goed! Fijne vakantie 👍🏻⛷

Tjeerd Wintersport | 14-12-2019 - 14:41

Matisse Schorpion

Ik hoop het. Bedankt!

Matisse Schorpion | 14-12-2019 - 16:14

Matthias Vandendriessche

Kerstweek naar Valtournenche (Breuil-Cervinia) hopelijk niet teveel sneeuw weg in de komende week. Is eerste keer na jaren naar Haute Savoie. Fingers crossed ;)

Matthias Vandendriessche | 14-12-2019 - 13:52

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Daar ligt echt meer dan genoeg sneeuw. Volgende week is er in deze geografische hoek opnieuw een verhoogde kans op een zware sneeuwdump!

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-12-2019 - 14:11

Matthias Vandendriessche

Thx Michael

Matthias Vandendriessche | 14-12-2019 - 15:26

Ricardo W

We gaan naar Hinterglemm 27dec-4jan. Kan iemand enige verwachting uitspreken van de condities gezien de huidige sneeuwhoogte en het weerbeeld?⛷❄️😃

Ricardo W | 14-12-2019 - 14:22

Olaf Noot

Hoi Michael, wat is wintersport toch zonder jullie dagelijkse update.... Dank voor al het goede werk wat jullie verrichten. Kun je me iets vertellen over de weersverwachting voor Gosau rond 26 december? grtz

Olaf Noot | 14-12-2019 - 15:18

Marja  Skiër

Gebruik de glazen bol Michael!

Marja Skiër | 14-12-2019 - 15:53

Sneeuwhoogte.nl | Michael

De uitkomst verschilt per run Olaf. Kan er helaas niets betrouwbaars over zeggen. 👋

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-12-2019 - 16:13

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Arosa Lenzerheide❄️😍

Foto bij weerbericht reactie 69055

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-12-2019 - 16:31

Kevin B

Veel wind maar toch een heerlijk dagje gehad!

Foto bij weerbericht reactie 69056

Kevin B | 14-12-2019 - 16:42

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Nice! Waar zit je Kevin?

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-12-2019 - 17:42

Kevin B

Kuhtai en dit was in Hochotz

Kevin B | 15-12-2019 - 08:20

Bertil Blaas

De avond valt met wat kerststemming🌲🕯

Foto bij weerbericht reactie 69058

Bertil Blaas | 14-12-2019 - 17:02

Bertil Blaas

Zie zojuist op ORF voor N-Tirol zondag t/m woensdag droog , redelijk zonnig met af en toe wolken en zacht. Donderdag regen tot 1800 m. Afw.😇

Bertil Blaas | 14-12-2019 - 18:41

Frans Jansen

Hoop zo dat we in lermoos nog wat sneeuw hebben vanaf de 21e.
Het lijkt weinig de temperatuur komende week toch iets lager uitvalt dan in de afgelopen dagen verwacht, nu de regen nog wat minder.

Frans Jansen | 14-12-2019 - 17:18

Dieter Dupon 🇦🇹

De zon kwam er door in de namiddag Ischgl/Galtür! Genieten...😎⛷

Foto bij weerbericht reactie 69062

Dieter Dupon 🇦🇹 | 14-12-2019 - 17:29

Erik T

Net aangekomen, op weg naar Serfaus kan je al even genieten van de "kom" boven Fiss. 🌞⛷🍺

Foto bij weerbericht reactie 69068

Erik T | 14-12-2019 - 18:51

Erik T

Onderweg met een laagstaande zon en nat wegdek...👎

Foto bij weerbericht reactie 69069

Erik T | 14-12-2019 - 19:06

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Wat een fijne dag weer op de discussie :) ❄️❄️

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 14-12-2019 - 19:06

Henk W.

Nog update nu het toch beetje spannend wordt ?

Henk W. | 14-12-2019 - 19:35

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Positieve ontwikkeling deze avond :) meer ga ik niet verklappen :p

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 14-12-2019 - 19:40

Rob T

We krijgen nog een update???

Rob T | 14-12-2019 - 19:56

Henk W.

Echt opbouw naar thriller dus ...))

Henk W. | 14-12-2019 - 20:03

Paul Bongers

Goed zo Lander. Goed is goed. Ga maar lekker genieten van je zaterdagavond! Doe ik ook. Zou iedereen moeten doen die hier is. Diegene die in de Alpen zitten, doen waarschijnlijk ook 😉🍻Morgen kijken weer verder....🌨❄????

Paul Bongers | 14-12-2019 - 20:04

Henk W.

Eens Paul. Maar je bent ook nog in de lucht ... verslavend he?

Henk W. | 14-12-2019 - 20:09

Bart Debaere

Lander, je kan wel heel goed de mensen nieuwsgierig maken! 😜

Bart Debaere | 14-12-2019 - 20:10

Paul Bongers

😁👍😇

Paul Bongers | 14-12-2019 - 20:50

Sjaak W

....spannend...

Sjaak W | 14-12-2019 - 23:31

Dennis Sival

Weet iemand of er een rodelbaan is in morgins?

Dennis Sival | 14-12-2019 - 19:47

Dolo Mieke

Kon niet beter vandaag! En geen wind👍🏻 ( Corvara)

Foto bij weerbericht reactie 69082

Dolo Mieke | 14-12-2019 - 20:24

Dolo Mieke

Foto bij weerbericht reactie 69083

Dolo Mieke | 14-12-2019 - 20:25

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Oeff. Droomplaat Mieke😍😍

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-12-2019 - 20:55

Sneeuwhoogte.nl | Michael

.

Foto bij weerbericht reactie 69084

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-12-2019 - 20:45

Sneeuwhoogte.nl | Michael

.

Foto bij weerbericht reactie 69085

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-12-2019 - 20:46

Dennis  Dolomieten

Al die ingesneeuwde auto's beginnen toch wat te vervelen 😉

Dennis Dolomieten | 15-12-2019 - 01:14

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Laatste van vanavond. Respectievelijk La Rosière en Val D' Isère! @Anthony Ginter / Matthieu Decorps '-)

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 14-12-2019 - 20:48

Bertil Blaas

Ze blijven heel mooi. 👌👌

Bertil Blaas | 14-12-2019 - 21:13

Henk W.

Bis morgen

Henk W. | 14-12-2019 - 20:54

Hendrik Kirts

Testje

Hendrik Kirts | 15-12-2019 - 22:33

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord