Sneeuwdump vanaf het noorden

Wat een sneeuw in de oostelijke Alpen... Afgelopen dagen vielen er op de meeste plaatsen al tientallen centimeters wit goud uit de lucht en daar komt de komende dagen nog een pak sneeuw bij. De weersituatie is vrij extreem met een noord-zuid straalstroom die pal op de Oostenrijk gericht staat. Dit zorgt voor een actieve nordstau waarbij er voortdurend sneeuwbuien ontstaan. Het contrast met het westen en zuiden van de Alpen kan amper groter zijn. Daar is en blijft het voorlopig zonnig en rustiger. Op de middellange termijn loert er wel verandering om de hoek. Steeds meer weermodellen ondersteunen namelijk een scenario waarbij het volgende week langsheen de hele noordkant (ook Frankrijk dus) gaat sneeuwen. Maar, laten we eerst maar eens kijken wat de weerkaarten de volgende dagen voor de Alpen in petto hebben! Gaat die meter extra sneeuw in Oostenrijk effectief vallen?


Meer dan 2 meter sneeuw ruimen boven op de gletsjer van Dachstein. @GeogreBliem 


Winter wonderland in Schröcken gisteren waar er enkele opklaringen voorbijtrokken. 


Zoek je auto maar eens in zo'n pak sneeuw (Königsleiten). @LiveUpdates


Er valt niet alleen veel sneeuw, het is ook zeer koud in de Alpen. 


Koud maar droog met opklaringen gisteren in Bad Kleinkirchheim.


En ook in Hausberg gisteren top condities!


Wat een contrast met bijvoorbeeld Les Arcs waar de zon de hele dag scheen.

Aanhoudend sneeuwbuien voor oostelijke Alpen
Het weerbeeld van vandaag is vrij gelijkaardig aan gisteren. Zo blijft het in de Oostenrijkse Alpen, althans voornamelijk zeker de noordzijde, overwegend betrokken met sneeuwbuien. Die zijn het meest actief in het Salzburgerland en de gebieden ten oosten daarvan. De sneeuwgrens ligt in het dal en ik verwacht een 5-15 cm langs de grens met Zwitserland en 10-25 cm meer naar het oosten. Op 1500 meter vriest het een graad of 7-8 en met de wind erbij ligt de gevoelstemperatuur ruim beneden -10°C. In de bergen moet opnieuw rekening gehouden worden met een felle noordenwind en rukwinden tot 80 km/uur en meer.


Op het radarbeeld van deze ochtend is de bewolking en lichte sneeuw in het oosten duidelijk te zien. @Wetteronline

Het contrast met de rest van de Alpen kan bijna niet groter zijn. Op het oosten van Zwitserland na blijft het droog in de overige Alpenregio's en is het genieten van mooi zonnig weer. Het moet wel vermeld worden dat er in de loop van de dag mogelijk wat hoge wolkenvelden verschijnen maar meer dan dat zal het niet zijn. De nulgradengrens varieert in het westen en zuiden rond 1200-1400 meter wat aangeeft dat het hier ook iets zachter is. Met een strakke noord tot noordoostenwind voel het wel de hele dag kouder aan.


De Westelijke en een groot deel van de Zuidelijke Alpen genieten vandaag alweer van zonnig weer. @Wetteronline

Sneeuwdump op zaterdag
Het weekend staat in teken van een krachtige nordstau fase met veel sneeuw voor heel Oostenrijk. Ook een deel van Zwitserland en Italië pikken sneeuw mee. De oorzaak van dit weertype is een krachtig hogedrukgebied nabij Groot-Brittannië en lagedruk over Oost-Europa. Geplet tussen deze drukgebieden staat de straalstroom pal noord-zuid gericht op de oostelijke Alpen. Daardoor ontstaat er voortdurend stuwingsneerslag tegen de noordkant. Initieel valt er zaterdag nog lichte sneeuw maar overdag wordt de intensiteit steeds hoger. De aangevoerde lucht wordt wel iets minder koud waardoor de sneeuw vanaf het zuiden wat natter zou kunnen worden tot ongeveer 500 meter (nog steeds erg laag). Het uiterste noorden van Italië heeft door de krachtige noordenwind te maken met overschietende neerslag waardoor het ook hier kan sneeuwen. Cumulatief zien we voor zaterdag hoeveelheden tussen 20 (Vorarlberg) en 60 (salzburgerland) cm. Belangrijke factor wordt ook alweer de wind die nog een tandje bijzet met rukwinden die in de bergen kunnen oplopen tot meer dan 100 km/uur. Ongetwijfeld zal dat weer leiden tot liftsluitingen. Aangezien zaterdag een wisseldag is voor de skigebieden belooft de situatie in Oostenrijk en (het zuiden van) Duitsland precair te worden op de baan. Wees voorbereid en voorzichtig. Aangezien de neerslag vooral tijdens het begin van de dag wat minder intens is, is het bevorderlijk op tijd te vertrekken!


Sneeuwverwachting voor morgen. 

De jetstream staat deze dagen recht op de oostelijke Alpen.  Dat levert veel sneeuw op. 


Omwille van de heftige weersomstandigheden zou het zaterdag wel eens precair kunnen worden op de baan. 


Wees voorbereid en voorzichtig als u de baan op moet. Het kan gevaarlijk glad worden! 

Meer naar het westen wordt de neerslag snel minder en in Frankrijk blijft het zelfs helemaal droog. De zon domineert, net als in het grootste deel van de zuidkant. Het waait hier wel eveneens stevig door met in de bergen rukwinden van meer dan 80 km/uur. De nulgradengrens stijgt door de aanvoer van iets zachtere lucht in deze regio's een paar 100 meter. 

Ook zondag nog pak sneeuw voor oosten
De nordstau houdt ook zondag nog aan met een nieuwe portie extra sneeuwval voor de gehele oostelijke Alpen. In de koude lucht sneeuwt het tot in het dal en wordt er opnieuw 10-50 cm verwacht. De west- en zuidkant van de Alpen houdt het alweer droog en meestal zonnig. Enkel wat overschietende neerslag zou in de Dolomieten voor enkele sneeuwbuien kunnen zorgen. De temperaturen liggen in de marge van zaterdag. 


Komende dagen blijft het gewoon sneeuwen in de oostelijke Alpen


Veel paars wat duidt op hoeveelheden van meer dan 1 meter. 


Ook in de dalen wordt op sommige plaatsen meer dan een meter sneeuw verwacht!

Volgende week ook sneeuw voor Frankrijk?
Maandag houdt de lichte sneeuwval in de oostelijke Alpen nog aan maar vanaf het westen zal de intensiteit wel afnemen. Elders is het aanhoudend zonnig met wat hoge wolkenvelden. Dsindag wordt een overgangsdag met zon en wolkenvelden. Het blijft dan droog, ook in Oostenrijk. De pauze is echter van korte duur. Tegen de avond arriveert een actief koufront vaanf het noordwesten in de Alpen met neerslag langsheen de hele noordkant. Deze keer lijkt ook Frankrijk weer sneeuw van betekenis te krijgen. Het blifjt koud waardoor de sneeuwgrens overal erg laag ligt. Hoe het daarna verder gaat is nog onzeker maar het lijkt aanhoudend koud te blijven. Bovendien laten sommige weermodellen het tegen het weekend ook sneeuwen aan de zuidkant van de Alpen maar dat is wel op de echt lange termijn. Eerst maar eens zien hoeveel sneeuw de krachtige nordstau in Oostenrijk gaat opleveren! 


Halverwege volgende week mogelijk sneeuwval voor de hele noordkant! @Wetteronline

In tegenstelling tot Oostenrijk is het in Frankrijk al lange tijd overwegend droog waardoor daar nu minder sneeuw ligt dan vorig jaar tijdens begin januari. Volgende week staat er echter opnieuw sneeuw van betekenis op het programma!


Begin januari dit jaar lag er duidelijk minder sneeuw in Frankrijk ten opzichte van normaa. Vorig jaar lg er duidelijk meer. @MeteoFrance
 

Morgen is Michael er weer!

Met vriendelijke groet,


Lander Van Tricht, weerman Sneeuwhoogte.NL

Twitter: @LanderVanTricht

Het weerbericht beter interpreteren?

Maak dan een account aan en voeg je favoriete bestemmingen toe. Deze worden dan op onderstaande kaart weergegeven. Met het menu onder de kaart kun je exact zien tot welke gebieden jouw favorieten behoren.

Reacties

Reteip Vernaillen

Beste Lander, hoe staat het morgen voor het Zillertal? Wij hopen morgeavond aan te komen in Finkenberg... :)

Reteip Vernaillen | 04-01-2019 - 08:29

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Veel sneeuw morgen ! Zal geen sinecure worden op de baan..!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 04-01-2019 - 08:59

The Snowman

Wij gaan een weekje later. Laat even weten hoe het komende week is daar. Alvast bedankt.

The Snowman | 04-01-2019 - 13:14

Eric vano

Ziet er allemaal mooi uit de beelden en voorspellingen , de 19e naar Westendorf.
Vorig jaar niet geweest , en toen lag er veel.
Wordt 2019 nog beter ?
Weermannen bedankt voor de duidelijke uitleg en voorspellingen , het is de laatste weken een genot om jullie berichten te lezen.

Eric vano | 04-01-2019 - 08:33

André v. M.

Vanuit Italië gelukkig vrij gunstig om morgen via het westen (Bregenz) naar huis te rijden.

André v. M. | 04-01-2019 - 08:44

Dennis Dolomieten

Goedemorgen Lander, wat heerlijk om nu een weerbericht te mogen schrijven. Wat een sneeuw voor Oostenrijk! Zaterdag wordt een dag om goed op te letten op de weg.

Dennis Dolomieten | 04-01-2019 - 08:44

Danny Fluit

Ik lees overal chaos op de wegen dit weekend verwacht. Wij gaan zondag juist richting Solden moeten we dan ook rekening houden met verkeerschaos?

Danny Fluit | 04-01-2019 - 08:50

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Met intense sneeuwval tot in de dalen houd je best rekening met (veel) verkeershinder inderdaad!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 04-01-2019 - 08:59

Rick Moen

Ik lees mee?

Rick Moen | 04-01-2019 - 09:03

Clemens Gjertsen

Zondag ist sowieso beste reisdag vanwege verbod op vrachtverkeer in Duitsland. Dat scheelt enorm. Verder is drukke verkeer van weekendtoeristen niet meer aanwezig (of rijdt de andere kant op). En de sneeuw lijkt op zondag wat te 'beruhigen'. Maar oppassen blijft het, in Duitsland wordt gewaarschuwd voor 'code rood' met het advies extra eten en dekens mee te nemen (voor de zaterdag althans).

Clemens Gjertsen | 04-01-2019 - 09:10

Michael Gerritsjans

En neem wel de juiste route. Onlangs ging ik voor het het eerst naar Sölden en toen was de laatste 110 km b-weg terwijl (dat hoorde ik later) het stuk b-weg ook te beperken is tot 40 km. Ik weet niet hoe je dan moet rijden maar wellicht weet je dat zelf of kan een andere lezer jou informeren.

Michael Gerritsjans | 04-01-2019 - 09:27

Norbert Bosch

Neem de route door de arlbergtunenl ipv de Fernpas

Norbert Bosch | 04-01-2019 - 13:09

Marja Skiër

En vergeet de waxinelichtjes en de lucifers niet. Die houden de auto warm als je stil komt te staan.

Marja Skiër | 04-01-2019 - 13:12

Ruba

Neem contact gedurende je reis. Waarschijnlijk wordt het dal zondag afgesloten tussen Huben en Sölden. Ook Venter Tal zal waarschijnlijk sowieso dicht gaan.

Ruba | 04-01-2019 - 23:56

Danny Fluit

Oké bedankt voor je reactie. We gaan morgen vroeg rond 6 uur rijden. We gaan het zien. Hopen dat het allemaal mee valt.

Danny Fluit | 05-01-2019 - 12:51

Gijs Winter

Je laatste bericht dat eind volgende week de zuidkant wellicht sneeuw krijgt stemt mij gerust. Net als die overschietende sneeuwbuien voor de Dolomieten. Al zal er maar 10 cm vallen...geeft alweer een mooi winters beeld.

Gijs Winter | 04-01-2019 - 08:51

Siona B

Dat zou een mooi kadootje zijn, zo vlak voor ons vertrek!

Siona B | 04-01-2019 - 09:10

Soof Ski

Hoop het ook! Wij vertrekken 12 januari richting Selva. Over de pistes maak ik me geen zorgen, maar een mooi wit laagje maakt het compleet!

Soof Ski | 04-01-2019 - 09:28

ALBERTO DOLOMIETEN SUPER SKI 2022

Lol dan komen wij daar ook aan

ALBERTO DOLOMIETEN SUPER SKI 2022 | 04-01-2019 - 17:13

M K

Besloten nu terug te keren naar Nederland i.p.v. morgenvroeg.
Jammer maar wellicht de meest verstandige keuze.
#wagrain

M K | 04-01-2019 - 08:51

Rita

Verstandig, je wilt de ellende op de weg voorkomen! ?
Goede reis!

Rita | 04-01-2019 - 08:59

Erik T

Heel slim zou ik ook doen.

Erik T | 04-01-2019 - 09:07

Gerda Hensen

Heel verstandig. Wij zijn vorig jaar ook een dag eerder naar huis gegaan. Later hoorden we dat de weg, het dal uit, tijdelijk gesloten is geweest. We waren maar wat blij dat we toen niet vast zijn komen te zitten.

Gerda Hensen | 04-01-2019 - 11:05

Cindy Gerards

Slim inderdaad. Zijn op de heenweg naar Corvara, net over de Fernpass nu. Staat terugweg nu al helemaal vast en dat met een beetje sneeuw. Belooft morgen wat!

Cindy Gerards | 04-01-2019 - 12:37

Els Glorieus

En hoe was de skireis in Wagrain?
Veilige terugreis !

Els Glorieus | 04-01-2019 - 18:22

M K

Zojuist veilig thuis aangekomen...
Ook wat waard :)

M K | 04-01-2019 - 21:51

Mascha Keijzer

Over 2 weken vertrekken we naar La Plagne dus het begint nu wel spannend te worden! De berichten voor Frankrijk worden gelukkig wat positiever want een extra laagje sneeuw is daar wel heel welkom! Fingers crossed!!

Mascha Keijzer | 04-01-2019 - 09:03

Vanessa Van Der Biest

Nog wachten tot de 19de en dan richting Konigsleiten,
hopelijk tegen dan wel wat beter op de weg!
Aan sneeuw geen gebrek denk ik....

Vanessa Van Der Biest | 04-01-2019 - 10:01

John V

Enig idee hoe het met de omgeving van Vars zit ? Ik heb al gelezen dat sneeuwdumpen ginds redelijk zeldzaam zijn. Ook nu blijft de sneeuw er blijkbaar weg. Eind januari zouden we vertrekken hopelijk valt er nog eens iets uit de lucht :/
Op de kaartjes staat Vars als westelijke alpen aangeduid maar dit lijkt me toch eerder de zuidelijke Franse Alpen te zijn ?

John V | 04-01-2019 - 10:08

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Bij een Weststau krijgt Vars (veel) sneeuw waardoor het dus in principe hoort bij de West-Alpen. In de loop van volgende week mogelijk sneeuw daar, kan nog veel gebeuren!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 04-01-2019 - 10:10

Clemens Gjertsen

Wij zijn al diverse malen in het gebied geweest. De 'dumps' vallen in dit gebied bij west/zuidwest aanvoer en bij bijv. Een Genuadepressie.
Bij noord/noordwest aanvoer vaak wat minder omdat het dan in luwte ligt. Voordeel is i.h.a. meer zon en als het sneeuwt, sneeuwt het ook goed.
Vind het nog steeds een van mooiste Franse skigebieden.

Clemens Gjertsen | 04-01-2019 - 16:02

John V

Zullen nog even moeten afwachten dan. Hopelijk komt het goed want met de huidige laag zal er niet veel off piste werk te doen zijn. Laat die sneeuwdump maar komen voor Frankrijk !

John V | 04-01-2019 - 21:02

 LUCKY l LOUK

Lander wij rijden morgen naar chatel Porte du Soleil via Duitsland en Zwitserland verwacht je problemen voor onderweg

LUCKY l LOUK | 04-01-2019 - 10:11

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Voor de westkant van Duitsland en Zwitserland verwacht ik geen problemen!

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 04-01-2019 - 10:28

 LUCKY l LOUK

Bedankt kunnen we lekker doorgassen

LUCKY l LOUK | 04-01-2019 - 10:48

Richard M.

Westkant Duitsland en Zwitserland totaal geen probleem; iig vandaag niet! Rijden nu t.h.v. Bern nl:). Reis tot dusver erg voorspoedig!!

Richard M. | 04-01-2019 - 12:53

marc van de poel

Je kan altijd via Frankrijk rijden. De Ardennen geven geen sneeuw en de autowegen in het Oosten van Frankrijk zijn gewoonlijk minder druk dan Duitsland en Zwitserland. Je hebt dan natuurlijk wel de péage..

marc van de poel | 04-01-2019 - 12:56

Nick N

@Lander, 19 januari naar La Plagne, je schrijft mogelijk sneeuw loop volgende week... is de kans reëel / groot dat daar nog een aanzienlijk pak sneeuw valt voor die tijd? Thnx!

Nick N | 04-01-2019 - 10:42

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Die kans zit er wel in ja! In de lop van volgende week stijgende kans op sneeuw van betekenis.

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 04-01-2019 - 10:45

Nick N

bedankt voor je reactie :)!

Nick N | 04-01-2019 - 10:47

Snowboarder

Als je zo links en rechts de waarschuwingen voor oostenrijk leest dan wordt het een chaos. Dan is het alleen nog maar belangrijk dat iedereen heelhuids thuis of aankomt. De rest is ondergeschikt.

Snowboarder | 04-01-2019 - 10:48

Peter Roemie

Ik zie op de webcam van Mayerhofen iets vreemds (voor mij dan). Als je kijkt naar de eerste cam, dan zie je een hele sliert voornamelijk kinderen door de sneeuw glijden. Het lijkt net een lopende band of zo. Iemand een idee wat dit is? Het lijkt me geen gewone sleeplift.

Peter Roemie | 04-01-2019 - 10:49

Jordy Jansen

Volgens mij is dat de trekkoord sleeplift op de Ahorn

Jordy Jansen | 04-01-2019 - 11:16

Peter Roemie

Jordy, ik denk dat je gelijk hebt, ik zie nu heel vaag een lijn lopen, wat denk ik het door jou bedoelde koord is.

Peter Roemie | 04-01-2019 - 11:29

Edwin D

Wordt voor kinder ook wel magic carpet genoemd. Is indd een lopende band waar je op kan staan

Edwin D | 04-01-2019 - 15:36

Roland Beenhakker

Dat is een inderdaad een lopende band Peter.

Roland Beenhakker | 04-01-2019 - 11:05

Peter Roemie

Roland, zie hierboven.

Peter Roemie | 04-01-2019 - 11:30

Tobias Bijkerk

Winterberg pakt ook nog wat centimeters mee..

Foto bij weerbericht reactie 55235

Tobias Bijkerk | 04-01-2019 - 11:09

Jason de Corte

Lekker fris in saalbach

Foto bij weerbericht reactie 55239

Jason de Corte | 04-01-2019 - 11:42

Michael Gerritsjans

Hoe heb je die foto genomen?

Michael Gerritsjans | 04-01-2019 - 18:26

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

Sneeuw is geweldig maar als het morgen in Oostenrijk inderdaad zo heftig wordt is het niet leuk meer, zeker niet op de reisdag. Iedereen die er doorheen moeten sterkte en doe ontzettend voorzichtig

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 04-01-2019 - 12:25

Lex Boskers

Fantastisch hier in Leogang momenteel. ? Zicht is prima en piste’s super !! Vanmorgen was het helemaal prachtig om als 1e de sporen te maken..

Lex Boskers | 04-01-2019 - 12:36

Michael Gerritsjans

Mooi man! Wij gaan over ongeveer 12 dagen

Michael Gerritsjans | 04-01-2019 - 16:14

nico de witte

Hallo Lander
hoe zit het in de streek van solden en vent kom er ook daar veel sneeuw aan te komen ?

nico de witte | 04-01-2019 - 12:36

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Komt inderdaad sneeuw aan! Maar de hoeveelheden blijven iets beperkter (normaler)

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 04-01-2019 - 13:32

marc van de poel

Hopelijk vertrekken de mensen die nu in Oostenrijk of in Italië vakantie hebben op tijd. Het Belgische Touring verwittigt voor een grote kans op chaos in Oostenrijk en zuid Duitsland. Aangeraden wordt om een overlevingspakket mee te nemen. (extra eten, drinken, dekens..)Beter is, indien mogelijk om zondag te vertrekken : geen vrachtwagens in Duitsland en algemeen minder druk.
Veel succes aan de vertrekkende wintersporters. Ook zij die de Alpen opzoeken, veel succes en wees voorzichtig.

marc van de poel | 04-01-2019 - 13:02

Sneeuwhoogte.nl

Ter info! Ivm werkzaamheden zullen reacties die tussen nu en uiterlijk 15uur worden geplaatst niet behouden blijven. We melden het hier als alles weer werkt

Sneeuwhoogte.nl | 04-01-2019 - 13:24

Sneeuwhoogte.nl

Alles werkt inmiddels weer.

Sneeuwhoogte.nl | 04-01-2019 - 15:44

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Oostenrijk sneeuwt compleet dicht! Straalstroom knalt loodrecht op de noordzijde. Check deze fraaie animatie❄️❄️?? mobile.twitter.com/metoffice/status/1080795912014708736

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 04-01-2019 - 13:40

marc van de poel

Mooie animatie. Ik ben blij dat ik dit weekeinde niet richting Oostenrijk moet. Hopelijk geraakt iedereen veilig thuis of op locatie.

marc van de poel | 04-01-2019 - 15:50

Annemarie Peters

Bizar al die sneeuwberichten. Hier is Fiss is het nog super weer! Zonnetje schijnt en heerlijke pistes. Wel al veel mensen die vertrekken. Wij overwegen nog even wat we doen. Morgen eind van de middag of zondag.

Annemarie Peters | 04-01-2019 - 13:48

Sneeuwhoogte.nl | Michael

Vandaag is betere dag om te vertrekken. Of anders morgen vroeg in de ochtend. S’ middags verwacht ik behoorlijke problemen. Dan gaat het echt serieus hard sneeuwen! ???

Sneeuwhoogte.nl | Michael | 04-01-2019 - 14:05

Edwin D

Wij vertrekken morgenavond rond 21:00 richting het mooie mayrhofen, ik ben zeer benieuwd wat ons te wachten staat op de baan. We kunnen qua tijd lekker rustig aan doen gelukkig. Ik hou het weerbericht van morgen zeker in de gaten

Edwin D | 04-01-2019 - 15:33

cornelia kegge

Lijkt toch serieus sneeuw te gaan vallen in de haute savoie vanaf 9 januari!!!

cornelia kegge | 04-01-2019 - 15:48

M K

Al vanaf 09:00 uur onderweg naar Nederland.
Wat me opvalt is relatief weinig Nederlanders op de snelwegen...

M K | 04-01-2019 - 15:51

Rita

Maar zijn jullie veilig en goed thuis gekomen?

Rita | 04-01-2019 - 20:02

M K

Zojuist veilig thuis gekomen.
Dank...

M K | 04-01-2019 - 21:52

Rita

?

Rita | 04-01-2019 - 22:19

Shane Waanders

Vanavond richting Hochkrimml.. zoals het er nu naar uit ziet gaat het aardige rit worden. Lijkt erop dat het gebied momenteel al onbereikbaar is en morgen gaat er nog meer vallen. Wij houden ons hart vast!

Foto bij weerbericht reactie 55262

Shane Waanders | 04-01-2019 - 15:59

Tobias Bijkerk

Sterkte! Anders met de Heli het gebied in!

Tobias Bijkerk | 04-01-2019 - 16:04

Timo Schoon

Wel heftige rit, maar als je dr eenmaal bent is t Genieten!!! Succes

Timo Schoon | 04-01-2019 - 16:14

Fleur Kr.

Heerlijk gebied. Goede reis en veel plezier.

Fleur Kr. | 04-01-2019 - 19:50

Marjolein De jager

Stonden vandaag in Bruneck klaar om met de gondel de Kronplatz op te gaan. Echter door de harde wind gingen niet alle gondels naar boven. Konden wel een kleine blauwe piste nemen in het dal maar was daar natuurlijk erg druk.
Uiteindelijk maar besloten om terug te keren naar Nederland . Rijden nu Oostenrijk binnen en de bewolking komt ons al te gemoed.
Voor iedereen die de weg op moet: doe voorzichtig ?

Marjolein De jager | 04-01-2019 - 16:04

Tobias Bijkerk

Eerste dorpen afgesloten..

Foto bij weerbericht reactie 55268

Tobias Bijkerk | 04-01-2019 - 16:08

Tobias Bijkerk

Handig...Verplicht!

Foto bij weerbericht reactie 55271

Tobias Bijkerk | 04-01-2019 - 16:15

Peter N

Hoor net in het nieuws dat er nu al verschillende wegen in zuid Duitsland en oosterijk zijn en worden afgesloten en dat er nog zeer zware sneeuwval onderweg is ; pfffff dat is wel heel heftig hoor : zo is er niks en denken we komt er nog wat sneeuw en dan krijg je in een keer zo veel sneeuw dat alles afgesloten wordt . Heb nu toch wel ontzettend te doen met de mensen die er nu zijn of naar toe gaan doe alstublieft voorzichtig mensen . Anders maar bijboeken of zo .?????⛷?

Peter N | 04-01-2019 - 17:17

Peter N

Of later vertrekken het is nu eenmaal overmacht waar je weinig aan kunt doen ??

Peter N | 04-01-2019 - 17:19

pieter van moorsel

heb al diverse mensen dezelfde vraag zien stellen..ik doe het nogmaals...wij beginnen onze vakantie hopelijk zondag in st ulrich dolomieten....maar we twijfelen nog hoe we
gaan rijden.
het lijkt erop dat de brennerpas toch redelijk schoon gehouden word.....iemand sugesties?...of evt andere route?

pieter van moorsel | 04-01-2019 - 17:41

Bertil Blaas

Gezien de heftige sneeuwval, zou ik overgang Bregenz nemen, Innsbruck en Brenner.
Dan heb je het volgens mij goed gedaan. Wel 40 km extra maar je kunt nog iets doorrijden. Bovendien in Voralberg en westelijk Tirol is hoeveelheid sneeuwval normaler.
Gr. En goeie reis naar mooie (Italië )

Bertil Blaas | 04-01-2019 - 17:53

Gerda Hensen

Wij gaan ook via Bregenz. De FernpAss is nu geen optie meer.

Gerda Hensen | 04-01-2019 - 18:02

Gijs Winter

Via rechsenpass nauders. Wel wat om.maar je blijft uit de sneeuwzone vanaf Italië

Gijs Winter | 04-01-2019 - 18:03

L M

Hoe zou je zelf willen rijden? Brenner wordt meestal goed schoongehouden ja. Op zondag kan je in 1x doorrijden, dat is haalbaar. Wij vertrekken meestal uit Noord-Limburg rond 7 uur 's ochtends op vrijdag en zijn dan rond 4 uur s' middags in Klausen. Mocht het echt zo slecht zijn zondag zou ik via Garmisch-Partenkirchen rijden en de Fernpass vermijden.

L M | 04-01-2019 - 18:04

Bertil Blaas

Wij gaan zaterdag 12/1 naar de Paznaun.
En ook dan Bregenz en Arlbergtunnel- Landeck.
Gerda jij ook goeie reis en misschien dan weer een zonnige week ? Zou wat zijn na weken sneeuwgeweld ! ⛷?

Bertil Blaas | 04-01-2019 - 18:05

Gerda Hensen

Bedankt Bertil, wij gaan naar de Seiser Alm. Dat is vaak zonnig, met geweldig geprepareerde pistes.

Gerda Hensen | 04-01-2019 - 18:13

pieter van moorsel

dank jullie wel, denk idd bregenz, insbruck en dan de brennerpas te nemen...rijden zondag vroeg aan...las dat het zondag iets rustiger word en ook geen vrachtwagens dus beste optie lijkt me!

pieter van moorsel | 04-01-2019 - 18:17

Dennis Dolomieten

Brennerpas is prima te doen, ook bij zware sneeuwval. Hebben dat toen zelf meegemaakt. konden er zonder sneeuwkettingen overheen.

Dennis Dolomieten | 04-01-2019 - 20:07

marc van de poel

Momenteel is de Fernpas nog sneeuwvrij
www.tirol.gv.at/verkehr/strassenbau-und-strassenerhaltung/webcams/b179/

marc van de poel | 04-01-2019 - 20:34

Paulien Zs

Momenteel zijn wij onderweg naar Colfosco. We overnachten vannacht een paar uurtjes in Stuttgart (nog een half uurtje te gaan). Tot nu toe erg goed te doen. Morgen gaan wij verder via Bregenz-Innsbruck.
Ik zal morgen een update geven.
Goede veilige reis gewenst

Paulien Zs | 04-01-2019 - 22:16

Hans Vd Veen

Veel plezier aan de Sella Ronda en laat de updates maar komen, wij gaan een weekje later en waarderen de voorpret ?

Hans Vd Veen | 04-01-2019 - 23:00

Gerda Hensen

Hemeltje lief, wat een toestand. Ik hoop oprecht dat iedereen veilig op de plaats van bestemming komt. Het zal voor een aantal vakantiegangers de vraag zijn of ze niet voor afgesloten wegen komen te staan. Wij gaan volgende week vrijdag rijden. Altijd weer afwachten hoe de wegen dan zijn.
Luitjes, doe voorzichtig!

Gerda Hensen | 04-01-2019 - 17:44

nico de cock

hoi Michael en sander
is er al iets zinnig te zeggen voor week van 12 jan ?? ik leg mijn bestemming vast naar aanleiding van het goede weer dus ik wacht af. kunnen jullie al iets voorspellen welk land het zonnigste weer tegemoet gaat??
grtjs nico

nico de cock | 04-01-2019 - 17:51

marc van de poel

Ik zou zeggen : Bora-Bora..

marc van de poel | 04-01-2019 - 21:35

Snowboarder

Het is een puinhoop aan het worden in oostenrijk. Veel wegen zullen gesloten gaan worden of zijn al gesloten. Ik zou als je naar de zuid alpen moet maar een paar uurtjes omrijden door zwitserland of frankrijk. De brennerpas gaat het met deze sneeuwval ook heel zwaar krijgen. Dit is behoorlijk extreem.

Snowboarder | 04-01-2019 - 18:20

Tobias Bijkerk

De sneeuwkettingen lopen op.......

Foto bij weerbericht reactie 55289

Tobias Bijkerk | 04-01-2019 - 19:27

Bertil Blaas

Ja idd. de Kerstvakantie skiërs van deze 2 de week gaan het voor de kiezen krijgen. Wordt best wel serieus.

Bertil Blaas | 04-01-2019 - 19:57

Dennis Dolomieten

Niet best idd.

Dennis Dolomieten | 04-01-2019 - 20:07

Peter N

Maar Er is wel sneeuw genoeg.?????

Peter N | 04-01-2019 - 22:20

 Sneeuwhoogte.nl | Lander

Het sneeuwt momenteel al op uitgebreide schaal maar de intensiteit is veelal licht. Morgen (namiddag) intense sneeuwval voor de hele Oostelijke-Alpen en dus ook voor een groot deel van Zwitserland!

Foto bij weerbericht reactie 55292

Sneeuwhoogte.nl | Lander | 04-01-2019 - 19:57

Gijs Winter

En hier ben ik weer met de droom dat het ook overwaait naar de Italiaanse zijde.

Gijs Winter | 04-01-2019 - 20:51

marc van de poel

Beetje overwaaien naar grote delen van de Savoie zou ook wenselijk zijn, want zoals de kaarten er nu bij liggen zou de Maurienne vallei er bekaaid vanaf komen. En dat is toch een van de belangrijkste ski valleien in Europa : Méér dan 1000 km skipistes in een twintigtal skidorpen snakken er om verse sneeuw.

marc van de poel | 04-01-2019 - 21:31

Peter N

Ik begin alvast te blazen Gijs ????

Peter N | 04-01-2019 - 22:23

Guido van Wegen

Heeft week één of week twee van deze vakantie het beter getroffen? En dan in Frankrijk of Oostenrijk? Reizen met sneeuw, harde wind en daardoor liften gesloten, maar wel vers besneeuwde pistes. Of ijzig harde pistes met een strak blauwe hemel?

Guido van Wegen | 04-01-2019 - 21:36

cornelia kegge

Volgende week gaat het daar gebeuren.
Het raakt wel eens tijd.
Toch zijn er vrienden uit de haute savoie teruggekomen en het was goed te doen ,
Vooral boven en prachtig weer.

cornelia kegge | 04-01-2019 - 21:38

Anne Treur

Als ik op de weersvoorspelling voor Le Grand Massif kijk, is het voorspelde pak sneeuw daar weer verdwenen uit het overzicht. Moet ik me zorgen maken over de sneeuwkansen van Frankrijk volgende week? Geen dode mus hoop ik?!!

Anne Treur | 04-01-2019 - 22:03

cornelia kegge

Meteo france vanaf 9 januari

cornelia kegge | 04-01-2019 - 22:20

Dennis Dolomieten

Obertauern sneeuwt in! ❄❄❄

Foto bij weerbericht reactie 55309

Dennis Dolomieten | 04-01-2019 - 22:19

Dennis Dolomieten

Politie bureau daar.?

Foto bij weerbericht reactie 55312

Dennis Dolomieten | 04-01-2019 - 22:22

Peter N

Ziet er goed uit Dennis ???????

Peter N | 04-01-2019 - 22:24

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️

en dan is dit nog naar het begin. wordt erg heftig

Roland Ski fan 🚡🏔️⛷️ | 04-01-2019 - 22:41

Dennis Dolomieten

Er komt nog veel en veel meer idd. ben benieuwd of er records verbroken gaan worden in die omgeving, die vraag leg ik maar even bij Michael en Lander.

Dennis Dolomieten | 04-01-2019 - 22:51

Peter N

Nog 5 weekjes en sneeuw genoeg daar hoeven we ons niet druk om te maken lekker hoor. ???????⛷?

Peter N | 04-01-2019 - 23:07

Dries Livigno

????

Dries Livigno | 05-01-2019 - 08:12

naar boven

Reageren

Wil je reageren, dan dien je eerst in te loggen of te registreren.


Om Sneeuwhoogte.nl goed te laten functioneren worden cookies gebruikt. Bekijk hier ons privacy- & cookiebeleid. akkoord